Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[FR] 2015.01 Įvykiai Paryžiuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sulaikyti Maskvoje piktinasi: nesusiprotėjo nė vienas Kremliaus atstovas

    Maskvos centre esančioje Maniežo aikštėje šeštadienio vakarą sulaikyti du protestuotojai su plakatais, pagerbiančiais teroristinio išpuolio Paryžiuje aukas ir palaikančiais „Charlie Hebdo“ redakciją, praneša newsru.com.

    Maniežo aikštėje šeštadieniais opozicija surengia pavienius piketus.

    Sulaikytiesiems Vladimirui Junovui ir Markui Galperinui surašytas protokolas dėl masinių akcijų tvarkos pažeidimo. Vėliau jie buvo paleisti.

    M. Galperinas sakė, kad abiejų protestuotojų sulaikymo protokoluose pažymėta, jog juos sulaikė su plakatais, ant kurių užrašyta „Je suis Charlie“ („Aš esu Charlie“). Plakatą rankose laikė V. Junovas. Tai įvardinta kaip tvarkos pažeidimas.

    Kaip praneša grani.ru, šalia V. Junovo atsistojo provokatorius su tuščiu baltu lapu, dėl ko piketas neva tapo masiniu (jei protestuoja vienas asmuo, leidimas nebūtinas).

    V. Junovas ir M. Galperinas – nuolatiniai šeštadieninių protestų Maniežo aikštėje dalyviai.

    Svarbu tai, kad nė vienas policininkas, nė vienas pareigūnas, nė vienas Kremliaus atstovas nesusiprotėjo, kad sulaikyti terorizmą smerkiančius žmones yra visiška nesąmonė ir skandalas. Dar daugiau, nusiųsti provokatorių šiuo atveju reiškia palaikyti tarptautinį terorizmą ir nusispjauti ant ką tik nužudytų karikatūristų ir pareigūnų kapo“, – tvirtino M. Galperinas.

    DELFI primena, kad Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vadovaujama delegacija sekmadienį, sausio 11 d., dalyvaus vienybės eisenoje Paryžiuje, skirtoje pagerbti teroristinių išpuolių aukas.

    Organizacija „Reporteriai be sienų“ jau pareiškė pasipiktinimą, kad eisenoje bus „atstovai režimų, gniuždančių spaudos laisvę“. Savo pranešime spaudai organizacija pabrėžia, kad teroristų taikiniu tapęs satyrinis savaitraštis „Charlie Hebdo“ visuomet gynė saviraiškos laisvę.

    Comment


      Geros naujienos Sarko. Manau tinkamai išnaudos šitą visą istoriją savo comeback'ui sutvirtinti.
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

      Comment


        Parašė nomad Rodyti pranešimą
        Geros naujienos Sarko. Manau tinkamai išnaudos šitą visą istoriją savo comeback'ui sutvirtinti.
        Nedaug šansų, per daug korumpuotas, kad grįžtų, dar net teismas nesibaigė.
        Flickr

        Comment


          /\ Sumaišei Sarko su DSK matyt Sarko grįš ir dar kaip - manau tiesiog laukė tinkamo momento, o čia atsirado puikus šancas pliekti socialistams per galvas.
          Šita istorija per daug stambi, kad per du metus (kai bus sekantys Prezidento rinkimai) nublanktų - be abejonės jos atgarsiai dar gerai girdėsis ir 2017 gegužį.
          Jei kas nežinojo, apie 50% socialistų elektorato FR yra musulmonai ir juodieji imigrantai. Tų aišku UMP niekad nepervilios. Bet Sarko & co. bandys pervilioti nuosaikius (suprask - 'dešinesnius') socialistus ir bobo tipažus į savo pusę, kurių balsai bus itin reikalingi per Prezidento rinkimus. Labai tikėtina, kad į antrą turą išeis būtent Sarko ir M. Le Pen - pasikartos 2002 metų istorija, kai L. Jospin'as failino siaubingai, o į antrą turą išėjo Chirac'as su Le Pen tėvu.
          Paskutinis taisė nomad; 2015.01.11, 22:28.
          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

