Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Delfi.lt 2021.08.03
    Migrantai lydimi iki pat Lietuvos sienos:
    Video: FRONTEX užfiksavo Baltarusijos pasieniečių veiksmus

    https://www.delfi.lt/news/daily/lith...54787#cxrecs_s

    Comment


      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
      "Yra viena nebent teorinė galimybė - BY gali perduoti ginklus migrantams (neaišku, ar jie imtų) arba grąžinti savo pareigūnus ir trukdyti LT pareigūnų darbą, bet tai jau būtų karo paskelbimas."

      Manau, kad tai ir yra kitas suplanuotas Kremliaus žingsnis - ginkluotų emigrantų pagalba inicijuoti susišaudymus pasienyje.Nenoriu būti blogas pranašas, bet manau, kad artimiausiu metu bus baltarusių nušautas sieną kertantis emigrantas ir kaltė suversta Lietuvai.
      Jie atvyksta geresnio ir saugesnio gyvenimo į ES, o ne kariauti su ja. Manau proto turi, kad suprasti, jog su ginklu kelias į ES tikrai nepaeis.
      Flickr

      Comment


        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

        negi neimanoma nulauzt irako avialiniju bookinimo ? Gi tiek hackeriu turim?
        Įmanoma, tik žinokit bilietus galima pardavinėti ir fizinius.



        Flickr

        Comment


          Ar negalima kelti klausimo JTO dėl sankcijų Baltarusijai, skatinančiai nelegalią migraciją?

          Comment


            Parašė Litch Rodyti pranešimą
            Delfi.lt 2021.08.03
            Nuo šios nakties migrantai apgręžiami prie sienos
            https://www.delfi.lt/news/daily/lith...01&com=1&reg=1

            Tiesiog puiku, Lietuva daugiau nebepasiliks sau pabegeliu, kas praeis tas praeis, ka sulaikys - grazins atgal i Baltarusija.
            Yra ir kitaip manančių

            Delfi lt 2021.08.03
            T. Raskevičius įvertino neteisėtų migrantų apgręžimus pasienyje:
            Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, Laisvės partijos atstovas T. V, Raskevičius feisbuke įvertino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sprendimą neteisėtų migrantų apgręžimą ant Baltarusijos ir Lietuvos sienos.

            „Vakar Vidaus reikalų ministrė anonsavo, kad neteisėtai Lietuvos Respublikos sieną kertantys migrantai bus apgręžiami ir grąžinami į kaimyninės valstybės teritoriją. Prieglobsčio prašymą nuo šiol bus galima pateikti tik oficialiuose sienos perėjimo punktuose arba diplomatinėse atstovybėse. Tokį sprendimą iškart pasveikino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas. Vertinant iš žmogaus teisių perspektyvos, dėl tokio sprendimo reikia būti atsargiems“, – feisbuke rašė Seimo narys T. V. Raskevičius. Jis rašė, jog priverstinis migrantų apgręžimas ant valstybės sienos yra „sunkiai suderinamas su Jungtinių Tautų Konvencija dėl pabėgėlių statuso, Europos Žmogaus Teisių Konvencija ir kitais tarptautiniais žmogaus teisių dokumentais“. (..)

            „Visų pirma, tokia „apgręžimo“ praktika yra paremta kolektyviniu asmenų išsiuntimu, t. y. niekaip nevertinant jų individualių aplinkybių ir (ar) pažeidžiamumo.
            Visų antra, ji yra abejotina dėl tarptautinėje migracijoje teisėje įtvirtinto „negrąžinimo“ principo, t. y. migrantas negali būti siunčiamas ten, kur galėtų grėsti pavojus jo gyvybei. Tai yra tarptautinės taisyklės ir mes vaikštome plonu ledu. Ar pavyks jų nepažeisti?“ – klausimą kėlė jis.

            https://www.delfi.lt/news/daily/lith...55615#cxrecs_s

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

              Įmanoma, tik žinokit bilietus galima pardavinėti ir fizinius.


