Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Blogai ir blogeriai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O kuo benamio pavadinimas benamiu panašu į didesnio IQ žmogaus mažesnio IQ žmogų vadinant bukapročiu?
    Kažkaip man tamstos komentarai primena http://rokiskis.popo.lt/2011/02/09/k...ekonstrukcija/
    Juk kalba atspindi mąstymą, kaip ir mąstymas atspindi kalbą – todėl kalbainiai ima kištis į mūsų mintis, sakyti, ką galima galvoti, o ko galvoti negalima. Paklausykite kalbos valandėlių, transliuojamų per Lietuvos Radiją – beveik kiekvienoje nagrinėjama, ką kas gali galvoti, o ko negali. Kaskart vis tipinis siužetas: vienas veikėjas padaro menamą klaidą – pagalvoja ne tai, ką galima, o kitas pagalvoja tai, ką galima ir supranta visai ne taip. Nes kaltas tas, kuris galvojo, kaip negalima galvoti, pavartojo žodį netinkama reikšme. Nes negalima juk galvoti taip, kaip neleidžia kalbainiai. Negalima žodžių suprasti taip, kaip juos kažkas supranta. Galima tiktai taip, kaip kalbainiai leidžia.
    Paskutinis taisė digital; 2018.11.22, 16:56.

    Comment


      Ir Salciute blogere

      Comment


        Parašė mantasm Rodyti pranešimą

        PC fanams tai taip, atrodo kvailai. Kam labiau patinka viską vadint tikrais vardais ir techniškai teisingi terminai bei faktų konstatavimo nelaiku įžeidimu, atrodo kitaip
        Ne PC fanams, o elementarias manieras ir taktą turintiems žmonėms. Bendraminčių, mėgstančių vadinti "tikrais vardais" į valias rastum Somalyje, Rusijoje, Bangladeše ir Hondure. Tai neandartaliečiams būdingas elgesio bruožas.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą

          Ne PC fanams, o elementarias manieras ir taktą turintiems žmonėms. Bendraminčių, mėgstančių vadinti "tikrais vardais" į valias rastum Somalyje, Rusijoje, Bangladeše ir Hondure. Tai neandartaliečiams būdingas elgesio bruožas.
          Liūdna kai melavimas yra laikomas gerom manierom.

          P.S. neandertaliečių genų daugiausia pas europiečius....

          Comment


            Aš tai visus, kurių IQ mažesnis už mano, tame tarpe ir Užkalnį vadinu daunais. O kadangi jis dar ir turi viršsvorio, jį drąsiai galima vadinti tinginiu ir urodu.

            Jis turėtų džiaugtis, kad vadinu daiktus tikraisiais vardais.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Tikimybė turėti viršsvorio 40-70% paveldima.
              Taip, taip. Gydytojas storuliui turbūt nebegalės pasiūlyti pasportuoti ir mažiau valgyti, nes tai bus nepagarba jo genams. Be to, būtų pažeista žmogaus teisė valgyti viską ir dideliais kiekiais. Man įdomu, koks tų IQ, kuriems šita brukama ideologija taip gerai prilimpa?
              Beje, Užkalnis svorio metimo srityje irgi stengiasi. Daug vaikšto pėsčias ir lankosi sporto klube. Gal tų pastangų per mažai, bet jis stengiasi!

              Comment


                Parašė Kaimai
                mantasm nukrypo nuo temos. Aš sakiau, kad Jovaiša nori socialinės inžinerijos ir, kad gali būti, kad jo atžalos (atžalų atžalos, giminaičiai) gali pakliūti po tos socialinės inžinerijos vikšrais dėl genetinio atsitiktinumo. mantasm tada pradėjo apie dalykų vadinimą tikraisiais vardais ir bla bla bla
                Kas daugiau socialinė inžinerija - pripažint, kad kažkas yra benamis/daunas/storas ar sakyt, kad ir su IQ 105 galima įstot į MIF VF?

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą

                  O dauno vadinimas daunu būtų ok ir tinkamas bet kokiame kontekste? Ar visgi daugelyje situacijų bandytume pasirinkti kitokį terminą?

