Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Respublikonai yra už asmenines laisves, todėl prieš prievartas visokias kaip kaukės ar karantinai.
    Belieka tikėtis, kad tik Lietuvos respublikonai turi tokią kvailą nuomonę.

    Comment


      Nuo pirmadienio uždaromi visi „oro koridoriai“ į Jungtinę Karalystę – tokių priemonių prireikė bandant apsisaugoti nuo naujos koronaviruso atmainų. Be to, iš visų atvykstančiųjų bus reikalaujama turėti neigiamą COVID-19 testą.

      Draudimas įsigalioja sausio 18-ąją, 4 valandą ryte. Tvarka galios mažiausiai iki vasario 15-osios.

      Taip norima apsisaugoti nuo naujų, dar neidentifikuotų koronaviruso atmainų.

      Visi į JK nuo sausio 18-osios atvykstantys žmonės su savimi privalo turėti neigiamą koronaviruso testą.

      Reaguojant į tai daugybė skrydžių bendrovių atšaukė skrydžius iš kitų valstybių į JK.

      Penktadienį uždrausta atvykti iš Portugalijos, Brazilijos ir dar keliolikos šalių. Manoma, kad braziliškoji koronaviruso atmaina yra dar pavojingesnė ir užkrečiamesnė už koronaviruso mutacijas, aptiktas Anglijoje ir Pietų Afrikoje.

      https://www.15min.lt/m/id/pasaulis-k...to-637-1441038

      Covid: UK closes all travel corridors until at least 15 February

      https://www.bbc.com/news/uk-55695912

      Comment


        Parašė PoDV Rodyti pranešimą

        Lietuva nuo labiausiai paveiktų sričių kaip turizmas priklauso mažiau, tai manau bibliniais mastais ekonomiškai nenukentėtume jei pakentėtume iki balandžio
        Šiaip reiktų tiesiog riboti užsienio keliones, o viduje savivaldybių ribojimus truputį stambinti (2-3 rajonų burbulai). Verslų dar neatidarinėti.
        Darželiai, pradinės mokyklos, jei iš vis veiktų, tai tik per greituosius testus.
        Na, dėl užsienio kelionių pritarčiau, bet ir šalies viduje laisvinti judėjimo neskubėčiau, nes kitų šalių pavyzdys rodo, kad tokia priemonė - viena iš geriausių viruso plitimo užkardymo priemonių. Priežastis labai paprasta - jei atsiranda kur koks židinys, tai nebelieka rizikos, kad tame židinyje buvę žmonės išplatins virusą po visą šalį, tą židinį daug lengviau suvaldyti, lokalizuoti ir užgęsinti vieno rajono ribose. Labai efektyvus pavyzdys yra Australija, kuri judėjimą tarp valstijų šalies viduje draudė labai ilgą laiką - nuo 2020 m. kovo mėnesio iki pat metų pabaigos. Ir dabar judėjimas yra visiškai laisvas tik tarp tų valstijų, kuriuose bent 28 dienas nefiksuoja vietinių atvejų. Airija pirmąją pavasario bangą irgi puikiai suvaldė iš dalies dėl janksti įvestų udėjimo apribojimų (kurie galiojo nuo kovo beveik iki vidurvasario), o žiemą tokį ribojimą įvedė pernelyg vėlai ir pernelyg greitai atšaukė (per Kalėdas), dėl to skaudžiai ir nudegė.

        JAV gi ilgą laiką išvis nebuvo jokio judėjimo tarp valstijų ribojimų, tik visai neseniai juos pradėjo įvedinėti, ir tai - kol kas tik kelios valstijos. Rezultatas akivaizdus.

