Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politkorektiškumas Lietuvoje ir pasaulyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    kalbant apie paminklus:

    Štai Londono meras norėtų, kad paminklai atspindėtų miesto dvasią ir būtų "more diverse":

    UK municipal leaders reassess statues linked to slave trade
    https://www.ft.com/content/bd44ed58-...4-8edf7fc0e4c2

    Earlier in the day, Sadiq Khan, mayor of London, said he was setting up a Commission for Diversity in the Public Realm to look at how public monuments reflected the city’s values. Other civic leaders announced similar moves.

    Comment


      Parašė Romas Rodyti pranešimą
      15min.lt 2020.06.11
      Paminklų griūtis ir apriboti filmai: kodėl politinėse kryžkelėse permąstoma praeities kultūra?

      Hmm įdomu kada pradės deginti "Gone with the Wind" knygas, ir vieni ir kiti tai darė rankas iškėle, perrašysim negražus dalykus viską parašysim taip kad tiktu masėms valio, čia tikrai nėra diktatūros
      Click image for larger version  Name:	16792630_303.jpg Views:	0 Size:	47,2 kB ID:	1808092
      Paskutinis taisė Kvailas; 2020.06.11, 20:00.
      Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

      Comment


        Liūdna, kad kai kas nesigaudo realybėje.

        ‘The Fascists of the Future Will Call Themselves Anti-Fascists’ (C)

        Comment


          Nėra nuorodos...

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Nėra nuorodos...
            Šiaip tai jos ir neturi būti. Populiari frazė priskiriama W.Churchill'iui, nors realiai ją išsakė būtent amerikiečių politikas dar 30-aisias metais, kai šis diskursas buvo labai aktualus JAV.

            Comment


              Kurios dar liks sveikos į JAV Grūto parką, ir nėra problemų. Kita vertus, norima užteplioti ir freskas, gal neprieis Kinijos lygio kai 1984, Puikus naujas pasaulis ir kt. knygos naudojamos kaip vadovėliai.

              Comment


                Parašė Kvailas Rodyti pranešimą

                Hmm įdomu kada pradės deginti "Gone with the Wind" knygas, ir vieni ir kiti tai darė rankas iškėle, perrašysim negražus dalykus viską parašysim taip kad tiktu masėms valio, čia tikrai nėra diktatūros
                Click image for larger version Name:	16792630_303.jpg Views:	0 Size:	47,2 kB ID:	1808092
                ,,Spalvotiesiems nepatinka ,,Mažasis juodukas Sambo“. Sudeginkim ją. Baltiesiems nepatogu skaityti ,,Dėdės Tomo trobelę“. Sudeginkim ją. Kažkas parašė knygą apie tabaką ir plaučių vėžį? Tabako augintojai skundžiasi? Sudeginkim tą knygą. Ramybės, taikos, Montegai. Atsisakykime kovos. Geriausia – ją į krematoriumą. Laidotuvės – liūdnos ir pagoniškos? Ir jas panaikinkime. Penkios minutės po mirties – žmogus jau pakeliui į Didįjį kaminą, krematoriumai visoje šalyje aprūpinti sraigtasparniais. Dešimt minučių po mirties – žmogus jau virtęs juodų dulkių dėmele. Nesiginčykim dėl asmeninių paminklų. Pamirškim. Sudeginkim visus, viską sudeginkim. Ugnis skaisti ir švari.“

                Dėl autorinių teisių ir citavimo tikslumo :
                https://perskaiciau.wordpress.com/20...51-farenheito/

                Comment


                  Comment


                    Šviežias veiksmas Londone.
                    Siautėja ne kairieji, o dešinieji (barų liūtai). Nes kiek gi galima kentėti . Vėlgi kenčia pareigūnai, nes turbūt neprileidžia jų prie antifos pūkuotukų.
                    https://www.indy100.com/article/lond...box=1592062814
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2020.06.13, 20:20.

                    Comment


                      Hiperaktyvaus idiotizmo pavyzdys

                      Legendinis klubas verčiamas keisti pavadinimą, kuriuo didžiavosi 87 metus

                      „Washington Redskins“ žaidėjas Markas Moseley tvirtino, kad didžiuojasi klubo pavadinimu. „Prieš kelerius metus mes buvome susitikę su keliais indėnų atstovais šalyje. Jie nebuvo nusivylę šiuo pavadinimu ir sakė, kad yra dideli „Redskins“ sirgaliai“, – pasakojo M.Moseley.
                      Patiems indėnams toks pavadinimas netrukdo, bet veiklioms marksistėms (kurios visai nėra raudonodės) atrodo, kad jis turėtų trukdyti.

                      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/sportas/naujien...jYFjFJ0&copied

                      Harper Lee and Mark Twain banned by Minnesota schools over racial slurs

                      The Duluth school district said it was removing To Kill a Mockingbird and The Adventures of Huckleberry Finn from its curriculum because their content may make students feel "humiliated or marginalised".
                      https://www.telegraph.co.uk/news/201...CtS0xBh6I9P81M
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2020.06.17, 23:10.

