Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    Lenkijoje baudžiava panaikinta 1807 metais, Latvijoje ir Estijoje - 1816-19 metais (t.y. dvi kartos), Vengrijoje - 1848 matais (mažiau nei viena karta), didžioji dalis Vokietijos - XIXa. pirmas trečdalis. Taip kad nedidelis skirtumas.
    Lietuvoje 1861 metais. Lenkijoje jau dvi kartos iki to buvo gyvenusios ne baudžiavoje. Skirtumas nemažas, netgi su Estija lyginant.

    Comment


      Kojų apšilti dar nespėję pabėgėliai mina teismų slenksčius

      Gruodžio viduryje į Lietuvą atvykusi pirmoji pabėgėlių irakiečių šeima į teismą padavė Migracijos departamentą.
      Atvykėlių netenkina departamento sprendimas jiems suteikti papildomą teisinę apsaugą, o ne pabėgėlio statusą.

      Comment


        Man atrodo, kad viena svarbiausių yra visiškas valdžios atitrūkimas ir nesikalbėjimas su žmonėmis.
        Būtent, valdžia gyvena tarsi kitoje planetoje, kompetencija neblizga, todėl nėra pasitikėjimo nei ja pačia, nei jos vykdomais projektais. Terminalas kritikuojamas ne dėl to, kad jo nereikia, o todėl, kad yra chaotiškos energetikos strategijos, kurioje vienu metu investuojama ir į biokurą, ir į dujas, ir dar norima statyti atominę, dalis. Vykdomi grandioziniai projektai, gyventojų mažėja, o eilės prie maisto banko ilgėja. Tai tie emigruojantys jau ne pirmus metus duoda valdžiai suprasti, kad prioritetai dėliojami ne ta tvarka. Fasadiniai konkurencingumo, BVP ir panašūs makroekonominiai rodikliai atrodo normaliai, tačiau daugelis socialinių rodiklių seniai rodo dideles problemas ir reikalauja sprendimų. Sprendimų nėra, valdžia vietoj jų verslo pageidavimu kuria kažkokius socialinius modelius, tai žmonės ir bėga nuo visokių naujų modelių, mokesčių, nevykdomų pažadų ir kas dieną eskaluojamo Rusijos pavojaus. Prieš rinkimus vėl daugėja politikų šnekų, kurios tik patvirtina jų atitrūkimą nuo žemės ir kompetencijos stoką.

        Comment


          Na, natūralu, kad žmonės nori užtikrintumo, o ne galimybės pagyventi dvejus metus, o tada jau nežinia kas.

          Comment


            Parašė pliumbum Rodyti pranešimą
            Na, natūralu, kad žmonės nori užtikrintumo, o ne galimybės pagyventi dvejus metus, o tada jau nežinia kas.
            Gal po 2 metų jau baigsis karas ir galės grįžti gyventi į taikią gimtinę. Bet tiesa, juk į Vakarus jie iš savo gimtinės pabėgo dėl dosnių pašalpų, tad niekur net nesiruošia grįžti.
            Paskutinis taisė Lettered; 2016.01.18, 12:23.
            Flickr

            Comment


              Gruodžio viduryje į Lietuvą atvykusi pirmoji pabėgėlių irakiečių šeima į teismą padavė Migracijos departamentą.
              Visuomenės "palankumas" pabėgėliams auga sulig kiekviena diena. O čia viso labo tik viena "kvotinė" šeima. Kas finansuoja jų bylinėjimosi išlaidas? Ta pati valstybė, su kuria jie bylinėjasi. Tau kažkas suteikia prieglobstį, o tu iš karto paduodi į teismą, nes tas prieglobstis kažkoks ne toks. Čia, matyt, toks irakietiškas dėkingumas.