        P.S. dėl mažėjančio atvejų skaičiaus Lietuvoje galima džiaugtis, bet labai atsargiai - turbūt pastebėjote, kad ir testų skaičius gerokai sumažėjo ?
        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
        Marsrutai.lt tinklaraštis!
        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

        Comment


          Kad judėjimo šalies viduje ribojimas labai efektyvi priemonė - neabejočiau. Mano subjektyviu vertinimu tai labai gražiai matosi pažiūrėjus į atvejų šuolį po vėlinių savaitgalio. Aš keliavimo ribojimus tikrai palikčiau. Būtų, aišku, įdomu panagrinėti statistiką, kur užsikrečiama, nes tyrimai vis tiek vykdomi, bet kažkaip tokios info susistemintos nematau, neskaitant vieno kito parašymo straipsniuose. Aišku, dabar kai griežtos bausmės už karantino nesilaikymą - neabejoju, kad išaugo užsikrėtusių "nežinia kur" skaičius, nes žmonės tiesiog vengia sakyti, kad užsikrėtė pažeisdami karantiną. Todėl labiau orientuojantis į aiškius atvejus galima žiūrėti, kurias vietas kažkiek atlaisvinti netolimoje ateityje. Bet iš kitos pusės visą statistiką gali sugriauti naujos atmainos, tai situacija šiuo metu tikrai neatrodo gerai ir panašu, kad panašūs suvaržymai, kokie yra dabar - bus dar ilgai.

          Comment


            Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
            Antivakseriai tegul ir nesiskiepyja - natūrali atranka tarp jų pačių turi būti, jeigu patys to nori.
            Kodėl aš turiu mokėti už antivakserio gydymą todėl kad jis nesąmones galvoja?


            Parašė PoDV Rodyti pranešimą
            Tiesa, piktina, kad visam pasaulyje masinis vakcinavimas stringa. Jau plinta neaiškios mutacijos. Gal iš ties nieko pozityvaus nesitikėti bent iki 2022-23 m.?
            Dabar tik klausimas kada gi bus tas "back to (reasonable) normal", o ne gyvenimas "karantinas po karantino" kaip perspėja S. Čaplinskas. Norėtųsi jau optimistiškai 2021 m. pavasarį, nors realybėje neaišku kaip bus.
            Nėra kuo čia piktintis. Kad taip bus visi žinojome ir seniai sakiau kad vakcinos logistika nebus lengvas dalykas. Kodėl žmonės įsivaizduoja kad atsiradus vakcinai per mėnesį magiškai visus suskiepys ir gyvensim lyg nieko nebūtų buvę tai čia jų pačių psichologinės bėdos.

            2021 pavasarį pamiršk.

            Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
            Paminėjau skaičių 60-70 proc. labiau dėl to, jog tai yra minimalus skaičius, kurią populiacijos dalį reikia paskiepyti, kad galima būtų tikėtis grįžimo ne į "reasonable normal", o į "full normal".
            Šiam virusui, ypač tai gaivesnei naujai mutaicijai yra arčiau 85%.

            Comment


              Dėl judėjimo apribojimų tik viena neigiamas dalykas yra - tam skiriamos labai didelės policijos pajėgos, ir dėl to, nors VRM to pripažinti ir nenori, bet gerokai nukenčia kitų karantino taisyklių ir apskritai visų įstatymo pažeidimų kontrolė. Bent jau prevencinė veikla tikrai nukenčia, veikiausiai tik reaguojama į jau gautus iškvietimus.

              Mano galva, tai judėjimo apribojimais išvis policija neturėtų užsiimti. Tuo turėtų užsiimti tik kariuomenė, juolab turime kelis tūkstančius karių. Policija gi turi grįžti prie savo įprastų darbų ir kitų karantino pažeidimų. Nežinau, gal čia kažkokie teisiniai niuansai, bet labai jau silpnai kariuomenė pas mus naudojama su COVID-19 susijusioms užduotims vykdyti.
              Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
              Marsrutai.lt tinklaraštis!
              SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

              Comment


                Na kadangi pažeidėjus tik apsuka, o nubaudžiami yra mažiau nei 0,1% pagautų, tai tikrai tai galėtu daryti ne policija.

