Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos informacinis karas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sienos kilnojamos jėga. Ir jokios sutartys čia neturi galios. Ukrainos pavyzdys tai labai gerai įrodo - Budapešto memorandumas tinka tik šikpopieriui. Ukraina silpna, Rusija stipri - ir štai tau turim perkeltas sienas. Su Karaliaučium tas pats - jei Rusija nusilps, o kokia nors kita jėga turės jėgos persvarą regione - sienos bus perkeltos.

    Visos kalbos apie "istorinių pretenzijų atitaisymus", "laisvus referendumus", "laikinus administravimus" yra tik pezalai viešajai nuomonei formuoti.
    Lietuva visiems.

    Comment


      Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
      Bet Karaliaučius Potsdamo sutartimi buvo tik laikinai numatytas administruoti Sovietų Sąjungai.
      O galima sužinoti, kur buvo sutarta perduoti Kionigsbergą "laikinam administravimui"? Kiek teko skaityti Potsdamo konferencijos sprendimus, tai visur tik "Kionigsbergas su rajonu perduodamas TSRS, o tikslią sieną nustato ekspertai".
      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

      Comment


        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
        O galima sužinoti, kur buvo sutarta perduoti Kionigsbergą "laikinam administravimui"? Kiek teko skaityti Potsdamo konferencijos sprendimus, tai visur tik "Kionigsbergas su rajonu perduodamas TSRS, o tikslią sieną nustato ekspertai".
        Šiaip tai tikrai konkretikos mažai, neužmirškime, kad didesnė dalis Rytų
        Prūsijos atiteko Lenkijai.

        http://www.presidency.ucsb.edu/ws/?pid=12170

        VI. CITY OF KOENIGSERG AND THE ADJACENT AREA

        The conference examined a proposal by the Soviet Government that pending the final determination of territorial questions at the peace settlement the section of the western frontier of the Union of Soviet Socialist Republics which is adjacent to the Baltic Sea should pass from a point on the eastern shore of the Bay of Danzig to the east, north of Braunsberg-Goldap, to the meeting point of the frontiers of Lithuania, the Polish Republic and East Prussia.

        The conference has agreed in principle to the proposal of the Soviet Government concerning the ultimate transfer to the Soviet Union of the City of Koenigsberg and the area adjacent to it as described above subject to expert examination of the actual frontier.

        The President of the United States and the British Prime Minister have declared that they will support the proposal of the conference at the forthcoming peace settlement.

        Comment


          Čia liaudžiai pavyzdys kaip atrodo sugeneruotas komentaras. Šviežiai sukuriamas ip adresas ir tuomet veikia generatoriai, kurie suplaka neaiškaus turinio žeminančias žinutes. Čia pavyzdys iš 15min.

          Xaxaxaxaxa 13:31 Xaxaxaxa... ROSSIJA RULIT - labasiata sasut... tak bylo , est i budit.... per amzhiu-amzhius... // Labasita na kaleni pered VELIKOJ ROSSIJEJ!!! sasite sladkij RUSSKIJ bolt ssuuuki!!! xaxaxaxa dirivenskije apsimizhilisy blja...... ( valatkos shunis- trink netrines komentarus, teisibes neuzhchaupsit tvariaj!!!!) - XAXAXAXAXA Xaxaxaxa... ROSSIJA RULIT - labasiata sasut... tak bylo , est i budit.... per amzhiu-amzhius... // Labasita na kaleni pered VELIKOJ ROSSIJEJ!!! sasite sladkij RUSSKIJ bolt ssuuuki!!! xaxaxaxa dirivenskije apsimizhilisy blja...... ( valatkos shunis- trink netrines komentarus, teisibes neuzhchaupsit tvariaj!!!!) - XAXAXAXAXA Xaxaxaxa... ROSSIJA RULIT - labasiata sasut... tak bylo , est i budit.... per amzhiu-amzhius... // Labasita na kaleni pered VELIKOJ ROSSIJEJ!!! sasite sladkij RUSSKIJ bolt ssuuuki!!! xaxaxaxa dirivenskije apsimizhilisy blja...... ( valatkos shunis- trink netrines komentarus, teisibes Xaxaxaxa... ROSSIJA RULIT - labasiata sasut... tak bylo , est i budit.... per amzhiu-amzhius... // Labasita na kaleni pered VELIKOJ ROSSIJEJ!!! sasite sladkij RUSSKIJ bolt ssuuuki!!! xaxaxaxa dirivenskije apsimizhilisy blja...... ( valatkos shunis- trink netrines komentarus, teisibes neuzhchaupsit tvariaj!!!!) - XAXAXAXAXA Xaxaxaxa... ROSSIJA RULIT - labasiata sasut... tak bylo , est i budit.... per amzhiu-amzhius... // Labasita na kaleni pered VELIKOJ ROSSIJEJ!!! sasite sladkij RUSSKIJ bolt ssuuuki!!! xaxaxaxa dirivenskije apsimizhilisy blja...... ( valatkos shunis- trink netrines komentarus, teisibes neuzhchaupsit tvariaj!!!!) - XAXAXAXAXA neuzhchaupsit tvariaj!!!!) - XAXAXAXAXA
          Aš kviesčiau leidinius pradėti blokuoti kombinacijas, kaip mat nebeliks tokių žinučių.
          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

