Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Imtis niekaip nesusiję su masteliu.

    Žinoma, kad mažos imtys iškreipia situaciją.

    Bet tai nekeičia esmės, kad ta iškreipta situacija bus vienodu lygiu iškreipta, kad ir kokį mastelį naudosime.

    Suserga 1 iš 2000 neringiskių.

    Galima rašyti:
    Sergamumas 0.05 proc.
    Sergamumas 5 atvejų 10.000 žmonių
    Sergamumas 50 atvejų 100.000 žmonių
    Sergamumas 500 atvejų 1.000.000 žmonių
    Jokio skirtumo trp šitų nėra. Mažos imties situacija visais atvejais iškreipiama vienodai.
    Iškreipiama dėl mažos imties, o ne dėl pasirinkto 0.05 procentų atvaizdavimo mastelio.

    Tas atvejis šimtui tūkstančių naudojamas tam, kad paprasčiau būtų sakyti, nereiktų procentiniais punktais po kablelių žongliruot ir tiek. Jis nieko nekeičia absoliučiai.

    Aš matyt ne taip diskusijos temą supratau ir savo trigrašį įkišau.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė rmss Rodyti pranešimą

      Ta informacija, kurią matome kasdien spaudoje yra iš NVSC/SAM (anksčiau SAM skelbdavo darbo dienomis, NVSC savaitgaliais, jei nieks nepasikeitė). SAM informaciją gauna iš NVSC, o NVSC apie mirtis tik iš ligoninių. Kiek mirusių ne ligoninėse nuo Covid-19 toje statistikoje nesimato, čia reikia RC duomenis žiūrėti. Nepaisant dar tų poros šimtų mirčių, kurios tiesiog pasimetė.
      Niekas jau nepasimetė. Susitvarkė su savo informacijos pateikimo kanalais ir dabar viskas ten teisinga, t.y. ta pati informacija skelbiama, kaip ir RC.
      O be to šiais laikais mirties atvjus kas registruoja? Ar ne gydytojai? Namuose mirusiam asmeniui irgi kviečiama greitoji pagalba, kurios gydytojas ir išrašo spravkę, pagal kurią jau paskui artimieji eina ir išsiima mirties liudijimą. Arba vežama į morgą, jei mirties priežastis neaiški, o jau ten patalogoanatomas išrašo spravkę. O morgai ir greitoji kokiai ministerijai pavaldūs ir turi teikti informaciją?
      Kito kelio nėra. Nepalaidosi legaliai be to. Taip kad nereikai čia skleisti pasakų apie kažkokius tai informacijos kardinalius neatitikimus. Ji gali kiek vėluoti, bet tai iš esmės nieko nekeičia, jei kalbame apie praėjusio mėnesio ar praėjusios savaitės duomenis.
      Paskutinis taisė Al1; 2020.12.16, 23:44.

      Comment


        Parašė liutass Rodyti pranešimą
        AstroZeneca jau kergiasi su Sputnic V
        https://www.washingtonpost.com/world...0c4_story.html
        NAX, čia kaip "Ežiukas rūke" pripažintas geriausiu visų laikų animciniu filmu ...

        "AstraZeneca “will soon begin exploring within Russia to understand whether two adenovirus-based vaccines can be successfully combined,” the company said."
        Russia said AstraZeneca had agreed to explore using a Sputnik V “component” as part of ­efforts to create an improved vaccine.

        Comment


          Ir kas čia tokio? Pasidomėkite, kaip buvo su vakcina nuo poliomielito. Irgi TSRS-JAV bendradarbiavimo rezultatas.

          Comment


            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
            Neužsikištų, nes iš didmiesčių į rajonų PC važiuoti prasmės nėra, jei jau iš rajonų važiuoja į didmiesčius. Ir kiek važiuoja ir kada? Darbo dienomis nevažiuoja, nes dirba. Tik nedidelė dalis gali leisti važiuoti darbo dienos metu. Vakare tamsoje irgi nesiraus už kelių šimtų kilometrų. O vakariniams apsipirkimams sumažinti galima buvo apriboti darbo laiką vakare didiesiems PC. Be to kai kurie mažesni PC jau apribojo dar prieš porą savaičių darbo laikus ryte ir vakare. Iš rajonų į didmiesčius apsipirkti važiuojama savaitgaliais. O savaitgalį eismas bus ribojamas.

