Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    O kaip nustatyti, kad žmogus užsikrėtė būtent prekybos centre, autobuse ir pan? Juk daugėja atvejų, kurių užsikrėtimo aplinkybės neaiškios (neturėjo kontaktų su garantuotai sergančiais). Tai tokie turbūt ir užsikrečia kažkur viešose vietose. Buvo juk užikrėtusių viešojo transporto vairuotojų. Yra židinys, siejamas su ekskursija. Tai tikimybė užsikrėsti nuo nepažįstamų, nors ir gerokai mažesnė, bet yra.

    Po kelionės Išlaužas-Tauragė Covid-19 infekuotųjų skaičius rajone padidėjo iki šešių

    http://kvitrina.lt/po-keliones-islau...ejo-iki-sesiu/
    NVSC minėjo, jog pastaruoju metu atsirado nemažai žmonių, kurie bando meluoti arba slepia informaciją dėl to, kur buvo, su kuo bendravo ir pan. Panaikinus judėjimo apribojimus ir sienų kontrolę ES, lengviau nuslėpti buvimą užsienyje ir pan.

    Matyt, bent dalis tų neaiškių atvejų yra šiaip ar anaip su kažkuo susiję, bet grandinės atsekti nepavyksta dėl vangaus užsikrėtusiųjų bendradarbiavimo. Akivaizdžiai reikia griežtinti atsakomybę už melagingos informacijos skleidimą.

    Viešajame transporte dar nebuvo tokių atvejų, kad vairuotojai užsikrėstų veždami keleivius. Kauno autobusuose protrūkis buvo kilęs tarp parko darbuotojų, kurie keleivių net nevežė. Masiškai buvo ištestuoti ir keleivius vežantys vairuotojai, bet visų testai buvo neigiami. Vilniuje buvo keli atvejai, kai susirgo keli vairuotojai po švenčių arba nuo šeimos narių. Ir visa tai - nepaisant to, jog vairuotojai nuo keleivių atitveriami tik miesto transporte. Tarpmiestiniame ir priemiestiniame transporte vairuotojai nuo keleivių neatitverti ir taipogi pardavinėja bilietus.

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Dėl to užsikrėtimo vis tiek labai neaišku. Specialiai laukiau: kaip tik praėjo dvi savaitės po Jūros šventės Klaipėdoje. Beveik maksimalus inkubacinis periodas. Dešimtys tūkstančių žmonių iš visos Lietuvos ir ne tik. (Pats buvau tomis dienomis Klaipėdoje). Ir ? Absoliučiai jokio poveikio šis renginys sergamumui neturėjo. Kaip ir ankstesni masiniai renginiai vykę atviroje erdvėje.
    O dar gerai pamenu, kiek buvo nerimo dėl Jūros šventės. Per gatvės muzikos dieną Vilniuje irgi buvo žmonių minios, bet masiškai ten niekas neapsikrėtė. Visi pastarojo meto židiniai židiniai - iš ten, kur žmonės artimiau bendrauja.
    Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.08.09, 13:56.
    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
    Marsrutai.lt tinklaraštis!
    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

    Comment


      Matyt, bent dalis tų neaiškių atvejų yra šiaip ar anaip su kažkuo susiję, bet grandinės atsekti nepavyksta dėl vangaus užsikrėtusiųjų bendradarbiavimo. Akivaizdžiai reikia griežtinti atsakomybę už melagingos informacijos skleidimą.
      Žinoma, kad visi su kažkuo susiję , bet tai nereiškia, kad visi neaiškūs atvejai yra melagiai. Jei žmogus nueitų į prekybos centrą, po to vienas sėdėtų namuose ir per dvi savaites susirgtų, tada būtų galima sakyti, kad užsikrėtė prekybos centre. Bet realybėje nustatyti be šansų, nes vienas žmogus per dieną gali apsilankyti keliose parduotuvėse / paslaugų teikimo vietose, kelis kartus važiuoti viešuoju transportu ir pabendrauti su n skaičiumi žmonių. Tai jei nesilankė vietoje, kuri siejama su kokiu nors žinomu židiniu ir neturi pažįstamų, kuriems nustatytas virusas, tai nustatymas tuo ir baigiasi. Teoriškai galėjo būti užsikrėtusių ir jūros šventėje, bet norint tai įrodyti, iš pradžių reikia turėti už ko užsikabinti.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2020.08.09, 14:22.

      Comment


        Jei bent vienas užsikrėtęs pareikštų, kad lankėsi Jūros šventėje, apie tai jau visi žinotų

        P.S. panašu, kad jau perkopėm 8 atvejų šimtui tūkstančių gyventoji ribą. Tai reiškia, kad Suomija mus (ir estus) turėtų įtraukti į juodąjį sąrašą, tad nuvykę į Suomiją jau turėsim karantinuotis.
        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
        Marsrutai.lt tinklaraštis!
        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

        Comment


          Pajūrio užsikrėtimai gali būti reti dėl saulės. Žmonės į pajūrį vyksta kai yra daug saulės o pagal tyrimus tiesioginiai saulės spinduliai (UV) virusą nužudo keliasdešimt kartų greičiau nei jis naturaliai miršta ore, todėl papludymyje jam yra daug sunkiau daugintis, nebent kasnors eina ir tiesiai ant kitų žmonių kosėja.

