Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[FR] 2015.01 Įvykiai Paryžiuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Pasakyt, kad tokiems ispuoliams visi musulmonai pritaria ar kad visi musulmonai yra teroristai, reikstu diskriminavima religiniu pagrindu ir gate speach, kas gali prisaukti baudziamaja ne visi musulmonai yra wahabistai/salafistai/sufistai ir ne tik nedidele dalis psichopstu tokiem nusikaltimsm pritaria. Tarp krikscioniu irgi buvo KKK, betgi ne visi krikscionys rasistai ir sadistai

    Vaziuodamas ir as nugirdau ta laida. Kalbejo protingai ir su europietisku mentalitetu. Jei manai, kad perdaug svelniai, tai tada turi problemu
    Sakyti, kad ne visi musulmonai remia terorizmą, yra teisinga.
    Lygiai taip pat yra teisinga pastebėti, kad ne visiems rūkantiesiems cigaretės sukelia vėžį.
    https://www.facebook.com/uzkalnis?fref=ts
    Flickr

    Comment


      #22
      Vaziuodamas ir as nugirdau ta laida. Kalbejo protingai ir su europietisku mentalitetu. Jei manai, kad perdaug svelniai, tai tada turi problemu
      Taip, aš turiu problemų, nes esu labai atsilikęs nuo šiuolaikinio gyvenimo ir galvoju kad atvykėliai negali primetinėti juos priėmusiai šaliai savo gyvenimo būdo.

      Comment


        #23
        /\ Čia yra kultūrinis ir mentaliteto skirtumas tarp kontinentinės Europos ir JAV, kur ta prancūzė atstovauja europietiškąjį, o Užkalnis - amerikietišką (ir dar šiek tiek dešinesnį).
        Post in English - fight censorship!

        Comment


          #24
          Parašė index Rodyti pranešimą
          /\ Čia yra kultūrinis ir mentaliteto skirtumas tarp kontinentinės Europos ir JAV, kur ta prancūzė atstovauja europietiškąjį, o Užkalnis - amerikietišką (ir dar šiek tiek dešinesnį).
          Mentalitetas ir kultūra yra ta pati vakarietiška, o socialistai vienodai šneka tiek JAV, tiek Prancūzijoje, kad čia religija nei prie ko, žurnalas pats kaltas, nes įžeidinėjo ir pan.
          Flickr

          Comment


            #25
            Socialistai JAV, jei ką, šneka kaip aršūs dešinieji Prancūzijoje. Abejoju, ar kam nors JAV tokiu atveju išvis į galvą ateitų, kad žurnalas pats kaltas.

            Comment


              #26
              Nu taip, ivedinet savo taisykliu negali, bet cia jau integravimo problema ir prancuzai su savo imigracine politika prisidare bedu labai ilgam. Svarbiausiai, kad toleravo imigrantu koncentracija tam tikruose rajonuose ir net ja skatino, taip sukurdama puikia terpe radikalams veistis ir lengvai itraukt aplinkinius.

              Nera Uzkalnis sventa karve, islame, priesingai nei kriksvionybej korano interpretavimas buvo uzsaldytas 12a, sudeginus Aleksandrijoj buvusia kitaip parasyta kopija. Taip pat buvo papildytas ir priinterpretuotas 12-14a. Realijomis, del ko ir dabar ekstremalai seilejasi su sharia ir panasiom nesamonem. Otomanu laikais korano interpretavimas buvo modernizuotas, atsisakyta griezto interpretavimo ir laikytasi nuosaikumo, tolerancijos ir maksimalaus leidziamo koranui modernumo. Problema susiformavo byrant otomanu impdrijai, kads radikalai islama pasinaudojo savo teritorinems ambicijoms igyvendint ir grizo prie radikalaus interpretavimo, del ko gime sufi/salafi/wahabi judejimai. Pasivazinekit po pasauli, pabendraukit su zmonem ir ne tik su jusu viesbucio aptarnaujanciais pakistanieciais, bet ir su azijos ar artimuju rytu viduriniojo sluoksnio musulmonais. Ar galvojat, kad ir akademikai, kurie dirba net prie tokiu europietisku projektu, kaip higgso basonas, tik ir laukia progos kolegas issaudyt ar infidelus ispjaut? nenusileiskit iki radikalu lygio, nepasiduokit nesantaikos kurstymui ir nesnekekit nesamoniu. Pradejus spaust I kampa europos musulmonus ir juos diskriminuot - jie radikalizuosis. Ar manot, kad labai lengva ispjaut 7% europos populiacijos?