            Be to Lenkijoje bent jau su maisto prekių PC daroma priešingai. Kadangi sekmadieniais jiems yra ribojimai jau keletą metų, tai buvo planuota leisti dirbti ir sekmadieniais. Neaišku, ar buvo leista. Bet planavo tai tikrai.
            Labai daug norite. Niekas apie jokias išimtis net negalvoja. Apskritai jokios išimtys apribojimų dėl pandemijos politikoje nėra svarstomos, deja. Didmiesčių ir didmiesčių rajonų problema visiškai niekam nerūpi, nors jie pernelyg tarpusavyje susiję, kad galėtų būt taip lengvai atskirti. Įsivaizduoju kaip ten pusėje Bajorų linksma gyventojams, kurie gyvena 5 metrai nuo
            Vilniaus “pasienio”, bet į didesnę maisto prekių parduotuvę Kalėdoms turės važiuoti aplinkui visą Riešę, kokių 20 km
            Apie judėjimo lengvatas persirgusiems, kurių per Kalėdas bus jau apie 2% visų gyventojų, irgi niekam neįdomu, sedėkit namie mažučiai. Tai va, pamirškit visokias išimtis ir lengvatas, netgi tas, kurios būtų logiškos.

            Comment


              Parašė rmss Rodyti pranešimą
              Tik kas Turkijoj neaišku, arba jiems visiškas kolapsas, arba kažkas su reportingu pasikeitė ir išlindo seni duomenys.
              Man irgi buvo iškilęs toks klausimas. Pasirodo, iki gruodžio 10 dienos statistikoje buvo tik simptominiai atvejai. Nuo tos dienos pripliusavo visus ankstesnius teigiamus besimptominius testus.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Parašė Al1 Rodyti pranešimą


                Mano skaičiavimas duoda teisingą, skaičių. Mirtingumas yra nedidelis lyginant su užsikrėtusiųjų skaičiumi ir taip skaičiuojant paklaidos siekia maksimum dešimtąją procento dalį, realiai dar mažiau. Tuo tarpu tai, kaip skaičiuojate pats, neteisinga. Reiškiasi, per epidemiją aukų skaičiai gaunasi dvigubai ar daugiau didesni nei jai pasibaigus? Ir kaip tai pavadinti, jei ne manipuliacija, siekiant sukelti paniką, įbauginimą, pagrindžiant neteisingus ir netgi neteisėtus spendimus kovojant su liga, o paprasčiau tai yra melas.
                Ne. Jūsų skaičiavimai duoda neteisingą skaičių. Mirtinguma galima lyginti tik su žinomu išeičių skaičiumi, o ne užsikrėtusiųjų. Jūsų palyginimas yra nelogiškas ir klaidina kitus. Kai bus žinoma išeitis tų, kurie serga bet nemirė, dalis jų taip pat mirs, ir tie skaičiai nelabai jau pasikeis, nebent rasim kokius naujus vaistus. Čia jūs skleidžiate melą.

