Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Delfi.lt 2021.07.30

    Kęstutis Girnius
    Pasimetusi Vyriausybė
    Tęsiasi nelegalių migrantų antplūdis, taip pat chaotiškos, neveiksmingos valdžios pastangos jį sutramdyti. Akivaizdu, kad Vyriausybė neturi komunikacijos strategijos ir negeba užmegzti dialogo su vietos bendruomenėmis, veikiau su jomis susipriešino. Itin neadekvati Vyriausybės retorika, kuri skelbia, kad vyksta hibridinės atakos, kad gal reikėtų įverti nepaprastąją padėtį, tuo didindama visuomenės nerimą ir nuogąstavimus, užuot juos mažinus.

    Kaip toje pasakoje, skelbiama, kad dangus griūva, kalbama apie galimą antivalstybinę veiklą ne tik Rūdininkuose, bet ir Dieveniškėse, kur, pasak vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės, žmones kursto grupės, „galbūt, užsiimančios tam tikra neteisėta veikla.“ Kiti politikai irgi taip kalba, bet nė vienas negrindė kaltinimų įrodymais ir duomenimis. (...)

    Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis iškeliavo į Turkiją ir Iraką, siekdamas jas įtikinti mažinti skrydžius į Baltarusiją. Nesėkmę buvo galima prognozuoti, nes vizitas nebuvo deramai paruoštas.(....)
    Sėkmės tikimybė būtų buvusi reikšmingai didesnė, jeigu Landsbergis būtų keliavęs su aukštu ES pareigūnu, bet tokio vizito negalima surengti per dieną ar kelias. Lietuvoje plačiai išreklamuota ir fotografuota kelionė tapo eiline piaro akcija, diplomatijos imitacija, kuri Lietuvai labiau kenkė negu padėjo.
    (.…)

    Pastarųjų savaičių įvykiai verčia klausti, ar Bilotaitė tinka savo postui. Idealiu atveju vidaus reikalų ministras būtų žmogus, turintis gerus nervus, gebantis ramiai, santūriai, net šaltakraujiškai vertinti padėtį ir deramai reaguoti. Ji neturi šių savybių. Bilotaitė linkusi daug kur įžiūrėti blogą valią ar paslėptą priešo ranką, neatsargiai švaistytis neįrodytais kaltinimais (užuominos apie galimą nusikaltėlių poveikį Dieveniškėse), raginti griebtis kraštutinių priemonių, antai įvesti nepaprastąją padėtį. Ji ir anksčiau rodė šias savybes.

    https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=87823799

    Comment


      Parašė Elis Rodyti pranešimą
      Toje pačioje baltoje Lietuvoje, kurioje nužudymų skaičiai 100k gyventojų viršija beveik visų mūsų kaimynų (išskyrus Rusijos) rodiklius, ir net kelis kartus.
      Iš kur gaunam genofondo praturtinimą paskutinius porą šimtų metų? Va tas. ir matosi.

      Parašė Elis Rodyti pranešimą
      Keista, kad skraido argumentai apie kažkokį pre-determined rasių IQ, kai Lietuva Europos IQ žemėlapiuose atrodo kaip tamsioji skylė mūsų regione.
      Na tai esam nuoširdūs žmonės ir neslepiam savo bėdų. Kaip ir vieni kaimynai pripažįstantys, kad turi papildomų chromosomų

      Parašė Elis Rodyti pranešimą
      Nelabai įsivaizduoju, kaip kitaip būtų galima politiškai moraliai elgtis toje situacijoje. Leisti Lukašenkai žudyti savo piliečius? Paploti katučių, kai su MiGais nutūpdė lėktuvą su dešimtimis Lietuvos piliečių?
      Teisybės dėlei, kaip dabar trukdom Lukašenkai žudyti savo piliečius? Sankcijos netrukdo užsipirkti šovinių ar, blogiausiu atveju, plaktukų.

      Comment


        Kažkas panašaus buvo 2013 -2016 metais, kai Baltarusija leido čėčėnams iš Bresto į Lenkiją masiškai kirsti.

