Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Apie kokį imunitetą mes kalbam iš viso? Seniai gi išsiaiškita, kad imuniteto praktiškai nėra, o jeigu ir atsiranda, tai silpnas ir nepatvarus.
    Na, kol kas dar neaišku ar SARS 2 yra daugiau kaip peršalimo korona virusai, kuriuos įmanoma pasigauti per metus porą kartų, ar kaip pirmtakas SARS 1, kuris gebėtų užtikrinti ilgesnį imunitetą. Kol kas neaišku kiek iš tikrųjų paplitęs pakartotinis užsikrėtimas, ar tai nėra išpūstas burbulas, kai apie tokius išgirstam, nes covid dar ir panašus į kitus peršalimo virusus. Dar gali būti ir taip, kad pasigavus kitą virusą, prasitestavus rodys covid liekanas ir be spec. tyrimų neįrodysi, ar čia pakartotinis užsikrėtimas, ar tiesiog kažkuo kitu sergi.

    Vėlgi, šnekam apie nežinomą ligą.

    Savotiškai praskaidrino nuotaiką istorija apie vilnietę, kuri du kartus užsikrėtė covid (tiesa, pirmą kart nesitestavo, nes neturėjo galimybės, bet simptomai kaip covid ir labai daug požymių, kad tai buvo covid). Nežinau, gal darbo pobūdis neleidžia, bet jei būtų pasisaugojusi, tai turbūt būtų tiesiog neužsikrėtųsi nei vieno karto kaip manau nemažai žmonių saugosi ir neužsikrečia iš vis niekuo.

    Be to, neaiškios pasekmės persirgusiems. Plaučių ligos, kraujotakos sistemos pažeidimai, nevaisingumas. Dabar rizikuoti ir turėti ateityje aibes problemų su tuo?
    Labiausiai gąsdinanti komplikacija skamba nevaisingumas, nes paranojiškai žiūrint, tai gal šitas virusas ir žmoniją ilgainiui gali išnaikinti, nes nieks nebegims... (aišku, vėlgi, mes nieko nežinom)

    Ir ar tas socialinis gyvenimas yra vertas tokių kiekių mirčių? Čia jau yra elementarios moralės klausimas. Kad žmogus pasėdės namie be pramogų, nuo to nenumirs. O nuo koronos gali ir mirti. Kol gyvas, esi savo gyvenimą koreguoti, o mirus jau yra viskas, pabaiga.
    Per pirmą karantiną kažkaip dar aptakiau šnekėdavai - ekonomika, darbo vietos ir t. t. Dabar pradeda lįsti neypatingai moraliai atrodanti retorika.

    Kada nors istorijos vadovėliuose rašys "jie turėjo visas galimybes išsigelbėti, bet labiau norėjo pramogų". Na, kaip Romos Imperija beveik.
    Kol už lango siaučia nežinoma liga, nėra taip smagu linksmintis, ypač jei kas kelis šimtasis gyventojas/praeivis yra galimas nešiotojas.

    Aš tiesą sakant į šią ligą žiūriu net ne iš moralės perspektyvos, o iš praktinės. Kas garantuos, kad ši liga nesukels masinių pasėkmių visai žmonijai? Jeigu šios ligos komplikacijos gerokai pakenks žmonijos progresui.

    Gal kaip tik šie karantinai yra pastanga išgelbėti žmonijos progresą.

    Čia aišku tiesiog mano atsargios mintys. Sorry, jei kai kam skambu paranojiškai.

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

      Pas mane trys seneliai gyvi, visiems jiems 85+ metų, pačioje pačiausioje rizikos grupėje, man labai rūpi jų sveikata, bet aš nesuprantu kaip kažkokio baro Vilniuje uždarymas, kur renkasi jaunimas, gali sumažinti jų riziką užsikrėsti.
      Jeigu nesuprantat, tai aiškinu: jei į barą X ateina koks 1 superplatintojas, tai vieno vakaro metu jis, kontaktuodamas su kitais bare esančiais žmonėmis (kurių skaičius savaitgaliais gali būti skaičiuojamas net ir šimtais) gali juos visus apkrėsti. Nors ir neturėdami simptomų, tie žmonės gali platinti virusą aplankydami savo tėvus, senelius ar kitus rizikos zonoje esančius žmones.

      Tai yra blogai, bet man nesuprantama kodėl blogai turime daryti visiems, kodėl iš vaikų, paauglių ir studentų turime atimti tokius reikšmingus ir jų vystymuisi svarbius gyvenimo metus.

