Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Arvydas Anušauskas: Kaip gauti naujametę nuolaidą nusipirkti „Lukoil“

    Dar prieš metus „Lukoil“ gyrėsi, kad gavo 5 milijardus dolerių pelno. Kaipgi situacija klostosi po pasaulinio naftos kainų nuosmukio? Grynos pajamos per 9 mėnesius sumažėjo lyginant su 2014 m. – nuo 5,766 iki 2,327 milijardo dolerių arba 2,5 karto. Realizuota produkcijos už 36 milijardus dolerių mažiau.
    V.Putinui siekiant finansuoti savo agresyvius militaristinius planus nepaisant krizės Rusijoje, net buvo atsisakyta sumažinti naftos eksporto muitus nuo 42 iki 36 proc. Tam „Lukoil“ papildomai reikia surasti dar 40 milijardų rublių.

    Comment


      Rusija toliau smūgiuoja Turkijai – skelbia naujus draudimus

      Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69982580
      Kažin pas Erdogana pakankamai kieti, kad sugalvotu Bosfore kokias statybas, pratybas ar dar kažką?

      Comment


        Parašė Galis Rodyti pranešimą
        Kažin pas Erdogana pakankamai kieti, kad sugalvotu Bosfore kokias statybas, pratybas ar dar kažką?
        Galėtų sugesti sąsiauris. Na, panašiai kaip „Družba“ sugedo. Beliktų uždaryti remontui.
        Lietuva visiems.

        Comment


          Parašė andyour Rodyti pranešimą
          Mes čia mėgstame žongliruoti makroekonominiais rodikliais, o įdomu, kaip yra darbo liaudžiai. Kiek bedarbių?
          Прогнозы. Иван Стариков: «Единственный способ спасти экономику в 2016 году – выход из-под санкций»
          Иван Стариков, руководитель Центра экономических стратегий Института экономики РАН
          .....
          Есть еще одна проблема, которая рождается на глазах: пока официальная безработица не очень большая, но она существует и в скрытой форме, когда людей отправляют в бессрочные отпуска, делают сокращенную неделю и замораживают зарплату. А 40 миллионов граждан, то есть, больше 50% всего трудоспособного населения, сегодня имеют кредиты. Некоторые брали по 2-3 потребительских кредита, когда нефть стоила 100 долларов за баррель. Из-за того, что люди теряют работу, даже если их не увольняют официально, начнутся дефолты физических лиц: 5,5-6 миллионов человек прекратят обслуживать кредиты. По моим оценкам, уже в первом полугодии, чтобы спасти банковскую систему, правительству нужно будет изыскать примерно 1,5 триллиона рублей. В резервном фонде остается 4 триллиона рублей, и мы можем исчерпать их уже в сентябрю-октябрю следующего года.

          Плохое решение проблемы — запустить печатный станок. Месяца на три-четыре можно облегчить ситуацию, но к началу думских выборов страну накроет волна гиперинфляции, так что это точно плохой путь. У нас в правительстве есть секта имени отскока нефтяных цен, которые верят в него, но отскок, даже если он будет, не решит проблему, а только продлит агонию.
          ....
          http://www.novayagazeta.ru/politics/71364.html
          p.s. IMHO dabar naftos kaina veikia smarkiau nei sankcijos, niekas neapribojo galimybių parduoti naftą ir dujas, kas buvo >50% biudžeto pajamų ir sankcijų atšaukimas trumpalaikiu metu staigiai nepagerintų padėties kai elementarių pajamų nėra buvusiame lygyje.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            ^ Šiaip norint įvertinti Ru kredito sistemos tikrąjį gyvybingumą, idomu būtų sužinot esamą tiek NPL lygį, ty non-performing loans, tiek kapitalo adekvatumo santykį (CAR).

            Na o jei kalbėt išimtinai apie vakarų sankcijas (ignoruojant savi'impose'intas sankcijas maisto produktamas sukėlusias infliacijos bangą), tai šios bendru analitikų sutarimu, ekonominei RU padėčiai turi infinitesimal reikšmę.
            Citigroup macro analizė iš esmės atliepia rinkoj dominuojančią mantrą:

            We estimate that sanctions have a negligible effect on Russian GDP, explaining only 10 % of the observed decline in output.
            Oil remains the key factor behind the fall in GDP, accounting for an estimated 90% of output contraction.
            We use a VAR (Vector Auto-regression) methodology to gauge the relationship between GDP and oil, and find that a $10bbl decline in oil prices lowers growth by about 0.8%
            Taigi vidutinei naftos kainai nuo 3Q14 kritus ~$50 ir šių metų recesinė prognozė gan tiksli - 5*0.8=4%.



