Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Kad Švedų ekonomika nukentėjo labiau nei Lietuvos, nes 'nedirba viešbučiai, o pas mus verslai gali lengviau bankrutuoti' - tai šitą gal palikim nekomentavę.
    Man taipogi, ar tikrai karantinas taip jau palengvina bankroto ar veiklos stabdymo galimybes? Ar, tikrai, šalyje galiojant karantinui, bankai ir antstoliai atlaidžiau žiūrės į įsiskolinimus ir bus lankstesni?
    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
    Marsrutai.lt tinklaraštis!
    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

    Comment


      Lenkijos "antikonstitucinė" veikla smulkmena palyginti su Macrono žygdarbiais.

      Neuždarė sienų, nes virusas neturi paso.
      Vasario 19 d. Wuhanui išsiuntė daug kaukių, kad parodytų solidarumą Kinijai.
      Testų trūkumas.
      Konfliktas su Prancūzijos profesoriumi, kuris pasisakė už gydymą hidrochlorokvinu (antimaliarinis) ir azitromicinu. Ir jais sėkmingai gydė. Macrono aplinkos medikai šitą gydymą užpolitizavo ir apribojo. Vietoj to nurodė naudoti klonazepamą (nuo epilepsijos ir panikos), kuris lėtina kvėpavimą
      Ateityje galima tikėtis inkštimo, kad Prancūzijoje galvas kelia populistai ir populiarėja M. Le Pen.
      Šiaip Prancūzija turi gerą sveikatos apsaugos sistemą, tačiau visa tai nubraukia nevykę politiniai sprendimai.

      We Weren't Prepared" For COVID-19: Macron Admits A French Disaster

      In the French mainstream media, China is treated extremely politely. No journalist will remind the public that that the pandemic began in Wuhan, China. Reporters say that the United States is in a difficult situation and show New York hospitals, as if showing the suffering of Americans would alleviate the suffering of the French.
      https://www.zerohedge.com/health/we-...rench-disaster
      Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.14, 15:22.

      Comment


        Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

        Man taipogi, ar tikrai karantinas taip jau palengvina bankroto ar veiklos stabdymo galimybes? Ar, tikrai, šalyje galiojant karantinui, bankai ir antstoliai atlaidžiau žiūrės į įsiskolinimus ir bus lankstesni?
        Bankai bus lankstesni - leis pasiimti 'mokėjimų atostogas'. Bet problema čia kita - kad po atostogų teks susimokėti ir nelabai bus iš ko. Dabar tiksliai nepamenu, bet berods bendrai įmonių metinis pelningumas Lietuvoje yra ~8%, t.y. mažiau nei vieno mėnesio apyvarta. Jeigu karantinas truks du mėnesius - tai dauguma įmonių dar kažkaip išgyvens, bet jeigu pareis antroji karantino banga, o gal dar net ir trečioji - tai didelei daliai verslo reikš ne ką kitą, kaip bankrotą. Banko paskolų ir mokesčių atidėjimai nieko nekeis - dar juk yra patalpų nuoma, darbuotojų atlyginimai ir gausybė kitų įsipareigojimų. Valstybė tiek pinigų irgi neturi, kad visus išgelbėt. Bet kaip TheManual sako - gera proga persiorientuoti, pvz. kirpėjai pereiti į programavimą.

        Comment


          Bandymai paskaičiuoti, kiek žmonių patenka į COVID-19 rizikos grupę, nelabai džiugina. Skaičiuojant žmones, kurie serga bent viena rizikinga lėtine liga (širdies, kraujagyslių, inkstų, kepenų, plaučių ligomis, diabetu, vėžiu ir t.t.), susidaro 22% visos pasaulio populiacijos, Europos - 31%, o Lietuva pirmauja pasaulyje su >35%. Apribojus imtį iki darbingo amžiaus (15–64 metų), Lietuvoje vis tiek lieka ~30% rizikos grupėje. Tokie skaičiai gaunasi atsižvelgiant tik į diagnozuotas ligas, o jei kaip atskirą rizikos faktorių pridedame ir amžių, skaičiai dar didėja - pvz. jei laikome, kad į rizikos grupę patenka ir visi 60+ metų žmonės, pasaulyje rizikos grupė apima 31% populiacijos, Europoje - 43%.

