Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LR Seimo rinkimai 2012

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Galima klausimą - Koncervatoriai labai gyrėsi, kad prisitraukė į Lietuvą krūvą tarptautinių investicijų ir tai buvo vienas iš jų programinių punktų. Kaip čia taip išeina ?


    „Barclays“ patyrė nuostolių, banko veikla vėl tiriama

    http://verslas.delfi.lt/business/bar....d?id=59888773

    Vadinasi , mes savo biudžeto ir EU lėšomis parėmėme bankrutuojantį banką? Vadinasi, koncervatoriai vietoje to, kad permestų šias lėšas į gamybos, verslo skatinimą, sukišo bankrutuojančiam bankui ir realiai vėl apvogė savo valstybę ?
    Na kam gi tokias nesąmones rašinėti?

    Comment


      tai jau.. is gelezinkeliu temu, gerb. udriaus reportazai tikrai idomus ir per TV viena syki protingai pasneketa ta tematika, o cia neina atpazint zmogaus..

      Comment


        Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
        tai jau.. is gelezinkeliu temu, gerb. udriaus reportazai tikrai idomus ir per TV viena syki protingai pasneketa ta tematika, o cia neina atpazint zmogaus..
        Kazka primena
        .

        Comment


          Parašė TH1 Rodyti pranešimą
          Kazka primena
          Al1?

          Comment


            1. nuspręsta didinti MMA neturint paskaičiavimų, kokia to įtaka bus valstybei ir verslui (netrukus po to tokius paskaičiavimus pateikė Finansų ministerija su Šimonyte priešaky, kuriuos socdemai pasitelkė sau pavadindami juos "preliminariais", tačiau sprendimas buvo priimtas dar iki tol):
              A. Butkevičius dar nežino, kiek šis žingsnis kainuos valstybei ir iš kokių lėšų tai bus kompensuota <...>
            2. nuspręsta keisti nuostatą, kad bent 25 proc. dujų privalu pirkti per terminalą dar neturint paskaičiavimų, kaip tai įtakos terminalo ekonominį pagrįstumą:
              - Pakoreguoti - tai reiškia atsisakyti 25 proc. taisyklės?

              - Aš manau, kad taip.

              - Ar tokiu atveju projektas gali būti ekonomiškai pagrįstas?

              - Skaičiuosim. <...>
            3. (panašu, kad) nuspręsta atsisakyti VAE projekto net nežinant, kokios galimos ir ko vertos alternatyvos:
              Naujiesiems valdantiesiems atsisakant Visagino atominės elektrinės, laukia itin skubus darbas – išanalizuoti Baltijos šalių energetikos plėtros variantus ir pasirinkti naują tinkamiausią scenarijų. Analizė dar nepradėta <...>

            Panašu, kad veikiama ne iš ekonominio, kaip turėtų būti, bet iš politinio ar net populistinio (MMA) arba svetimų interesų (terminalas, VAE) išskaičiavimo. Kitaip negaliu atsakyt į klausimą, kodėl pirmiau veikiama, paskui mąstoma. Tokio rango politikų nekompetencija neapkaltinsi, tik piktybiškumu arba neatsakingumu.
            Paskutinis taisė ; 2012.11.02, 08:34.
            Įžvalgos.lt - FB - G+

            Comment


              Parašė Rodyti pranešimą
              Tokio rango politikų nekompetencija neapkaltinsi, tik piktybiškumu arba neatsakingumu.
              Tai tiesiog yra rinkėjų valios ir nurodymų vykdymas.

              Comment


                Nepasakyčiau, kad tai galioja terminalo atvejui. Be to socdemai deklaruoja esantys už atominę energetiką, tik prieš VAE. Kaip Kubilius gerai pastebėjo, belieka tikėtis, kad tai nereiškia, jog palaikomos Rusijos ir Baltarusijos, bet ne Lietuvos AE. Galų gale, turbūt sutiksi su manim, kad rinkėjų valią vertėtų pildyt ne beatodairiškai ir apskritai, jei (o tai ir paaiškėtų vykdant kaštų/naudos analizę prieš priimant sprendimus) kartais masės nusišneka, prisiimti atsakomybę ir tą jų valią ignoruot.

                Beje, žurnalo "Verslo klasė" redaktorius Rytas Staselis turi daugiau pastebėjimų apie Butkevičiaus pareiškimus. Vienas jų susijęs su tuo pačiu interviu, kuriame Butkevičius kalbėjo ir apie 25% limitą:
                Na, ką. Būsimojo premjero perliukus dekontruojame toliau...

