Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Psichikos sveikata

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė index Rodyti pranešimą

    Na, "Visuomenė ir ūkis" ir "Prospektas" skyreliai yra "apie viską" ir tam tikslui jie ir buvo sukurti. Juose beveik viskas yra ne į forumo temą.
    Tą aš žinau.

    Bet turbūt sutiksi, kad jei pakurtum temą apie savo seksualinius fetišus, didele tikimybe tema būtų ištrinta.
    Ir tas veiksmas nebūtų susisjęs su žodžio laisve.

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą

      Na, "Visuomenė ir ūkis" ir "Prospektas" skyreliai yra "apie viską" ir tam tikslui jie ir buvo sukurti. Juose beveik viskas yra ne į forumo temą.
      Turbūt ir šie skyreliai turi savo ribas.

      Seksualiniai dalykai gal jau truputį išeina iš rėmų šiam forume, sakyčiau?

      ...nes tai jau tapatybiniai dalykai prasideda. Tą patį norisi pasakyti apie diskusijos apie religinius jausmus ir iš jų išplaukiančius ginčus? "Gerai", kad forumas turbūt daugmaž homogeniškas tautiškai ir kultūriškai, tai su tokiom diskusijom beveik nesusiduriam, nes žmonės čia gali būti atviresni nei seksualiniais klausimais.

      Comment


        Kažkiek į temą, pokalbis su mokslininke, tiriančia smegenis - Pasivaikščiojimai. Neuromokslininkė Neniškytė apie sąmokslo teorijas: mokslas negali įrodyti, kad kažko nėra

        Comment


          Grįžtant atgal į karantino temą, tai toks keistas variantas gaunasi. Yra to sukeltų nepatogumų, bet kažkokio didelio psichologinio efekto nėra. Nors aš ir tų kuriems geriau prie arbatos puodelio filmą pažiūrėti nei baruose trankytis tai karantinas mano poilsio nelabai trukdo. Kiek sunkiau su sportu (uždaryti sporto klubai), tenka improvizuoti sportą namuose. Kiek bendrauju su pažystamais visi sako (ir pritariu aš) kad toks jausmas, kad labai greitai praėjo 2020 metai ir nieko neįvyko. Matyt kasdienė karantino rutina susiplaka į vieną neįsimintiną dieną.

          Comment


            Šitai turėtų parodyti skaičiai. Kad ir savižudybių ar psichikos ligų statistika (jei tokia yra). Tas efektas nebūtinai turi būti staigus ir iškart identifikuojamas. Kai kam galbūt pasireikš kažkada vėliau ir nebūtinai net patys susies su karantinu. Tas faktas, kad praktiškai visi be išimties turėjo pastebimai koreguoti savo gyvenimą, įpročius, judėjimą ir visa kita, neturėti įtakos psichinei sveikatai tiesiog negali. Net nekalbant apie tuos, kurie neteko darbo. Klausimas tik kiek didelė ta žala bus.

            Comment


              Nieko baisaus tas karantinas. Ypač kai pagalvoji, kad jo alternatyva - palaidoti vyresnius artimuosius, gal dar koks plaučių nepakankamumas ar nevaisingumas sau pačiam.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Karantinas yra didžiausias malonumas. Jokiu prekybcentriu, jokiu nesąmoningų renginių, jokių kamščių.

                Comment


                  Gal truputį apskritai nusivylimas, kad pasaulis tapo labiau suvaržytu su kaukėmis, bendravimo ir judėjimo ribojimais. Mėgdavau su vienu draugu palėkt visiškai atsitiktinai neplanuojant kur nors Lietuvoje, o dabar savivaldybės uždarytos, o norėtųsi iš vis kur nors kad ir už Lietuvos nuvaryt, bet tai irgi komplikuota.
                  Taip pat yra baimių susitikintant su kitais užsikrėst arba pakliūt į saviizoliaciją. Dabar atsirandant naujoms atmainoms, vėl didėja baimė užsikrėsti (nors rutiniškai saugausi nuo kovo mėn.), nesinori prisidėti prie katastrofinės situacijos eskalavimo kai jau pradedamos vykdyti vakcinavimo programos, retkarčiais kyla minčių, kad pasigavus covid jis man gali komplikuotis, nors tikimybė ir mažesnė nei 50% (bet jokiu būdu ne 0%).

                  Beje mėgdavau į kokią pigią piceriją nueit pavalgyti, tiesiog pakeičiant aplinką ...o dabar viską turiu daryt namie, imt išsinešimui. Gal to irgi šiek tiek trūksta, bent jau anksčiau. Laukiu orų atšilimo, noriu tikėtis, vėl leis lauke valgyti, nes lauke oras geriau ventiliuojasi, o atstumų taip ar taip laikyčiausi.

