Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    P.S. aš vis dar tikiuosi kad vakarams užteks kiaušių call'int Put'kos blefą ir įvesti neskraidymo zoną virš Ukrainos.
    Kaip po dykumą blaškiausi

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Paveikslas beveik toks pats, koks buvo ir pirmąją dieną. Pietuose labiau išsiplėtė, bet Sumy atsiimtas buvo.

      Turiu tokį įtarimą, kad šis žemėlapis iš Vikipedijos (irgi labai dažnai naujinamas) yra iš tikrųjų tikslesnis nei Liveuamap (nors ir ne toks optimistiškas).
      Paskutinis taisė Romas; 2022.03.01, 00:02. Priežastis: Pridėtas žemėlapis
      Snowflakes will attack U <3

      Comment


        Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
        Strategiškai irgi nieko gero, Mariupolis apsuptas, Charkovas ant žlugimo ribos, Donbase bresta didžiulis katilas, sekančius ims Kijevą ir Odesą. Manau kariuomenė dar laikysis savaitę ar dvi, o po to lėtas partizaninis karas. Kažkios pergalingos nuotaikos tik pas nesigaudančius ar vienos pusės propogandos persižiurėjusius gali būti.
        Rusija laimėti galėjo tik vienu atveju, jei būtų po kelias dienas užėmus pagrindinius miestus ir nuvertus valdžią, kol vakarai susivoks, kas įvyko. Dabar, kai paprasti žmonės stabdo technikos kolonas apie kokią pergalę galima kalbėti? Genocidu 40 mln. gyventojų? Jau nekalbant apie tai, kad vien kosminės sankcijos didžiulis pralaimėjimas.
        Flickr

        Comment


          Dar Rusijos puolime yra ir ilgalaikis imperinis geografinis aspektas. Esu skaitęs svarstymų, kad mąstant imperiškai apie ilgalaikį imperijos išgyvenimą Rusijos geografinė silpnoji vieta yra sunkiai apginama centro rytų Europos lyguma kuria greitai iki Rusijos širdies gali ateiti priešo pajėgos (istoriniai pavyzdžiai Algirdas, Napoleonas, Hitleris). Todėl reikia užsitikrinti kuo didesnį buferį nuo imperijos širdies, o didžiausias košmaras būtų JAV lėktuvnešiai Azovo jūroje. Dėl to planas minimum dabar yra Azovo pakrantė, o maximum buferis iki Karpatų arba bent iki Dniepro. Pagal dabartinę situaciją Kijevas turbūt atsilaikys, vakarų Ukraina bus nepaliesta, liūdniausia turbūt laukia Mariupolio ir Charkivo.

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

            Turiu tokį įtarimą, kad šis žemėlapis iš Vikipedijos (irgi labai dažnai naujinamas) yra iš tikrųjų tikslesnis nei Liveuamap (nors ir ne toks optimistiškas).
            Tikrai pritariu, kad wiki žemėlapis atrodo kur kas realesnis pagal pranešimus apie rusų kariuomenės buvimo vietas ir judėjimą. Nors lėtai bet juda pirmyn visomis kryptimis, turbūt labiau stringa tik aplink Donectką, Luhanską.

            Comment


              liveuamap.com arba nulaužtas, arba nulūžo dėl per didelio kieko requestų

              Comment


                Parašė bimbam Rodyti pranešimą
                Jie turi tikslią patirtį. Mes tik kažkokią savo išgalvotą naratyvą, kad neva Ukrainos kariuomenė daug stipresnė. Tikra patirtis daug stipresnė už daugiausiai išgalvotą naratyvą.
                Na, o kad nusipirko kažkiek bayraktarų ar šarvuotų SUV, tai dar beveik nieko nereiškia. Svarbu kompetencija ir kaip tai panaudos
                Sakai, kad jiems dabar yra netikėtumas, kad daug geriau pasiruošę nei jie galvojo.
                Tai aš ir sakau - ar tikrai gali būti, kad rusų žvalgyba neturėjo duomenų apie ukrainiečių kariuomenės pajėgumą?
                Juk tų pačių šnipų ukrainoje turi turėti, vien dėl to, kad ukrainoje yra daug rusų ir kalba rusų, daug lengviau turėti šnipų nei kokioj vakarų valstybėje.