                [Melą skleidžia tie, kurie sako nuo gripo komplikacijų mažai. Tiesiog niekas į jas didelio dėmesio nekreipia, išskyrus pačius tuos, kuriems jos kelias problemų, ir apie jas kas valandą per žinias nepraneša. Nes jei pranešinėtų apie kiekvieną pirstelėjimą, tai tiesiog būtu siaubas, o ne gyvenimas. Viską reikėtų nutraukti ir dėl kiekvieno pirstelėjimo nuo bet kokios ligos saviizoliuotis, gydytis ir dar geriau, pabaigti su gyvenimu, kad nesikankinti, nes visas gyvenimas vien tik pavojai numirti. Taip, iš tiesų, tai gal iš karto į grabą lįsti?
                O su korona dar per anksti yra teigti, kad nuo koronos lieka komplikacijos visam gyvenimui (neskaitant persirgusių sunkia forma, kuriems liks problemos su plaučiais ir kai kurios kitos). Bet sunkaus gripo atveju irgi komplikacijos dažniausiai bus ilgam laikui ar visam gyvenimui. Vėlgi, komplikacijos atsiranda ne tik dėl ligos sunkumo kaip tokio, bet ir dėl neteisingo, nesavalaikio gydymo, kai liga pasunkėja. Bet komplikacijos, kai gydoma pavėlavus ar neteisingai, įmanomos esant bet kokiai ligai ir korona čia ne išimtis.
                Na tai matyt visi medikai ir mokslininkai meluoja, o jūs vienas esate teisus dėl gripo. Dėl pirstelėjimo gyvenimo nenutraukia, nutraukia dėl viruso nužudančio kas penkiasdešimtą užsikrėtusįjį.

                Reguliuojama nepakankamai, žala sveikatai ir aukų skaičius didesnis nei nuo koronaviruso. Nesąmonė yra tai, kad koronavirusas yra ypač pavojingas ir kitų tokių pavojingų ligų seniai nebuvo.
                Alkoholį galima uždrausti, tik nereikia to daryti kertant kirviu iš karto. Bet lėtai, per porą dešimtmečių kryptingai veikiant, galima būtų jo vartojimą suvesti į minimumą.
                Čia pritarsiu, reikėtu griežtesnių reguliavimų tiek su narkotikais, tiek su vairavimu. O kad koronavirusas pavojingas ir seniai tokio pavojingumo ligos nebuvo yra faktas, kurį neigiant tik pats kvailai atrodote.

                Tai va, miršta ir nuo kiaulių gripo, bet niekas nerėkia ir tragedijos nedaro. O bliauna dėl koronos. Nes kažkam tai naudinga, kažkam to reikia, kad sukelti pasaulinę krizę, vietoj to, kad ramiai, be isterijos ir panikos užsiėmus kova su liga. Isterija ir panika niekada prie gero nepriveda. Jei turtingoms šalims tai negresia, tai visokioms atsilikusioms šalims koronaisterija gresia milžiniškomis ekonominėmis-socialinėmis problemomis, badu, karais, milijonais pabėgėlių, kurie, beje, atplūs kur? Į Europą! Lyg jų čia trūktų... Ir vėlgi, su visokiomis ligomis, ta pačia korona, kuri tokiu būdu dar ilgai nebus numalšinta...
                Taip, bet vėlgi, nuo kiaulių gripo per metus mrišta tiek, kiek dabar per dieną nuo koronaviruso. Beje galbūt neatsimenate, bet kai kiaulių gripas buvo naujas virusas, ribojimai buvo ir dėl jo. Tiesa lietuvoje nelabai jo buvo.

                Tai ir yra ramiai be panikos kovojama su virusu, čia tik jūs panikuojate nes negalite eilinį kartą nusigerti kokiam bare ar visos lietuvos išva-inėti per kalėdas.

                Tai gal korona baisesnė? Kai nuo ispaniško buvo įvairiais skaičiavimais nuo 25 iki 50 milijonų aukų. Nereikia lyginti užsikrėtusių su mirusiais.
                Žiūrint kur. JAV nuo COVID-19 mirė daugiau nei nuo H1N1 pagal CDC skaičius.

                Užsikrėtimo tikimybė ir ligos plitimas yra tiesiogiai priklausomi. Maža užsikrėtimo tikimybė – liga plinta lėtai.
                Žinokite yra ir kitų variantų, ne tik maža tikimybė ir 100% tikimybė.

                Comment


                  Šiandien ir Šimonytė patvirtino, kad realiai neaptinkama nemaža dalis užsikrėtimų.
                  Tai irgi komplikuoja situaciją.