        Nežinau aš, problemos baisios vis dar nematau. Žmonės nėra ir negali būti problema. Mums problema yra jų trūkumas. Reikia išnaudoti situaciją.
        Jei nesuvirškins mūsų pasieniečiai ir stovyklos tų pabėgėlių, teks leisti laisvai į ES. Tada darys didesnį spaudimą Baltarusijai, Rusijai, prisidės ženkliai prie tvoros. Jeigu ne, teks ir mums iš to uždarbiauti : atidaryti viešbučius ir rinkti pinigus, atidaryti taksi parkus.
        Galų gale, pati Baltarusija greitai užsikimš tais afrikiečiais ir azijiečiais. Jeigu jie ruošiasi atidaryti koridorius 100- to valstybių tautoms "skiepytis", jie pirmi nebesuvaldys situacijos.

        Русский военный корабль, иди нахуй!

        Comment


          Parašė Elis Rodyti pranešimą

          Nelabai įsivaizduoju, kaip kitaip būtų galima politiškai moraliai elgtis toje situacijoje. Leisti Lukašenkai žudyti savo piliečius? Paploti katučių, kai su MiGais nutūpdė lėktuvą su dešimtimis Lietuvos piliečių?
          Teisybės dėlei: lėktuvą nutupdė naudodami psichologines manipuliacijas ir grąsinimus, jokiais MIGais tupdant nesinaudojo, pilotai MIGų nematė ir apie juos nežinojo. Kas dėl piliečių žudymo tai pirma: vietiniai diktatoriukai juos žudo pastoviai ir visada: Afganistanas, Mianmaras, Sirija, sąrašas be galo be krašto, bet Lietuvos šitie hondurasai kažkodėl nejaudina, antra Lietuva savo veiksmais negali sustabdyti ar paskatinti kitų diktatoriukų žudymo/nežudymo norų. Analogas būtų pokerio lošimas: jei matai kad kortos silpnos, tai pasuoji ir lauki sekančių dalybų, o ne eini kvailai iki galo, nes tada prarandi viską ir sekančių dalybų jau nebebūna.

          Comment


            Parašė tungustapi Rodyti pranešimą
            Su Baltarusija derėtis turim daugiau svertų, nei su Iraku:
            • Pripažinsim akivaizdžiai suklastotų rinkimų rezultatus (taip pat ir visų būsimų)
            • Atšauksim sankcijas (inicijuosim atšaukimą ES lygiu)
            • Atšauksim pasmerkimą dėl smurto prieš taikius protestuotojus (smurtas jėga)
            • Išduosim Cichanouskają ir kitus pabėgėlius (nėr čia ko išsikalinėti, normalūs gi rinkimai buvo)
            • Pradėsim pirkti Astravo elektrą (niekam ne paslaptis, atominė energetika saugiausia ir ekologiškiausia)
            Gal ne viską iš karto, bet kiekvienam punktui Lukašenka galės panaudoti tą patį migrantų svertą, nes o kodėl gi ne, jei veikia.
            Jei rimtai, neatrodo toliaregiška mintis derėtis su neadekvačiu teroristu.
            JAV derasi su Irano mulomis, su Šiaurės Korėjos Kimu, Afganistano Talibais - karūna nenukrito nors ten dar ne tokie neadekvatai. Beje Lansbergis vakar pradėjo neoficialias derybas pareiškęs kad jei Lukašenka sustabdys imigrantus tai naujų sankcijų nebesiūlys. Tai galima sakyti jūsų antras punktas pradėtas įgyvendinti ir čia prie 3000 imigrantų, baisu ir pagalvoti ką pasiūlys prie 30,000, nes Lukašius greičiausiai didins statymus - jam tokios smulkmės nereikia. Erdoganas va 3 milijardus per metus susirenka, kad 'neleistų' imigrantų, kuo Batka prastesnis?
            Paskutinis taisė Gladiator; 2021.07.30, 09:25.

            Comment


              "Dažniausiai nelegalūs migrantai yra neblogai pasikaustę teisiniuose reikaluose, jie būna instruktuojami, kad, sušukę „refugee“ (liet. prieglobsčio prašytojas), gali kirsti sieną. Tačiau ši grupelė nedrįso to padaryti, matydami pareigūnus Lietuvos pusėje. „Jie matė fiziškai Lietuvos pareigūnus ir greičiausiai nebuvo apmokyti šių dalykų pasakyti“, – sakė R. Bučelis.

              Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/lie...-siena-1036323

              o tai jei sušunka - gali leistis į LT ?
              Русский военный корабль, иди нахуй!

