Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė CWave Rodyti pranešimą
    Laikas pripažinti, kad nėra jokios vertybinės politikos. Yra tik interesai gauti JAV dėmesį apsiginant nuo Rusijos.
    Čia ir problema, kad nėra tokio intereso. Tiksliau, nėra tokio būdo siekianmt šito intereso. JAV lygiai taip pat gins Estiją ir Latviją, nors jos tokių maklių nedarė. Kas padėtų gauti JAV dėmesio, tai nuosekli, solidi ir patikimo partnerio laikysena.Niekas, įskaitant JAV, negerbia ir nepadeda šokinėjantiems ir rėkaujantiems durneliams.

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą

      Jep, aš kažkai iki šiol įsivaizdavau, kad jo anglų kalba geresnė. Nėra ji bloga, bet tokia biškį visvien į helau haudujudū pusę.
      Taip, kalba kaip vidutinės grandies vadybininkas dirbantis su rytų Europos valstybėmis. O aš tikėjausi taisyklingos BBC english kalbos.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Dar vienas straipsnis apie nepouliarios Vyriausybės ministrų keitimą

        Lrytas.lt 2022.02.12
        Vyriausybei – kraujo perpylimo grėsmė: garsiausiai skamba kelios pavardės
        Apie galimas permainas Vyriausybėje neseniai užsiminė ir Seimo pirmininkė, valdančiųjų liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Anot jos, būtų retenybė, jei ministrų kabinetui pavyktų visiškai išvengti pakeitimų. Tiesa, politikė mano, kad dabar tam dar nėra tinkamas metas, nes „Lietuva turi nuolat žvalgytis į geopolitinę situaciją ir įtampas, kurios tvyro mūsų regione, o pandemija nepasibaigusi“.

        Buvo praleista proga
        Kiek kitokios nuomonės yra Seimo liberalų seniūnas Eugenijus Gentvilas – esą valdantieji praleido turėtą priverstinę progą atšviežinti Vyriausybę.
        Pasak E.Gentvilo, tai reikėjo padaryti kilus trąšų tranzito skandalui, kai susisiekimo ir užsienio reikalų ministrai patys buvo įteikę atsistatydinimo prašymus.
        „Vėliau pradėjus aiškėti tikrajai situacijai pasirodė, kad M.Skuodis buvo toli gražu daug ko nepadaręs. Manau, kad reabilituodama susisiekimo ministrą premjerė paskubėjo prisiimti atsakomybę. I.Šimonytė pasakė, kad ministrai nekalti, nors politinį kraują jau tada buvo galima ir gal net reikėjo nuleisti. Premjerė uždengė vieno ministro negerai padarytus dalykus ir susirinko visus guzus. Tai parodė ir apklausos. Jose M.Skuodis krito be galo žemai. (...)

        Į per plauką postą išsaugojusį M.Skuodį šnairuoja ir konservatoriai. (...)
        Seimo Ekonomikos komiteto vadovas konservatorius Kazys Starkevičius nedrįso to prognozuoti, bet nuotaikos viešojoje erdvėje esą krypsta ministro nenaudai.
        „Dabar bene didžiausios problemos yra transporto sistemoje. Jei būtų visapusiška koordinacija, tokia krizė dėl baltarusiškų trąšų tranzito galbūt nebūtų ištikusi. Trūko ir komunikavimo, ir pasiūlymų, kaip spręsti problemas. (...)

        Sąrašas – netrumpas
        Jei būtų sprendžiama pagal reitingus, postų neverti daugelis ministrų.
        Pastarosios „Lietuvos ryto“ skelbtos visuomenės nuomonės apklausos Vyriausybės nariams buvo ypač negailestingos.

        Itin neigiamai vertinami ne tik M.Skuodis ar A.Dulkys, bet ir su ūkininkais bendros kalbos nerandantis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Neoficialiai kalbinami konservatoriai šiuos ministrus irgi bene dažniausiai vardijo kaip galimus pretendentus pirmiesiems lipti ant politinio ešafoto.
        Beje, politinio užnugario neturintis K.Navickas pernai jo išvengė tik per plauką. Bet dabar kalbinti dešinieji „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad vargu ar ministras sulauktų paramos.

        Kai kurių konservatorių teigimu, slūgstant pandemijai ministro postą gali palikti ir A.Dulkys.
        Vis dažniau saviškių priekaištų taip pat sulaukia konservatorių deleguota finansų ministrė Gintarė Skaistė. Ji kritikuojama, kad esą „mato tik skaičius ir lenteles“.

