Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Niekur daug tos naftos kainos nebekris, nereikia svajot. Galinčių dirbti pelningai net su dabartinėm kainom yra ne taip daug. O kaip žinia rinkos ekonomika nepelningus verslus sutvarko savaip. Vienintelė paguoda, kad naftos verslas yra nežmoniškai inertiškas: kol išžvalgai, kol nuperki teises, kol išgreži - o paskui ir sustot pumpuot taip greitai neina. Tad dar parduoda už kiek perka. Betesant dabartinei situacijai siunčiamas labai stiprus neigiamas grįžtamasis ryšys šiai pramonei ir pasiūla tiesiog leisis žemyn.
    Yra keletas paskaičiavimų, kad veikiant laisvai rinkai, naftos kaina galėtų būti apie 80 baksų. T.y. už tiek galima patenkinti esamą paklausą. Manau to galima tikėti vidutiniu laikotarpiu. Na o ruseliai susibalansuos prie tiek. Gal tiek nesidarkys kaip prie 120, bet agresijos netrūks.

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą
      /\ jei taip, tai Rusijai tikrai nekas bus, nes nafta nukrito beveik 50%, o ir yra šansų nukristi iki 70%. Kapitalas bėga lauk, o tai reiškia, kad Rusijoje atlyginimai tikrai turėtų kristi adekvačiai naftos kainai.
      Tai čia yra normali krizės pasekmė. Taip ar taip bus visokie atlyginimų mažinimai ir atleidimai nepriklausomai nuo naftos kainos kritimo.
      You might surprise yourself.

      Miestai.net FB

      Comment


        Parašė Torkas Rodyti pranešimą
        Yra keletas paskaičiavimų, kad veikiant laisvai rinkai, naftos kaina galėtų būti apie 80 baksų. T.y. už tiek galima patenkinti esamą paklausą.
        Iranas pardavinėtų naftą pigiai, jei embargą atšauktų. Tik kaip suprantu reikia susitarti su JAV. Be to, dar atsiranda naftai substitutas - skalūnų nafta. Taigi rinkoje auga pasiūla, o tai reiškia neišvengiama kainų mažėjimą.

        Comment


          Parašė spirit Rodyti pranešimą
          Tai čia yra normali krizės pasekmė. Taip ar taip bus visokie atlyginimų mažinimai ir atleidimai nepriklausomai nuo naftos kainos kritimo.
          Jei nafta išsilaikys kaip teigiama ne žemiau nei skalūnų naftos gavybos kaštai, o tai yra 70$, tai Rusijai kracho nebus tikrai. Žinoma, ekonomikos nuosmukis gali siekti kelioliką procentų, ypač dėl bėgančio kapitalo.

          Comment


            Parašė andyour Rodyti pranešimą
            Iranas pardavinėtų naftą pigiai, jei embargą atšauktų. Tik kaip suprantu reikia susitarti su JAV. Be to, dar atsiranda naftai substitutas - skalūnų nafta. Taigi rinkoje auga pasiūla, o tai reiškia neišvengiama kainų mažėjimą.
            Nelabai suprantu, ką nori pasakyti. Pardavinėtų, bet nepardavinėja. O jei pardavinėtų, tai kokius kiekius? Ir ar tikrai pigiai pardavinėtų, vien dėl to, kad teoriškai išgavimas pigus? Iranas labai blogas pavyzdys, nes kompanijos valdiškos, o valdžiai yra viena savikaina - biudžetas. Siūlau pasiieškot šia tema informacijos.

            Skalūnai pakaitalas? Tai, liaudiškai tariant, yra naftos mažmeninkų biznis. Šimtai kompanijų su įvairiais pajėgumais ir įvairiom savikainom. Esant šių dienų kainom tik maža dalis jų tęs savo veiklą ilgoje perspektyvoje - kainos natūraliai lips viršun. Kiek greitai - priklausys nuo norinčiųjų vėl lipti ant skalūno skaičiaus.