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Kiek suprantu, dauguma partijų pasitarime pas Prezidentą nutarė derėtis su Lukašenka.
                Pirmiausia gal vis gi pripažinti oficialius Prezidento rinkimų rezultatus?
                Derybos, kaip suprantu, galimos tik dėl sankcijų už atsaką į sankcijas.

                „Įvestų sankcijų už neteisėtos migracijos organizavimą Baltarusijai šiuo metu nėra. Jos yra pasiūlytos, tačiau netektų prasmės, jei Minskas nutrauktų šią bet kokias tarptautines normas ir susitarimus pažeidžiančią veiklą“, – BNS perduotame komentare sakė Lietuvos diplomatijos vadovas. „Jeigu Baltarusija ir toliau skatins žmonių kontrabandą, Lietuva Briuselyje kels papildomų sankcijų Baltarusijai klausimą“, – pridūrė jis.

                Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1542718?copied
                Русский военный корабль, иди нахуй!

                Comment


                  Lenkijos siena daug geriau saugoma iš BLR pusės + prigąsdinama, kad LEN iškarto siunčia juos atgal.

                  Comment


                    Nelegalių migrantų statistiką pradeda skelbti Statistikos departamentas.

                    Straipsnis: https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=87828197
                    Kažkokia multimedija: https://ls-osp-sdg.maps.arcgis.com/a...5efcc61a876be2

                    Comment


                      Apie nelegalius migrantus iš kitos sienos pusės.
                      Pagrindinė srauto išaugimo priežastis - atpigę reisai į Minską, nereikai mpkėti kontrabandininkams dešimčių tūkstančių dolerių Lukašenkos reklama, kad nebus sulaikomi migrantai ir pasikeitęs Baltarusijos pasieniečių elgesys.

                      Reform.by 2021.07.23
                      Кто стоит за потоком мигрантов из Беларуси в Литву
                      Kas stovi už migrantų srauto iš Baltarusijos į Lietuvą
                      С весны 2021 года иракские туристические фирмы стали массово предлагать путешествие из Багдада в Минск на отдых. Стоимость туров варьируется от 560$ до 950$. В пакет тура входят авиабилеты, виза, страховка, проживание в отеле и несколько экскурсий. В основном турфирмы предлагают перелеты в среду и пятницу, то есть на рейсах Iraqi Airways, так как они дешевле, чем у Fly Baghdad. Но при покупке тура цена билета и вовсе оказывается крайне низкой. Если у авиакомпании билеты в обе стороны обходятся в порядка 750 долларов, то от туроператора стоимость билетов в обе стороны составляет максимум 400$. (....)
                      Еще в прошлом году билет в Беларусь и обратно с пересадкой в Стамбуле стоил бы Елене около $850, по ее словам. А туристическая путевка обходилась порядка тысячи долларов на человека. Сейчас же, говорит Елена, можно найти тур в Беларусь от 500$ на одного человека.

                      Как рассказал нам житель Ирака Амин (имя изменено), высказывания Александра Лукашенко о том, что Беларусь перестанет препятствовать беженцам, стремящимся в ЕС, по иракскому государственному телевидению крутили несколько дней подряд. (...)

                      Еще до прилета в Беларусь Амин рассказывал нам: они с друзьями мониторят новости о задержаниях мигрантов литовскими пограничниками и отмечают на карте места, где они происходили. Пересекать границу парни планировали в Гродненской области: объяснили это тем, что на спутниковых картах там видны леса. Также они искали информацию о том, на каком транспорте доехать до границы и где купить литовские сим-карты. (...)


                      Граница без замка
                      Почему же теперь беларусский коридор стал у беженцев практически самым гарантированным способом попасть в ЕС? Дело не только в подешевевших рейсах и турах. Все истории, которые мы слышали, свидетельствуют о том, что подходы пограничников к охране границы в корне изменились. Об этом говорят не только мигранты, но и беларусы. А еще нам удалось найти двух пограничников, которые согласились высказаться анонимно и подтвердили эту информацию. (...)

