Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prancūzijos prezidento rinkimai - 2017

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • senasnamas
    replied
    Europoje vyksta kova tarp prorusiško populizmo ir liberalių vertybių.
    Visokie Rusijos faktoriai čia tik dūmų uždanga dėmesiui nukreipti ir rinkėjams pagąsdinti. Vyksta kova tarp globalizmo ir nacionalizmo (tautiškumo) tik dažniausiai vis įvardijama kažkaip kitaip. O populizmas yra nieko nereiškianti sąvoka, kurią mėginama prilipinti neparankiems konkurentams. Macronas su savo centrizmu, kuriuo siekiama įtikti visiems, yra didesnis populistas nei Le Pen su savo konkrečiomis idėjomis.

    tikslas yra sugriauti Europą, o kaip geriau tai padaryti, jeigu ne padedant į valdžią ateiti kvailiams, kurie geriausiai moka griauti ekonomiką ir ES.
    Priminsiu, kad esamos pasaulio ekonominės problemos ir nesibaigiančios skolų krizės kilo būtent dėl neoliberalų "išsilaisvinimo".

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
    Pamačiau šitą naujieną ir toks nejaukus liūdėsis aplankė. Pasktiniu metu Europoje kažkokie rinkiminiai kraštutinumai. Arba-arba. Tenka rinktis tarp Rusijai simpatizuojančių radikalesnių veikėjų ir absoliučių liberastų. Tik kažkodėl šitie nevadinami populistais, kalbantys apie meilę visiems, visų lygybę, toleranciją tiems, kurie patys netoleruoja ir kitokias fantasmagorijas.
    Europa primena hipių judėjimą su bestuburėm amebom, kurios kiekvienam sulys į subinę, kad tik surinktų balsų.
    Vadinti Le Pen 'radikalesne veikėja', o tuo tarpu Macroną 'absoliučių liberastu', tai panašiai kaip vadinti žudiką 'biški nusikaltėliu', o kokį verslininką 'absoliučiu nusikaltėliu', nors ir nėra jokių įrodymu, kad jis kažką vagia. Bet iš idėjos situacija nupasakota teisingai - Europoje vyksta kova tarp prorusiško populizmo ir liberalių vertybių.

    Kadangi pats esu liberalių vertybių, tai galiu paaiškinti kaip situaciją matau iš savo varpinės. Pradėkim nuo 'prorusiško populizmo'. Populizmas tai jokia naujiena, jis buvo visada, tik kažkiek pasikeitė plokštelė kai Europoje įvyko pabėgėlių krizė. Populistai greitai perorientavo savo kalbas į tai, ką žmonės nori girdėti, o jie nori girdėti apie tai, kaip bus susitvarkyta su visokiais pabėgėliais ir imigrantais. Tačiau populistų išskirtinis bruožas yra daug žadėti ir mažai ką daryti. Ankščiau jų pagrindinis arkliukas būdavo 'pakelsim visiems algas, pensijas ir pan.', tačiau kai tik jie patekdavo į valdžią - nebežinodavo ką daryti ir kaip tas algas kelti. Garsus rėkimas ir realūs darbai nėra tas pats. Dėl to aš net neabejoju, kad jeigu kas ir gali išspręsti pabėgėlių krizę, tai tikrai nėra populistai. Populistai gali sugriauti ES, sugriauti šalių ekonomikas ir to pasekoje sumažinti pabėgėlių skaičių, tačiau to aš nelaikau tinkamu problemos sprendimo būdu.
    Bet kodėl populistai būtent prorusiški? Pirma, tai populistų prigimtis yra meluoti ir neraudonuoti. Dėl tos pačios priežasties jie yra daug labiau korumpuoti. O kur yra korupcija - ten yra landa Putinui įlįsti. Be to populistų rinkėjai dažniausiai yra visokių konspiracijos teorijų šalininkai, jiems dažniausiai baimę kelią ne realios grėsmės, kaip pvz. branduolinį ginklą valdantis maniakas iš rytų, o visokios išgalvotos konspiracijos apie pasaulinį žydo-masonų sąmokslą. Tai, kad populistai yra labiau linkę į korupciją, yra daug kvailesni, o jų rinkėjai tiki konspiracijomis, bet nesigilina į realias grėsmes, ir lemia populistų draugystę su Putinu, juolab, kad Putino tikslas yra sugriauti Europą, o kaip geriau tai padaryti, jeigu ne padedant į valdžią ateiti kvailiams, kurie geriausiai moka griauti ekonomiką ir ES.

