Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Alaska Airlines pastebėjo, kad kažkodėl beveik nėra african american moterų piločių, tai kodėl nepaskatinti jų?
    Tam tikros lyties/rasės išskyrimas yra elementari diskriminacija. Kodėl tik juodaodės moterys? Kur Amerikos čiabuvių atstovai, kur meksikiečiai, kinai, kubiečiai (iš pastarųjų trijų šalių didžiausia imigracija pastaraisiais metais)? Aliaskos bendrovė pirmumą turėtų suteikti inuitams, ar ne?

    Comment


      #22
      Kaip keleivis suagiausiai psichologiškai jaučiuosi, kai pilotas yra žilagalvis, o ypač skraidant JAV neretai stiuardesės pabrėžia, kad mūsų kapitonas šiandien yra "former fighter pilot" - dar 50 ramybės balų.
      ​​​​​​
      Visi prisimenam, ką padarė naikintuvo pilotas už Airbus šturvalo, nutūpdė keleivinį lėktuvą Hudsono upėje

      O jeigu rimtai Jav yra susiklosčiusi tradicija, kad buvę naikintuvų, malūnsparnių pilotai keliauja į tradicines JAV bendroves: American airlines, Delta ir United. Ir kaip bebūtų keista ar ne, 99,9% yra baltaodžiai vyrai.

      Mokymosi galimybės yra vienodos ir iš JAV skraidymo mokyklų ateina ir abiejų lyčių ir skirtingų rasių pilotai, keista bet jie dirba Amerikos LCC bendrovėse Southwest, Frontier, Jetblue.

      Bet JAV štampuoja tiek karinių jūrų pajėgų pilotų kasmet, jog tai yra didžiausia pilotų kasykla JAV kompanijoms.

      O biografijos jų įspūdingos: 20 m skraidymo patirtis, stresinių situacijų valdymas, protokolo laikymasis, fizinė parengtis, patriotizmas.
      Aviate, navigate, communicate

      Comment


        #23
        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Tam tikros lyties/rasės išskyrimas yra elementari diskriminacija. Kodėl tik juodaodės moterys? Kur Amerikos čiabuvių atstovai, kur meksikiečiai, kinai, kubiečiai (iš pastarųjų trijų šalių didžiausia imigracija pastaraisiais metais)? Aliaskos bendrovė pirmumą turėtų suteikti inuitams, ar ne?
        Tai niekas netrukdo kiniečiams pilotams susiorganizuoti bendriją, kurios tikslas pritraukti daugiau jaunų kiniečių į aviaciją. Kaip ir bet kuriai kitai grupei. Net ir balti radikalios dešinės ideologijos diedai gali organizuoti savo bendrijas, ir skatinti jaunus baltaodžius "teisingai" mąstančius jaunuolius aktyviau rinktis aviaciją, taip siekiant kad pilotų kabinose nebūtų per daug bobų ar spalvotų.

        Comment


          #24
          Tai niekas netrukdo kiniečiams pilotams susiorganizuoti bendriją, kurios tikslas pritraukti daugiau jaunų kiniečių į aviaciją.
          Aha, kiniečiams siūlai patiems, o kodėl nesiūlai afroamerikietėms viską pasidaryti pačioms? Dvigubi standartai ir atvirkštinė diskriminacija kiekviename žingsnyje. Būtų laikas pradėti mąstyti, o ne aklai ginti primetamas iškreiptas "normas".

          Kaip atrodo įvairovė valdant Obamai. Trumpai kalbant, pirmumas suteikiamas turintiems mažiau smegenų ir patirties. Nes juk negalima skriausti mažiau pajėgių.

          Danger in the Skies: Obama Dumbed-down Air-traffic Controllers With “Diversity” Rules

          According to Carlson, due to changes implemented during the Obama administration, air traffic controller candidates are now required to complete a “biographical questionnaire” before even being considered for a job with the FAA.

          If they don’t pass, they aren’t considered for a position — no matter how much experience they have or how qualified they are.