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Visuomenės "palankumas" pabėgėliams auga sulig kiekviena diena. O čia viso labo tik viena "kvotinė" šeima. Kas finansuoja jų bylinėjimosi išlaidas? Ta pati valstybė, su kuria jie bylinėjasi. Tau kažkas suteikia prieglobstį, o tu iš karto paduodi į teismą, nes tas prieglobstis kažkoks ne toks. Čia, matyt, toks irakietiškas dėkingumas.
                Oho! Respublika! Nusikaltimai ir nelaimės! Įdomumo dėlei, kiek iš perskaičiųsių "straipsnį" (tuos du sakinius virš ir po iliustracija) apskritai nutuokia, dėl ko bylinėjimasi? O štai eilinį kartą senasnamas nusišneka, nes teisė apskųsti Migracijos departamento sprendimus yra reglamentuota įstatymuose. Turbūt tai šeimai palankesnis būtų pabėgėlių statusas, leidžiantis Lietuvoje gyventi 5, o ne 2 metus, dėl to ir teisiasi.

                Comment


                  Čia ar tik nebus taip, kad teisiamasi dėl išmokų? Jei tiksliai prisimenu tai tik pabėgėlio, o ne papildomos apsaugos statusas suteikia teisę į pinigines išmokas. Ar klįstu?

                  Comment


                    Nelabai čia supratau tas emocijas, bet nesvarbu . Delfyje sakinių ta tema yra daugiau, bet ką tai keičia? Jei kiekviena atvykusi pabėgėlių šeima uoliai naudosis įstatymų suteikiamomis teisėmis, tai Lietuvoje pritrūks teisėjų ir advokatų.
                    Turbūt tai šeimai palankesnis būtų pabėgėlių statusas
                    Manau, kad tai šeimai būtų patogiau gyventi 3 aukštų name su baseinu, o ne kažkokiame varganame pabėgėlių priėmimo centre. Gali būti, kad įstatymuose yra ir teisė skųstis gyvenimo sąlygomis.
                    Jei tiksliai prisimenu tai tik pabėgėlio, o ne papildomos apsaugos statusas suteikia teisę į pinigines išmokas. Ar klįstu?
                    Manau, kad tas subtilybes advokatai pabėgėliams puikiai išaiškins (už mūsų pinigus).
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2016.01.18, 14:50.

                    Comment


                      Vokietija išreiškia Ukrainai "palaikymą" - siunčia ukrainiečius namo, kad liktų daugiau vietos somaliečiams. Pastarieji juk greičiau prisitaiko ir integruojasi, vokiečiams yra kultūriškai artimesni.

                      Tūkstančiams ukrainiečių pabėgėlių gresia būti išsiųstiems iš Vokietijos
                      Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=70150104
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2016.01.19, 13:02.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Vokietija išreiškia Ukrainai "palaikymą" - siunčia ukrainiečius namo, kad liktų daugiau vietos somaliečiams. Pastarieji juk greičiau prisitaiko ir integruojasi, vokiečiams kultūriškai artimesni.

                        Tūkstančiams ukrainiečių pabėgėlių gresia būti išsiųstiems iš Vokietijos
                        Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=70150104
                        Mano kuklia nuomone jau senių seniausiai laikas visokius junkerius ir merkelienes teisti panašiai kaip Niurnberge. Bet čia jau pačių vokiečių reikalas.
                        Nauji iššūkiai:
                        Keisti dalykai vyksta Europoje, jie neaplenks ir mūsų šalies. Šiomis dienomis, po neįtikėtinų įvykių Vokietijos miestuose per šventes, prisiminiau vieną tokį laišką įspėjimą iš tos turtingos, dirbančios ir atviros šalies. Vokiečiai, įsileidę šimtus tūkstančių kitataučių į savo miestus, dabar pradeda suprasti, kas vyksta ir kokie iššūkiai jų laukia.
                        http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktua...uva-isgirs.htm
                        Paskutinis taisė J.U.; 2016.01.19, 13:28.

                        Comment


                          /\ Tas emocingas laiškas tai skamba kaip eilinė klastotė (jau nekalbant apie tai, kad vieną sykį tekste serga dauguma pabėgėlių, o kitą sykį - daugybė), kurią platina pagyvenusi JAV lietuvė su 3 metų vaiko kritiniu mąstymu. Šunys ligoninėje? Rimtai? Nu turbūt rimtai, jeigu net ligoninių administravimo specialistei neužkliuvo. Iš kitos pusės, jeigu musulmonus pradėjo tvarkyti su šunimis, tai reiškia, kad Europa atsibudo - musulmonams tie šunys būtų žiaurus įžeidimas, bet mums jau nusispjaut.

