Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Tai tik parodo, kad realios valdžios svertai yra kitur. Laikas būtų keisti Lietuvos politinės sistemos pavadinimą iš parlamentinė demokratija į kokį nors tinkamesnį.
    O tai pas ką tie svertai? Pas Briuselį? Ir kokiais būdais jie įtakoja valdžią-marionetę?

    Comment


      Parašė rmss Rodyti pranešimą

      O tai pas ką tie svertai?
      Stambaus verslo, kriminalinių klanų ir tarptautinių korporacijų rankose

      Comment


        Na ne visai matyt, štai stambiam verslui su Masiulio dėžute kažkaip ne visai pavyko.

        Comment


          O tai pas ką tie svertai? Pas Briuselį? Ir kokiais būdais jie įtakoja valdžią-marionetę?
          Neadekvačiai daug jų prezidentūroje, o elito paklusnumas Briuseliui tai net nediskutuotinas.

          Papildymas apie "svertus".

          V. Juozapaitis, FB
          Šiandien LRS TS-LKD frakcijos posėdžio metu LR Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson viešai pripažino, kad ji galimai atstovauja ne ją delegavusiai Valstiečių-žaliųjų sąjungai ir net ne jos atstovaujamai kultūros bendruomenei, o mistiniams verslininkams, kurie nurodė LNOBT generaliniu direktoriumi be konkurso paskirti p.Sigitą Žutautą. Paprašyta įvardinti, kokie juridiniai ir fiziniai verslo bendruomenės asmenys tiesiogiai daro įtaką LR Vyriausybės narei, ministrė atsakyti kategoriškai atsisakė...
          Ko gero, tai pirmas, precedento neturintis atvejis Nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kai ministras viešai pripažįsta vykdantis verslo užsakymą ir atsisako įvardinti užsakovų pavardes.
          Labai tikiuosi, kad tiek Premjeras Saulius Skvernelis, tiek LRS Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tiek LRS VVSK pirmininkas Povilas Urbšys, deklaruojantys skaidrumo valstybės tarnyboje principus, įvertins tokį politikės elgesį ir paaiškins visuomenei, kodėl LR Kultūros ministre dirba žmogus, priklausomas nuo anoniminių verslo asmenų ir struktūrų.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.28, 23:30.

          Comment


            Nors ir ne į temą, bet šitą tekstą turi pasiskaityti mūsų "elytiniai" politikai ir žurnalistai bei kai kurie forumo nariai , ypač mėgstantys šiuos polytikus ir žurnalistus.


            Po šoko Vokietijoje žodžių į vatą nevyniojo: tai – „įspėjantis šūvis“

            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=75891775


            Comment


              Parašė udrius Rodyti pranešimą
              Nors ir ne į temą, bet šitą tekstą turi pasiskaityti mūsų "elytiniai" žurnalistai

              Skaitykite daugiau: www.delfi.lt
              Be žodžių

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Neadekvačiai daug jų prezidentūroje, o elito paklusnumas Briuseliui tai net nediskutuotinas.

                Papildymas apie "svertus".

                V. Juozapaitis, FB
                Juozapaitis jau n laiko bando ištraukt Kėvišą. Jo pasisakymai gali irgi ne be "svertų" būti

                Comment


                  Posėdyje dalyvavo ne tik Juozapaitis, bet ir žurnalistai.

                  Comment


                    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                    Juozapaitis jau n laiko bando ištraukt Kėvišą. Jo pasisakymai gali irgi ne be "svertų" būti
                    O prie ko čia Kėvišas? Paskirti be konkurso žmogų, kuris nieko neturėjo gyvenime bendro nei su opera, nei su baletu, vadovauti Operos ir baleto teatrui, gana blogas sprendimas.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                      Nors ir ne į temą, bet šitą tekstą turi pasiskaityti mūsų "elytiniai" politikai ir žurnalistai bei kai kurie forumo nariai , ypač mėgstantys šiuos polytikus ir žurnalistus.


