Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alkoholio ir tabako branginimas bei vartojimo ribojimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė andyour Rodyti pranešimą

    Reguliariai geriančio žmogaus neperauklėsi. Jei jis norės gerti - gers. Tuo tarpu paaugliai neuždirba pinigų ir dar neturi alkoholizmo požymių. Jie taip pat nevažiuos į Latviją pigesnės degtinės. Visi tie "limonadai" su alkoholiu būtent labiausiai ir paveikia paauglius. Pats vienas alus yra pakankamai kartus pradedančiajam gerti. Vynas irgi nėra labai patrauklus gėrimas.
    Nežinau kaip dabar, bet "mano laikais" tai iškart nuo stiprių pradėdavo. Sidras buvo žinomas nebent iš "Na, palauk!" . Alus irgi ėjo, bet degtinė ir samagonas kibirais taip pat...

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą

      Reguliariai geriančio žmogaus neperauklėsi. Jei jis norės gerti - gers. Tuo tarpu paaugliai neuždirba pinigų ir dar neturi alkoholizmo požymių. Jie taip pat nevažiuos į Latviją pigesnės degtinės. Visi tie "limonadai" su alkoholiu būtent labiausiai ir paveikia paauglius. Pats vienas alus yra pakankamai kartus pradedančiajam gerti. Vynas irgi nėra labai patrauklus gėrimas.
      Čia gal kokie šių laikų paaugliai taip silpnai? Prieš 15-20 metų visi nuo alus ir degtinės. Sidras mergoms nebent

      Comment


        Parašė Lunar Rodyti pranešimą

        Čia gal kokie šių laikų paaugliai taip silpnai? Prieš 15-20 metų visi nuo alus ir degtinės. Sidras mergoms nebent
        O tai kas geria tuos "linksmonadus"? Suaugę? Įsitikinęs, kad 12-14 vaikai galėtų pradėti nuo degtinės? Nuo alaus galėtų pradėti, bet "linksmonadai" skanesni.

        Comment


          Parašė andyour Rodyti pranešimą

          O tai kas geria tuos "linksmonadus"? Suaugę? Įsitikinęs, kad 12-14 vaikai galėtų pradėti nuo degtinės? Nuo alaus galėtų pradėti, bet "linksmonadai" skanesni.
          Nežinau galbūt.. Bet tai kažkaip alkoholis visada buvo geriamas ne dėl to kad skanu, o dėl to kad linksma ir kieta Dėl skonio yra kolos

          Comment


            Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.
              Aš kažkaip tikiuosi, kad šių laikų paaugliai nėr tokie buki ir žino kad alkoholį galima su kažkuo pamaišyt ir bus skaniau

              Comment


                Žino, kad galima pamaišyti, bet tie spalvoti buteliukai yra orientuoti į pačius jauniausius. Gražios etiketės kuriamos ne šiaip sau.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 21:03.

                Comment


                  Parašė Lunar Rodyti pranešimą

                  Aš kažkaip tikiuosi, kad šių laikų paaugliai nėr tokie buki ir žino kad alkoholį galima su kažkuo pamaišyt ir bus skaniau
                  Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.

                  Comment


                    Parašė andyour Rodyti pranešimą

                    Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.
                    Priprantama. Man vaikystėje net ir mineralinis vanduo buvo neskanus. Gazuoto geriamo (ne iš automatų) tada nebuvo, buvo tik tikras mineralinis - "Birutė", "Vytautas", "Likėnai"...

                    Comment


                      Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų

                      Comment


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų
                        Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą

                          Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.
                          Kokį alų mėgsti? Ne konkretų pavadinimą, bet rūšį.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Parašė andyour Rodyti pranešimą

                            Tikrai degtinė nebus skaniau net ir maišant.
                            Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?

                            Comment


                              Realiai normalus alus daugiau mažiau yra kartus. Tuo tarpu yra visokių trauktinių, kurios stiprios, bet saldžios. Pilna ir vynų, kurie linksta į saldumo pusę. Tai nežinau, kame tas alaus skanumas. Aišku, silpname tas kartumas minimalus. Gal organizmas šiaip stipresnio alkoholio netoleruoja.

                              Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?
                              Andyour gal su alum maišo, tai ir nepaskanėja .
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 22:39.

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?
                                Čia yra psichologija, o ne logika

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Andyour gal su alum maišo, tai ir nepaskanėja .
                                  Berods Dlight vadinasi.


                                  Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ pristatė naują produktą „Utenos D-light“ - nestiprų alkoholinį gėrimą, pagamintą iš „Pilsener“ rūšies alaus ir natūralių citrinų sulčių. Tokia sudėtis padeda sumažinti tradiciniam alui būdingą apynių kartumą, sakoma bendrovės pranešime. „Alus su natūraliomis vaisių sultimis - nauja kategorija Lietuvos alaus rinkoje.
                                  Paskutinis taisė andyour; 2017.12.29, 22:55.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Realiai normalus alus daugiau mažiau yra kartus.
                                    Na nežinau.. taip populiariausi lageriai kartoki, ir yra daug kartaus alaus, bet pilna ir stoutų, kvietinio alaus, kriekų ir dar galas žino ko, kurių karčiais tikrai sunku pavadint. Na arba tikrai ne daugiau už toniką. Ar čia jau nebe alus?

                                    Comment


                                      Tai dabar populiarėja rūšys, kuriose visaip mėginama nuslopinti apynio kartumą, bet kol kas Lietuvoje (kaip ir daugelyje kitų Europos šalių) vis tiek populiariausias lageris. Kokio lambic alaus tipo daugelis išvis gal net negirdėję. Ir jis turėtų būti rūgštus. Na bet gamintojai moka pasaldinti. Lietuviško krieko seniai ragavau, ar tik jis ne vyšnių uogiene atsiduoda?
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.29, 23:54.

                                      Comment


                                        Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                        Čia yra psichologija, o ne logika
                                        Ne logika, kad tik degtinė neskanesnė už 1/3 degtinės ir 2/3 "limonado"?
                                        Tai tiesiog akivaizdus faktas.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Lietuviško krieko seniai ragavau, ar tik jis ne vyšnių uogiene atsiduoda?
                                          Lietuviįko krieko nėr, tik vyšninis limonadas su alaus prieskoniu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X