                Sunku patikėti, kad įmanoma, kad rusai neturėjo žvalgybinės operacijos apie tikslią ukrainiečių kariuomenės galią.

                Comment


                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                  https://t.me/s/uniannet paskelbta nepatikrinta info, Ukrainai perduos:
                  Bulgarija (Mig-29) - 16 vnt
                  Bulgarija (SU-25) - 14 vnt
                  Lenkija (MIG-29) - 28 vnt
                  Slovakija (Mig-29) - 12 vnt
                  Gali būti, kad nepaeis šitas deal'as su Mig'ais. Rašo, kad potencialiai ir kitos šalys atsisako perduoti Mig'us, bet kol kas trūksta tvirtesnių šaltinių, kad būtų galima užtikrintai tą patvirtinti.

                  .

                  Comment


                    Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                    Nors lėtai bet juda pirmyn visomis kryptimis, turbūt labiau stringa tik aplink Donectką, Luhanską.
                    Tik reikia dar turėti omeny, kad judėjimas į priekį reiškia mažėjančią orkų kariuomenę, nes jeigu užimsi miestą ir jame nepaliksi pakankamai didelio kiekio kariuomenės - tai tas miestas vėl taps laisvas. Realiai jau praėjo tos 2 dienos, per kurias Rusija planavo užgrobti Ukrainą, praėjo ir 4, kurias prognozavo JAV ir kol kas nėra nė vieno užimto rimtesnio miesto. Rusai pirmą pergalę pasieks tik tada, kada užims bent vieną iš apskrities centrų, bet ir tai tai bus tik laimėtas mūšis, bet ne karas ir neaišku ar tą miestą išeis nulaikyti.

                    Comment


                      Parašė vytauc Rodyti pranešimą
                      P.S. aš vis dar tikiuosi kad vakarams užteks kiaušių call'int Put'kos blefą ir įvesti neskraidymo zoną virš Ukrainos.
                      Tai, kad Stoltenbergas sakė nebus to, kad "nesusidurtu" NATO su rusija. Nebent senesnį interviu rodė per tv.Žinoma kai situacija labai keičiasi, tai greit gali pasikeist.

                      Comment


                        Šiaip taip nereikia svaigti. Silpnesnė karinė jėga beveik neturi šansų grynai kariniu požiūriu nugalėti stipresnę karinę jėgą. Vienintelis dalykas, kuris galimas tokiu atveju, tai padaryti stipresnei pusei nepriimtinus nuostolius. O vat kas yra nepriimtini nuostoliai labai priklauso nuo šalies, situacijos ir daug kitų sąlygų. Tie patys talibai niekaip nenugalėjo JAV kariniu požiūriu: tiesiog amerikiečiai nusprendė, kad tolesni nuostoliai (ir labiau ekonominiai, nei kariniai) neverti tų praradimų, kurie bus pasitraukus. Tie patys čečėnai niekaip kariniu požiūriu nenugalėjo Rusijos armijos (rusai abiem atvejais užėmė visą teritoriją) kiek tiesiog padarė neproporcingai didelius nuostolius. Ir čia svarbi detalė: jei pirmo karo atveju Rusija dar turėjo laisvą mediją ir tie nuostoliai darė karą nepopuliariu Rusijos visuomenėje ir tai darė spaudimą politikams, tai jau antro karo metu medija buvo kontroliuojama ir patirti nuostoliai nedarė tokios įtakos visuomenei (bendri armijos nuostoliai antro karo metu buvo netgi didesni nei pirmo karo).
                        Kaip rodo paskutinių dešimtmečių patirtis visus tuos nepriimtinus nuostolius silpnesnė pusė sugebėdavo padaryti tik užsitesusio partizaninio karo metu (Vietnamas, abu Afganistanai ir t.t.) Ar pasisektų ukrainiečiams velnias žino. Bijau, kad rytinėje pusėje organizuoti ilgalaikio partizaninio pasipriešinimo nepavyktų. Vakarinėje taip. Bet labai tikėtina, kad rusai gali siekti Ukrainos padalinimo į dvi dalis. Net ir dabar nelabai matyti veržimasis į vakarinę dalį (nebūčiau super nustebęs jei jis ir neįvyktų). Pvz. gali būti, kad rusų strategai planuoja užimti tik pakrantę, o taip pat Charkivą, Zaporižę ir Kijevą. Nes jau vien Motor-Sič, Antonovo ir Charkivo tankų užvaldymas labai sustiprintų Rusijos karinę pramonę (labai norėtų ir Južmaš, bet Dnipras tradiciškai stipriai antirusiškas, kaip ir Kijevas). Likusi apkramtyta Ukrainos dalis būtų beveik negyvybinga ekonomiškai. Čia Vakarams būtų labai sunkių sprendimų metas, nes išgyventi vakarinė dalis galėtų tik labai stipriai integruodamasi į Europą, bet tai kita vertus būtų ir susitaikymas su Ukrainos padalinimu.
                        Dėl ko neabejoju, tai dėl rusų elgesio užimtose teritorijose. Jų paternas daugiau negu aiškus: pastatyti vietinį šunsnukį, kuris be skrupulų įvedinėtų tvarką pagal paniatkes. Ar tai būtų Kadyrovas, Asadas ar Lukašenka paternas tas pats.