                  Apart to, gal kažkokių super mega efektų ir nesijaučia. Negaliu sakyt, kad esu barų, klubų ir šiaip alkoholio vartojimo megėjas. Gerai tiek, kad Lietuva labai nepriklauso nuo sektorių, kuriuos karantinas kerta iš karto
                  Paskutinis taisė PoDV; 2021.01.18, 16:23.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Šitai turėtų parodyti skaičiai. Kad ir savižudybių ar psichikos ligų statistika (jei tokia yra). Tas efektas nebūtinai turi būti staigus ir iškart identifikuojamas. Kai kam galbūt pasireikš kažkada vėliau ir nebūtinai net patys susies su karantinu. Tas faktas, kad praktiškai visi be išimties turėjo pastebimai koreguoti savo gyvenimą, įpročius, judėjimą ir visa kita, neturėti įtakos psichinei sveikatai tiesiog negali. Net nekalbant apie tuos, kurie neteko darbo. Klausimas tik kiek didelė ta žala bus.
                    Tas efektas ir nebūtinai turi būti neigiamas. Pavydžiui mano darbdavys vis žadėjo įvesi nuotolinį darbą 4 metus ir niekaip "nepasiruošė", o kovo mėnesį pasirodė, kad ir kelių dienų užteko suorganizuoti Nemažai pažįstamų džiaugiasi dėl nuotolinio darbo sutaupantys kelionės laiką ir pinigus. Kitieks aišku gal labiau gyvenimą keisti dėl to reikėjo. Yra aišku ir neigiamų savybių, su tėvais nebuvau susitikęs jau beveik pusmetį.

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Šitai turėtų parodyti skaičiai. Kad ir savižudybių ar psichikos ligų statistika (jei tokia yra).
                      Kazkur skaiciau, kad palyginus su 2019 metais mirtingumas LT 2020 metais padidejo ant (tikslai neprisimenu kiek ten buvo parasyta) lyg tai 5300. Jei is ju apie 2000 nurasysim koronai, tai iseis, kad atsirado apie 3300 papildomu mirciu; niekam kitam, kaip "karantino" pasiekmem to lyg tai ir nenurasysi.

                      Manau, kad psichikos sutrikimu bei ligu irgi turejo padideti, ir savizudybiu turejo taip pat padideti. Nes kai apie mirti pastoviai visa spauda mala ir mala, tai tas be abejo paveikia ne tik silpnesnes psichikos zmones, bet ir visus kitus taip pat. Po tokio nuolatinio neigiamu minciu spaudymo stiprus zmogus pasidarys silpnu, sveikas pasidarys psichiskai ligotu, o is ligotu vienas-kitas gal ir nuspres kardinaliai pabagti su savo bedom.
                      Paskutinis taisė hobo; 2021.01.19, 19:29.

                      Comment


                        Per karantiną savižudybių nepadaugėjo

                        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1442468?copied

                        Praėjusių metų kovo-lapkričio mėnesiais, kai šalyje galiojo ribojimai dėl COVID-19, savižudybių skaičius, lyginant su 2019 metais, neišaugo – bendrai jų netgi šiek tiek mažiau. Tokius duomenis trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje pristatė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas.
                        Show must go von!

                        Comment


                          Aš nepažįstu nei vieno nusižudžiusio. Man rodos čia tiesiog valdžios sąmokslas, tos savižudybės.

                          Comment


                            Labai geras straipsnis, kuris parodo realią situaciją psichiatrinėse ligoninėse (o ne taip kaip pagal jų internetinės svetainės dizainą galima pagalvoti, jog ten rojus)

                            Psichiatrijos klinikoje dėl pogimdyminės depresijos atsidūrusi moteris papasakojo, kas išgąsdino labiausiai

                            https://www.lrytas.lt/bendraukime/is...ybeje-22608114

                            Tiesa, čia rašė moteris - ten abidvi lytys laikomos atskiruose aukštuose, bet didžioji dalis išvardytų dalykų atitinka - tualete neįmanoma išbūti, nes "ligoniai" pastoviai rūko. Ir kas baisiausia, tokių ten - absoliuti dauguma. Atrodo, jog specialiai sudarytos tokios sąlygos, kad toks kaip aš, sąlyginai normalus žmogus, dar labiau palūžtum, nusidegraduotum ir įklimptum taip, jog tave ten išlaikytų kuo įmanoma ilgiau. Na jei jau esat ligoniai, tai ko vaizduojant "kietiakus" rūkydami? Ir nemažą dalį pacientų sudaro vyresnio amžiaus rusakalbiai - net keista, kaip tik dauguma jų turėtų būti homo sovieticus pažiūrų, pagal kurias kreiptis pagalbos į tokią įstaigą yra gėda...
                            Nors ten iškabintose taisyklėse skelbiama, jog viena iš išleidimo iš ligoninės priežasčių yra "pacientui reikalaujant", realybėje taip paprastai nieks nepaleis. O asmeniškai mane į tą 11 korpusą ant kalniuko uždarė, nes atėjęs pasakiau, jog turiu biskį suicidinių minčių, todėl kad mano kaimynai planuoja remontą, kurio metu bus gręžiama. Aš tiesiog negaliu pakęsti triukšmo. Realybėje psichiniais ligoniais laikomi ir priverstinai gydomi kaip tik turėtų būti tie, kurie savo elgesiu pažeidžia viešąją rimtį, trukdo ilsėtis...