                  Taip ir su asocialais. Galime taip juos vadinti asmeniniuose pokalbiuose prie alaus, bet ar naudotum tokį terminą, tarkim, formaliame dokumente ar laiške? Realybė yra tokia, kad dažniausiai gyvenime daiktų tikrais vardais nevadiname. Būtent su tikslu išvengti konflikto ar paniekos percepcijos. Užkalnis bando tai neigti ir dėl to tik atrodo kvailai.
                  Taip. Nepagarbiai nevadinti žmonių yra elementarus taktiškumas. Bet čia atskirčiau du dalykus: vienas yra žmonių žeminimas ir skirstymas pagal įgimtus dalykus, kas yra labai blogai ir necivilizuota.

                  Kitas dalykas yra tai, kas atsakingas už savo gyvenimą. Ar pvz. savaitėmis neišsiblaivantis ir vaikus mušantis degradas yra pats dėl to kaltas ir dėl to iš jo galima atimti vaikus ir taikyti kitas sankcijas? Ar čia mes kaip visuomenė (o dabar dar ir genai) kalti ir mes ant jo negalime pykti, o jį reikia bandyti gražiai įkalbinti taip nesielgti, o dar geriau - duoti didesnę pašalpą? Dabar gi žmonių, neigiančių asmeninę atsakomybę už žmogaus gyvenimą, atsiranda labai nemažai.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Parašė Kaimai

                    Good fucking point. Būtų įdomu išgirst jo racionalizacijas šia tema. Tikimybė turėti viršsvorio 40-70% paveldima.



                    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2955913/



                    https://www.nature.com/articles/508S58a
                    Kas jau kas, bet nutukimas visiškai nesusijęs su genetika. Taip, kažkas turi įgimtą greitą medžiagų apykaitą ir valgydamas kasdien picas bus liekas, o kažkam reikia žiūrėti, ką valgo, bet susitvarkius mitybą, visi gali neturėti antsvorio nepaisant savo genų (nebent kokia reta liga užklumpa ir pan.) Nesenai mačiau Užkalnį McDonalde su sportine taše, turbūt po sporto klubo buvo užsukęs pavalgyt, po to tokie skundžiasi, jog daug sportuoja, o svoris nekrenta ir apkaltina genetiką.

                    Parašė Kaimai

                    Visa Užkalnio pasaulėžiūra atsiremia į tai, kad absoliučiai visi žmonės turi (JEIGU TIK PANORĖS) vienodą charakterio tvirtumą, užsispyrimą, stropumą, storą odą, gebėjimą atidėti malonumus ir t.t Jeigu NEPANORI, tai žmogus nurašomas. Kaip filosofinė sistema ji gal ir nebloga, bet ji nieko bendro su realybe neturi.
                    Bet taip ir yra, na ne 100%, bet kokiu 90% tai tikrai. Nepažįstu nei vieno sėkmingo ir daug pasiekusio žmogaus, kuris neįdėjo daug darbo ir atitinkamai nepažįstu nei vieno, kuris tikrai turi noro, motyvacijos, daug dirba ir kuriam nesisektų.

                    Parašė Kaimai

                    Aš sakiau priešingai. Kad su 105 į MIF neįstosi, o jei įstosi nepabaigsi. Nepadės jokie korepetitoriai, motyvacijos, sunkus darbas, užsispyrimas. Tai tik ekstremalus pavyzdys. Lygiai taip pat jeigu gimei gūdžiam kaime, tavo tėvai geria (genetika nulems daugiau nei tėvų pavyzdys), aplinkui daug kas geria, tu pats įgimto silpno charakterio, nes tėvai tokie pat (o visi su stipriais charakteriais seniai išvažiavo) tau bus labai sunku ištrūkt.

