Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pasaulio ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Bet visa tai nereiškia, kad su Italijos bankais viskas gerai
    Tai be abejo, na ir kas, kad pamelavo, bet esmės juk nekeičia. Kažkur girdėta.

    Comment


      Ten kur pinigai - niekad nebus gerai. Politekonomika būdavo pas rusus mokykloj, bet gi taip ir realybėje..

      Comment


        Užuot antrą dieną tuščiai besiginčijus, verčiau pasidomėti, kaip ten yra iš tikrųjų

        In charts: Italy’s banking crisis
        After the financial crisis Italy’s banks incurred more bad debts than their counterparts did in other countries, as companies and households found it hard to repay their loans.
        The amount of gross non-performing loans held by the banks increased 85 per cent to €360bn in the five years to 2015, to reach some 18 per cent of total loans (see above). The total stock of bad debts — the most distressed part of the pile — more than doubled over the same period.
        https://next.ft.com/content/921dee0a...7-64ab0a67014c

        Comment


          Skęstantis vokiečių bankas skandina ir visą finansų pasaulį

          Skaitykite daugiau: http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tm_medium=Copy

          Viskas bus gerai

          Comment


            Panašu, kad Deutsche Bank vadovybėje yra nemažai idiotų, pamenu, kaip jie palaikė SCO ginče prieš IBM dėl Linuxo (kurį aišku SCO pralaimėjo).

            Comment


              Parašė arian_l Rodyti pranešimą
              Skęstantis vokiečių bankas skandina ir visą finansų pasaulį

              Skaitykite daugiau: http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tm_medium=Copy

              Viskas bus gerai
              Kodėl LRytas ctuoja neaiškius šaltinius?

              Comment


                Kremliaus ruporas !!!

                Comment


                  Parašė arian_l Rodyti pranešimą
                  Skęstantis vokiečių bankas skandina ir visą finansų pasaulį

                  Skaitykite daugiau: http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tm_medium=Copy

                  Viskas bus gerai
                  Valstybė mes šlamančių pluoštą į pečių ir garvežys toliau judės. JAV pavyzdys kaip jie gyvena ir kas pasikeitė, o gi absoliučiai niekas nepasikeitė, apart to, kad ekonomika auga. Matyt, kad reikia pečiui šlamančių, kad vokiečių garvežys judėtų.
                  Paskutinis taisė andyour; 2016.07.18, 16:34.

                  Comment


                    Verslumas pasaulyje:

                    Sumažinus palankius mokesčius, Švedija ima pirmauti Europoje.