          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
          Jau buvo Trumpo administracijos temoje. Pasikartosiu - jei nežinočiau, kad čia prezidentas vienos galingiausių šalių, galvočiau kad parodija. JAV su tokiu pandemijos "tvarkymu" praranda pasaulyje savo buvusį įvaizdį. Kokia dar "American dream" kai jau 2% populiacijos serga, prezidentas nusišneka, o liaudžiai dar netgi tokiu metu rūpi protestuoti. Greičiau jau galima kalbėti apie "East Asian dream" kur bent jau liko daugiau gyvų piliečių.
          Tai kad american dream virto american nightmare jau kokius 5 dešimtmečius atgal. Tai ir prezidentą turi iš košmaro. Dabartinė pandemija tik parodė kaip labai supuvusi amerikos visuomenė jau yra ilgą laiką.
          Paskutinis taisė MedinisStrazdas; 2020.08.10, 11:15.

          Comment


            Situacija dėl koronaviruso protrūkių Kaune ir Vilniuje rimta: sąlytį turėjusių asmenų skaičius perkopė 100

            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=84963849


            Epidemiologai įtaria, kad koronaviruso protrūkiai Vilniuje, Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatre, ir Kauno filharmonijoje yra susiję, tačiau šią hipotezę bus galima patvirtinti tik po detalaus tyrimo.

            Kaip spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, gaunama vis daugiau informacijos apie asmenis, turėjusius sąlytį su Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovu (LNOBT), užsikrėtusiu koronavirusu. „Iš tiesų yra kalbama apie Kauno chorą, Kauno filharmoniją, Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatrą. Taip pat susirgo ir vokalo mokytojas, ir kiti su juo susiję asmenys. Galima sakyti, kad situacija yra labai rimta, kadangi sąlytį turėjusių asmenų perkopė 100. Visai visuomenei reikėtų pasakyti, kad jei turi bet kokios informacijos, susijusios su atvejais ar bent įsivaizduoja, kad žino kažką daugiau, ar turėjo sąlytį, tikrai labai rekomenduojame ir prašome kreiptis į NVSC“, – sakė G. Megelinskienė.


            Comment


              Rugpjūčio 7 d. pranešta apie trečią atvejį Kupiškyje.

              http://kmintys.lt/2020/08/07/per-sav...aujas-atvejis/

              Šiandien rašoma, kad Kupiškis patenka tarp rajonų, kur bus vykdomi intensyvesni tyrimai. Iš kur Kupiškyje toks sergamumo rodiklis? Dvigubai didesnis net už Vilniaus rajono.

              Ignalinos rajone sergamumo rodiklis siekia 124,7, Prienų rajone – 38,8, Panevėžio mieste – 33,8, Šalčininkų rajone – 26,2, Molėtų rajone – 23,3, Kupiškio rajone – 18,3, Visagino mieste – 16,4, Kauno mieste – 16,2, Kauno rajone – 12,4, Panevėžio rajone – 8,5, Vilniaus rajone – 8,0.
              Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/sveikata/medic...oniu-15924651/

              Comment


                Tai mažam rajone rodiklis lengvai padidėja tik atsiradus keliems atvejams. Gi pagal rajono populiaciją proporcija vedama.

                Comment


                  Matematiškai viskas gerai (Kupiškio rajone 16 000 gyventojų), bet protiškai nelabai . Tie 3 atvejai ir lemia tokį rodiklį, bet dėl 3 atvejų laikyti atokų ir retai apgyendintą rajoną kažkokio didesnio sergamumo vieta yra juokinga.

                  Comment


                    Keista, kad Kauno rajone toks mažas rodiklis. Juk Kaunui šiuo metu tenka kone du trečdaliai iš visų registruotų per pastarąsias dienas atvejų
                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                    Comment


                      Sakyčiau, Kaune dabar blogiau nei per karantiną Kaunas dažniausiai išvengdavo stipraus plitimo visuomenėje, labiau vyravo Vilnius, Klaipėda.

                      Comment


                        Pasižiūrėjus užsikrėtimais lyderiaujančias šalis, keistai atrodo Egiptas su Pakistanu. Abi šalys su didžiulėmis šimtamilijoninėmis populiacijomis, neturtingos, medicina ir tvarkos funkcionavimas abejotino lygio - ir labai greitai kilusios, pasiekusios šimtus tūkstančių užsikrėtusių (reiškia testuoja, ne kaip Afrikoje) po to staiga taip gerai suplokštino kreives, numušė naujų atvejų kiekį? Kažkodėl nesitiki. Virš jų sąraše yra kur kas pažangesnių šalių, vis dar nesusitvarkiusių su korona.

                        Pakistanas, turintis gyventojų kaip pusantros Rusijos, suplokštino kreivę net nepasiekęs žymiai pažangesnės ir tik 60 mln gyventojų turinčios UK sergančių kiekio? Na suprantu, testuoja nepakankamai (tik 2 mln testų), bet su tokia populiacija ir dar prastu testavimu kreivė toliau augtų eksponentiškai. Abejoju ar Pakistane situacija turėtų labai skirtis nuo Indijos, kur jokio plokštėjimo nė iš tolo nematyti. Ar jie ten padarė kokį superkarantiną?