          Comment


            Kaip gražiai (o tiksliau šlykščiai) Lavrovas panaudojo teroro aktą Prancūzijoje savo propagandos tikslams: šiandien po susitikimo su Latvijos UR ministru pasakė, kad teroristai palaikė Asado nuvertimo idėją ir kariavo Sirijoje, ten radikalizavosi, o paskui sugrįžo į Prancūziją ir atliko savo juodą darbą. Suprask kokie mes teisūs. Beje ir čia forume jau buvo rašytą, kad Paryžiaus teroristai kariavo Sirijoje.
            Tik, kad iš Prancūzijos ateinanti informacija rodo vis tik ką kitą: broliai radikalizavosi ne kur nors, o pačioje Prancūzijoje dar 2008-2009 metais, po to 2011 metais paslapčia buvo išvykę į Jemeną, iš kur grįžusius nuo 2011 lapkričio nuolat sekė Prancūzijos spectarnybos. Tik tiek, kad kelis metus stebėję jie nutraukė sekimą (vieną brolį nustojo stebėti 2013 pabaigoje, tuo tarpu kitą 2014 metų birželį), nes pasiorodė, kad jie nepavojingi, t.y. daug kalba, bet mažai daro. Be to stebėjimas parodė, kad jie vis labiau linksta ne į religinį ekstremizmą, o tipinį kriminalą - drabužių ir batų kontrabanda, mokesčių slėpimas, narkotikai. Ir panašu, kad toliau perdavė eigą kriminalinei policijai.

            Frères Kouachi: révélations au Yémen
            http://www.lexpress.fr/actualite/soc...e_1639417.html

            Comment


              Koks tikslas neigti, kad jie kariavo Sirijoje? Po to, kai grįžo iš Sirijos, jie nebuvo sekami.
              Vasarą jie grįžo iš karo alinamos Sirijos, skelbia „USA Today“, tačiau vis dar neaišku, ar vyrai pastaruoju metu tikrai palaikė ryšius su tarptautinėmis teroristų organizacijomis.
              http://www.delfi.lt/news/daily/world...#ixzz3OcDbayCR

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Koks tikslas neigti, kad jie kariavo Sirijoje? Po to, kai grįžo iš Sirijos, jie nebuvo sekami.

                http://www.delfi.lt/news/daily/world...#ixzz3OcDbayCR
                Nepyk, bet kritau iš juoko
                Vienas dalykas - prancūziškam tekste yra kalbama, kad buvo sekami DGSI Prancūzijos teritorijoje. Ir apie jokią Siriją nė žodžio.
                O dabar šiek tiek logikos: broliai grįžta pakariavę iš Sirijos ir Prancūzijos DGSI tuo metu staiga nuspendžia , kad jie nepavojingi ir užsiima paprastu kriminalu Visiški bepročiai DGSI sėdi ?
                Šiaip USA Today JAV turi tabloido reputaciją ir nėra cituojamas rimtesnių šaltinių, kaip pvz. NY Times, Wpost, Wall Street journal, tos pačios CNN, ir t.t. Na, o kad lietuviški šaltiniai puola skubiai remtis USA Today tai čia jau jų bėda.

                Comment


                  O kokią reputaciją turi CNN?
                  Cherif Kouachi, 32, and Said Kouachi, 34, were French citizens known to the country's security services, according to officials. One spent time in jail for ties to terrorism, and was in Syria as recently as this summer, according to a French source. The other went to Yemen for training, officials say.
                  A French source close to the French security services told CNN that investigators are looking at evidence that suggests Cherif Kouachi traveled to Syria and returned to France in August 2014.
                  http://edition.cnn.com/2015/01/08/eu...ting-suspects/
                  O dabar šiek tiek logikos: broliai grįžta pakariavę iš Sirijos ir Prancūzijos DGSI tuo metu staiga nuspendžia , kad jie nepavojingi ir užsiima paprastu kriminalu
                  Šitame reikale logikos daug kur trūksta, pvz., pamestas kažkurio iš tų veikėjų pasas. Svarbiausia prieš vykdant teroro išpuolį nepamiršti asmens dokumentų .
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2015.01.12, 15:36.