                    1. Suaugusių žmonių populiacijos dalis, kuri pradeda kurti savo verslą


                    Šaltinis

                    2. Suaugusių žmonių populiacijos dalis, kuri investavo į kitų pradėtus verslus


                    Šaltinis

                    Šaltinis: Sweden leads Europe in entrepreneurship league

                    Comment


                      VŽ paaiškina: kodėl BVP yra ydingas rodiklis
                      Pasaulio valstybės ilgą laiką manė, kad vienintelis šalies gerovės ir pažangos matas yra bendrasis vidaus produktas (BVP). Šiuolaikinėse ekonomikose ši išraiška sulaukia nemažai kritikos. VŽ paaiškina, kodėl BVP yra ydingas ir kodėl nerandama, kuo jį pakeisti.
                      ...
                      Šio rodiklio prasmingumu abejojama jau seniai. Dar 1968-aisiais Robertas Kennedy, JAV senatorius, kalbėjo: „BVP skaičiavimai įtraukia išlaidas cigarečių reklamai ir kalėjimų statybai, bet nemini poezijos grožio ar santuokų tvarumo“.
                      ...
                      Jungtinės Valstijos, pagal BVP įvertį turtingiausia valstybė pasaulyje, atsilieka nuo ekonomiškai mažiau pajėgių šalių pagal vidutinę gyvenimo trukmę, prieigą prie kokybiško aukštojo išsilavinimo, ar nusikalstamumo lygį.
                      ...
                      Vis daugėja atvejų, kai BVP prognozės ir įverčiai tikslinami, lemiant klaidingą ir nuostolingą investuotojų, centrinių bankų bei vyriausybių elgesį. Iš anksto pateikiami įspėjimai, kad pirminiai duomenys turi paklaidas.
                      Pavyzdžiui, Japonijos centrinis bankas 2014 m. veikė pagal vyriausybės pateiktą informaciją, kad šalies ūkis traukiasi. Nauji skaičiavimai parodė, kad tais metais šalies ekonomika augo.
                      Be to, BVP augimą neretai nulemia vienkartiniai veiksniai. VŽ rašė, kad Airijos ekonomika, po metodikos peržiūros, esą oficialiai pernai paaugo 26%.
                      ...
                      Nepaisant visų BVP ydų, ekonomistams sunku rasti tinkamą pakaitą šiai ribotai išraiškai, taigi BVP ir toliau naudojamas lyginant skirtingų šalių ūkius.
                      Jungtinių Tautų sukurtas Žmogaus socialinės raidos indeksas, kuriuo matuojama vidutinė gyvenimo trukmė, raštingumo bei švietimo lygis, pragyvenimo kokybė buvo pasiūlytas kaip alternatyva BVP vienam gyventojui. Kita vertus, šis indeksas negali būti naudojamas vertinant ekonominę valstybės situaciją.
                      Nors teoriškai BVP yra ydingas, dažniausiai praktiškai jis koreliuoja su aukštesniais gyvenimo standartais: ekonomiškai pajėgesnė valstybė įprastai turi aukštesnius gyvenimo kokybės rodiklius.
                      http://vz.lt/verslo-aplinka/2016/08/...ingas-rodiklis
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Sausra darbo rinkoje: „McDonald's“ siūlo nemokamą būstą, „Lidl“ kelia algas 25 proc.
                        Anksčiau Rytų Europa buvo perteklinės pigios darbo jėgos regionas, o dabar ten darbdaviai žmones „medžioja“ itin sunkiai. Dėl senstančios visuomenės, masinės emigracijos į turtingesnes Europos valstybes Rytų Europoje lieka daug laisvų darbo vietų...
                        http://www.15min.lt/verslas/naujiena...roc-663-679091

                        Comment


                          /\ tuoj prie seimo rikiuosis verslinikai su rekomendacijomis, bei lagaminėliais pinigų, inicijuoti imigracijos įstatymo pataisoms. Darbo kodeksas buvo paskutinė viltis.

                          Comment


                            Parašė andyour Rodyti pranešimą
                            /\ tuoj prie seimo rikiuosis verslinikai su rekomendacijomis, bei lagaminėliais pinigų, inicijuoti imigracijos įstatymo pataisoms. Darbo kodeksas buvo paskutinė viltis.
                            Nepadės jokie kodeksai ar lagaminėliai, tiksliau tuos lagaminėlius turi duoti darbuotojams, kad jie nebeemigruotų arba sugrįžtų dirbti į tėvynę.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2016.09.07, 09:47.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Nepadės jokie kodeksai ar lagaminėliai, tiksliau tuos lagaminėlius turi duoti darbuotojams, kad jie nebeemigruotų arba sugrįžtį dirbti į tėvynę.
                              Kaip pirštu į akį

