Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LR Seimo rinkimai 2012

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Politikui "glėbesčiavimasis" tėra paprasčiausia ir elementari priemonė pasididinti reitingus. Nereikia juk nei ko nors žadėti, nei meluoti.
    Butkevičius bent jau supranta provincijos atsilikimo problemą - kalbėjo apie nulinį pelno tarifą investuojantiems provincijoje. Aišku, kalbos tai ne dar ne darbai, tačiau bent jau suvokia, kad šito reikia. O Kubiliui turbūt Goro provincija rūpi labiau nei Lietuvos provincija.
    Nors kai nebūna valdžioje, visai protingai šneka:
    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...e.d?id=3034416
    Straipsnis senas, bet tendencijos nepasikeitė, o tik dar labiau išryškėjo.
    A. Kubiliaus pateiktais duomenimis, 1997 metais Vilniui teko 50 proc. užsienio kapitalo investicijų, 2001-aisiais - jau apie 75 proc. "Žvelgiant į perspektyvą, galiu įtarti, kad ir struktūriniai fondai nusės panašiomis proporcijomis", - konferencijos plenarinio posėdžio dalyviams sakė A. Kubilius. Jo teigimu, skirtumas tarp Vilniaus ir labiausiai atsiliekančių Lietuvos regionų vis labiau didėja.
    "Žinių ekonomika, regioninė politika ir verslumas - glaudžiai susiję tarpusavyje. Mes paprasčiausiai pralaimėsime tarptautinėje konkurencijoje, jei nesugebėsime peržengti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos ribų", - sakė Seimo narys.
    Šiaip karštos diskusijos apie minimalios algos, kurios neužtenka pragyventi, simbolinį didinimą tik parodo, kokiame dugne esama. Kai didelei daliai darbuotojų vienintelė galimybė uždirbti daugiau yra minimalios algos didinimas, tai labai rimtas simptomas. Lygtai penktadalis darbuotojų dirba už tokią algą. BVP auga, eksportas pasiekė prieškrizinį lygį, o 20 proc. darbuotojų dirba už 250 eurų. Vietoj Baltijos tigro rimtai gresia Baltijos Bangladešo titulas. Suinteresuotos pusės ima klykti, kad padidinus minimalią algą sumažės Lietuvos konkurencingumas. Nuo kada vergų darbas yra konkurencingas?
    Paskutinis taisė senasnamas; 2012.11.02, 14:45.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Politikui "glėbesčiavimasis" tėra paprasčiausia ir elementari priemonė pasididinti reitingus. Nereikia juk nei ko nors žadėti, nei meluoti.
      "Glėbesčiavimasis" tėra elemantarus populizmas. Kai bus peržengta ta suvokimo riba, kad politikus reikia vertinti ne pagal tai kaip kalbama ar žadama, o pagal realiai nuveiktus darbus, tuomet ir didesnės gerovės bus galima tikėtis.
      Butkevičius bent jau supranta provincijos atsilikimo problemą - kalbėjo apie nulinį pelno tarifą investuojantiems provincijoje. Aišku, kalbos tai ne dar ne darbai, tačiau bent jau suvokia, kad šito reikia. O Kubiliui turbūt Goro provincija rūpi labiau nei Lietuvos provincija.
      Kad Butkevičius supranta provincijos atsilikimo problemą tai gerai. Būtų gerai, kad dar suvoktų šiek tiek apie energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos ir šiek tiek apie ekonomiką. O kas Kubiliaus vyriausybei rūpėjo pamatėme pagal nuveiktus darbus, o ne "glėbesčiavimosi" mąstus.
      O kai nebūna valdžioje, visai protingai šneka:

      Straipsnis senas, bet tendencijos nepasikeitė, o tik dar labiau išryškėjo.
      Gražūs norai gal ir nėra blogai, bet mes jau turėjome galimybę pamatyti kaip SD sekėsi pritraukti investicijas iš užsienio.

      Comment


        Parašė D.P Rodyti pranešimą
        Bet eilinisyk pasikartosiu - inciatyvą turi rodyti pati provincija. Druskininkai yra geras pavyzdys. Deja, tokiu miestų/miestelių su progresyvia savivaldybe mes neturime daug.
        Provincija iniciatyvą rodo keliaudama į Angliją ir balsuodama už Darba parciją. Provincija tai kaip mažas vaikas. Ir apverktini rinkimų rezultatai iš dalies yra pačios vyriausybės kaltė, paliekant provinciją likimo valiai.

