Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Dviguba pilietybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomas Rodyti pranešimą

    Dvigubos pilietybės problema ta, kad ji labiau reikalinga ne užsienio lietuviams, o "programuotojams" iš Rusijos ir pan. kuriuos masiškai importuojamės ir džiaugiamės tariamomis jų sėkmės istorijomis. O su tokiais "piliečiais" lieka vienas žingsnis iki referendumo dėl prisijungimo prie Rusijos.
    Kaip jau rašiau, reikia dar aiškintis, ką norima įrašyti į pilietybės įstatymą. Pagal tai, kas kalbama, tai Rusijos piliečiams pilietybė "nešviečia", nebent jie tremtiniai ar jų palikuonys.

    Comment


      Dvigubos pilietybės problema ta, kad ji labiau reikalinga ne užsienio lietuviams, o "programuotojams" iš Rusijos
      O tai kodėl "pasaulio lietuviai" dėl jos taip kovoja?

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Pagal tai, kas kalbama, tai Rusijos piliečiams pilietybė "nešviečia", nebent jie tremtiniai ar jų palikuonys.
        O jeigu žmogus turi Rusijos ir Anglijos pasus? - kaip tada?

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          O tai kodėl "pasaulio lietuviai" dėl jos taip kovoja?
          Nes bijo, kad be pilietybės nebus įleisti į šalį, nebegalės būti patriotais ir praras visus ryšius su giminaičiais.
          Flickr

          Comment


            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
            O jeigu žmogus turi Rusijos ir Anglijos pasus? - kaip tada?
            Nežinau, nemačiau net įstatymo projekto.

            Comment


              Parašė Smauglys Rodyti pranešimą
              Gal kas galit glaustai parašyti kokia nauda iš dvigubos pilietybės, man kaip piliečiui kuris mato savo ateitį Lietuvoje?
              Nes pats esu prieš, bet gal kažko nesuprantu.
              Nauda ta, kad kvailiams iš Rytų Europos progresyvūs bendrapiliečiai iš socialistinių Ūkų, Germanijos, Norvegijos ir Švedijos valstybių paaiškins kaip mąstyti progresyviau, ką rinkti į valdžią, kokius mokesčius ir jų išimtis taikyti, kokioms santokuoms pritarti, kokius bendrapiliečius iš Afrikos atsivežti ir kaip auklėti vaikus.

              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Nes bijo, kad be pilietybės nebus įleisti į šalį, nebegalės būti patriotais ir praras visus ryšius su giminaičiais.
              Taip, Europos Sąjungos gyventojai be pilietybės nebus įleidžiami į šalį ir nebegalės būti patridiotais.

              Comment


                Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                Turiu omeny, kad negyvenatys čia 100 proc iš kokių JAV valstijų tikrai nevykdys karinės tarnybos, o pasą turės...
                Įstatyme nėra išimčių atleisti nuo karinės tarnybos dėl gyvenamos vietos, tai teks tarnauti ir tiems, kurie gimę užsienyje ir gal net nemoka lietuvių k., jei imi pasą, tai manau normalu, kad gauni ne tik privilegijų kaip pvz. balsuoti ar laisvai atvykti, gyventi šalyje ir pan., bet ir tam tikrų pareigų kaip ir visi kiti piliečiai.

                ATLEIDIMO NUO KARO PRIEVOLĖS ARBA TARNYBOS ATIDĖJIMO ATVEJAI

                Kokie numatyti tarnybos atidėjimo atvejai?

                Pagal Karo prievolės įstatymą pradinė privalomoji karo tarnyba individualia tvarka gali būti atidėta šiais atvejais:

                • ne vyresniems kaip 21 metų bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo mokyklų mokiniams;

                • aukštųjų mokyklų studentams – vieną kartą vienam studijų laikotarpiui pagal bakalauro, magistro arba doktorantūros studijų programą arba vieną kartą pagal vientisų studijų programą;

                • karo tarnybą tiems karo prievolininkams, įtariamiems ar kaltinamiems baudžiamajame procese arba atliekantiems bausmę, dėl kurios jie negali atlikti privalomosios pradinės karo tarnybos, taip pat atlikusiems laisvės atėmimo bausmę

                • vieniems auginantiems nepilnametį vaiką arba jeigu jiems suteiktos atostogos vaikui prižiūrėti, kol vaikui sueis treji metai;

                • nėščiosioms, pateikusioms medicinos pažymą apie nėštumą;

                • paskirtiems vieninteliu neįgalaus asmens globėju ar ribotai veiksnaus asmens rūpintoju;

                • asmenims, kuriems nustatytas laikinas sveikatos sutrikimas (iki baigsis jų sveikatos sutrikimas);

                • Seimo, Vyriausybės, Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų nariams, kol eina pareigas, taip pat pareigūnams: prokurorams, vidaus tarnybos sistemos, specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams ir kt. pareigūnams, numatytiems Karo prievolės įstatyme.