    Kas dėl liberalų, tai nors esu liberalas, tačiau buvau prieš nevaldoma imigraciją jau seniausiai, tiesą sakant prasidėjus pabėgėlių krizei, dar prieš visokius Brexitus ir Trumpus, ne kartą sakiau, kad blogiausia, kad ta pabėgėlių krizė gali persiversti į balsavimą už populistus. Man sunku sugalvoti argumentų, dėl ko liberalus žmogus turėtų remti nevaldomą imigraciją. "Atjauta nelaimės ištiktam žmogui" čia turbūt labiau socialistų bruožas, kurie daugiau jausmais mąsto, o ne galva. Tačiau mano, kaip liberalaus žmogaus, požiūris į imigrantus visiškai pasikeičia, kai kalba eina ne apie pabėgėlius. o vietinius imigrantus, kurių šaknys dažniausiai kyla iš Prancūzijos kolonijų. Absoliuti dauguma jų gimę jau pačioje Prancūzijoje, kitos kalbos nemoka ir netgi norint tokį žmogų deportuoti, neaišku kur jį reikėtų deportuoti, nes gimė tai Prancūzijoj. Ką tokiu atveju daryti su tokiais trečios kartos imigrantais? Populistai šaukia apie kovą su imigrantais, bet jie nelabai skiria kur pabėgėliai, o kur trečios kartos imigrantai, prieš kuriuos tu nieko nepadarysi. Viską, ką galima prieš juos padaryti, tai sukelti žmonių pyktį, padidinti diskriminaciją, rasizmą ir socialinę atskirtį. Bet koks tokios politikos rezultatas? O rezultatas toks, kad padidėjus diskriminacijai ir atskirčiai, imigrantai yra dar labiau skatinami gyventi uždaromis bendruomenėmis, kurios užsidaro savo aplinkoje, kultūroje ir getuose. Kitaip sakant smarkiai pristabdoma imigrantų integracija, ko pasekoje mes turim toje pačioje Prancūzijoje gimusius islamistų teroristus. Jeigu Prancūzija nenori turėti imigrantų, tai teisinga politika turėtų būti nukreipta ne į nesantaikos kurstymą ir getų formavimą, o į imigrantų integracijos, kultūrinio perorientavimo ir švietimo politiką. Kaip aš suprantu Marconas būtent apie tai ir šneka.

    Jeigu požiūris 'integruokim imigrantus' yra liberalus - vadinasi būtent liberalus požiūris geriausiai sprendžia esamų imigrantų problemą, nes sėkminga integracijos politika yra tada, kada reikia kuo mažiau kartų, jog imigrantų palikuonys kultūriškai ir vertybiškai taptų tokie patys, kaip vietiniai. Pilnai integravęsi migrantai turi didesnius šansus įgyti gerą išsilavinimą ir gauti gerą darbą, o tai reiškia, kad iš to išlošia šalies ekonomika. Tačiau jeigu diskriminaciją ir atskirties didėjimą vadiname 'teisinga politika' imigrantų atžvilgiu, tada man įdomu kaip turėtų atrodyti realybė sėkmingai įgyvendinus tokią politiką. Visai kas kita yra pabėgėlių krizė - ją reikia spręsti pačiomis kiečiausiomis priemonėmis. Viena iš tokių priemonių yra pasipriešinimas Putinui, kuris yra atsakingas bent už tai, kad Sirijoje konfliktas, o kartu ir migrantų srautai iš ten, jau tęsiasi eilę metų. Ar prieš jį gali pastovėti Europos populistai? Žinoma ne.

