Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė themanual Rodyti pranešimą
    Na aš tikrai nebandau skleisti panikos, bent jau mano aplinkoje tai viskas labai ramu ir netgi daug norinčių dirbti iš namų neatsirado

    gal reiktų apklausos kiek šiandien forumo narių:
    a) dirbo įprastai (darbe arba iš namų jeigu dirbo ir iki tol iš namų) arba atostogauja seniai suplanuotose atostogose
    b) dirbo iš namų (įprastai nedriba namie)
    c) nedirba, nes neteko darbo/sustbadyta veikla
    d) nedirba, nes panika - neina į darbą arba pasiemė atostogas dėl viruso
    Keista. Pas mus sakė, kad galite dirbti iš namų, tai visi be išimties šiandien susirinko savo kompus ir dirbs iš namų. Net klausimo kažkaip niekam nekilo.
    Šiaip įdomu, kad tai skiriasi, atrodytų turėtų pasiskirstyti +- panašiai, o čia absoliučai priešingai, atrodytų prieštikimybų teoriją netgi.

    Comment


      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
      Italijoje absoliučiai jokių situacijos gerėjimo požymių. Keista...
      Gal nepastebėjai, vakar video su Italijos gydytoju buvau įdėjęs, jis (poros dienų senumo video) sakė, kad jokių pagerėjimų je neplanuoja dar bent savaitę, nes iš seniau ateina ir reikia lako karantinui suveikti. Taip, kad dar bent kelios dienos bus tokios.

      Comment


        o dar prasidės migrantų valčių sezonas....
        Русский военный корабль, иди нахуй!

        Comment


          Netherlands eina UK keliu

          https://nltimes.nl/2020/03/16/corona...ddress-english

          Those who have had the virus are usually immune afterwards. Just like in the old days with measles. The larger the group that is immune, the less chance that the virus will jump to vulnerable elderly people and people with poor health. With group immunity you build, as it were, a protective wall around them.

          That is the principle. But we have to realize that it can take months or even longer to build up group immunity and ruing that time we need to shield people who are at greater risk as much as possible.

          All in all, there are three possible scenarios. The first scenario is: maximally controlling the virus. This leads to controlled distribution among groups that are least at risk.

          That is our scenario of choice. Maximum control means that we try to use measures to level off and smooth the peak in the number of infections and spread it over a longer period.

          Comment


            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
            Italija -349
            FB plinta žinios, kad vidutinis tų kelių tūkst. mirusių italų amžius virš 80 metų. Iki 40 metų mirę tik 2 žmonės ir tie patys sergantys vėžiu ir kitom sunkiom ligom. Gal kur yra oficiali informacija apie mirusius, įdomu, kiek iš jų jau šiaip ar taip buvo ant mirties slenksčio.
            Flickr

            Comment


              Parašė Zorro Rodyti pranešimą
              Iš Prancūzijos į Plungę grįžęs ir karščiuoti ėmęs vyras į ligoninę išvežtas po policijos šturmo: bandė gintis peiliu

              Delfi
              Pasikarščiavo žmogus.
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                Parašė Kukumalu Rodyti pranešimą
                Netherlands eina UK keliu
                Aš kol kas nežinau koks kelias, UK/Švedijos/Olandijos ar kitų Europos šalių bus tinkamesnis. Bet jeigu tas virusas paplis kiekvieną kartą, kai bus nutrauktas karantinas, o vakcina pasirodys tik po dviejų metų, tai du metus niekas negyvens karantine. Socialinės ir ekonominės tokio karantino pasekmės būtų daug žiauresnės, nei pačio koronaviruso. Didžiulė ekonominė krizė smarkiai kirstų per žmonių pajamas ir tada jau gali kilti normalus klausimas, kas svarbiau - ar žmogui išmaitinti savo vaikus, ar 80-mečiui neužsikrėsti koronavirusu. Kol kas aš palaikau griežtas karantino priemones ir tiesą sakant netgi pasisakyčiau už kur kas griežtesnes - pvz. visų grįžusių iš užsienio telefonų lokacija būtų sekama ir žiūrima ar jie laikosi dviejų savaičių karantino. Bet jeigu dabartinis karantinas nepasiteisins - tai nieko kito, kaip kad UK taktika, ir nebeliks.