                  Comment


                    Parašė rat
                    Va, aš irgi užsidėsiu folijos kepuraitę ir jums savo versiją pateiksiu. Pasiuntė KGB/GRU savo praplautasmegenius agentus ir atkeršino už tai, kad Mistralių neduoda. Ką jūs į tai? Kaip ir Bostone pasprogdinti buvo kitus du pasiuntę.
                    Aš tai labiausiai bijau kad nekiltų kas nors panašaus į Kuveito krizę, po ta priedanga Kremliui labai atsirištų rankos.

                    Comment


                      Pavyzdžius reikėtų dėti iš panašaus kalibro įvykių, o ne apie kažkokius kebabų kioskus :
                      Suqami's passport was found by a passerby (identity unknown), reportedly in the vicinity of Vesey Street,[8] before the towers collapsed.[9] (This was mistakenly reported by many news outlets to be Mohamed Atta's passport.)[citation needed][10] A columnist for the British newspaper The Guardian expressed incredulity about the authenticity of this report,[11] questioning whether a paper passport could survive the inferno unsinged when the plane's black boxes were never found.
                      http://en.wikipedia.org/wiki/Satam_al-Suqami

                      Comment


                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                        Aš tai labiausiai bijau kad nekiltų kas nors panašaus į Kuveito krizę, po ta priedanga Kremliui labai atsirištų rankos.
                        Tipo, Prancūzija užims Liuksemburgą?

                        Comment


                          "Palestinians suffered hugely at Jewish hands" -- BBC's Tim Wilcox to scared Jewish lady in Paris

                          https://www.youtube.com/watch?v=ISXgCRDIr1w

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                            Šitame reikale logikos daug kur trūksta, pvz., pamestas kažkurio iš tų veikėjų pasas. Svarbiausia prieš vykdant teroro išpuolį nepamiršti asmens dokumentų .
                            Daugiausia oficialios informacijos iki šiol yra pateikęs Prancūzijos prokuroras Francois Molins. Jo pasisakymas visiškai atitinka tai ką parašė l'Express.

                            Nurimus aistroms turbūt kol kas detaliausią straipsnį parašė Le Monde:
                            Les frères Kouachi et Coulibaly, des pionniers du djihadisme français
                            En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/articl...Suj1IROvqyk.99

