Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Gal ir žino, bet realybėje nebūtinai tai taiko. Kai į McDonaldą užeinu kavos (tik kavos ), kai kada tenka pastovėti eilėje, kurioje vyrauja paaugliai ir studentai. Suprantu, kad kokiais 1993 m. tai buvo nauja ir cool. Bet dabar jau turėtų būti visi atsivalgę. Aišku, svarbu ir kaina - šiuo metu visokie McDonald ir Hesburger sumuštiniai yra pigūs, o normalūs mėsainiai už 5 eur. jaunimui dažnai per brangūs.


    Čia išvis juokinga, kai kaltinamas maistas, kuris valgomas vieną kitą kartą per mėnesį, bet nežiūrima, kas valgoma reguliariai. Virti kiaušiniai ryte, omletas per pietus ir kepti kiaušiniai vakare atrodytų keistokai (per daug kiaušinių), bet sumuštiniai ryte, blynai/makaronai per pietus ir pica vakare atrodo normaliai. Atrodo, kad skirtingas maistas, bet visur grūdai.
    Kažką esu skaitęs, kad angliavandenius naudinga valgyti su riebalais (arba po riebalų), nes tada angliavandeniai lėčiau įsisavinami. Pvz., Coca Cola į tuščią skrandį ir Coca Cola pavalgius cepelinų juk nėra tas pats?
    Čia yra labai didelis klaustukas ir daug pamąstymų kelianti vieta. Aš irgi taip skaičiau ir ilgai taip galvojau. Bet dabar taip negalvoju, paaiškinsiu kodėl.
    Taip, jei užmesi ant bulvės sviesto, tai bulvės carbai bus įsisavinti lėčiau. Tiesa. TAČIAU. Sotieji riebalai sukelia fiziologinę insulino rezistenciją. Čia veganai ir visokie durni kardiologai jums taip paaiškins. Techniškai tai tiesa, bet jie nesupranta kodėl taip yra, ir kodėl tai yra net labai gerai. Evoliuciškai gi buvo periodai, kai nebūdavo maisto. Tuo metu valgydavome kūno riebalus. Kokie yra didžioji dalis kūno riebalų? Būtent sotieji, 16 atomų ilgio palmitinė rūgštis. Šitus riebalus mėgsta visas kūnas išskyrus smegenis ir eritrocitus. Tai įvyksta logiškas dalykas - raumenys puotauja riebalais ir atmeta gliukozę, nes jos reikia smegenims. Kūnai tų individų, kurie taip nesugebėjo, paliko mažiau genetinių kopijų nei tie, kurie sugebėjo. Smegenims vistiek reikia gliukozės, ją gamina kepenys per gliukoneogenezę, ir jos gamina nelabai daug, tai pagalvok, jei suvalgytų ją raumenys, tai smegenys žūtų.

    Tai grįžtant prie bulvių ir sviesto - insulino pikas bus žemesnis, tačiau ILGESNIS. Nes sotieji riebalai sukelia va tokią insulino rezistenciją. AUC (area under the curve) bus didesnis. Šitas dalykas rodo expose kažkurios medžiagos. Tai insulino exposure bus didesnis tokiu atveju, kas kad pikas mažesnis, bet jis cirkuliuos ilgiau ir dėl rezistencijos kasa jo progamins daugiau.

    Gaunasi, kad visą tą sviestą iš esmės sukišime į riebalų atsargas, kol kūnas degins bulves. Jei nebūtume uždėję - ir mažiau kalorijų būtų ir niekas neatsidurtų riebaliniame audinyje. Coca cola dar kitaip veikia, nes pusė jos keliauja tiesiai į kepenis, tai short term mažesnė žala. bet long term kepenys suriebėja, tampa patologiškai rezistentiškos insulinui ir prasideda de novo lipogenezė.

    Pažiūrėk tą video, ten apie tai labai detaliai kalba.