          Click image for larger version  Name:	covid19_risk_cmmid.png Views:	1 Size:	335,7 kB ID:	1796204

          We estimate that 1.7 (1.0 - 2.4) billion individuals (22% [15-28%] of the global population) are at increased risk of severe COVID-19 disease. The share of the population at increased risk ranges from 16% in Africa to 31% in Europe. Chronic kidney disease (CKD), cardiovascular disease (CVD), diabetes and chronic respiratory disease (CRD) were the most prevalent conditions in males and females aged 50+ years. African countries with a high prevalence of HIV/AIDS and Island countries with a high prevalence of diabetes, also had a high share of the population at increased risk. The prevalence of multimorbidity (>1 underlying conditions) was three times higher in Europe than in Africa (10% vs 3%).
          Paskutinis taisė bucaneer; 2020.04.14, 16:20.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Kad Švedų ekonomika nukentėjo labiau nei Lietuvos, nes 'nedirba viešbučiai, o pas mus verslai gali lengviau bankrutuoti' - tai šitą gal palikim nekomentavę.
            O kas teigia kad nukentėjo labiau? Aš kalbu ne apie šiandieną, o apie ateinančius metus. Pas mus bent nieks neturi iliuzijų jog viskas bus po senovei ir jau dabar daro sprendimus ar reformuosis ir bandys konkuruoti, ar uždarinės veiklą ir užsiiminės perpsektyvesniais verslais. Švedai bando išgyventi chaosą, o mes įvedėm tvarką ir bandysim nuo jos atsispirti. Man ir panašu daugeliui Lietuvos piliečių tai yra priimtiniau, nes kažkaip nepasitenkinimo balsų labai mažai girdisi, bet Švedija atvira visiems, jeigu kažkieno netenkina Lietuvos visuomenės vertybės ir pasirinkimai.

            Kalbant apie ligonius, arenų neprireikė, bet karo lauko ligoninė Stoholme jau dvi savaitės kaip dirba. Beje žmonės kenčia ne tik nuo karantino bet ir jo nebuvimo. Kiek žmonių virš 50 metų amžiaus Švedijoje mirė nuo streso, nes virusas stipriai išplitęs ir gali užsikrėsti nuėjęs vieną kartą per savaitę į parduotuvę, o geriausia ką jiems gali pasiūlyti valdžia yra eiti į parduotuvę kartą per mėnesį? Kiek žmonių plyšo širdis žiūrint į kaimynines valstybes, kur visi piliečiai vieningai stengiasi kovoti su virusu, o Švedijoje rizikos grupės tampa neliečiamaisiais? Kiek žmonių nuėjo pasitikrinti nuo vėžio, užsikrėtė virusu ir po to numirė?


            Comment


              Arba tiesiog Europoje geresnė diagnostika. Kažko labai abejoju, ar Afrikoje žmonės labai sveiki (turint omenyje vidutinę gyvenimo trukmę, skurdą, nepakankamą mitybą, visokias maliarijas, etc). Korona Afrikoje irgi "mažai serga", bet kažin kokie būtų skaičiai, jeigu testuotų kaip Europoje.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Lietuva pirmauja pasaulyje su >35%
                Seniau "iš akies" spėjau, kad pusė Lietuvos patenka į rizikos grupę - nedaug suklydau.

                Kažko labai abejoju, ar Afrikoje žmonės labai sveiki (turint omenyje vidutinę gyvenimo trukmę, skurdą, nepakankamą mitybą, visokias maliarijas, etc).
                Čia nuo metodikos priklauso. Afrikoje tikrai mažiau civilizacinių ligų: nutukimas, diabetas, širdies ligos. Tačiau prasta mityba, higienos ir med. paslaugų trūkumas kelia ne mažesnius pavojus.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  <...> Aš nelabai tikėjau, kad Lietuvoje galima išnaikinti virusą, nes nuo pat pradžių kaip mantra kartojau, jog tam būtinos veido kaukės. Nepraėjo nei pusę metų karantino ir atrodo, kad ir valdžia tai suprato, anksčiau kaip mantra kartojusi, kad 'kaukės nieko neapsaugo'. Kadangi Lietuvoje virusas ir taip menkai paplitęs, tai įvedus griežtas priemones dėl kaukių dėvėjimo atsirado reali galimybė, kad virusą apskritai išnaikinti galima. <...>
                  Kaži vyriausybė turi remtis PSO, ar forumų liaudimi? Vyriausybė irgi gali manyti kad kaukės galbūt geriausia, bet paprastai remiamasi oficialiom išvadom, o ne manymu.
                  Iš kitos pusės, jei kaukių nebuvo, o valdžia paskleistų paniką, kad tik kaukės išgelbės pasaulį, tai būtų išvogtos ir paskutinės iš ligoninių

                  Comment


                    Italijoje šiandien nėra net 3000 naujų atvejų. Būdavo po 4000 - 5000.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                      Italijoje šiandien nėra net 3000 naujų atvejų. Būdavo po 4000 - 5000.
                      Positive rate 11.1% - didžiausias per pastarąją savaitę.

