Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pietryčių Europos aktualijos (SI, HR, BA, RS, ME, AL, MK, GR, RO, BG)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Arunasx
    replied
    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
    Kuo vėliau būtų priimta Serbija į ES, tuo geriau. Naudos jokios, tik trojos arklys, kuris blokuotų chuilostanui nepalankius sprendimus.
    Patvirtina išsakytą mintį serbų pasiuntinys chuilostane:
    Сербия никогда не будет вводить санкции против России, несмотря на призывы Евросоюза поддержать санкционные режимы ЕС в рамках подготовки к вступлению в блок, заявил посол Сербии в РФ Мирослав Лазански в интервью газете «Известия».
    https://www.kommersant.ru/doc/4800680
    Сербия рассчитывает на то, что к моменту ее вступления в Евросоюз Брюссель смягчит свой подход в отношении России.
    Kaip sakant anot serbų kremliaus veiksmai tvarkoje, tik ES nepagrįstai spaudžia. Nafig toks trojos arklys.

Komentuoti:

• Alfas Vingys
    replied
    Makedonija dar labai arti įstojimo būtų, jeigu kaimynai būtų šiek tiek nuolaidesni

Komentuoti:

• digital
    replied
    Geriau tegul neina.

Komentuoti:

• AšNeRobotas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Na, bet šiai dienai situacija yra tokia, kad iš visų kandidačių Serbija ir Juodkalnija yra padariusios pačią didžiausią pažangą, labiausiai atitinka reikalingus kriterijus ir apie 2025 metus realu, kad gali įstoti.
    Įstos serbai paskui verks, kad ES jų tradicines vertybes griauna. Geriau iš kart pas putiną tegu eina.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Kuo vėliau būtų priimta Serbija į ES, tuo geriau. Naudos jokios, tik trojos arklys, kuris blokuotų chuilostanui nepalankius sprendimus.
    Kažin, ar išdrįstų blokuoti, kai jau būtų ES. Orbanas ar Zemanas irgi prorusiški, bet svarbių sprendimų neblokuoja.

Komentuoti:

• index
    replied

Na, bet šiai dienai situacija yra tokia, kad iš visų kandidačių Serbija ir Juodkalnija yra padariusios pačią didžiausią pažangą, labiausiai atitinka reikalingus kriterijus ir apie 2025 metus realu, kad gali įstoti.
    Bet Serbijai pirma dėl geopolitinės orientacijos apsispręsti reiktų, kad negautų veto.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied

Komentuoti:

• Arunasx
    replied
    Serbija, kartu su Juodkalnija, yra šiuo metu realiausios būsimos ES narės, ekonomiškai gana stabilios ir derybos sparčiausiai juda į priekį. Tik Serbija tikrai jokiu būdu nesiruošia stoti į NATO.

Komentuoti:

• Shernas
    replied
    Sutapimai tarp GRU agentų apsilankymų Bulgarijoje bei sprogimų Bulgarijos saugyklose ir gamyklose:

Click image for larger version

Name:	16311802_original.jpg
Views:	581
Size:	87,2 kB
ID:	1880130

Komentuoti:

• suoliuojantis
    replied
    Va kur drąsūs žmonės. Juodkalnijos užsienio reikalų ministro twittas. Net rusų kalba parašė. Ir ką bepadarysi kai šalis vien tik iš turizmo gyvena:

Click image for larger version  Name:	monte.jpg Views:	0 Size:	42,0 kB ID:	1879384
    Attached Files

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Serbija, kartu su Juodkalnija, yra šiuo metu realiausios būsimos ES narės, ekonomiškai gana stabilios ir derybos sparčiausiai juda į priekį. Tik Serbija tikrai jokiu būdu nesiruošia stoti į NATO.

Komentuoti:

• manometras
    replied
    Parašė PoDV Rodyti pranešimą

Bulgarija ir Serbija tai turbūt būtų besties EU, net pagrindinės magistralės iš Bulgarijos į Europą eina ne per ES narę Rumuniją, o per Serbiją.
    Bulgarija ir Serbija ilgai turėjo panašius BVP per capita ir HDI, dabar Bulgarijos jau didesni. Serbai lyginosi su bulgarais ir jautėsi geresni, bet jų vis tiek neėmė į ES, o bulgarus priėmė. Serbai būtų antra kirilica rašanti tauta ES. Tiesa, jie vartoja ir lotynišką raidyną (jis populiarėja). Bulgarų kalba panašiausia su šiaurės makedoniečių. Bulgarai tvirtina, kad ir makedoniečiai turėjo būti bulgarais ir prisijungti prie Bulgarijos. Bet taip neįvyko ir makedoniečiai to dabar nenori. Būtent makedoniečiai yra didžiausi serbų draugai eksJugoslavijoje ir turi tuos pačius “priešus” – albanus. Šiaurės Makedonijoje albanai išsikovojo lygias teises savo kalbai, o Kosovą net atskyrė nuo Serbijos.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą

Puiku. Turėjau galvoj, kad jie norėtų, bet be Kosovo pripažinimo (arba bent santykių normalizavimo) jų nepriima. Kosovas – pagrindinė jų problema.
    Bulgarija ir Serbija tai turbūt būtų besties EU, net pagrindinės magistralės iš Bulgarijos į Europą eina ne per ES narę Rumuniją, o per Serbiją.
    Paskutinis taisė PoDV; 2020.09.20, 13:16.

Komentuoti:

• manometras
    replied
    Puiku. Turėjau galvoj, kad jie norėtų, bet be Kosovo pripažinimo (arba bent santykių normalizavimo) jų nepriima. Kosovas – pagrindinė jų problema.

Komentuoti:

• Globalus
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą

Labiau, nes Serbija kol kas ne ES. Serbija neina į ES ir NATO ir “draugauja” su Rusija vien todėl, kad dalis serbų griežtai atsisako pripažinti Kosovą atskira šalimi.
    Taigi Serbija eina į ES https://en.m.wikipedia.org/wiki/Acce...European_Union

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Bosniai manau tikrai ne tam atsiskyrė nuo Jugoslavijos, kad vėl prie kažko jungtųsi Jeigu viskas spręstųsi "turtingumu", tai jau visos skurdesnės šalys tik ir ieškotų, prie ko čia prisijungti. Bet kažkodėl nedaro to. Net Estija prie Suomijos.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

O tai tu musulmonų religinio nacionalizmo nesi girdėjęs? Vien tas faktas man sako, kad toks tavo pasiūlymas jiems būtų daugiau nei riebus įžeidimas.
    Todėl ir klausiu gal aš kažko nežinau, kad tokį neįtikėtiną dalyką kažkas net sugalvotų siūlyti.
    Klausimas būtų kiek jie sekuliarūs. Esu girdėjęs, kad bosniai ir albanai, palyginti su likusiais musulmonais, palyginti sekuliarūs. Sekuliarūs tiek, kad Albanijoje vienu metu gana sėkmingai buvo vykdoma ateizmo politika - musulmoniškoje šalyje! Ko aš dar nežinau, ar yra kažkokia trintis tarp kroatų ir bosnių.

Man du nežinomieji:
    a) sekuliarumo lygis b) nacionalizmo lygis.

Čia vis tiek buvo ne pasiūlymas, o teorinis klausimas
    Paskutinis taisė PoDV; 2020.07.13, 00:07.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Na, aš irgi ne viską žinau Galų gale pati Kroatija (ES narė) yra turtingesnė už Bosniją, priešingai nei Lietuvos atveju su Baltarusija ar Rusija. Dėl Lenkijos kita kalba.
    O tai tu musulmonų religinio nacionalizmo nesi girdėjęs? Vien tas faktas man sako, kad toks tavo pasiūlymas jiems būtų daugiau nei riebus įžeidimas.
    Todėl ir klausiu gal aš kažko nežinau, kad tokį neįtikėtiną dalyką kažkas net sugalvotų siūlyti.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Musulmonus bosnius prie Kroatijos? Aš gal kažko nežinau, nes iš pirmo žvilgsnio tai skamba kaip šventvagystė prieš kurią pasisakytų 99 proc musulmonų bosnių.
    Ta prasme Lietuvos prijungimas prie Rusijos ar Baltarusijos, ar Lenkijos skambėtų įtikinamiau
    Na, aš irgi ne viską žinau Galų gale pati Kroatija (ES narė) yra turtingesnė už Bosniją, priešingai nei Lietuvos atveju su Baltarusija ar Rusija. Dėl Lenkijos kita kalba.

Ačiū už atsakymą: "veikiausiai neįmanomas"

Komentuoti:

• Gator
    replied

Įdomu, ar įmanomas toks variantas, kad kroatus ir bosnius musulmonus prijungt prie Kroatijos, o Serbų respubliką prie Serbijos? Ar vis tik ten turėtų išlikti kažkoks nepriklausomas darinys?
    )
    Musulmonus bosnius prie Kroatijos? Aš gal kažko nežinau, nes iš pirmo žvilgsnio tai skamba kaip šventvagystė prieš kurią pasisakytų 99 proc musulmonų bosnių.
    Ta prasme Lietuvos prijungimas prie Rusijos ar Baltarusijos, ar Lenkijos skambėtų įtikinamiau

Komentuoti:

Working...
X