                O čia keturių dienų Italijos duomenys:


                Įdomu ne tik tai, kad tik du žmonės, kuriems nėra 50 metų, mirė, bet ir tai kad virš 70+ metų žmonės apskritai sudaro 40% visų diagnozuotų atvejų. o tų, kam iki 50 metų, tėra 20%. Tai truputi nelogiška, nes tų, kam iki 50, yra žymiai daugiau ir jie daug daugiau socializuojasi, dirba tarp daug žmonių ir daug mažiau namie sėdi, kas reiškia daug didesnę tikimybę pasigauti virusą. Labiausiai tikėtina, kad dauguma tų iki 50 metų net nesikreipia pagalbos, nes net nežino, kad koronavirusą turi. Bet jeigu tokie žmonės gali užkrėsti kitus žmones, tai užkirsti kelią viruso plitimui galima tik ypač radikaliomis karantino sąlygomis, o kita labai svarbi sąlyga - visi turi dėvėti veido kaukes. Kinijoje net ir šiandieną, kai su virusu praktiškai susidorota, yra parivaloma visiems be išimties dėvėti veido kaukes. Bet pas mus tai vadina 'tai juk nuo viruso neapsaugo', užtai apsaugo nuo jo platinimo, net jei ir atrodo, kad tu sveikas. Aš bijau, kad pas mus tos karantino priemonės paprasčiausiai bus per skystos, kad jį sulaikytų, nes tiesą sakant mes tų priemonių net nelabai turim - vargu ar tas veido kaukes išeitų visiems gauti net jei labai norėtų.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Įdomu ne tik tai, kad tik du žmonės, kuriems nėra 50 metų, mirė, bet ir tai kad virš 70+ metų žmonės apskritai sudaro 40% visų diagnozuotų atvejų. o tų, kam iki 50 metų, tėra 20%. Tai truputi nelogiška, nes tų, kam iki 50, yra žymiai daugiau ir jie daug daugiau socializuojasi, dirba tarp daug žmonių ir daug mažiau namie sėdi, kas reiškia daug didesnę tikimybę pasigauti virusą. Labiausiai tikėtina, kad dauguma tų iki 50 metų net nesikreipia pagalbos, nes net nežino, kad koronavirusą turi. .
                  O gal prie vyresnų jis daug labiau lipa?

                  Sakykim apčiupinėk 10 vidutinio amžiaus ir užkrėsi 1, o apčiupinėk 10 70+ ir užkrėsi 5 ?

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Aš kol kas nežinau koks kelias, UK/Švedijos/Olandijos ar kitų Europos šalių bus tinkamesnis..
                    Neteks jokios prasmės (apart pristabdymo) kitų šalių karantinas jei Uk, NL ir Švedija laisvai apsikrės. Nes neįmanoma bus likusoms nuo šitų neapsikrėsti.

                    Čia labai rimtas reikalas, todėl buvo privalu sukoordinuoti tai.

                    Kai nereikia tai europos sąjungos politikieriai primetinėja savo valią visoms valstybėms, o kai reikia sukoordinuot nesugeba. Farage teisus buvo, kad parazitai yra tie Briuselio politikai.

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                      Aš kol kas nežinau koks kelias, UK/Švedijos/Olandijos ar kitų Europos šalių bus tinkamesnis.
                      Kaip gali veikti pvz. Prancūzijos planas, jei po karantino vėl atsidarys sienos su Olandija, kur jokio karantino nebuvo?
                      Flickr

                      Comment


                        French President Emmanuel Macron has announced Europe's borders will close at lunchtime tomorrow for 30 days.

                        "All trips between non-European countries and the EU and the Schengen zone will be suspended for 30 days," he said in a televised address to the nation.

                        https://news.sky.com/story/coronavir...orrow-11958658

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                          O gal prie vyresnų jis daug labiau lipa?

                          Sakykim apčiupinėk 10 vidutinio amžiaus ir užkrėsi 1, o apčiupinėk 10 70+ ir užkrėsi 5 ?
                          Man šitai teorijai reikėtų kokio logiško pagrindimo, nes aš jo nesugalvoju. Pagal idėją tai virusas tiek pas senus, tiek pas jaunus patenka per tą pačią nosį, burną ir pan., pagal idėja jam patekus į vidų jį nugalėti gali tik imunitetas surasdamas tam virusui antivirusą, joks kitoks kelias viruso nugalėjimui bent jau man nėra žinomas (česnakai ir šventintas vanduo netinka). Skirtumas tas, kad imuninė sistema pas senus ir jaunus žmones veikia visai kitomis apsukomis, greitai veikianti imuninė sistema antivirusą gali rasti dar prieš organizmui pradedant apskritai kokius nors ženklus rodyti, kaip kad temperatūrą ar pan.