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                        Italijoje šiandien nėra net 3000 naujų atvejų. Būdavo po 4000 - 5000.
                        Skaičiai tikrai geri, tik glumina vėl šoktelėjęs mirčių skaičius.
                        Laukiame galutinės ispanų suvestinės - tikiuosi, 4000 ribos irgi nepasieks.

                        Beje - gal kas žino, kodėl UK nebeskelbia pasveikusiųjų skaičiaus ?
                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                        Comment


                          Parašė themanual Rodyti pranešimą
                          O kas teigia kad nukentėjo labiau? Aš kalbu ne apie šiandieną, o apie ateinančius metus. Pas mus bent nieks neturi iliuzijų jog viskas bus po senovei ir jau dabar daro sprendimus ar reformuosis ir bandys konkuruoti, ar uždarinės veiklą ir užsiiminės perpsektyvesniais verslais. Švedai bando išgyventi chaosą, o mes įvedėm tvarką ir bandysim nuo jos atsispirti. Man ir panašu daugeliui Lietuvos piliečių tai yra priimtiniau
                          Aš siūlau dar kartą persiskaityti ką tu parašei, nes realiai tai, ką parašei reiškia, jog mes vis neišsirenkam normalios valdžios, nes normali valdžia būtų ta, kuri sukeltų didelę krizę, nes krizė yra gėris - suteikia paskatą žmonėms ir verslams persiorientuoti profesijose/versluose. Tai prieštarauja visiems ekonomikos vadovėliams, kurie teigia, kad krizės yra nieko gero, problema ta, kad jos neišvengiamos, bet kad jas sušvelninti, ištikus krizei reikia mėginti gelbėti verslą, kad vėliau jis neturėtų viską pradėti nuo nulio, nes naujam verslui įsivažiuoti užtrunka ne metus, ne du ir net ne tris.

                          Beje žmonės [Švedijoje] kenčia ne tik nuo karantino bet ir jo nebuvimo. Kiek žmonių virš 50 metų amžiaus Švedijoje mirė nuo streso?
                          Spėju nuo streso nemirė nei vienas, antra vertus labai malonu, kad pagaliau pastebėjai, jog šita krizė nėra vien tik apie Covid-19, šita krizė yra apie tūkstančius kitų problemų ir stresas yra viena jų. Bet jeigu mes imsim grynai streso rodiklius, tai aš nė kiek neabejoju, kad Švedijoje jie yra dešimtis kartų geresni nei Lietuvoje. Čia neišskiriant senukų, o bendrai. Švedijoje covid-19 bijo tik senukai, o pas mus visi, bet skirtumas tas, kad Lietuvoje stresą patiria ir dėl daug kitų priežasčių - pvz. darbo/pajamų netekimas, šeimos krizės ir daugybės kitų, kurie yra karantino pasekmės.

                          Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                          Kaži vyriausybė turi remtis PSO, ar forumų liaudimi? Vyriausybė irgi gali manyti kad kaukės galbūt geriausia, bet paprastai remiamasi oficialiom išvadom, o ne manymu.
                          Tai kada prieš mėnesį vienas dažniausiai skambamų vyriausybės pranešimų buvo, kad 'kaukės nieko nepadės' - tai čia jie rėmėsi PSO? O kai kaukes įvedė privalomai - tai kuo dabar remiasi? Ir šiaip suprantama, kad kaukių trūko, jų trūksta ir dabar, dėl jo žmonės randa būdų kaip jas pasisiūti ir pan. Tie būdai būtų buvę surasti kur kas anksčiau, jeigu vyriausybė nebūtų nuolat kartojusi, kad 'jos nieko nepadeda'.

                          Comment


                            Koronaviruso pražudytą 49-erių vilnietį ištiko citokinų audra: jos nesuvaldė net moderniausia aparatūra

                            Negana to, dar maždaug prieš mėnesį 49 metų vilnietis buvo kraujo donoras.
                            Kraujo donorystė keliom savaitėm susilpnina imunitetą.