        Beje, apklausos rodo, kad visuomenė jau senokai yra nurašiusi ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, taip pat į karą su Kinija įsivėlusį užsienio reikalų ministrą G.Landsbergį. Pastarojo galvos norėtų ir G.Nausėda, bet neoficialiai kalbinti konservatoriai yra įsitikinę, kad valdančiųjų partijų lyderių pakeitimas mažai tikėtinas (...)

        http://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/a...ardes-22354929

        Comment


          Pirmadienį buvo paskelbta Delfio užsakymu atlikta apklausa su fantastiškais rezultatais - konservai atseit yra patys populiariausi, jų reitingai kyla, o už Laisvės partija balsuotų virš 5% apklaustųjų ir jų reitingas netgi auga. Šimonytė - atseit geriausia premjerė, nors neigiamų vertinimų kelis kartus daugiau nei teigiamų

          Delfi.lt 2022.02
          Naujausi reitingai: antros valdžios kadencijos perspektyvos ir spurtuojanti nauja jėga
          Delfi užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ sausio 17 – 29 dienomis atlikta apklausa.

          Valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD) savo paramą augino paklaidos ribose. Gruodžio mėnesį už šią partiją balsavę būtų 10,8 procento apklaustųjų, sausį šis skaičius siekia 11,6 procento.
          Antroje lentelės vietoje – opozicijoje dirbanti Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Jos rezultatas sumenko paklaidos ribose. Gruodį už šią partiją balsą atidavę būtų 10,9 procento apklaustųjų, sausį – 10,2 procento.
          Trečioje lentelės vietoje – naujai įkurta Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Gruodį, kai ši partija pirmą kartą atsidūrė reitingų lentelėje, už ją balsavę būtų 7,2 procento apklaustųjų, sausio mėnesį tokių buvo 8,2 procento.
          (...)
          Laisvės partija paramą sau nuo praėjusios apklausos augino paklaidos ribose. Štai gruodžio mėnesį už ją balsavę būtų 4,7 procento apklaustųjų, sausį tokių buvo jau 5,3 procento.


          Delfi užsakymu „Spinter tyrimai“ atliktoje apklausoje taip pat tradiciškai buvo klausiama apie politiką ar visuomenės veikėją, kuris geriausiai tiktų užimti ministro pirmininko pareigas. Pirmoje lentelės pozicijoje ir toliau laikosi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Ją premjerės kėdėje gruodį matyti norėjo 16,7 procento apklaustųjų, sausį – 18,7 procento.

          Teigiamai ir greičiau teigiamai Vyriausybės veiklą vertinančių gruodį buvo 26,7 procento apklaustųjų, sausį – 26,9 procento. Greičiau neigiamai ir neigiamai ministrų kabineto veiklą gruodį vertino 65,4 procento apklaustųjų, sausį tokių buvo 64,1 procento.


          www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=89437763

          Comment


            Šiandien paskelbti "Vilmorus" reitingai labiau panašūs į teisybę.
            Už "Laisvės" partiją suskaičiuota tik 1,9% balsų

            BNS 2022.02.19
            Naujausi reitingai: smūgis Landsbergiui ir Skvernelio spurtas
            Iš 25 reitinguojamų politikų tik keturi – G. Nausėda, socialdemokratų partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir S. Skvernelis turi teigiamą balansą.
            „Visi kiti – su minusais. Retai taip būna. Visi ir ministrai yra su minuso ženklu, premjerė pagal minusą – šešta“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

            Iš ministrų geriausiai vertinami krašto apsaugos bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai Arvydas Anušauskas su 28,2 proc. teigiamų vertinimų (28,2 proc.) bei 35,3 proc. neigiamų (34,6 proc.) ir Monika Navickienė – atitinkamai 25,5 proc. (27,9 proc.) ir 27,5 proc. (26,7 proc.).
            „Jie abu anksčiau turėdavo dar teigiamą balansą, o šį kartą – jau minusas“, – teigė V. Gaidys.
            Ministrę pirmininkė Ingrida Šimonytė vasarį sulaukė 24,3 proc. teigiamų vertinimų (buvo 30,5 proc.), neigiamų – 55,7 proc. (52 proc.).

