Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Banko "Snoras" veiklos sustabdymas, nacionalizacija ir bankrotas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
    Tai uzuot rasinejus vejus geriau galva sukisti kaip struciui i zeme...
    Niekas nieko kišti neketina, kol yra tokių kaip Šimonytė

    Beje, kaip tik diena prieš šiuos įvykius, mano kolegei Snore siūlė banko obligacijas pirkti už tikrai dideles palūkanas, kas sukėlė įtarimą, ir jos laimei tų obligacijų ji nepirko, būtų praradusi didelius pinigus per vieną dieną. Bet turbūt yra ir susigundžiusių..
    *******
    Miestai.net Fb

    Comment


      Man toks jausmas, kad visa šita 'operacija' buvo padaryta tam, kad valstybei nereikėtų leisti mokesčių mokėtojų pinigų indėliui draudimui (kas puikiai pavyko). Ir matyt jai jau buvo ruoštasi ne vieną mėnesį. Metų pradžioje Snorui nebuvo leista mokėti didesnių nei rinkos vidurkis palūkanų už indėlius (spėju, kad nepritrauktų per daug naujų indėlių, kuriuos blogiausio scenarijaus atveju valstybei būtų reikėję kompensuoti), bet Vertybinių popierių komisija lengva ranka leido platinti 500 milijonų nedraustų obligacijų emisiją ir indėlių sertifikatus.

      Dabar viskas lyg ir gerai... Operacija pavyko, mokesčių mokėtojų pinigų leisti neprireiks. Tik vienas 'bet'. Liko daugybė kreditorių, vien tik obligacijų nuo metų pradžios išplatinta apie 134 milijonų litų (neskaičiuojant dabar platintos emisijos) + n milijonų nedraustų indėlių sertifikatų, na ir smulkieji akcininkai kurių turtas paprasčiausiai buvo nacionalizuotas. Bankas, beje, ne bankrutavo, o buvo nacionalizuotas ir 'subankrotintas'.

      Kadangi aš turiu šiek tiek obligacijų, tai esu šališkas, bet iš tikro nelabai tikiu visos šitos situacijos skaidrumu ir sąžiningumu. Bankas - ne konservų fabrikas, atitinkamos institucijos ir yra tam, kad būtų užkirstas kelias tokioms situacijoms. Šiuo atveju valstybė tiesiog apgynė savo interesą 'sudegindama ant laužo' kreditorius ir smulkiuosius akcininkus.

      Comment


        Reik galvot galva kai perki obligacijas is neaiskiu biznieriu.

        Valstybei laiku subankrotinus banka truksta tik 1 mlrd o vat jei bankrutuotu savaime ta suma galetu daug didesne, tai kad viskas padaryta gerai

        Comment


          Parašė JlL Rodyti pranešimą
          Reik galvot galva kai perki obligacijas is neaiskiu biznieriu.

          Valstybei laiku subankrotinus banka truksta tik 1 mlrd o vat jei bankrutuotu savaime ta suma galetu daug didesne, tai kad viskas padaryta gerai
          Banka veikusi Lietuvoje beveik 20 metu kazi ar pavadintum neaiskiais biznieriais. Dabar visi gudrus sneketi ir kitus mokyti.

          Comment


            FlyLAL veikė gal dar ilgiau nei Snoras. Na ir ką? O tokie kaip Alita? Ekranas?
            Prie ko čia veiklos ilgis?

            Comment


              Parašė mindakas Rodyti pranešimą
              FlyLAL veikė gal dar ilgiau nei Snoras. Na ir ką? O tokie kaip Alita? Ekranas?
              Prie ko čia veiklos ilgis?
              Ne esme kiek laiko veike, nes ten gi akcininkai keitesi, ypac SNORE, labai daznai, kaip sakant is ranku i rankas...
              Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

              Comment


                Zodziu esme paprasta laikas suprast kad civiliniuose santykiuose reik galvot pries renkatis partneri o ne rekt po visko kad visi kalti kad pats kvailas. Visi gudrus pasirasyt ant pigiausios kainos, didziausiu palukanu ir pan tik vat apie rizikas galvot nenori

                Comment


                  Banka veikusi Lietuvoje beveik 20 metu kazi ar pavadintum neaiskiais biznieriais.
                  Reikėtų kelti klausimą, ne kodėl Snoras buvo uždarytas, o kodėl jam šitiek laiko buvo leidžiama veikti? Šiek tiek analizės:
                  2003 m. V. Antonovas įsigijo vieną didžiausių Lietuvoje banką „Snoras“, kuris iki tol jau buvo įsivėlęs į skandalus. V. Antonovas „Kroll“ paaiškino, kad šis įsigijimas buvo „pirkimas banko Europos Sąjungoje, kol Lietuva dar netapo ES nare“.