                        Comment


                          Parašė mag Rodyti pranešimą

                          Tai, kad Stoltenbergas sakė nebus to, kad "nesusidurtu" NATO su rusija. Nebent senesnį interviu rodė per tv.Žinoma kai situacija labai keičiasi, tai greit gali pasikeist.
                          Butent, kad situacija keičiasi. Dar pora dienų tokių linksmybių kaip šiandien Charkive ir pasaulis kitaip pradės žiūrėt. Bet čia aš gal per didelis optimistas.
                          Kaip po dykumą blaškiausi

                          Comment


                            Parašė Xedos Rodyti pranešimą

                            Gali būti, kad nepaeis šitas deal'as su Mig'ais. Rašo, kad potencialiai ir kitos šalys atsisako perduoti Mig'us, bet kol kas trūksta tvirtesnių šaltinių, kad būtų galima užtikrintai tą patvirtinti.

                            .
                            Kai Borelis pasakė aš supratau, kad ES skirst pinigų ir iš bulgarų, lenkų nupirks migus ES biudžeto pinigais.
                            Jei dabar situacija, kad šalys pačios turi atiduoti, tai nenustebina, kad nenori.
                            Nebent ES pasiruošusi bulgarams sumokėt, o jie vis tiek nenori.

                            Comment


                              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                              Bet labai tikėtina, kad rusai gali siekti Ukrainos padalinimo į dvi dalis. Net ir dabar nelabai matyti veržimasis į vakarinę dalį (nebūčiau super nustebęs jei jis ir neįvyktų). Pvz. gali būti, kad rusų strategai planuoja užimti tik pakrantę, o taip pat Charkivą, Zaporižę ir Kijevą. Nes jau vien Motor-Sič, Antonovo ir Charkivo tankų užvaldymas labai sustiprintų Rusijos karinę pramonę (labai norėtų ir Južmaš, bet Dnipras tradiciškai stipriai antirusiškas, kaip ir Kijevas). Likusi apkramtyta Ukrainos dalis būtų beveik negyvybinga ekonomiškai. Čia Vakarams būtų labai sunkių sprendimų metas, nes išgyventi vakarinė dalis galėtų tik labai stipriai integruodamasi į Europą, bet tai kita vertus būtų ir susitaikymas su Ukrainos padalinimu.
                              Dėl ko neabejoju, tai dėl rusų elgesio užimtose teritorijose. Jų paternas daugiau negu aiškus: pastatyti vietinį šunsnukį, kuris be skrupulų įvedinėtų tvarką pagal paniatkes. Ar tai būtų Kadyrovas, Asadas ar Lukašenka paternas tas pats.
                              Dėl padalinimo tai įdomi detalė, kad prieš karą, gal savaitė atgal, rossija 24 ar koks ten kanalas nepamenu, rodė Ukrainos žemėlapį padalintą į dvi dalis ir tikrai jis nepasirodė panašus į tokį, kuris atkartų kokias nors istorines sienas. Tik ta vakarinė dalis tokia jau labai maža atrodė, kažkur nuo Žitomiro į vakarus. Tokie pabraižymai Kremliaus TV kanaluose turbūt nebe reikalo turėtų pasirodyti.