        Comment


          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
          Ir apverktini rinkimų rezultatai iš dalies yra pačios vyriausybės kaltė, paliekant provinciją likimo valiai.

          K.Masiulis. Lietuvos kaime per mažai „miesto“


          http://www.delfi.lt/news/ringas/poli....d?id=59877569

          TS-LKD skyrė per didelį dėmesį regionams?

          Permainų koalicija skyrė didelį dėmesį regionams, gal net per didelį. Tokią politiką, tie patys darbiečiai, ne kartą kritikavo, kad regionų sąskaita skriaudžiami didieji miestai. Juk būtent jie siūlė mažiau remti kaimiškus rajonus ir padidinti finansavimą Vilniui. Tačiau paradoksas - miestiečiai nepalaikė darbiečių, o rėmė TS-LKD.

          Reikia pripažinti, kad Vilniuje menkai vystoma infrastruktūra, Kaune netvarkomos gatvės iš dalies todėl, kad miestuose mokamais mokesčiais remiamos kaimiškos vietovės. Jeigu nebūtų perskirstymo, tai beveik visos mažosios savivaldybės bankrutuotų, būtų uždarytos ligoninės, mokyklos, bibliotekos, nutrauktas pašalpų mokėjimas. Kaimiškos savivaldybės pačios neišsilaiko, nes dirbančių žmonių sparčiai mažėja, pašalpų gaunančių daugėja, jaunimas gyventi čia nenori, investicijų pritraukti nesiseka. Tačiau konservatoriai – krikščionys demokratai atkakliai gynė mažąsias savivaldybes, didžiausia vertybe laikydami visos valstybės solidarumą ir subsidiarumą. Kai buvo karpomos išlaidos daugeliui sričių, vis tiek rezervai buvo užlaikomi žemės ūkiui. Per patį sunkmetį žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius iškaulydavo papildomos paramos ūkininkams.

          DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. http://www.delfi.lt/news/ringas/poli...#ixzz2B4ncRQ3s

          Comment


            Ramanauskas neišlaikė

            Įžvalgos.lt - FB - G+

            Comment


              Nors esu visiškai dešiniųjų pažiūrų ir naująjį seimą laikau blogiausiu, ką mes galėjome išsirinkti, tačiau šie rinkimai kartu ir suteikia daug optimizmo.

              Daugiausiai tikriausiai turėčiau dėkoti Kubiliui, kurio šaltas protas sugebėjo pastatyti konservatorius ant tvirtų kojų. Turint omenyje, kad šis laikotarpis buvo bene sudetingiausias per visą nepriklausomos Lietuvos įstoriją, tai konservatorius, rinkimuose laimėjusius antrąją vietą, galime laikyti nugalėtojais. Jeigu pastudijuosime praeitų rinkimų rezultatus, tai Socialdemokratai po savo valdymo surinkdavo kur kas mažiau balsų.

              Tačiau Socialdemokratai turi kitą ginklą - jų artimus ryšius su populistais. Per 2004 metų rinkimus Socdemams pavyko iškovoti tik 20 vietų seime (konservatoriam dabar pavyko iškovoti 33 vietas), tačiau netgi su 20 vietų jie tapo pagrindine valdančiąją partija.

              Vienu didžiausiu privalumu, išryškėjusiu per šią kadenciją ir rinkimus laikau tai, kad konservatoriai pagaliau įsigyjo ištikimus draugus - liberalų sąjudį. Pirmą kartą konservatoriai turi rimtus partnerius, kurie labai sistiprins dešiniuosius ateityje, nes prieš tai liberalios partijos flirtuodavo su tais pačiais socialdemokratais, kai konservatoriai tuo tarpu būdavo vieni, o būvimas vieniem stipriai mažina šansus patekti į poziciją.