                  Turimomis žiniomis, pareigūnai nepaminėjo faktų, kad bankui nebuvo suteiktas leidimas priiminėti indėlius Rusijoje, o Lietuvos bankų priežiūros institucija jam buvo paskyrusi baudą. Lietuvos bankas 2008 m. balandžio mėnesį dėl finansinių ataskaitų pažeidimų skyrė bankui Snoras 169 tūkst. 210 litų (apie 62,900 JAV dolerių arba 0,1 procento nuo 2005 m. pajamų) baudą. Bauda paskirta atlikus tyrimą dėl to, kaip bankas laikosi bankų sistemos reikalavimų.

                  Kaip teigiama 2009 m. vasario 6 d. „Times“ straipsnyje, FPPI (britų priežiūros įstaiga) išreiškė abejones dėl didžiausio banko „Snoras“ akcininko ir stebėtojų tarybos pirmininko V. Antonovo reputacijos. Jis buvo kaltinamas informacijos slėpimu. „Šie nesklandumai nėra atsitiktinumas, bet tipiško pono Antonovo kontroliuojamų institucijų elgesio pavyzdžiai“, – cituojamas FPPI pareigūnas.

                  FPPI pozicija dėl banko „Snoras“ yra indikacija plačiai pasklidusio įsitikinimo, kad V. Antonovas yra įsipainiojęs į pinigų plovimo operacijas. Tai bendra kai kurių Rusijos žiniasklaidos sektorių komentatorių nuomonė. „Kroll“ tokią nuomonę girdėjo ir iš Rusijos saugumo tarnybose dirbančių bankų analitikų lūpų.

                  V. Antonovas nurodo, kad jo valdomi Lietuvos bankai turi puikius santykius su priežiūros institucija šioje šalyje . Jis taip pat pažymėjo, kad Panamos priežiūros institucija leido jo grupei įsigyti banką ten. Galiausiai jis pabrėžė, kad Rusijos Centrinis bankas nė vienam iš jo valdomų bankų niekada oficialiai nebuvo pateikęs kaltinimų dėl pinigų plovimo.

                  Pastebėtina, kad V. Antonovas turi bankus tose jurisdikcijose – Baltijos šalyse, Panamoje – kurios yra žinomos dėl pinigų plovimo.

                  Žiniasklaidoje buvo pasirodę įtarimų, kad bankas „Snoras“ įpainiotas į neteisėtai įgytų pinigų plovimo istoriją, susijusią su nuteistu aferistu iš Anglijos Trevoru Fingu. Trevoras Fingas sugebėjo pasisavinti Australijos pensininkų lėšas, o žiniasklaida tvirtino, kad jam tai pavyko padaryti su Lietuvos banko pagalba.
                  Kokio velnio reikalingas bankas Panamoje?
                  „Kroll“ ataskaita apie „Snorą“, A. Antonovą, pinigų plovimą ir įtarimą žmogžudyste

                  A.Antonovas (tėvas) Rusijos žiniasklaidos siejamas su Kremliumi ir jam ištikimais oligarchais.
                  Dienraštis "Moskovskij Komsomolec" dviprasmišką Antonovų istoriją pradeda dar paskutinio praėjusio amžiaus dešimtmečio metais. Pirmiausia tėvas ir sūnus pagarsėjo kaip "Akademchimbank" akcininkai: jų verslo partneris buvo nužudytas, o bankas įsipainiojo į pinigų plovimo skandalą. Būtent po šių įvykių Rusijos verslo padangėje sužibo "Konvers Group" vardas.

                  Ne ką švaresnę reputaciją Antonovai įgijo ir Didžiojoje Britanijoje. Antonovams vykdant vieno britų bankų pirkimą, prabilta apie galimus korupcinius ryšius. Įtarimų šešėlis krito ant Rusijos centrinio banko pirmininko pavaduotojo Andrejaus Kozlovo. Jis netrukus po skandalo buvo nužudytas.

                  Antonovai buvo minimi ir vyno importo iš Moldovos istorijoje. Kai Rusija uždraudė vyno iš Moldovos importą, daugelis šios srities verslininkų patyrė sunkumų grąžindami bankams kreditus. Tarp jų buvo ir Igoris Vainbergas, netrukus po vyno krizės nužudytas Kišiniove. Tuomet sklido gandai, neva nužudytasis ne juokais pykosi su tėvu ir sūnumi Antonovais.