                              Parašė Gator Rodyti pranešimą

                              Kai Borelis pasakė aš supratau, kad ES skirst pinigų ir iš bulgarų, lenkų nupirks migus ES biudžeto pinigais.
                              Jei dabar situacija, kad šalys pačios turi atiduoti, tai nenustebina, kad nenori.
                              Nebent ES pasiruošusi bulgarams sumokėt, o jie vis tiek nenori.
                              Nerandu jau to post'o Twitter, bet rašė, kad JAV siūlė visiems, kas duos Mig'us pakeisti juos F16. Vėlgi, neatrodė ten visiškai patikimas šaltinis.
                              Paskutinis taisė Xedos; 2022.02.28, 23:21.

                              Comment


                                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                Šiaip taip nereikia svaigti. Silpnesnė karinė jėga beveik neturi šansų grynai kariniu požiūriu nugalėti stipresnę karinę jėgą.
                                Matant, kiek karinės paramos gauna Ukraina, tai čia nelabai aišku, kas dar stipresnė jėga. Gyventojus su molotovo kokteiliais ir automatais taip pat reiktų pridėti prie besiginančių, ne tik kariuomenę, juk iš Rusijos pusės puola tik keli šimtai tūkst. karių, o Ukrainoje ginasi dešimtys milijonų. Taip pat pulti visada reikia dešimtis kartų daugiau pajėgumų nei ginantis, ypač, kai visi gyventojai su telefonais ir Ukraina manau gauna žvalgybinę info iš vakarų apie kiekvieną Rusijos tanką kertantį sieną. Tie patys tankai dabar gali važiuoti tik keliais, todėl visi lengvai numušami net nedavažiavę iki miestų. Plius moralę irgi reikia vertinti kalbant apie jėgą, ukrainiečiai užsivedę ir gins savo šalį iki galo, o rusai ir ypač baltarusiai visiškai nemotyvuoti, bėga ar pasiduoda pasitaikius progai, nekalbant, kad net neturi, ką ėsti. Realiai karas į vienus vartus, pažiūrėkite, kokia viso pasaulio parama visomis prasmėmis Ukrainai, o kokios sankcijos ir pažeminimas Rusijai, ji gali "laimėti" nebent bandydama su branduoliniais ginklais viską nušluoti, nes apie kažkokias satelitines respublikas ir Janukovičių grąžinimus į valdžią negali būti net kalbos. Neveltui juk net patys rusų generolai prieš karą sakė, kad Ukrainos puolimas bus pražūtingas pačiai Rusijai, nes žinojo iš vidaus, kad tokio karo laimėti neįmanoma.
                                Paskutinis taisė Lettered; 2022.02.28, 23:25.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Matant, kiek karinės paramos gauna Ukraina, tai čia nelabai aišku, kas dar stipresnė jėga. Gyventojus su molotovo kokteiliais ir automatais taip pat reiktų pridėti prie besiginančių, ne tik kariuomenę, juk iš Rusijos pusės puola tik keli šimtai tūkst. karių, o Ukrainoje ginasi dešimtys milijonų. Taip pat pulti visada reikia dešimtis kartų daugiau pajėgumų nei ginantis, ypač, kai visi gyventojai su telefonais ir Ukraina manau gauna žvalgybinę info iš vakarų apie kiekvieną Rusijos tanką kertantį sieną. Tie patys tankai dabar gali važiuoti tik keliais, todėl visi lengvai numušami net nedavažiavę iki miestų. Plius moralę irgi reikia vertinti kalbant apie jėgą, ukrainiečiai užsivedę ir gins savo šalį iki galo, o rusai ir ypač baltarusiai visiškai nemotyvuoti, bėga ar pasiduoda pasitaikius progai, nekalbant, kad net neturi, ką ėsti. Realiai karas į vienus vartus, Rusija gali "laimėti" nebent bandydama su branduoliniais ginklais viską nušluoti, nes apie kažkokias satelitines respublikas ir Janukovičių grąžinimus į valdžią negali būti net kalbos. Neveltui juk net patys rusų generolai prieš karą sakė, kad Ukrainos puolimas bus pražūtingas pačiai Rusijai, nes žinojo iš vidaus, kad tokio karo laimėti neįmanoma.
                                  Viskas ok, kovinė dvasia ir ryžtas priešintis yra svarbu ir visi čia susirinkę sergam už Ukrainą. Bet tu neįvertini 2 faktorių:
                                  1. Put'ka realiai nučiuožė. Ir jis negali sau leisti pralaimėt - tiesiog psichopatiškai. Jo nesustabdys nei saviškių, nei ukrainiečių mirtys.
                                  2. Jis turi pakankamai resursų, kad banaliai užmėtyti lavonais ir paskandinti kraujuose bent tą dalį Ukrainos, kurios jis nori. Tiesiog fizika.

