Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    liux, iš kur toks humanizmo proveržis neteisėtai sieną kertantiems ekonominiams migrantams? Tegu hjuman raiteriai pradėda rūpintis Tarakono organizuojamu žmonių gabenimo ir atvedimo prie sienos užkardymu, nes būtent jis atsakingas už jų atsiradimą ten, o ne Lietuva. Sekant Jūsų logika, galima visą Iraką priimti, jeigu jie sedės tarp dviejų stilpelių ir šals.
    Paskutinis taisė R.D.; 2021.08.11, 18:30.

    Comment


      Delfi.lt 2021.08.12
      Latvijos pareigūnai prie sienos su Baltarusija apgręžė 91 migrantą
      Rugpjūčio 6–10 dienomis Latvijoje dėl neteisėto sienos su Baltarusija kirtimo sulaikyti iš viso 295 žmonės.

      Rugpjūčio 11 dieną šiame pasienio ruože buvo įvesta ekstremalioji padėtis, suteikianti pasieniečiams platesnius įgaliojimus.

      https://m.delfi.lt/uzsienyje/article...34249#cxrecs_s
      ​​​​​​

      Comment


        Parašė AutoLiet Rodyti pranešimą

        Kadangi šiame forume yra protingu ir „ir labai protingų“ minčių rašytojų, tai kolegoms siūlau paprognozuoti. Kokie butu partijų reitingai šiai dienai, jeigu valdžioje butu: 1. Socialdemokratai, 2. Valstiečiai-žalieji, 3. Naujoji „mišrainė“ (antradienio „festivalis“), gal numanote ir apie kitus darinius siekiančius būti valdžioje. 4. Kitos partijos.
        Su socdemais turėtume kokius 20k migrantų su augančiais dienos skaičiais. Niekas nebandytų stabdyti, apgręžinėti ir t.t.

        Su žalstiečiais (ir tomaševskininkais koalicijoje) būtų prasidėjęs apgręžinėjimas nepasiekus tūkstančio pabėgėlių. Čia tiesiogiai jų elektoratą erzinantis dalykas ir valdančiojoje daugumoje nebūtų paverkimų dėl žmogaus teisių.

        Mišrainė nesugebėtų suformuot valdančiosios koalicijos, nes per didelė mišrainė kurioje viena pusė prieštarauja kitai pusei.

        Comment


          Verta paskaityti apie procedūras visiems tiems, kuriems viskas iš kafeinės atrodo paprasta:

          Aurimas Perednis, laida „Faktai ir nuomonės“, Liudmila Timofejeva, www.DELFI.lt
          Nelegalių migrantų išsiuntimas – sunki misija: dalis jų kategoriškai atsisako vykti namo
          https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87879353

          Lietuvą užplūdus nelegaliems migrantams Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad visi, kurie nebus pripažinti pabėgėliais, turės būti grąžinti į kilmės šalis. Tačiau ši procedūra gali ir užtrukti. Užsieniečių registracijos centro vadovas Aleksandras Kislovas „Delfi TV“ laidoje „Faktai ir nuomonės“ pasakojo, kad vien gauti reikiamus dokumentus užtrunka kelis mėnesius, o štai Irakas, kurio piliečių tarp nelegaliai kirtusių Lietuvos sieną daugiausia, išvis nepriima išsiunčiamų asmenų – tik savanoriškai grįžtančius.
          Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad šiuo metu yra išnagrinėta apie 200 nelegaliai sieną kirtusių migrantų prašymų suteikti pabėgėlio statusą, tačiau visi jie pripažinti ekonominiais migrantais.
          Viena didesnių problemų, pasak L. Kasčiūno, yra tai, kad Irakas neturi readmisijos susitarimo su ES ir čia viena iš didesnių problemų. „Yra savanoriškas grįžimas ir priverstinis po įvairių procedūrų. Dabar turime sutelkti pastangas dėl savanoriško grįžimo, yra tarptautinės migracijos organizacijos programa, nacionaliniai instrumentai, kai nuperki bilietą namo ir duodi tam tikrą pinigų kiekį įsikūrimui. Žinau, kad keli žmonės jau yra sutikę tai padaryti“, – pasakojo jis. L. Kasčiūno teigimu, tarp migrantų galima pastebėti ir žmonių, kurie galbūt yra infiltruoti, kad padėtų nesugriauti migrantų gabenimo verslo schemų, jie atkalbinėja atvykusius grįžti į kilmės šalį.
          Užsieniečių registracijos centro vadovas Aleksandras Kislovas pateikė šiuo metu Pabradėje apgyvendintų užsieniečių skaičius. Jų šiuo metu yra 540, didžiausia dalis Irako piliečiai – 2688. Iš viso apgyvendinti per 30 šalių atstovai – yra ir 41 Kamerūno pilietis, 39 Kongo Demokratinės Respublikos piliečiai, 24 atvykėliai iš Naujosios Gvinėjos. Pasak A. Kislovo, kai kurie migrantai neturi asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, dalis jų kaitalioja tapatybę ir prisistato vis kitaip. Tokių migrantų, jo teigimu, yra apie 10 proc. Tuomet darbas su jais sudėtingesnis ir užtrunka ilgiau.