                Tas pats jo interviu BNS. Fragmentas apie SkGD terminalo finansavimą:
                - Sakote, kad dujų terminalas yra jūsų prioritetas. Ar paliksite įstatymo nuostatą, kad dujų tiekėjai turėtų 25 proc. dujų būtinai pirkti iš terminalo?

                - Mes norėtume dvi pozicijas pakoreguoti. Tai 25 proc. būtiną pirkimą ir tarifo dabar didinimą, kuris būtų skiriamas to terminalo statybai.
                25% poziciją, regis, jau minėjau. Dabar apie perdavimo tarifo didinimą. Kada politikas sako kažin ką svarbaus, turėtų įsivaizduoti, ką jo žodžiai reiškia...

                Problemos preambulė tokia. Kitąmet terminalo ir infrastruktūros statybai reikia maždaug 113 mln. Lt. Tai - investicijos. "Klaipėdos naftos" vadybininkų požiūriu, pigiau būtų, jeigu ši suma būtų surinkta iš visų dujų vartotojų, įskaičiuojant į 1 kub. m. perdavimo tarifą, regis, 3,? ct. Jų požiūriu, alternatyva - investicijas dengti skolintomis lėšomis. Kadangi investicijos ilgalaikės, tokia alternatyva kainuotų maždaug 40-50 mln. Lt brangiau.

                Ar tai reiškia, kad p. Butkevičius sako, jog 2013 m. investicijos į terminalą turėtų būti pusšimčiu milijonų brangesnės? O gal jis tik bukai įsikandęs konceptą, esą "Klaipėdos naftos" investicijos "neturėtų gulti ant vartotojų pečių"?

                Jeigu teisingesnis antrasis variantas, tada būsimajam premjerui tektų griebtis (ne sovietinės) ekonomikos elementoriaus ir išsiryškinti, kad anyway visos investicijos gula ant vartotojų pečių, nes kitur joms gulti nėra vietos Skirtumas tik tas, kad dabar įskaičiavus į tarifą ir jas pasidalinus vartotojams, jos bus 40-50 lt pigesnės negu biržoje listinguojamai bendrovei pasiskolinus iš bankų, kada vėliau tie patys vartotojai atitinkamai didesniu tarifu dengs ne tik investicijas, bet ir finansų kainą.

                Kuris variantas geresnis "Lietuvos žmonėms", p. Butkevičiau? Burbt, ir jau pusšimtis milijonų. O jums gi nuo Naujųjų iš kažkur reikia surasti ketvirtį milijardo jūsų sumanytoms mininalioms algoms padidinti...

                Čia kas nors gali numesti trigrašį, esą "Lietuvos dujos" investicijas vykdo be jokių tarifų didinimų, o savo arba skolintomis lėšomis. Gal sakysite, kad taip ką nors šios šalies vartotojams dovanoja? Lietuvos vartotojai LD vėliau sumoka už visas investicijas, palūkanas, etc. iki paskutinio cento.
                Rekomenduoju Rytą Staselį sekti FB.
                Paskutinis taisė ; 2012.11.02, 08:59.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

                Comment


                  Dėl 25% itin spaudžia "Achema". Kaip žinia SDP neabejinga jos (o taip pat ir Gazpromo) poreikiams.

                  Man, kaip eiliniam vartotojui geriau mokėti, pvz.:
                  75% 1,70 LTL/kubm manomai depinguota Gazpromo kaina ir 25% 2,00LTL/kubm SGD terminalui;
                  nei 2,17LTL/kubm Gazpromui kaip dabar.
                  Gazprom, žinodamas, kad iš SGD niekas neperka, nuleis kainą tik šiek tiek.

                  Comment


                    Seimo pirmininko kėdė atiteks Darbo partijai, ir svarstoma, kad ją galėtų užimti Virginija Baltraitienė arba Artūras Paulauskas

                    Jei TT balsuoja už, tai reiškia, kad jie jau pripažįsta, kad Paksas buvo nušalintas teisėtai ?
                    “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                    Comment


                      VAE projektas turbūt bus tas, dėl kurio bus daugiausia sulaužyta iečių. Skirtingos prezidentūros ir socdemų pozicijos rodo, kad nuobodu nebus.
                      Keisti nuolatiniai konservatorių ir Achemos nesutarimai. Paprastai pasaulyje stambūs pramonininkai remia vyriausybes ir dirba išvien . O pas mus atvirkščiai. Ar tai reiškia, kad dabartinė Vyriausybė turi stambesnį rėmėją? . Achema Vyriausybei teikė įvairių pasiūlymų dėl dujų terminalo, bet viskas buvo atmesta. Vietoj to gresia didesnis mokestis už dujas ir prievolė pirkti 25 proc. iš valstybės terminalo. Achema sunaudoja trečdalį visų į Lietuvą importuojamų dujų, todėl net ir kainos pasikeitimas keliais centais jai yra svarbus.
                      Dėl Paulausko tai neblogas pasakymas - per vėlines atgyja politiniai lavonai . Juk anksčiau jis iš Seimo pirmininko posto buvo pašalintas dėl nepasitikėjimo. Šiaip Paulauską turbūt galima drąsiai vadinti Uspaskicho "stogu", galinčiu apsaugoti nuo teisėsaugos. Nėra kitų priežasčių į partiją priimti buvusį politinį veikėją, kurio partijos pavadinimas jau baigiamas užmiršti.
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2012.11.02, 10:01.