                Comment


                  Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                  P.S. dėl mažėjančio atvejų skaičiaus Lietuvoje galima džiaugtis, bet labai atsargiai - turbūt pastebėjote, kad ir testų skaičius gerokai sumažėjo ?
                  Ir testų sumažėjo, ir žmonės labiau savigyda užsiima. Žinau atvejų kai oficialų testą pasidaro vienas, o realiai praserga visa šeima. Juk vistiek dirbi iš namų, vaistų neduos nėra, tai kam eit dar papildomai darytis testus ir t.t.

                  Comment


                    Net ir imant tegiamų testų santykį naujų atvejų sumažėjo dvigubai 476/3583=0.13. Tai atlikus 15 tūkst. testų būtų rastą naujų atvejų: 15000*0.13=1992. Per Kūčias naujų atvejų buvo 3799, o testį aptilkta mažiau nei 14 tūkst. Jau turbūt nuo pat pavasario pratestuoja tik vieną iš šeimos norsserga visa šeima. Ligoninės jau visą savaitę stebi koronos pacientų mažėjimą.Taigi karantinas iš tiesų veikia, bet dabar būtina uždaryti sienas.

                    Comment


                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      Respublikonai yra už asmenines laisves, todėl prieš prievartas visokias kaip kaukės ar karantinai.
                      Bet tos asmeninės laisvės turi ribas. Jeigu jau yra pasaulinė katastrofa, tai gal laikas apriboti tas laisves, kad daugiau žmonių liktų gyvi? Juk elementarus sveikas protas sako, kad nors laisvės ir geras dalykas, bet dabar joms ne laikas.

                      Tai jeigu karas prasidėtų, link žemės lėktų asteroidas, sprogtų atominė, irgi respublikonams svarbiau būtų laisvės?
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        Tai taip, tiesiog imant grupę, kur laisvės svarbiau vs grupę, kur mažiau svarbu, statistiškai gausime, kad pirma grupė labiau nepatenkinta suvaržymas.

                        Comment


                          Nėra taip, kad testai jau eina į pabaigą, o nauji neužsakyti/vėluoja/nėra? Per Naujus sakė, kad liko 2 savaitėms. Kai yra problema, atsakingieji tyli kaip karpiai.

                          Comment


                            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                            Na kadangi pažeidėjus tik apsuka, o nubaudžiami yra mažiau nei 0,1% pagautų, tai tikrai tai galėtu daryti ne policija.
                            Spėju, kariuomenės nenaudoja dėl to, jog nesant nepaprastąjai padėčiai, teisiškai yra ribotos galimybės naudoti kariuomenę taikos metu. Viską suvaldyti būtų paprasčiau, jei būtų nepaprastoji padėtis, neaišku, kodėl jos neįvedė anksčiau. Bet dabar jau nieko nebepavyks. Nepavyko įvesti, kai turėjome 4000 atvejų per dieną ir virš 2500 žmonių ligoninėse. Tai jei dabar, jau sumažėjus atvejų skaičiui, visgi būtų sumąstyta įvesti nepaprastąją padėtį, greičiausiai opozicija suvalgytų valdančiuosius..
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Tai taip, tiesiog imant grupę, kur laisvės svarbiau vs grupę, kur mažiau svarbu, statistiškai gausime, kad pirma grupė labiau nepatenkinta suvaržymas.
                              Iš viso kalbos apie laisves tokioje situacijoje negali būti. Laisvės tada kai ramu, nepavojinga, saugu. Jeigu yra katastrofa ir būtina stabdyti viruso plitimą, tai pirmas žodis, logiškai ateinantis į galvą, yra "priemonės" - kaip padaryti taip, kad nenumirtų mano artimi rizikos grupės žmonės, kad pačiam nereikėtų likti su kažkokiomis nepaigeidaujamomis ir nežinomomis naujo viruso komplikacijomis. Tikrai joks žodis "laisvė" net neateina į galvą, jis lieka kažkur 58 vietoje.