              taip bet butu bent kazkokia pradzia, hackinti baltarusijos kai kuriu ministeriju darbus... as nesuprantu gi ir mes turim ...poveikio... priemoniu...gerai nukentes klaipeda.. bet kertam visa transporta, elektra, dujas, nepirkt to ju biokuro .. ir daug gi kitu priemoniu yra.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Agresyvėja sovietinės stipenos
                "Baltarusijos žurnalistų sąjunga. Pareiškimas.
                Lietuva padarė nusikaltimą žmonijai pradėdama priverstinę pabėgėlių deportaciją!
                Tai fiksuoja objektyvūs kontrolės įrankiai (vaizdo įrašas) ir viešas VSAT skyriaus vadovo Roko Pukinsko pripažinimas Delfi portalui.
                Rugpjūčio 2-osios naktį į 3-ąją Lietuvos režimas priverstinai išvarė kelias pabėgėlių grupes į Baltarusiją. Lietuvos pasieniečiai padėjo įvykdyti nusikaltimą karo policijai ir GBO su oficialiais šunimis.
                Deportaciją privertė Lietuvos vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, sakydamas:
                ′′ Jėgos panaudojimas prieš migrantus pasienyje priklausys nuo jų elgesio.
                Pasieniečiai gali naudoti visas reikalingas priemones nelegaliai migracijai sustabdyti ".
                Priminimas:
                Pagal 17 m. liepos 1998 d. Tarptautinio baudžiamojo teismo statuto 7 straipsnį ′′ žmonių deportacija arba priverstinis judėjimas ′′ yra tarp nusikaltimų žmonijai ir užima tarptautinę baudžiamąją atsakomybę.
                Kokie turėtų būti pirmieji Baltarusijos veiksmai:
                1. Visi priverstinės deportacijos aktai turi būti teisiškai konsoliduoti su Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Puslapio, JTDP, advokatų, tyrėjų, užsienio diplomatų ir žurnalistų dalyvavimu.
                2. Nedelsiant Tarptautiniam baudžiamajam teismui turėtų būti paduotas ieškinys, o Baltarusija per savo sąjungininkus (Rusija ir Kinija) turėtų reikalauti nedelsiant išklausyti JT Saugumo Taryboje dėl Lietuvos nusikaltimų žmonijai faktų.
                3. Visi diplomatiniai santykiai turėtų būti nutrūkę su Lietuva, kaip ir su nusikalstamu režimu.
                4. Visi priverstinai deportuoti asmenys turėtų būti patalpinti į buvusį Lietuvos ambasados pastatą Minske, o jų sulaikymas (iki teismo posėdžių) patikėtas Lietuvos verslui Baltarusijoje.
                5. Visos deportacijoje dalyvavusios Lietuvos kariuomenės ir policijos pajėgos turi būti pripažintos nusikalstamomis organizacijomis dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo klasifikacijos.
                Tai tik pirmieji ir minimalūs būtini veiksmai siekiant užkirsti kelią naujiems Lietuvos režimo nusikaltimams žmoniškumui.
                #ЛитваВнеЗакона "
                Paskutinis taisė liux; 2021.08.03, 14:07.
                Русский военный корабль, иди нахуй!

                Comment


                  Sukruto jabatkos, vadinasi teisingas žingsnis.
                  Keista, kodėl "priverstinai deportuotus" nukentėjusius asmenis neketinama priimti su visu lukašenkiniu svetingumu?

                  Comment


                    Pagaliau ir Batka turės maitinti savo turistus. Gal tie apgauti turistai prisidės prie Batkos nuvertimo.

                    Comment


                      Yra grėsmė, kad pajudės gerokai didesni srautai iš Afganistano. Tie lėktuvų bilietams pinigų nelabai turi.