          Comment


            Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
            Čia liaudžiai pavyzdys kaip atrodo sugeneruotas komentaras. Šviežiai sukuriamas ip adresas ir tuomet veikia generatoriai, kurie suplaka neaiškaus turinio žeminančias žinutes. Čia pavyzdys iš 15min.



            Aš kviesčiau leidinius pradėti blokuoti kombinacijas, kaip mat nebeliks tokių žinučių.
            Nenustebčiau jeigu policijai užsiėmus tokių idiotų paieška paaiškėtų, kad tai kokio Ramanausko arba jaunųjų konservatorių darbas, kad palaikyt priešišką atmosferą.

            Comment


              Aš irgi nenustebčiau. Juk kai Rusija vykdo karinę agresiją prieš kaimynines šalis, tai būna JAV darbas, tai čia irgi garantuotai panašiai. O Kaunaz taip rašo, nes Landsbergis kaltas, todėl mums visiems reikia skubiai stoti į Rusijos Federaciją ar bent jau Eurazijos Muitų Sąjungą.

              Comment


                Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                Nenustebčiau jeigu policijai užsiėmus tokių idiotų paieška paaiškėtų, kad tai kokio Ramanausko arba jaunųjų konservatorių darbas, kad palaikyt priešišką atmosferą.
                deja, ip sako, kad čia vartotojas yra iš Berno(Šveicarija) priemiesčio, greičiausiai iš spam įmonės. Šiaip dar toks įdomus pastebėjimas visas tas spam šudas atkeliauja iš Europos ne ES šalių, Šveičarijos, Norvegijos, spėju dėl teisinių sumetimų.
                Paskutinis taisė Aleksas666; 2014.09.26, 23:19.
                Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  O kas dėl to, kad obuolys nuo obels netoli terieda, tai man būtų įdomu sužinoti ką apie tai galvoja dauguma Lietuvos rusų, kurie gimė jau nepriklausomoje Lietuvoje. Juk jie tos Rusijos visai nepažįsta, ji jiems jokios nostalgijos kelti negali, nes joje niekada negyveno...
                  Kadangi esu jaunas rusas, gimęs nepriklausomoje Lietuvoje, bendrauju su bendraamžiais rusais. Galiu atvirai pasakyti, kad klystate, nes didelė dalis jaunų rusų palaiko Putino režimą (nors Rusijoje nėra buvę), atvirai reiškia neapykantą lietuviams, vadindami juos patys žinote kaip. Tai ypač pasireiškia tokiuose kvartaluose (ne mikrorajonuose), kur lietuvių su žiburiu nesurasi. Taip pat toks mąstymas dominuoja tarp to jaunimo, kuris baigė rusiškas mokyklas. Aš pats pabaigęs rusų mokyklą, tačiau nuo vaikystės kieme bendravau ir su lietuviais, todėl lietuvius laikau savo draugais, o ne priešais.
                  Jeigu turite pažįstamų jaunų rusų ir jus naudojatės "Facebook", užeikite į kokias nors provokacines grupes (pvz., "За правое дело...") ir pasižiūrėkite ar jiems tos grupės patinka. Nustebsite pamatę, kad bent kažkiek jų bus paspaudę "Patinka"...

