Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2019-ųjų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė rat


    "Pats tinkamiausias kandidatas".
    Tai jau istorija "su barzda". Seniai žinoma Grybauskaitės antipatija Adamkaus komandai, o ir pačiam Prezidentui. Tik pastaruoju metu "geležinė magnolija" kiek atitirpo, leidžia dalyvauti buvusiam vadovui renginiuose.

    Jei Lietuva talkino JAV tuo metu, tai laikau tik privalumu. Aišku, tą reikėjo aprengti į kažkiek labiau teisinį rūbą. Babajų ir leftistų verkšlenimai manęs neįtikina.

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Bet jis jau apsauktas Kremliaus agentu, tai sansu kaip ir nebeturi
      Ateis laikas, dar ir Nausėdą apšauks – konservatoriams tai nieko nereiškia dėl "kilnaus" tikslo, t. y. politinės pergalės
      Paskutinis taisė senasnamas; 2018.09.26, 08:57.

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą

        Kur tą programą galima surasti (pirmu kartu nesigūglina)?
        Čia šneka šį bei tą:


        Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.09.26, 08:51.

        Comment


          Taip, Ušackas turėjo visam pasauliui išdidžiai pranešti, kad Lietuvoje buvo CŽV kalėjimas . Tokius dalykus reikėtų pirmiau be reklamos išsiaiškinti šalies viduje ir bent jau nustatyti atsakingus, o ne girtis visam pasauliui. Bet nepanašu, kad kas nors pajėgtų tai atlikti.

          Comment


            Diplomatijos šefas tam ir yra, kad šnekėtų tai ką reikia.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Parašė rat

              Be abejo, visi žino, kad 2000-2004 ir 2004-2008 m. pralamentas ir vyriausybė buvo labai aukšti profesionalai... Kažin kas turėjo būti atsvara jiems 1999-2008 m.?
              Nesuprantu, koks tiesioginis ryšys tarp parlamento ir Prezidento, vyriausybė - dar dar. Šiuo metu irgi "profesionalai", ir būtent tie, kurie alternatyva 1999-2008 m. Rezultatas apylygis šnipštui. Visuomenė kapstosi pati, be gelbėtojų komandos.

              Comment


                Jeigu dviems kandidatams visai nurovė stogus - vienas siūlo nacionalinį švietimą ir saviizoliaciją
                Taip, švietimo sistemoje viskas idealu, nieko nereikia keisti, tik skaičiuoti išugdomus talentus.

                Reformos pasekmės: mokytojai masiškai išeina iš darbo, dalis nežino, ar gaus atlyginimą

                Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/educ....d?id=79155339

                Comment


                  Parašė rat

                  ES ambasadorius Maskvoje V. Ušackas: „Ką mes, lietuviai, padarėme, kad išvengtume problemų su Rusija?“
                  Gal klystu, bet Ušackas man kažkodėl visad atrodė panašus į politiką iš 1940ų metų, tokį, kurį su išluptais visais dantim ir išdurta viena akim vestų sušaudyti Butyrkose, o jis vis dar bandytų diplomatiškai ir pragmatiškai susitarti.

                  Comment


                    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                    Gal klystu, bet Ušackas man kažkodėl visad atrodė panašus į politiką iš 1940ų metų, tokį, kurį su išluptais visais dantim ir išdurta viena akim vestų sušaudyti Butyrkose, o jis vis dar bandytų diplomatiškai ir pragmatiškai susitarti.
                    Panašiai jį matau. LRT debatuose nustebino. Diskutuota iš tikrųjų svarbiom temom, o jis bendrais trafaretiniais žodžiais kalbėjo kaip "yes, we can" ar "american first", ar "together, stronger". Iš esmės jokios aiškios vizijos nepateikė ir apeliavo, kad greit bus kažkoks "planas Lietuvai". Ką aš žinau... Gal jau iki kandidatavimo reikėjo galvoje susidėti planą.