                            Comment


                              Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                              Tiesa, čia rašė moteris - ten abidvi lytys laikomos atskiruose aukštuose, bet didžioji dalis išvardytų dalykų atitinka - tualete neįmanoma išbūti, nes "ligoniai" pastoviai rūko. Ir kas baisiausia, tokių ten - absoliuti dauguma. Atrodo, jog specialiai sudarytos tokios sąlygos, kad toks kaip aš, sąlyginai normalus žmogus, dar labiau palūžtum, nusidegraduotum ir įklimptum taip, jog tave ten išlaikytų kuo įmanoma ilgiau. Na jei jau esat ligoniai, tai ko vaizduojant "kietiakus" rūkydami?
                              Siūliau pasiskaityti apie stiprų rūkymo ir šizofrenijos sąryšį, labai didelis procentas šizofrenikų rūko, „kietumas“ čia galimai išvis ne prie ko, "self medication" hipotezė teigia, kad nikotinas palengvina tam tikrus šizofrenijos simptomus.

                              https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613326/

                              Comment


                                Bet tai tokia įstaiga (ypač tas legendinis 11 korpusas) kuri labiau pritaikyta tokiems visiškiems visiškiems. Tokiems šviesaus (neprarūkyto) veido ten visiškai nėra kas veikt. Dar vienas pastebėjimas - valgant naudodavome tik šaukštus - jokių peilių ir šakučių, matyt kad nesubadytume vieni kitų. Ir dar vienas užknisęs dalykas - knarkiantys palatos kaimynai. Neįsivaizduoju kas per organizmas turi būti pas žmogų, kad turėtų polinkį į šio šlykštaus garso skleidimą. Tokia aplinka tikrai neskatina sveikti. Vat izoliatoriuje tai buvo rojus, ten palatoje būni vienui vienas. Arba nusižudai užtikrintai, kol nieks nespėja susemti ir įkišti ten, arba tyliai kenti savo kaimynus-remontofilus, įvairaus plauko chaltūrščikų šėrėjus, eidamas nakvoti į mišką kaip bomžas. Kitos išeities nėra. Išsikraustyti į trobelę miške? Duokite man pinigų ir išsikelsiu...

                                Comment


                                  Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                  Labai geras straipsnis, kuris parodo realią situaciją psichiatrinėse ligoninėse (o ne taip kaip pagal jų internetinės svetainės dizainą galima pagalvoti, jog ten rojus)
                                  Na, tame skyriuje, apie kurį rašoma straipsnyje, visada buvo blogai. Čia matosi valstybės prioritetai – paveldas yra svarbiau, nei kažkokie ligioniai. Tegu sau būna XIX a. sąlygomis.

                                  Beje, teko girdėti, kad situacija labai pablogėjo prasidėjus pandemijai. Atsirado izoliatoriai ten, kur anksčiau buvo komfortiškos palatos rekonstruotuose pastatuose. Pacientai sugrūsti į palatas po 3-6 žmones, jose trūksta vietos, mažai privatumo, bloga ventiliacija. Neįsivaizduoju, kaip ten kažkas gali pasveikti nuo depresijos (jau nekalbant apie sunkesnes ligas).
                                  Lietuva visiems.

                                  Comment


                                    Ten į tą skyrių nesakyčiau, kad guldo depresikus. Ten daugiau matyt skirta tiems, kurie prasitarė bent menkiausią užuominą, kad norėtų/norėjo kažką negero sau pasidaryti.

                                    Comment


                                      Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                      Ten į tą skyrių nesakyčiau, kad guldo depresikus. Ten daugiau matyt skirta tiems, kurie prasitarė bent menkiausią užuominą, kad norėtų/norėjo kažką negero sau pasidaryti.
                                      Tai išeina, kad jei nori nusižudyti, geriau jokiu būdu apie tai neprasitarti, nes vietoj suremontuotos palatos ir normalių tualetų gyvensi tarsi grįžęs 30 metų atgal ir dar labiau norėsi nusižudyti.
                                      Lietuva visiems.

                                      Comment


                                        kaip tvarkotes su stresu siomis dienomis? Tik be alkoholio pasiulymu, prasyciau. Man be Lexotanilio sunkiai gaunasi....

                                        edit: kartais bandau "strucio strategija", ziuriu tiesiogiai futbola is Europos saliu, ziuriu tiesiogiai, kaip zmones gyvena normalu gyvenima, dziaugiasi ir pan. Bet tai laikina
                                        Paskutinis taisė liutass; 2022.03.19, 19:19.

                                        Comment


                                          maziau interneto skaityt o realiais darbais uzsiimt, rami atpalaiduojanti muzika, gyvunai, pagalba kitiem.
                                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                          - George W. Bush President of the USA

                                          Comment

                                          Working...
                                          X