              Antras nemažiau svarbus dalykas yra tai, kad per šituos rinkimus aiškiai išryškėjo kurioje barikadų pusėje yra Grybauskaitė. Prieš tai buvę prezidentai visi buvo "kairuoliški" - Brazauskas, Paksas, Adamkus, visi jie priklausė arba stipriai simpatizavo kairiosios partijoms. Turėti prezidento palaikymą yra labai svarbu ir tai, kad Grybauskaitė aiškiai palaiko dešiniuosius - smarkiai juos sustiprina. Turint omeny, kad Grybauskaitė tikriausiai bus perrinkta ir antrąjai kadencijai, reiškia, kad prezidento postą dešinieji išlaikys dar beveik dvi seimo kadencijas. Tai turės didelę įtaką ir sekantiems rinkimams į seimą.

              Man beveik nekyla abejonių, kad jeigu neįvyks jokių kataklizmų, tai per 2016 metų rinkimus konservatoriai su liberalais paims seime daugumą ir galbūt nereikės net jokių šalutinių partijų kviestis į koaliciją. Darant prielaidą, kad tuo metu Lietuva jau nebeturėtų susidurti su tokiais ekonominiais iššukiais, su kuriais teko susidurti šį kartą, galima prognozuoti, kad per 2020 metų rinkimus konservatoriai (ir tikriasiai liberalai) pasirodys kur kas geriau, nei per šiuos. Ir pagrindinis klausimas gali būti dėl Grybauskaitės - tuo metu jinai jau bus baugųsi savo antrąją kadenciją ir prezidente būti nebegalės. Tikėtina, kad iš politikos jinai nepasitrauks ir arba įkurs kokią nors savo partiją, arba įstos pas konservatorius arba liberalus. Jeigu jinai stos vadovauti naujai partijai - jinai tikėtina prisidės prie liberalų ir konservatorių koalicijos, o jeigu įsilies į vieną iš šitų partijų - tai labai smarkiai ją sustiprins. Dėl to mano nuomone ir po 2020 metų valdžia atiteks dešiniesiems.

              Taigi nors šitie rinkimai ir atvedė kairiuosius į valdžią - labai tikėtina, kad po to bent 8 metams valdžią paims dešinieji. Juolabiau, kad turint omeny jog tvarkiečiams per šiuos rinkimus tepavyko surinkti 7% Lietuvos balsų, tai per sekančius rinkimus (po tikriausiai nesėkmingo valdymo) jiems nepavyks peržengti 5% barjero ir turės išnykti iš Lietuvos politinio žemėlapio.

              Comment


                Eidvi, įdomios mintys. Tikėkimės, taip ir bus.

                Mane šiaip stebina Socdemų nesugebėjimas/nenoras išaugti iš kvazi-populistinės postsovietinių "komunistų" partijos į šiuolaikišką Europietišką kairiųjų politinę jėgą. Visiškas nesugebėjimas argumentuotai ir racionaliai dėstyti savo nuomonės ir pigių (populistinių) lozungų ir klišių vaikymasis netgi iš partijos lyderių pusės (Butkevičiaus, Kirkilo) rodo, kad jiems dar reikia daug nuveikti partijos viduje.

                Šituo požiūriu Konservatoriai ir Liberalai yra toli priekyje. Viso to rezultatas gana akivaizdus - Socdemai beveik visiškai neturi palaikymo miestuose ir tarp išsilavinusios ir progresyviai mastančios visuomenės dalies. Juos palaiko tik tie patys runkeliai ir panašūs vargetos, kuriuos galima mulkinti žadant minimalios algos didinimą ar didesnes pašalpas ir kuriems px racionalus ir pagrįstas požiūris į bet ką, nes jie per buki, kad tai suprastų. Su tokia politika jokia partija toli neis. Kaip bebūtų, norint valdyti šalį reikia turėti bent jau kažkokią paramą pagrindiniuose šalies ekonomikos ir kultūrois centruose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje (Šiauliai turi per mažai įtakos, kad ką nors keistų). Negi Socdemai nesuvokia, kad jie iš esmės prap*so svarbiausių šaklies vietų paramą ir kad jiems tai nieko gero nežada?

                Čia šiaip video
                https://www.facebook.com/photo.php?v=4474189209876
                Paskutinis taisė John; 2012.11.04, 17:43.

                Comment


                  Miestuose ??? Progresyvi ir mąstanti visuomenė ?? Cirkininkai ! Kažkur skaičiauo komentarą - kodėl balsavote už konservatorius - todėl kad jie Vagnorių nuo valdžios numetė... Tokia tat Jūsų mąstanti visuomenė.