                      Comment


                        DG neblogai surašė viską. Pasvajokim, kad ji dabar būtų visų trijų aktualių ministerijų vadovė

                        Comment


                          sako : ak, Baltarusija tam tikra prasme prisiima pabėgėlių apsaugą nuo smurto prieš Lietuvos saugumo agentūras prie sienos.

                          Baltarusijos pasieniečiai pradeda operacines-taktines pratybas pasienyje su ES


                          Antradienį prasidėjo sudėtingos operacinės-taktinės pratybos su Gardino pasienio grupe, teigiama pranešime Valstybės sienos komiteto svetainėje.
                          "Su Gardino pasienio grupe (Gardino sritis ribojasi su Lietuva ir Lenkija - IF) vyksta sudėtingos operacinės -taktinės pratybos. Jos truks iki rugpjūčio 12 d.", - pažymėjo departamentas.
                          Jie patikslino, kad pratybose numatyti trys etapai, kurių metu „mobiliųjų rezervo padalinių mobilizavimo ir kovos su jais koordinavimo, valstybės sienos apsaugos stiprinimo, ginkluotų darinių identifikavimo, blokavimo ir naikinimo klausimai, o vėliau - padėties pasienio zonoje stabilizavimas. bus išspręsta “.

                          „Pagrindiniai pratybų tikslai yra pagerinti pasienio grupės kovinį ir mobilizacinį pasirengimą, padidinti pasienio tarnybos teritorinės įstaigos operatyvinio valdymo pasirengimą vadovauti personalui ir pavaldiems padaliniams, kylant didėjančiai grėsmei. sienų ir kariniam saugumui. Sukurta sudėtinga, dinamiška ir pamokanti aplinka pratyboms. parengtiems daliniams į galimą realią situaciją “, - aiškino Valstybės sienos komitetas.
                          Paskutinis taisė liux; 2021.08.03, 15:30.
                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                          Comment


                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              Tiesą sakant, norėjusi, kad dabartinė Vyriausybė laimėtų, tiek kad buvo taikos metas. Gal tikrai būtų buvę neblogai. Deja, laikai ne tie.

                              Ką pastebėjau su dabartine Vyriausybe, kad jei Kaune yra kažkoks juntamas pusiau religinis Kauno nacionalizmas "už Kauną!", tai Vilniuje man jaučiasi kažkoks idealizmas, skraidymas padebesiais, lyg esame kokiam Kopenhagos, Amsterdamo ar Stokholmo mikrorajone, kai aplinkui visi dar laižosi posovietines žaizdas ir neaišku kiek sėkmingai. Sutinku, kartais padeda, kartais pats tuo norom nenorom užsikrečiu Viskas būtų gal ir gerai, jei negalvočiau kokius netobulus kaimynus turime, praktiškai visi su rimtesnėm ydom. Rytų Lenkija, Baltarusija, Latvija, Rusija... Gal tik Švedija "normalesnė", bet ta už didelės jūros. Kartais galvoju, ar mūsų Vyriausybė savotiškai ne per gera mūsų regionui, kad mūsų kraštams valdyti ir suvaldyti reikia "geležinių kiaušinių", o ne svajoklių-menininkų.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                DG neblogai surašė viską. Pasvajokim, kad ji dabar būtų visų trijų aktualių ministerijų vadovė
                                Tai, kad viskas ir taip yra daroma, netgi daugiau. Plius lengva po laiko kažką komentuoti.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Tai, kad viskas ir taip yra daroma, netgi daugiau. Plius lengva po laiko kažką komentuoti.
                                  Fizinis barjeras daromas?

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą

                                    Fizinis barjeras daromas?
                                    daromas daromas.

                                    O va su nepaprastąja DG pataria nežaisti. O mes kaip tik, įjungiame Žodžiu, tikrai, jau pasiilgau Vilniaus pliažo ar kalvelės krizės.
                                    Русский военный корабль, иди нахуй!

