Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Per šventes grįžta namo emigrantai, kurie kebabus labai mėgsta - paklausa dideliu pliūpsniu outnumberins pasiūlą. Ir jeigu bus daug paslaugų teikimo vietų, akivaizu, kad valstybės ir verslininkų pajamos padidės labiau, nes bus surinkta daugiau mokesčių. Elementaru - jei verslas veikia, vadinasi jam apsimoka veikti ir mums visiems apsimoka, kad jis veiktų.

    Comment


      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      Jo, sutinku. Ir dabar insertinkit į šias mintis, kad kebabinių atidarymas irgi didina pajamas tiek valstybės, tiek žmonių, kurie jas atidaro.
      Atidarymas dar nedidina pajamų, pajamas didina parduodamos prekės.
      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

      Comment


        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
        Jo, sutinku. Ir dabar insertinkit į šias mintis, kad kebabinių atidarymas irgi didina pajamas tiek valstybės, tiek žmonių, kurie jas atidaro. Sutinku, skaičiai bus maži, bet akivaizdu, kad jie bus teigiami. Ties šita vieta visas forumas ir bando jums kažkaip pramušt esmę į galvą, bet labai tamsta rigidiškas. Jūs į kažkokias abstrakčias ekonomikos teorijas nudreifuojate pateikdamas factual nonsense.
        Tų, kurie atidarė aišku didina, bet visos šalies tiesiogiai nedidina. Na aišku yra teorinių galimybių kaip gali didinti, pvz. jei kebabai perkami iš paskolos arba specialiai dėl tos kebabinės atvažiuoja užsieniečiai į Lietuvą pavalgyti. Bet jei pvz. aš seniau pirkdavau vienoje kebabinėje kebabą ar picerijoje picą, o dabar vietoj to perku šitoje naujoje kebabą, tai bendras išleistų pinigų kiekis nepadidėja. Arba net jei tarkim kebabai labai patiko ir valgau dvigubai dažniau nei seniau, reiškia vistiek kažko kito atsisakau, mažiau perku Maximoje ir pan.
        Paskutinis taisė Lettered; 2017.01.03, 00:03.
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          1.Tų, kurie atidarė aišku didina, bet visos šalies tiesiogiai nedidina. Na aišku yra teorinių galimybių kaip gali didinti, pvz. jei kebabai perkami iš paskolos arba 2. specialiai dėl tos kebabinės atvažiuoja užsieniečiai į Lietuvą pavalgyti. Bet jei pvz. aš seniau pirkdavau vienoje kebabinėje kebabą ar picerijoje picą, o dabar vietoj to perku šitoje naujoje kebabą, tai bendras išleistų pinigų kiekis nepadidėja. 3. Arba net jei tarkim kebabai labai patiko ir valgau dvigubai dažniau nei seniau, reiškia vistiek kažko kito atsisakau, mažiau perku Maximoje ir pan.
          1. Tau buvo paaiškintas tiesioginis mechanizmas, kaip didina ir jų ir mūsų visų.
          2. Taip tai irgi situacija - vienas iš būdų emigrantams išleisti pinigus ir padidinti vartojimą per esamas kebabines.
          3. Rašiau prieš tai, kad nėra svarstyklių čia - lygiai taip pat gali pirkti maximkoj, ir dar ant viršaus nusipirkti kebabą. Kebabas ar alkoholis sukelia priklausomybę, mus tukina, bet tai yra gudrus smegenų dopamino sistemos išnaudojimas, kuris didina vartojimą. Ar jis moralus - aišku ne. Nesame mes logiški ir nepaskaičiuojame "va išleisiu čia daugiau, tai ten mažiau", mes esame impulsyvi rūšis, kurią veikia įvairiausi dirgikliai. Faktas, jei kebabų industrija veikia ir plečiasi, vadinasi jai apsimoka. Taip pat plečiasi ir maximkos bei rimiakai. Mes tiesiog mėgstame maistą ir vis daugiau jam skiriame (bet dėl to nebūtinai skiriam kitkam mažiau, nes vidutinės pajamos irgi auga).