                  Į įtartinas istorijas "Snoras" buvo įsipainiojęs ir anksčiau. 2002 m. naujai išleistų net 1,2 mlrd. litų vertės "Snoro" akcijų panoro įsigyti Monako kunigaikščių Grimaldi giminės atstovu prisistatęs Jeanas Philipas Iljesku de Grimaldi. Tačiau šioms investicijoms, kurios būtų iš pagrindų pakeitusios Lietuvos bankų sistemą, kelią užkirto Valstybės saugumo departamentas – jis nustatė, kad ponas Grimaldi su Monako kunigaikščiais neturi nieko bendra, o už jo galėjo stovėti su Rusijos nusikalstamu pasauliu susiję asmenys.

                  Su šiomis įtartinomis investicijomis buvo siejamas ir ankstesnis "Snoro" savininkas multimilijonierius, Izraelio ir Rusijos pilietis Aleksandras Glikladas, kuris skelbėsi esąs pažįstamas su tuomečiu Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, bendraująs su Šveicarijoje dėl pinigų plovimo nuteistu įtakingu Kremliaus veikėju Pavelu Borodinu, dainininku Josifu Kobzonu, siejamu su Rusijos mafija.
                  Bauginanti "Snoro" savininkų praeitis
                  Tikėtina, kad p. Antonovas pažers ir daugiau naujienų, kurios galbūt paaiškins, už kiek pavyko perimti keturis kartus didesnį banką ir kokių tikslų "Konversbank" vedamas ateina Lietuvon.
                  Paaiškinimai, jog per "Snorą" bus bandoma įeiti į ES rinką, neįtikina net Rusijos bankininkų. Rusijos spaudoje buvo pasirodę svarstymų, jog "Akademchimbank", kurio vienas iš savininkų yra p. Antonovas, susirado kažkokį investuotoją, siekiantį legalizuoti savo kapitalus, todėl ir atkreiptas dėmesys į "Snorą". Be to, šalia šių Rusijos bankų kartais šmėkšteli Pavelo Gračiovo ir kitų buvusio karinio pramoninio komplekso atstovų pavardės.
                  O jos jau gali sudominti ir Lietuvos valstybės saugumą, - jo ataskaita jau vieną kartą užkirto tariamo Monako kunigaikščio ketinimus padidinti "Snoro" kapitalą nuo 137 mln. Lt iki 1,4 mlrd. Lt. Tuomet pasirodė, kad už princo kyšo p. Gliklado ausys, o žadamų pinigų kilmė ne itin švari.
                  "Snoras" paslaptingas it Rytai

                  Kuklutis Rusijos bankas "Akademchimbank", net neįeinantis į didžiausių Rusijos bankų šimtuką, metų pradžioje už 65 milijonus JAV dolerių įsigijo "MDM-Banko" ištuštintą "Konversbank". Po kelių mėnesių "Konversbank" paskelbė perkąs kontrolinį Lietuvos banko "Snoras" akcijų paketą. Net ir Rusijos sunkiai prognozuojamame bankiniame sektoriuje tokių "ciūdų" nebūta, kad vos 300 mln. Lt valdantis bankas pirktų lietuviškąjį, kurio turtas viršija milijardą. Tiesa, reikėtų patikslinti: "Konversbank" įsigijo jau minėtą didžiausią "Snoro" akcininką - Liuksemburgo bendrovę "Incorion Investment Holding Company".

                  Naujieji savininkai neslepia (ką čia slėpti), kad šį pirkimą jie sieja su Lietuvos stojimu į Europos Sąjungą. Baltijos šalių rinka rusiškiems ar velniaižin kokiems pinigams tampa geriausiu tramplinu į Vakarų Europą.
                  http://www.verslobanga.lt/lt/leidiny.../3e84533a92e90

                  Nors jo (Baranausko) turtas vertinamas daugiau kaip 100 mln. litų, rinkos dalyvių manymu, šio žmogaus rankomis banko akcijas valdo visai kiti savininkai“, – prieš keletą metų rašė žurnalas „Veidas“, kasmet skelbiantis turtingiausių Lietuvos žmonių reitingus.
                  Pinigai buvo skiriami ne tik menui, bet ir R.Baranausko aistrai – prabangiems automobiliams. Bankininkas ypač didžiavosi savo automobiliu „Bentley Arnage LWB Mulliner“. Prabangiais automobiliais naudojasi ir R.Baranausko šeima: sūnus Edgaras vairuoja BMW M3 kupė, o žmona Sigita – „Range Rover Vogue“. Visi trys šeimos automobiliai yra juodos spalvos. Sūnaus ir žmonos automobiliai pažymėti septynetais.