                  Comment


                    Galiu tik patvirtinti. Ir manau čia suveikia daug kas, pačių lietuvių labai neigiamas nusistatymas rusijos pusėn, rusų nenoras pripažinti kad protėviai buvo okupantai, nori nenori tenka mokytis lietuvių kalbos arba sumažės ženkliai galimybė turėti normalų darbą, smegenis plaunančių TV kanalų žiūrėjimas, tiesiog prigimtinis noras, kad visas pasaulis skaitytusi su rusais pagal logiką - bijai reiškia gerbi. Normalus gyvenimas be priešų praktiškai neegzistuoja toje rytų visuomenėje kaip jokio supratimo apie demokratijos pagrindus - to ten niekada nebuvo ir carai/stalinas/putleris valdė visada, kurie iš esmės vienodi. Skiriasi tik niuansai. Kai jiems naudinga, jie tada paima iš istorijos, kai ne - tada atseit mes ne prie ko.
                    O vietiniai nemanau kad Lietuvą laiko savo tikrąja tėvyne, patys nežino ką galvoti arba tėvynė jiems kaip ir tėvams yra SSSR. Tiesiog turi viduje tokią dvasinę skylę kurią kažkuo reikia užpildyti, tai ir subėga Lavrovo-Gebelso propaganda.
                    O kad rusai lietuvius pavadins kokiais fašistais tai man vienodai. Juokas ima iš smegenų vingių ribotumo. Ukrainiečius taip vadina irgi, todėl aš iš solidarumo su UA ir benderomis, kurie kaip ir lietuviai po karo kovojo su rusų okupantais, nesureikšminsiu ir tikrai manes tai nestebina. Teko pakalbėti su pažįstamu rusu tai kažkaip beviltiška, iš esmės jis šneka kaip paminėta straipsnyje:

                    http://spektr.delfi.lv/novosti/chto-...#ixzz3BjmUuc1i

                    Geras, tiesiog pavyzdinis:
                    6:50 - 8:15 minutės, o čia anekdotas pilnai 10:20 - 10:40

                    Ir dar siūlyčiau paklausyti bent gabaliukus:
                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                    Labai įdomus interviu su visiems gerai žinomu odioziniu Aleksandru Nevzorovu:

                    Запрещенное на ТВ интервью Александра Невзорова о ситуации на Юго-востоке Украины

                    www.youtube.com, 2014.06.11
                    Interviu gana senas, bet manau aktualumo nepraradęs. Ne su viskuo, ką sako Nevzorovas, sutinku (pvz. dėl Padniestrės), bet IMHO kai kurios jo mintys dėl situacijos Ukrainoje ir Rusijos veiksmų Ukrainos atžvilgiu pataiko į dešimtuką.
                    Nesitikėjau iš Nevzorovo tokio pasikeitimo ir tokio atvirumo apie situaciją atsimenant 1990-91 metus. Netgi apie Padniestrę jis nestumė jokio atseit teisėtumo, tiesiog pateikė ją kaip pavyzdį, kad nebuvo slepiamasi poliklinikose ar už storos virėjos valgykloje.
                    Paklausiau dar kitą jo interviu naują ir gan ilgą. Tai jei kam bus įdomu galima paklausyti tokius gabalus:
                    9-13:40, 15:50-18:30, 23-25:10. Yra tokių įdomių minčių. Panašu, kad Pandoros skrynia atidaryta.

                    https://www.youtube.com/watch?v=lA_l0zUiqqs

                    p.s. visiems jiems KRYM NAŠ. Ir viskas, toliau beviltiška logiškai diskutuoti argumentais, vingiai užimti jau, laisvų nebėra.
                    Paskutinis taisė Arunasx; 2014.09.27, 16:38.
                    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Aleksandras Nevzorovas pliekia V.Putiną: „Šovinistinė Rusijos isterija veda į niekur“