                    Comment


                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                      Gal klystu, bet Ušackas man kažkodėl visad atrodė panašus į politiką iš 1940ų metų, tokį, kurį su išluptais visais dantim ir išdurta viena akim vestų sušaudyti Butyrkose, o jis vis dar bandytų diplomatiškai ir pragmatiškai susitarti.
                      Geras diplomatas paprasčiausiai. Nors geriau toks, kurį vestų sušaudyti, nei toks, kuris pabėgtų arba dar "geriau", kolaboruotų ir dirbtų tiems vedantiems.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2018.09.26, 09:35.
                      Flickr

                      Comment


                        Ar prezidentas atsakingas už švietimą?
                        Už nieką neatsakingas - tik kai atvyksta koks aukštas svečias, turi išeiti pasitikti

                        Palygink Grybauskaitės ir Adamkaus veiklą vidaus politikoje ir bus aišku - kiek tos atsakomybės nori/pajėgia pasiimti, tiek ir turi.

                        Comment


                          Debatuose Ušackas toks tuščias ir be idėjų pasirodė, išmokęs kelis kodinius žodžius: 'susitelkimas' 'planas' 'proveržis' 'ambicijos' ir į bet kokį klausimą atsakymą suformuoja iš tų kelių žodžių keisdamas juos vietomis, man priminė šiek tiek pažengusi robotą su dirbtiniu intelektu (na maždaug tos atvežtos į Lietuva Sofijos lygio). Protingiausia tarp tos kompanijos aišku Maldeikienė, bet nemanau kad Prezidento postas jai būtų gera vieta, nepaisant to kad daugelis Lietuvoje jį labai sureikšmina tai vis tik reprezentacinės nieko negalinčios pakeisti ir daryti pareigos (kaip Eurovizija, toks niekalas bet labai jau sureikšminama) ir aišku jos kairys nuokrypis man asmeniškai nepatinka. Tie pasažai apie fleitas ir jodinėjimą arkliais, kuriuos jin išgirdo prestižinėje gimnazijoje, na visose šalyse yra žmonių su aukštom pajamoms ir išskirtiniais pomėgiais tai ką dabar vien dėl to 'vziat vsio i podelit'?
                          Paskutinis taisė Gladiator; 2018.09.26, 10:00.

                          Comment


                            sutinku dėl tų trafaretinių atsakymų, o dėl to, ką sakė teta Aušra tai galėčiau tik tiek pakomentuoti iš savo patirties darbo mokykloje. Manau, kad ji kalbėjo apie socialinę gradaciją ir didžiulį atotrūkį tarp vaikų vien todėl, kad jų tevelių pajamos yra labai skirtingos. Vieni vaikai vasarom vos ištūksta į kokią Šventąją, o kitų - į Maljorką ar kur kitur. Paskui toks gyvenimo būdas atsispindį elgesyje, požiūryje į kitus. Na, jeigu vaikai aukleti geriau, brandesni, tuomet jie nebus pagyrūnai ar mizantropai kaip koks sankauskas forume, nes tarp vaikų toks asmuo yra katastrofa. Visi vaikai turėtų turėti galimybę kažkur nuvykti toliau už Lietuvos, pamatyti kažką naujo, o ne tik keli. Problema yra ta, ką jinai ir sako, kad visokie privatūs darželiai, dar ir gaunantys lėšas iš valstybės, suburia elitistų aplinką (kaip kad didžiojo, nerealioji pedagogė Anūko žmona, Čijauskų dukra), kurie ir kūria realų atotrūkį tarp vaikų, darželių ir mokyklų. Čia kompleksinė problema, kuri lengvai neišsprendžiama vien tik kažkokiam geram ponui panorėjus.

                            Comment



                              Elitiniai darželiai yra būtini. Britų imperija todėl ir turėjo valdžią pusėje pasaulio, kad buvo tikras elitas, elitinės mokyklos, universitetai ir panašūs dalykai. Nykstant elitu paremtai sistemai visi matome kas dabar liko iš Britanijos. Todėl ta lygiava yra tik komunistinė iliuzija skiepijama neišsilavinusiems sluoksniams. Neturim tikro elito, todėl taip ir velkamės Europos uodegoj. Virėjos ir Karbauskio ciuckiai valdo valstybę.

