Parašė abruo
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Migracija
Collapse
X
-
Parašė lietus Rodyti pranešimąEmigravę daugiau, kaip 20% Lietuvos piliečių. Ar manai, kad jų giminių ir pažystamų likusių Lietuvoje nėra dauguma? Ar pats tamsta neturi nė vieno gerai pažystamo kuris būtų emigravęs?
Aš pats, taip, neturiu nė vieno gerai pažįstamo, kuris būtų emigravęs. Jei ir turėčiau, ką tai įrodytų?Lietuva visiems.
Comment
-
Parašė abruo Rodyti pranešimąžr. paskutinį Aleksio komentarą. Dauguma yra pasiruošę emigruoti? Iš ko apie tai išvis galima spręsti?
Aš pats, taip, neturiu nė vieno gerai pažįstamo, kuris būtų emigravęs. Jei ir turėčiau, ką tai įrodytų?
Kai nuo 2008 metų prasidėjo emigracijos banga, tai ji ir neslopsta dėl šios priežasties, kad labai daug išvažiuoja jau turėdami, kas ten padės įsikurti. Žinau daug žmonių kurie laikinai per atostogas ten nuvykdavo pakviesti draugų(giminaičių, pažystamų ir pan.) padirbėti, pamatydavo, kad per savaitę uždirba daugiau nei čia per du mėnesius ir viską metę važiuodavo atgal, jau be grįžimo datos. Galiu pripasakoti daug tokių pavyzdžių, bet čia jau su pačiais 2016 Seimo rinkimais niekuo nesusiję.
O kadangi, patsai tamsta klausiai statistikos ir neturi pažystamų ar nežinai kaimynų kurie turėtų artimų giminaičių užsienyje, tai pateiksiu savo. Mano 80% bendradarbių vaikai gyvena emigravę, panašus procentas ir su kaimynais. Taigi jeigu tai negalima vadinti dauguma tų kurie turi "pas ką išvykti", tada nežinau kaip dar apibūdinti daugumą.
Comment
-
Parašė lietus Rodyti pranešimąO kadangi, patsai tamsta klausiai statistikos ir neturi pažystamų ar nežinai kaimynų kurie turėtų artimų giminaičių užsienyje, tai pateiksiu savo. Mano 80% bendradarbių vaikai gyvena emigravę, panašus procentas ir su kaimynais. Taigi jeigu tai negalima vadinti dauguma tų kurie turi "pas ką išvykti", tada nežinau kaip dar apibūdinti daugumą.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąJeigu alkoholiko paklausti, ar daug jo draugų yra alkoholikai, jis atsakys kad beveik visi. Tiesiog mes su tavimi sukamės skirtingose erdvėse.
Comment
-
Parašė lietus Rodyti pranešimąO tamsta žinai daug alkoholikų kurio draugų mažuma būtų alkoholikai? Tai kame jo atsakymas būtų klaidingas? O mes kalbame apie Lietuvą ar tamsta gyveni alternatyvioje Lietuvoje iš kurios neišvykę beveik kas 4 jos gyventojas?
Ir kokią aš turiu dayrti išvadą? Kad niekas nevažiuoja?
Aišku ne. Bet lygiai taip pat priešingos negalima daryti.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąGaliu patvirtinti Aleksio teiginį, kad sukamės skirtingose erdvėse. Iš mano giminių, pažįstamų ir draugų praktiškai nežinau kas būtų išvažiavęs iš Lietuvos.
Ir kokią aš turiu dayrti išvadą? Kad niekas nevažiuoja?
Aišku ne. Bet lygiai taip pat priešingos negalima daryti.Paskutinis taisė lietus; 2016.10.15, 17:00.
