Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Liūdna kai kelių šimtų eurų nuostolis seimo nariui yra per didelis, todėl labiau apsimoka rizikuoti, kad nuvažiuoti į Egiptą!!!

    Comment


      Kad Seime yra daug bendrapavardžių, kai deputatais vis dažniau tampa politikų vaikai ir anūkai, niekas nebesistebi - tegu tokia yra rinkėjų ir numerius sąrašuose skirstančiųjų valia.

      Remiantis šiomis dinastinėmis tradicijomis pastaruoju metu parenkami ir lygių galimybių kontrolieriai.
      Dabartinė "lygių galimybių" kontrolierė yra Seimo nario Skardžiaus marti, o naujoji Seimo nario Sabatausko dukra. Tai turbūt ne nepotizmas, o tik sutapimas.

      15min.lt 2021.03.17
      Naująja lygių galimybių kontroliere V.Čmilytė-Nielsen siūlo žmogaus teisių gynėją B.Sabatauskaitę
      https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...ite-56-1471962

      Delfi.lt 2021.03.17
      Lygių galimybių kontroliere siūloma skirti teisininkę Sabatauskaitę
      www.delfi.lt/delfi/article.php%3fid=86716571

      LRT.lt 2021.03.18
      Čmilytė-Nielsen tikina, kad dėl Sabatauskaitės kandidatūros jokių susitarimų su socdemais nėra
      Kandidatė į Lygių galimybių kontrolierius B. Sabatauskaitė yra socialdemokrato, parlamentaro J. Sabatausko dukra. V. Čmilytė-Nielsen, paklausta, ar nemato nepotizmo apraiškų, ar tai nėra bandymas gauti socdemų paramą kitais klausimais, šias abejones neigė.

      V. Čmilytė-Nielsen kartojo, kad su socdemais B. Sabatauskaitės kandidatūros nederino. Ji neigė kai kurių politikų iškeltą versiją, jog pasiūlius B. Sabatauskaitės kandidatūrą, Liberalų sąjūdis galėjo užsitikrinti socialdemokratų paramą kandidatui į Konstitucinio Teismo teisėjus Vytautui Mizarui.

      https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...uomenes-teises

      Comment


        Manau, tai labiausiai parodo, kad iki šiol socdemai buvo užsigrobę žmogaus teisių sritį (kas jiems natūralu, negi bus kokie tautininkai ) ir tik dabar Laisvės partija kažkokią konkurenciją jiems bando sudaryti.
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          Tokia Šakalienė buvo ir valstietė, ir socdemė, ir kažkuri liberalė.

          Šiuo atveju esmė, kad Seimas skiria į "lygių galimybių kontrolierius" tik Seimo narių artimuosius.
          Nauja valdžia sakė, kad kovos su "gyvulių ūkiais". O gavosi kaip G.Orwello knygoje -
          visi lygūs, o kažkas lygesnis.

          Comment


            Bet Sabatauskaitė iš tikrųjų aktyviai dirba.

            Comment


              Ypač aktyviai plakatus plėšo Ir turi genialių idėjų apie nekaltumo prezumpciją.

              Comment


                Nuotolinio darbo ypatumai Seime
                Šį ketvirtadienį vykęs plenarinis nuotolinis Seimo posėdis žlugo, galima sakyti, nei dorai neprasidėjęs. Jo darbotvarkę parlamentarai buvo priversti tvirtinti net apie pusantros valandos. Priežastis – gausybė techninių nesklandumų ir trikdžių, trukdžiusių Seimo nariams, iš kurių daugelis ir taip nėra labai kompiuteriškai raštingi, ir dalyvauti posėdyje, ir orientuotis, kas apskritai vyksta.

                https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...iles-18701524/

                Comment


                  Lrytas.lt 2021.03.20
                  Šią savaitę Vyriausybė patyrė bene didžiausią krizę per savo 100 dienų
                  Būna situacijų, kai ir vienas, ir kitas variantas atrodo teisingas. Tiksliau, kai ir vienaip, ir kitaip – nieko gero.
                  (...)
                  Dar antradienį I.Šimonytė ir A.Dulkys vienareikšmiškai kartojo, jog visuomenės skiepijimo šia vakcina nestabdys, nepaisant tiek šalyje, tiek visoje Europoje tirštėjančių gandų ir kalbų apie komplikacijas, kurias ji esą sukelia. Tačiau netrukus Vyriausybė staiga paskelbė, kad stabdo skiepijimą šia vakcina mažiausiai iki tol, kol savo sprendimą dėl jos paskelbs atsakingos europinės institucijos

