Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Kas be ko. Kažkaip pro ausis visiems praėjo pastebėjimas, kat realus mirštamumo pervišis Lietuvoje yra jau 2,5 karto didesnis. Dalis tikriausiai nuo nediagnozuoto covid-19, dalis nuo paūmėjusių šaliutinių susirgimų ir tiesiog negydomų ligų dėl stipriai aptvertų (taip sakysim) medicininių paslaugų.
    Ir įtarimas, kad mažinami covid mirčių skaiciai nes dabar kasdien po beveik tiek pat būna mirusių dėl kitų priežasčių, bet užsikrėtusių Covid-19.

    Comment


      Kiek aš suprantu, tai mirtis nuo covid-19 yra sąlygojama sunkaus plaučių nepakankamumo. Gal kažkas žino detaliau, kaip tai skirstoma?

      Comment


        Žvengeu koke valandą. Reportažas tarpnacionalinio bendravimo kalba apie tai, kaip mūsų šiauriniai sėkmingesni pusiau kaimynai kovoja su COVID-19:
        https://rus.delfi.ee/daily/estonia/v...ii?id=91867751
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
          Aš kažko nesuprantu. Maksimaliai sugriežtinti susitikimai lauke, bet visiškai laisvai paliekami kontaktai parduotuvėse ir prekybos centruose. Maždaug, lauke, prie eglutės su draugais susitikti negalite, bet galite kartu varyti į prekybos centrą pasižmonėti.
          Jūs pažiūrėk nuotraukas prie eglutės ir tada pasvarstyk tie ribojimai praktiškai įgyvendinami ar ne.

          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

          Aha, nes prekybos centre tikrai sukontroliuosi pirkėjus, kokiomis grupėmis jie lankosi
          Būtų galim sukontroliuoti, jeigu tam būtų valios.

          Parašė Evier Rodyti pranešimą

          Kaip netikėta... Jau net visiškai kompetencijos neturintiems žmonėms darosi aišku, kad nei restoranai, nei parduotuvės, nei prekybos centrai, jei gerai vėdinami, nekelia didelės grėmės.
          Jau tikrai reikia visiškai neturėti kompetencijos kad šitaip teigti.
          Štai CDC studija kurioje būtent viešo maitinimo įstaigos yra nustatytos, kaip pačios pavojingiausios vietos užsikrėsti: https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/...cid=mm6936a5_x

          Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
          O jei ateityje tik daugės daugiau tokių naujų virusų/pandemijų bangų, tai vėl nuo visko skiepytis reiks? Aš gal irgi esu kokios nekaltos ligelės nešiotojas, tačiau tam tikros socialinėms/amžiaus grupėms ji gali būti mirtinai pavojinga. Ir manote, jog tokią ligą reiktų taip sureikšminti?
          Kiek bomžų platina visokias tuberkuliozes ir pan. zarazas, tačiau kažkaip nėkart nepavyko užsikrėsti nuo jų iškvepiamų bacilų net lankantis tokiuose jų traukos taškuose kaip taromatai..
          Kad daugės tai 100%. Virusai mutuoja ir vis atsiranda naujų atmainų kurios sugeba išlikti. Todėl ir turime vis kokią epidemiją kas 10 metų, tik šiemet taip prasileidome, kad tapo pandemijam nes neįvertinome koks rimtas virusas. Corona virusų yra keliolika vien žinomų. Geriausias sprendimas yra jį visiškai išnaikinti kaip SARS1, bet šitą čia jau šaukštai po pietų, taigi skiepysimės, ir skiepysimės sekančiu virusu ir t.t.

          O kaip galvojate be skiepų kas būtų, kai virusų vis daugėtų? Kas 10 metų gyvenimo trukmė -10 metų?

          Turberkuliozė lietuvoje yra realiai negydoma todėl mes esame didžiausias židinys europoje, prastas pavyzdys.

          Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
          Sutinku, kad užkrečiamas lengvai, tačiau kiek procentų nuo visų užsikrėtusiųjų jis nužudo? Kodėl net pusė (ar daugiau) užsikrėtusiųjų nejaučia jokių simptomų? Vat 2014 m. Vakarų Afrikoje įvykęs Ebola viruso protrūkis tai tikrai atrodė kažkas siaubingo - kai kraujuojama pro visus įmanomus galus ir miršta dagiau nei pasveiksta. Covid simptomai gi labai panašūs į gripo, kurį stipraus imuniteto žmonės įveikdavo, didelė dalis pasveiksta ir dabar. O dėl vyresnio amžiaus žmonių, tai natūralu, kad jie sunkiau atlaiko visa tai. Tiesiog viskas taip sukelta, nes ši liga kažkokia nauja, nežinoma, menkai ištirta ir pan. O kai prieš metus-du gripo sezonu užeidavau parduotuvėn prisidengęs nosį nuo įvairaus plauko kosėjančių tipų, tai visi žiūrėdavo į mane kaip į durnelį, o dabar tai jau norma, visi patikėję, išsigandę ir pabandyk užeiti į kokią kontorą be kaukės. Tai tokiems ir klausimas - kodėl į gripą nežiūrėdavote taip rimtai? A, dėl to, kad jis nebuvo taip afišuojamas.
          Visi medikai kaip tik aiškina, kad dauguma besimptomių ankščiau ar vėliau sulaukia simptomų, tiesiog ilgas inkubacinis periodas. O Ebola tai visiškai nebaisus virusas palyginus. Ebola užsikrėčia per skysčių perdavimą, taigi net pagrindiniai higienos standartai vakaruose jį sustabdytų. Afrikoje jis plinta tik dėl papročių kaip bučiuoti mirusių giminių žaizdas ir šamanai rengiantys reidus į ligonines "išlaisvinti sergančius". Beje, Ebolos mirštamumas irgi nėra virš 50%, taigi ne, pasveiksta daugiau nei miršta.

          O į gripą nežiūrėdavom rimtai nes debilai buvom.
          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Kiek aš suprantu, tai mirtis nuo covid-19 yra sąlygojama sunkaus plaučių nepakankamumo. Gal kažkas žino detaliau, kaip tai skirstoma?
          Dažniausiai bet ne vien. Yra pastebėta atvejų kuomet sustoja širdis ar nervų sistema "padūsta". Nors dauguma taip - dvipusis plaučių nepakankamumas.


          Comment


            Neaišku, ar bus trečia rimta banga, jei turėsime vakciną, bet kas tikrai aišku - tai po pandemijos pabaigos (tikiuosi, vakcina ją užbaigs) bus dar viena banga gydymo įstaigose - kai jas užplus COVID persirgę asmenys, kuriems pasireikš rimtesni šalutiniai poveikiai, kuriems gydyti reikės medikų pagalbos. Su šia problema neišvengiamai susidurs visos tos šalys, kurios nesugebėjo anksti sustabdyti viruso plitimo ir kuriose didelis skaičius gyventojų su virusu susidūrė.

            Berods, su pasekmėm anksčiau ar vėliau gali susidurti net tie, kas persirgo to nežinodami (ty. nepajutę jokių simptomų, o apie persirgtą ligą sužinoję tik atlikę antikūnų testą).
            Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.12.04, 10:40.
            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
            Marsrutai.lt tinklaraštis!
            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

            Comment


              Belenkas....Belenkas...Belenkas. Jei po taisybei, tai tikrai netikėjau, kad šitaip prasileisim antroje bangoje, nežiūrint veryga neveryga.
              Show must go von!

              Comment


                Taip, po to kaip pasisekė su pirmaja banga maniau kad tikrai rimčiau ir antrają suvaldysim. Deje labai atsipalaidavo lietuviai.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Kiek aš suprantu, tai mirtis nuo covid-19 yra sąlygojama sunkaus plaučių nepakankamumo. Gal kažkas žino detaliau, kaip tai skirstoma?