                      Po šoko Vokietijoje žodžių į vatą nevyniojo: tai – „įspėjantis šūvis“

                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=75891775

                      Daug pasakanti citata iš straipsnio:

                      „Die Welt“ ryžosi pasiteirauti pačių rinkėjų, kodėl jie savo balsus atidavė „Alternatyva Vokietijai“ partijai.

                      Dauguma sakėsi netikį, kad AfD galėtų išspręsti problemas ir prisipažino ją rinkę iš protesto. Tai buvęs „įspėjantis šūvis“ valdžioje esantiems politikams. Apklausų duomenimis, 60 proc. AfD gautų balsų buvo protesto balsai.
                      Visame pasaulyje siaučia populizmo baubas, bet populizmas - tai ne vienintelis blogis. Kitas ne ką mažesnis blogis yra 'protesto balsai'. Didieji donkihotai, prisiskaitę konspiracijos teorijų, eina į kova su 'elitu'. 'Elitas' valdo pasaulį - jis valdo korporacijas, valdo politiką, valdo žiniasklaidą, dėl to reikia su tuo kovoti. Kaip kovoti? Ogi balsuoti priešingai, nei tas 'elitas' sako. Jeigu žiniasklaidoje kritikuojama kokia nors populistinė partija - vadinas jinai neįtinka elitui, vadinas būtent ją ir reikia rinkti į valdžią. 'Elitui' reikia atkeršyti, juos reikia pamokyti ir parodyti jiems kas čia tikroji valdžia. Žinoma, išrinkus naujuosius populistus gelbėtojus į valdžią - populistų rinkėjai greitai susivokia, kad tai jie dabar naujasis elitas. Skvernelis su Karbauskiu kažkada jų akyse buvo gelbėtojai, o dabar jau patapo tokiu pačiu elitu. O ką su elitu reikia daryti? Su juo reikia kovoti - dėl to per sekančius rinkimus rinksim naujus gelbėtojus, kurie deklaruos, kad eina 'prieš sistemą'. Ir šita rinkėjų grupė yra pati didžiausia, dažniausiai būtent jie mums ir išrenka valdžią, o išrinkę galvoja 'pagaliau pamokiau tą elytą', nesuprasdami, kad ne 'elyta' čia pamokė, 'elytas' nepražus prie bet kurios valdžios, bet visų pirma patys sau koją persišovė, nes būtent jų gerovė daugiausiai ir priklauso ne nuo jų pačių, o nuo to, kiek kokybiška yra išrinkta valdžia.

                      Comment


                        Ortegos y Gasseto genialiai esė "Masių sukilimas" beveik lygiai šimtas metų, o ta knyga šių dienų socio-politikoje aktuali kaip niekada.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                          Daug pasakanti citata iš straipsnio:

                          Visame pasaulyje siaučia populizmo baubas, bet populizmas - tai ne vienintelis blogis. Kitas ne ką mažesnis blogis yra 'protesto balsai'.
                          Bet gal tas "elitas" ne visai gerai dirba ir neatstovauja rinkėjams, jei dalis jo rėmėjų nusisuka ir renka už kitokią politiką pasisakančius judėjimus? Įdomu, ar ir pats balsuotumėte už "welcome" politikos tęstinumą, kai po langais apsigyventų nelegalai? Juk tam ir yra sugalvota demokratija, kad valdžia atstovautų rinkėjams, o ne atvirkščiai.
                          Flickr

                          Comment


                            As manau del isibegejancios informacines/pramones/robotizacijos revoliucijos, populiacijos didejimo vis ryskesnis bus tas "blogas elitas", nes vis daugiau zmoniu negales visa gyvenima vien "tampydami rankena prie stakliu" ramiai pragyventi visa gyvenima. Kas dar pries 20-40 metu buvo visai imanoma. Nes tokius darbus keicia ir keis robotai, vyks optimizacija, logitika greiteja tad gamyklu nereik ismetyti po visa pasauli, keiciais technologijos ir pan. Viduriniojoje klaseje ramiai pragyvens tik aukstesnio issilavinimo, high-tech ismanantys ir gebantys joje dirbti zmones. Jie ir bus vidurinioji klase, kai anksciau vidurinioji klase buvo gamyklu darbininkai, statybininkai ir pan. Geras pavyzdys butu Amerikos angliu pramone, mazi miesteliai issilaikantys ant angliu gavybos pastatyti salia angliu kasyklu. Daug kur jos sustabdytos ar gavyba optimizuota/suletinta. Ir sie visuose interviu aukstino Trump'a kaip kovotoja su "blogu elitu" kurie uzdare kasyklas, jie neturi darbo ir va Trump'as vel atidarys ju kasyklas ir jie gales toliau iki mirties vienoda mosuoti su kastuvu. Kazin ar taio ivyko?