                  Suprantama, iš karto kilo didžiulis triukšmas dėl tokio valdžios blaškymosi. Ji buvo apkaltinta, kad kerta kone mirtiną smūgį visai vakcinavimo kampanijai ir pačiai sau pandemijos valdymo kontekste.
                  Valdžia teisinosi – neturėjusi pasirinkimo, nes ministrui A.Dulkiui tai padaryti rekomendavo Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT). Be to, buvo badoma pirštais į kelias kitas ES valstybes, kurios irgi sustabdė skiepijimą šia vakcina.
                  Bet kilo pagrįstas klausimas: kam tuomet reikėjo vos prieš kelias valandas iki šio sprendimo skelbti tokią kategorišką priešingą poziciją? Ir ar tai reiškia, kad sveikatos apsaugos ministras ne itin valdo padėtį savo sistemos institucijose, kurios kone tuojau pat skelbia kitokią nuomonę?

                  https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...ienu-18713391/

                  Comment


                    Delfi.lt 2021.03.21
                    Ažubalis apie koalicijos partnerių planus: tai yra miglos ir šešėlių taktika
                    Laisvės partijos iniciatyvos, susijusios su partnerystės įstatymo ir tautinių mažumų įstatymo projektais, toliau kursto diskusiją ir nesutarimus parlamente. Nors šių įstatymų projektai dar neregistruoti, apie juos kalbama daug ir prieštaringai.

                    Esama situacija, pasak Tėvynės Sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) atstovaujančio Audroniaus Ažubalio, primena keistą šešėlių ir miglos taktiką.
                    „Keista taktika – kalbėti apie tai, ko nėra ir kas dar nėra pateikta. Pirmą kartą susiduriu su tokia politine taktika. Nežinau, ką tai atneš iniciatyvų rengėjams. Pateikti į Seimo sesijos darbotvarkę projektus, nematau nieko blogo. Kita vertus, iki šios pavasario sesijos buvo tiek prisikalbėta. Tai buvo miglos ir šešėlių politinė taktika – kalbėta, kad mes darome, bet niekas nematė, kas yra daroma. Sužinoti buvo galima iš neoficialių šaltinių. Visa tai įaudrina ir po to viskas atrodo taip, kaip matėme šiandien“, – Delfi.lt sakė A. Ažubalis.
                    (...)

                    „Šeima, mano tradicine samprata, yra vyro ir moters savanoriška sąjunga. Manyčiau, kad susitarimas dėl bendro ūkio yra racionalus, kuris leidžia spręsti praktines gyvenimo problemas, bet nebando apsimetinėti ir sakyti, kad tai yra šeima. Mes žinome, ką mano visuomenė, tą rodo apklausų rezultatai. Mažuma bando prievartauti daugumą, nors ta dauguma nėra agresyviai nusiteikusi. Savo partijoje tikrai nematau kolegų, kurie būtų nepakantūs kitą gyvenimo būdą praktikuojantiems žmonėms, bet tai neturi nieko bendro su šeima“, – kalbėjo Seimo narys.
                    (...)
                    Dar viena daug diskusijų kelianti iniciatyva – Laisvės partijos pavasario sesijoje planuojamas teikti tautinių mažumų įstatymas. Nors šis įstatymas parlamente dar nėra registruotas, nepristatyta ir oficiali jo versija, viešojoje erdvėje kalbama, kad tautinių mažumų įstatyme numatyta, jog planuojama įteisinti dvikalbes lentelės gatvių pavadinimuose. Kartu norima leisti savivaldybėse ar seniūnijose prašymus rašyti ne lietuvių kalba. „Nuo 2010 m. Lietuva neturi tautinių mažumų įstatymo. Nors turime ratifikuotą ir galiojančią Tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvenciją, tačiau reglamentavimas palieka daug lauko valstybėms narėms nuspręsti kokia apimtimi vienas ar kitas straipsnis taikomas. (...)
                    Ratifikuota Konvencija numato, kad vietovių, gatvių pavadinimai gali būti užrašomi ir tautinės mažumos kalba greta valstybinės. Lietuva turi nuspręsti, kas yra „tradiciškai gausiai tautinių mažumų gyvenama teritorija“ ir kas yra „tradiciniai pavadinimai“. Taip pat kur užtikrinama teisė bendrauti gimtąja kalba su administracinės valdžios institucijomis . (...) – tautinių mažumų įstatymo iniciatyvą raštu portalui Delfi.lt komentavo viena iš jo iniciatorių, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska.