                                    Comment


                                      Hibridinė kulika ( belta.by) :
                                      Rugpjūčio 3 d., Minskas / Corr. BELTA /. Pasienio tarnybos užfiksavo migrantų iš Lietuvos Respublikos teritorijos kirtimą sieną. „BelTA“ tai sužinojo iš oficialaus Valstybės sienos komiteto atstovo Antono Bychkovskio.
                                      „Praėjusią dieną iš kaimyninės pusės į Baltarusiją buvo priverstinai išsiųsti apie keturiasdešimt užsieniečių. Šie piliečiai turi įvairaus sunkumo kūno sužalojimo požymių, taip pat yra prislėgti moralinės ir psichologinės būklės. Tarp jų yra moterų ir vaikų, prieš kuriuos taip pat buvo panaudota fizinė jėga “, - sakė Antonas Bychkovskis.
                                      Anot jo, šiuo metu nukentėjusiesiems teikiama visa reikalinga pagalba, įtraukiant specialistus, imamasi priemonių išsiaiškinti visas aplinkybes. "Mes manome, kad nepriimtina naudoti tokius metodus ir metodus pažeidžiamų asmenų, o ypač moterų ir vaikų atžvilgiu. Tokie veiksmai grubiai pažeidžia žmogaus teises ir yra kompetentingų institucijų, įskaitant tarptautines, tyrimo objektas", - pridūrė jie.
                                      Русский военный корабль, иди нахуй!

                                      Comment


                                        Bulbašai, tuoj ant kelių pradės klauptis dėl derybų? Kažkas ne pagal planą?

                                        „Europos pareigūnai ir kaimyninių valstybių valdžia visus metus savo rankomis nuosekliai ir sąmoningai naikino per daugelį metų sukurtą bendradarbiavimo su Baltarusija pasienyje sistemą“, – sakoma Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Anatolio Hlazo komentare, paskelbtame ministerijos svetainėje. Pasak jo, „Lietuva blokavo finansavimą pagal su ES pasirašytą readmisijos sutartį, vienašališkai nutraukė ryšius su kompetentingais kolegomis iš Baltarusijos, demonstratyviai nutraukė visus ryšius, numatytus dvišaliuose susitarimuose teisėsaugos institucijų lygmenyje“.
                                        „Atkreipkite dėmesį, kad dabar ES nesigirdi nė vieno balso, kuris [palaikytų] dialogą, kurio tikslas – bendrai spręsti iškilusią problemą. Visi oratoriai taip pat kruopščiai aplenkia tikrąsias priežastis, provokuojančias didžiulius nelegalių migrantų srautus iš Irako ir kitų šalių, kuriose Vakarai turi savanaudiškų interesų “, – rašė Baltarusijos URM atstovas.

                                        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1544606?copied
                                        https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ais-57-1544606

                                        Comment


                                          Parašė liux Rodyti pranešimą
                                          Hibridinė kulika ( belta.by):
                                          Dugno sovietizuotiems gyvuliams nėra. Laukiu nesulaukiu jųjų vietinio gebelso Grigorijaus Azarionoko reportažo. Jau jis siūlė Kristiną Timanovskają atsiųsti į Lietuvą, į pabėgėlių stovyklą, kad ji pasibūtų tarp "200 tvirtų artimųjų rytų vyrų"...

                                          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                          Bulbašai, tuoj ant kelių pradės klauptis dėl derybų? Kažkas ne pagal planą?
                                          Čia elementarus vbrosas apie tai, kokie pūkuoti šitie gyvuliai yra. Man net juokinga skaityti, kai mini Iraką, kai jiems tereikia atšaukti skrydžius iš ten ir nebus jokios problemos
                                          Kartais atrodo, kad jie komunikuoja vidaus rinkai, tokiom pat amorfiškom būtybėm.
                                          Tiesa, emigracija per BY yra kertant RU-BY sieną, bet čia jų pačių nesugebėjimas su Rusiją susitarti ir tinkamai saugoti savo sienas. Tai tegu nepasakoja,​
                                          Paskutinis taisė R.D.; 2021.08.03, 19:51.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X