          Fox News obtained a copy of the questionnaire and how it is scored. According to Carlson, candidates whose worst subject in high school was science [and who played a lot of sports] and candidates who are unemployed receive the most points possible on the test. In contrast, licensed pilots and those with extensive air traffic control knowledge aren’t highly scored.
          https://www.thenewamerican.com/usnew...iversity-rules

          Comment


            #25
            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Aha, kiniečiams siūlai patiems, o kodėl nesiūlai afroamerikietėms viską pasidaryti pačioms? Dvigubi standartai ir atvirkštinė diskriminacija kiekviename žingsnyje. Būtų laikas pradėti mąstyti, o ne aklai ginti primetamas iškreiptas "normas".
            Tai kad jos viską pačios ir daro, kalbama apie jų organizaciją “Sisters of the skies”.
            https://www.sistersoftheskies.org/

            Comment


              #26
              Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
              Net ir balti radikalios dešinės ideologijos diedai gali organizuoti savo bendrijas, ir skatinti jaunus baltaodžius "teisingai" mąstančius jaunuolius aktyviau rinktis aviaciją, taip siekiant kad pilotų kabinose nebūtų per daug bobų ar spalvotų.
              Ir kiek ilgai tokia bendrija galėtų veikti iki bus apkaltinta rasizmu/seksizmu ir pan.?

              Comment


                #27
                Parašė Kristisz Rodyti pranešimą




                Elementarus rasizmas.
                Manau geriausia tiesiog palaukti skaičių ir hard data. Aišku reiks matyt šiek tiek palaukti. O tai sunkiau, nei apklijuoti vienas kitą etiketėmis.

                Comment


                  #28
                  Diena.lt 2018.11.27
                  Vaikams uždraudė rašyti laiškus Kalėdų seneliui – tai pažeidžia duomenų apsaugą
                  Kaip ir kasmet, Vokietijos Roto miestelyje apie 4 tūkst. vaikų susiruošė išdėstyti savo karščiausius norus kalėdiniuose laiškuose ir sukabinti juos ant didžiosios eglės centrinėje miesto aikštėje. Pagal ilgametę tradiciją miesto valdžia pildo vaikų laiškuose surašytus norus, todėl svarbu žinoti, kuris vaikas kokias svajones užrašė. Vis dėlto, šiemet įsigaliojus BDAR reikalavimams, ši tradicija tapo pačiu tikriausiu asmens duomenų pažeidimu. Naujasis reglamentas nurodo, kad nepilnamečių duomenis be jų tėvų ar globėjų raštiško sutikimo naudoti draudžiama. Organizacijos, pažeidžiančios šią nuostatą, susidurtų su didelėmis finansinėmis baudomis. Miesto taryba nusprendė, kad masinius tėvų sutikimus šiam renginiui gauti būtų pernelyg sudėtinga, todėl nutarė šią šventinę tradiciją panaikinti.

                  Vis dėlto miestelio bendruomenė negalėjo susitaikyti su tokiomis kliūtimis švęsti Kalėdas taip, kaip buvo įpratę, ir po viešų diskusijų vietinė radijo stotis „Antena Bayern“ pasiūlė sprendimą. Ji sukūrė specialią laiško formą, kurią sudaro tėvų sutikimas naudoti vaiko duomenis ir atskiras lapas paties vaiko norams įrašyti. Tokį atnaujintą „laišką Kalėdų seneliui“ jie pasiūlė naudoti visiems jauniesiems miestelio gyventojams. Vaikų laiškų tradicija, nors ir šiek tiek transformavosi, tačiau labiau atitiko BDAR reikalavimus

                  http://www.diena.lt/naujienos/pasaul...apsauga-890770

                  Comment


                    #29
                    Delfi.lt 2019.03.10
                    Vokietijoje – aršus konfliktas dėl Merkel įpėdinės žodžių
                    Emociškai įsiaudrinusi, į isteriją linkusi, susipriešinusi visuomenė – tokią diagnozę pastaraisiais metais vokiečiams nustatė jau ne vienas socialpsichologas ar filosofas. Ir išties, turbūt nėra tokios savaitės, kad šalyje nekiltų viešo pasipiktinimo ir smerkimų banga. Neretai – dėl juokingiausių dalykų, tarkim, dėl nekalto pašmaikštavimo karnavalo scenoje. O juk karnavalas nuo viduramžių laikų pasižymėjo išlaisvinančiu juoku! Bet politinio korektiškumo sargai, kaip matyti, humoro jausmą bus praradę

                    Nuo bandymų įvesti „humoro policiją“ ketvirtadienį perspėjo buvęs Vokietijos vicekancleris, socialdemokratas Sigmaras Gabrielis, stojęs ginti naująją krikščionių demokratų partijos pirmininkę Annegretą Kramp-Karrenbauer nuo užsipuolimų. Mat, po to, kai ji karnavalo metu išdrįso pasišaipyti iš šalyje urmu įrenginėjamų tualetų trečiajai lyčiai, kilo tikra kairiojo pasipiktinimo audra.