                      Garsios dar sovietinio Leningrado TV laidos „600 sekundžių“ kūrėjas Aleksandras Nevzorovas Lietuvoje liūdnai pagarsėjo kaip žmogus, kuris liejo purvą ant 1991 m. Vilniaus TV bokšto ir Lietuvos televizijos gynėjų bei šlovino priesaiką Lietuvai išdavusius OMON milicininkus. Bet dabar A.Nevzorovas pliekia Vladimirą Putiną ir Kremliaus viršūnes už karą Ukrainoje gal net stipriau nei lietuviai. Radijo stoties „Echo Moskvy“ portalas paskelbė komentarą, kuriame A.Nevzorovas baisisi šovinistine isterija Rusijoje. Siūlome 15min.lt skaitytojams A.Nevzorovo komentarą.

                      http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ekur-57-456372
                      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Čia gal ir ne Rusijos informacinis karas, bet puikiai tiks į šią temą.
                        Slovakų marksistinio filosofo ir politiko Luboš Blaha straipsnis:

                        War in Ukraine: everything has changed!
                        http://bogotafreeplanet.com, 2014.09.17

                        Trumpas vertimas - dėl visko kalta Amerika, Rusijos veiksmai - praktiškai tik gynyba, tiesa gana drastiškomis priemonėmis. Šitą straipsnį išspausdino mūsų 5-osios kolonos laikraštukas "Ekspress-Nedelia" savo paskutiniame numeryje.
                        Toliau - Vokietijos televizijos ZDF laida "Die Anstalt" apie propagandinį karą Ukrainoje.
                        Rusiški subtitrai:



                        Angliški subtitrai (reikia įsijungti):



                        Negali sakyt, kad nėra tiesos šioje satyroje, bet pavaryta totaliai į vieną pusę... Man įdomu, ar rusai kažkaip finansiškai įtakoja ZDF, ar ZDF tiesiog "naudingi Rusijai idiotai"? Putinui ir Co tikrai lengviau varyt savo propagandą, kai pačioje Europoje turi tokį palaikymą.
                        Paskutinis taisė Dadis; 2014.10.01, 15:42.

                        Comment


                          Negali sakyt, kad nėra tiesos šioje satyroje, bet pavaryta totaliai į vieną pusę... Man įdomu, ar rusai kažkaip finansiškai įtakoja ZDF, ar ZDF tiesiog "naudingi Rusijai idiotai"? Putinui ir Co tikrai lengviau varyt savo propagandą, kai pačioje Europoje turi tokį palaikymą.
                          Niekas apie tai pas mus nešneka, bet reikia turėti omenyje kad Rusijos propagandos mašina veikia pilnais sūkiais jau ne vieną dešimtmetį, taip pat reikia turėti omenyje kad Rusija meta milžiniškus pinigus sau palankių vakarietiškų politikų rengimui pradedant nuo jaunimo ir kitokių visuomeninių organizacijų. Tai vyksta praktiškai visą laiką, nuo Lenino iki šios dienos. Rezultatą ir matome.

                          Comment


                            Taip pat kaip finansavo visu komunistiniu kuopeliu veikla nuo Kanados iki Antarktidos ir Nauru salyno. Kai eidavo Niujorke 100 metru atstume bomzeliu negru burys ir gaudavo uz kameros po 50 usd. Atseit karsta parama taikiom sssr iniciatyvoms.

                            Comment


                              Dar tie patys "Die Anstalt" apie Krymo aneksiją:



                              Po tokių Vokietijos TV laidų net Rusijos propaganda ne tokia jau akiplėšiška atrodo...
                              Paskutinis taisė Dadis; 2014.10.02, 07:59.

                              Comment


                                Šviežias šovinisto Michalkovo interviu:

                                Михалков: Не понимаю, почему Макаревич живет в России
                                http://lifenews.ru, 2014.10.03

                                "Geriausios" mintys:

                                Их нельзя остановить уговорами — они должны вылечиться, это вирус.
                                Когда Макаревич говорит, что Крым — аннексия и нам нужно его отдать и только тогда мы будем цивилизованными людьми, — это недоумство. Мне было смешно это читать. Если это правда, то зачем тогда ему жить в этой стране? Какой смысл?