Comment
-
estai ir su milijonu gyventojų sugeba stipriai mus lenkti... Aišku aš neteisinu emigracijos fakto, kaip teigiamo, bet kad reikia ir pakrutinti subinę tėvynės labui, tai tiesa. Aš vakaruose ar skandinavijoje tikrai neturėčiau dirbti 300 valandų per mėnesį, kad galėčiau sukrapštyti bent 2000 eutų atlyginimą, bet aš dirbu čia, gydau lietuvius, stengiuosi dėl jų ir savo šalies, šeimos, kartais kiek per sukastus dantis, bet aš tuo džiaugiuosi ir nesiskundžiu. O tautiečiai nemaža dalis tenkinasi gyvenimu šešiese 1,5 kambario bendrike, valgo makaronus ir jeigu jie tiek pat patenkinti, kiek aš, ar kiti dirbantys čia, na tai ir puiku, bet mane nuo tokios minties tai kažkaip nupurto... Tikrai daugybė išvažiavusiųjų yra šviesuliai, tame tarpe ir mano kolegos, bet vėlgi, laisvame pasaulyje gyvename, patys nubalsavome už laisvą europą Lietuvoje, ir laisvai tuo naudojamės, čia irgi nereikia daryti pasaulinio masto tragedijos iš to. Ir visgi per pastaruosius metus išsivystę emigracijos mastai tikrai didoki ir juos kiek įmanoma reiktų mažinti ir keisti kryptį.
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąestai ir su milijonu gyventojų sugeba stipriai mus lenkti... Aišku aš neteisinu emigracijos fakto, kaip teigiamo, bet kad reikia ir pakrutinti subinę tėvynės labui, tai tiesa. Aš vakaruose ar skandinavijoje tikrai neturėčiau dirbti 300 valandų per mėnesį, kad galėčiau sukrapštyti bent 2000 eutų atlyginimą, bet aš dirbu čia, gydau lietuvius, stengiuosi dėl jų ir savo šalies, šeimos, kartais kiek per sukastus dantis, bet aš tuo džiaugiuosi ir nesiskundžiu. O tautiečiai nemaža dalis tenkinasi gyvenimu šešiese 1,5 kambario bendrike, valgo makaronus ir jeigu jie tiek pat patenkinti, kiek aš, ar kiti dirbantys čia, na tai ir puiku, bet mane nuo tokios minties tai kažkaip nupurto... Tikrai daugybė išvažiavusiųjų yra šviesuliai, tame tarpe ir mano kolegos, bet vėlgi, laisvame pasaulyje gyvename, patys nubalsavome už laisvą europą Lietuvoje, ir laisvai tuo naudojamės, čia irgi nereikia daryti pasaulinio masto tragedijos iš to. Ir visgi per pastaruosius metus išsivystę emigracijos mastai tikrai didoki ir juos kiek įmanoma reiktų mažinti ir keisti kryptį.
Žiūrėk neprisišnekėk. UK susimovinėja po Brexit'o. Jei taip ir toliau, bus grįžtančių antplūdis.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąNieko stebuklingo, išvažiuoja žmonės netgi turintys puikius darbus kitų įsivaizdavimu. Žmonos pusseserė su visa šeima, trimis vaikais išvyko neseniai, nors abu su vyru ėjo atsakingas ir neblogai apmokamas pareigas!
Tiesiog nusibodo kova po saule Lietuvoje, ypač jau turint virš 40. Perspektyvų jokių - kasdien drebi dėl darbo vietos, "džiunglių įstatymai" - taip ir pasakė.
Patirties darbo užsienyje (ne vištų gaudytojų) pagal specialybę turi, pasinaudojo proga.
Net pačiam liūdna.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąTai kad viskas aišku kaip ant delno. Yra dvi emigrantų ketegorijos. Viena tai išsilavinę žmonės kurių Lietuvos brazauskinė-bradauskinė-vėsaitinė valdžia nevertina ir moka protu nesuvokiamus atlyginimus. Pavyzdžiui, gydytojai ir pan. Kita kategorija tai tie kurie nemoka nieko, tik braškes rinkti. Kadangi ten uždirba gerokai daugiau, tai ir lieka. Šitų tai visai negaila kad toks kontingentas išvažiuoja. Gaila kad išvažiuoja protingi, va čia reiktų labai rimtai kažką daryti. Tik kad potencialūs vištų gaudytojai, kurių yra dauguma, mums visiems išrenka eilinius mažaraščius "gelbėtojus", tokius kaip jie patys, neturinčius nė žalio supratimo apie valstybės valdymą..