                    Generalinis socialdemokratų sekretorius Larsas Klingbeilis tuoj užuodė krikščionių demokratų sąjungoje ėmus pūsti „labai konservatyvius vėjus“. Kairysis Berlyno kultūros senatorius Klausas Ledereris prabilo apie „prasčiokiško lygio“ „tragediją“. Vieni įtarinėjo, kad juokeliais mažumų sąskaita CDU politikė mėgina žvejoti balsus dešiniajame pakraštyje, kiti netgi diagnozavo jai „transfobiją“. Transtapatybės ir interseksualumo draugijos pirmininkė Petra Weitzel apkaltino A. Kramp-Karrenbauer įžeidus „transseksualų, interseksualų ir nebinariškų žmonių“ jausmus. Lesbiečių ir homoseksualų atstovai reikalavo politikės viešai atsiprašyti. Prie šio reikalavimo skubėjo prisijungti žaliųjų lyderis Robertas Habeckas, supeikęs ją už „neskoningą anekdotą“.„Jei Kramp-Karrenbauer būtų žaliųjų primininkė, ji turėtų tuoj pat atsistatydinti“, – komentavo politologas Uwe Junas „politinį skandalą“.Visi tie kaltinimai išlaužti iš piršto ar liguistos vaizduotės padiktuoti, nes nekaltesnį juokelį būtų sunku įsivaizduoti.
                    Pažodžiui jis skambėjo taip: tualetai trečiajai lyčiai yra skirti „vyrams, kurie dar nežino, ar šlapintis stovint ar atsisėdus.“
                    (...)

                    Naujoji CDU pirmininkė, ankstesniuose karnavaluose persirengdavusi šmaikščia valytoja Grėte, ir šįkart pasirodė besanti nepėsčia. Ji ne tik kad neatsiprašinėjo, bet, priešingai, politinėje pelenų dienoje Demmine negailestingai ištrinko galvą visiems saiką praradusiems kritikams ir aistringai pasisakė už laisvę juoktis, už laisvę persirengti politinio korektiškumo nesuvaržytais kostiumais.

                    Mat, vadovaudamasi brošiūra „Kids aktuell“ („Vaikai – aktualu“), vieno vaikų darželio Hamburge administracija kreipėsi į tėvus, prašydama per karnavalą neperrengti savo vaikų indėnų kostiumais, kad „niekas nepasijustų diskriminuojamas“ – apie tai rašė Vokietijos laikraštis „Bild“, o po to šalyje kilo karštos diskusijos – dėl politiškai korektiškų ir nekorektiškų karnavalo kostiumų.„Hamburgo vaikų darželis, nepageidaujantis matyti vaikų indėnų kostiumais, debatai apie kietąsias daleles, kurias sukelia naujametiniai fejerverkai, mėsėdžių ir vegetarų, žaliavalgių susipriešinimas“ – „juk visa tai, ką dabar patiriam, yra beprotybė“, – sakė A. Kramp-Karrenbauer Demmine (Meklenburgas–Priešakinė Pomeranija) susirinkusiems krikščionims demokratams.
                    (...)

                    „Ką dabar turim daryti? Riesti tik politiškai priimtinus ankedotus kaip socialistinėje VDR? Jei taip, kas bus sprendėjai? Žalieji ir kiti humoro jausmą praradę kairieji?“ – retoriškai klausė dienraštis „Bayernkurier“.
                    Jei taip, gal skundikams bus sukurta speciali programėlė, kad galėtų greičiau pranešti Orwello kalbos policijai? – ironizavo komentatoriai. Pasirodo, dabar ir juokdarys turi prieš juokaudamas pasitikrinti, ar jo pokštai telpa į politinės korekcijos rėmus. (...)

                    https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=80569305

                    Comment


                      #30
                      Politkorektiškumas daugeliu atžvilgių yra gerai. Jeigu jo nebus, sugrįšim vėl prie štai tokių dalykų, arba netgi tokių, ką jau kalbėti apie tokius.