            Comment


              Iranas žadėjo atšaukus sankcijas padvigubint naftos eksportą, neatsilieka ir Irakas su savo planais. Mes iki šiol matėm monopolinę (OPEC + Rusija) naftos kainą. Kažin ar kas žino kokia reali kaina nusistovėtų, jei būtų panaikintas OPEC monopolis ir kainą nustatytų laisva rinka. Skalūnų nafta jau yra pajėgi konkuruoti su OPEC, kai OPEC tegali numušti kainą ir taip bandyti sužlugdyti skalūnų naftos projektus. Tačiau skalūnų technologijos plinta ir pinga. Kol kas tik USA, tačiau beveik nėra abejonės, kad išplis ir visame likusiame pasaulyje. Netgi Lietuvoje mes turime ne tik dujų, tačiau ir skalūnų naftos klodus, tik prieš tai dujas reikėtų išmokti išgauti. Taigi naftos kaina daugiau niekada nebus aukštesnė už skalūnų naftos kainą, o skalūnai pinga ir plinta.

              Nors 60 USD naftos kaina ir atrodo neįtikėtinai maža, kokia maža galbūt ilgiau neišsilaikys, tačiau 100 USD kainą vargu ar pasieks. Rusijai tai tik klausimas ar bus skaudu, ar bus labai labai skaudu. Jų ekonomika pernai prie aukštų naftos kainų jau augo tik 1.3%, Rusijai norint pasiekti spartesnį BVP augimą reikėtų naftos kainų didesnių nei 100 USD + kad jos kasmet brangtų po 10%. Skalūnai to neleis, dėl to Rusija metai iš metų stagnuos, netgi 1-2% BVP augimas tokiai šaliai kaip Rusija yra stagnacija, nes likęs pasaulis auga kur kas sparčiau. O norint spartesnio augimo - turėtų traukis Putinas ir ekonomika būti pertvarkoma iš pagrindų. Beto Rusijai nebeliks rezervų, kas reikš jog jinai nebegalės sau leisti būti agresyviai.

              Rusijos ir Lietuvos ekonomika pastaruosius 20 metų buvo labai panašiame lygyje (BVP(PPP)/gyv.) . Tiesą sakant rusai netgi visai objektyviai galėjo manyti, kad iš buvusių post-sovietinių šalių jie gyvena bene geriausiai. Tačiau šita krizė viską pakeis. Per porą metų Rusija nuo Lietuvos atsiliks panašiu atstumu, kokiu mes esam nutolę nuo kokios UK ar Prancūzijos ir netgi Maskvos gyventojai pradės matyti didelį skirtumą tarp Lietuvos ir Rusijos pragyvenimo lygio. Tai gali pradėt kelti jiems klausimų ar tikrai jų šalies valdymo forma yra geriausia.

              Comment


                Kalbant apie naftą, dar vertėtų pasidomėti jos išgavimo technologijų kilme Rusijoje. Apie sudėtingus išgavimo atžvilgiu telkinius jie jau dabar gali pamiršti dėl sankcijų.
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  /\ rašė spaudoje, kad JAV savo įmonei uždraudė tiekti Rusijai įrangą, skirtą išgauti naftą. Čia apie tai?

                  Comment


                    Taip. Neseniai ir Kanada įvedė analogiškus draudimus, ar sugriežtino senesnius.
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Tai taip, dar yra daug USD rezervų, o šalies skola palyginus nedidelė, tad bankrotas artimiausiu metu dar negresia. Bet jeigu naftos kainos kitais metais neatšoks, kaip tas atsitiko 2009 m., tuomet po 1-2 metų gali ištikti šalį panaši krizė kaip 1998 m, kuomet ekonomika susitraukė perpus.
                      Maskvoje per prezidento rinkimus Putinas surinko tik 46% balsų, ir čia 2012 m., kuomet santykiai su Vakarais buvo puikūs, Obama vykdė santykių perkrovimą ir t.t. Regionai Rusijoje didelio žodžio neturi, jeigu sukils Maskva, likę regionai ne atsiskyrinės, o priims naują valdžią, panašiai kaip ir Ukrainoje atsitiko su Kijevu.
                      Bet problema, kad kuo blogesni santykiai su vakarais tuo Putino reitingas aukstesnis
                      Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                      Comment