                                Comment


                                  Šviežias šovinisto Michalkovo interviu:
                                  Šitas otbrosas, laikantis save aristokratu, kilęs iš tokios veislės, jau jo tėvas buvo neeilinio lygio Stalino padlaižys. Neapsakoma šlykštynė, kaip ir jo paskutiniai filmai.

                                  Comment


                                    neseniai Forume buvau sudaręs savo pamėgtų frykų-propagandosų reitingą, bet va pražiūrėjau unikalų egzemplorių (tiesa, ne Rusijos, bet Ukrainos). Taigi TA-TA-TAM !!! Madam Vitrenko !!! Musų laikų propagandos Prima.

                                    Dedikuoju senasnamas, mergaitės gelbėtojamas, kovotojams su pomidorais-žudikais, vakcinom-recidyvistėm ir mordoro-genais

                                    Nemirtingas Opsusas: Геномодифицированная смерть Украины
                                    http://www.youtube.com/watch?v=UVpPX...kpflqNRUkchIXg
                                    blaivumas išlaisvina

                                    Comment


                                      Seimui neįtiko prezidentės siūlymas uždrausti karo propagandą

                                      Seimui antradienį pristatytos prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamos pataisos, kuriomis siūloma mažinti rusiškos televizijos produkcijos transliavimą. Parlamentarams pataisos neįtiko, jos grąžinamos prezidentūrai tobulinti.

                                      Po pateikimo pataisoms buvo nepritarta. Iš 95 salėje buvusių Seimo narių už balsavo 33, prieš – 13, susilaikė 49 Seimo nariai.

                                      Pataisas Seimui pristatė prezidentės vyriausioji patarėja Rūta Kačkutė. Jos teigimu, pataisų paskatino imtis pasikeitusi geopolitinė situacija ir praktikoje išaiškėję Visuomenės informavimo įstatymo trūkumai. Ji pabrėžė, kad priešiška propaganda ir dezinformacija kelia grėsmę Lietuvos saugumui.
                                      Visuomenės informavimo įstatymo pataisomis prezidentė siūlo įtvirtinti, kad ne mažiau kaip 90 proc. Lietuvoje retransliuojamų televizijos programų kiekio turėtų būti oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis, išskyrus specializuotus (teminius) paketus. Prezidentūros teigimu, šiuo metu iki 30 proc. visų retransliuojamų programų Lietuvoje sudaro rusiška produkcija, praneša BNS.
                                      Pažvelgus kas kaip balsavo, vaizdas pasirodė toks, kokio ir tikėjausi.

                                      Comment


                                        Karas ar ne karas nežinau čia, bet gal "Russkij mir" ir Rusijai su pinigais nekas darosi. Šiandien į savo asmeninį el. paštą (darbinis) gavau prašymą finansiškai paremti "Russkij mir" veiklą !!!! Maloniai kreipiamasi kaip į buvusį bendrapilietį (uvazhaemyj byvshyj sootechestvennik), primenama kad artėja velikoj pobedy 70-metis, kad kartu "mūsų buvusį didžioji tėvynė" patyrė daug laimėjimų ir kitokia mura ir prašoma finansiškai paremti visokių "Russkij mir" tipo labdaringų fondų (veteranų, globos bendratautiečių ir t.t.) veiklą, pažiūrėjau - tokie fondai tikrai ten egzistuoja ir veikia . Pažadama, kad už gautus pinigus pinigus bus remiami "voiny-osvovboditeli", platinamos "russkij mir" idėjos, rusų kultūra, ir t.t. ir pan. Duoti sąrašai banko sąskaitų "Sberbanke" Maskvoje ir korespondentinė Sberbank sąskaita Prahoje. Apačioje pasirašyta, kad kreipimusis platina Prahoje registruota PR agentūra. Pas mus visi gavo tokius kreipimusis. Kaip tryniau ....

                                        Comment


                                          Tai kad Lietuva jau remia Rusijos kariuomenę, pasirodo Lietuvos gimnazijos moksleiviai važinėja Rusijon į karinio paruošimo stovyklas:
                                          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...6-458524?cf=df

                                          Comment

                                          Working...
                                          X