                      Žmonės iš prigimties yra padarai, linkę nekęsti vieni kitų, ir tai reikėtų stabdyti. Indėnų kaukės - taip, tai yra pasityčiojimas iš pirmųjų Amerikos tautų (ir taip stipriai išžudytų). Dainelė "lipo žydas kopečiom" yra pasityčiojimas iš žydų, ir netgi daugiau nei pasityčiojimas (toje vietoje kur "imkit vaikai pagaliuką ir..." - tęsinį manau visi žinot). Tokių dalykų neturi būti.

                      Aišku, kai yra uždraudžiama atvirai nešiotis religinius simbolius, ar statyti Kalėdų egles - čia jau per daug. Kiekvienas gali demonstruoti savo religinius įsitikinimus ir leisti tai daryti kitiems (aišku, kalba neina apie sektas ir t. t.).
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        #31
                        Romai, klausimas - jeigu tu, kaip moderatorius, sau leidi vartoti žodį “idiotas” apibūdinti žmonėms, su kurių nuomone nesutinki, ar šitoj temoj įmanoma kažkokia objektyvi diskusija, ar “idiotų” atsakymai bus trinami ir dalinami įspėjimai?

                        Comment


                          #32
                          Parašė Romas
                          Kaip rodo praktika, niekas nespaudinėja nuorodų ČIA, ŠTAI TAIP ir pan.
                          Be to tos nuorodos po kiek laiko pasikeičia ar išvis dingsta.

                          Būtų gerai konkrečiai parašyti, kas tas ŠTAI TAS.
                          1. "Išsivystymo skirtumai" tarp "tobulų" anglų, "ne tokių netobulų" airių ir afrikiečių (ten netgi vartojamas žodis "savages").

                          2. Apartheido laikų pliažas "tik baltiesiems" PAR.

                          3. Žydų vaikai koncentracijos stovykloje - galutinis dainelės "imkit vaikai pagaliuką" realizavimas.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            #33
                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                            Politkorektiškumas daugeliu atžvilgių yra gerai. Jeigu jo nebus, sugrįšim vėl prie štai tokių dalykų, arba netgi tokių, ką jau kalbėti apie tokius.
                            Niekas nesiginčija, kad apartheidas yra blogai, o konclageriai - turbūt dar blogiau. Ten nėra apie ką diskutuoti.
                            Tema apie leftistinius išsidirbinėjimus ir draudimus, kurie pradeda prieštarauti sveikam protui.

                            Comment


                              #34
                              Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
                              Romai, klausimas - jeigu tu, kaip moderatorius, sau leidi vartoti žodį “idiotas” apibūdinti žmonėms, su kurių nuomone nesutinki, ar šitoj temoj įmanoma kažkokia objektyvi diskusija, ar “idiotų” atsakymai bus trinami ir dalinami įspėjimai?
                              Manau, kad kito žodžio apibūdinti draudžiantiems vaikams ateiti su indėnų kaukėmis nėra.

                              Gal kolega gali pasiūlyti politkorektišką alternatyvą pirmojo pranešimo sakiniui "Tema turbūt nepritrūks medžiagos, nes leftisitinių idiotų bent Europoje tik daugėja". Ar bus gerai tame pranešime "leftistinius idiotus" pervardinti į "išsidirbinėjančius leftistus"?

                              Dėl netrynimo ar pražangų niekas negali iš anksto prisiimti įsipareigojimų.
                              Kažkaip pas mus atsirado sugebančių diskutuoti Vilniaus infrastruktūros temoje apie Samoa salų gyventojų viršsvorį. Tai gal tokius pranešimus teks trinti.

                              Comment


                                #35
                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                Politkorektiškumas daugeliu atžvilgių yra gerai. Jeigu jo nebus, sugrįšim vėl prie štai tokių dalykų, arba netgi tokių, ką jau kalbėti apie tokius.
                                Čia iš kur išvartei, kad vienintelis scenarijus be politkorektiškumo - tokie dalykai? Tiek pat logikos kaip sakyti, kad politkorektiškumas privedė iki to kas PAR dabar dedasi.