                    Šią koalicijos partnerių iniciatyvą Seimo senbūvis A. Ažubalis vertina neigiamai. Jo nuomone, tai provokatyvus įstatymo projektas. „Tai yra visuomenę skaldantis, provokatyvus projektas, kuris nieko gero neatneštų nei tautinėms bendrijoms, nei mūsų titulinei nacijai. (...) “, – savo poziciją dėstė A. Ažubalis.

                    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=86732207

                    Comment


                      Delfi.lt 2021.03.23
                      Lauras Bielinis
                      Valdančiosios koalicijos keistumai
                      Kada kūrėsi dabartinė valdančioji koalicija, atrodė, kad santykiuose tarp trijų partijų yra pakankama darna. (...) Bet... laikas eina ir ima ryškėti takoskyros, kurios su laiku gali sukelti rimtas krizes koalicijos viduje.

                      Tai patvirtina ir pirmoji krizės užuomazga, kurią galima įvardinti kaip prieštaravimus tarp koalicijos narių, kilusius dėl „Laisvės“ partijos iniciatyvos, susijusios su partnerystės įstatymu ir tautinių mažumų įstatymo projektu.
                      (...)

                      Ir skubotas, neišdiskutuotas ir teisiškai nesuderintas laisviečių bandymas stumti rinkimuose žadėtus įstatymus tampa rimtu visų koalicijos partnerių politinio ir vertybinio stuburo išbandymu

                      Bet keistenybių galima atrasti ne tik pas laisviečius.

                      M. Maldeikis, kaip jis teigia, savo iniciatyva, vadinasi, nesuderinęs su frakcija ir koalicija, ima aiškinti Prezidentui jo vietą Lietuvos politinėje sistemoje ir stumti Premjerę kaktomis su juo. Na, tarsi ir vertas dėmesio bei diskusijos klausimas, bet realybėje tai vertintina tik kaip politinė provokacija.

                      Kitas politikas, Ž. Povilionis, nesuderinęs pozicijos nei su Seimu, nei su URM‘u ir tuo labiau su Prezidentu sukelia skandalą Sakartvele

                      Kai Liberalų sąjūdžio atstovas R.Lopata užsimena apie galimybę šešiolikmečiams būti rinkėjais, konservatoriai inicijuoja rinkimų sistemos peržiūrą, kur pagrindinis klausimas yra galimybė pereiti prie didesnio proporcinio atstovavimo Seime, sumažinant ar išvis panaikinant vienmandates apygardas.

                      Visi čia paminėti klausimai verti diskusijos, bet kuomet koalicinės frakcijos ar jų atstovai veikia nesuderintai, o vienų iniciatyva užgožiama kitų siūlymais, tuomet imu įtarti, kad valdančiųjų gretose yra didžiulis nesusikalbėjimas, arba negebėjimas išgirsti kitą

                      https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=86766975

                      Comment


                        Kai šeima tampa "ūkiu" ir "partneryste", atsiranda tokie biurokratinės minties perliukai.
                        Kai negalima palaidoti uošvių ar anytos, tai yra apysunkės formos Kafkos plunksnos vertas marazmas, dėl visa ko paskanintas Civilinio kodekso citatomis.
                        Žmona ar vyras laidoja savo tėvus, o sutuoktinis (-ė) negali būti su žmona sunkiausią valandą.
                        Tai yra absurdas net ir epidemiologine prasme - juk sutuoktiniai yra iš vieno "ūkio" ir užkrato nepadidėja, jei atvyks ir sutuoktinis.
                        ​​​​
                        DELFI.lt 2021.03.29
                        Policija pasidalino atnaujinta informacija, kada galima vykti į kitas savivaldybes
                        Siekiant aiškumo, policija pateikia kelis pavyzdžius:

                        1) mirus Vardenio Pavardenio mamai ir laidotuvėms vykstant kitoje savivaldybėje, jis ir (ar) jo vaikai vykti gali, o jo sutuoktinė – ne;
                        2) mirus Vardenio Pavardenio mamai ar močiutei ir laidotuvėms vykstant jo gyvenamojoje savivaldybėje, dalyvauti gali ir jis, ir jo sutuoktinė, vaikai;
                        ​​​​​​http://www.delfi.lt/delfi/article.ph...0181&amp=1
                        Anot šios instrukcijos, laidotuvėse, kur dalyvauja 10 žmonių su kaukėmis, užsikrėsti yra didesnė tikimybė nei koncerte Žalgirio arenoje be kaukių, nes ten "vyksta filmavimas".

                        Šioje situacijoje guodžia bent tas, kad pareigūnai elgiasi adekvačiai - ignoruoja tokius idiotizmus ir neišmetinėja iš mašinų sutuoktinių.
                        Paskutinis taisė Romas; 2021.03.30, 20:57.

                        Comment



                          Įdomu, ko verti feisbūkiniai ministrės pažadai

                          Bilotaitė įvertino M.A.M.A apdovanojimus: visi, pažeidę karantino reikalavimus, turės prisiimti atsakomybę
                          https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=86807901

                          Galimos kelios opcijos
                          1. Jau yra paskirtos baudos.
                          2. Sudaryta darbo grupė, derinamos nuomonės ir viskas pasiliks kaip "gyvulių ūkyje".
                          3. Panaikinami bet kokie judėjimo tarp savivaldybių apribojimai, jei važiuojama į "filmavimą".

                          Comment


                            Daug tiesos
                            https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=86813319

                            Comment


                              Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                              Daug tiesos
                              Vidas Rachlevičius.
                              Politinis bankrotas per 100 dienų
                              https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=86813319
                              Stipriai užvažiuota
                              Daug rinkėjų pasijuto apgauti: kokie yra tie mūsų konservatoriai?
                              Jeigu pastebėjote, iki šios vietos aš sąmoningai vengiau žodžio „konservatoriai“, nes atėjo laikas garsiai ir aiškiai pasakyti, kad TS-LKD yra ne konservatoriai, o patys tikriausi naujieji marksistai. Kaip ir Laisvės partija bei tam pritariantys liberalai.
                              (...)

                              Vakarų civilizacija, kurios ilgėjomės penkis dešimtmečius ir už kurią kovojome, buvo pagrįsta krikščionybe ir dešimčia Dievo įsakymų.
                              Ataka prieš šią sistemą pasiekė kulminaciją ir dabar garsiausiai šaukia bei toną užduoda neomarksistiniai nebrendylos, kuriems Lietuvoje ryškiausiai atstovauja Laisvės partija, o jiems pritaria didelė dalis TS-LKD.
                              Jau turime balso teisę turinčią lengvai manipuliuojamo ir įtakojamo jaunimo kartą. Dabar daugumai priimtinas tiesos standartas naikinamas, nes yra išrastos naujos pseudotiesos apie rasizmą, įvairovę, diskriminaciją, toleranciją, klimato kaitą, kuriomis visiškai atvirai prievartaujama visuomenė.

                              https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=86813319

                              Comment


                                Tiesiog antivalstybinio veikėjo pezalai su aiškiu tikslu skaldyti visuomenę. Vienas iš ryškiausių pandemijos rusų trolių Lietuvoje su iškalbinga biografija.