              Comment


                #27
                [FR] 2015.01 Įvykiai Paryžiuje

                Manau kad pribrendo laikas šitai temai.

                Paryžiuje nužudyti du įkaitai, pagrobėjas reikalauja leisti pabėgti broliams Kouachi

                P.S. Būtų gerai, jei adminai atkeltų į čia komentarus apie Paryžiaus įvykius iš kitų temų.
                You might surprise yourself.

                Miestai.net FB

                Comment


                  #28
                  Pagrobėjas su Cherifu Kouachi susipažino kalėjime. Integracija ir perauklėjimas visame gražume.

                  Comment


                    #29
                    Žemėlapiai iš telegraph.co.uk

                    Comment


                      #30
                      https://www.facebook.com/kubilius.lt...99006826799368 įdomūs pastebėjimai:
                      Tragedija Paryžiuje: liūdni platesni komentarai

                      1. Tragedija Paryžiuje, su šūkiu "Alachas yra didis" išžudant keliolika žurnalistų, karikatūristų, policininkų daugelio yra komentuojama kaip religinių fanatikų išpuolis ar kerštas prieš Vakarų žodžio ir išraiškos laisvę bei konkrečias Mahometo karikatūras spausdinusį žurnalą. Tai yra iš dalies teisingas požiūris, - žurnalistai yra viena iš pavojingiausių profesijų, tačiau kartu tai yra per daug siauras ir net per daug paviršutiniškas požiūris.

                      2. Tai nebuvo išpuolis vien tik prieš žurnalą, žurnalistus ar spaudos laisvę, tai buvo išpuolis prieš Vakarus, prieš Prancūziją, pasirenkant "žodžio laisvę" kaip simbolį. Tai lygiai toks pat išpuolis, koks buvo 2001.09.11 išpuolis Niujorke, World Trade Center dangoraižius - dvynius pasirinkus Vakarų simboliu, ar susprogdinus Madride metro traukinius ir Londone dviaukščius autobusus - Londono simbolius.

                      3. Natūralu, kad pirma reakcija Europoje bus mažinti galimybes įvažiuoti į Europą musulmonų imigrantams, ypač tai lies įvažiuojančius iš Artimųjų Rytų - Afganistano juostos. Lygiai taip pat bus dar kartą nusivilta europietiško multikultūralizmo projekto nesėkme, musulmonų europietiškos bendruomenės susidurs su griežtesne priežiūra, galimos net radikalesnės - deportacijos priemonės. Tokios pasekmės turi objektyvų pagrindą ir bus visiškai natūralios.

                      4. Tačiau tokios priemonės visiškai neduos jokio rezultato, nes bus bandoma įveikti visai ne tas problemas. Al-Qaedos terorizmą Europoje sąlygoja ne kokia nors klaidinga Europos imigracijos politika ar žlugęs multikultūralizmo projektas.

                      5. Al-Qaedos terorizmą sąlygoja visų pirma dramatiška arabų pasaulio transformacija. Tai pasaulis, kuris pergyvena klasikinės transformacijos iš ekonomiškai atsilikusios, tradicinėmis vertybėmis grįstos visuomenės į globalioms itakoms atsiveriančios, tampančios industrine visuomene pasekmes.

                      Europa nuo Vokietijos iki Rusijos tokią transformaciją pergyveno po I pasaulinio karo, panašiu metu tokią transformaciją pergyveno ir tarpukario Japonija, šiek tiek vėliau Mao laikų Kinija. Visos šios transformacijos pasižymėjo labai gilia visuomenių radikalizacija, atvedusia iki fašizmų ar stalinizmų, valstybinio lygmens terorizmo, agresyvaus šovinizmo, kai nebuvo skaitomasi su milijonais gyvybių. Visa tai buvo apipavidalinama kokiu nors visuotiniu "tikėjimu": ar nacijos išskirtinumu (naciai), ar pasauline komunizmo misija. Putino Rusija šiuo metu yra labai panašioje stadijoje - atsilikusi, uždara, postsovietinė visuomenė po 90-ųjų staiga atsivėrė globaliems procesams ir to lydimai ekonominei ir socialinei raidai. To pasekmė - Rusija apimta aršaus nacionalistinio šovinizmo, savo esme niekuo nesiskiriančio nuo Hitlerio laikų nacių šovinizmo.