                      Comment


                        R. Savukynas, FB

                        Apie leftizmą ir neomarksizmą.
                        Kadaise, dar pirmoje XXa. pusėje komunistai pastebėjo, kad nelabai gaunasi kažkodėl tos revoliucijos. Kai pavyksta nuversti valdžią, tai arba prasideda kažkokios žudynės ir galų gale gaunasi valdžia, kuri 100x blogesnė, nei buvo, arba gaunasi taip, kad ta kapitalistų valdžia kažkaip susitaria su darbininkais ir tada visi daro taip, kad visiems būtų gerai.
                        Tuos pastebėjimus išsakė dar patsai tas tikrasis Spalio revoliucijos ideologas Leonas Trockis. Ir tie pastebėjimai pasitvirtino.
                        Čia giliai pagalvojus, yra taip, kad nei gamyklos savininkui, nei darbininkams neapsimoka streikuoti, nes tai yra nuostoliai abiems pusėms. Jei savininkas padidins atlyginimą, o darbininkai, pvz., dar sugalvos kaip padidinti darbo našumą - tai visiems tik išlošimas.
                        Taigi, iš to seka, kad komunistinė revoliucija yra neįmanoma, nes jei tik fabriko savininkas nėra apsivogėlis vergvaldys idiotas, o darbininkai su savo profsąjunga irgi nėra durni, tai jie visada susitars tarpusavyje.
                        Štai čia išlindo toksai vokietis Herbert Marcuse ir sudėjęs šituos prieštaravimus kaip neomarksizmo pagrindus, išrado naujus revoliucinės kovos principus. Taip gavosi ta Naujoji Kairė.
                        Grubiai, neomarksizmo principai yra tokie:
                        - Kuo daugiau auginti priešpriešą tarp bet kurių visuomenės grupių ir ypač auginti visokių mažumų nepasitenkinimą. Mažumos gali būti bet kokios - gėjai, juodaodžiai, vegetarai, šlavėjai, filatelistai ar dar kas nors. Jei mažumų bus pakankamai daug ir jos visos bus nepatenkintos, tai sumoje jos visos sudarys daugumą.
                        - Niekada išties nesiekti realių mažumų problemų sprendimo, nes jei problemos bus išspręstos, tai neliks revoliucinės kovos. Todėl neomarksistai turi kaltinti valdžią dėl problemų, bet kartu pagal galimybes turi blokuoti tų problemų sprendimą, kad jos ir toliau visus skaldytų.
                        - Galima ir pagal galimybę reikia remti visas grupes, įskaitant ir tarpusavy besipešančias, tik reikia turėti omeny, kad grupė, kuri gali susidėti su visuomenės dauguma, bet kada gali išduoti visą marksizmą, nes gali surasti realų savo problemos sprendimą.
                        - Marksistai turi atimti iš visų tų grupių teisę ir galimybę šnekėti už save. Marksistai turi atstovauti tas grupes, patys siūlyti atstovavimą ir kartu pašalinti iš bet kokio viešo diskurso realius tų grupių atstovus. Geriausias variantas, jei į grupių vadovus gausis prakišti kokius nors realius marksistus. Negalima grupėms duoti pačioms kalbėti, nes taip jos išsakys realias savo problemas ir kartu su visuomene ar valdžia ras tų problemų sprendimą.
                        - Dėl to marksistai visur ir visada turi skelbtis, kad jie atstovauja skriaudžiamąsias mažumas, ir tą atstovavimą daryti proaktyviai, taip, kad mažumos pačios nei nebandytų spręsti problemų. Tiktai taip įmanoma auginti visuomenės susiskaldymą ir kelti revoliuciją.
                        Labai geras pavyzdys - feminizmas, kur moterys, kovojusios (ir didele dalimi išsikovojusios) lygias teises, yra užsėdamos marksistų, kurie netgi atvirai ima skelbti, kad feminizmas esąs tik marksizmo atšaka ir tik tiek naudingas, kiek padeda marksizmui įgauti galias. Tai kaip tik toksai sisteminio neomarksizmo veikimo pavyzdys.
                        Čia yra esminiai neomarksizmo principai. Ir kai matote kur nors marksistus ir kokias nors mažumas, tai užduokite sau klausimą, ar išties marksistai tas mažumas atstovauja, ir ar išties tos mažumos yra marksistinės. Labai svarbu atskirti vienus nuo kitų.
                        Čia pat matyt galite pamatyti sau atsakymą ir į tai, kodėl labai daug neomarksistų nusisuko nuo pagrindinių marksizmo srovių - tiesiog žmonės nori gyventi normaliai, o ne su visu pasauliu pjautis ir tas pjautynes visur didinti. Ir juo labiau nenori amoraliai savo tikslams išnaudoti skriaudžiamų mažumų.
                        Aišku, einant laikui, marksistai sugeba su tomis mažumomis persimaišyti - taip būna pasiekiamas vadovavimas iš vidaus. Bet realiai tai visvien marksistai su savo marksistiniais interesais.
                        Giluminis visų revoliucionierių tikslas - tiesiog viską užvaldyti, tapti valdžia ir išnaudoti visus, ką jie užvaldys. Tik marksistai apvelka šitą savo troškimą melais apie rūpestį engiamaisiais.
                        Būtent skaldymas ir vyksta. JAV juodaodžiai tampa vis labiau mylimi ir gerbiami? Kaip tik atvirkščiai.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          R. Savukynas, FB