          Comment


            Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
            Rašiau prieš tai, kad nėra svarstyklių čia - lygiai taip pat gali pirkti maximkoj, ir dar ant viršaus nusipirkti kebabą. Kebabas ar alkoholis sukelia priklausomybę, mus tukina, bet tai yra gudrus smegenų dopamino sistemos išnaudojimas, kuris didina vartojimą. Ar jis moralus - aišku ne. Nesame mes logiški ir nepaskaičiuojame "va išleisiu čia daugiau, tai ten mažiau", mes esame impulsyvi rūšis, kurią veikia įvairiausi dirgikliai. Faktas, jei kebabų industrija veikia ir plečiasi, vadinasi jai apsimoka. Taip pat plečiasi ir maximkos bei rimiakai. Mes tiesiog mėgstame maistą ir vis daugiau jam skiriame (bet dėl to nebūtinai skiriam kitkam mažiau, nes vidutinės pajamos irgi auga).
            Aišku, kad nesam racionalūs ir galim kažkam išleisti per daug, bet esmė yra ne norai, o realios galimybės ir pajamos, kam išleidi daugiau tai kitam išleisi mažiau, nes elementariai baigsis pinigai. Arba kurį laiką pagyvensi ant skolos, bet vis tiek vėliau teks grąžinti. Todėl restoranų rinka auga tik ten, kur auga žmonių pajamos, o ne atvirškčiai, atsidarinėja restoranai ir auga pajamos.
            Flickr

            Comment


              Griztant prie temos. Tarpusventy teko bendrauti su vokieciais. Klausiau, kokia ju nuomone apie Merkel ir jos migracijos open policy ir pan. Ar dabar jau pyksta ant jos, po paskutiniu tetrorizmo ivykiu? Mano nustebimui, jie nepyksta ant Merkel ir jos politikos. Jie supranta, kad salies ekonomikos augimui reikalinga darbo jega, kurios jie patys neturi ir "nepasigamins", tad tam reikia atveztines.
              O pyksta jie ant policijos, kad si nesugeba sukontroliuoti migratu ir uzkirsti kelio tokiem ivykiam.

              Tai buvo issilavine, gerai uzdirbantys upper-middle class vokieciai.

              Comment


                Pedigree, nors esi liberalus ir išsilavinęs steikų valgytojas vilnietis, bet makroekonomikoj nerauki nieko, ką teisingai Lettered ir pastebėjo.

                Monetarinėje ekonomikoje pirma atsiranda pinigai, paskui produktas. Lettered netgi išvardino iš kur pinigai gali atsirasti. Pinigų atsiradimas savo ruožtu didina kebabinių skaičių, o kebabinės tada didina BVP
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Kavinės atsidaro tada, kai didėja perkamoji galia ir žmonės valgo ne tik namie arba vartotojų skaičius auga. Kodėl mažuose miestuose beveik neatsidarinėja naujos kavinės ir nekuriamos darbo vietos ten, kur jų labiausiai reikia?
                  R.Kuodžio nuomonė šia tema:
                  Nuo ko labiausiai priklauso sprendimas investuoti?Pirmiausiai, nuo taip vadinamųjų „gravitacijos“ veiksnių – ar didelė rinka, ar geros vidaus paklausos perspektyvos, ar yra geografinis artumas su išsivysčiusiomis ekonomikomis. (...) O gravitacijos veiksniai ir parodo, kodėl investicijos koncentruojasi Vilniuje – paklausa yra didelė, nepaisant to, kad darbo jėga Vilniuje yra santykinai brangi.Juk žirklės kerpa abiem ašmenimis ir niekas nežiūri tik į kaštus, nes dar žiūri ir į potencialias pajamas, kurias gali gauti. Todėl investicijos nenori eiti į regionus, nes tiesiog ten nebėra darbo jėgos, ypač kvalifikuotos, kuri jau seniai tupi miestuose, „anglijose“ ir kitose pasaulio vietose.

