Parašė PoDV
Rodyti pranešimą
Juk vos ne dvigubai daugiau uždirbtum
Ar 3000 EUR uždirbantis norvegas perka dvigubai kokybiškesnes pasaugas nei 1500 EUR uždirbantis lietuvis ? O gal kaip tik: 3000 EUR uždirbantis norvegas dažnai turi tenkintis prastesnėmis paslaugomis nei 1500 EUR uždirbantis lietuvis ? Jei šiemet EUR kursas USD atžvilgiu pakilo 10 proc. ar tai reiškia, kad nuo to europiečiai pradėjo gauti 10 proc. geresnes ar 10 proc. daugaiu paslaugų nei amerikiečiai ?
Nors ir nominalas be abejo labai svarbus. Sunkiausias dalykas kaip įvertinti kokybę ir kainų skirtumus. Jei aš važinėju su 2019 Toyota Corolla , o koks nors vokietis sau leidžia įsigyti BMW 5 klasės už 90 tūkst. EUR, ar tai reiškia, kad jis gavo vos ne 4 kartus geresnę kokybę ? . (Aš aplamai prieš BMW iš principo nusistatęs) Mano pajamos pinigine iįraiška yra gerokai didesnės nei Lietuvos vidurkis, bet vis tiek mažesnės nei apie 50 proc. olandų, ir 95 proc. olandų , dirbančių panašų darbą ir panašiose pareigose. Bet kaip ne keista aš gyvenu erdvesniame būste (2017 metų statybos) negu dauguma tų olandų, įskaitant ir daugelį tų, kurie dirba panašiose pareigose. O tai man yra svarbesnis faktorius negu tai, kad jie gali sau leisti kasmet važiuoti pailsėti į Tailandą ar Balį (ką jie labai intensyviai daro), o aš ne. Aš bet kuriuo atveju ten taip dažnai važinėti nenoriu. Palyginimas yra žvėriškai sudėtingas dalykas ...
Kai kurie pasiryžę padaryti viską, kad tik galima būtų pasijusti nors truputį blogiau. 
Pastatė 70-aisiais ir iki šiandien gali praeit tom pačiom plytelėm, kuriomis jau nebeįmanoma eit
Comment