Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Kas kaltas dė sankcijų ir žemų naftos kainų? Amerika... Taip, kad Putinui jokios kaltės nekris iš jo pačių rinkėjų, jie tik jį dar labiau palaikys. Tik jo aplinkos žmonės, oligarchai, tuos bus nepatenkinti ir grečiausiai norės jį pakeisti. Tik neįsivaizduoju, kaip tai įvyks Jau berods mirė netikėta mirtimi vienas iš aplinkos žmonių. Reiškia, kažkas ten vyksta ta linkme.
    Dėl sankcijų ir mažų naftos kainų Rusijoje gal ir kalta Amerika, tačiau kas užpykdė Ameriką? Ir ar tikrai mums to Krymo taip reikėjo? Tokios mintys gali pradėti suktis propogandos praplautų žmonių galvose. Jeigu Putino rėžimą apskritai galima nuversti, tai ateinantys metai bus patys rizikingiausi jam. Ir aš nenuvertinčiau rusų. Bent jau pažvelgus į istoriją, tai matos tokios datos:
    1985-ųjų naftos kainos kritimas - žlunga sovietų sąjunga, nuverčia žmonės.
    1998-ųjų naftos kainos kritimas - krenta Jelcinas, valdžia perduodama valdiškai, Putinui
    2008-ųjų krizė, dėl kurios nafta krenta iki 40 usd, tačiau greit vėl pradeda kilti. Trunka trumpai, Rusija pasaulio kontekste atrodo ne taip ir blogai, praeina be didesnių incidentų.
    2014-ųjų naftos kritimas nėra įtakotas kažkokių kataklizmų, ar krizių, kai rinkoje trumpam susidaro didžiulis perteklius. Tai gali būti tam tikri Amerikos žaidimai prieš Rusiją, bet kartu aš manau, kad jie eina all in vien dėl to, kad neblefuoja. Skalūnų nafta išties smarkiai pakeis rinką ir greičiausiai išardys OPEC, nes bus įvesta konkurencija ir panaikinta OPEC ir Rusijos oligopolija. Mano nuomone naftos kainos gal ir nebus tokios žemos kaip dabar, bet tikrai manau, kad kainos 100 usd už barelį pasieks dar labai labai negreitai. Putino valiutos rezervai sparčiai senka, o jam reikalinga 100 usd už barelį kaina jau šiandieną. Ir su kiekvienais metais dėl infliacijos ir noro neatsilikti nuo kitų šalių ekonominio augimo ta naftos kaina, reikalinga biudžetui subalansuoti, vis augs. Jeigu skalūnų nafta rinkoje situaciją pakeis taip pat, kaip pakeitė skalūnų dujos, tai arba Putinas bus tas mesijas, kuris sugebės Rusiją modernizuoti, arba rusų laukia labai nelengvos dienos. Galbūt dar šiandien daug kas tiki, kad Putinas yra mesijas, kuris gali išgelbėti Rusiją, bet juk tam reikia kovos su korupcija, laisvų teismų, laisvos žiniasklaidos ir kontaktų su vakarais. Greitai jų svajonės apie išgelbėtoją Putiną suduš ir pirmą kartą prie Putino metai iš metų bus sunkiau gyventi, nebesimatys perspektyvos ir šviesaus rytojaus.

    Aš manau, kad rusai yra kantrūs pakentėti metus, du, bet ne penkis. Per daug jie pasaulio pamatė ir per daug prie iPhonų prisirišo, jie prie brangios naftos palyginus dar neblogai gyveno. Beto pvz. ir visas Putino valstybinis aparatas, kur valstybiniame sektoriuje dirba 50% žmonių, nuo propogandos iki gamyklų, tai ir jie visi nukentės, galbūt daugiau žurnalistų pradės būti kandūs. Tačiau tai dar nereiškia, kad Putino rėžimas žlugs. Tai gali reikšti ir tai, kad jis turės griežtėti ir vis labiau artėti link Šiaurės Korėjos valdymo stiliaus.

    Comment


      Baltarusijoje prasidėjo panika

      Baltarusijos žmones, apimti panikos dėl drastiško Rusijos rublio kurso smukimo, penktadienį skubėjo nusipirkti užsienio valiutos, baimindamiesi, kad jų šalies valiuta bus devalvuota.

      Dėl paniškos bankų ir valiutos keityklų apgulties Baltarusijos centrinis bankas paskelbė „laikiną“ 30 proc. mokestį visų užsienio valiutų pirkimo operacijoms.
      regis tai Lietuvai turės kiek didesnes pasekmes, nei kad Butkevičius įsivaizdavo sudarinėjant kitų metų biudžetą, nebent atpigusi nafta ir dujos nusvers neigiamas pasekmes.

