Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Baltijos valstybių sostinių palyginimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą

    Visais atvejais tai tiesiog bus paminklas "tiems laikams" (90's-2020's), kai atrodė, kad pastato aukštis yra tapatus prestižui, prabangai ir brangumui. Nors vėliau (t.y. jau kaip ir dabar) paaiškėjo, kad tai tiesiog nepatogu.
    Manau aukštis ir dabar dažnai tapatinamas su prestižu, o prestižas ne visur ir ne visada koreliuoja su patogumu.

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      O taip atrodo vietos, kuriomis Talinas iš tikrųjų visiškai apdeda Vilnių. Va būtent dėl tokių projektų bijau, kad Talinas yra nuėjęs žymiai toliau. Ir ne tik žiūrint individualius projektus, bet požiūrį į architektūros kokybę ir planavimą apskritai, kurie Talina yra, sakyčiau, 10-15 metų priekyje. Tai tos kalbos apie 2000'ųjų užmarinuotą NMC ir kiek ten jis tankesnis ar dar kažką, nebelabai turi prasmės.
      Kalbėjau apie NMC zonas, nes jos panašios ir asmeniškai man įdomūs projektai, jų palyginimas. Jei jau pereinam prie temos apie Rotermanni ir panašių kvartalų, Vilnius čia tikrai nusileidžia Talinui. Dar galim pakalbėti apie bendrą Vilniaus nušiurimą stoties/oro uosto teritorijose, ar kad ir net grafičių ištagintam senamiestyje...

      Parašė John Rodyti pranešimą
      O kaip turėtų atrodyti tos "nemonotoniškos" formos?
      Talino NMC tikrai dominuoja dėžės, o pavyzdys galėtų būti kad ir k18b, jei jį pastatys, tai čia tik Vilniuje, kitose šalyse galima rasti daug daugiau pavyzdžių.


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Dėl daugiaaukščių tai žinoma tiesa. Tai nėra racionalu. Be to ir nepatogu dirbti/gyventi aukštuose pastatuose. Tik tiek, kad šita blėstanti mada pagavo ne tik mus, bet praktiškai visą pasaulį, įskaitant visokius Dubajus, kur laisvos žemės tiek, kad visi pastatai galėtų būti maks 3 aukštų. Ir net dideliems Kinijos miestams to daryti nereikėjo dėl ekonominių ar kitokių racionalių priežasčių. Shanghajus su 20+ milijonų žmonių galėtų puikiai verstis su 10-20 aukštų ofisų pastatais savo turimame plote. Visais atvejais tai tiesiog bus paminklas "tiems laikams" (90's-2020's), kai atrodė, kad pastato aukštis yra tapatus prestižui, prabangai ir brangumui. Nors vėliau (t.y. jau kaip ir dabar) paaiškėjo, kad tai tiesiog nepatogu.
      Man atrodo taip rašei ir prieš metus ar net seniau (jei neklystu) ir įtariu kad tą galutinę datą (2020) dar teks ilgokai perrašinėti. Šita "blėstanti mada" gali būti kad dabar dėl krizės kiek ir prislops, bet dar ilgai neišblės. Jei didelių miestų centruose bus didelis poreikis turėti NT (galbūt toks poreikis dėl technologijų tolimesnėj ateity ir išnyks), o verslui bus žalia šviesa, tai jis tikrai statys taip kad gautų kuo daugiau naudos, nepaisant to kad tai galbūt ir neoptimalu ar gal nepatogu.

      Comment


        Kalbų apie 2020's t. y. iki 2030 jeigu jau techniškiau žiūrėti. Bet trendas jau dabar labai aiškus: dangoraižiai išeina iš mados tokiose vietose, kaip visokios Arabų šalys ar Kinija ir tai buvo aišku jau prieš kokius 2-3 metus, kai staiga be didesnių paaiškinimų buvo uždėti aukščio ribojimai. Vilniuje už Europą matyt irgi nieko aukštesnio jau niekada nebus.

        Comment


          Gal išeina iš mados arabų "matavimasis" kas ilgesnį "pastatys" bet ne dangoraižiai apskritai, jei tik bus su finansais viskas gerai statys ir toliau. Kinijos valdžios uždėtas 500 metrų apribojimas... na ir 500m atrodo daug. Dėl aukštesnio už Europą - niekada nesakyk niekada ir nebūtinai NMC. Tarkim skandinavai ir Suomija tik pastaraisiais metais aktyviau pradėjo statyti daugiaaukščius.