            Juoba, kuomet pati Ms. Merkel apie bendrus energetikos, dujų projektus, ie Nord Stream 2 kalba taip, neva tai būtų privačių kompanijų banalus komercinis reikalas.

            Germany’s Merkel Defends Russian Gas Pipeline Plan

            http://www.wsj.com/articles/germanys...lan-1450447499
            Ar Siemens turbinas - be jokios širdies graužaties, planuojamas tiekti būsimoms Krymo elektrinėms.

            Siemens поставит турбины для крымских электростанций
            http://www.vedomosti.ru/business/art...lektrostantsii
            Ar po ką tik Ispanijos rinkimus laimėjusių kairiųjų, taip visą Latin'ų Europą be išimties nudažiusią raudonai (PR, ES, FR, IT, GR), bei jų lyderiams besistumdant, kuris pirmas sutaikys Europą su Putinu.

            Ši dovish (taikinga) retorika patvirtina, kad esant tokiam beprecedenciam likvidumo pertekliui DM'e (developed market - išsivysčiusiam pasauly), ty QE pagalba keletą kartų išauginta piniginė bazė per visų CB spektrą, dominuojant neigiamoms palūkanų normoms, istoriškai aukščiausiam globalių santaupų lygiui, apie 25% bendro BVP!!! - visos kalbos apie sankcijas, tėra savotiškas lip-service'sas arba tiksliau lipstick'as - to save the face, nors jis tikrojo kiaulės snukio nekeicia ar juo labiau nepagražina.
            Kitais žodžiais - visą šį perteklinį kapitalą, papuolusį į likvidumo spąstus, vardan aukštesnių high-yield'ų visiškai negaila mesti net ir žargoniskai tariant į junk'inio lygio Rusijos rinkos džiungles.

            Neabejotina, jei nebus rimtesnių RU demaršų geopolitikoje, antroje 2016 metų pusėje econ diskursas sugrįš į bau - business as usual rėmus (ty sankcijų liftoff'as).
            Paskutinis taisė l2ez4m; 2015.12.31, 03:11.

            Comment


              problema kiek suprantu ne agurkuose ir varskeje o galimybeje pasiskolinti vakaru rinkose. Kas bus kai reikes Gazpromui ar kitoms valstybinems kompanijoms skolas grazint? is kur doleriu gaut? Is kur gaus doleriu sumoket uz Jukos nusavinima? Cia jau ne juokai jei arbitrazo sprendimu nevykdys....
              Paskutinis taisė DeSadas; 2015.12.31, 15:51.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                problema kiek suprantu ne agurkuose ir varseje o galimybeje pasiskolinti vakaru rinkose. Kas bus kai reikes Gazpromui ar kitoms valstybinems kompanijoms skolas grazint? is kur doleriu gaut? Is kur gaus doleriu sumoket uz Jukos nusavinima? Cia jau ne juokai jei arbitrazo sprendimu nevykdys....
                Bus turbūt blogai, ar bent blogiau nei buvo prieš tai, bet čia dar klausimas kam didesnis nuostolis, ar "vakarų rinkoms", kad iš jų nebesiskolins dolerių, ar pačiai Rusijai ir kas labiau suinteresuotas, ar skolintojas, kad iš jo skolintųsi, ar skolininkas, kad imtų naujas paskolas ir senas grąžintų?
                Flickr

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Geriausi priminti, kaip prognozavai šviesų Rusijos rytojų
                  Pacituok kur aš taip rašiau

                  ir tos visos nuorodos apie augančią Rusijoje mėsos gamybą tikriausiai irgi į tai orientuotos. O kas dėl bado Rusijoje 2016 m., tai kaip tu mėgsti sakyti 'pacituok kur aš taip rašiau'
                  Prašau
                  2016-siais (..) žmonės bus įpykę ir alkani (...)
                  http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=2021