                            Pagrindinės detalės. Iš pradžių broliukai visiškai niekuo neišsiskiriantys alžyriečių kilmės jaunuoliai. Teisme 2005 metais vienas pareiškė: aš nebuvau geras musulmonas, nelankiau mečetės, vagiliavau, rūkiau kanapes, repavau ir pan. Viskas pradėjo keistis 2003 metais kai buvo supažindintas su Addawa mečetės Paryžiuje lankytojais. Tą mečetę mėgo lankyti asmenys susiję su "Ginkluota Islamo Grupe" (čia tokia 1990 -aisiais Alžyre siautusi grupė, dabar jau jai ragai aplaužyti gerokai), tarp jų savo metu buvo ir B. Bensaidas , vienas pagrindinių sprogdinimų Paryžiuje 1995 organizatorių (va ta mečetė sėkmingai veikė ir 2003 metais). Čia broliuką atvertė toks vietinis arabiukas Boubaker el-Hakim. Įdomus jo biografijos faltas - el-Hakimas pavirto islamistu po studijų atspėkim kur. Taip Sirijoje, o kada ? 2002 metais. (jokiu karu ten nė iš tolo nekvepėjo , Asadas tvirtai valdžioje sėdėjo, o Damasko korano mokyklos vertė arabiukus iš Prancūzijos islamistais ... Ot įdomiai gaunasi. Teisybės dėlei , kai sekantį kartą ta chebrytė nuvažiavo per Siriją pakariauti į Iraką grįždami buvo suimti ir deportuoti į Prancūziją. Nepaisant to jie dar kelis kartus 2004 metais buvo nuvykę į Iraką ir visada per Siriją). Broliukas buvo suimtas 2005 metais Prancūzijoje už ginklo laikymą ir pateko į kalėjimą, kuriame susipažino su tuo juoduku ir rado naują dvasinį tėvą Djamel Beghal (sėdėjo už bandymą susprogdinti JAV ambasadą Paryžiuje 2001 metais). Tas pasižymi puikiomis pamokslininko savybėmis. Šiuo metu kaip suprantu Beghalis vis dar namų arešte, bet reguliariai priiminėdavo namuose draugelius... Tas pats Beghal kalėjime pavertė elementarų chuliganą ir gatvės prekeivį narkotikais Coulibaly (tą juodąjį) įsitikinusiu fanatiku islamistu. (Šuolis į šalį, bet vienas iš ISIS vadų - čečėnas iš Gruzijos Batirašvilis - būtent sėdėdamas Gruzijos kalėjime pavirto ultraradikalu Omar al-Shishani. Yra apie ką pagalvoti vakarų ir ne tik vakarų šalių kalėjimų administracijoms ir visai sistemai). Nuo 2009 metų broliai ir negras vis dažniau matomi dėvintys tradcinius islamiškus drabužius. 2011 metais broliukai išvyko atlikti hadžo į Meką, po hadžo "užsuko" į Jemeną. Po to buvo sekami, bet nieko ypatingo nepastebėjus sekimas nutrauktas 2014 vasarą (pvz. 2013 metais brolis buvo dažnai matomas įvairių islamistų teismo procesuose, bet ten dažniausiai tylėdavo ir niekuo neisšsiskirdavo).

                            Comment


                              Parašė balietis Rodyti pranešimą
                              Tipo, Prancūzija užims Liuksemburgą?
                              Prie ko čia? Galite iš anksto numatyti kaip elgsis, pavyzdžiui, toks ISIS? Ir kaip elgtųsi Rusija, jei ten kiltų didžiulė košė?

                              Comment


                                Musulmonų dvasininkas apie terorą: „Taip jums ir reikia“

                                „Tos karikatūros yra jų pačių psichologinio karo prieš islamą dalis. O jūs juk žinote, kas nutinka, kai įžeidi pranašą Mahometą... Negali tikėtis kitokio rezultato“, – kalbėdamas Londone teigė M.Rahmanas. Jo kalba tūkstančiams jo pasekėjų buvo transliuojama tiesiogiai internetu.

                                Jis taip pat teigė, kad Prancūzija vykdo etninį musulmonų valymą, o Prancūzijoje esą gerbiama ne lygybė ir laisvė. Prancūzai esą tiki islamo įžeidimo teise. Kliuvo ir britams. Radikalusis dvasininkas tikino, kad Jungtinė Karalystė yra islamo priešas, todėl bet kokios priemonės esą tinkamos kovoti su tokiais priešais.
                                Flickr

                                Comment


                                  Tik spėjo britai deportuot Abu Qatada, jau kitas panašus apsireiškė... Gal su šituo taip ilgai nesicackins?

                                  Comment


                                    Šitas Londone gimęs, neišeis deportuoti.

                                    Comment


                                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                                      Šitas Londone gimęs, neišeis deportuoti.
                                      Na bus geras "case study" - jei britai su šituo susidoros (kalėjimas whatever), tai dar galėsiu patikėt, kad Vakarai nėra galutinai ištižę.

                                      Comment


                                        /\ piliečių negalima deportuoti
                                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                        Comment


                                          Parašė nomad Rodyti pranešimą
                                          /\ piliečių negalima deportuoti
                                          Tai ir sakau - sodint reikia. Ar UK nėra jokio įstatymo dėl smurto pateisinimo, raginimo žudyti, kvietimo susidoroti etc.?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X