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                  Niekas nesiginčija, kad apartheidas yra blogai, o konclageriai - turbūt dar blogiau. Ten nėra apie ką diskutuoti.
                                  Tema apie leftistinius išsidirbinėjimus ir draudimus, kurie pradeda prieštarauti sveikam protui.
                                  Aišku kad lazda daug kur būna perlenkta. Tarkim, draudimas atvirai demonstruoti religinius simbolius, statyti Kalėdų egles. Man atrodo, kad kiekvienas krikščionis turi galėti atvirai nešiotis ant kaklo kryžių, kiekviena musulmonė - dėtis skarelę, jeigu jie tik to nori. Svarbiausia, kad jie nepradėtų muštis dėl priklausymo skirtingoms religijoms.

                                  Pats savaime tokių simbolių demonstravimas nieko neįžeidžia - įžeidžiamas tik tada, kai jie pradedami demonstruoti su tikslu pajuokti, arba gal ir be tokio tikslo, bet atrodo kaip pasityčiojimas (pvz. persirenginėjimas "indėnais" su akivaizdžia užuomina į kažkokį laukiniškumą, džiungles ir t. t.).

                                  Apie tualetus trečiajai lyčiai gal geriau nekomentuosiu... Pasakysiu tik tiek, jų paskirties nelabai suprantu, tai geriau nutylėsiu.

                                  Su laiškų rašymu Kalėdų seneliui, tai čia ne iš politkorektiškumo serijos, o labiau iš duomenų apsaugos. Čia ne dėl to, kad buvo pajuokiama kažkokia žmonių grupė, o dėl to, kad apskritai daug kas nenorėjo rašyti tikrų duomenų, adresų ir kad jie paskui pakliūtų nežinia kur (toks noras yra pakankamai suprantamas, šiaip jau). Vokietijoje yra paplitęs gana įdomus požiūris šiais klausimais - manau dauguma pastebėjo, kad Vokietijoje neveikia Google Street View. O jis neveikia todėl, kad pas juos kilo didžiulė šumicha, kad kas norės galės matyti tavo namus ir privačią erdvę. Internete yra info, ten vokiečiai netgi norėjo turėti galimybę kiekvienas užtušuoti savo namą, ir tų norinčių buvo tiek daug, kad gatvės tapo pilkos Taip pat, daugybė Youtube video yra neprieinami Vokietijoje dėl labai savotiškų autorinių teisių įstatymų. Bet čia jau ne iš politkorektiškumo serijos.

                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                  Čia iš kur išvartei, kad vienintelis scenarijus be politkorektiškumo - tokie dalykai? Tiek pat logikos kaip sakyti, kad politkorektiškumas privedė iki to kas PAR dabar dedasi.
                                  Geriau bausti už bet kokias nacionalinių pašaipų apraiškas, negu jas toleruoti ir po to bausti jau už smurtą. O atleidus vadžias - iki smurto tikrai prieis. Human nature. Pavyzdžių istorijoje buvo į valias.

                                  Aš pavyzdžiui nebūčiau labai patenkintas, jeigu karnavale kur nors pradėtų persirenginėti "lietuviais" su klumpėmis ir mėšlinomis šakėmis.
                                  Paskutinis taisė Tomizmas; 2019.03.10, 15:16.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                    Manau, kad kito žodžio apibūdinti draudžiantiems vaikams ateiti su indėnų kaukėmis nėra.
                                    Šitos kaukės irgi normalu? (Persirengimas "žydu" lietuviškose užgavėnėse, kas atitinka priešvelykinį karnavalą kitose valstybėse)


                                    Paskutinis taisė Kristisz; 2019.03.10, 15:24.

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                      Aš pavyzdžiui nebūčiau labai patenkintas, jeigu karnavale kur nors pradėtų persirenginėti "lietuviais" su klumpėmis ir mėšlinomis šakėmis.
                                      Apsirengtų su treningais ir eitų per namus "Mes lietuviai iš norgės, norim blynų ir kavos. Jeigu blynai nemaišyti, eisim magę iškrapštyti"

                                      Comment


                                        #39
                                        Man atrodo kad kaip tik daugelis indėnu džiaugiasi kad kažkas nori apsirengti kaip jie, kažkada rengdavosi bet visur yra pora ligonių kurie visur mato diskriminacija. Politkorektiškuma galima pridėti prie dalykų kurie padėjo iškilti Trumpui ir kitoms dešinės partijoms Europoje taigi vyksta tai prieš ką ir kovojama
                                        Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

                                          Apsirengtų su treningais ir eitų per namus "Mes lietuviai iš norgės, norim blynų ir kavos. Jeigu blynai nemaišyti, eisim magę iškrapštyti"
                                          Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X