                              Comment


                                Elitiniai darželiai ir mokyklos (tiksliau - privačios) gali egzistuoti, bet ne iš biudžeto lėšų. Jeigu bent kažkiek suvoktumėte kaip funkcionuoja švietimo sistema, suprastumėte kokia tai liga. Gali būti kokia viena kita legvata, tačiau ne kaip dabar begėdiškas pinigų atidavimas. Be to, Anglijos švietimo sistema nėra ir niekada nebuvo musų švietimo sistemai standartas, o greičiau žvelgiama į skandinaviškąjį dėl labai praktinių dalykų. Neįmanoma pritaikyti Anglijos modelį dėl visiškai skirtingos šalių raidos. Jau net nekalbam, kad bent gramelį iš anglų paimtų universitetų sistemai pagrįsti, bet ne to nedarė liberalai (tiesa, kaip ir bet kas kitas), kaip sumovė švietimo sistemą su Stiopkos reforma, nes tai būtų tiesiog neįmanoma.
                                Be to, Maldeikienė iš visų kandidatų realiai suvokia švietimo sistemą, nes ji jos dalis, todėl verta įsiklausyti į jos žodžius.
                                Paskutinis taisė R.D.; 2018.09.26, 11:07.

                                Comment


                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą

                                  Neturim tikro elito, todėl taip ir velkamės Europos uodegoj. Virėjos ir Karbauskio ciuckiai valdo valstybę.
                                  Na šiaip tai Karbauskis yra pats tas elito atstovas (aišku Lietuvos masteliais). Sovietų laikais kolūkio pirmininko sūnus, dabar vienos didžiausių žemės ūkio įmonės savininkas ir partijos vadovas, vaikai užsienyje mokslus privačiuose universitetuose kremta - savo elitizmu galėtu nebent su Lanzbergių familija varžytis
                                  Paskutinis taisė Gladiator; 2018.09.26, 11:30.

                                  Comment


                                    Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

                                    Na šiaip tai Karbauskis yra pats tas elito atstovas (aišku Lietuvos masteliais). Sovietų laikais kolūkio pirmininko sūnus, dabar vienos didžiausių žemės ūkio įmonės savininkas ir partijos vadovas, vaikai užsienyje mokslus privačiuose universitetuose kremta - savo elitizmu galėtu nebent su Lansbergių familija varžytis
                                    Elito požymis yra ne pinigai, bet mąstymo būdas.

                                    Comment


                                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                      Gal klystu, bet Ušackas man kažkodėl visad atrodė panašus į politiką iš 1940ų metų, tokį, kurį su išluptais visais dantim ir išdurta viena akim vestų sušaudyti Butyrkose, o jis vis dar bandytų diplomatiškai ir pragmatiškai susitarti.
                                      Jis panašus į politiką, kokį LRP norėtų matyti mūsų Rytų kaimynas. To pakanka, kad tokį kandidatą reiktų automatiškai atmesti.

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Geras diplomatas paprasčiausiai. Nors geriau toks, kurį vestų sušaudyti, nei toks, kuris pabėgtų arba dar "geriau", kolaboruotų ir dirbtų tiems vedantiems.
                                        Geras diplomatas yra tas, kuris nuveikia kažką gero ir turi autoritetą. Ką nuveikė Ušackas? Kas jį žino? Kur jis turi kontaktų? Kas jį gerbia? Tik Kremliuje. Visur kitur jis yra apskritas nulis ir tuščia vieta.
                                        Šiaip kalbant apie gerus diplomatus, Lietuva turi bent vieną - Linkevičių.

                                        Comment


                                          O Jonas įsiterpė. Pareklamuok kiekvienam poste Nausėdą ir visus, kuriems tai nėra priimtinas kandidatas išvadink vantikais ir kremliniais, kaip kad sekmingai darai. Dar pademonsturok politologines įžvalgas apie kandidatų rytų klausimą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X