      Kiekvienam skirtingi. Man tai tikrai svarbiau kad mano tėvai ir seneliai liktų gyvi. Jeigu jums didesnis prioritetas yra palakti baruose penktadieniais, o artimųjų mirtis nėra vertinama kaip kažkas blogo, tai šiek tiek gaila jūsų moralės

      Comment


        Parašė liutass Rodyti pranešimą

        bet pas juos totalus lockdownas? Ar viskas dirba ir jie laisvai keliauja?
        Kiek skaičiau, viskas atvira ir šalies viduje jie keliauja laisvai. Nesu tikras dėl užsienio.

        Bet tik mieste atsiranda židinys - miestą izoliuoja, viską uždaro ir visus testuoja.
        Post in English - fight censorship!

        Comment



          Parašė index Rodyti pranešimą

          Kaip konkrečiai tą darytumėt? Kokia stebuklinga "infrastruktūra" tai būtų?
          Reikėtų sukurti rizikos grupių palaikymo infrastruktūrą - pvz. maisto pristatymas. Man labai sunku suprasti logiką ir pagrindinę priežastį, dėl ko turėtų būti skelbiamas karantinas:

          Parašė index Rodyti pranešimą
          Baruose apsilankęs jaunimas važiuoja pas tėvus ir senelius.
          Mano supratimu problema yra ne ta, kad jaunimas vaikšto į barus, o tai, kad po to važiuoja pas senelius. Jeigu paskelbiame karantiną - tai iš idėjos jaunimas turėtų ne tik kad nesilankyti baruose, bet ir nelankyti senelių. Visgi esmė yra ta, kad problema čia ne jaunimo barų lankymas, o senelių lankymas, dėl to reikia spręsti senelių lankymo problemą, nes barų lankymo problema nėra problema, jų uždarymas yra problema, nes daug kas netenka darbo, pajamų ir susiduria su didžiulėmis problemomis iš ko išlaikyti šeimą.

          Comment


            Parašė liutass Rodyti pranešimą

            bet pas juos totalus lockdownas? Ar viskas dirba ir jie laisvai keliauja?
            Viskas dirba ir po Kiniją laisvai keliauja. Turi telefonuose po šviesoforą. Kiek pamenu, jei žalias - laisvas. Geltonas - eik namo ir niekur paskui neeik, kol nebus vėl žalias. Raudonas - į spec. instituciją. Šviesoforo signalą nustato grynai pagal tai kur tavo telefonas yra. Gali operatoriai atsekti net kur eilėje stovėjai. Panašu, kad šviesoforas gyvenimui netrukdo, o jei kam nors užsidegtų į geltoną/raudoną, tai jau būtų įvykis nušviestas per visą Kinijos ir pasaulio žiniasklaidą. "Kinijos mieste X rastas vietinis atvejis!!! Wow!" Tikimybė pakliūti į tokį įvykį, manau, nykstamai maža, nes tiesiog greit visus suizoliuoja.

            Aišku, kadangi nesu labai įsigilinęs į jų sistemą, tai negaliu komentuoti trūkumų. Kažkokių nuogirdų teko girdėti, kad atsitiktiniai žmonės lankantys studentų bendrabutį buvo įkalinti neapibrėžtam laikui ir pan.

            Comment


              tai isnaikino virusa? Kaip?

              Comment


                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                tai isnaikino virusa? Kaip?
                Skelbiasi, kad išnaikino, tiesiog ginasi nuo užsienyje galimai virusą pasigavusių žmonių, nes Kinijos sienos nėra uždarytos aklinai 100%. Gynyba neveikia griežtai 100%, tai pratrūksta vis vienam ar kitam Kinijos mieste, bet greit visus suizoliuoja, tai praktiškai nieks ir toliau neserga, tik koks atsitiktinis "nelaimėlis".

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Mano supratimu problema yra ne ta, kad jaunimas vaikšto į barus, o tai, kad po to važiuoja pas senelius. Jeigu paskelbiame karantiną - tai iš idėjos jaunimas turėtų ne tik kad nesilankyti baruose, bet ir nelankyti senelių. Visgi esmė yra ta, kad problema čia ne jaunimo barų lankymas, o senelių lankymas, dėl to reikia spręsti senelių lankymo problemą, nes barų lankymo problema nėra problema, jų uždarymas yra problema, nes daug kas netenka darbo, pajamų ir susiduria su didžiulėmis problemomis iš ko išlaikyti šeimą.
                  Tai siūlai visiems uždraust lankyt gimines? Nes kažkas gali pasidalint virusais bare ir po to darbe užkrėst kolegą, kuris gal baruose nesilanko, bet vyresnius gimines lankyti nori. Bet ką daryti jei patys kolegos vyresnio amžiaus?