                    O Jovaiša kalbėjo ne apie anti-politkorektišką leksikoną. Jis jau lenkė link kažkokių valstybės priverstinių veiksmų asocialių žmonių atžvilgiu, bet nedrįso to tiesiai pasakyt (galbūt klystu).
                    Kaip pvz. Zuokas ištrūko? Tokių pavyzdžių tūkstančiai.
                    Paskutinis taisė Lettered; 2018.11.23, 07:15.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                      Kaip pvz. Zuokas ištrūko? Tokių pavyzdžių tūkstančiai.
                      An exeption that proves the rule.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Trumpo brolis mirė nuo alkoholizmo. Nežinau, kiek seniai, bet Trumpas alkoholio nevartoja. Pergudravo genus . Galbūt, kad yra polinkis ir jei pradėsi, bus sunku sustoti, tačiau genai netrukdo apeiti pavojus iš tolo, jei yra kažkiek smegenų.
                        Užkalnio storumą galima kažkiek sieti ir su jo veikla - nepavalgęs, restorano apžvalgos neparašysi. Jis bendrauja su tuo gana žinomu kultūrizmo treneriu Pauliukevičium, kurio mitybos patarimų (labiau tinkamų kultūristams) būna ir delfi. Tai jeigu jo klausosi, tai svorio numesti be šansų: valgyk 5 kartus per dieną, pagreitės medžiagų apykaita. Po tiek valgant reikia ir į sporto salę kasdien eiti penkis kartus norint normaliai atodyti .

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          O dauno vadinimas daunu būtų ok ir tinkamas bet kokiame kontekste? Ar visgi daugelyje situacijų bandytume pasirinkti kitokį terminą?
                          Žmogaus, sergančio Dauno sindromu, vadinimas Daunu yra iš esmės neteisingas, kaip ir sergančiojo vėžiu vadinimas Vėžiu. Tuo tarpu prostitutės vadinimas prostitute ar narkomano narkomanu - teisingas. Ta proga klasikinis anekdotas (laisvas vertimas iš lenkų kalbos):
                          Panelė maudosi ežere, ponas nuo kranto klausia:
                          - Sakykite, panele, ar šiltas vanduo?
                          - Iš kur man žinot? Esu kurwa, o ne termometras!

                          Comment


                            Niekas Dauno liga sergančių daunais ir nevadina - tas žodis tiesiog kaip keiksmažodis taikomas sveikiesiems. Panašiai yra su žodžiais debilas, šizofrenikas ir t. t. Tada tie elementarūs ligų pavadinimai įgauna stiprią neigiamą reikšmę ir atrodo kaip žeminantys. Bet pirmiau reikia žiūrėti, kaip ir kada jie vartojami. Jei šizofrenija serantis pacientas ateina pas gydytoją, tai gydytojas jam turbūt nesako: laba diena, ponas šizofrenike. O kai koks nors psichiatras kalba žiniasklaidoje apie psichikos sveikatą ir dalijasi statistika, tai visai normalu įvardyti, kad Lietuvoje tiek ir tiek yra sergančių Dauno liga, šizofrenija ir t. t. Tai yra oficialūs ligų pavadinimai. Radikalūs leftistai turbūt siūlytų keisti švelnesniais terminais: turintys protinę/psichinę negalią, ribotų protinių galimybių ir pan. Bet tai tik bėgimas nuo realybės.

                            Comment


                              Parašė Kaimai

                              Susijęs, nors ir ne taip stipriai kaip intelektas. Mechanizmas iki galo nėra atskleistas, bet tikimybė turėti antsvorio iš dalies susijusi ir su sutomu jausmo reguliacija centrinėje nervų sistemoje. Panašu į alkoholizmą. Kertu lažybų, kad nutukimas mūsų sveikatos sistemai užkrauna daugiau naštos nei alkoholizmas ir narkomanija kartu sudėjus. Ar turėtume gėdinti storulius (shame into submission)? Nemanau.
                              Esmė ta, jog norint svorio atsikratyti, visi tą gali padaryti, čia ne koks ūgis, kurio tik noro dėka nepavyks pakeisti.
                              Gėdinti nieko nereikia, bet kalbėti apie sveikatą reikia.
                              Flickr

                              Comment


                                Panašu į alkoholizmą. Kertu lažybų, kad nutukimas mūsų sveikatos sistemai užkrauna daugiau naštos nei alkoholizmas ir narkomanija kartu sudėjus. Ar turėtume gėdinti storulius (shame into submission)?
                                Šitam sakiniui pritariu. Prieš gėdinant reikia pažiūrėti, kiek žmogus deda pastangų, kad nebūtų storas. Daugelis nededa jokių. Prieš 50 metų antsvoris buvo daug retesnis dalykas. Pasikeitė genai? Ne genai, o mityba ir gyvenimo būdas. Tai akivaizdu ir be didelių mokslinių išvedžiojimų.
                                Nemanau, kad jis nenori atsikratyti to svorio ir kad neturi tinkamos motyvaticijos. Kur šuo pakastas? Genuose.
                                Apetite ir gyvenimo būde. Aukštos pareigos lemia daug streso, o stresas mažina jautrumą insulinui. Be to, jei mėgsta skaniai ir daug valgyti, tai atitinkamas ir rezultatas.