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Nepadės jokie kodeksai ar lagaminėliai, tiksliau tuos lagaminėlius turi duoti darbuotojams, kad jie nebeemigruotų arba sugrįžtų dirbti į tėvynę.
                                Lietuviams sąlygos rasti darbą Lietuvoje visuomet bus daug geresnės, taip, kaip ir kokiems norvegams, lyginant su lietuviais, kur valytoja iš Lietuvos su aukštuoju, o jos direktorius baigęs profkę norvegas. Lietuvos ekonomikai imigracija yra ne tik reikalinga, bet netgi būtina, norint neužstrigti ekonominėje stagnacijoje. Nereikia galvoti, kad mes esam dievo išrinktieji ir pas mus ekonomika kils nesustodama. Į stagnaciją pasineria labai daug išsivysčiusių šalių, Italija ir Japonija jau beveik dvidešimtmetį stagnuoja. Tos stagnacijos neatsitinka be pagrindo, o pagrindinė priežastis būna konkurencinio pranašumo praradimas. Lietuvai senstant ir esant situacijai, kai nebe du dirbantys išlaiko pensininką, o vienas dirbantis išlaiko du pensininkus, stagnacijos tikimybė ryškiai užkyla. Tačiau ir pati ekonomika pradės prie to adaptuotis, klausimas ar mes tam procesui padėsim ar trukdysim. Jeigu padėsim, tą procesą bus galima valdyti - vykdyti tokią imigracinę politiką, kad pas mus atvažiuotų adekvatūs ir normalūs žmonės. Jeigu trukdysim, t.y. uždėsim visokius barjerus užsieniečių įdarbinimui, tai imigracija vistiek bus, tik nevaldoma ir nelegali. Tada prasidės šešėlinės ekonomikos kilimas, imigrantai bus pačios žemiausios 'rūšies', dirbs nelegaliai, valstybės biudžetas praras didžiulias pajamas. Verslininkas turės rinktis - bankrutuoti, ar samdyti nelegalus, norintis statytis namą žmogus turės pasirinkti - keturgubai legaliai dirbantis lietuvis, ar keturgubai pigesnis statybininkas nelegalas. Nesunku numatyt kas bus pasirinkta.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Jeigu padėsim, tą procesą bus galima valdyti - vykdyti tokią imigracinę politiką, kad pas mus atvažiuotų adekvatūs ir normalūs žmonės.
                                  Politiką gali vykdyti kokią tik nori, prikurti krūvą kodeksų ir t.t. Bet visa tai pralaimi prieš rinką. Panašiai kaip ir politikų skiedalai apie "emigracijos mažinimą", kai laisva darbo rinka nėra kaip to sustabdyti. Nėra pasaulyje tokios šalies, iš kurios vyksta tokia didžiulė emigracija, bet už sienos stovėtų eilė norinčių dirbti kvalifikuotų imigrantų. Tiksliau, kas nori, tas ir imigruoja ir įsidarbina, tik tokių labai mažai. Teisingai sakote, kad Lietuvoje lietuviams bus lengviausia ir jie čia labiausiai bus linkę gyventi ir dirbti, tad pirma reikia tai įgyvendinti, o ne svajoti, kad atvyks kažkokie stebuklingi kvalifikuoti imigrantai ir visus darbus už mus padirbs pusvelčiui.
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2016.09.07, 10:32.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Politiką gali vykdyti kokią tik nori, prikurti krūvą kodeksų ir t.t. Bet visa tai pralaimi prieš rinką. Panašiai kaip ir politikų skiedalai apie "emigracijos mažinimą", kai laisva darbo rinka nėra kaip to sustabdyti. Nėra pasaulyje tokios šalies, iš kurios vyksta tokia didžiulė emigracija, bet už sienos stovėtų eilė norinčių dirbti kvalifikuotų imigrantų. Tiksliau, kas nori, tas ir imigruoja ir įsidarbina, tik tokių labai mažai. Teisingai sakote, kad Lietuvoje lietuviams bus lengviausia ir jie čia labiausiai bus linkę gyventi ir dirbti, tad pirma reikia tai įgyvendinti, o ne svajoti, kad atvyks kažkokie stebuklingi kvalifikuoti imigrantai ir visus darbus už mus padirbs pusvelčiui.
                                    Tikrai niekas nevažiuos, nes pas mus žemos kvalifikacijos darbuotojams sąlygos labai prastos. Nelabai juk tokie darbuotojai emigruoja į Turkiją, Rumuniją, Meksiką, Kiniją, Urugvajų ir t.t., kur pragyvenimo lygis panašus į Lietuvos. Nors ten bent gamtinės sąlygos geresnės.
                                    Gal nusileiskime ant žemės ir neužmirškime, kad mes priešpaskutinėje vietoje Europoje.

                                    Comment


                                      Jeigu padėsim, tą procesą bus galima valdyti - vykdyti tokią imigracinę politiką, kad pas mus atvažiuotų adekvatūs ir normalūs žmonės.
                                      Reikėtų suprasti, kad tiems vadinamiems kvaifikuotiems ir normaliems žmonėms Lietuva nėra patraukli šalis. Ir nereikia galvoti, kad leidimų už sienos laukia būriai išsilavinusių potencialių imigrantų. Potencialūs imigrantai yra iš skurdesnių šalių, negalintys patekti į kitas ES šalis arba nelabai kvalifikuoti. O jei yra kvalifikacija bei galimybė dirbti ES, tai koks tikslas rinktis būtent Lietuvą? Nekvalifikuotiems Lietuvoje irgi sudėtinga, nes minimalus atlyginimas mažai ką turi bendra su pragyvenimui reikalingomis lėšomis. Kitaip sakant, dėl vertingų imigrantų šalys taip pat konkuruoja. Ir Lietuva, nebūdama patraukli net savo piliečiams, toje konkurencinėje kovoje solidžiai atsilieka.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2016.09.07, 11:01.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Kitaip sakant, dėl vertingų imigrantų šalys taip pat konkuruoja. Ir Lietuva, nebūdama patraukli net savo piliečiams, toje konkurencinėje kovoje solidžiai atsilieka.