    Grūdai ryte vakare ir per pietus neatrodo keistai, nes durni dietologai, kurie galvoja, kad mitybos piramidė kurta dešimtmečiais ir turbūt labai gerai apgalvota, teigia, kad tai turėtų būti pagrindas. Ta idiotė dietologė turbūt nežino, kad piramidė atsirado per kelias dienas ir ją įvedė, tadadadam, US Department of Agriculture. Ne sveikatos kokia ministerija ar kas. Spėkit kokių tikslų siekia US department of agriculture. Taip taip. Jie siekia prastumti savo grūdus ir kornus. O visas pasaulis nusibeždžioniavo, kritiškai neįvertinę. Tie, kas drįsta mąstyti savo galva, yra mažuma ir labai greitai paskęsta pilkų baubiančių avių minioje, kurioms atrodo, kad čia kažkokie autoritetai ir institucijos turbūt buvo labai protingi, susėdo prie bendro stalo ir dešimtmečiais ten kūrė kažką, galvodami apie PAPRASTĄ ŽMUOGŲ ir ką jam valgyt. Aha. Kurgi ne. Ir kas tu toks, kad kvescionuotum? Gi grūdai pagrindas, o anglaivandenių mums būtinai reikia, nes kitaip turbūt mirsim (Credit goes to stukas)

    Dėl McDonalds, na, nebūk naivus - tas maistas yra hyperpalatable. Jis yra high carb - high fat - high salt - high umami : D Šie dalykai nuhakina smegenis, dopamino centrus, opioidinę sistemą ir t.t. Ir dar pigūs tie šūdai. Nėra taip, kad "atsivalgytum". Jo suvalgęs nori dar ir dar, nes sotumo tai irgi nesukelia.
    Paskutinis taisė Pedigree; 2017.09.30, 11:17.

    Comment


      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      Dėl McDonalds, na, nebūk naivus - tas maistas yra hyperpalatable. Jis yra high carb - high fat - high salt - high umami : D Šie dalykai nuhakina smegenis, dopamino centrus, opioidinę sistemą ir t.t. Ir dar pigūs tie šūdai. Nėra taip, kad "atsivalgytum". Jo suvalgęs nori dar ir dar, nes sotumo tai irgi nesukelia.
      Nelabai aš ką mityboje ar medicinoje suprantu, bet dėl šitos vietos kyla klausimas. Kodėl tada yra taip, kad per pietus suvalgęs big maco rinkinį (su bulvėm ir gėrimu), jaučiuosi tiek prisivalgęs, kad net nesinori pažiūrėt į maistą ir be vėlyvo vakaro nieko nesinori valgyt daugiau.

      Comment


        Parašė rmss Rodyti pranešimą

        Nelabai aš ką mityboje ar medicinoje suprantu, bet dėl šitos vietos kyla klausimas. Kodėl tada yra taip, kad per pietus suvalgęs big maco rinkinį (su bulvėm ir gėrimu), jaučiuosi tiek prisivalgęs, kad net nesinori pažiūrėt į maistą ir be vėlyvo vakaro nieko nesinori valgyt daugiau.
        Na nežinau nieko apie tave - gal tu gero svorio, gero metabolizmo, nežinau, kiek sportuoji. Nežinau kiek tau metų.

        Kalbant apie tuos dalykus visada yra vidurkiai į kuriuos konkretus žmogus gali ir neįsipaišyti. Aš pvz mace pavalgęs, galiu dar grįžęs namo dar valgyt. O pvz jei namie išsiverdu 3 kiaušus, su mėsa kokia - nenorėsiu valgyt po to. Maco maistas neturi daug nutrients, jame daug chemikalų ir t.t.

        Didelei daliai žmonių, JAV ypač, bet ir ES, kuriems sutrikęs metabolizmas dėl blogos mitybos - tas maistas nesukelia pasitenkinimo jausmo.