                        Trys dalykai, kurių nori Rusija:
                        http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=66650170
                        Pora citatų:
                        Tačiau apžvalgininkas sako iš girdėtų nuomonių sprendžiantis, kad Europos Sąjunga (ES) baiminasi imtis šios iniciatyvos, nes ji yra per daug „provokuojanti Rusiją“.

                        „Provokuojanti? Tai yra šalis, kuri laužo jūsų įstatymus, kuri plešia pinigus iš jūsų piliečių, kuri savo komercines paslaugas naudoja kaip politinį ginklą, ardo ir žlugdo jūsų poreikius ir jūs turite galimybę pertvarkyti bendrovę, kuri priklauso tai šaliai. Bet jūs to nedarote, nes manote, kad tai per daug provokuoja. Tai yra pakankamai blogai. Dujotiekis „South stream” taip pat yra pakankamai blogai“, - tęsė E. Lucasas.
                        „Austrai įšoko į lovą su rusais su visu sezoninės prostitutės gyvumu, apgailestauju, bet tai tiesa. Tai, kaip Rusija išnaudoja Vieną kaip bazę šnipinėjimui, Austrijos bankus kaip pinigų plovimo mašiną, o dabar dar ir kaip centrą savo energetiniams planams... - pritilo E. Lucasas. - Ir niekas dėl to nieko nesako, atsiprašau, bet aš turiu tai įvardyti. Esu gyvenęs Austrijoje, man labai patinka austrai, bet tai, kaip yra leidžiama elgtis rusams, yra visiškai gėdinga.“

                        Comment


                          Paskutinių dienų Rusijos interneto hitas. Tai ištrauka iš 2003 metų rusų serialo: ukrainietis siūlo receptą kaip sunaikinti Rusiją. Ogi reikia atiduoti Sevastopolį ir Luhanską. Komentaruose net aršiausi rusai labai nejaukiai jaučiasi, nori nenori visokios mintys į galvą ateina:

                          Comment


                            man labai patinka austrai
                            Austrai yra vokiškai kalbantis slavų ir turkų hibridas. Ko iš jų tikėtis?
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              haha prie ko turkai?
                              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                              - George W. Bush President of the USA

                              Comment


                                Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                haha prie ko turkai?
                                Istoriniu požiūriu
                                - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                - Rusija su Amerika kariauja.
                                - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                - O amerikiečiai?
                                - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                Comment


                                  Slava Rabinovičius:
                                  Statistinis rusas iki šiol nesugeba sudėlioti elementarios loginės „priežastis–pasekmė“ grandies, suvokti sąsajos tarp Krymo aneksijos, įsiveržimo į Donbasą, tarptautinių sankcijų ir rublio kurso, kainų parduotuvėse. Per pastaruosius 20 metų Rusiją ištiko žmogiškojo kapitalo katastrofa: liaudis neišsilavinusi, nukvailinta visiškai bukais serialais ir žiauria Kremliaus propaganda.
                                  http://www.balsas.lt/naujiena/819118...rasideda-karas

                                  Comment


                                    Kaip čia pasakyti ... Čia rašau tiems, kas galvoja, kad visos Rusijos problemos prasidėjo po 1917 arba per paskutinius 20 metų.