                      6. Europa šiuo metu yra atsidūrusi tarp dviejų panašių XXI amžiaus "fašizmų", kurie demonstruoja sąmoningą neapykantą europinėms, bendražmogiškoms vertybėms: Šiaurės Rytuose - rusiškasis fašizmas, kurio teroristai žudė žmones Maidane ir žudo Rytų Ukrainoje, nes tie žmonės rinkosi europinę kryptį; Pietryčiuose matome "alkaidinį", musulmoniškąjį fašizmą, kuris savo teroristinę patirtį iš Sirijos, Afganistano ar Libijos vis dažniau perkėlinės į Europą. Ir to tikrąja priežastimi nebus nei kokie nors satyriniai žurnalai, nei įžeisti musulmonų tikėjimo jausmai - o tiesiog kerštas. Kerštas už tai, kad europiečiai ir vakariečiai jiems neleidžia sukurti savo fašistinių valstybių kur nors Irake ar Sirijoje. Matysime, kaip tų pačių nuostatų vedinas Šiaurės ir Pietų fašizmas vis dažniau tarpusavyje persilies ir vienas kitą įtakos, bei stiprins.

                      7. Paprastų receptų, kaip Europai įveikti šias problemas, nėra. Nepadės nei griežtesnės imigracijos taisyklės, nei perėjimas nuo "multikultūralizmo" politikos prie prievartinės asimiliacijos. Nes problemų šaknys glūdi ne atskirose Europos valstybėse, o tokiose valstybėse kaip Sirija, Afganistanas, Irakas, Iranas, Libija, Pakistanas, Šiaurės Kaukazas, dalinai ir Rusija, kur vyksta minėtoji transformacija, lemianti tai, kad šių šalių visuomenės tampa radikaliomis, iš esmės fašistinėmis.

                      Problemas reikia spręsti tose valstybėse, tačiau pasaulis iki šiol dar nėra atradęs jokių efektyvių receptų, kaip padėti įvykdyti tokias transformacijas, neleidžiant tautoms patekti į savo fašizmo spąstus.

                      Vienintelis efektyvus ir sėkmingas europinės paramos transformacijai metodas, ateinantis į galvą tokiame kontekste, tai ES narytės pažado jėga, padėjusi įveikti transformaciją ne tik Lietuvai, bet ir tokioms Balkanų šalims, kurios transformacijos pradžioje nuėjo į tarpusavio nacionalistinį (fašistinį) karą. Nėra galimybių pažadėti ES narystės perspektyvos Sirijai ar Afganistanui, bet be panašios jėgos transformacijos instrumentų Europa dar keletą dešimtmečių susidurs su terorizmu, ateinančiu į taikią Europą tiek iš Pietų, tiek ir iš Šiaurės.

                      8. Taigi, matykime atviromis akimis problemas. Už teroristų kovos su atskirais "simboliais" matykime bendrą vaizdą, nes po tragedijos Paryžiuje būtų klaidinga galvoti, kad buvo smogta tik laisvam žodžiui, ar kad turime problemų tik su atskirų teroristų įžeistais religiniais jausmais. Europa, kaip Izraelis, yra apsuptyje gilių transformacijų taikingai neįveikiančių visuomenių ir valstybių. Tai greitai neišsispręs...