                            Kaip zinia didzioji mase pasaulio zmoniu nenori pastoviai mokytis, tobuleti, keisti specializacijas, zodziu bendrai nemegsta pokyciu. Jie nori baigti mokykla, kazkoki auksta jisssilavinima ir gave darba ramiai ji dirbti visa gyvenim toje pacioje vietoje ir numirti. Bent toks modelis vyrauja kazkur nuo antro pasaulinio pabaigos. Dabar viskas keicias, ir kol nedings senjo modelio karta, o nauja karta neprisitaikys prie naujos tvarkos, tol protestai pries elita dides. Nes senoji karta dar moko savo vaikus senojo modelio.

                            Neveltui jau kai kurios salys, kaip sprendima siam dalykui, svarsto baziniu pajamu modeli.

                            Comment


                              Parašė taspac Rodyti pranešimą
                              As manau del isibegejancios informacines/pramones/robotizacijos revoliucijos, populiacijos didejimo vis ryskesnis bus tas "blogas elitas", nes vis daugiau zmoniu negales visa gyvenima vien "tampydami rankena prie stakliu" ramiai pragyventi visa gyvenima. Kas dar pries 20-40 metu buvo visai imanoma. Nes tokius darbus keicia ir keis robotai, vyks optimizacija, logitika greiteja tad gamyklu nereik ismetyti po visa pasauli, keiciais technologijos ir pan. Viduriniojoje klaseje ramiai pragyvens tik aukstesnio issilavinimo, high-tech ismanantys ir gebantys joje dirbti zmones. Jie ir bus vidurinioji klase, kai anksciau vidurinioji klase buvo gamyklu darbininkai, statybininkai ir pan. Geras pavyzdys butu Amerikos angliu pramone, mazi miesteliai issilaikantys ant angliu gavybos pastatyti salia angliu kasyklu. Daug kur jos sustabdytos ar gavyba optimizuota/suletinta. Ir sie visuose interviu aukstino Trump'a kaip kovotoja su "blogu elitu" kurie uzdare kasyklas, jie neturi darbo ir va Trump'as vel atidarys ju kasyklas ir jie gales toliau iki mirties vienoda mosuoti su kastuvu. Kazin ar taio ivyko?

                              Kaip zinia didzioji mase pasaulio zmoniu nenori pastoviai mokytis, tobuleti, keisti specializacijas, zodziu bendrai nemegsta pokyciu. Jie nori baigti mokykla, kazkoki auksta jisssilavinima ir gave darba ramiai ji dirbti visa gyvenim toje pacioje vietoje ir numirti. Bent toks modelis vyrauja kazkur nuo antro pasaulinio pabaigos. Dabar viskas keicias, ir kol nedings senjo modelio karta, o nauja karta neprisitaikys prie naujos tvarkos, tol protestai pries elita dides. Nes senoji karta dar moko savo vaikus senojo modelio.

                              Neveltui jau kai kurios salys, kaip sprendima siam dalykui, svarsto baziniu pajamu modeli.
                              Jeigu ne tik darbo rankų, bet ir smegenų (dėl dirbtinio intelekto) reiks mažiau, ką tada reiks veikti likusiems? Beto, kaip taip gaunasi, kad ta nauja ir protingesnė bei sugebanti prisitaikyta karta skurdesnė už senąją?