        Comment


          Paulius Jurkevičius: Ministre B.Markauskai, juk jūs nebijote piktžolių, tiesa?
          O tuo metu Europoje vyksta arši, pikta ir nervinga diskusija maisto tema. Ir apie tai rašo „Le Monde“, „The Guardian“, „La Repubblica“. Europa laukia kito ketvirtadienio, spalio 5 dienos. Europos Sąjungos valstybių atstovai politiniame lygmenyje plieksis dėl vieno ingrediento, kurį aš, jūs ir mes visi kasdien nuryjame ir nuryjame vis didesniais kiekiais. Europa plieksis dėl piktžolių. Tikriau tariant, dėl piktžoles efektingai, beprotiškai efektingai naikinančio preparato glifosato ir jo išvestinių chemikalų, kuriuos garsiausiai atstovauja „Roundupas“ ir jo broliai. Neseniai italų žurnalas „Salvagente“ ištyrė 14 nėščių moterų. Visų tyrimas buvo pozityvus, visų šlapime rasta glifosatinių herbicidų. Ne, šios moterys nevalgė ir neuostė šių chemikalų tiesiogiai. Jos valgė duoną, makaronus ir kitus įprastinius maisto produktus. Visų jų vaikeliai į pasaulį ateis su glifosato injekcija. Ji nedidelė. Nuo jos nemirs niekas. Kol kas. Galbūt…
          Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra IARC (Pasaulio sveikatos organizacijos padalinys) 2015 metais paskelbė ilgai trukusio tyrimo rezultatus: glifosatas sukelia vėžį gyvūnams, o žmonėms „galimai“ sukelia. Ir „galimai“ sujaukia hormonus. Glifosato išradėja ir gamintoja „Monsanto“ šiuos IARC tyrimus išvadino „šiukšlėmis“. „Monsanto“ – didžiausios pesticidų gamintojos apyvarta siekia 15 milijardų dolerių. Labai mažytę šios pinigų masės dalį – apie 5 milijonus dolerių bendrovė skyrė keleto mokslininkų honorarams. Keletas mokslininkų už honorarus atliko tyrimus, kurie paneigė glifosato kenksmingumą.
          Paryžiaus dienraštis „Le Monde“ atskleidė šios skandalingos istorijos kodiniu pavadinimu „Monsanto papers“ užkulisius. O tuo metu mūsiškis „Valstiečių laikraštis“ rašo: „Jei bus uždrausta naudoti herbicidą, ūkininkams bus prapultis. Kas ir kodėl taip sugalvojo? Nesuprantamas dalykas. Atlikta daug tyrimų ir įrodyta, kad šis herbicidas – greitai suyrantis produktas“. Ir dar: „Nors Lietuvoje su kiekvienais metais vis mažiau dirvonuojančių, piktžolėtų laukų, yra daugybė įvairių situacijų, kai glifosatus naudoti tikslinga. Taikant kai kurias žemės ūkio augalų auginimo technologijas (pavyzdžiui, minimalų žemės dirbimą), gali pagausėti daugiamečių piktžolių, kurios efektyviausiai sunaikinamos naudojant herbicidus, kurių veiklioji medžiaga – glifosatas“.
          Spalio 5-ąją Briuselyje įvyks politinis valstybių narių susirėmimas dėl piktžolių. Iki šiol trys Europos valstybės – Prancūzija, Švedija ir Malta vienašališkai nusprendė: kas ką benuspręstų, „Roundupą“ ir jo brolius skelbs už įstatymo ribų. Austrija oficialiai panoro išsiaiškinti, kodėl Europos maisto saugos tarnyba EFSA padarė keistą dalyką – „Monsanto“ apmokėto tyrimo, rodančio, jog glifosatas galimai yra tiek pat kenksmingas kaip ir „Nutella“ „copy – paste“. Šis naujas skandalas jau turi savo pavadinimą „Efsageitas“.
          https://www.15min.lt/naujiena/aktual...esa-500-860366
          Paskutinis taisė Arunasx; 2017.09.30, 21:25.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Glifosatas aktuali tema ir V. Europos gyventojų šlapime jo randama gerokai daugiau nei turėtų būti. Lietuvoje nerandama, nes netiriama. Tačiau bent jau tiriama, ar ūkininkai naudoja tinkamai. Lietuvoje yra registruoti 27 herbicidai, kurių sudėtyje yra glifosato.