                  Comment


                    Šis mokslininkas atrodo rimtas, sako, kad jokios antros bangos nebuvo ir viskas dėl netikslių testų:


                    Detalus straipsnis su video apačioje:
                    https://www.zerohedge.com/medical/pa...false-positive

                    ​​​​​
                    Paskutinis taisė Gator; 2020.11.23, 16:42.

                    Comment


                      Toks jausmas, kad Eidvis arba nežino ar ignoruoja faktą, kad virusą gali skleisti to nežinodamas ir kaip atrodo eksponentinis kontaktų tarp asmenų augimas. Kaip tik turiu puikų pavyzdį tarp pažįstamų - slaugytoja, kuri pasigavo covidą ir buvo nustatyta tiesiog reguliariai tikrinant darbuotojus. Kaip sakė, po testo kelias dienas paperštėjo gerklė ir nieko daugiau, t.y., tiesiog jei taip nutiktų niekas nekreiptų dėmesio ir toliau gyventų įprastinį gyvenimą. Praėjus daugiau nei savaitei, prasidėjo visa klasika - kaulų laužymas, aukšta temperatūra, kosūlys, kvapo dingimas. Tai tokie žmonės tą savaitę ir eitų į darbus, parduotuves, kirpyklas, susitiktų su giminėm, draugais, jei nebūtų uždaryti barai, kavinės, klubai ir visa kita, tai ir ten apsilankytų. Atitinkamai žmonės iš tų vietų, kurie turėjo kontaktą ir galimai užsikrėtė taip pat tą darytų ir t.t. Niekas kitas kaip kontaktų apribojimas neapsaugos nuo viruso platinimo, o kai esam pandemijoje, neatsisakyti kažkokių pramogų dėl bendros visuomenės gerovės yra labai egoistiška.

                      Tas pats ir su tuo "miršta tik vyresni žmonės", kai pavasarį buvo "miršta tik senukai", o vasarą "niekas nemiršta". Jei toliau nesuvaldysim augimo, negaus pagalbos vis daugiau žmonių, ir aišku, nors tarp aukų bus vis tiek daugiausia vyresni asmenys, matysim vis daugiau ir ne tokių senų. O bet tačiau, čia išvis yra labai netaktiška rūšiuoti, kad va seni žmonės pasimirs, tai čia nieko tokio ir tai nėra svari priežasti man netūsinti.

                      Comment


                        na, Kinija yra Kinija, dėl savaime suprantamos priežasties į viską, ką jie skelbia, reikia žiūrėti kritiškai.

                        Bet virusą yra praktiškai išnaikinusios ir tokios šalys, kurios kelia daug daugiau pasitikėjimo - Taivanas, Tailandas, Vietnamas, Australija, Naujoji Zelandija, Singapūras. tai kad čia tikrai nėra "misija neįmanoma"
                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                        Comment


                          Būtų tik Kinija, tai nieko apie ją nerašyčiau, bet kadangi kaimyninėms šalims irgi neblogai sekasi, numanau, kad neblogai sekasi ir Kinijai.

                          Comment


                            Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                            Viskas dirba ir po Kiniją laisvai keliauja. Turi telefonuose po šviesoforą. Kiek pamenu, jei žalias - laisvas. Geltonas - eik namo ir niekur paskui neeik, kol nebus vėl žalias. Raudonas - į spec. instituciją. Šviesoforo signalą nustato grynai pagal tai kur tavo telefonas yra. Gali operatoriai atsekti net kur eilėje stovėjai. Panašu, kad šviesoforas gyvenimui netrukdo, o jei kam nors užsidegtų į geltoną/raudoną, tai jau būtų įvykis nušviestas per visą Kinijos ir pasaulio žiniasklaidą. "Kinijos mieste X rastas vietinis atvejis!!! Wow!" Tikimybė pakliūti į tokį įvykį, manau, nykstamai maža, nes tiesiog greit visus suizoliuoja.

                            Aišku, kadangi nesu labai įsigilinęs į jų sistemą, tai negaliu komentuoti trūkumų. Kažkokių nuogirdų teko girdėti, kad atsitiktiniai žmonės lankantys studentų bendrabutį buvo įkalinti neapibrėžtam laikui ir pan.
                            Būtent taip ir yra. Ir jie dabar gyvena kaip gyvenę, o mes toliau žaidžiam, antros bangos, uždarinėti ar neuždarinėti, protestai, pramogos... Žiūri jie turbūt į mus ir juokiasi.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              itariu, kad vakcina savo kokia turi

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                itariu, kad vakcina savo kokia turi
                                Girdėjau ir aš tokių istorijų, bet jei būtų vakcinavimas toks masinis, tai gal jau būtų praslydusi tokia info. Kalbam apie 1/7 planetos gyventojų.