                              Those born in the early 1980s have an average wealth of £27,000 each, against the £53,000 those born in the 1970s had by the same age, said the IFS.
                              http://www.bbc.com/news/business-37508968

                              Britain’s current young generation earned £8,000 less during their 20s than their predecessors and are at risk of being the first cadre of workers in modern times to see their lifetime earnings fall, according to new research.
                              https://www.theguardian.com/society/...n-predecessors
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Jeigu ne tik darbo rankų, bet ir smegenų (dėl dirbtinio intelekto) reiks mažiau, ką tada reiks veikti likusiems? Beto, kaip taip gaunasi, kad ta nauja ir protingesnė bei sugebanti prisitaikyta karta skurdesnė už senąją?


                                http://www.bbc.com/news/business-37508968


                                https://www.theguardian.com/society/...n-predecessors
                                Smegenu visada reikes tik daugiau ir daugiau, nes reikes kazkam net ir ta AI priziureti, kurti naujus sprendimus ir pan. Beje, as nesakiau, kad naujoji karta protingesne. Manau naujoji karta bus lankstesne, greiciau pritaikanti, imlesne pokyciam, maziau sesli ir pan.

                                O skurdumas yra del to, kad pirmieji naujos kartos daigai dar daugumoje bando dirbti pagal senaji modeli, nes taip dirbo ju tevaoi/seneliai. Plius 80s karta dar nera naujieji, naujuosius as matau labiau millenials. As pats gimes 82ais ir jauciu vis isejima is komforto zonos kai reikia kazka naujo mokytis, kai reikia darba keisti, nors jau ne viena sertifikata laikiausi ir pan. Pati labai vilioja dibti taip pat ka dirbu ir toliau, juk cia jau gerai esu ivaldes esama specialybe, laikau save profesionalu ir pan. Nesinori keltis i kita meista nors ten geresnes karjeros galimybes. Zodziu norisi ramybes, kaip sakoma "atitampyti savo rankena" iki pensijos, nes jau pavargau kariauti su rinka, konkurencija, naujovemis. Deja, bet pasaulis kitoks, ir jei pasiduosiu siam mastymui, 5 metu begyje mano gyvenimo kokybe prades mazeti. Nes tapsiu nepatrauklus darbo rinkoje.

                                Na, o naujieji millenials nera prisirise prie miesto, vietos, mobilus, imlus naujovem. Naujajai kartai (ypac tech bendrovese) vienas stipriausiu motyvatoriu yra mokymai, nauju galimybiu isisavinimas, jie nenori kazko ismokti ir daryti tai visa gyvenima.

                                Comment


                                  Parašė taspac Rodyti pranešimą
                                  Na, o naujieji millenials nera prisirise prie miesto, vietos, mobilus, imlus naujovem. Naujajai kartai (ypac tech bendrovese) vienas stipriausiu motyvatoriu yra mokymai, nauju galimybiu isisavinimas, jie nenori kazko ismokti ir daryti tai visa gyvenima.
                                  Čia teorinei būsimai naujai kartai ar kaip? Aplink matau n+k žmonių < 30, kuriems cold hard cash yra daug geriau nei mokymai ar gražūs ofisai. Vienintelė išimtis - brangūs specialybiniai sertifikatai, kurie padės ieškant kito darbo toje pačioje ar susijusioje srityje. Ir visi supranta, kad arba gilinies į vieną sritį ir tampi geru specialistu, arba visą gyvenimą lakstysi iš vieno prastai apmokamo darbo į kitą. Kitas dalykas - reikia atrasti sferą, kurioje vis dar reikės gerų specialistų reikės ir po 10 metų. Kuo toliau tuo daugiau planuoja pirkti NT -> prisirišti prie konkrečios gyvenamosios vietos.

                                  Aišku visi supranta, kad teks mokytis grabo lentos, nes kitaip bus liūdna. Lankstumo tam tikra prasme gal net mažiau nei pas senesnes kartas. Labiau žino savo teises ir nėra tokie "lankstūs" darbdavių suvokimu

                                  Comment


                                    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                    Čia teorinei būsimai naujai kartai ar kaip? Aplink matau n+k žmonių < 30, kuriems cold hard cash yra daug geriau nei mokymai ar gražūs ofisai. Vienintelė išimtis - brangūs specialybiniai sertifikatai, kurie padės ieškant kito darbo toje pačioje ar susijusioje srityje. Ir visi supranta, kad arba gilinies į vieną sritį ir tampi geru specialistu, arba visą gyvenimą lakstysi iš vieno prastai apmokamo darbo į kitą. Kitas dalykas - reikia atrasti sferą, kurioje vis dar reikės gerų specialistų reikės ir po 10 metų. Kuo toliau tuo daugiau planuoja pirkti NT -> prisirišti prie konkrečios gyvenamosios vietos.