                  Comment


                    Butkevičius sako, kad supranta:

                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=59906725
                    N N N

                    Comment


                      Ir norite pasakyti JŪs , esate mąstatys žmonės ? irgi geri cirkininkai - NIEKADA mąstatintis žmogus neskirstys visuomenės aš akštuomenė, o ten va šiukšlės ir runkeliai, niekada nesakys aš esu protingiausias, o jūs, prieštaraujantys mano nuomonei, esate kvailiai. Taip kad...

                      Comment


                        Vat tą ir sakau - TSKP viso labo moraliniai bestuburiai

                        Comment


                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                          Vat tą ir sakau - TSKP viso labo moraliniai bestuburiai
                          O prie ko čia TSKP, jeigu jos jau 21 metai kaip nėra?
                          Suprantama, dalis jos narių persimetė į kitas partijas, bet čia jau naujos partijos, o ir pačių narių mažėja.
                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                          Comment


                            TS-KP ar ne taip oficialiai ankščiau vadinosi konservatoriai iki Vagnoriaus intergravimo ?

                            Comment


                              Parašė udrius Rodyti pranešimą
                              TS-KP ar ne taip oficialiai ankščiau vadinosi konservatoriai iki Vagnoriaus intergravimo ?
                              Gal TS-LK?

                              Comment


                                Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                TS-KP ar ne taip oficialiai ankščiau vadinosi konservatoriai iki Vagnoriaus intergravimo ?
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Beje, tik kvailiai lipa du kartus ant po pačio grėblio. Kuom pasižymėjo pirmas konservatoriu valdymo periodas - aroganicja, nesiskaitymu, nekompetencija, tuom jis ir liko dabar. Užjaučiu aklus žmones.

                                  Comment


                                    Parašė rat
                                    DP, TT ir LDDP rinkėjai po 100 dienų
                                    http://www.youtube.com/watch?v=9l9LO6kY2PY#t=1m5s
                                    Kai nebelieka nieko, lieka tik įžedinėjimai. O tai žinia, ribotų žmonių požymis.

                                    Comment


                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      Kai nebelieka nieko, lieka tik įžedinėjimai. O tai žinia, ribotų žmonių požymis.
                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      Ir norite pasakyti JŪs , esate mąstatys žmonės ? irgi geri cirkininkai - NIEKADA mąstatintis žmogus neskirstys visuomenės aš akštuomenė, o ten va šiukšlės ir runkeliai, niekada nesakys aš esu protingiausias, o jūs, prieštaraujantys mano nuomonei, esate kvailiai. Taip kad...

                                      Comment


                                        Antroji Lietuvos Respublika nėra susiformausi nei dvasiškai, nei ekonomiškai. Ir manau, kad ši valstybė iš tikro neturi jokių perspektyvų. Gyventojai - bestuburiai, kaip kokios amebos, nuryja vieną po kito ir užgauliojimus, ir apgavystes. Greičiau eis keliais šliaužioti su žvakelėmis aplink bažnyčias, nei išeis į gatves.

                                        Comment


                                          Eidvi, sutinku beveik dėl visko. Bet manau klysti dėl runkelių balsavimo. "Protesto" balsas niekur neišnyks. Jis po truputį mažėja, bet kituose rinkimuose vėl bėgs pas kitus populistus. Tikėkimės tai bus konservatoriams-liberalams palankesni durneliai (kaip matėme 2008). Šie žmonės tiesiog nežino ko nori. Jiems galima pritaikyti frazę, kad skandalai kyla ne dėl to, kad kažkas kažkas kažką pavogė, bet todėl, kad kažkas pavogė daugiau. Tokie idiotai gali būti ir milijonieriai (kai kurie forumo nariai to dar nesuprato), bet jie bus baisiai nelaimingi, kadangi kažkas turi milijardus.
                                          Beje, MMA jie daug nekels. Tai labai pakenktų provincijose, kur atlyginimai mažesni. Smulkieji verslininkai būtų priversti atleidinėti žmones, o priežastis, kurią jie duos darbuotojams, bus viena - padidino minimalią algą, nebegaliu jūsų išlaikyti. Kuri partija kenks savo elektoratui Nr. 1?
                                          考纳斯, 立陶宛

                                          Comment

                                          Working...
                                          X