                  Comment


                    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                    Žiūrint kur. JAV nuo COVID-19 mirė daugiau nei nuo H1N1 pagal CDC skaičius.
                    JAV nuo koronos mirė jau 0,1% visų šalies gyventojų. Kas yra šiais laikais "truputį" per daug nuo "paprasto gripo"
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Šiandien ir Šimonytė patvirtino, kad realiai neaptinkama nemaža dalis užsikrėtimų.
                      Tai irgi komplikuoja situaciją.
                      Vargu, ar bent viena valstybė sugeba tiek ištestuoti, kad išgaudyti visus. Nebent koks Liuksemburgas, na, bet tai nykštukinė šalis.

                      Netgi masinis testavimas iš esmės nepadeda suvaldyti situacijos, tą puikiai įrodo Slovakijos pavyzdys. Lapkritį per kelis savaitgalius slovakai ištestavo milijonus žmonių antigenų testais, bet įtaka susirgimų kreivei buvo tik labai trumpalaikė, dabar vėl fiksuoja rekordinius augimus. Kalėdoms jie įveda griežtą lockdowną, kur kas griežtesnį, nei Lietuvoje. Netgi jų premjeras pripažino visišką pralaimėjimą ir netgi atsiprašė, kad visiškai be reikalo ištaškė milijonus mokesčių mokėtojų eurų.
                      Taip pat, jau ir iš viso pasaulio giriamos Pietų Korėjos valdžios jau galima išgirsti nuomonių, kad vis dėl to ta strategija, paremta testavimu ir atsekimu, bet netaikant griežtų suvaržymų, neveikia taip gerai, kaip norėtųsi. Dabar Pietų Korėjoje prasidėjo rimta trečioji banga, kuri, prognozuojama, kad bus kur kas rimtesnė nei pavasarį.

                      Deja, kai tokie susirgimų skaičiai, ko gero, nėra jokios tinkamos alternatyvos visiškam visos visuomenės izoliavimui. Testavimas nepadeda. Kitas klausimas, kad tokie apribojimai, kaip dabar. amžinai galioti negali. Vasarį neišvengiamai reikės bent iš dalies švelninti ribojimus. Aišku, nemaža tikimybė, kad iki sausio pabaigos skaičiai nukris kelis kartus, kas teoriškai leistų pradėti laipsnišką švelninimą. Bet, ko gero, pagrindinė dilema - kai saugiai atsiverti, neišprovokuojant naujos bangos. Izraelyje, Čekijoje, Airijoje, praėjus kelioms savaitėms po atsidarymo, skaičiai vėl pradėjo kilti.
                      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                      Marsrutai.lt tinklaraštis!
                      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                      Comment


                        Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                        Deja, kai tokie susirgimų skaičiai, ko gero, nėra jokios tinkamos alternatyvos visiškam visos visuomenės izoliavimui. Testavimas nepadeda. Kitas klausimas, kad tokie apribojimai, kaip dabar. amžinai galioti negali. Vasarį neišvengiamai reikės bent iš dalies švelninti ribojimus. Aišku, nemaža tikimybė, kad iki sausio pabaigos skaičiai nukris kelis kartus, kas teoriškai leistų pradėti laipsnišką švelninimą. Bet, ko gero, pagrindinė dilema - kai saugiai atsiverti, neišprovokuojant naujos bangos. Izraelyje, Čekijoje, Airijoje, praėjus kelioms savaitėms po atsidarymo, skaičiai vėl pradėjo kilti.
                        Na, čia jau tikėkimės, kad į pagalbą ateis vakcina.

                        Comment


                          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

                          Na, čia jau tikėkimės, kad į pagalbą ateis vakcina.
                          Būtent, visos viltys tik į vakciną, tik ji iš esmės gali padėti pilnai grįžti į įprastą gyvenimą.
                          Vasarą sergamumas natūraliai turėtų būti mažesnis dėl klimato sąlygų, na o iki rudens peršalimo ligų sezono pradžios (spalis-lapkritis) tiesiog būtina paskiepyti tokį kiekį žmonių, kuris leistų pasiekti bandos imunitetą.
                          Jei kitais metais reikės karantinus įvedinėti dar kartą - manau, kad jau ekonomika nebepatemptų.