                              Taip kad aš bandau suprasti, kas dedasi tokių žmonių galvose, kad jie netgi išgyvendami tai, ką mes visi išgyvename, jiems vis dar verčiasi liežuvis kalbėti apie "savo laisves', o ne saugumą. Nesuprantu - juk jie turi artimuosius, turi rizikos grupės šeimos narių, draugų ir t. t. Jeigu JAV respublikonai paprastai būna tokie religingi, tokie pro-life, tai kaip tokioje situacijoje toks didelis kiekis iš jų gali elgtis taip anti-life ir netgi religiniu požiūriu žiūrint, atvirai nuodėmingai (didesnės nuodėmės už žmogžudystę, tegul ir netiesioginę, ar pavojaus nekaltiems sukėlimą krikščionybėje nėra)?
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Nėra taip, kad testai jau eina į pabaigą, o nauji neužsakyti/vėluoja/nėra? Per Naujus sakė, kad liko 2 savaitėms. Kai yra problema, atsakingieji tyli kaip karpiai.
                                O yra tokia problema? Bent jau negirdėjau, kad kas nors tai eskaluotų. Iš įvairių pasisakymų suprantu, kad mažesnis testų skaičius sąlygotas mažiau norinčių išsitirti. Esant tokiai situacijai kalba tikriausiai turėtų būti apie platesnį testų panaudojimą profilaktikai.

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                  Iš viso kalbos apie laisves tokioje situacijoje negali būti. Laisvės tada kai ramu, nepavojinga, saugu. Jeigu yra katastrofa ir būtina stabdyti viruso plitimą, tai pirmas žodis, logiškai ateinantis į galvą, yra "priemonės" - kaip padaryti taip, kad nenumirtų mano artimi rizikos grupės žmonės, kad pačiam nereikėtų likti su kažkokiomis nepaigeidaujamomis ir nežinomomis naujo viruso komplikacijomis. Tikrai joks žodis "laisvė" net neateina į galvą, jis lieka kažkur 58 vietoje.

                                  Taip kad aš bandau suprasti, kas dedasi tokių žmonių galvose, kad jie netgi išgyvendami tai, ką mes visi išgyvename, jiems vis dar verčiasi liežuvis kalbėti apie "savo laisves', o ne saugumą. Nesuprantu - juk jie turi artimuosius, turi rizikos grupės šeimos narių, draugų ir t. t. Jeigu JAV respublikonai paprastai būna tokie religingi, tokie pro-life, tai kaip tokioje situacijoje toks didelis kiekis iš jų gali elgtis taip anti-life ir netgi religiniu požiūriu žiūrint, atvirai nuodėmingai (didesnės nuodėmės už žmogžudystę, tegul ir netiesioginę, ar pavojaus nekaltiems sukėlimą krikščionybėje nėra)?
                                  Žmonės turi skirtingą suvokimą kas yra baisi epidemija. Jei jaunų žmonių mirtingumas apie apie 0.0% ir neturi kaip nors kenčiančių nors ir prasirgusių draugų/pažįstamų tai gali kilt mintys: "ai, čia išpūstas burbulas".

                                  Tai jūsų dievagojimasis gali likti nesuprastas kai kurių žmonių net šalyje, kur praėjo baisesnės bangos.

                                  Aš sutinku, kad reikia saugotis, etc., bet tuo pačiu yra kažkiek pykčio, kad valdžios nebegali suteikti saugumo (nors tai yra įmanoma) ir iš to dingsta laisvės...