                  Kodėl prie kone dvigubai blogesnių sąlygų, Rusijos BVP krito kone dvigubai mažiau? (...)
                  Taigi realybėje -4% Rusijos ekonomikos susitraukimas veikiausiai yra daug didesnis. (..)
                  Kaip atpažinti jaunąjį konservatorių? Jei jaunojo konservatoriaus gyvenimo modelio rezultatas nesutampa su realaus pasaulio rezultatu, visada kaltas realus gyvenimas, o ne jaunojo konservatoriaus gyvenimo modelis

                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                  Nieko protingesnio neturi?
                  Chuilo patys gamino gal 0,35 mln tonų , o importavo >1 mln t.
                  Tai tas tavo net 13,6% yra NET kokie 0.05 mln tonų.
                  Va tipiškas jaunojo konservatoriaus pavyzdys. Paima atsitiktinį skaičių (na gal ne visai atsitiktinį, o galimai gimusį ištinusiose kokio nors pageriančio dešiniųjų pažiūrų apžvalgininko smegenyse) ir iš to skaičiaus sudarinėja prognozes. Vietoj to geriau pagarintum acto ir pradėtum laukti planetos Nibiru
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Va tipiškas jaunojo konservatoriaus pavyzdys. Paima atsitiktinį skaičių (na gal ne visai atsitiktinį, o galimai gimusį ištinusiose kokio nors pageriančio dešiniųjų pažiūrų apžvalgininko smegenyse) ir iš to skaičiaus sudarinėja prognozes. Vietoj to geriau pagarintum acto ir pradėtum laukti planetos Nibiru
                    Na, ir ką čia tokio protingo parašei? Paaiškink plačiai nesuvokiančiai publikai.
                    Kaip tik pats ištrauki atsitiktinį skaičių - mėsos gamybos padidėjimą 13,6% ir nežinantiems realios situacijos ir platesnio konteksto bandai pateikti eilinį savo kliedesį apie chuilostano ekonomikos tvirtumą ir putlerio superekonomisto sugebėjimą.
                    Atsakyk paprastai, kokią reikšmę turi papildoma ~0,05 mln tonų mėsos gamyba, kai suvartodavo bendrai gal ~<1,5 mln tonų? Skaičiai gal ir nėra labai tikslūs, bet esmė. Nebūtum pateikinėjęs to fakto kaip sugebėjimo atsilaikyti prieš vakarų sankcijas ir savo paskelbto embargą, nebūčiau ir aš rašęs apie realią situaciją. Ar ne taip?
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Man aišku sunku varžytis su liguista tamstos vaizduote, bet pradėkim nuo to, kad Rusijoje praeitais metais pagaminta beveik 4mln. tonų mėsos...
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                        Man aišku sunku varžytis su liguista tamstos vaizduote, bet pradėkim nuo to, kad Rusijoje praeitais metais pagaminta beveik 4mln. tonų mėsos...
                        Manau ponas pripliusavo ir paukštieną prie paminėto kiekio. Višta tai ne mėsa.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                          Manau ponas pripliusavo ir paukštieną prie paminėto kiekio. Višta tai ne mėsa.
                          O kas, negu daržovė?
                          Flickr

                          Comment


                            Paukštienos priskyrimas daržovėms nieko nekeičia kliedesyje, kad Rusijoje būktai per metus pagaminama 0,35 mln. tonų mėsos.

                            Bet tegu prelegentas rašo toliau, juokas - sveikata
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              Kaip atpažinti jaunąjį konservatorių? Jei jaunojo konservatoriaus gyvenimo modelio rezultatas nesutampa su realaus pasaulio rezultatu, visada kaltas realus gyvenimas, o ne jaunojo konservatoriaus gyvenimo modelis
                              Skirtumas tarp socialisto ir dešiniųjų pažiūrų žmogaus yra tas, kad socialistas yra savanaudis. Jis visą šalies ekonomiką vertina tik per savo asmeninę prizmę (didesnės pensijos, didesnė minimali alga, didesnės išmokos, duokit man daugiau pinigų!!!), dešiniųjų pažiūrų žmogus yra taip pat savanaudis, tik jis savo naudą suvokia per visos šalies prizmę, kad jeigu pakils šalies ekonomika - tai pakils ir jo gyvenimo lygis (skatinamos investicijos, verslas, konkurencingumas, mokslas, mažinamas biurokratinis aparatas ir t.t.). Taip kad ne tamstai socialistui apskritai kažką apie ekonoiką kalbėti, kai visas supratimas apie ją apsiriboja dviem aspektais 1) norint pakelti ekonomiką - reikia prispausdinti pinigų. 2) geriausiai ekonomika sustyguota Rusijoje ir Graikijoje - Lietuva turėtų sekti paskui jas. Kai savo mąstymą praturtinsi bent keliais naujais 'bajeriais', tai gal tada apie ekonomiką ir kalbėk, nes dabar tenka kalbėti apie asmeniškumus, kalbėti apie idėjas, faktus ir mintis kažkaip nesigauna.