                  Man neramu dėl to, kad dažniausiai taip, bet iš tikrųjų liga puola ir kemša kraujagysles, todėl gali būti ir staigių mirčių nuo koronos, kurios bus užrašytos kaip tiesiog insultas ar infarktas, o korona nebus net nustatyta ir apie ją nieks nežinos, nieks to žmogaus nesisaugos.
                  ПТН ПНХ
                  «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                  Comment


                    Dulkys skiriamas į ministrus. Reikia tikėtis greitų sprendimų. Kas norėtų dabar Dulkio vietoj pabūt?
                    Show must go von!

                    Comment


                      ar tik ne PSO buvo išleidę rekomendaciją, kad tol, kol COVID-19 nėra iki galo išstudijuotas, dar nežinomi visi jo sukeliami šalutiniai poveikiai ir sąveika su kitomis ligomis, tol visas mirtis, jei mirusysis buvo užsikrėtęs koronavirusu, reikia įrašyti būtent COVID-ą kaip mirties priežastį ? Nerašyti siūloma tik tokiu atveju, jei mirštama dėl su sveikata nesusijusių priežasčių (nužudymas, savižudybė, nelaimingas atsitikimas, avarija ir pan.)
                      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                      Marsrutai.lt tinklaraštis!
                      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                      Comment


                        Pagrindinis dalykas saugantis yra laikytis atstumo nuo visų kitų žmonių, nuo kurių tik įmanoma, Ir plauti rankas, nes lieti daiktus ir veidą. Todėl visur, kur įmanoma (ir ekonomiškai mažiau žalinga), draudžia susibūrimus. Yra žmonių, kuriems gan įprasta, gan lengva ir patinka laikytis atstumo, o yra žmonių, kurie net neįsisąmonindami prie visų prilenda, kalba, rėkia prie pat, kvėpuoja ant kitų savo orą. Daug kas pamiršta, kad gali kąvnors užkrėsti ar užsikrėsti anksčiau, negu pats ar kitas pajus, kad serga.

                        Šiaip atėjau įkelti šito video apie Švediją, tai įkeliu.
                         
                        ПТН ПНХ
                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                        Comment


                          Parašė VNS Rodyti pranešimą
                          Dulkys skiriamas į ministrus. Reikia tikėtis greitų sprendimų. Kas norėtų dabar Dulkio vietoj pabūt?
                          Manau Veryga neatsisakytų. Ne tai, kad darbas smagus, greičiau dėl to, kad tikėtusi jog kita valdžia nedeleguos ministro, galinčio ir linkusio daryti SAM auditą. Kai viskas pasibaigs, laukia įdomios dienos.
                          - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                          - Rusija su Amerika kariauja.
                          - Ir ką, kaip ten reikalai?
                          - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                          - O amerikiečiai?
                          - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                          Comment


                            Riba peržengta: Antakalnio ligoninėje stabdo planines paslaugas, masiškai išrašinėja ar perkelia kitur ligonius

                            Šiandien jau turėjome sutarimą su Antakalnio ligoninės (Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, – aut. past.) direktoriumi, kad nuo šiandien dienos planuojama uždaryti Antakalnio g. 57. Visiškai nebebus teikiamos jokios paslaugos Antakalnio ligoninėje. Taip turėsime papildomai šiam savaitgaliui 60 vietų. O ateinančią savaitę, deja, bet nepakanka Antakalnio ligoninėje darbuotojų. Tai papildomos vietos arba lovos galės būti atidaromos tik radus personalą arba pasitelkus vienokias arba kitokias komandas darbui, jeigu būtų toks poreikis“, – kalbėjo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų, kurios yra organizuojanti COVID-19 ligoninė sostinės regione, direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