      Comment


        Jei Vovočka bus pakankamai gudrus, jis net nebandys subalansuoti biudžeto. Ir kam to reikia?

        regis tai Lietuvai turės kiek didesnes pasekmes, nei kad Butkevičius įsivaizdavo sudarinėjant kitų metų biudžetą, nebent atpigusi nafta ir dujos nusvers neigiamas pasekmes.
        Nordea berods prognozuoja Lietuvai kitų metų ekonomikos augimą iki 2%.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Kodėl jie turėtų važiuoti į Lietuvą, kai Baltarusijoje apsunkintas valiutos keitimas ir dar B. rublio vertė krenta? Greičiau atvirkščiai
          Kas gali atvažiuoti poilsiauti, tas ir eurų prasimano, be tų mokesčių. Ir tai tik laikina. Pas mane perka produktus baltarusiai ir kažkodėl tik pačius brangiausius. Bėdžiai vietoj malasi!
          You've got one life! Live it!

          Comment


            Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

            Be abejo neturi technologijų, bet tokio dydžio išteklių valdymas jiems vis tiek tik į naudą išeitų ...

            Suabejočiau nauda Lietuvai Gudams juk trečdaliu kelionė į Lietuvą pabrangs, t.y. tiems kurie pajamas gauna savais ir po to verčia į eurus ar dolerius
            Normali chebra, savaime suprantama, pajamas ten gauna ne savais.

            Comment


              Ateinančiais metais dėl baltarusų ir rusų Lietuvos turizmas tikriausiai nemažai nukraujuos, bet vėliau galėtų atsistatyti dar ir dėl to, kad baltarusiams ir rusams išvyka į Lietuvą bus įperkama. Netolimas atstumas ir mažos kainos. Ne daug kas Rusijoj sau leis atostogas Ispanijoj ar Paryžiuje.

              O šiaip per naujus mes švęsim Euro įvedimą, o va Putinas švęs Eurazijos sąjungos įkurimą. Tik kažin su kuo švęs, kai Lukašenka su Putinu ne tik grasinimais, bet ir sankcijomis svaidosi. Gal bus ir Linkevičius neveltui pas Lukašenką prieš pusmetį lankęsis. Galėtų vakarai papirkt Lukašenką ir taip būtų visiškai sugriauta Eurazijos sąjunga. Papirkt visokiais kreditais iš tarptautinio valiutos fondo, nes Lukašenka Baltarusijos ekonomikai gelbėti kreditų iš Rusijos tikriausiai nebegaus.

              Comment


                Vėl pažiūrėjau pas Zyaltą, įdėtas įdomus postas apie tai kaip keitėsi Rusijos gyventojų skrydžių (lėktuvų bilietų pardavimas) 2014 metais. Daugiausia laimėjusios ir daugiausia pralaimėjusios kryptys:



                Didžiausias laimėtojas Simferopolis - 430% prieaugis, po to Groznas. Mane nustebino trečioje vietoje esantis Kijevas - augimas 130 proc. Na o "pralaimėjusiųjų" gretose - Paryžius, Barselona, Niujorkas ir t.t.

                Ir antras grafikas: kur rusai pateikia daugiausia užklausų, ieškodami bilietų, ir kur daugiausia perka realiai bilietus Naujiesiems. Svajonėse Tailandas, realybėje Sočis

                Comment


                  Galėtų vakarai papirkt Lukašenką ir taip būtų visiškai sugriauta Eurazijos sąjunga. Papirkt visokiais kreditais iš tarptautinio valiutos fondo, nes Lukašenka Baltarusijos ekonomikai gelbėti kreditų iš Rusijos tikriausiai nebegaus.
                  Neturi TVF tiek pinigų, kad galėtų papirkti Lukašenką . Kai skolina, reikalauja daryti tai tą, tai aną. Bet Lukašenka ne tas, kuris lankstytųsi visokiems fondams ir klausytų nurodinėjimų – jis ir pats moka nurodinėti .

                  Rusiškos kompanijos be problemų gauna kapitalą
                  http://www.traders.lt/page.php?id=20127
                  Rusiškos kompanijos ir bankai, kuriems nepritaikytos sankcijos, neturi problemų gaunant tarptautinį kapitalą, be to, daugeliu atvejų jie pasiskolina pigiau nei rinkoje esanti skolinimosi kaina, skelbia naujienų agentūra Bloomberg.
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2014.12.19, 21:19.

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Nordea berods prognozuoja Lietuvai kitų metų ekonomikos augimą iki 2%.
                    Bet vis tiek augimas Paprastam žmogui reikia gerai apmokamos darbo vietos, o kapitalas kaip matome pas mus teka gana neblogai. Kas mėnesį po straipsnį apie naujas darbo vietas. Čia ne šiaip ieško darbuotojų kaip kiekviena Lietuvos įmonės, čia ateina ir pervilioja iš kitų įmonių sumokėdami daugiau algos.
                    Paskutinis taisė andyour; 2014.12.19, 21:52.

                    Comment


                      Nors formaliai lyginant su savaitės senumo kainomis nafta nukrito tik nuo 62 iki 61,38, o rublis nukrito kokio 0,5 tiktai iki 58,8775, bet atrakcijų chuilostane buvo sočiai. Tiek, kad CBR net nustojo atseit pardavinėti USD, neaišku kiek finminas pardavė. Net batkos šalyje kažkiek panika pakilo dėl valiuotos pirkimo.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        /\ Nafta gana smarkiai atpigo, turėtų ES ekonomikoje susigeneruoti nemažai laisvų pinigų.

