Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
    Lygiai prieš metus pasitraukiau iš JAV akcijų rinkos, kai supratau, kad šita trumpo administracija yra per daug nučiuožusi ir grąžos tikėtis neverta, nes darys žalą ne tik Ukrainai, bet ir vidinei rinkai.

Dabar galima paskaičiuoti ar sprendimas buvo teisingas. Tai nors ir atšokę yra paskutiniu metu, bet 1,66% grąža tikrai nėra tai, dėl ko žmonės eina investuoti į akcijas. Žodžiu, džiaugiuosi priėmęs teisingą sprendimą ir matant dabartinę situaciją JAV neturiu jokių planų ten grįžti.

S&P 500 dabar apie 15% didesnis nei prieš metus.

Click image for larger version  Name:	Untitled.jpg Views:	1 Size:	65,9 kB ID:	2240333
    Flickr

Comment

Parašė Eidvis

Yra kur kas blogiau. 1,66% grąža yra doleriais, bet jeigu po to tuos dolerius išsikeiti į eurus - tai pamatai, kad ne gražą, o ~18% minusą pasidarei, nes doleris euro atžvilgiu per metus ~20% nuvertėjo.
      Ne, aš būtent į grąžą Eurais ir žiūriu, kas man ir yra aktualu. Juk leisiu uždirbtus iš akcijų pinigus Eurais. Jeigu žiūrėti kiek kyla akcijų rinkos be valiutų kursų, tai turbūt Venesueloje kokioje geriausias prieaugis, bet man iš to tai jokios naudos, kai jų valiuta neria žemyn.

Comment

Ne, aš būtent į grąžą Eurais ir žiūriu, kas man ir yra aktualu. Juk leisiu uždirbtus iš akcijų pinigus Eurais. Jeigu žiūrėti kiek kyla akcijų rinkos be valiutų kursų, tai turbūt Venesueloje kokioje geriausias prieaugis, bet man iš to tai jokios naudos, kai jų valiuta neria žemyn.
        taip, parašęs komentarą pastebėjau, kad eurais indeksą paėmei, skirtingai nei Lettered.

Comment

Galimai tas pats nušautas lefistas kelios dienos iki lemtingų jam įvykių pats, būdamas ginkluotas, užpuolė teisėtvarkos pareigūnus, apspardė jų automobilį:

It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
            Galimai tas pats nušautas lefistas kelios dienos iki lemtingų jam įvykių pats, būdamas ginkluotas, užpuolė teisėtvarkos pareigūnus, apspardė jų automobilį:
            "Taikūs protestai"
            Flickr

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
              Tai didelė tikimybė, kad jei šitie pareigūnai darytų savo darbą tinkamai, šitas veikėjas būtų likęs gyvas, nes elementariai būtų sėdėjęs kokiam ale komisariate.

O jei kažkam atrodo, kad už tiek galima nušauti žmogų, tai pagalvokite kokia mėsmalė turėjo būti 2021 sausio 6.

Comment

Tik simbolis, bet kiek daug pasako apie dabartinę administraciją.

Comment

Parašė neamos Rodyti pranešimą

Labiausiai gaila kad jo draugelį išrinko JAV prezidentu ir dabar jis visaip stabdo failų viešinimą. Na smagu, kad rūpi šitie dalykai, kitiems tik darbo rinkos iškraipymai svarbūs
                  Sutinku, bet JAV neturėjo gero prezidento nuo Bušo laikų, kai mus priėmė į NATO. Šiaip čia ne vien JAV problema, kokybiškų lyderių stoka politikoje visur lenda.

Dabar galima paskaičiuoti ar sprendimas buvo teisingas. Tai nors ir atšokę yra paskutiniu metu, bet 1,66% grąža tikrai nėra tai, dėl ko žmonės eina investuoti į akcijas. Žodžiu, džiaugiuosi priėmęs teisingą sprendimą ir matant dabartinę situaciją JAV neturiu jokių planų ten grįžti.

Edit: Pagal komentarus matau, kad reikia patikslinti, kad grafikas rodo būtent grąžą Eurais, t.y. kas turi būti aktualu lietuvių investuotojui.
                  Aš imečiau kelis tūkstančius pavasari, tai grąža 20%+, jeigu pažiūrėtumėt ilgesnį laiko tarpą tai jūs lyginate praėjusį piką.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

ICE šiaip reikėtų įteikti medalį ar kokią Nobelio premiją už neefektyvumą. Jeigu tau vykdant operatyvinę veiklą susirenka mitingas - nereikia turėti per daug smegenų, kad suprasti, jog tu darai kažką ne taip.
                    Kai Lietuvos policija brovėsi pro protestuojančius Janutėnės palaikytojus "mergaite pagrobti" tai turbūt irgi buvote Janutienės pusėje?