                          Comment


                            Ainius Lašas: Kas įvyko Kelne?
                            http://www.15min.lt, 2016.01.20
                            Lygiai taip turi būti elgiamasi ir su musulmoniškos kultūros bei religijos dogmomis. Islamas ir jo pasekėjai, jei jie nori gyventi ir tarpti čia, turi adaptuotis prie Europos sekuliarių kultūrinių normų, o ne atvirkščiai. Jei tai nepriimtina, prašome, važiuokite atgal namo. Kai kam tai gali skambėti kaip kultūrinis imperializmas, bet šiuo atveju aš nematau, dėl ko mums savo namuose reikia atsiprašinėti.
                            .....
                            Norisi tikėti, kad Europa pagaliau pabus ir labai aiškiai susidėlios savo vertybinius principus, atmesdama be jokių skrupulų mums nepriimtinus viduramžiškus prietarus ir normas. Savo namuose mes nustatome savo taisykles ir kiekvienas svečias, norintis juose pasilikti, turi prie jų taikytis.
                            Paskutinis taisė Dadis; 2016.01.20, 11:59.

                            Comment


                              Bavarijoje atvykstantiems pabėgėliams leidžiama pasilikti iki 750€ vertės piniginių lėšų ar kito turto, Badene Viurtemberge - iki 350€, visa kita konfiskuojama. Taip ir toliau, už surinktas lėšas jau gali statyti lagerius ir gaminti Zyklon B - anksčiau ar vėliau prireiks.
                              http://www.thelocal.de/20160121/germ...gees-valuables
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Jeigu nebūtų kažkam naudinga, niekas taip nedrebėtų dėl pabėgėlių. Tie patys švedai veidmainiškai džiaugiasi didėjančiu vartojimu ir skaičiuoja pelną bei didžiuojasi mistiniu solidarumu tuo pačiu. Blogybė tik ta, kad kol kas didžiausią naudą jaučia grietinėlė, o bendra gyvenimo kokybė smunka.

                                Comment


                                  Pasirodė, kad pusė iš 150 tikrintų jaunų marokiečių, tunisiečių ir alžyriečių sugebėjo užsiregistruoti keliose vietose keletu tapatybių. Tokiu būdu jie kas mėnesį gauna ne vieną, o dvi ar net tris pabėgėliams skirtas pašalpas.
                                  Bavarijos pasienio pabėgėlių patikrinimo punkte Freilasingo mieste vertėju dirbantis marokietis Aki Abdulas sako, kad šiais metais daugiausia pabėgėlių atvyksta ne iš Sirijos, o iš Šiaurės Afrikos šalių: „Kasdien atvyksta po 400-500 vyrų iš Maroko ir Alžyro ir aiškina mums, esą, Vokietijos vyriausybė kviečiasi visus žmones“.
                                  Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=70183210

                                  Comment


                                    Ačiū už nuorodą, paskaičiau. Straipsnis apie tai, kaip vokiečių policija Vokietijoje atstato vokišką tvarką, ko ir buvo galima tikėtis po audringo Naujųjų metų sutikimo. Chaliava pasibaiginėja.

                                    Comment


                                      Daug darbo reikės įdėti norint pakeisti srauto kryptį, nes informacija, kad Merkel laukia jau ne taip stipriai, adresatus pasiekia pavėluotai. O net jei ir pasiekia, tai nebūtinai kažką keičia, nes Vokietijos kaip svajonių šalies įvaizdis niekur nedingsta.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Daug darbo reikės įdėti norint pakeisti srauto kryptį, nes informacija, kad Merkel laukia jau ne taip stipriai, adresatus pasiekia pavėluotai. O net jei ir pasiekia, tai nebūtinai kažką keičia, nes Vokietijos kaip svajonių šalies įvaizdis niekur nedingsta.
                                        Neįleidinėti ir viskas.
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Neįleidinėti ir viskas.
                                          To maža. Kiekvieną patikrinti ir 90% varyti namo, ypač jaunus sveikus vyrus. Tik tam reikia politinės valios ir ES piliečių suvokimo į ką yra įklampinti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X