            Prasčiausiai vertinamas užsienio reikalų ministras
            Gabrielius Landsbergis. Šį kartą jis sulaukė 71,5 proc. (buvo 66,4 proc.) neigiamų vertinimų. Teigiamai vertina 12,8 proc. (buvo 15,2 proc.).
            G. Landsbergį šiek tiek lenkia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armo
            naitė – ją neigiamai vertina 63,5 proc. apklausos dalyvių (64,6 proc.), o teigiamai 12,8 proc. (12,9 proc.).

            https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=89502471
            Lrytas.lt 2022.02.19
            Naujausi reitingai: S. Skvernelio partijos šuolis ir nokautas G. Landsbergiui
            Jeigu Seimo rinkimai vyktų dabar, už naująją partiją balsuotų 10,3 proc. piliečių. Kaip rodo apklausos rezultatai, į antrąją partijų rikiuotės vietą įšokusi S.Skvernelio kompanija nugvelbė įvairių politinių organizacijų – tiek kairiųjų, tiek dešiniųjų – rėmėjų.
            Tačiau kol kas bene labiausiai nukraujavo Socialdemokratų partija. Kairieji tebeliko reitingų lyderiai, bet jų gerbėjų sumažėjo nuo 18,5 iki 15,6 procento
            Demokratai į trečiąją vietą nustūmė irgi šiek tiek rinkėjų netekusią Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus. Tiesa, ir konservatorių, ir kitų partijų rinkėjų sumažėjimas – paklaidos ribose.



            Bet jokia paklaida, matyt, negalima paaiškinti konservatorių vedlio užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kryčio.Šį politiką nepalankiai įvertino net 71,4 proc. apklaustųjų, o palankiai – vos 12,8 proc. (praėjusios apklausos skaičiai atitinkamai 66,4 ir 15,2 proc.). Taigi daug juodos spalvos ir mažai baltos. Įdomu tai, kad tik 15,8 proc. gyventojų neturi nuomonės apie ministro veiklą. Susumavus teigiamų ir neigiamų vertinimų rezultatus G.Landsbergį jau galima tituluoti nemėgstamiausiu Lietuvos politiku.

            (...)

            http://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/a...rgiui-22419651

            Comment


              Dešinysis elektoratas yra aktyvesnis rinkimuose, o laisvės partijos reitingai visad gan maži dėl jų rinkėjų koncentracijos Vilniuje kur neretai Vilmorus nesugaudo jų rinkėjų.

              Tiesa, dažniausiai rinkėjai ypač suaktyvėja po dešiniųjų valdymo, manau "neigiami" reitingai konvertuosis į gan didelį rinkiminį aktyvumą.

              All in all matyčiau tiesos tiek vienoje, tiek kitoje apklausoje, esminis faktorius ant kiek stipriau dešinieji pralaimės, manau, priklauso nuo sisteminių reformų viešąjame administravime, švietime bei kiek ekonomikai seksis per 2022-2024 metus. Jei reformos įsibėgės ir jų vaisius pajus visuomenė labai tikėtina dešinysis elektoratas bus sustiprintas, o kairysis turės mažiau priežasčių protestuoti.

              Dabar nemažai kas priklauso nuo valdančiųjų išmonės stiprinant valstybę, visų mūsų labui linkiu jiems sėkmės.
              Paskutinis taisė CWave; 2022.02.19, 20:18.

              Comment


                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                Šiandien paskelbti "Vilmorus" reitingai labiau panašūs į teisybę.
                Už "Laisvės" partiją suskaičiuota tik 1,9% balsų

                BNS 2022.02.19
                Naujausi reitingai: smūgis Landsbergiui ir Skvernelio spurtas


                Lrytas.lt 2022.02.19
                Naujausi reitingai: S. Skvernelio partijos šuolis ir nokautas G. Landsbergiui
                delfi yra arčiau tiesos nes už LP galiu lažintis dar daugiau prabalsos nei 2020 (greičiausiai TS sąskaita), o šitos apklausos ir savaite iki rinkimu LP rodė 2 proc.

                Comment


                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                  Šiandien paskelbti "Vilmorus" reitingai labiau panašūs į teisybę.
                  Už "Laisvės" partiją suskaičiuota tik 1,9% balsų
                  AHHH, juokiuosi balsu.
                  Tos apklausos, kurių rezultatai man patinka labiau, yra teisibe, o tos apklausos, kurios man nepatinka, yra neteisibe.
                  Comedy gold...
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Primenu, kad mano apibendrintas reitingų grafikas, kuriame kompensuojamos agentūrų sisteminės paklaidos, yra reguliariai atnaujinamas. Dabar jis atrodo taip:

                    Click image for larger version

Name:	reitingai-20220219.png
Views:	333
Size:	90,6 kB
ID:	1950226
                    Kol kas į grafiką neįtraukta partija "Vardan Lietuvos", nes dar trūksta duomenų. Dėl tos pačios priežasties neatvaizduojama ir partija "Laisvė ir teisingumas" - jos reitingus į atskirą eilutę išskyrė mažiau nei pusė apklausų per šiuos du metus.