    Taigi tie, kurie sako, kad populistai radikalai gali išgelbėti Europą nuo imigrantų, niekada nepasakys kokiais būdais jie galėtų tai padaryti, o jeigu pasakys, tai tie būdai greičiausiai skambės kaip 'sugriauti ES, pastatyti dideles sienas ir pan.' Realybėje tokia politika duotų priešingus rezultatus - būtų pristabdyta esamų imigrantų integracija, o kuo mažiau jų integruosis - tuo daugiau jų bus. Taigi jeigu pasakymas, kad reikia toleruoti ir integruoti imigrantus yra liberalumas - vadinas liberalus požiūris geriausiai sprendžia imigrantų probelmą. Jeigu populistai yra geriausi Putino draugai - tai jų galimybės tinkamai išspręsti pabėgėlių krizę yra mažiausios.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    L. Kasčiūnas, FB
    Macronas laimi. Iš esmės viskas baigėsi kaip ir prognozuota. Stebuklas neįvyko.
    Nors, iki nepavykusių debatų, M. Le Pen bandė. Savo prieš globalizaciją nukreipta ekonominio patriotizmo ir socialinio protekcionizmo retorika ji buvo nusitaikiusi į kiek pasimetusius kairiuosius rinkėjus (Prancūzijos visuomenė yra itin į ekonominę ir socialinę kairę orientuota), o konservatorių rinkėjus bandė prisitraukti akcentuodama, kad "Macronas - antroji Hollande'o kadencija" bei kiek sušvelnindama savo nuostatas išstojimo iš euro zonos klausimu.
    Vis dėl to, "sanitarinis kordonas" Nacionalinio Fronto atžvilgiu (šios politinės jėgos izoliavimas, kai po 1987 m. antisemitinių tėvo J.M.Le Pen pareiškimų jokia politinė jėga nesudarydavo koalicijų su NF net regioniniame ar vietos lygmenyje) - suveikė. Bet tai gali būti paskutinis kartas, kai ši izoliavimo strategija davė rezultatą. Kodėl?
    Akivaizdu, Macronas nebus pajėgus suvaldyti tų procesų, kurie vis daugiau prancūzų skatina balsuoti už Le Pen (pavyzdžiui, 2002 m. jos tėvą antrajame ture prieš J.Chiraką palaikė 6,2 mln rinkėjų, Le Pen šiandien surinko jau 11 mln. balsų). Imigracija ir jos santykis su terorizmo keliamais iššūkiais, žlungantis multikultūrinės visuomenės modelis, vis labiau įsitvirtinantis socialinių problemų persipynimas su minėtais kultūriniais ir tapatybiniais reiškiniais nėra tai, ką Macronas yra pasiruošęs spręsti. Kai kurių problemų jis net nemato ir nepripažįsta. Jo europietiškumo samprata gali įtikinti nebent Briuselio biurokratus, bet tikrai ne visuomenę. Todėl jau dabar galima prognozuoti, kad 2022 m. M.Le Pen bus rinkimų favoritė. Ypač atsižvelgiant į tai, kad Le Pen daugiausia palaikymo sulaukia 18-34 metų amžiaus grupėje.
    Įdomūs turėtų būti ir neužilgo vyksiantys Prancūzijos Nacionalinės asamblėjos rinkimai. Dėl ilgus metus besitęsiančios "sanitarinio kordono" ir dviejų turų mažoritarinės rinkimų sistemos Nacionalinis frontas tradiciškai turi tik vieną ar dvi vietas Prancūzijos parlamente iš 577. Šios politinės jėgos kandidatai patenka į antrą turą trečdalyje ar daugiau apygardų, tačiau visi prieš juos susivienija ir NF pralaimi.
    Beveik neabejoju, kad šį kartą Le Pen dominuojamoje šiaurinėje Prancūzijoje ir pietiniuose jos regionuose NF kandidatams dažniau pavyks įveikti "antrojo pasirinkimo" problemą ir ši politinė jėga taps parlamentine.
    Dėl Europos ir Lietuvos saugumo. Be abejo, Macrono pergalė reiškia mažiau Kremliaus Europoje nei Kremliaus būtų Le Pen pergalės atveju. Tačiau tikėtis, kad Macronas bus tas, kuris agituos už NATO pajėgumų stiprinimą Baltijos šalyse ar Ukrainos narystę ES - būtų naivu. Kartu su juo sparčiai judėsime "dviejų greičių" ES link, kai Vakarų Europos "branduolys" diktuos sąlygas Vidurio Europai.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Pagrindinis Macrono darbas dabar turėtų būti visuomenės (ir visos Europos) susiskaldymo mažinimas ir realių sprendimų priėmimas dėl FR ekonomikos gaivinimo.
    Liaudis norėjo pinigų, bet vėl(kaip ir JAV atveju) pinigus gaus verslas. Žinoma, pelno mokesčio sumažinimas gal kažkiek ir paskatins investicijas, bet ar pakankamai abejočiau.
    Bus einama tuo pačiu keliu ir bijau, kad viskas ves į dar didesnę ši..ą.
    Mokesčių mažinimas verslui papildomai įperša, kad verslas moka per didelius mokesčius, kas iš principo yra nesąmonė. Jeigu mažintų tik smulkiam, bet bus kaip ir JAV atveju visam verslui ir tarp jų korporacijom.
    Kitas momentas, jeigu FR bus atvira imigrantams, tai bus dar daugiau antros-trečios kartos imigrantų konkuruojančių su vietiniais dėl jų darbo vietos.
    Kaip jie vystys elementarų turizmą, iš ko gauna dar ir nemažus pinigus. Jau dabar nuėjus prie Efeilio apipuola čigonai su afrikiečiais prašyti pinigų. Prie lankytinų objektų vaikštantys kareiviai su automatais siunčia žiniutę, kad čia yra gana pavojinga. Visiškas kontrastas su tuo kaip pateikiamas turistui Paryžius medijoje. O kur dar getai, atsiradę išvijus vietinius lauk.
    Paskutinis taisė andyour; 2017.05.08, 07:18.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Nėra labiau kliedinčių analitikų nei tie, kurie yra įlindę į savo ideologinį kiautą ir nieko daugiau nemato. Bačiulis pamėtėja originalių įžvalgų ir padeda pažvelgti į tą patį reiškinį iš kitos pusės. Pvz.,
    Tavo pasisakymuose išėmus Rusijos faktorių, gaunasi kažkoks nelogiškas minčių kratinys. Tu esi už viską, kas yra gerai Rusijai.