                • Karo prievolės įstatyme taip pat numatyta galimybė atidėti tarnybą tokiais atvejais, kai dėl šaukimo privalomąją tarnybą būtų padaryta neproporcingai didelė žala šaukiamojo asmeniniams ar visuomeniniams interesams. Paprastai tarnyba atidedama tokiais atvejais:

                -karo prievolininkas yra vienintelis darbingas šeimos maitintojas;

                -karo prievolininko šeimoje auga 2 ar daugiau vaikų iki 14 metų;

                - karo prievolininkas yra šaukiamas atlikti Tarnybos jo žmonos nėštumo laikotarpiu ir nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu.

                - kitais atvejais, kurie nagrinėjami individualiai specialios komisijos remiantis patvirtinta tvarka.
                Paskutinis taisė Lettered; 2018.07.11, 14:28.
                Flickr

                Comment


                  Lettered, tai tą ir sakau, kad santykis tarp privilegijų ir pareigų čia labai išplaukęs. Kaip tai vyks praktiškai? Neįsivaizduoju. Lygiai kaip ir su balsavimais. Ar čia bus kažkas tipo kaip mano laiptinės reikalus spręs kito miesto ir kito namo laiptinės gyventojai, kurie čia niekad nebuvę. Painiava vienžod.

                  Comment


                    Įstatyme nėra išimčių atleisti nuo karinės tarnybos dėl gyvenamos vietos, tai teks tarnauti ir tiems, kurie gimę užsienyje ir gal net nemoka lietuvių k.
                    Nėra svarbu, kas parašyta įstatyme, svarbiau, kaip viskas vyksta realybėje. Realybėje tų tarnaujančių emigrantų yra vienas kitas.

                    Comment


                      Parašė Muzungus Rodyti pranešimą

                      Tau ir neturi buti jokios naudos. As tikiu, jog tavo gyvenimas neapsiriboja ieskojimu naudos tik sau ir atmetiimui visu ideju ir pakeitimu kurie taves niekaip neliecia.

                      Cia panasi situacija kaip su LGBT santuokom. Jos neturi taves dominti ar liesti, kad tu butum uz tai, jog kiti zmones igautu tokias pacias teises kaip likusi visuomene.

                      Mastyk placiau
                      Visiškai nepanaši situacija. Kažkieno paso turėjimas ar neturėjimas liečia kiekvieną kitą pilietį asmeniškai, nes jis galės arba negalės balsuoti LT rinkimuose. Tavo pavyzdys tiktų nebent tuo atveju jei tik susituokę žmonės galėtų balsuoti.

                      Comment


                        Aš tai nesuprantu ko čia nesuprasti dėl karinės tarnybos. Ar turi dvigubą ar trigubą pilietybę, prievolės išlieka tos pačios. Ir jei pats prašai lietuviško paso (ar prašai savo vaikams), visi puikiai žino apie privalomą karinę tarnybą ir įstatymo numatytas sankcijas už tų prievolių nevykdymą. Jei kam nepatinka, gali lietuviško paso net neprašyti.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Jei esi pašaukiamas į karo tarnybą NATO ir ES šalyse, Lietuvoje ji užskaitoma.

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Aš tai nesuprantu ko čia nesuprasti dėl karinės tarnybos. Ar turi dvigubą ar trigubą pilietybę, prievolės išlieka tos pačios. Ir jei pats prašai lietuviško paso (ar prašai savo vaikams), visi puikiai žino apie privalomą karinę tarnybą ir įstatymo numatytas sankcijas už tų prievolių nevykdymą. Jei kam nepatinka, gali lietuviško paso net neprašyti.
                            Kai kurie forumiečiai labai aiškiai "pritempinėja" iki norimų išvadų. Galima tiesiog išvardinti slapyvardžiais, nes labai akivaizdu kurie. Turi išankstinę nuomonę ir tada daro krūvą nepagrįstų teiginių kad "pritempti" iki norimų išvadų.

                            Kai LTU svarsto atidaryti ambasadą JAE, tai niekas nereikalauja kad matytusi "milžiniška ir akivaizdi nauda Lietuvai". Kai stato kokį trisdešimt-penkioliktą paminklą, tai niekas nereikalauja kad matytusi "milžiniška ir akivaizdi nauda Lietuvai". Bet matai, dvigubai pilietybei taikysim kitokius standartus... nu nes kitaip nesigaus "pritempti" iki išankstinių išvadų kaip "dvigubai pilietybei griežtas ne".

                            Kad dviguba pilietybė sustiprintų užsienio lietuvių bendruomenes tai niekas net nenori suprasti ... nu nes kitaip nesigaus "pritempti" iki išankstinių išvadų prieš dvigubą pilietybę.

                            Kad užsienio lietuviai su užsienio šalių pilietybėm prisidėjo prie 1991 nepriklausomybės atkūrimo tai nenorima matyti. Kad užsienio lietuviai su užsienio šalių pilietybėm grįždavo į Lietuvą politinei veiklai (Adamkus, Lozoraitis ir t.t.) ar investicijom (Kazickas ir t.t.) ar padėdavo su ambasadom (Kanados lietuviai nupirko LTU ambasadą Briuselyje) tai vėl su užmerktom akim.Tikimybėkad užsienio lietuviai prisidės prie LTU gerovės kažkiek priklauso ir nuo LTU pilietybės išlaikymo. Bet to vėl nenorima matyti ... nu nes kitaip nesigaus "pritempti" iki išankstinių išvadų prieš dvigubą pilietybę.