                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Neteks jokios prasmės (apart pristabdymo) kitų šalių karantinas jei Uk, NL ir Švedija laisvai apsikrės. Nes neįmanoma bus likusoms nuo šitų neapsikrėsti.

                          Čia labai rimtas reikalas, todėl buvo privalu sukoordinuoti tai.

                          Kai nereikia tai europos sąjungos politikieriai primetinėja savo valią visoms valstybėms, o kai reikia sukoordinuot nesugeba. Farage teisus buvo, kad parazitai yra tie Briuselio politikai.
                          Tai kad visų pirma UK ir išstojo iš ES dėl to, kad manė, jog ją per daug sukoordinuoti Briuselis bandė, labai abejoju, kad jai išstojus jinai pradėtų klausyti ką jai Briuselis sako. Bet problema čia net ne ta - aš abejoju ar apskritai net Lietuvai pavyks sustabdyti viruso plitimą. Kaip jau minėjau Kinijoje, kurioje virusas buvo suvaldytas, dabar visi privalomai su veido kaukėmis vaikšto ir dirba, o tai gali būti būtina sąlyga norint jį sustabdyti, bet ar pas mus kas su jomis vaikščios? Šiandien pasiklausius Verygos kalbų, tai kaip suprantu toks tikslas apskritai net nėra keliamas, tikslas neva pavėlinti jo atėjimą 'kad išeitų geriau pasiruošti', tik nelabai suprantu kaip čia galima geriau pasiruoši, per tiek laiko daugiau daktarų neparuoši, o keli papildomai įsigyti ventiliavimo aparatai nelabai ką irgi pakeis, kai tuo tarpu ekonominė kaina milžiniška mokama. Aš manau, kad tikslas turėtų būti keliamas ne 'virusą pavėlinti', o jį apskritai išnaikinti, nes jeigu norima tik pavėlinti - tai aš nesu tikras ar už tai verta milžinišką kainą mokėti ir gal tada labiau apsimokėtų, kad žmonės vaikščiotų į darbą, uždirbinėtų pinigus, o senyvo amžiaus žmonės būtų izoliuoti ir dar iki kaklo viskuo aprūpinti, nes jų aprūpinimo kaina yra šimtus kartų mažesnė, nei ekonomikos stabdymas. Iš kitos pusės yra dar viena viltis - kad tai bus sezoninis virusas, kaip gripas, ir po mėnesio/poros pats išnyks, bent jau iki rudens, o rudenį jau bus vaistai ir nebebus taip baisu. Tokiu atveju 'pavėlinimas' įgautų prasmę.

                          Comment


                            Žiūrėjau Boriso interviu, tai jau nebe taip drąsiai kalbėjo, minėjo, jog epdemijos UK grafikas nuo numatyto jau paartėjo visa savaite. Nieko neuždarinės, bet rekomenduoja dirbti iš namų, neiti į pub'us, masinius susibūrimus, išlaikyti social distance (artimiausius mėnesius o gal net ir metus!), vyresniems sedėti namie, o VISIEMS susirgusiems izoliuotis namie su visa šeima ir dabar tikslas nr 1 - flatten the curve.

                            Iš to ką supratau, tai herd immunity irgi labiau hoax'as, čia tas pats kur ir lietuvių daktarai kalbėjo, jog per artimiausius metus dauguma tikėtina persirgs ir tikriausiai bus sezoninis imunitetas, tikrai nebus kad UK stebuklingai per savaitę visi persirgs, o mes čia Lietuvoje apsaugosim visą populiaciją kažkokios magijos pagalba sukoordinavę viruso migraciją. Nieko realiai šitos strategijos nesikiria, mes tiesiog labiau sulyginsim kurvą, o britai lygins kiek jau jiems dabar gausis ir nieko neuždarinės, nes tikėsis, jog žmonės bus sąmoningi ir saugosis patys (vis tiek daug verslų bus šikna ir pas juos)

                            Tai vat kadangi pusdienį skaičiau visokių medikų nuomones, tai dabar jau esu ekspertas ir galiu pasakyti, kad nuo viruso nepabėgsim ir mes, bet mūsų sveikatos sistemai ir apskritai žmonėms karantinas matyt naudingas, nes yra geras spyris į šikną pradėti vengti fizinio kontakto ir dažnai plauti rankas (kaip daro korėjiečiai), kas padės sunkesnius susirgimus ištempti per ilgesnį laiko tarpą. Jeigu ant rytojaus neprasidės viruso proveržis, tai manau jog bus neužilgo atlaisvinti draudimai ir visos parduotuvės pradės atsidarinėti, nes tiesiog nebus prasmės laikyti jas uždarytomis.