                  Pasak delfi.lt, už šiuos prabangius automobilius mokėjo ne R.Baranauskas, o „Snoras“ indėlininkų ir investuotojų lėšomis. „Snoro“ turto sąraše – vienas „Maybach“ markės automobilis, keli „Spyker“, vienas „Porsche Cayenne Turbo“, prabangus „Mercedes-Benz“. Delfi.lt šaltinių duomenimis, visi šie automobiliai registruoti banko centrinės buveinės Vilniuje vardu, bet dabar jie yra Rygoje. Dar du automobiliai – prabangūs „Jaguar“ ir „Spyker“ – rieda Londono, kur apsistoja V.Antonovas, gatvėmis.
                  Kam bankui reikalingi Spykeriai?
                  http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ieke-56-180647
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2011.11.19, 20:30.

                  Comment



                    Tiesiog rusiškas bankininkystės vYarslas pagal geriausias to krašto tradicijas. Gerai, kad jau nebe.

                    Comment


                      Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                      Ne esme kiek laiko veike, nes ten gi akcininkai keitesi, ypac SNORE, labai daznai, kaip sakant is ranku i rankas...
                      Kada paskutini karta keitesi pagrindiniai Snoro akcininkai?

                      Comment


                        Deepai, va čia tau atsakymas iš Senonamo suvestinės: t.y. neaišku kada

                        Nors jo (Baranausko) turtas vertinamas daugiau kaip 100 mln. litų, rinkos dalyvių manymu, šio žmogaus rankomis banko akcijas valdo visai kiti savininkai“, – prieš keletą metų rašė žurnalas „Veidas“, kasmet skelbiantis turtingiausių Lietuvos žmonių reitingus.

                        Comment


                          Parašė mindakas Rodyti pranešimą
                          FlyLAL veikė gal dar ilgiau nei Snoras. Na ir ką? O tokie kaip Alita? Ekranas?
                          Prie ko čia veiklos ilgis?
                          Visus tuos metus banka valde tie patys akcinikai priesingai nuo tavo minimu bendroviu. Nors ir dauguma zinojo kad banko veikla yra neskaidri, taciau pagal audituotus banko financinius dokumentus jis kazkokiu rimtesniu financiniu problemu neturejo, netgi visi pelningumo rodikliai buvo geresni nei kitu lietuvisko kapitalo banku. Rizika perkant neskaidria ar nelabai sazininka veikla uzsiimanciu bendroviu akcijas visada yra didesne, taciau ir pelno is ju tikimasi didesnio. Kazkodel anksciau pirke banko akcijas ir obligacijas ir is to uzdirbe nebuvo vadinami negalvojanciais galva o dabar kiekvienas pilypas gudrus islysti ir kitus mokyti.

                          Comment


                            Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                            Visus tuos metus banka valde tie patys akcinikai priesingai nuo tavo minimu bendroviu. Nors ir dauguma zinojo kad banko veikla yra neskaidri, taciau pagal audituotus banko financinius dokumentus jis kazkokiu rimtesniu financiniu problemu neturejo, netgi visi pelningumo rodikliai buvo geresni nei kitu lietuvisko kapitalo banku. Rizika perkant neskaidria ar nelabai sazininka veikla uzsiimanciu bendroviu akcijas visada yra didesne, taciau ir pelno is ju tikimasi didesnio. Kazkodel anksciau pirke banko akcijas ir obligacijas ir is to uzdirbe nebuvo vadinami negalvojanciais galva o dabar kiekvienas pilypas gudrus islysti ir kitus mokyti.
                            Bet rimti negerumo ženklai matėsi jau apie naujus. Būtent tada (Ir pavasario pradžioje) pasirodė žinutės apie Miraxus, neparduodamus saabus, nežinomus stambiuosius investuotojus į labai stambią naują akcijų emisiją (Mane būtent ji labiausiai išgąsdino). Šitie ženklai jau tada vertė sunerimti...
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Dar pora vaizdų

                              Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė,
                              2011 lapkričio 19 d. 11:20
                              „Snoro“ pavadinimą reikėtų keisti

                              R.Daukanto pieš. (Delfi)
                              http://verslas.delfi.lt/business/spe....d?id=51924211

                              Latvijoje tai vyko taip:

                              Foto: Lita Krone, LETA
                              http://www.ir.lv/2011/4/21/latvijas-...parkapt-likumu