                                  Pasikartosiu - gera baigtis bus jei Ukraina išlaikys valstybingumą, nors ir apkramtyta.
                                  Kaip po dykumą blaškiausi

                                  Comment


                                    Rusijos ambasadoriaus Airijoje pokalbis su žurnalistu.

                                    Comment


                                      Parašė vytauc Rodyti pranešimą

                                      Viskas ok, kovinė dvasia ir ryžtas priešintis yra svarbu ir visi čia susirinkę sergam už Ukrainą. Bet tu neįvertini 2 faktorių:
                                      1. Put'ka realiai nučiuožė. Ir jis negali sau leisti pralaimėt - tiesiog psichopatiškai. Jo nesustabdys nei saviškių, nei ukrainiečių mirtys.
                                      2. Jis turi pakankamai resursų, kad banaliai užmėtyti lavonais ir paskandinti kraujuose bent tą dalį Ukrainos, kurios jis nori. Tiesiog fizika.

                                      Pasikartosiu - gera baigtis bus jei Ukraina išlaikys valstybingumą, nors ir apkramtyta.
                                      Fizika tokia, kad Ukraina yra tiesiog per didelė, kad ją užkariauti. Ukrainai tiekiama ginkluotė ir žvalgybinė info didžiuliais realiai neribotais kiekiais, o ryžtingos ir stipriai ginkluotos 40+ mln. gyventojų šalies niekaip nepaimsi net pasiųsdamas visus 1 mln. karių ar dar kelis mln. vaikų pririnkus kaip rezervą. Kaip jūs įsivaizduojat pvz. Kijevo paėmimą? Nu net jei sugebėtų tie šimtai tankų atvažiuoti greitkeliu iki centro, kas toliau?
                                      Beje, Rusijos resursai sparčiai mažėja, kasdien karas kainuoja 20 mlrd. USD, o didžioji dalis rezervų užšaldyti, brangios balistinės raketos beveik visos irgi jau panaudotos.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė vytauc Rodyti pranešimą

                                        2. Jis turi pakankamai resursų, kad banaliai užmėtyti lavonais ir paskandinti kraujuose bent tą dalį Ukrainos, kurios jis nori. Tiesiog fizika.
                                        Maskvos akcijų birža šiandien neatsidarė pirmą kartą nuo 1917 metų. Tuoj oligarchai pradės sujudimą iš vidaus.

                                        Tie Putino resursai - tai čia dėl kuro trūkumo vidury kelio sustojantys tankai ? Šauktiniai, kurie visiškai demotyvuoti kariauti prieš brolišką tautą, dėl to patys protestuoja ir bėga lauk ?

                                        Comment


                                          Tai nebuvo paneigtas tas vaiduoklis? Naujas straipsnis:

                                          Gyva legenda tapęs „Kijevo vaiduoklis“ sunaikino jau 15 Rusijos lėktuvų

                                          Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/konfl...ktuvu-22557159

                                          Geriausia dalis, kad Ukrainos gynybos ministerija nežino kas yra jų nr 1 pilotas:

                                          Ukrainos gynybos ministerijos duomenimis, „Kijevo vaiduoklis“ gali būti vienas iš atsargos karo lakūnų, po Rusijos invazijos grįžusių į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X