            Ūkininkų atstovai be glifosato gyvenimo neįsivaizduoja ir jiems nesuvokiama, ko čia tas glifosatas puolamas.
            Ji teigė buvusi šokiruota, kad užkliuvo būtent šita veiklioji medžiaga, kuri tikrai yra saugi. Jeigu būtų kitaip, Lietuvoje dabar gyventų ne 2,9 mln. gyventojų, o perpus mažiau. „Ši medžiaga naudojama daugiau kaip 30 metų. Imami pavyzdžiai, daromi likučių tyrimai. Ir tų likučių Lietuvoje nerandama. Vokiečių toksikologai, kurie pasaulyje yra nepralenkti šios srities ekspertai, padarė įvertinimą ir nustatė, kad glifosatas yra saugi naudoti medžiaga, nedaranti neigiamo poveikio nei aplinkai, nei žmonėms, nei gyvūnams“, – aiškino ji.
            Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Gimtasis-k...mikalai/247084

            Tuo tarpu pasižvalgius plačiau vaizdas kitoks. Vietovės, kuriose jis draudžiamas/ribojamas. Visiškai uždraudusių šalių kol kas yra mažai, bet įvairiai ribojančių regionų daugėja
            https://www.baumhedlundlaw.com/toxic...hosate-banned/

            Tuo tarpu JAV Monsanto neišlenda iš teismų

            Monsanto Weed Killer Deserves Deeper Scrutiny As Scientific Manipulation Revealed
            But a look at the documents obtained by plaintiffs from Monsanto as part of court-ordered discovery seem to show a company less interested in exploring mounting concerns about its products than in protecting the billions of dollars in revenue it makes each year from the herbicides. The documents show discussions by Monsanto officials about many troubling practices, including ghostwriting a glyphosate manuscript that would appear to be authored by a highly regarded, independent scientist who Monsanto and other chemical industry players would pay for participation. One such scientist would need “less than 10 days” to do the work needed but would require payment of more than $21,000, the records show.
            http://www.huffingtonpost.com/entry/...b0e0d348b34348

            Comment


              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=75955275

              Tuo tarpu valstiečiai žada įteisint med kanapes. Šiaip taip ir maniau, kad nebus problemų, nes čia paveikia labai per emocijas, o visi konservatoriai labai lengvai per emocijas valdomi. Kadangi jie radikali dešnė, tai labai lengva buvo įtikinti, nes "žiauriai kenčiantys ligoniai" (iš tiesų taip būna, neneigiu, bet kiek patirština viskas buvo ) Lenkijoje gi taip pat įteisino, nes buvo sumanipuliuota konservų emocijomis. Anyway, tai yra žingsnis į priekį ir daugiau laisvės ir liberalumo, o pacientai gauna dar vieną alternatyvą. Puiku.

              Comment


                Kokia dar laisvė? Kalba eina tik apie naudojimą medicinoje. Išvis nesusipratimas, kad iki šiol nebuvo įteisinta, nes medicinoje narkotinės medžiagos nėra didelė sensacija.

                Comment


                  Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                  https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=75955275

                  Tuo tarpu valstiečiai žada įteisint med kanapes. Šiaip taip ir maniau, kad nebus problemų, nes čia paveikia labai per emocijas, o visi konservatoriai labai lengvai per emocijas valdomi. Kadangi jie radikali dešnė, tai labai lengva buvo įtikinti, nes "žiauriai kenčiantys ligoniai" (iš tiesų taip būna, neneigiu, bet kiek patirština viskas buvo ) Lenkijoje gi taip pat įteisino, nes buvo sumanipuliuota konservų emocijomis. Anyway, tai yra žingsnis į priekį ir daugiau laisvės ir liberalumo, o pacientai gauna dar vieną alternatyvą. Puiku.
                  Brangusis, nu blemba, "radikali dešinė", laisvė, liberalumas. Jūs pačiam bloga nepasidaro nuo liberastijos? Emocijos ir t.t. nu, nu, nu... kas per š****, atleiskite. Na, nepatinka jums kitos partijos, nepatinka, man nepatinka skystas liberalizmas. Taškas. Kiek gi galima tą pabrė-ti. Toks jausmas, kad jūsų mylimos pilietinės relgijos partiniai atstovai, įlindę į korupcinius skandalus, yra patys pačiausi, tiesiog prie širdies dėk

                  O dėl to, ką nori įteisinti, puiku, jeigu tai padės ligoniams.