                      https://reform.by/243337-kto-stoit-z...anie-reform-by

                      Comment


                        „Komsomolskaja Pravda“ korespondentas atvyko į Baltarusiją ieškoti migrantų, keliaujančių į Europos Sąjungą ir surado.
                        Migrantai renkasi Gardino stotyje ir juos taksitai nuveža iki Lietuvos sienos. Kelis migrantus pakalbino ir pats korespondentas,

                        s13.ru 2021.07.28
                        Как я искал мигрантов, пробирающихся из Белоруссии в Евросоюз
                        Kaip aš ieškojau migrantų, keliaujančių iš Baltarusijos į Europos Sąjungą

                        Черт его знает, где тут ловить этих арабов. Штудирую местную прессу и ТВ. Вот оно! Больше всего мигрантов задерживают в Друскининкайском районе Литвы. Со стороны Белоруссии ближайший крупный город - Гродно.(...)


                        По дороге захватил двух собирателей ягод, бабушку с внуком. Им надо было в Гродно, а мне все равно по пути. За разговором выяснилось, что они на беженцев насмотрелись сполна. Последние пару месяцев в Гродно буквально их нашествие. И точно. На первом же перекрестке в городе дорогу перед машиной перешла большая компания негров.
                        - Они тебе расскажут, что учатся в местном университете. Не верь! Вранье! Июль - все студенты на каникулах, - недовольно с заднего сиденья пожаловалась бабушка.

                        Высадив попутчиков, я вспомнил старое правило: лучше всех городскую жизнь знают таксисты. У них и спрошу.
                        - Я сам буквально вчера отвез одного мигранта до границы, - спокойно рассказал таксист Николай у автовокзала. - Не я один тут такой - в пятницу 40 машин к погранпереходу ездило!
                        Сорок?! (...) Потом версию Николая мне слово в слово подтвердили другие водилы.
                        - Арабы почти каждый день собираются вечером на втором этаже железнодорожного вокзала. И к ночи вызывают такси до границы.
                        - А там что?
                        - Что, что - перебегают. Мы их ссаживаем метров за 500 до пропускного пункта, где начинается очередь из фур. Они обходят заставу сбоку, а утром мы читаем, сколько арабов и негров задержали за сутки.
                        По словам Николая, пограничники лояльны только к местным таксистам. Мой каршеринг с минскими номерами явно тормознут.
                        (...)

                        Мой российский паспорт патруль сильно заинтересовал. Посыпались вопросы:
                        - С какой целью в Белоруссии? Как давно? Зачем едете к границе?
                        - Значит, так. Для пребывания в 5-километровой пограничной зоне нужен пропуск. Разворачивайтесь. В следующий раз мы вас задержим.
                        Получается, по местным слухам, арабов патруль к границе пускает. Или не замечает. А россиян - нет?
                        Интересно, если бы я реально пошел к границе, меня бы арестовали?
                        Я решил не испытывать судьбу. И развернулся в Минск - посмотреть на самое начало белорусского миграционного пути - в аэропорту.
                        (...)

                        Ждать прилетевших пришлось долго - часа два тянулось визовое оформление. И все пошло не так, как я себе представлял. Пять бородачей на самом деле улетали, они как раз ждали рейс из Багдада. Наглядно вышло: в Минск прилетели 180 человек, а в Багдад вернулись пятеро...

                        Прилетели 180, улетели 5
                        Каждую неделю в Белоруссию из Ирака прилетает 3 - 4 рейса, а из Турции самолеты прибывают вообще каждые сутки. Вот в Минске сел как раз подходящий борт - Airbus А320 компании Iraqi Airways. .
                        В зале ожидания уже сидели пять смуглых бородачей, залипали в телефонах, изредка переговариваясь по-арабски. Встречающие?


                        Ждать прилетевших пришлось долго - часа два тянулось визовое оформление. И все пошло не так, как я себе представлял. Пять бородачей на самом деле улетали, они как раз ждали рейс из Багдада. Наглядно вышло: в Минск прилетели 180 человек, а в Багдад вернулись пятеро...

                        Никаких «камуфлированных инструкторов» не появилось. Один юркий смуглый парень - работник туркомпании, продавшей иракцам путевки в Белоруссию, - раздал пассажирам местные симки и ушел. А мигранты остались сами по себе (...)