                                    Aišku visi supranta, kad teks mokytis grabo lentos, nes kitaip bus liūdna. Lankstumo tam tikra prasme gal net mažiau nei pas senesnes kartas. Labiau žino savo teises ir nėra tokie "lankstūs" darbdavių suvokimu
                                    Pateiksiu pvz is IT srities, kaip pasikeite WEB programavimas per 5 metus? Kiek dabar puslapiu su flash technologija, kiek su html5? Kaip dabar jaustusi ziauriai geras flash technologijos specialistas? Paimkim nebutinai IT - Ka dabar veiktu ziauriai geras karbiuratoriu specialistas?
                                    Pats kaip projektu vadovas matau kad mano PMP sertifikatas jau praranda verte, nes pasaulis jau keliauja i Agile metodologija. Tai galiu buti belenkoks geras PMP specas. greit busiu niekam neidomus.
                                    Visi HR zmones sako, pats matau, kad jei programeriui nelaikysi pastovaus challenge, jis bus nelaimingas darbe. O miellenialsam hapiness darbe yra dar vienas is esminiu faktoriu, nes tik tada jie buna produktyvus, Neveltus naujose tech imonese atsirade visokie xbox'ai, stalo futbolai ir pan.

                                    Pasaulis keicias, technologijos keicias, ir tu negali buti prisirises prie vienos is ju visa gyvenima.

                                    Comment


                                      Parašė taspac Rodyti pranešimą
                                      Kaip zinia didzioji mase pasaulio zmoniu nenori pastoviai mokytis, tobuleti, keisti specializacijas, zodziu bendrai nemegsta pokyciu. Jie nori baigti mokykla, kazkoki auksta jisssilavinima ir gave darba ramiai ji dirbti visa gyvenim toje pacioje vietoje ir numirti. Bent toks modelis vyrauja kazkur nuo antro pasaulinio pabaigos. Dabar viskas keicias, ir kol nedings senjo modelio karta, o nauja karta neprisitaikys prie naujos tvarkos, tol protestai pries elita dides. Nes senoji karta dar moko savo vaikus senojo modelio.

                                      Neveltui jau kai kurios salys, kaip sprendima siam dalykui, svarsto baziniu pajamu modeli.

                                      Tai žinok, visur ir visada buvo paskutinių ir lyderiaujančių. Tik gal technologijų amžiuje tas skirtumas didėja.

                                      Comment


                                        Parašė andyour Rodyti pranešimą


                                        Tai žinok, visur ir visada buvo paskutinių ir lyderiaujančių. Tik gal technologijų amžiuje tas skirtumas didėja.
                                        Labai teisingai pasakyta. Butent technologijos revoliucijoje tas skirtumas labai staigiai ir ryskiai pradeda dideti ir matytis. Nes senoji karta dar yra non-tech, naujoji jau uber tech. O senosios kol kas dauguma, kurie nori gerai gyventi, kaip iki siol gyveno. O naujosios per mazai, kad juos islaikytu. Plius populiacijos didejimas ateina ne is uber tech saliu (Afrika, dalinai Azija).

                                        Comment


                                          Parašė taspac Rodyti pranešimą
                                          As pats gimes 82ais ir jauciu vis isejima is komforto zonos kai reikia kazka naujo mokytis, kai reikia darba keisti, nors jau ne viena sertifikata laikiausi ir pan.
                                          Su amžiumi ir jėgos silpsta, nebegali konkuruoti su jaunu protu. Kaip pats sakei, viskas keičiasi, tai tavo užgyventos žinios trumpalaikis pranašumas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X