                            Na o viešbučiams ir maitinimo įstaigoms teks mažinti lūkesčius, nes net ir atšaukus karantiną paklausa neatsistatys, tai tas pasipiktinimas vyriausybės paramos programa nerimtas ir ji apskritai turėtų būti nukreipta į rimtesnius verslus, kuriems dėl viruso laikinai sutriko kokios nors tiekimo grandinės. Pabūsiu antisocialistiškas ir pasakysiu, jog jei pereisim į krizės fazę, tai bus puiki proga dar labiau sumažinti atotrūkį iki Vakarų Europos, bet tikrai ne padavėjai ir ne viešbučio kambarinės mums padės tai padaryti.

                            Vėl grįžtant prie socializmo, tai būtų naudingiau jei valstybė nekurtų iliuzijų apie visų darbo vietų išlaikymą tuose sektoriuose kažkokių minimalkės dydžio pašalpų pagalba, o pradėtų finansinį skatinimą persikvalifikuoti ir ieškoti galimybių kitose srityse.


                            Comment


                              Dar viena teorija, šįkart sako, kad per 2-3 mėn užsikrės 100proc visų mūsų:
                              https://kaunas.kasvyksta.lt/2020/03/...omment-page-1/

                              Comment



                                Tai va tame ir esmė, kad jeigu tiesa, ką jis šneka, tai 90% susirgusiųjų nieko net nepajaučia, 8% virusas pasireiškia kaip gripas, o į ligonines gulas tik 2%, miršta 0,2% (daugiausiai 80+ mečiai). Jeigu tai tiesa ir pagrindinė problema, kad čia klausimas ne ar persirgsim/nepersirgsim, o kad visi vienu metu nesusirgtumėm, tai tada man Lietuvos strategija tampa nelabai suprantama, nes jeigu ar taip ar taip persirgsim ir svarbiausia čia 'išlyginti kreivę', tai vadinasi kad mes be reikalo čia tuos karantinus skelbiam, nes pas mus dar nėra ką stabdyti, nes ligoninės dar tūščios, problema bus tada, kada atšauksim karantiną ir kadangi niekas pas mus neturės imuniteto - jis pradės labai sparčiai plisti ir užkiš ligonines.

                                Comment


                                  Bet iš kur jis traukia 100proc kai Vokietija, britanija apie 60-80proc kalbėjo?
                                  Čia kažkokia kardinaliai nauja informacija nuo visų prognozių, kurios buvo pasirodžiusios šioje temoje.

                                  Bet man dar įdomu ar teisybę jis sako, kad kuo mažiau viruso pasgausi, tuo lengviau persirgsi?

                                  Aš kaip nespecialistas galvojau, kad tu arba virusą pasigauni, arba nepasigauni. Jei pasigauni tai nesvarbu ar daug tų dalelių įkvepi, ar mažai, jis taip pat tave užkrečia.
                                  O iš tiesų yra kitaip - kad daug kas priklauso nuo to kiek tų dalelių įkvepi?

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                    Tai va tame ir esmė, kad jeigu tiesa, ką jis šneka, tai 90% susirgusiųjų nieko net nepajaučia, 8% virusas pasireiškia kaip gripas, o į ligonines gulas tik 2%, miršta 0,2% (daugiausiai 80+ mečiai). Jeigu tai tiesa ir pagrindinė problema, kad čia klausimas ne ar persirgsim/nepersirgsim, o kad visi vienu metu nesusirgtumėm, tai tada man Lietuvos strategija tampa nelabai suprantama, nes jeigu ar taip ar taip persirgsim ir svarbiausia čia 'išlyginti kreivę', tai vadinasi kad mes be reikalo čia tuos karantinus skelbiam, nes pas mus dar nėra ką stabdyti, nes ligoninės dar tūščios, problema bus tada, kada atšauksim karantiną ir kadangi niekas pas mus neturės imuniteto - jis pradės labai sparčiai plisti ir užkiš ligonines.
                                    Karantiną visada galima atšaukti. Tiesiog lengviau valdyti situaciją iš karantino ir mažo infekuotų skaičiaus pozicijos, nei iš tokios pozicijos, kai realiai pritrūksta lovų ligoninėse ir plaučių vėdinimo aparatų, kaip nutiko Italijoje.
                                    Po savaitės ar dviejų jau turbūt neblogai matysim, kiek realiai yra užsikrėtusių Lietuvoje ir kaip ligoninės tvarkysis.