                      Comment


                        #31
                        Kol kas sunku susigaudyti, kas ten išvis Paryžiuje vyksta.
                        Reikėtų apibendrinti faktus:
                        1. Tie du broliai Kouachi yra gimę Prancūzijoje ir yra jos piliečiai (alžyrietiškos kilmės)
                        2. Vienas iš jų seniau buvo nuteistas kalėti dėl kaltinimų, susijusių su terorizmu
                        3. Abu broliai pernai grįžo iš Sirijos. Kieno pusėje išvis jie kovėsi?
                        Apibendrinus, tai ne kažkokie imigrantai iš neaiškių šalių, bet vietiniai, suradikalėję gyvendami Prancūzijoje. Didelis akmuo į šalies daržą. Be to, Prancūzijos teisėsaugai jie buvo žinomi ir vis tiek sugebėjo surengti tokį išpuolį. Čia antras akmuo.
                        Vyriausybės siekia daugiau galių piliečių sekimo srityje, tačiau nesugeba sužiūrėti asmenų, kuriuos akivaizdu, kad būtina atidžiai stebėti.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2015.01.09, 16:20.

                        Comment


                          #32
                          Turėjo Prancūzija kolonijas šiaurės Afrikoje, prisivežė iš ten juodųkų tai dabar ir gavo problemų. Už visus nešvarius darbus vėliau reikia sumokėti.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            #33
                            Prancūzijos buvusios kolonijos Afrikoje.

                            Comment


                              #34
                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                              Turėjo Prancūzija kolonijas šiaurės Afrikoje, prisivežė iš ten juodųkų tai dabar ir gavo problemų. Už visus nešvarius darbus vėliau reikia sumokėti.
                              Bėda, ne dėl kolonijų, bėda islamo radikalizacijoje. Visi vienbalsiu jau pritaria, kad islamas yra blogai. Neseniai Vokietijoje vyko demonstracijos nukreiptos prieš atvykėlius iš islamiškų valstybių bei priešingos akcijos, skirtos ginti arabų teises, manau, kad po šių įvykių islamistus ginančių gretos trauksis. Manau, kad reikia imti jauti už ragų ir šalinti tokio arabų elgesio šaltinį, o ne tvarkytis su pasėkmėmis.
                              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                              Comment


                                #35
                                O kas lemia tą radikalizaciją? Ogi Vakarų politika. Kariauja su nuosaikiais režimais (Sirija, Iranas), o bendradarbiauja su radikalesniais (S. Arabija, Kataras). Nė vienoje šalyje, kur buvo įsiveržta ir nuverstas esamas režimas, padėtis nepagerėjo. Iš tų neramių šalių (ir ne tik jų) traukia pabėgėliai į Europą, čia naudojasi visomis teisėmis ir laisvėmis, ne tik nesiintegruoja, bet toliau radikalėja. Tai rezultatai visai dėsningi. Tokiai situacijai susidaryti leido Vakarų šalių vykdoma politika. Tiksliau būtų sakyti, kad šalių viduje išvis nėra jokios politikos religinių ir tautinių mažumų atžvilgiu. Viskas pagrįsta tolerancija ir palikta savieigai. Tai tokiame fone paišyti Mahometo karikatūras tikrai neatrodo protinga, ypač kai grasinimų buvo sulaukta jau anksčiau.
                                Paskutinis taisė senasnamas; 2015.01.09, 17:02.

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                  Bėda, ne dėl kolonijų, bėda islamo radikalizacijoje. Visi vienbalsiu jau pritaria, kad islamas yra blogai. Neseniai Vokietijoje vyko demonstracijos nukreiptos prieš atvykėlius iš islamiškų valstybių bei priešingos akcijos, skirtos ginti arabų teises, manau, kad po šių įvykių islamistus ginančių gretos trauksis. Manau, kad reikia imti jauti už ragų ir šalinti tokio arabų elgesio šaltinį, o ne tvarkytis su pasėkmėmis.
                                  Tu bent pagalvojai, ką parašei? "islamas yra blogai" - ką tai reiškia? Dabar turėtų Europos vyriausybės naikinti islamą, ar teroristus?

                                  O "imti jauti už ragų", tai neįsileisti į Europą jokių arabų?

                                  Visiška kvailystė, nes tai, kas įvyko ir vyksta Prancūzijoje, susiję su tuo, kas dedasi Irake, Sirijoje ir Afganistane. Ten atsirado arabo-fašistų dariniai, tai su jais ir reikia kovoti. O dabar prancūzai išėjo į gatves pamojuoti su plakatais už spaudos laisvę. Pasirodo Prancūzijos Respublikoje 2015 m. reikia įrodinėti teisę į laisvę! Ar ne paradoksalu?