                                Comment


                                  Parašė rmss Rodyti pranešimą
                                  Toks jausmas, kad Eidvis arba nežino ar ignoruoja faktą, kad virusą gali skleisti to nežinodamas ir kaip atrodo eksponentinis kontaktų tarp asmenų augimas. Kaip tik turiu puikų pavyzdį tarp pažįstamų - slaugytoja, kuri pasigavo covidą ir buvo nustatyta tiesiog reguliariai tikrinant darbuotojus. Kaip sakė, po testo kelias dienas paperštėjo gerklė ir nieko daugiau, t.y., tiesiog jei taip nutiktų niekas nekreiptų dėmesio ir toliau gyventų įprastinį gyvenimą. Praėjus daugiau nei savaitei, prasidėjo visa klasika - kaulų laužymas, aukšta temperatūra, kosūlys, kvapo dingimas. Tai tokie žmonės tą savaitę ir eitų į darbus, parduotuves, kirpyklas, susitiktų su giminėm, draugais, jei nebūtų uždaryti barai, kavinės, klubai ir visa kita, tai ir ten apsilankytų. Atitinkamai žmonės iš tų vietų, kurie turėjo kontaktą ir galimai užsikrėtė taip pat tą darytų ir t.t. Niekas kitas kaip kontaktų apribojimas neapsaugos nuo viruso platinimo, o kai esam pandemijoje, neatsisakyti kažkokių pramogų dėl bendros visuomenės gerovės yra labai egoistiška..
                                  Aš nesuprantu logikos, kada karantinas, žlugdantys daugelį verslų, yra skelbiamas dėl to, jog 'galima būtų lankyti gimines ir senelius'. Čia tas pats, kas įveskim karo padėti tam, kad žmonės nepakliūtų po mašina einant per gatvę. Jeigu problema yra žmonių po mašina pakliuvimas - tai ir taikykime į tą problemą, o ne drauskime viską. Žinoma, tada atsiranda toks paaiškinimas:

                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Baruose apsilankęs jaunimas važiuoja pas tėvus ir senelius (nes dalis netiki virusu, dalis nepagalvoja)
                                  Sekant tokią logiką, mes karantiną turėsim dar 20 metų, nes vos ne puse Lietuvos nenori skiepytis (netiki virusu ar nepagalvoja). Kadangi jie nenorės skiepytis, tai kentėti turės tie, kurie skiepijasi - bus skelbiami nuolatiniai karantinai, nes juk kaip kitaip apsaugosime tų antivakcerių gyvybes. Mano supratimu pats laikas suaugti - kiekvienas žmogus yra laisvas rinktis kiek jis nori rizikuoti dėl covido ir valstybė neturėtų traumuoti nekaltų žmonių, o ypač jaunų žmonių gyvenimo dėl to, kad pasitaiko visokių kvailių ir konspirologų, kurie virusą neigia.

                                  Comment


                                    jei ne vakcina, tai nesuprantama, kaip jie sugebejo apsisaugoti. Juk virusas is aplinkos niekur nedingo.

                                    Comment


                                      Kieno čia gyvenimą sutraumavo? Gyvenu sau ramiai. Kaip jau minėjau, jeigu ką nors palaidočiau ar susirgęs turėčiau ilgalaikių pasekmių, tada būtų trauma. Kol to nėra, niekas ir netraumuoja. Pamanykit, nepasitūsinsiu lyšną kartą.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                        jei ne vakcina, tai nesuprantama, kaip jie sugebejo apsisaugoti. Juk virusas is aplinkos niekur nedingo.
                                        Visiška gyventojų lokacijos stebėjimo kontrolė, manau. Berods privalo būti įsijungę visus GPS, Bluetooth ir pan.

                                        Spėju dalykai, kuriais gal net sunku patikėti kai kuriems.

                                        Apsidrausdami, jei atsiranda koks vietinis plitimas, dar ir miestus uždaro, ištestuoja, aišku 99,99% gauna neigiamus rezultatus. Paskui vėl atidaro, ir toliau gyvena sau ramiai.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                          Aš nesuprantu logikos, kada karantinas, žlugdantys daugelį verslų, yra skelbiamas dėl to, jog 'galima būtų lankyti gimines ir senelius'.
                                          O aš nesuprantu kaip šitą sugalvojai pritempt...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X