                                        Tas yra tiesa, iš tiesų JAV imigracinė politika turi labai didelę reikšmę JAV ekonomikai, vienas žymiausių mokslininkų Michio Kaku apie tai pasisako dar stipriau - imigracinė JAV politika yra stipriausias jos ginklas, be kurios nebūtų nei google, nei Silicon Valley. Šitie imigrantai neatima iš amerikiečių darbus, o sukuria ištisas naujas industrijas.



                                        Suprantama, Lietuva ne Amerika, jinai neturi tokio magneto. Tačiau čia diskusija eina kiek kitokia. Mano pozicija yra tokia, kad nepaisant to, kad mūsų šalis nėra turtinga, jinai vistiek gali vykdyti protingą imigracijos politiką, turi ieškoti būdų pritraukti studentus iš trečių šalių, specialistus, profesionalius darbininkus. Tokie imigrantai stipriai prisidėtų prie ekonominės šalies padėties gerėjimo. Intelekualesni ar jauni imigrantai lengviau integruotųsi - jų vaikai jau nebesiskirtų nuo pačių lietuvių.

                                        Tuo tarpu kaip suprantu priešinga pozicija yra tokia: mes esam neturtingi, pas mus vistiek niekas imigruot nenori. Bet dar uždėkim didelius barjerus, kad jeigu netyčia sugalvotų atvažiuot - tai galėtų daryti tik nelegaliai.
                                        Užkaupę tokių žemos kvalifikacijos nelegalų, pradės kurtis jų getai, tikriausiai dar ir jų anūkai gyvens getuose, nesugebėję integruotis.

                                        Taip, šiuo metu Lietuvos ekonominė padėtis lyginant su kokia Švedija yra prastoka. Bet juk pas mus legalūs imigrantai ne iš Švedijos važiuoja, o iš visokių Baltarusijų ir Ukrainų, kurie neturi didelių galimybių imigruoti į Švediją. Lietuviui emigruoti į Švediją yra maždaug tas pats, kas kokiam ukrainiečiui imigruoti į Lietuvą. Imigracija jau dabar vyksta, be jų neišgyventų logistikos kompanijos, laivų statytojai. Ir netgi turime pavyzdžių sėkmingai vykdomos imigracinės politikos - į Lietuvą iš Rusijos ir pan. persikėlė nemažai IT produktus kuriančių kompanijų. Kokie žaidimų kūrėjai ne tik kad pas mus įsteigė savo įmones ar departamentus, tačiau dar ir atsivežė nemažai programuotojų ir kitų IT specialistų. Ar jie atėmė darbus iš vietinių? Žinoma ne - jie čia ne tik patys dirba, bet dar ir kuria darbo vietas kitiems, nekalbant jau apie tai, kad mūsų biudžetą pildo, iš kurių pensijos mokamos, o dar ir patys čia pinigus leidžia, t.y. kuria darbo vietas aptarnaujančiame sektoriuje ir prekyboje.

                                        Pasirodo Lietuvoje protingą imigracijos politiką ne tik galima vystyti, bet jinai dar ir sėkmingai veikia. Skirtumas paprastas - arba yra kažkas daroma ir padaroma, arba yra verkiama, kad viskas blogai, viskas bus dar blogiau ir neapsimoka čia nieko daryti, stengtis ar keisti.

                                        Comment


                                          Nesėkminga emigracijos stabdymo politika ir supaprastinta imigracija atrodytų kaip sąmoningas atsikratymas lietuviais. Pirmiausia reikia dėmesį sutelkti į emigracijos mažinimą ir reemigraciją, o tik tada galvoti apie imigrantus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X