                              Comment


                                Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                Visus tuos metus banka valde tie patys akcinikai priesingai nuo tavo minimu bendroviu. Nors ir dauguma zinojo kad banko veikla yra neskaidri, taciau pagal audituotus banko financinius dokumentus jis kazkokiu rimtesniu financiniu problemu neturejo, netgi visi pelningumo rodikliai buvo geresni nei kitu lietuvisko kapitalo banku. Rizika perkant neskaidria ar nelabai sazininka veikla uzsiimanciu bendroviu akcijas visada yra didesne, taciau ir pelno is ju tikimasi didesnio. Kazkodel anksciau pirke banko akcijas ir obligacijas ir is to uzdirbe nebuvo vadinami negalvojanciais galva o dabar kiekvienas pilypas gudrus islysti ir kitus mokyti.
                                Pritariu, po laiko visi protingi, juolab, kai pats bankas buvo renkamas metų banku, įvairių tarptautinių angentūrų puikiai reitinguojamas ir pan. Eiliniam žmogui žinoti, kas vyksta banko viduje yra tikrai neįmanoma.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Bet rimti negerumo ženklai matėsi jau apie naujus. Būtent tada (Ir pavasario pradžioje) pasirodė žinutės apie Miraxus, neparduodamus saabus, nežinomus stambiuosius investuotojus į labai stambią naują akcijų emisiją (Mane būtent ji labiausiai išgąsdino). Šitie ženklai jau tada vertė sunerimti...
                                  Ivairus tokie skandalai sita banka lydejo nuolat, taciau si karta surizikavusiems nepasiseke, ypac tiem, kurie pirko gerokai pabrangusias akcijas, kad sudalyvautu naujoje emisijoje ir gautu vienadienes naudos igyjant teise gauti akciju pigiau nei rinkoje.

                                  Comment


                                    Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                    Ivairus tokie skandalai sita banka lydejo nuolat, taciau si karta surizikavusiems nepasiseke, ypac tiem, kurie pirko gerokai pabrangusias akcijas, kad sudalyvautu naujoje emisijoje ir gautu vienadienes naudos igyjant teise gauti akciju pigiau nei rinkoje.
                                    Būtent naujos emisijos (Labai didelės) kaina, lygi nominalui ir mažesnė rinkoje mane labiausiai ir išgąsdino. Buvo aišku, kad bankui labai reikia pritraukti daug pinigų. Nesant aiškių plėtros planų tas man pasirodė labai keista. Dabar labai džiaugiuos, kad intuicija liepė atsikratyt visų turėtų jų akcijų...
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                      Beje, kaip tik diena prieš šiuos įvykius, mano kolegei Snore siūlė banko obligacijas pirkti už tikrai dideles palūkanas, kas sukėlė įtarimą, ir jos laimei tų obligacijų ji nepirko, būtų praradusi didelius pinigus per vieną dieną. Bet turbūt yra ir susigundžiusių..


                                      http://www.snoras.com/lt/private/savings/so1/fixed


                                      Graži reklama buvo.
                                      Emisijos prospekte daug prirašyta apie rizikas, bet niekas išorėje negalėjo vienareikšmiškai pasakyti, kad bus blogai...
                                      Atsiskaitymo rizika. Investuotojai, įsigydami pagal šį Prospektą leidžiamas obligacijas, prisiima riziką, kad Bankas nustatytais terminais ir sąlygomis gali neatsiskaityti su investuotojais.
                                      http://www.snoras.com/files/tinymce/...is500M-sns.pdf
                                      Paskutinis taisė Romas; 2011.11.20, 07:46. Priežastis: Sutrumpinta citata

                                      Comment


                                        /\ Būtent. Susiviliojo žmonės didelėmis palūkanomis (O didelės palūkanos - didelė ir rizika), o prospekto tikriausiai nemaža dalis net neskaitė. O dar gražios reklamos, Kudirkos veidas, patriotiškumą sukeliantis...
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Obligacijų emisijų palūkanos svyravo tarp 4-5%, nepavadinčiau jų nenormaliai didelėmis. Dabar platinamų Ūkio banko obligacijų emisija 4.5%, analogiška Snorui. Kredito reitingai taip pat vienodi.

                                          Finansinės ataskaitos taip pat nekėlė kažkokių įtarimų. Bankas dirbo pelningai. Krizes irgi pergyveno be valstybės įsikišimo. Asmeniškai aš bankroto tikimybę vertinau kaip labai nedidelę, juo labiau kad ir obligacijos buvo tik metų trukmės, su galimybe parduoti antrinėje rinkoje. Iš tos informacijos kuri buvo prieinama eiliniam investuotojui tai neatrodė kaip labai rizikinga investicija.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X