                        Comment


                          Kai kas grikius graibsto, o kai kas Porsche

                          Rublius skubantys leisti rusai iš automobilių salonų išpirko visus „Porsche“
                          Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/gazas/a...#ixzz3MSRWl3SO

                          Comment


                            Jei šie skaičiai teisingi, tai palaikius žemesnę naftos kainą kelerius metus Rusijos ekonomiką galima suvaryt totaliai:

                            Comment


                              Palyginimui naftos sektoriaus poveikis paskutinių metų JAV ekonomikai:
                              The important takeaway is that, without new energy production, post-recession US growth would have looked more like Europe’s – tepid, to say the least. Job growth would have barely budged over the last five years.
                              O tas augimas daugiausia finansuotas skolintomis lėšomis.
                              He took aim at the Federal Reserve, which he accuses of creating the recent “shale bubble” just as it did the housing bubble, by keeping interest rates too low and forcing investors to reach for yield. There may be a little truth to that. The reality is that the recent energy boom was financed by $500 billion of credit extended to mostly “subprime” oil companies, who issued what are politely termed high-yield bonds – to the point that 20% of the high-yield market is now energy-production-related.
                              https://www.mauldineconomics.com/fro...ent-and-growth
                              Obligacijų vertė krenta, naftos įmonės mažina darbo vietų skaičių, prasidėjus nemokumui ir bankrotams reikalas gali persimesti ir į bankus. Viskas kažkur jau girdėta. Aišku, apimtys mažesnės nei NT atveju prieš šešis metus, tačiau panašumų yra. 2000 m. IT, 2008 m. NT, 2015 m. nafta?

                              Comment


                                Baltarusija galėtų savo nac. valiutą pakeisti nuo naujų metų į dolerį.
                                DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Palyginimui naftos sektoriaus poveikis paskutinių metų JAV ekonomikai:

                                  O tas augimas daugiausia finansuotas skolintomis lėšomis.

                                  https://www.mauldineconomics.com/fro...ent-and-growth
                                  Obligacijų vertė krenta, naftos įmonės mažina darbo vietų skaičių, prasidėjus nemokumui ir bankrotams reikalas gali persimesti ir į bankus. Viskas kažkur jau girdėta. Aišku, apimtys mažesnės nei NT atveju prieš šešis metus, tačiau panašumų yra. 2000 m. IT, 2008 m. NT, 2015 m. nafta?
                                  JAV naftą importuoja lyg ir.
                                  O kas gi čia? Unemployment Rate, Job Vacancies

                                  Comment


                                    Naftos importo grafikas atrodo taip
                                    http://www.businessinsider.com/us-oi...n-years-2014-8

                                    Geriau apmokamos darbo vietos sukurtos būtent išteklių sektoriuje, o visa kita - mažai apmokamos paslaugų sektoriaus darbo vietos. Apibendrinti rodikliai atrodo padoriai, bet pasigilinus skystas tas atsigavimas. Aišku, padėtis geresnė nei Europoje ir tą pranašumą suteikia būtent išteklių sektorius.
                                    First, in the nonfarm business sector, the total hours of all persons working is still below that of 2007, even though we nominally have almost two million more jobs.
                                    increase in the number of jobs is almost entirely due to the creation of part-time and low-wage positions – bartenders, waiters, bellhops, maids, cobblers, retail clerks, fast food workers, and temp help.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.12.21, 15:46.

                                    Comment


                                      Šios savaitės TE KAL komiksas Srutduobės "ekonomikos" tema



                                      Šaltinis: http://www.economist.com/news/world-...l/pe/kal/dec20

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Naftos importo grafikas atrodo taip
                                        http://www.businessinsider.com/us-oi...n-years-2014-8

                                        Geriau apmokamos darbo vietos sukurtos būtent išteklių sektoriuje, o visa kita - mažai apmokamos paslaugų sektoriaus darbo vietos. Apibendrinti rodikliai atrodo padoriai, bet pasigilinus skystas tas atsigavimas. Aišku, padėtis geresnė nei Europoje ir tą pranašumą suteikia būtent išteklių sektorius.
                                        Svarbiausia, kad apskritai yra darbo. Kai visi dirbs, susigeneruos ekonomikoje daugiau pinigų, tada atsiras ir daugiau geriau apmokamų darbo vietų.
                                        Dar nereikia pamiršti, kad tokia Kinija amžinai nedirbs juodų darbų JAV, teks patiems amerikiečiams grįžti prie jų, prie tų menkai apmokamų darbų. Nebent per tą laiką technologijos patobulės.
                                        Paskutinis taisė andyour; 2014.12.21, 18:56.

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          Svarbiausia, kad apskritai yra darbo. Kai visi dirbs, susigeneruos ekonomikoje daugiau pinigų, tada atsiras ir daugiau geriau apmokamų darbo vietų.
                                          Pirma atsiranda pinigai, paskui darbas. Nėra pinigų, nėra ir darbo
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X