                                    Lapkričio pabaigoje grupė Rusijos baltagvardiečių ir aristokratų palikuonių parašė atvirą laišką, kuri pavadino "Solidarumo su Rusija deklaracija". Laišką sukūrė kunigaikštis Dmitrij Šachovskoj ir jo žmona kunigaikštienė Tamara Šachovskaja. Dabar laišką jau pasirašė daugiau kaip 100 rusų aristokratų palikuonių, daugiausia gyvenančių Prancūzijoje, bet taip pat ir kitose Europos šalyse. Šiaip pasirašė didesnė dalis likusių aristokratų - grafų Voroncovų, Bobrikovų ir kitų palikuonys, garsiojo admirolo Kolčako palikuonys ir t.t.

                                    http://www.russkymost.net/spip.php?article71&lang=fr

                                    Ką matome laiške ? Kaltinimus Vakarams, Ukrainai ir t.t. ir visuotinį Rusijos ir jos prezidento palaikymą (taip laiške), "Russkij mir" idėjos ir aplamai rusiško imperializmo apologetiką.
                                    Apie laišką išgirdau vakar, kai per "Svobodos" radiją kalbėjo pats taip vadinamas kunigaikštis Šachovskoj (beje Sorbonos profesorius). Visa jo kalba tai rėmimasis į istoriją , kad ten buvo nuo seno rusų valstybės terotoriją, kad Rusijos imperija niekada neatsisakė savo imperjos ir tik "nusikalstamas bolševikų sąmokslas" sugriovė didžią šalį. Kad Krymo okupaciją reikėtų vadinti "susijungimu su Rusija", o ne aneksija ir okupacija kaip "meluoja Vakarų mass media" , kad "Ukraina - eto Rosija, eto čast Rosiji" ir pan. briedas. na ir pykčio purslai Vakarams, kad niekaip nepripažįsta didžiosios Rusijos teisių į savo "natūralią istoriškai susiklosčiusią erdvę". Ir aplamai - vakariečiai nemoka rusų kalbos, todėl beveik nieko nesupranta ir turi labai siaurą supratimą apie Rusiją .... Pasijuokė iš ukrainiečių, kad jie verčia Lenino paminklus , kai tuo tarpu tik Lenino perversmo dėka Ukraina ir atsirado, Rusijos baltieji niekaip nebūtų to leidę ... Beje jis nemaža dalimi teisus, tarp kitko ir mums Lietuvoje reikia kartais susimąstyti, kad komunistai ir bolševikai bent naudojo žodį Lietuva, o baltiesiems čia buvo tik "severo-zapadnyj kraj", kuriame gyveno "žmudskoje plemia".

                                    Šiaip laišką pasirašė žmonės, kurių jau kokios trys kartos gyvena Vakaruose. Man sunku patikėti, kad šiandien anglų aristokratai galėtų reikalauti Airijos prijungimo prie Britanijos arba teigtų, kad "Canada is English" ar pan. Kaip ir sunku įsivaizduoti Habsburgų palikuonis teisinančius Austrijos pretenzijas į jos "natūralią istoriškai susiklosčiusią erdvę".

                                    Comment


                                      /\

                                      Belieka atkasti istoriją iki kuomet nebuvo valstybių, o tik klajojančios ir kariaujančios gentys. Rusija vis dar tebegyvena laukinių moralės normomis, nepaisydama šiandienos moralės normų.

                                      Comment


                                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                        Kaip čia pasakyti ... Čia rašau tiems, kas galvoja, kad visos Rusijos problemos prasidėjo po 1917 arba per paskutinius 20 metų.
                                        Sunku pasakyti. Iki 1 PK visa Europa buvo valdoma imperijų, kurių tikslai ir priemonės jiems pasiekti buvo panašūs. Bet visos tautos, valdžiusios imperijas (anglai, prancūzai, vokiečiai, austrai) kažkaip sugebėjo pamiršti imperialistinius siekius. Nors ne taip lengvai - prisiminkime Šiaurės Airijos karą.

                                        Kita vertus, ir 1917, ir iki tol, Rusijos plačioji visuomenė buvo atsilikusi...

                                        Comment


                                          Tai ką, bus Maskvoje "maidanas" ar vėl šnypštas gausis?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X