                  Comment


                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                    Brangusis, nu blemba, "radikali dešinė", laisvė, liberalumas. Jūs pačiam bloga nepasidaro nuo liberastijos? Emocijos ir t.t. nu, nu, nu... kas per š****, atleiskite. Na, nepatinka jums kitos partijos, nepatinka, man nepatinka skystas liberalizmas. Taškas. Kiek gi galima tą pabrė-ti. Toks jausmas, kad jūsų mylimos pilietinės relgijos partiniai atstovai, įlindę į korupcinius skandalus, yra patys pačiausi, tiesiog prie širdies dėk

                    O dėl to, ką nori įteisinti, puiku, jeigu tai padės ligoniams.
                    Na aš pusiau rimtai gi, nereaguokit taip emociškai Tiesiog įdomu kaip čia taip tokioje konservatyvioje aplinkoje tokį gana liberalų dalyką patvirtino, čia su partijomis ir politika nieko bendro neturi. Juk tikrai ne dėl mokslinių įrodymų čia šitas dalykas patvirtintas bus, nes jų jau seniai yra, bet tik kai iškėlė Majauskas "sunkaii sergančius ligonius", "pagalbos priemones", "vakarai daro, reikia ir mums", įvairių žmonių istorijas - tik tada sureagavo ir atsigavo. Įdomu iš tos perspektyvos, kad faktai ir statistika nieko beveik neišjudina, o štai per emocijas galima paveikti. Objektyviai nėra stebuklingos tos kanapės, efektas gana vidutiniškas ir yra daugybė galingesnių vaistų, bet užtai koks hype'as sukeltas.

                    Comment


                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                      Objektyviai nėra stebuklingos tos kanapės, efektas gana vidutiniškas ir yra daugybė galingesnių vaistų, bet užtai koks hype'as sukeltas.
                      Jei ir nuima kokias kančias, tai tik nebent psichologines ir tai tik iki kitos dozės. Apskritai, visą laiką būti apsipūtūs ne visi mėgtų, paprastas morfijus 1000 kartų geriau suveiktų ir netaškytų smegenų.

                      Comment


                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                        Tiesiog įdomu kaip čia taip tokioje konservatyvioje aplinkoje tokį gana liberalų dalyką patvirtino, čia su partijomis ir politika nieko bendro neturi.
                        Užtai pliusą iš jaunimo gali užsidėti. Tuo labiau čia tik medicininės, tai gatvėje jomis neprekiaus

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą

                          Jei ir nuima kokias kančias, tai tik nebent psichologines ir tai tik iki kitos dozės. Apskritai, visą laiką būti apsipūtūs ne visi mėgtų, paprastas morfijus 1000 kartų geriau suveiktų ir netaškytų smegenų.
                          Na opijus šiaip taško tiesiogiai smegenis, sukeldamas fizinę priklausomybę, kanapės fizinės nesukelia. Apsipūtus gi nebūsi, čia juk tabletėmis bus, kaip suprantu, kaip ir bet kuris kitas vaistas. Šiaip ne tik psichologines kančias nuima - juk smegenyse yra CB1 ir CB2 reptoriai - kanabinoidiniai būtent. Jie turi savo specifinius veikimo mechanizmus. Gali pasidomėti.

                          Comment


                            Skamba įdomiai:
                            Zikos virusas gali padėti įveikti agresyvų smegenų vėžį
                            Pastaraisiais metais daugiausia Pietų ir Centrinėje Amerikoje siautusi Zikos viruso epidemija įbaugino būsimus tėvus, bet šis pavojingas virusas gali padėti gydyti mirtinas smegenų vėžio formas. Tyrėjai atrodo, kad Zikos virusas įveikia vėžines kamienines ląsteles smegenyse – tai gali padėti įveikti agresyvią onkologinę smegenų ligą – glioblastomą, kuria serga JAV senatorius Johnas McCainas.
                            http://www.lrt.lt/naujienos/mokslas_..._smegenu_vezi_
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Nuteistas garsus Vilniaus urologas, dėl kurio kaltės po smulkios operacijos mirė pacientas

                              Įdomus atvejis, kažkaip medikai nelabai dažnai yra teisiami.
                              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/law/....d?id=76030735

                              Comment


                                Europos šalys pagal psichiatrų skaičių. Lietuva tarp lyderių, tik kažkaip nesijaučia. Lietuva turi 22,5 psichiatro 100 tūkst. gyventojų, o Lenkija tik 9 .

                                The European Countries With The Most Psychiatrists
                                http://www.zerohedge.com/news/2017-1...-psychiatrists

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Europos šalys pagal psichiatrų skaičių. Lietuva tarp lyderių, tik kažkaip nesijaučia. Lietuva turi 22,5 psichiatro 100 tūkst. gyventojų, o Lenkija tik 9 .