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Kai Lietuvos policija brovėsi pro protestuojančius Janutėnės palaikytojus "mergaite pagrobti" tai turbūt irgi buvote Janutienės pusėje?
                      JAV dar papildomai tai yra įsukama demokratų su apmokėtas profesionaliais protestuotojais, na o paskui ir šiaip buki progresyvukai pasijungia.
                      Tai politinis įrankis, o ne kažko blogo darymo patvirtinimas.
                      "Taikūs protestai" jau tapo mėme.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

JAV dar papildomai tai yra įsukama demokratų su apmokėtas profesionaliais protestuotojais, na o paskui ir šiaip buki progresyvukai pasijungia.
                        T.y. viskas ok su ICE, protestuoja tik buki arba papirkti?

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Aš imečiau kelis tūkstančius pavasari, tai grąža 20%+, jeigu pažiūrėtumėt ilgesnį laiko tarpą tai jūs lyginate praėjusį piką.
                          Aš džiaugiuosi tais, kurie sugeba nuspėti kada baigsis "vado" ideologinės nesąmonės ir nusipirkti akcijas žemiausiame taške. Visgi, aš investuoju ne "porą tūkstančių" ir taip pat neturiu jokių insider žinių iš trumpo administracijos, todėl man ir mano pinigams reikia saugesnių vietų investicijoms. Šiuo metu investavimas JAV reikšmingų sumų eitų kartu su nuolatiniu prisiklijavimu prie naujienų ir bandymų suprasti kada vėl kokia nesąmonė šaus, žodžiu tai ne man.

Comment

Aš džiaugiuosi tais, kurie sugeba nuspėti kada baigsis "vado" ideologinės nesąmonės ir nusipirkti akcijas žemiausiame taške. Visgi, aš investuoju ne "porą tūkstančių" ir taip pat neturiu jokių insider žinių iš trumpo administracijos, todėl man ir mano pinigams reikia saugesnių vietų investicijoms. Šiuo metu investavimas JAV reikšmingų sumų eitų kartu su nuolatiniu prisiklijavimu prie naujienų ir bandymų suprasti kada vėl kokia nesąmonė šaus, žodžiu tai ne man.
                            Jeigu investuojate didesnes sumas ir užsiimate ilgalaikiu investavimu, tai tuo labiau neapsimoka parduoti JAV akcijų, daug pralošė ir tie, kurie skubėjo pernai pavasarį pardavinėti, juolab ir Trumpas neprezidentaus amžinai, o didžiosios įmonės veikia ir kuria vertę dešimtmečius.

Paskutinis taisė Lettered; Šiandien, 09:54.
                            Flickr

Comment

Pergiliai mastote. Tokie svyravimai visada yra laikini ir indeksas boucenbackina, tai jeigu matai duobę nereikia daug galvoti. Nežinau kiek jūs investuojate, bet SP500 yra vienas iš kelių investavimo varinatų, tikrai tai nėra visas mano portfelis ir galima prisiimti rizikas gaudant duobes.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Parašykit salavjovui, gal pasikvęs į laidą kaip "ekspertą" iš "pribaltikos"

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Jeigu investuojate didesnes sumas ir užsiimate ilgalaikiu investavimu, tai tuo labiau neapsimoka parduoti JAV akcijų, daug pralošė ir tie, kurie skubėjo pernai pavasarį pardavinėti, juolab ir Trumpas neprezidentaus amžinai, o didžiosios įmonės veikia ir kuria vertę dešimtmečius.
                                  Taip, istoriškai iki 2025 metų JAV investuoti buvo žymiai geriau nei Europoje. Mano nuomone, 2025 metais apsisuko situacija. Patirtis sako, kad kai dalykai pajuda bloga linkme, tai jie bloga linkme juda ilgai, kaip ir įvyko pvz rusijoje ar Vengrijoje.

Comment

Taip, istoriškai iki 2025 metų JAV investuoti buvo žymiai geriau nei Europoje. Mano nuomone, 2025 metais apsisuko situacija. Patirtis sako, kad kai dalykai pajuda bloga linkme, tai jie bloga linkme juda ilgai, kaip ir įvyko pvz rusijoje ar Vengrijoje.
                                    Nemanau vistiek jie turi daugiau maišų su pinigais ir jų tas maišas didesnis, bet bus AI bubble crash`as tikėtina ne 2026, o 2027 ar 2028.
                                    Gal tendencijos ne JAV naudai ir netgi link JAV saulėlydžio kaip pasaulinio hegemono, bet tie procesai trunka ilgai, beigi potencialus sekantis varžovas Kinija turi daug bėdų, o Europa irgi turi gal net dar daugiau, kurios išlys jau 2026 išryškindamos visas kitas (Prancūzijos rinkimai ir prasidėsianti erzelynė po jų, ai neskaitant didžiausio po II pasaulinio karo).
                                    Donaldas gadina JAV pozicijas ilgesnėje laiko atkarpoje, europa ir kiti "didieji vakarai" gali susikurti visokias sąjungas be JAV ir tas jau vyskta, čia ne 1 metų reikalas, Trumpas paleido tą procesą ir net atėją labai pro didžiųjų vakarų sąjungininkai JAV į valdžią jų jau nesustabadys, tačiau gali sušvelninti. Bet taikos prezidentas turi dar 3 metus ir paliks populistinį palikimą po savęs.
                                    Paskutinis taisė Dundorfas; Šiandien, 13:30.

Comment

Working...
                                    X