                        Минск Европу не защитит
                        «И ведь как ловко этот Лукашенко все провернул! - читаю в европейских газетах. - Просто отменил визы в Белоруссию и пустил на арабских телеканалах слух о легкости перехода границы с ЕС. И вот уже летят самолеты в тот самый Минск, куда мы запретили заходить своим авиакомпаниям. А мигранты скупают билеты. Это уже не чумазые беженцы на дырявых лодках в Средиземном море, которыми шантажировал Европу Эрдоган. У Лукашенко все чинно и благородно. И мигранты оставляют свои последние денежки именно в Белоруссии, прибывая в Литву и Польшу уже с пустыми карманами. Ведь тут они надеются на полное обеспечение от ЕС...»
                        Может быть...

                        Только вот нюанс: в самой Белоруссии не надо ничего организовывать - арабы и африканцы прекрасно сами со всем справляются, если им не мешать.

                        https://www.kp.ru/daily/28309/4450794/
                        http://s13.ru/archives/migranty

                        Comment


                          Parašė liux Rodyti pranešimą
                          [/URL] o tai jei sušunka - gali leistis į LT ?
                          Būtent apie ką ir eina šneka. Pagal galiojančius įsipareigojimus ES ir JTO jei atbėgėlis pasako, kad prašo prieglobsčio privaloma vestis ir pradėti aiškinimus. Ir kas svarbiausia be jokios žalos atbėgėliui: jei ir bus išsiaiškinta. kad atbėgėlis viską išsigalvojo, jam nėra jokių sankcijų išskyrus galimą deportaciją.

                          Comment


                            Realiai teks nusipjauti į tuos ES ir JTO įsipareigojimus. Įsipareigojimai kalba apie pabėgėlius. Baltarusiai nuo režimo bėgantys yra pabėgėliai, visi kiti ekonominiai emigrantai. Ir kuo ilgiau tempsim, tuo giliau įklimpsim, ir vis tiek teks galų gale teks jėga uždaryti sieną. Jei oficialiai čia pigiausias ir saugiausias būdas patekti į ES, tai laisvai bus ir tūkstantis ir 10 tūkst per dieną. Vienintelis ribojantis faktorius tai kiek įmanoma užvežti norinčių į ES į Baltarusiją. O užvežti įmanoma daug, paleisti pvz skryžius į kiekvieną Afrikos sostinę, galima ir kelis kart dienoj. Kas žino, iš Turkijos įmanoma traukiniu į Baltarusiją atvažiuoti?
                            Gražinimas neveikia ir neveiks, kol kas dar nė vieno negražino. Siena/tvora tikrai nei kiek nepadės, perlips, nukirps, nugriaus. Negaudyti ir praleisti toliau vienintelė purvina alternatyva, bet ES tikriausiai greit duos per nagus.
                            Tai vienintelis sprendimas išstatom kariuomenę, bandantiems pereiti spiriam į užpakalį ir apsukam atgal, viskas su live transliacija su arabiškais komentarais. Pasikartosiu siena 700 km, kas 100m po pareigūną, kart 3 pamainos, reikia 21 tūkst žmonių, čia grubiai, tikriausiai įmanoma paoptimizuoti. Plius reiks vandens patrankų, ašarinių dujų, guminių kulkų.Po kelių dienų jau Baltarusijoj pradės steigtis pabėgėlių palapinių stovyklos su tūkstančiais gyventojų, Lukašenka pats labai greitai užsuks kranelį ir reeksportuos visus namo. Tvora, beje, irgi yra analogiškas sprendimas, tik kad labai brangus, labai lėtas ir neveikiantis.
                            Na ir su tomis konvencijomis ir įsipareigojimais reiks susitvarkyti, gal iš kažkokio susitarimo galima skubiai laikinai išstoti (kai pasistatysim sieną įstosim atgal), kažkiek pasitampysim tarptautiniuose teismuose, gal gausim baudą, bet kainuos pigiau nei milijoną 'pabėgėlių' saugoti ir išlaikyti. Lietuvos piliečių dauguma neprieštaraus, ES irgi tikriausiai nepersistengs smerkdama, nes jau visi atsikando sočiai tų pabėgėlių. Atskiros organizacijos pabambės, bet nebūtina per daug skirti dėmesio.