                                  Prancūzija, Vokietija, UK ir kt. šalys, kuriose gausios musulmonų bendruomenės, gali riboti migraciją kiek tik nori, gali vykdyti kratas, bet tai nepadės užkirsti kelio terorizmui, kurio lopšys ir šaknys už Europos ribų. Dabar Al-Quaeda sumanė parodyti islamo pasauliui, kad jie dar gyvi, stiprūs ir gali smogti taip, kaip darė nuo rugsėjo 11 d. įvykių Niujorke. Teroristiniai išpuoliai Vakarų pasaulyje yra vizitinė Al-Quaeda kortelė, kuri jiems padėdavo verbuoti jaunus kovotojus. O šiuo metu tai ypač aktualu, kai Irake išaugo nauja radikali jėga - ISIS, kurie kol kas pagarsėjo tik kitatikių žudymu "namuose". Vyksta konkurencija tarp šių grupuočių dėl lyderystės radikaliajame islamo pasaulyje, todėl tie du broliai Kouachi šaukė, kad jie "Jemeno Al-Quaeda".

                                  Comment


                                    #37
                                    Broliai Sirijoje kovojo vakarietiskos demokratijos Ahram al Islam grupuotej, kuri ieina I Free Syrian Army sudeti ginklus siai grupuotei tiekia deja ir NATO ir GCC. Mazai tiketina, kad po tokiu dalyku nustotu remt FSA teroristus

                                    Comment


                                      #38
                                      Čia tikriausiai būsiu apkaltintas paranoja, bet man kažkaip kyla labai stiprūs įtarimai kad viso to šaknys slypi tolimoje praeityje. Dar Leninas bandė visame pasaulyje įvesti bolševizmą.
                                      Visa dabartinė situacija prasidėjo pokariu, kai kažkas sugalvojo globalizmą ir multikultūrizmą. Faktiškai abu šie dalykai yra vakarų civilizacijos silpninimas, kirtimas iš pašaknų. Žinant sovietmečio ir dabartinės Rusijos specialiųjų tarnybų profesionalumą ir jėgą man kyla įtarimas jog čia be jų įtakos neapsieita.
                                      Toliau žiūrime, ką remia Rusija Artimuosiuose Rytuose ir apskritai pasaulyje, su kuo artimai bendradarbiauja. Ogi su pačiais radikaliausiais režimais. Manau, kad talibanas Afganistane įsigalėjo ne be Rusijos paramos. Žiūrime toliau - staigus ISIS atsiradimas, lyg ir iš niekur. Čia jau ir vakaruose pasirodo nuomonių jog tai atsirado ne be KGB-FSB paramos.
                                      Įsigalėjimas pasaulyje dabar siekiamas kitais būdais nei bandant eksportuoti revoliucijas. Siekiama susilpninti vakarų civilizaciją iš vidaus, siekiama remti teroristinius režimus. Tolimesnis tikslas manyčiau būtų Islamo Valstybėn įjungti Siriją, Iraką, Afganistaną, galbūt Pakistaną. Ir be jokios abejonės Jordaniją.
                                      Štai tada Izraelis atsiduria visiškai pasikeitusioje situacijoje ir III pasaulinis karas kaip ant delno. Vakarai niekad neįvertino kagėbistinių ir imperinių Rusijos siekių, nepakankamai įvertina ir dabar.

                                      Comment


                                        #39
                                        BBC rašo, kad brolius nupylė, įkaitą išlaisvino.

                                        Comment


                                          #40
                                          Broliai Sirijoje kovojo vakarietiskos demokratijos Ahram al Islam grupuotej, kuri ieina I Free Syrian Army sudeti
                                          Tada dar geriau. Laisvai galima teigti, kad pati Prancūzija juos ir apginklavo.
                                          Hollande yra patvirtinęs, kad Prancūzija tiekė ginklų Sirijos sukilėliams:
                                          http://www.france24.com/en/20140821-...bels-hollande/
                                          “We cannot leave the only Syrians who are preparing a democracy ... without weapons,” he added.
                                          Aha, bus ten demokratija. Jau plinta ji ir Europoje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X