                      Comment


                        Parašė zero Rodyti pranešimą
                        Jei TT balsuoja už, tai reiškia, kad jie jau pripažįsta, kad Paksas buvo nušalintas teisėtai ?
                        TT jau seniai viską pripažįsta de facto. Nes po "2004 metų Valstybės perversmo" tiek Prezidentūra, tiek Seimas tapo nelegitimiomis valdžios instituticijomis.

                        Comment


                          Sudėjau savo mintis į naują straipsnį: „Naujoji politika: darom, galvosim paskui“
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment




                            Juk mažesnės pajamos yra geriau nei jokių.
                            Jeigu tavo darbdavys vieną dieną pasakys: "Žinai Aš'ai, nuo kito mėnesio sumažinsiu tau atlyginimą 500Lt/mėn. Juk mažesnės pajamos yra geriau nei jokių ".

                            Kaip reaguotum?

                            didinant MMA darbdaviai bus priversti didinti ir daugiau uždirbančiųjų atlyginimus vien tam, kad būtų palaikoma aukštesnės kvalifikacijos darbo jėgos motyvacija.
                            Jei "aukštesnės kvalifikacijos darbo jėga" dirba už pvz. 1100Lt/mėn., tada taip, ji gali pasijausti nuskriausta.

                            Apskritai, reikėjo šūkį "Lietuva - drąsi šalis!" keisti į šūkį "Lietuva - Baltijos Bangladešas!" . Gal būtų pavykę pritraukti daugiau "konkurencingos" darbo jėgos (t.y. dirbančių iš esmės už dyką) ieškančių investitorių.

                            Greičiausiai didinant MMA augs ir infliacija, t.y. prekių ir paslaugų kainos,
                            O jeigu neaugs?

                            Tėvynės sąjungos ir Liberalų sąjūdžio pagrindu sudaryta koalicija <...> atrodo kaip tolima svajonė, nors visai neseniai ji mums buvo patiekta ant lėkštutės ir ranka pasiekiama, tereikėjo pasiimti.
                            Čia širdis pasruvo krauju, o akys ašaromis ...
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Tiesiog noriu pakartoti vienas savo mintis pasakytis kitur . Pykit nepykit, dabartinės valdžios mylėjotai, bet ...

                              "Ne, vis tik aš iš tiesų suprantu - Jūs, taip taip Jūs, kurie krykauja dėl DP partijos laimėjimo galėjote viską pakeisti, tačiau Jūs NIEKO nepadarėte, net mažo pirštelio nepajudinote, kad kas nors pasikeistų - puikiai žinote "vokeliu" skandalą DP firmose, ir ką, nors vienas stojote ginti vargšę moterėlę ? NIEKAS neišdrįsote! Žinojote apie apie balsų pirkimus ankstesntesniuose rinkimuose, ar ką padarėte? NIEKO! Kaip pasibaigė moteriškei, kuri pasakė, kad TT žmogus prisideda prie kontrabandos ir tai pasakė tiesiai Seimo pirmininkei į akis? Tai va priminsiu - moteriškei šiuo metu paskirta psichatrinė ekspertizė. Ar JŪS, taip taip, ponai, verkiantis dėl DP ir LSDP valdymo, ką nors padarėte? NIEKO! Todėl patikėkite Jūs esate viso labo moraliniai bestuburiai, prisiš. iki ausų ir bijantys, kad Jums tą š. parodytų. Todėl dabar nerverkite - MORALĖ turėjo būti ankščiau, o ne šiandien verkimo pilnos akys. Todėl dar kartą viską apgalvokite - ar turite bet mažytę moralinę teisę dar karto reikalauti. "

                              Taip kad. Mano nuomonė tokia. Jūsų reikalas priimsite ar ne. Realiai galiu dar pridurti - esate dar ir BAILIAI