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Tapęs Prancūzijos prezidentu, Emmanuelis Macronas siektų, kad Lenkijai būtų įvestos sankcijos
    http://pasaulis.lrytas.lt/europa/201...kcijos-985542/
    Pamačiau šitą naujieną ir toks nejaukus liūdėsis aplankė. Pasktiniu metu Europoje kažkokie rinkiminiai kraštutinumai. Arba-arba. Tenka rinktis tarp Rusijai simpatizuojančių radikalesnių veikėjų ir absoliučių liberastų. Tik kažkodėl šitie nevadinami populistais, kalbantys apie meilę visiems, visų lygybę, toleranciją tiems, kurie patys netoleruoja ir kitokias fantasmagorijas.
    Europa primena hipių judėjimą su bestuburėm amebom, kurios kiekvienam sulys į subinę, kad tik surinktų balsų.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą


    Tikėkimės Brexitas (nors dar ir neįvykęs) bus pakankamai stiprus šaltas dušas leftistiniams politikams pakeisti politiką tiek nelegalios, tiek legalios imigracijos klausimu ir nebelaipioti ant to pačio grėblio.
    Šiaip, šitas apačių sukilimas parodė ne tik tai, kad nemažai žmonių nori mažiau socialinio leftizmo, bet ir daugiau klasikinio ekonominio leftizmo (vien jau užtenka paklausyti gana neblogai tą supratusios Theresos May retorikos šituo klausimu). Bet čia jau kita tema.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied


    Tikėkimės Brexitas (nors dar ir neįvykęs) bus pakankamai stiprus šaltas dušas leftistiniams politikams pakeisti politiką tiek nelegalios, tiek legalios imigracijos klausimu ir nebelaipioti ant to pačio grėblio.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
    Lenkijos kvailai ir ligotai valdžiai sankcijos, o ne Lenkijos valstybei ir jos žmonėms. Lol. Matai, ką nori matyti?
    Sankcijų skelbimas Lenkijai (valdžiai ne valdžiai, ne esmė) būtų visiškai netinkama žinutė ir counter productive žingsnis visomis prasmėmis: Lenkijoje tik dar labiau stiprėtų nacionalistiniai sentimentai, o Prancūzijoje tikriausiai irgi, nes iškart atsirastų pretekstai Le Pen rėkti "va, sakiau gi". Aišku, būtų numestas saldainiukams apsiseilėjusiems leftistams, patologiniams 'Rytų Europos' heiteriams ir panašiems terliams, bet tai nėra labai gera strategija siekti ko nors naudingo. Europa jau pakankamai prisivaikščiojo liberalaus leftizmo kryptymi. O Prancūzija ypač. Bandyti eiti ta kryptimi toliau, apsimetant, kad nieko neatsitiko, reikštų Macrono ir jį palaikančių jėgų savižudybę kitiems rinkimams. Dabar gi tradicinėms jėgosm buvo duotas (galimai paskutinis) šansas. Būtų protinga jo nenuleisti velniop.

    Pagrindinis Macrono darbas dabar turėtų būti visuomenės (ir visos Europos) susiskaldymo mažinimas ir realių sprendimų priėmimas dėl FR ekonomikos gaivinimo. O Lenkijos reikalus (įskaitant valdžią) palikim lenkams. Jie gal kaip nors susitvarkys.
    Paskutinis taisė John; 2017.05.07, 23:15.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
    Lenkijos kvailai ir ligotai valdžiai sankcijos, o ne Lenkijos valstybei ir jos žmonėms. Lol. Matai, ką nori matyti?
    Ligoti yra tik leftistai, siekiantys priimti nelegalus ir griauti Europą. Bet kokios sankcijos Lenkijai, ES paramos atėmimas ir pan., reikštų žalą piliečiams.

    Komentuoti:


  • Pedigree
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Tapęs Prancūzijos prezidentu, Emmanuelis Macronas siektų, kad Lenkijai būtų įvestos sankcijos
    http://pasaulis.lrytas.lt/europa/201...kcijos-985542/
    Lenkijos kvailai ir ligotai valdžiai sankcijos, o ne Lenkijos valstybei ir jos žmonėms. Lol. Matai, ką nori matyti?

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Realiai jokio skirtumo, tik mes vartodami fašizmą turime omenyje nacionalizmą, o rusai - viską, kas yra antirusiška.
    O realiai skirtumas yra, nes paskui ir atsiranda kalbos apie "Prancūzų gelbėjimą nuo fašistų" (kur? kada? Italai ten tik kažkur pasienyje nesėkmingai bandė reikštis) ir fašizmo asociavimą su Holokaustu ir koncentracijos stovyklomis.

    O realiai fašizmas tai buvo tik toks lite autoritarinis nacionalizmas (iš esmės tas pats kaip dabartinis alt-right) ir pvz. ta pati Le Pen (ar Erdoganas, ar Putka) tai tikrų tikriausia fašistė, bet jokiu būdu dar netraukia iki tikrų kraugerių nacistų.
    Paskutinis taisė index; 2017.05.07, 23:02.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė index Rodyti pranešimą
    Visų pirma reiktų nustoti maišyti fašizmą su nacizmu. Juk ne Rusijoje, kur visi šitas sąvokas maišo, gyvename.
    Realiai jokio skirtumo, tik mes vartodami fašizmą turime omenyje nacionalizmą, o rusai - viską, kas yra antirusiška.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė nomad Rodyti pranešimą
    Ar tikrai buvo toks WWII rezultatas?

    Vokietija karą gal ir pralaimėjo, bet fašizmas tikrai ne - jis yra alive & kicking daugumos to karo laimėtojų politinėse sistemose ir žmonių galvose. Ir ne tik Kremliuje ir Dūmoje ... Tiek anglams, tiek prancūzams reiktų su savo latentiniu nacizmu irgi padirbėti. O apskritai matyt reiktų baigti naudoti tą karikatūrinį fašizmo apibrėžimą (Hitleris, Vokietija etc.) ir tą kovą reiktų pradėti nuo savęs ir nuo fašizmo Lietuvoje apraiškų šalinimo.
    Visų pirma reiktų nustoti maišyti fašizmą su nacizmu. Juk ne Rusijoje, kur visi šitas sąvokas maišo, gyvename.