                              Comment


                                Parašė l2ez4m Rodyti pranešimą
                                Ar Siemens turbinas - be jokios širdies graužaties, planuojamas tiekti būsimoms Krymo elektrinėms.
                                Be jokios graužaties?

                                контракт предусматривает поставку оборудования для новой электростанции в Тамани (Краснодарский край), а не в Крым. Турбины и правда сначала отправят в Тамань, но это формальность, чтобы обойти санкции, объясняет другой собеседник «Ведомостей».
                                ...
                                Если оценивать сделку по существу, то Siemens может быть признан нарушителем санкционного режима, объясняет он. За такие нарушения в немецком законодательстве предусмотрены штрафы и персональная уголовная ответственность, уточняет юрист. Если же оценивать сделку формально, то она чиста. Ведь право собственности в России незыблемо и завод, продавая оборудование, не может наложить на заказчика никаких обременений, включая запрет на перепродажу и поставку в другие регионы, рассказывает Зайченко.
                                Kas nekerta rusiškai: sutartis pasirašyta dėl Siemens turbinų tiekimo Tamanės elektrinei Krasnodaro krašte, o ne Kryme; todėl turbinas atveš į Tamanę (Rusijos pareigūnas atvirai pasako, kad tai formalumas sankcijoms išvengti), o paskui perveš į Krymą, nes pirkėjas, nuspirkęs turbinas, turi teisę jas vežtis kur nori.

                                Comment


                                  Parašė r08n Rodyti pranešimą
                                  sutartis pasirašyta dėl Siemens turbinų tiekimo Tamanės elektrinei Krasnodaro krašte, o ne Kryme; todėl turbinas atveš į Tamanę (Rusijos pareigūnas atvirai pasako, kad tai formalumas sankcijoms išvengti), o paskui perveš į Krymą, nes pirkėjas, nuspirkęs turbinas, turi teisę jas vežtis kur nori.
                                  Nežinau, ar paskutiniu laikotarpiu kažkas pasikeitė, bet visai neseniai Iranas dėl jam taikomų sankcijų galėjo pirkti tik senesnius nei 15 metų Boingus (net ir per trečias šalis).
                                  Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                  Comment


                                    Embargas rusus privertė pagaminti rekordiškai daug kiaulienos
                                    http://vz.lt/sektoriai/agroverslas/m...aug-kiaulienos

                                    berods šitoje temoje buvo diskutuota apie rusų galimybes patiems pasigaminti maistą. duomenys kogero tikri ir rusai pernai ar užpernai buvo užsipirkę veislinės medžiagos, būtų įdomu tokius skaičius pamatyti, nes kiaulė ne taburetė - taip lengvai ir greitai mėsos gamybos nepakelsi, o pagal importuotų veislinių kiaulių kiekius galbūt matytųsi kada buvo pradėta ruoštis embargui. dar vienas dalykas žinant rusišką tvarką, beje paminėtas ir straipsnyje, tai kaip bus, kai augant kompleksams, pradės lįsti ligos, čia bet kokiu atveju tik laiko klausimas, nes kažin ar bus pasiekti daniški darbo standartai.

                                    Comment


                                      Normalu. Smukus naftos kainoms badaujanti Rusija priversta išskersti ir išparduoti paskutines kiaules ir galvijus. Revoliucija jau netoli.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        oho koks sarkazmas.
                                        kadangi putinas visokiais įstatymais ir draudimais beveik visada šeria artimą aplinką, užtat ir įdomu kada buvo pradėta ruoštis mėsos embargui ir kiek realiai tas embargas buvo atsakas į es sankcijas.

                                        Comment


                                          Saudu marsas isiubuot naftos kainas prisidengiant Nimr al Nimr nuzudymu ir is to sekancia konfrontacija su Iranu - sudege Nepakrito korta saudam su Kinijos duomenim

                                          Comment

                                          Working...
                                          X