                                Nuo 1980 m. laikraščio „Tiesa“ redakcijos teletaipininkas, budinčiojo sekretoriaus pavaduotojas, nuo 1982 m. – Užsienio informacijos skyriaus korespondentas, 1986–1987 m. – vyresnysis korespondentas. 1987–1990 m. laikraščio „Komjaunimo tiesa“ Užsienio informacijos skyriaus vedėjas
                                ​​​

                                Comment


                                  Parašė Romas Rodyti pranešimą

                                  Stipriai užvažiuota
                                  Na jaunimas gal ir lengvai manipuliuojamas, bet ne taip lengvai kaip 55+ metų moterytės iš kaimo.

                                  Comment


                                    Parašė bimbam Rodyti pranešimą
                                    Gal tik 1 iš 10 prekybinikų turi internetinę svetainę ir gali efektyviai vykdyti užsakymus. Dar kitų prekybininkų produktai tiesiog netinka internetinei prekybai, nes klientam reikia užeiti ir pajausti prekę.
                                    Tai tegul prisitaiko prie pasikeitusios situacijos ir pagaliau pasidaro tą freakin svetainę. Jau virš metų, mažai buvo laiko?

                                    Parašė Romas Rodyti pranešimą

                                    Prieš nepilną savaitę buvo sekamos kitokios pasakos, tegul ir su žodeliu "jeigu".

                                    15min.lt 2021.04.05
                                    Patvirtino ir I.Šimonytė: visas parduotuves žadama atverti balandžio 12 dieną
                                    https://www.15min.lt/m/id/verslas/be...na-663-1480994

                                    Ir vėl ant to pačio grėblio.
                                    Negi per keturis mėnesius nesuprato, kad geriau patylėti nei savo plepalais sužadinti perteklinius lūkesčius.
                                    Prieš nepilną savaitę atvejų kiekiai atrodė optimistiškai. O kai nustatoma po 800 - 1000 atvejų kasdien, logiška kad planus tenka pakeisti. Juk viskas tiesiogiai priklauso nuo situacijos. Labai gerai kad neatidarė - tikrai dar ne laikas.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                      Labai gerai kad neatidarė - tikrai dar ne laikas.
                                      Problema ne tai, ar atidarė visas parduotuves.
                                      Problema tai, kad tris kartus per savaitę keičiama nuomonė.
                                      Nebūtų šnekėjusios apie atidarymus premjerė, ministrės ir patarėjos, nebūtų sukelti pertekliniai lūkesčiai.

                                      Kažką pradėjus daryti paskui sunku atsukti laiką atgal - kaip tame anekdote, kur škotas pavėlavo į darbą, nes bandė atgal sugrūsti dantų pastos perteklių.

                                      Versle kažkiek laiko reikia pasiruošimui pokyčiams.

                                      Comment


                                        Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                        Problema ne tai, ar atidarė visas parduotuves.
                                        Problema tai, kad tris kartus per savaitę keičiama nuomonė.
                                        Nebūtų šnekėjusios apie atidarymus premjerė, ministrės ir patarėjos, nebūtų sukelti pertekliniai lūkesčiai.

                                        Kažką pradėjus daryti paskui sunku atsukti laiką atgal - kaip tame anekdote, kur škotas pavėlavo į darbą, nes bandė atgal sugrūsti dantų pastos perteklių.

                                        Versle kažkiek laiko reikia pasiruošimui pokyčiams.
                                        Bandei klausytis spaudos konferencijos, o ne tik straipsnių antraštes skaityt? Išduosiu dar paslaptį, dažnai, ypač žemos kokybės portaluose kaip lrytas, delfi, 15min ir pan. antraštės nelabai atitinka realybės, o būna parašytos taip, kad sugeneruotų daugiau paspaudimų.

                                        Comment


                                          Ačiū už pastebėjimą.
                                          Visuotinai pripažinta, kad ši vyriausybė yra pavyzdingo komunikavimo komanda, kur darniai skamba Premjerės bosas, ultragarsu atitaria ministrė A. , komisijos sprendimus anonsuoja ministrė B. ir joms falcetu pritaria Ministras D. bei patarėjų choras.
                                          Subtili ir nuosekli komunikacija ne mažiau nei vakcinos ir europiniai pinigai padės suvaldyti mūsų visų bendrą priešą - COVID pandemiją.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X