                                  The European Countries With The Most Psychiatrists
                                  http://www.zerohedge.com/news/2017-1...-psychiatrists
                                  O, bet, tačiau: Apsilankė psichiatrijos ligoninėje: tai – dar viena valstybė valstybėje
                                  Sunku patikėti, tačiau psichiatrijos ligoninėje dirba vos 2 psichoterapeutai, į kuriuos gali kreiptis daugiau nei 500 pacientų. Dar blogiau – šiuos išrašius. Net sunkūs ligoniai paleidžiami „į niekur“.
                                  https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=76024817
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                    O, bet, tačiau: Apsilankė psichiatrijos ligoninėje: tai – dar viena valstybė valstybėje

                                    https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=76024817
                                    Majauskas yra totalus idiotas ir absoliutus durnius. Tai yra kliedesiai, jis stigmatizuoja psichikos ligonius dar labiau su tokiais nusišnkėjimais. EIT ir vaistai yra efektyvios ir saugios, mokslu įrodytos procedūros. Kodėl klausomasi kažkokio durno angažuoto ekonomisto, kurio tėvas nusižudė, bet neklausoma toje srityje dirbančių specialistų ? WTF? Pabandykite su sujaudintu pacientu pasišnkeėti ir paterapinti jį. Arba su narkotikų pavartojusiu, papsichoterapinkite jį, paracionalizuokite. Pažiūrėsime, kaip pavyks. Tai yra ciniškas požiūris ir puolimas prieš mokslą ir įrodymais pagrįstą gydymą. Visi daktarai pasibaisėję Majausko populizmu.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Europos šalys pagal psichiatrų skaičių. Lietuva tarp lyderių, tik kažkaip nesijaučia. Lietuva turi 22,5 psichiatro 100 tūkst. gyventojų, o Lenkija tik 9 .

                                      The European Countries With The Most Psychiatrists
                                      http://www.zerohedge.com/news/2017-1...-psychiatrists
                                      Lenkijoje kunigai turi per daug įtakos ir mokslo įrodymais grįstas psichikos ligų gydymas mažai skinasi kelią į priekį. Kam reikia tų modernių vaistų ir metodų, kai kunigui galima išsipasakoti. (Malta labai religinė, ta pati situacij). Lietuvoje šiaip nepaisant, kad atrodo jog nemažas skaičius, psichiatrų labai trūksta. O trūksta jų labai visoje europoje, todėl lietuvaičiai labai mielai emgruoja. Dar Majauskas ateina, prišneka nesamonių, pacientai išsigąsta ir nesikreipia gydymo, tai atvažiuoja paūmėję galiausiai.

                                      Comment


                                        Aš irgi pagalvojau, kad dalį krūvio Lenkijoje perima kunigai . Bet tai nėra blogai. Svarbu ne priemonės, o rezultatas. Pvz., savižudybių Lenkijoje daugokai, bet mažiau nei Lietuvoje.
                                        https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...y_suicide_rate

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Aš irgi pagalvojau, kad dalį krūvio Lenkijoje perima kunigai . Bet tai nėra blogai. Svarbu ne priemonės, o rezultatas. Pvz., savižudybių Lenkijoje daugokai, bet mažiau nei Lietuvoje.
                                          https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...y_suicide_rate
                                          Religija teigia, kad savižudybė mirtina nuodėmė. Jei nebūtų tokia didelė įtaka - žudytųsi labiau. Nesutiku su teiginiu, kad svarbu rezultats. Kunigas niekaip nepasieks efektyvaus rezultato, kaip žmogus, kuris mokėsi, kas yra smegenys, kaip jos veikia, kaip aplinka, aplinkiniai įtakoja, kokie gali padėti vaistai, kokios terapijos rūšys veiksmingos. Kad laikinai žmogus pašneka su kunigu ir jam "palengvėja", tai nereiškia, kad pasiektas rezultatas, dažniausiai tiesiog vėliau, sunkesnių būklių patenkama į ligonines, kai galima būtų buvę padėti ambulatoriškai, jei būtų laiku pritaikytas įrodymais pagrįstas gydymas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X