                            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=85912695

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Veryga jau nesprendzia. Yra nauja valdzia
                              Nesrendė, nes iki rinkimų vaidino, kad viskas gerai, viskas valdoma, o po rinkimų (dabar) nesprendžia, nes jam jau dzin. Priiminėja idiotiškus sprendimus (pvz., paveiktų šalių sąrašus, kuriuose nebėra ES šalių, nes visose ES šalyse padėtis bloga, bet geresnė nei LT).
                              ПТН ПНХ
                              «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                              Comment


                                Galėtų personalą papildyti:

                                Kariuomenės med. personalas. Gal ir priimti ligonius į kariuomenės kareivines.
                                Studentai: gydytojai, slaugytojai ir kt. tos srities
                                Pensijoje esantys ir norintys padėti ex. gydytojai savanoriai
                                Gal veterinarai
                                Paskutinis taisė Panevezietis; 2020.12.04, 12:33.

                                Comment


                                  Arba atvert aiškiai sienas ir pasikviest rezidentus iš Ukrainų ir Baltarusijų. Laikinai. Siulant 3 kart didesnę algą nei gauna savo valstybėje ir aišku apgyvendinimą. Nebloga kiaulė būtų pakišta kaimynams, bet toks gyvenimas. Gabrielių paskui įpareigot atsiprašyt Rezidentai gerai, kad jiems ten nieko iš esmės aiškint ir mokint nereiktų.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Yra visiškai konkretūs atvejai kai užkratą iš vienos gydymo įstaigos, kurioje COVID-19 židinys, į kitą, kurioje židinio dar nebuvo, pernešė abiejose įstaigose dirbantys gydytojai ir BPSai.
                                    Veryga bandė išleisti nurodymą, kad ligoninės personalas turi pasirinkti vieną įstaigą ir joje dirbti. Kilo baisus kipišas apie pažeidžiamas teises ir t.t. Buvo palikta spręsti įstaigų vadovams. O tie, neturėdami rašto su pažodiniais nurodymais iš SAM gi nieko nesprendžia ... Tai ir turim ką turim.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Iš esmės gydytojai su 7 etatais ir išvežiojo. Bet čia į auditą tas nepapuls.
                                      Show must go von!

                                      Comment


                                        Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                        ar tik ne PSO buvo išleidę rekomendaciją, kad tol, kol COVID-19 nėra iki galo išstudijuotas, dar nežinomi visi jo sukeliami šalutiniai poveikiai ir sąveika su kitomis ligomis, tol visas mirtis, jei mirusysis buvo užsikrėtęs koronavirusu, reikia įrašyti būtent COVID-ą kaip mirties priežastį ? Nerašyti siūloma tik tokiu atveju, jei mirštama dėl su sveikata nesusijusių priežasčių (nužudymas, savižudybė, nelaimingas atsitikimas, avarija ir pan.)
                                        Tai kad netaip veikai tas įrašymas. Mirties priežastimi įrašomos visos galimai sukėlusios ligos priklausomai nuo atvejo. Vienintelė Kinija vis dar naudoja seną metoda kur įrašoma tik viena priežastis nurodant paskutinę negalią, todėl ten statistika visų ligų yra iškrentanti iš konteksto.

                                        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                                        Galėtų personalą papildyti:

                                        Studentai: gydytojai, slaugytojai ir kt. tos srities
                                        Pensijoje esantys ir norintys padėti ex. gydytojai savanoriai
                                        Šitie jau pora mėnesių kaip personalą papildę.


                                        Kariškiai dar gali prisijungti, bet jie ir pas save atvejų turi. Veterinarai tai čia jau visiškas krizinis atvejis, bet jie bendrą medicinos kursą baigę tai juos apmokyti bus lengviau.




                                        Comment


                                          Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                          Iš esmės gydytojai su 7 etatais ir išvežiojo. Bet čia į auditą tas nepapuls.
                                          Jeigu nebūtų gydytojų su 7 etatais, tada sveikatos apsaugos sistemai problema būtų ne tik su coronos ligoniais, bet apskritai visais. Ypač ne Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X