    Komentuoti:


  • Aleksio
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Tokio rezultato ir reikėjo tikėtis. Bet kokiu atveju Prancūzija dar nesupuvo pilnai. Dar yra kam pūti. Tegul, 5 metai ir bus kondicija visai kita... O tada ir Le Pen priemonių nereikės. Žodžiu, abu kandidatai gerai ES žlugimui. Le Pen tai būtų tik padariusi greičiau, Makaronas "padarys" tai šie tiek lėčiau ir su kraujo klanais...
    Ir patariu geriau su manimi nesiginčyti - jūs visi neteisūs. Švelniai tariant.
    Gal turite dar kokių nors pasakų prieš miegą?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Kaimai
    Savotiškas tas Bačiulis. Prieš kelias savaites neblogą straipsnį apie socialdemokratus surašė. O dabar vėl "Assadas - vesternizuotos visuomenės šaunuolis vadovas" lygio mėšlą neša. Nežinia iš kur išlupo teiginį apie Macrono pažiūras į rytų europiečius.
    Tapęs Prancūzijos prezidentu, Emmanuelis Macronas siektų, kad Lenkijai būtų įvestos sankcijos
    http://pasaulis.lrytas.lt/europa/201...kcijos-985542/
    Paskutinis taisė Romas; 2017.05.07, 22:14. Priežastis: Plika nuoroda be pavadinimo

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Bačiulis kliedi, kliedi daug ir dažnai ir vienpusiškai - ir kartais nutinka taip, kad ką jis iškliedi tampa tiesa, dėl paprasto atsitiktinumo ar švytuoklės, o tada jis dar labiau kliedi ir padaro positive reinforcement savo gerbėjų galvose.
    Nėra labiau kliedinčių analitikų nei tie, kurie yra įlindę į savo ideologinį kiautą ir nieko daugiau nemato. Bačiulis pamėtėja originalių įžvalgų ir padeda pažvelgti į tą patį reiškinį iš kitos pusės. Pvz.,

    A. Bačiulis, FB
    Kokie paslaugūs tie Kremliaus hakeriai, nulaužę Macrono elektroninį paštą (beje, kas nors žino, kokį tokį kompromatą jie ten rado? ) - kad niekas nesuabejotų, jog čia Putino rankų darbas, laužė naudodami kirilica surašytą rusakalbį exelį
    Menu, tie "Kremliaus hakeriai", kurie į tetutės Hillary rinkimų štabo serverį laužėsi, irgi kirilica paskui save rašė. Gaila tik, kad Dempartija taip ir neleido FBI tyrėjams ištirti tų "Kremliaus hakerių" pėdsakų savo serveriuose
    Prancūzijoje liberalai modeliuoja tokius tipo mini JAV rinkimus su revanšu prieš "dešiniuosius populistus". LePen paskirta Trumpo vieta, Macronui - tetutės Hillary, Kadangi apklausos rodo "geriečių" pergalę su garantija. Obama atvažiavo paendorsinti Macrono, nebijodamas, kad bus kaip su Brexit.
    O jei jau peržaidinėti Amerikos rinkimus pagal liberalų versiją, tai ir "rusijos hakerių įšsikišimas" reikalingas, nes kaip gi be jo?

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė Marux Rodyti pranešimą
    Bet prancūzai ir pasitiki savo soc. apklausomis. Tik paskelbė ir nelaukdami kokie bus oficialūs skaičiai jau visiškai švenčiai
    Exit pool apklausos paprastai būna ganėtinai tikslios, dažniausiai nesiskiria nė vienu procentu, jų nereikėtų lyginti su sociologinėmis apklausomis, nes vienur apklausiami visi, kitur apklausiami tik tie, kurie balsavo.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Macronas irgi mažins mokesčius verslui, kaip Trumpas. Paprastam žmogui tu gyvenimo iš oro nepagerinsi.
    Taip, bet prie ko čia klasikinis fašizmas? Fašistai (kaip "socialistai") šiaip jau kėlė mokesčius privačiam verslui, nors ir su daugybe preferencijų.

    Komentuoti:


  • nomad
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Gerai pasakyta anuomet mįslinga, priskiriama Čerčiliui frazė: "ateities fašistai bus dabarties antifašistai".
    Būtent

    Komentuoti:

Working...
X