                                    Comment


                                      https://edition.cnn.com/2020/03/14/h...ead/index.html - JAV pareigūnai pasirodo tik neseniai sužinojo, kad užkrėsti gali ir žmogus be simptomų.
                                      Apart to, kad net mes forume tą jau seniai skaitėme, kaip kažkam apskritai tai gali būti neaišku.
                                      Juk jei tu užsikrėtęs, bet nerodai simptomų, vis tiek esi užsikrėtęs. Ir jei užsikrėtęs vadinasi gali užkrėsti.
                                      Kodėl kažkas galvojo kitaip? Tai yra, kad užsikrėtęs negali užkrėsti vien todėl, kad neturi simptomų.
                                      Juk užkrečia tavo turimas užkratas- virusas, o ne tavo turimi simptomai.
                                      Nustebino rimtai.
                                      Paskutinis taisė Gator; 2020.03.17, 01:53.

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                        Įdomu ne tik tai, kad tik du žmonės, kuriems nėra 50 metų, mirė, bet ir tai kad virš 70+ metų žmonės apskritai sudaro 40% visų diagnozuotų atvejų. o tų, kam iki 50 metų, tėra 20%. Tai truputi nelogiška, nes tų, kam iki 50, yra žymiai daugiau ir jie daug daugiau socializuojasi, dirba tarp daug žmonių ir daug mažiau namie sėdi, kas reiškia daug didesnę tikimybę pasigauti virusą. Labiausiai tikėtina, kad dauguma tų iki 50 metų net nesikreipia pagalbos, nes net nežino, kad koronavirusą turi. Bet jeigu tokie žmonės gali užkrėsti kitus žmones, tai užkirsti kelią viruso plitimui galima tik ypač radikaliomis karantino sąlygomis, o kita labai svarbi sąlyga - visi turi dėvėti veido kaukes. Kinijoje net ir šiandieną, kai su virusu praktiškai susidorota, yra parivaloma visiems be išimties dėvėti veido kaukes. Bet pas mus tai vadina 'tai juk nuo viruso neapsaugo', užtai apsaugo nuo jo platinimo, net jei ir atrodo, kad tu sveikas. Aš bijau, kad pas mus tos karantino priemonės paprasčiausiai bus per skystos, kad jį sulaikytų, nes tiesą sakant mes tų priemonių net nelabai turim - vargu ar tas veido kaukes išeitų visiems gauti net jei labai norėtų.
                                        Italai dabar testuoja tik tuos, kuriems jau aukščiausiasis rodosi. Todėl didžioji dalis ir yra vyresnio amžiaus. Geriausiai situacija pasimato iš Pietų Korėjos, kurie testavo visus iš eilės, tai 20-29 amžiaus grupė žymiai daugiau susirgimų turėjo, nei kitos.

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                          Bet man dar įdomu ar teisybę jis sako, kad kuo mažiau viruso pasgausi, tuo lengviau persirgsi?

                                          Aš kaip nespecialistas galvojau, kad tu arba virusą pasigauni, arba nepasigauni. Jei pasigauni tai nesvarbu ar daug tų dalelių įkvepi, ar mažai, jis taip pat tave užkrečia.
                                          O iš tiesų yra kitaip - kad daug kas priklauso nuo to kiek tų dalelių įkvepi?
                                          Aš šito irgi nelabai suprantu, nes kiek aš suprantu, tai kada virusas organizme pradeda daugintis - tai jau jis ir prisidaugins. Antra vertus, jeigu neklystu, tai vakcina nuo virusų būtent ir yra kažkoks mažas ligos kiekis toks, koks organizmą nesusargdiną, bet kartu pakankamas jį priversti surasti tą 'antivirusą' ir taip organizmas įgauna imunitetą, nes tas skiepo skystis, kaip ir bet koks kitas vaistas, iš organizmo yra pašalinamas per pora dienų, o nuo nemutuojančių virusų imunitetas yra įgaunamas visam gyvenimui.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X