                                Kas lėmė tokią policijos generalinio komisaro išvaizdą? Genai?
                                https://www.alfa.lt/straipsnis/50330...umu-ir-spurgas

                                Norėčiau informacijos apie Linkevičiaus fizinį aktyvumą. Spėju, kad didžiausias jo fizinis krūvis užlipti laiptais į lėktuvą . Bet jei laipinama per rankovę, tai nelieka ir to.
                                Paskutinis taisė senasnamas; 2018.11.23, 10:30.

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                  Bet taip ir yra, na ne 100%, bet kokiu 90% tai tikrai. Nepažįstu nei vieno sėkmingo ir daug pasiekusio žmogaus, kuris neįdėjo daug darbo ir atitinkamai nepažįstu nei vieno, kuris tikrai turi noro, motyvacijos, daug dirba ir kuriam nesisektų.
                                  Labai priklauso kaip apibrėži sėkmę ir įdėtas pastangas. Pvz yra krūvos sėkmingų paršauskų, kurie su minimaliai pastangų gyvena visai neblogai. Tuo pačiu yra daugybė sunkiai dirbančių asmenų akademijoje ar švietimo sistemoje, kurie dirba daug, bet nesulaukia nei moralinio, nei materialinio įvertinimo.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Šitam sakiniui pritariu. Prieš gėdinant reikia pažiūrėti, kiek žmogus deda pastangų, kad nebūtų storas. Daugelis nededa jokių. Prieš 50 metų antsvoris buvo daug retesnis dalykas. Pasikeitė genai? Ne genai, o mityba ir gyvenimo būdas. Tai akivaizdu ir be didelių mokslinių išvedžiojimų.
                                    Genai irgi keičiasi nuo mitybos Be to, genai yra tik polinkis į kažką. Seniau jei turėjai geną - vistiek nebuvo ką valgyt.

                                    Pažįstu šeimyną kur tikrai kalta ne tik mityba. Kelis kartos be išimties apkūnūs. Vieni sportuoja ir stengiasi, kiti ne. Sportuojantys biški lieknesni ir su daugiau raumenų, nesportuojantys ypač išryškėja vasarą.. Bet bendroj nuotraukoj, ypač vėsesniu oru, visi atrodo taip pat.

                                    Comment


                                      Genai irgi keičiasi nuo mitybos
                                      Negriauk leftistinio "mokslo" tokiais sakiniais

                                      Comment


                                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                        Genai irgi keičiasi nuo mitybos Be to, genai yra tik polinkis į kažką. Seniau jei turėjai geną - vistiek nebuvo ką valgyt.

                                        Pažįstu šeimyną kur tikrai kalta ne tik mityba. Kelis kartos be išimties apkūnūs. Vieni sportuoja ir stengiasi, kiti ne. Sportuojantys biški lieknesni ir su daugiau raumenų, nesportuojantys ypač išryškėja vasarą.. Bet bendroj nuotraukoj, ypač vėsesniu oru, visi atrodo taip pat.
                                        Svarbu šitiems tavo pažįstamiems nuolat priminti, kad jie yra tešliai, apsileidusios kiaulės, ir jiems turėtų būti labai gėda.
                                        Užteks tų PC nesąmonių.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Svarbu šitiems tavo pažįstamiems nuolat priminti, kad jie yra tešliai, apsileidusios kiaulės, ir jiems turėtų būti labai gėda.
                                          Ne nuolat, o kai valgydami trečią desertuką per dieną ima aiškinti apie sveiką mitybą . Niekas storų nevadina storais, kol jie nepradeda reikalauti gerbti jų storumą ir juo žavėtis.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X