                                  Comment


                                    Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

                                    O yra tokia problema? Bent jau negirdėjau, kad kas nors tai eskaluotų. Iš įvairių pasisakymų suprantu, kad mažesnis testų skaičius sąlygotas mažiau norinčių išsitirti. Esant tokiai situacijai kalba tikriausiai turėtų būti apie platesnį testų panaudojimą profilaktikai.
                                    Matyt, tas mažesnis testų skaičius yra dėl daugelio priežasčių.
                                    Pirma, mažiau profilaktinių masinių testavimų įmonėse, jose rečiau kyla židiniai (nes daug įmonių sustabdė veiklą arba dirba nuotoliniu būdu).
                                    Antra - žmonės apskritai mažiau vaikšto į viešas vietas, mažiau susitikinėja vieni su kitais, mažiau kontaktuoja, tad vienam užsikrėtusiam tenka gerokai mažesnis skaičius žmonių, turėjusių sąlytį. Trečia - jei sąlytį su užsikrėtusiuoju turėjo tik šeimos nariai, bet jiems rimtesni simptomai nepasireiškia, tai niekas jų testuotis nevaro, o tiesiog liepia izoliuotis kartu su sergančiųjų.
                                    Ketvirta - patys žmonės, pajutę nestiprius simptomus, nebėga testuotis, o tiesiog lieka gydytis namie. Iš principo, tai čia nėra didelės problemos, nes dabar taip ar taip, ir be izoliacijos dauguma beveik niekur neina iš namų. Problema čia tik tuo atveju, jei tas žmogus dirba nenuotoliniu būdu.
                                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                    Comment


                                      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                      Ir testų sumažėjo, ir žmonės labiau savigyda užsiima. Žinau atvejų kai oficialų testą pasidaro vienas, o realiai praserga visa šeima. Juk vistiek dirbi iš namų, vaistų neduos nėra, tai kam eit dar papildomai darytis testus ir t.t.
                                      Žinau tokių atvejų nuo pandemijos pradžios, niekas čia nepasikeitė.

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                        Reguliariai stebiu šitą mapsą, tai kaip matau, iš 5 pasaulio regionų, kur užsikrėtė korona jau daugiau nei 10% gyventojų, 3 yra JAV (kiti - Andora ir Roraima Brazilijoje). Šiaurės Dakota, Pietų Dakota ir Juta - labai stipriai respublikoniškos JAV valstijos, ir beje, štai šioje lentelėje matosi, kad respublikonų gerbėjai kaukes mato kaip pačią didžiausią problemą, kurias jiems sukėlė pandemija (ir dar šalia to, tarsi būtų dar mažai, 4 ir 5 vietoje yra "wear" ir "wear mask"), o tuo tarpu demokratams kaukių "problema" yra tik 9 vietoje! Jeigu gyvenčiau JAV, tai po tokių nesąmonių vis įtariau žiūrėčiau į respublikonus Šito niekaip negaliu suprasti - juk respublikonai yra pagrinde tradiciški, religingi, pro-life (kas iš tikrųjų atitiktų ir mano vertybėms), bet tas jiems būdingas nerimtas požiūris į pandemiją yra tiesiog protu nesuvokiamas.
                                        Trumpo fanai nepasižymi aukštu intelektu:

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                          Reguliariai stebiu šitą mapsą, tai kaip matau, iš 5 pasaulio regionų, kur užsikrėtė korona jau daugiau nei 10% gyventojų, 3 yra JAV (kiti - Andora ir Roraima Brazilijoje). Šiaurės Dakota, Pietų Dakota ir Juta - labai stipriai respublikoniškos JAV valstijos, ir beje, štai šioje lentelėje matosi, kad respublikonų gerbėjai kaukes mato kaip pačią didžiausią problemą, kurias jiems sukėlė pandemija (ir dar šalia to, tarsi būtų dar mažai, 4 ir 5 vietoje yra "wear" ir "wear mask")
                                          Man tos kaukės išvis yra vienintelis nepatogumas. Gerai kad dabar lauke yra šalta, tai galima tiesiog pakelti striukės apykaklę iki akių ir nejausti nepatogumų.
                                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X