                  Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=73299544
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    taspac O pyksta jie ant policijos, kad si nesugeba sukontroliuoti migratu ir uzkirsti kelio tokiem ivykiam.
                    Tai buvo issilavine, gerai uzdirbantys upper-middle class vokieciai.
                    Kaip jau rašiau, tie save laikantys išsilavinusiais bei progresyviais dažnai tesugeba atkartoti valdišką propagandą. Ir dar vadina tai mąstymu.

                    Vokiečiai sprendžia problemą, kaip vadinti afrikiečius, kad jie nebūtų įžeisti bei pažeminti. Nes afrikietį vadinti afrikiečiu kažkaip nepadoru. Tai rimčiausia problema imigracijos srityje, kurią Vokietija turi išspręsti.

                    Nepalankaus visuomenės požiūrio policija sulaukė ir tada, kai socialiniuose tinkluose įvardydama sulaikytuosius pavartojo žodį „Nafri“. Anot policijos atstovų, „Nafri“ – tai šnekamosios vokiečių kalbos žodis, vartojamas iš Šiaurės Afrikos kilusiems žmonės įvardyti. Kaip J. Mathiesas pakomentavo Vokietijos žiniasklaidai, terminas pavartotas labai netinkamai.
                    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=73336732
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.01.03, 08:39.

                    Comment


                      /\ Ir viskas? Pagrindinė naujiena iš Naujųjų sutikimo Kelne, kad policija be didelių ceremonijų tikrino ir pakavo Šiaurės-afrikietiškos išvaizdos vyrus (ir net leido sau juos būtent taip ir pavadinti)? O kur dingo pogromai ir masiniai prievartavimai miesto aikštėse? Taigi vokiečiai durni ir nieko nesupranta, kaip čia taip dabar ėmė ir parodė, kieno tvarka galioja?

                      Šitą parašiau prieš 3 savaites:
                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                      Aš asmeniškai manau, kad visuomenė ir institucijos padarys išvadas (iš dalies kai kuriose valstybėse jau padarė), ir viskas susitvarkys. Tuoj Naujakas, bus galima palyginti, pavyzdžiui, Kiolną šiemet ir prieš metus.

                      Comment


                        Progresas akivaizdus, kitais metais jau gal pradės į konclagerius varyt.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Parašė balietis Rodyti pranešimą
                          /\ Ir viskas? Pagrindinė naujiena iš Naujųjų sutikimo Kelne, kad policija be didelių ceremonijų tikrino ir pakavo Šiaurės-afrikietiškos išvaizdos vyrus (ir net leido sau juos būtent taip ir pavadinti)? O kur dingo pogromai ir masiniai prievartavimai miesto aikštėse? Taigi vokiečiai durni ir nieko nesupranta, kaip čia taip dabar ėmė ir parodė, kieno tvarka galioja?

                          Šitą parašiau prieš 3 savaites:
                          O iš pernai metų jau visus sulaikė ir nubaudė ar dar kažkiek liko neišaiškintų?

                          Comment


                            Specialiai nesidomėjau, kadangi pernai jų buvo daug, tai vargu, ar visus sugaudė. Bet neabejoju, kad peržiūrėjo visą įmanomą filmuotą medžiagą ir surinko iš stovyklų visus, ką pavyko atpažinti.

                            Comment


                              Parašė balietis Rodyti pranešimą
                              Specialiai nesidomėjau, kadangi pernai jų buvo daug, tai vargu, ar visus sugaudė. Bet neabejoju, kad peržiūrėjo visą įmanomą filmuotą medžiagą ir surinko iš stovyklų visus, ką pavyko atpažinti.
                              "Neabejojimas" kaip ir not good enough turint omeny, kad net pati Vokietijos žiniasklaida kartu su policija tą įvykį bandė nuslėpti.