                              Comment


                                Na, kažkaip suplakei viską į krūvą, odar emocijos... Šiaip, visos problemos būtent ir kyla dėl TT, DP, LSDP, o ne dešiniosios pusės. Taigi, jei dešinės pusės gerbėjai yra bailiai, tuomet kairuolių pažiūrų liaudies dalis yra tiesiog kvailiai. Debilai, infantilai - vadink kaip nori. Būtent JŪS ir toleruojat kontabandas (TT), vokelius (DP), meilę rusui (LSDP) ir pan.
                                N N N

                                Comment


                                  Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                  Na, kažkaip suplakei viską į krūvą, odar emocijos... Šiaip, visos problemos būtent ir kyla dėl TT, DP, LSDP, o ne dešiniosios pusės. Taigi, jei dešinės pusės gerbėjai yra bailiai, tuomet kairuolių pažiūrų liaudies dalis yra tiesiog kvailiai. Debilai, infantilai - vadink kaip nori. Būtent JŪS ir toleruojat kontabandas (TT), vokelius (DP), meilę rusui (LSDP) ir pan.
                                  Sorry, užkaučiu, jei nemąstai pats - TSKP (oi kaip įdomiai skamba pavadinimas) 4 metus turėjo visus svertus, tačiau nieko nedarė.

                                  Comment


                                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                    Jeigu tavo darbdavys vieną dieną pasakys: "Žinai Aš'ai, nuo kito mėnesio sumažinsiu tau atlyginimą 500Lt/mėn. Juk mažesnės pajamos yra geriau nei jokių ".

                                    Kaip reaguotum?
                                    Kalbama apie visą darbo rinką, ne vieną įmonę. Jei galėtum rinktis dirbti už minimumą ar nedirbti visai, "kaip reaguotum" (t.y. ką rinktumeisi)?

                                    O jeigu neaugs?
                                    Verslas finansuos atlyginimų augimą keldamas kainas.

                                    Jei "aukštesnės kvalifikacijos darbo jėga" dirba už pvz. 1100Lt/mėn., tada taip, ji gali pasijausti nuskriausta.
                                    Yra daugiau spalvų nei tik juoda ar balta. Yra ne tik žemiausias ir aukščiausias kvalifikacijos/kompetencijos lygis. Yra pareigybės, kurių atlyginimai skiriasi keliais šimtais litų ir tas skirtumas yra pagrįstas pareigų sudėtingumo skirtumu. Keliant atlyginimą žemiausiai grandžiai bus atvejų kai tą daryti teks ir aukštesnei ir galbūt dar aukštesnei ir t.t. Todėl MMA didinimo traktuoti tik kaip atlyginimų didinimo pačiam žemiausiam sluoksniui negalima.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      „Economist“ apie Kubilių :
                                      "Jo politika padėjo šaliai ištverti didelę recesiją, jis pažabojo viešąsias išlaidas, paruošė šalį po poros metų įsivesti eurą, reformavo energetikos sektorių ir stengėsi sušvelninti nesutarimus su kaimyninėmis šalimis. Jis sutarė netgi su rūsčiąja prezidente Dalia Grybauskaite", - teigia savaitraštis.
                                      Gal tai visai ne Kubiliaus nuopelnai, gal jis tik vykdė rūsčiosios prezidentės komandas? Rusija turėjo Ivaną Rūstųjį, Lietuva turi Dalią Rūsčiąją .
                                      Išgyvendami šiuos sunkius laikus, žmonės ilgėjosi savo viršininko supratimo ir šilumos, tačiau A.Kubilius išliko atitolęs. "Jis nesiglėbesčiuoja su žmonėmis", - sakė vienas patarėjas", - rašo savaitraštis.
                                      Kiek procentų balsų Kubilius praranda nesiglėbesčiuodamas? .
                                      http://vz.lt/article/2012/11/2/the-e...argu-optimizma
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2012.11.02, 14:11.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        „Economist“ apie Kubilių :

                                        Gal tai visai ne Kubiliaus nuopelnai, gal jis tik vykdė rūsčiosios prezidentės komandas?

                                        Kiek procentų balsų Kubilius praranda nesiglėbesčiuodamas? .
                                        http://vz.lt/article/2012/11/2/the-e...argu-optimizma
                                        O mes, norim retardų tautos, kuri balsuotų tik už tuos, kurie "glėbesčiuojasi" ar žada kosminius atlyginimus? Ar visgi geriau, mąstanti tauta?

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Kiek procentų balsų Kubilius praranda nesiglėbesčiuodamas? .
                                          http://vz.lt/article/2012/11/2/the-e...argu-optimizma
                                          50-55%, žinant, kad Degutienės reitingai svyravo ties 55-65%, o Kubiliaus ties 5-10%.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X