          Apie neteisėtų migrantų kelius:

          Migrantai prisitaiko – uždarius Lietuvos sieną renkasi kaimynines valstybes
          https://www.15min.lt/naujiena/aktual...bes-55-1549044

          Dauguma didžiausių Irako kelionių agentūrų nustojo pardavinėti kelionių paketus į Baltarusiją. Tačiau iš kitų agentūrų juos vis dar įmanoma nusipirkti. Šiuo metu kelionių pasiūlymai į Baltarusiją nežymiai brangesni nei buvo prieš tai. Pavyzdžiui, kelionių paketas, į kurį įskaičiuota kelionė iš Bagdado į Minską (jungiamasis skrydis Stambule), pakvietimas į šalį, draudimas, 7 dienų nakvynė trijų žvaigždučių viešbutyje kainuoja 900 dolerių. Irakiečių pakvietimu į Baltarusiją pradėjo rūpintis ir migrantų nelegalių kelionių į Europą organizatoriai. Ali Max yra nelegalių migrantų kelionėmis besiverčiantis verslas. Jis organizuoja taksi paslaugas nuo Minsko iki Europos Sąjungos sienų, Lietuvos, Latvijos, Lenkijos sienų kirtimus bei užsiima migrantų pervežimu nuo šių valstybių iki Vokietijos. „Telegram“ kanale, uždaroje migrantų grupėje, organizatorius praneša, jog nuo šiol Ali Max irakiečiams teiks ir vizos sutvarkymo paslaugas vykstant į Baltarusiją.

          Vedlys Muhammadas 15min žurnalistams pasakojo, jog Minske likusieji migrantai neturi ko prarasti, dalis jų ruošiasi Baltarusijos miestuose įsigyti palapines, neperšlampamus rūbus, nusipirkti daug maisto bei vandens ir važiuoti su vaikais gyventi ir protestuoti prie Lietuvos sienos. „Jie planuoja pasistatyti palapines bei nufilmuoti vaizdo įrašus Raudonajam Kryžiui“, – pasakojo Muhammadas. Taip jie esą norėtų atkreipti Europos Sąjungos dėmesį į, migrantų akimis, užsivėrusias Lietuvos sienas. Jų protesto siekis – kad Lietuva atvertų sienas ir leistų tranzitu važiuoti prašyti prieglobsčio į Vokietiją.

          Comment


            Parašė R.D. Rodyti pranešimą
            Nelegalių migrantų išsiuntimas – sunki misija: dalis jų kategoriškai atsisako vykti namo

            Pabradėje apgyvendintų užsieniečių skaičius. Jų šiuo metu yra 540, didžiausia dalis Irako piliečiai – 2688.
            https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87879353
            Kažkas ten netvarkoj su statistika.
            Irakiečių kelis kartus daugiau nei bendras sulaikytų skaičius.

            Comment


              Parašė R.D. Rodyti pranešimą
              Verta paskaityti apie procedūras visiems tiems, kuriems viskas iš kafeinės atrodo paprasta:
              Nelegalių migrantų išsiuntimas – sunki misija: dalis jų kategoriškai atsisako vykti namo
              Misija nėra sunki, reikia tik noro. Juk prieš 3 savaites Lietuvoje (ir mūsų forume) taip pat buvo sakoma "neįleisti nelegalius migrantus yra misija neįmanoma", o dabar teroristai yra tiesiog neįleidžiami į Lietuvą.
              Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

              Comment


                Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                Misija nėra sunki, reikia tik noro. Juk prieš 3 savaites Lietuvoje (ir mūsų forume) taip pat buvo sakoma "neįleisti nelegalius migrantus yra misija neįmanoma", o dabar teroristai yra tiesiog neįleidžiami į Lietuvą.
                Kodėl neįleidžiami? Skaitykit strapsnį viršuje. Varo į Latviją, o po to tiesiai į Vokietiją (svarbu nevaikščioti pervažiuojant kad vietiniai nepriduotu), su Lietuva spėju panašiai davė įsakymą neviešą: jei prigaudamas ant sienos tai stumti į Baltarusiją, bet jei jau praeina tai negaudyti, tegu bėga į savo Vokietiją. Šiaip ant sienos su Lenkija jokių patikrinimų nėra: prisikrovei autobusiuką ar universalą su tamsintais langais ir spausk iki Vokietijos be sustojimo - gešeftas tikrai nemažas. Tai va toks ir išsprendimas - leisti laisvai varyti į Vokietiją simuliuojant gaudymą kad vokiečiai pirties neužkurtų.