                            Comment


                              Man įdomu tai, kaip Karbauskis ir Co vyniosis iš situacijos, vaidindamas, kad lyg ir esąs už dvigubą pilietybę, nors jo ištikmiausiais elektoratas - prieš.

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                Aš tai nesuprantu ko čia nesuprasti dėl karinės tarnybos. Ar turi dvigubą ar trigubą pilietybę, prievolės išlieka tos pačios. Ir jei pats prašai lietuviško paso (ar prašai savo vaikams), visi puikiai žino apie privalomą karinę tarnybą ir įstatymo numatytas sankcijas už tų prievolių nevykdymą. Jei kam nepatinka, gali lietuviško paso net neprašyti.
                                Kalbat apie prievoles, bet kad ir kokios jos bebutu - karo atveju kas nores tas ir eis i kariuomene. Dalis gyventoju susikraus daiktus ir isvaziuos - stai tau ir vienguba pilietybe su visom jos prievolem.

                                Comment


                                  Jei pilietybė toks nieko vertas dalykas, kaip eilinė ambasada ar paminklas - kodėl tada tiek daug jos norinčių?

                                  Idėjiniai išeiviai tarpukariu ar 90ais būtų prisidėję vienaip ar kitaip. Bet dabar didžioji dalis emigrantų, ypač siekiančių kitų pilietybių, yra visiškai kitoks visuomenės sluoksnis. Ypač palyginus su bėgusiais nuo sovietų būtent dėl savo požiūrio į Lietuvą.

                                  Jeigu žmogui paso turėjimas ar neturėjimas yra esminis klausimas ar pagelbėti savo (ar savo tėvų) tėvynei - tai gal jis nėra eilinis popiergalis?

                                  Comment


                                    Kažkaip vyrauja itin pragmatiškas požiūris, bet kitą vertus jis atitinka šių dienų globalistinį ir apskirtai mąstantį "AŠ" ir tik "AŠ" kategorijomis pilietį. Nieko naujo ir nieko įdomaus.

                                    Comment


                                      Parašė Saturn Rodyti pranešimą
                                      Kad užsienio lietuviai su užsienio šalių pilietybėm prisidėjo prie 1991 nepriklausomybės atkūrimo tai nenorima matyti. Kad užsienio lietuviai su užsienio šalių pilietybėm grįždavo į Lietuvą politinei veiklai (Adamkus, Lozoraitis ir t.t.) ar investicijom (Kazickas ir t.t.) ar padėdavo su ambasadom (Kanados lietuviai nupirko LTU ambasadą Briuselyje) tai vėl su užmerktom akim.
                                      Būtent, prisidėjo ir toliau prisidės nepriklausomai kaip šitas referendumas baigsis, pilietybės neturėjimas nėra tam jokia kliūtis, jei tik yra noras. Lygiai taip pat pilietybė nereiškia, kad automatiškai bus daugiau noro čia investuoti ir gyventi, kas nenori, negyvena ir neinvestuoja turėdami pilietybes ir lygiai taip pat gyvena ir investuoja be pilietybių.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Būtent, prisidėjo ir toliau prisidės nepriklausomai kaip šitas referendumas baigsis, pilietybės neturėjimas nėra tam jokia kliūtis, jei tik yra noras. Lygiai taip pat pilietybė nereiškia, kad automatiškai bus daugiau noro čia investuoti ir gyventi, kas nenori, negyvena ir neinvestuoja turėdami pilietybes ir lygiai taip pat gyvena ir investuoja be pilietybių.
                                        Faktas kad lietuviai į tave (užsienio lietuvį) žiūri kaip "nevertą pilietybės" ir ne "vienu iš lietuvių" silpnina emocinį sąryšį.
                                        Kai renkiesi kur investuoti – LTU ar POL ir žinai kad nei vienoje nei kitoje grupėje "neesi laikomas savu" nebematai didelio skirtumo.
                                        Keista būti patriotu šalies, kurių piliečiai tavęs išsižada.

                                        Taip kad nustok "pritempinėti".

                                        Comment


                                          Parašė Saturn Rodyti pranešimą
                                          Faktas kad lietuviai į tave (užsienio lietuvį) žiūri kaip "nevertą pilietybės" ir ne "vienu iš lietuvių" silpnina emocinį sąryšį.
                                          Gerai, kad Adamkaus ar Kazicko vertybės buvo truputį kitokios nei jūsų ir "savumą" būti lietuviu jie suprato truputį kitaip nei tik popieriaus gabalo turėjimą ir jiems Lietuva ar kokia Lenkija nebuvo tas pats. Tikiuosi Lietuvoje tokių žmonių kaip jūs nėra daug.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X