                            Anot R.Samalavičiaus, mitas yra ir tai, jog COVID-19 pavojingas tik rizikos grupei priklausantiems žmonėms. „Italijoje 30 proc. sunkios būklės pacientų, gydytų reanimacijos skyriuose buvo jaunesni nei 50 metų“, – pastebėjo Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus vedėjas.
                            Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/sveikata/medic...tura-14493496/

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Anot R.Samalavičiaus, mitas yra ir tai, jog COVID-19 pavojingas tik rizikos grupei priklausantiems žmonėms. „Italijoje 30 proc. sunkios būklės pacientų, gydytų reanimacijos skyriuose buvo jaunesni nei 50 metų“, – pastebėjo Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus vedėjas.
                              Man kiek keisti tokie mitų paneiginėtojai, tai panašiai, kaip kad paneiginėti mitą, jog žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia.



                              Žinoma, kad pasitaiko atvejų, kad žaibas trenkia du kartus į ta pačią vietą ir bent jau aš nemačiau, kad kažkas teigtų, jog <50 metų amžiaus žmonės turi kažkokį super imunitetą. Bet kodėl norima ignoruoti faktus ir save apgaudinėti? Pvz. Italijos statistika, kad tarp visų mirčių, susijusių su Covid-19, <50 metų žmonės tesudarė 1%. Visų pirma tai ir vyresnio amžiaus žmonės dažniausiai nuo to išgyja, tiesiog jų tarpe neišgijimo tikimybė yra tokio lygio, jog jau verta jaudintintis, o <50 metų amžiaus ne visi yra sveiki kaip ridikai, pasitaiko ir ten žmonių, priklausančių rizikos grupei. Realiai neturinčio rimtų sveikatos problemų ir <50 metų žmogaus nepasveikimo tikimybė yra panaši, kaip kad tikimybė, jog vairuojant automobilį tavo kelionė baigsis mirtimi.
                              Paskutinis taisė Eidvis; 2020.04.14, 22:07.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Coronavirus Cases:

                                2,000,089

                                Padvigubejo per 13 dienu

                                Comment


                                  Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                  Coronavirus Cases:

                                  2,000,089

                                  Padvigubejo per 13 dienu
                                  Čia spėju, dėl sprogusio burbulo JAV, nes daugumoje kitų labiausiai paveiktų šalių naujų atvejų skaičius jau kurį laiką mažėja.

                                  Be to, įdomu, kokia tikslesnė pasveikimo statistika, nes UK išvis nustojo teikti informaciją apie pasveikusius.
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                  Comment


                                    Man kiek keisti tokie mitų paneiginėtojai, tai panašiai, kaip kad paneiginėti mitą, jog žaibas du kartus į tą pačią vietą netrenkia.
                                    Statistiką iškraipo ir tai, kad Italijoje trūkstant med. pajėgumų pirmumas buvo teikiamas jaunesniems.

                                    Padvigubejo per 13 dienu
                                    Absoliutūs skaičiai atrodo dideli, bet procentinis augimas lėtėja. Padvigubėjimą per 2 savaites daugelis specialistų įvardija kaip valdomą augimo tempą.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.15, 08:07.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Absoliutūs skaičiai atrodo dideli, bet procentinis augimas lėtėja. Padvigubėjimą per 2 savaites daugelis specialistų įvardija kaip valdomą augimo tempą.
                                      Taip pat pozityviai nuteikia dar viena, kol kas Italijoje bei Ispanijoje, pastebėta tendencija - naujų per dieną užfiksuojamų užsikrėtimų ir per dieną pasveikstančių asmenų skaičiai jau beveik susilygino. Tai yra, kasdien nebedidėja ligoninių apkrovimas, nes paguldoma ne daugiau naujų pacientų, nei išrašoma. Toliau mažėjant naujų atvejų skaičiui, tikėtina, kad gydytojų krūvis netgi nuolat mažės.
                                      Tuo labiau, kad daugumoje Europos šalių į ligonines guldomi tik sunkesnės būklės pacientai, kiti gydosi namie ir jiems didelio dėmesio iš sveikatos apsaugos sistemos nereikia.