                Comment


                  Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                  Tokia užsienio politika, kokią vykdo dabartiniai marazmatikai UR ministerijoje, kaip tik gali greitai privesti prie situacijos, kai turėsime bučiuoti užpakalį Putinui, nes valstybės institucijos atsidurs ant kolapso slenksčio: pvz. jei Rusija-Baltarusija susitartų su Kinija dėl afganų migrantų gabenimo tūkstančiais per dieną.
                  Neatsidurs ant jokio kolapso, o afganai šiuo atveju iš tikrųjų būtų karo pabėgeliai kurie bėga nuo talibano, o ne ekonominiai migrantai, tai tame problemos nematau, tuo labiau, kad ir jie turbūt nenorėtų likt Lietuvoje.
                  Paskutinis taisė Romas; 2021.08.16, 19:08. Priežastis: Kopija iš temos "LT - CN santykiai"

                  Comment


                    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

                    Neatsidurs ant jokio kolapso, o afganai šiuo atveju iš tikrųjų būtų karo pabėgeliai kurie bėga nuo talibano, o ne ekonominiai migrantai, tai tame problemos nematau, tuo labiau, kad ir jie turbūt nenorėtų likt Lietuvoj.
                    Maža dalis gal ir būtű, bet nelabai ten to karo vyksta, tiesiog valdžios perėmimas. Absoliuti dauguma būtų ekonominiai nelegalai, prisidengiantys "karu".

                    Ir apskritai nėra didelio skirtumo ar turėt afganą kaimyną pabėgusį nuo karo, ar pabėgusį dėl geresnio gyvenimo - žmogus tai tas pats.
                    Paskutinis taisė Gator; 2021.08.16, 15:44.

                    Comment


                      Parašė tajus2 Rodyti pranešimą


                      Aš nesuprantu kodėl tu galvoji, kad Kinija čia gabens Afganų pabėgelius tūkstančiais? ir kodėl tada į Lietuvą, o ne Taivaną?
                      Afganų migrantus pateikiau tik kaip pavyzdį, vieną iš 1000 galimų keršto variantų. Tokios valstybės kaip Kinija disponuoja daugybe įtakos svertų ir beveik neišsenkamais resursais, o jei dar prieš Lietuva susimokys su RU/BY - paskmės gali būti neprognozuojamos.

                      Beje, ar teko girdėti, kad Taivanas - sala ir į ją taip lengvai migrantų per sieną nepaleisi? Be to, Kinija sako, kad čia jų teritorija ir jie neturi jokio noro/motyvacijos ją užleisti migrantais arabais. Ironiška, kad dabartinės Vyriausybės šalininkai palaiko "demokratizaciją" ir "vertybinę politiką" atžvilgiu tų šalių, apie kurias nieko nenutuokia ir tikriausiai net negalėtų jų parodyti žemėlapyje

                      Comment


                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Ir apskritai nėra didelio skirtumo ar turėt afganą kaimyną pabėgusį nuo karo, ar pabėgusį dėl geresnio gyvenimo - žmogus tai tas pats.
                        Skirtumas moralinis. Vienu atveju gali būti žmogiškai gaila ir norisi jam padėt. Kitu atveju tai tiesiog parazituojantis mūsų sąskaita naglas asmuo.

                        Comment


                          Lrytas.lt 2021.08.17
                          Lietuvos pasieniečių atsakas: „Mes gi irgi filmuojam“
                          12 Baltarusijos pasieniečių pažeidė sieną

                          http://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/a...jam--20458347/

                          Comment


                            Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                            Kitu atveju tai tiesiog parazituojantis mūsų sąskaita naglas asmuo.
                            Šitie "kiti atvejai" sudaro 100% atvejų.
                            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                            Comment


                              Gal kažkur detalizuota kodėl dažnai rašo, kad 1 ar 3 nelegalai tą dieną įleisti būna?

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                Gal kažkur detalizuota kodėl dažnai rašo, kad 1 ar 3 nelegalai tą dieną įleisti būna?
                                Nes arba ateina į pasienio punktą ir teisiškai tvarkingai prašo prieglobsčio arba būna pagauti jau šalies viduje.

                                Comment


                                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                                  Nes arba ateina į pasienio punktą ir teisiškai tvarkingai prašo prieglobsčio arba būna pagauti jau šalies viduje.
                                  Nemanau, kad "buvo įleista" naudos kalbant apie atvejį kai jau tik šalies viduje pagavo.

                                  Čia panašu, kad spėlioji tik, aš klausiu gal kas tiksliai žino.

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                    Čia panašu, kad spėlioji tik, aš klausiu gal kas tiksliai žino.
                                    Kartais būna paminėta kad iš "humanitarinių paskatų", mažas vaikassu mama ar pan.

                                    -

                                    Comment


                                      15min.lt 2021.08.23
                                      Lenkija paskelbė planus statyti sieną Baltarusijos pasienyje

                                      http://www.15min.lt/m/id/aktualu/pas...yje-57-1553754

                                      Comment


                                        O lenkai neturėjo fizinės sienos su Baltarusija?

                                        Comment


                                          „Prie sienos su Baltarusija bus pastatytas naujas, solidesnis, 2,5 m aukščio barjeras“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė gynybos ministras.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X