                          Bet čia dar tolimesnė ateitis. Žiemą ir bent pirmąją pavasario pusę teks kažkaip išgyventi dar be masinio skiepijimo.
                          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                          Marsrutai.lt tinklaraštis!
                          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                          Comment


                            „Tokios testavimo apimtys, kokias mes dabar turime, ir testavimo rezultatai – iki 20 proc. testų yra teigiami, mes galime konstatuoti, kad testavimas jau nieko nebeparodo apie realią padėtį“, – teigė premjerė.

                            „Tiesiog mes nežinome, kiek realiai yra žmonių, kurie serga“, – pridūrė ji.

                            Premjerė teigė besitikinti, kad visuomenė laikysis karantino reikalavimų, kitu atveju sausį galima laukti dar vienos COVID-19 bangos.

                            „Jeigu žmonės didžiąja dalimi laikysis karantino apribojimų, tai sausio pabaigoje mes galime tikėtis 500–700 naujų atvejų skaičiaus, tai jau būtų labai didelis palengvėjimas kartu ir mūsų sveikatos sistemai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

                            https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=86020959

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              pezalai
                              A, tai tu geriau viską žinai, nei specialistai kurie su tuo dirba ir patys penktadienį komentavo kodėl tie neatitikimai susidarė? ok.

                              Comment


                                Galima naikinti tuos testavimo punktus. Savo misiją jie jau atliko.

                                Comment


                                  Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                  Netgi masinis testavimas iš esmės nepadeda suvaldyti situacijos, tą puikiai įrodo Slovakijos pavyzdys. Lapkritį per kelis savaitgalius slovakai ištestavo milijonus žmonių antigenų testais, bet įtaka susirgimų kreivei buvo tik labai trumpalaikė, dabar vėl fiksuoja rekordinius augimus. Kalėdoms jie įveda griežtą lockdowną, kur kas griežtesnį, nei Lietuvoje. Netgi jų premjeras pripažino visišką pralaimėjimą ir netgi atsiprašė, kad visiškai be reikalo ištaškė milijonus mokesčių mokėtojų eurų.
                                  Na tai testuoja testais, kurie parodo ar tu jau persirgęs liga, ir taip bando pagauti tuos, kurie užsikrėtė bet dar nerodo simptomų. Tai aišku kad veltui ištaškyti pinigai. Kai antigeno testas rodo teigiamą jau per vėlu - tu jau užkrėtei tuos kuriuos galėjai užkrėsti.

                                  Comment


                                    Imunitetas ne amžinas, nežinai, kada vėl gali susirgti. Ir besimptomiu taip pat.

                                    Comment


                                      Kiek laiko pasiskiepijus "groja" ta vakcina? Lyg apie kelis mėnesius. Į metus reikės ~ 4 skiepų?

                                      Comment


                                        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                        Kiek laiko pasiskiepijus "groja" ta vakcina? Lyg apie kelis mėnesius. Į metus reikės ~ 4 skiepų?
                                        manau, bus kaip su paprasto gripo skiepais. kasmet po nauja vakcina, savanoris skiepinimasis. Mirstama ne nuo viruso, o nuo jo komplikaciju.

                                        Beje, Pfizer vakcina neuzkerta kelio uzsikresti Covid19, tik sumazina komplikaciju rizika. Taip kaip vakcina nuo sezoninio gripo.

                                        Comment


                                          Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                          Kiek laiko pasiskiepijus "groja" ta vakcina? Lyg apie kelis mėnesius. Į metus reikės ~ 4 skiepų?
                                          Neaišku. Jeigu imunitetas susidaro toks pat kaip persirgus - kelis mėnesius. Bet vakcinų kurėjai teigia, kad susidaro ilgesniam laikui. Realiai pratestuoti dar nelabai įmanoma nes vakcina prastumta greitai ir nuo bandymų tiesiog nėra praėje tiek laiko.


                                          Comment

                                          Working...
                                          X