                            Comment


                              Nemanau kad guminės kulkos, vandens patrankos ir asarines dujus padės, tam tikrais momentais reikės švininių ir laikyti 21 tūktantantį žmonių, bet kokiom oro sąlygom 2 metus tyruose (čia labai optimistinis variantas, kad per tiek barjerą pastatytų 4 m tvora + dar tvora + davikliai), ne kažką variantas
                              ​​​​​​Kiti variantai integruoti dešimtis ar šimtus tūkstančių migrantų Lietuvoje per keletą metų
                              ​​​​Arba bandyti susitaikyti su Batka, kuom Lietuva susigadintų įvaizdį dešimtmečiams, beigi Tarakons ir Kremliaus bandytų toliau lenkti Lietuvą N klausimų
                              Krč we are in a deep shit

                              Comment


                                O kodel negalima paleisti tolyn, i Vokietiją?

                                Comment


                                  Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą
                                  Krč we are in a deep shit
                                  Lietuva bus viena didelė pabėgėlius aptarnaujanti palapinė vakarams apsaugoti. Tokia ta buferio dalia. Jeigu gerai mokės, gal ir imsimės.
                                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                                  Comment


                                    Geriausia būtų ju visai nesulaikyti. Kelią i Vokietijos jie patys puikiai susiras.

                                    Comment


                                      Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą
                                      Nemanau kad guminės kulkos, vandens patrankos ir asarines dujus padės, tam tikrais momentais reikės švininių ir laikyti 21 tūktantantį žmonių, bet kokiom oro sąlygom 2 metus tyruose (čia labai optimistinis variantas, kad per tiek barjerą pastatytų 4 m tvora + dar tvora + davikliai), ne kažką variantas
                                      ​​​​​​
                                      2 metų nereikės, užteks mėnesio ar net mažiau, kai pabėgėliai pradės kauptis Baltarusijos pusėje, problema išsispręs staigiai. Po to sieną saugoti vis tiek reiks, bet jau užteks mažesnių resursų. Tikriausiai galima ir paoptimizuoti, ten kur yra stebėjimo sistemos, nereikia tiek žmonių, reiks tik reagavimo komandų, poros žmonių kilometrui pvz. Gal ir dronai su termovizoriumi gali nemažai padengti, gal vietoj dronų galima kokius oro balionus iškelti su didesniu matymo kampu, bet čia jau techninės detalės. Aišku reikia numatyti ir pasiruošti kad gali būti rimtesnių karinių provokacijų, diktatoriui nepatiks toks sprendimas. Be to nereiktų laukti ir Zapad pratybų.

                                      Comment


                                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                        O kodel negalima paleisti tolyn, i Vokietiją?
                                        Jie gi gauna štampą, kad sulaikyti Lietuvoje, čia tuos kuriuos sulaiko ir tam tikrus pagaus kokiose Vokietijos bei pačius "geriausius" sulaikytus dėl įvairių kriminalų grąžins į Lietuvą, imkite čia jūsų. Atgal į kokį Iraką irgi sunku išgrūsti.
                                        O jei praleisti ne "štampuotus" į vakarus srautas tik didės ir vakarai pradės reikšti pretenzijas

                                        Comment


                                          Parašė tungustapi Rodyti pranešimą

                                          2 metų nereikės, užteks mėnesio ar net mažiau, kai pabėgėliai pradės kauptis Baltarusijos pusėje, problema išsispręs staigiai. Po to sieną saugoti vis tiek reiks, bet jau užteks mažesnių resursų. Tikriausiai galima ir paoptimizuoti, ten kur yra stebėjimo sistemos, nereikia tiek žmonių, reiks tik reagavimo komandų, poros žmonių kilometrui pvz. Gal ir dronai su termovizoriumi gali nemažai padengti, gal vietoj dronų galima kokius oro balionus iškelti su didesniu matymo kampu, bet čia jau techninės detalės. Aišku reikia numatyti ir pasiruošti kad gali būti rimtesnių karinių provokacijų, diktatoriui nepatiks toks sprendimas. Be to nereiktų laukti ir Zapad pratybų.
                                          Na dar + vaizdai per CNN, kaip šliaužintas pašautas irakietis per Lietuvos sieną su iškelta kruviną ranka prašančia pagalbos
                                          Beigi provokacijos iš Tarakono pusės, kurios tikrai būtų
                                          Bet IMHO vėliau ar anksčiau šituo ir baigsis

                                          Comment

                                          Working...
                                          X