                                      Netgi JAV ir Prancūzijoje, kur statistika dar nerodo pereito piko, sveikatos apsaugos pareigūnai teigia, kad jau kurį laiką mažėja hospitalizuotų pacientų kiekis.
                                      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                      Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                        Aš siūlau dar kartą persiskaityti ką tu parašei, nes realiai tai, ką parašei reiškia, jog mes vis neišsirenkam normalios valdžios, nes normali valdžia būtų ta, kuri sukeltų didelę krizę, nes krizė yra gėris - suteikia paskatą žmonėms ir verslams persiorientuoti profesijose/versluose. Tai prieštarauja visiems ekonomikos vadovėliams, kurie teigia, kad krizės yra nieko gero, problema ta, kad jos neišvengiamos, bet kad jas sušvelninti, ištikus krizei reikia mėginti gelbėti verslą, kad vėliau jis neturėtų viską pradėti nuo nulio, nes naujam verslui įsivažiuoti užtrunka ne metus, ne du ir net ne tris.
                                        Ekonomika tai ne tik ūkinė veikla bet ir žmonių lūkeščiai ir tas kaip niekad aktualu per krizes su kuriomis dabartinė sistema nepajėgi susitvarkyti be papildomos intervencijos. Lietuviams ramiau pasitikti rytojų, kai vyrauja tvarka ir užtikrintumas, švedams galbūt ramiau prie chaoso ir nežinomybės. Skirtingos tautos, skirtingas požiūris.

                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Spėju nuo streso nemirė nei vienas, antra vertus labai malonu, kad pagaliau pastebėjai, jog šita krizė nėra vien tik apie Covid-19, šita krizė yra apie tūkstančius kitų problemų ir stresas yra viena jų. Bet jeigu mes imsim grynai streso rodiklius, tai aš nė kiek neabejoju, kad Švedijoje jie yra dešimtis kartų geresni nei Lietuvoje. Čia neišskiriant senukų, o bendrai. Švedijoje covid-19 bijo tik senukai, o pas mus visi, bet skirtumas tas, kad Lietuvoje stresą patiria ir dėl daug kitų priežasčių - pvz. darbo/pajamų netekimas, šeimos krizės ir daugybės kitų, kurie yra karantino pasekmės.
                                        Nepažįstu, kas labai stresuotų dėl karantino, netgi priešingai, pats ir mano šeimos nariai stresuotų daug labiau, jeigu virusas būtų taip išplitęs kaip Švedijoje. Todėl esu labai patenkintas karantinu ir Lietuvos situacija ir kad ji kelia stresą ne man, o tiems, kurie žiūri į švedus ir jiems pavydi. Linkiu tamstai nepersitempti, užsirašyti nuotolinei konsutacijai pas psichologą, kad padėtų ištverti karantiną

                                        Comment


                                          Parašė themanual Rodyti pranešimą

                                          Ekonomika tai ne tik ūkinė veikla bet ir žmonių lūkeščiai ir tas kaip niekad aktualu per krizes su kuriomis dabartinė sistema nepajėgi susitvarkyti be papildomos intervencijos. Lietuviams ramiau pasitikti rytojų, kai vyrauja tvarka ir užtikrintumas, švedams galbūt ramiau prie chaoso ir nežinomybės. Skirtingos tautos, skirtingas požiūris.
                                          Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Dabartinė situacija - neužtikrintumas dėl ateities, neužtikrintumas dėl to, kada galėsime grįžti į normalų gyvenimą bent jau dalinai, tikrai gali iššaukti stresą. Ekspertų prognožės labai skirtingos - vienos optimistiškesnės, kitos pesimistiškesnės.
                                          Mano pažįstamų tarpe jau dabar, po mėnesio karantino, jaučiamas šioks toks nerimas. Aišku, nerimas tai dar ne stresas, bet, karantinui užsitęsus dar kelis mėnesius, nerimas į stresą transformuotis gali. Dauguma mokslininkų su tuo sutinka.

                                          Nepažįstu nei vieno tokio, kurie jau susitaikė su esama padėtim ir pozityviai žiūri į ateitį. Nerimauja žmonės dėl neapibrėžtumo, nerimauja.

                                          Ir vėlgi - tai nereiškia, jog reikalauju skubiai karantiną atšaukti. Tik konstatuoju faktą, dėl kurio sutaria dauguma mokslininkų - ilgalaikis karantinas negali nepadaryti jokios įtakos žmonių psichologiniam stabilumui.
                                          Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.04.15, 09:52.
                                          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                          Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X