                        O Egipto kreivė keistai užsilenkė artėdama prie 100 tūkst. užsikrėtimų. Vėl gi, per gražu kad būtų įtikinama. Nedidelis Izraelis tuoj turės 100 k, o 10 kartų didesnis Egiptas, ir žymiai skurdesnis, dabar turi 96 k ir varo jau vos ne plokščiai, tik po šimtelį per dieną? Įdomu.

                        Ne ką mažiau įdomi Švedijos ir Baltarusijos situacija. Su tokiu pačiu gyventojų skaičiumi ir be karantino turėjo situacija būti daugmaž vienodai. Negali Balrarusijoje būti 10 kartų mažiau mirusių, ir Švedijai užtikrintai artėjant prie 100 k, negali Baltarusijos kreivė užsilenkti ties 70 k, ir dar turint omenyje prasidėjusius protestus (JAV po BLM protestų kreivė šovė į viršų). Na nebūna taip, neįmanoma.
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.08.17, 05:12.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          Ne ką mažiau įdomi Švedijos ir Baltarusijos situacija. Su tokiu pačiu gyventojų skaičiumi ir be karantino turėjo situacija būti daugmaž vienodai. Negali Balrarusijoje būti 10 kartų mažiau mirusių, ir Švedijai užtikrintai artėjant prie 100 k, negali Baltarusijos kreivė užsilenkti ties 70 k, ir dar turint omenyje prasidėjusius protestus (JAV po BLM protestų kreivė šovė į viršų). Na nebūna taip, neįmanoma.
                          Jeigu prieš einant protestuoti išgerti 200ml šnapso - jokia korona nebaisi.

                          Comment


                            Baltarusijoje mažesnis mirtingumas galėtų būti dėl to, jog ten nebuvo tokio baisaus viruso išplitimo slaugos ir senelių namuose, kaip Švedijoje.

                            Beje, pas pačius švedus kreivė jau pradeda plokštėti, kaimynai danai, norvegai ir kai kurios kitos ES šalys jau įsileidžia švedus be saviizoliacijos. Lenkija atšaukė skrydžių iš Švedijos draudimą.
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                              Sakyčiau, Kaune dabar blogiau nei per karantiną Kaunas dažniausiai išvengdavo stipraus plitimo visuomenėje, labiau vyravo Vilnius, Klaipėda.
                              Kiek dabar Kaune miršta žmonių nuo viruso, kad taip blogai?
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Kiek dabar Kaune miršta žmonių nuo viruso, kad taip blogai?
                                Na, daugiau žmonių suvaržytos laisvės Kaip čia taip nutiko, kad kai jautiesi gerai, turi sėdėti namuose?

                                Comment


                                  Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                  Na, daugiau žmonių suvaržytos laisvės Kaip čia taip nutiko, kad kai jautiesi gerai, turi sėdėti namuose?
                                  Dabar nei laisvės suvaržytos, nei žmonės miršta, bet jums vis tiek kažkas negerai.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Senjorai šeštadienį su žolynėliais traukė iš bažnyčių būriais. Suvaržytos teisės
                                    Šiuo metu patalpose leidžiamas dalyvių skaičius iki 600, lauke - iki 1000. Planuojama rengti tiek Velomaratoną, tiek maratoną. Svarstoma atšaukti draudimą atvykti užsieniečiams iš visų ES šalių (izoliacijos reikalavimas liktų). Žiaurūs apribojimai Lietuvoje
                                    Akivaizdu, kad valdžios taktika priešinga nei buvo kovo mėnesį. Įvertinus užsikrėtimų skaičiaus augimą.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Akivaizdu, kad valdžios taktika priešinga nei buvo kovo mėnesį. Įvertinus užsikrėtimų skaičiaus augimą.
                                      Ir svarbiausia nedidėja mirčių, plius per karantiną ar po jo mirė dėl tų suvaržymų ir negautų medicinos paslaugų 10 kartų daugiau nei nuo pačio viruso. Svarbu valdžia pasimokė iš klaidų ir jų nebekartoja, nors žiniasklaida vis dar bando rinktis klikus skleisdama paniką.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Tas koncertas Adforme vyko 7 dieną, tai ganėtinai viskas kaip ir turėtų vykti 11-13 dienomis simptomai, 12-14 dienomis pasidaromas tyrimas, 13-15 atsakymai. Čia aišku su paklaida, kas jau anksčiau sirgo, arba kas uždelsė pasitikrint. Pirmos naujienos apie virusą ten pasirodė 11 dieną, tai jei per 7-11 dienas tie patys lankytojai spėjo prasieiti per barus, ofisus ir t.t., gali būti linksma po dar kokios savaitės.

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          plius per karantiną ar po jo mirė dėl tų suvaržymų ir negautų medicinos paslaugų 10 kartų daugiau nei nuo pačio viruso.
                                          Source?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X