Comment
-
Tik, kad be tų "braškių rinkėjų", t.y. pardavėjų, plytelių klojėjių, sniego nukasėjų nelabai visuomenė gali išgyventi. Ar tamsta manai, kad pasilikus tik gydytojams ir kitiems "protingiesiems", nes kitų negaila tegul išvažiuoja, jie turės išsiskaičiuoti pirmais antrais ir pirmieji eitų gyditi, o antri nuo sniego ir rudeninių lapų gatvių valyti? Tuo labiau, kad gamybinė ir aptarnavimo ekonomika dažnai laikosi ant tų 'rinkėjų". Nes smulkiai gamybai (kad ir braškių auginimui) užtenka vadovo, buhalterio ir gal dar kokio vieno "protingojo", bei reikia 30 rinkėjų. Taigi tiems kurių negaila, juos išsiuntus kas dirbs tą žemiausios kategorijos kurtioje reikia jėgos, o ne proto darbus?
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąKita kategorija tai tie kurie nemoka nieko, tik braškes rinkti. Kadangi ten uždirba gerokai daugiau, tai ir lieka. Šitų tai visai negaila kad toks kontingentas išvažiuoja.
Comment
-
Parašė TH1 Rodyti pranešimąJuokinga, kai apie emigrantus kalba zmones ni karto nebuve emigracijoje ir nesisuke emigrantu tarpe.
Comment
-
Parašė lietus Rodyti pranešimąTik, kad be tų "braškių rinkėjų", t.y. pardavėjų, plytelių klojėjių, sniego nukasėjų nelabai visuomenė gali išgyventi. Ar tamsta manai, kad pasilikus tik gydytojams ir kitiems "protingiesiems", nes kitų negaila tegul išvažiuoja, jie turės išsiskaičiuoti pirmais antrais ir pirmieji eitų gyditi, o antri nuo sniego ir rudeninių lapų gatvių valyti? Tuo labiau, kad gamybinė ir aptarnavimo ekonomika dažnai laikosi ant tų 'rinkėjų". Nes smulkiai gamybai (kad ir braškių auginimui) užtenka vadovo, buhalterio ir gal dar kokio vieno "protingojo", bei reikia 30 rinkėjų. Taigi tiems kurių negaila, juos išsiuntus kas dirbs tą žemiausios kategorijos kurtioje reikia jėgos, o ne proto darbus?
Comment
-
Parašė lietus Rodyti pranešimąO kuo braškių rinkėjas skiriasi nuo paslaugų tiekėjo? Na tarkim kuo tas braškių rinkėjas skiriasi nuo valymo firmos valytojos? Beje jeigu braškių rinkėjai nereikalingi turtingose valstybėse, tai kodėl jie masiškai į jas emigruoja, kaip tamsta išsireiškiai braškių rinkti?
Vis didesnę rinkos dalį Lietuvoje užima paslaugų sektorius. Ateinantys užsienio investuotojai kuria bankų, draudimo ir finansinių institucijų bei IT bendrovių paslaugų centrus. Juose kvalifikuotas darbuotojas turi galimybes uždirbti daug didesnį atlyginimą.
Paskutinis taisė J.U.; 2016.10.15, 20:27.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąGaila kad išvažiuoja protingi, va čia reiktų labai rimtai kažką daryti. Tik kad potencialūs vištų gaudytojai, kurių yra dauguma, mums visiems išrenka eilinius mažaraščius "gelbėtojus", tokius kaip jie patys, neturinčius nė žalio supratimo apie valstybės valdymą.
Comment
Comment