                          Būtent skaldymas ir vyksta. JAV juodaodžiai tampa vis labiau mylimi ir gerbiami? Kaip tik atvirkščiai.
                          https://www.youtube.com/watch?v=PLuJ...PM&app=desktop

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            R. Savukynas, FB
                            Ir vis vieną nusivažiavo, kad marksizmas=neomarksizmas. Čia panašiai kaip liumpenproletarai laiko, kad nacionalizmas=nacizmas.
                            Europiniai socialdemokratai kur kas didesni markisistai.
                            Neomarksistai visiškai nuvertina klasių kovą (kas marksistui yra kaip Tėve mūsų) ir akcentuoja seksualinę laisvę. Tai, ką pravardžiuoja dabar leftistais, dažniausiai ir yra neomarksistinės kryptys. Negi kokį nors Pol Potą įvardinsi kaip leftistą?? Ar net mieląjį Fidelį Kastro?

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Neomarksistai visiškai nuvertina klasių kovą (kas marksistui yra kaip Tėve mūsų) ir akcentuoja seksualinę laisvę.
                              1918 marksistai viena ranka vykdė klasinę kovą, o kita išrašinėjo popierius, leidžiančius kitam marksistui "socializuoti" 5/10/15 moterų.

                              Comment


                                Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                1918 marksistai viena ranka vykdė klasinę kovą, o kita išrašinėjo popierius, leidžiančius kitam marksistui "socializuoti" 5/10/15 moterų.
                                1918 m. dar nebuvo neomarksistų...

                                Comment


                                  Svarbiausi tampa ne klasiniai ir ekonominiai, o sociologiniai, psichologiniai žmonių skirtumai. Socialinė nelygybė yra ne tik turtinė, bet ir socialinio statuso, galios, lyčių nelygybė. Išsivysčiusiose šalyse proletariatas jau nebėra revoliucinė jėga, jis lengvai pasiduoda valdančiųjų klasių įtakai ir perima buržuazinį gyvenimo būdą. Dėl to būsimajame antikapitalistiniame judėjime, pasak neomarksistų, svarbiausią vaidmenį turės socialinės grupės, nepritampančios Vakarų visuomenėje: kritiškai mąstanti inteligentija, jaunimas (ypač studentai), imigrantai, bedarbiai, skurstantys Trečiojo pasaulio valstybių gyventojai, rasinių, tautinių, religinių, seksualinių mažumų atstovai, kitos marginaliosios asmenybės. Maištaujantis žmogus turi atsisakyti vartotojiškos visuomenės vertybių, jos ugdomų poreikių. Individui išlaisvinti reikalinga kultūrinė ir seksualinė revoliucija, kuri ateityje nulems socialinius pokyčius. Politinėje kovoje svarbiausia priemonė bus ne parlamentinė veikla (nors jos neatsisakoma), o protesto akcijos.
                                  https://www.vle.lt/Straipsnis/neomarksizmas-8144

                                  Comment


                                    Tikriausiai visi žino Uncle Bens prekės ženklą kur pavaizduotas vyresnio amžiaus besišypsantis juodaodis. Tai va jį keičia dėl rasizmo: Uncle Ben’s rice to ‘evolve’ brand to help ‘end racial bias and injustices’

                                    Vietiniai forumo leftistukai RokasLT, sankauskas, themanual gal paaiškinsit man kur ten rasizmas ir injustices? Aš nelabai suprantu kaip jūsų proteliai veikia ir man ten niekaip nepavyksta įžiūrėti rasizmo. Apšvieskit kur žiūrėti.

                                    Comment


                                      Panašu, kad patys nusprendė tai padaryti, kol kas nors kitas ko nors neprisigalvojo.

                                      Comment


                                        Masinio nukvakimo lygis turbūt koreliuoja su tam propaguoti skiriamomis lėšomis. Verslai jaučia iš kur vėjas pučia, gauna kritikos ir reaguoja. Kai vitrinose tarp baltų manekenų pastatomas juodas, tai atseit lygybė, o kai juodaodis vaizduojamas prekės ženkle, tai jau kažkodėl rasizmas. Atseit prekės ženklas vaizduoja juodaodį, kuris pagamino tam tikrus gaminius būdamas vergu? Kodėl 70 metų to niekas nepastebėjo ir apie tai nepagalvojo? Ar išvis reklamose juodaodžiai galės fotografuotis, ar jau nelabai?

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Atseit prekės ženklas vaizduoja juodaodį, kuris pagamino tam tikrus gaminius būdamas vergu?
                                          Prekės ženklas pristatytas 1943, vergu jis niekaip būti negalėjo. Aš suprantu kad jie nukvakę, bet turi jie kažkokią logiką ar jos kruopeles ar išvis ne?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X