                    Comment


                      Vilmorus apklausos niekada nebuvo tikslios su LP reitingais. Nebepamenu, kurios iš didžiųjų apklausų kompanijų tiksliausios. Lyg Spinter, nors dabar bijau suklysti. Ir tai susiję su jų metodologija ir technine apklausų puse. Kažkaip ten gaunasi, kad Vilmorus ir kai kurios kitos kompanijos daro apklausas taip, kad tiesiog norint ką nors apklausti, reikia, kad žmogus būtų namie, kuomet LP elektoratas paprastai tuo metu būna darbe. Ar kažkas iš panašios operos. Tai tą Vilmorus reitingą galima, kaip minimum, dauginti iš dviejų, kad gautume kažką panašiau į realų LP reitingą.

                      Comment


                        Chebra, jis neįvtinant vieno dalyko. Seimas renkamas pusę iš partijų, pusę iš vienmandatininkų. Būtent vienmandatininkai ir ištempė LP.

                        Comment


                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                          Chebra, jis neįvtinant vieno dalyko. Seimas renkamas pusę iš partijų, pusę iš vienmandatininkų. Būtent vienmandatininkai ir ištempė LP.
                          Vienmandatininkai? Armonaitė ir Matijošaitis?

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Tos apklausos, kurių rezultatai man patinka labiau, yra teisybė, o tos apklausos, kurios man nepatinka, yra neteisybė.
                            Kažkaip sunku patikėti, kad per du mėnesius konservai kelis kartus prisidirbo, o jų reitingas atseit augo. Spinter tyrimai apklausas turbūt daro konservatorių partijos būstinėje ar geriausiu atveju Gedimino prospekte.
                            VIlmorus apklausų rezultatai šiuo atveju panašesni į teisybę.

                            O gal buvo praleista kas nors tokio, ką daro ar ketina daryti konservai su Č- liberalais ir Š- narkoliberalais, kad šitos vyriausybės ir valdančių partijų reitingai augtų:
                            - Didžiausia Europoje infliacija - Supriešinimas dėl "galimybių paso"
                            - Noras įvesti mokesčius už automobilius
                            - Numatoma mokyklų tinklo reforma
                            - Numatoma gydymo įstaigų reforma

                            Comment


                              - QWX antikonstitucinis įstatymas

                              Comment


                                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                Kažkaip sunku patikėti, kad per du mėnesius konservai kelis kartus prisidirbo, o jų reitingas atseit augo. Spinter tyrimai apklausas turbūt daro konservatorių partijos būstinėje ar geriausiu atveju Gedimino prospekte.
                                VIlmorus apklausų rezultatai šiuo atveju panašesni į teisybę.

                                O gal buvo praleista kas nors tokio, ką daro ar ketina daryti konservai su Č- liberalais ir Š- narkoliberalais, kad šitos vyriausybės ir valdančių partijų reitingai augtų:
                                - Didžiausia Europoje infliacija - Supriešinimas dėl "galimybių paso"
                                - Noras įvesti mokesčius už automobilius
                                - Numatoma mokyklų tinklo reforma
                                - Numatoma gydymo įstaigų reforma
                                Gėjai, narkotikai, Kinija, Lietuvos genocidas, Šorošo globalizmas t.t.

                                Comment


                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                  - QWX antikonstitucinis įstatymas
                                  Kuo jis antikonstitucinis?

                                  Comment


                                    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                                    Kuo jis antikonstitucinis?
                                    Kertasi su Konstitucinio teismo sprendimais.

                                    Comment


                                      Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

                                      Gėjai, narkotikai, Kinija, Lietuvos genocidas, Šorošo globalizmas t.t.
                                      - Susipykimas su visais kaimynais (i.e. Rusija ir Baltarusija)

                                      - Didžiausios kainos ir mažiausi atlyginimai Europoje

                                      - Šešis kartus išaugusios elektros ir duju kainos

                                      Koncervatorių niekšybių sąrašas begalinis
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        - narkotikų legalizavimas;
                                        - alkoholio prekybos liberalizavimas;
                                        - gėjų vestuvių ir įvaikinimo įteisinimas;
                                        - politiniai persekiojimai...

                                        Comment


                                          Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

                                          Vienmandatininkai? Armonaitė ir Matijošaitis?
                                          O visi kiti? Jeigu ne vienmandatininkai, apie Laisvės partiją kalbėtume kaip apie marginalus Seime.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X