                              Comment


                                Nuslėpti bandė pirmosiomis sausio dienomis. Nuslėpti nesigavo taip pat ir dėl to, kad policijos darbuotojai ėmė per žiniasklaidą reikšti nepasitenkinimą vadovybės veiksmais.

                                Comment


                                  Kažkaip visi aptarinėjam viršūnėles, bet niekas nenori atidžiau pažvelgti į šakneles, kas gi iš tikro vyksta šiuo metu pasaulyje. Kodėl sąlyginai protingi vokiečiai taip elgiasi. Niekas nenori matyti esmės, šeimos kaip visuomenės ląstelės nuvertinimo o ir apskritai žmonijos nusukimo į akligatvį iš kurio nėra išeities.
                                  Tai ne mano prasimanymai, vertėtų paskaityti rimtų mokslininkų parašytų knygų ta tema. Viena jų, Izraelio mokslininko veikalas parašytas 2014 metais:
                                  https://en.wikipedia.org/wiki/Sapien...y_of_Humankind
                                  Drįstu rekomenduoti.

                                  Comment


                                    Ir viskas?
                                    Žiniasklaida ir "progresyvūs" vokiečiai norėjo kažko daugiau. Blogai, kai jėgos struktūros trukdo imigrantams laikytis savo kultūrinių tradicijų bei švęsti laisvai .

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      O iš pernai metų jau visus sulaikė ir nubaudė ar dar kažkiek liko neišaiškintų?
                                      Specialiai Johnui ish wikipedijos:
                                      On 25 November, it was reported that in 369 of the 509 crime cases, which were sexually motivated, no perpetrators could be identified. The prosecutor's office could initiate 58 criminal investigations against 83 persons. Only 6 were convicted so far. The highest sentence was 1 year and 9 month due to sexual assault and robbery. 52 of the accused men had to be acquitted due to lack of unanimous identification. The investigators failed to convict more of the perpetrators because the vicinity of the station was "dark and overcrowded" and the CCTV recordings were of "miserable" quality.
                                      Ne kažką.

                                      Comment


                                        http://www.delfi.lt/verslas/verslas/infografikas-lietuviai-tarp-nelaimingiausiu-zmoniu-europoje.d?id=73237714

                                        "Laimės ekonomikos šalininku lapkritį per prisistatymą Seime save pavadino ir naujasis premjeras Saulius Skvernelis. „Aš esu šalininkas socialiai atsakingos valstybės, socialiai jautrios valstybės. Esu šalininkas vadinamosios laimės ekonomikos ir manau, kad mes turime pasižiūrėti į ekonominių problemų sprendimą ne vien per pelno ir naudos prizmę“, – sakė jis. L. Šarkutė taip pat sakė, kad laimės ekonomika reiškia ne tik atlyginimų ar neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimą, bet ir siekį, kad žmonės savo šalyje jaustųsi geriau. „Ką reiškia pajamų nelygybė? Tai – labai didelis atotrūkis tarp mažiausiai ir daugiausiai uždirbančių. Tada ir nepasitenkinimas atsiranda: „Aš nieko negaliu sau leisti, o kiti sau leisti gali viską“, – aiškino pašnekovė."

                                        Na, pažiūrėsim, ką konkrečiai nuveiks Skvernelis. Pašnekėti gali visi, bet faktas, kad 2016 metais emigravo daugiau nei 2015.

                                        Comment


                                          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                          Na, pažiūrėsim, ką konkrečiai nuveiks Skvernelis. Pašnekėti gali visi, bet faktas, kad 2016 metais emigravo daugiau nei 2015.
                                          Kol kas pradžia blanki. Aš tikėjausi mokesčių reformos plano (bent jau). Pateikta Vyriausybės programa silpna, toks jausmas, kad visko bijomasi, taip pilstomas vandenėlis.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X