          Comment




            Parašė Edd Rodyti pranešimą
            Kalbėjau apie NMC zonas, nes jos panašios ir asmeniškai man įdomūs projektai, jų palyginimas. Jei jau pereinam prie temos apie Rotermanni ir panašių kvartalų, Vilnius čia tikrai nusileidžia Talinui.
            Paupys jau duoda į kaulus Talinui su jo fainos architektūros kvartaliukais, o dar tik kokia pusė jo tepastatyta. Tiesa, tas metro pločio asfaltuotas pėsčiųjų takas ir neįrengimas prieigos prie Vilnios yra labai liūdnas ir vafliškas lygioje vietoje pafeilinimas...

            Parašė Edd Rodyti pranešimą
            Dar galim pakalbėti apie bendrą Vilniaus nušiurimą stoties/oro uosto teritorijose, ar kad ir net grafičių ištagintam senamiestyje...
            Nėra Senamiesty jau seniai jokių grafičių, siūlau ten apsilankyti po 5 metų pertraukos.

            Parašė John Rodyti pranešimą
            Kalbų apie 2020's t. y. iki 2030 jeigu jau techniškiau žiūrėti. Bet trendas jau dabar labai aiškus: dangoraižiai išeina iš mados tokiose vietose, kaip visokios Arabų šalys ar Kinija ir tai buvo aišku jau prieš kokius 2-3 metus, kai staiga be didesnių paaiškinimų buvo uždėti aukščio ribojimai. Vilniuje už Europą matyt irgi nieko aukštesnio jau niekada nebus.
            Stokholme, Geteborge, Malmėje, Helsinkyje, Londone ir kitur ši mada tik ateina, todėl jokių kalbų apie nuėjimą negali būti. Vienintelis būdas tai madai kažkur nueiti nebent tuo atveju, jei tapsime skurdžiais ir su prasta demografija, sena visuomene, kuomet nebus veržlumo ir nebūs kam (tiek investuotojų, tiek naudotojų prasme) statyti tuos dangoraižius.

            Niujorkas, beje, irgi toliau stato supertall, superslim pastatus ir vargo nemato, o šis miestas ir diktuoja pasaulines madas.


            Parašė themanual Rodyti pranešimą
            Man irgi Taline daug kas patinka bet tik ne jų NMC. Manau jog buvo klaida leisti statyti aukštybinius pastatus, taip pat kaip ir Rygoje ar Klaipėdoje.
            Rygoje tie „dangoraižiai“ baisaus, kiniško vaizdo, todėl negražūs. Klaipėdoje irgi ne stebuklas, tačiau kiek įdomesni. Gaila, kad nebuvo užbaigtos 1. Gandrališkės, 2. Riversaidas, Malūno kalva, 3. Trinyčiai (iš viso trys daugiaaukščių kvartalai). Atrodytų puikiai. Tai būtų savotiškas baltiškas analogas Panamos miesto Panamoje.

            Deja, buvo ambicijos, kad Klaipėda bus 300 tūkst. miestas kaip Kaunas, o gavosi Šiauliai su užmiestyje daug kotedžų ir kamščiais į kaimus. Tikėkimes, Klaipėda atsigaus ir daugiaaukščių statybos vėl pajudės su visa kol kas vis dar merdėjančia šio miesto NT rinka.

            Parašė themanual Rodyti pranešimą
            Bet nei Vilniuje, nei kur kitur Baltijos šalyse niekad matyt nebus megapolių, kur aukštybiniai pastatai būtų pagrįsti ir reikalingi dėl poreikio stiebtis aukštyn todėl ir tie siluetai niekad netaps tikrai įspūdingais ir labiau bus megapolių parodijos.
            Toli gražu ne tik išskirtinai megapoliai stato daugiaaukščius. Pažiūrėkite į JAV, ten kiekvienas didesnis kaimas jo branduoly turi po kelis dangoraižius. Kartais miestelis su 50-100 tūkst. gyventojų (kaip Šiauliai) turi downtown'ą su 20, 30, 40 aukštų biurų pastatais. Reikia tikėtis, kad kada nors Kaunas priaugs iki bent tokio lygio, o Klaipėda toliau kils į viršų, ypač užmestos ir primirštos Gandrališkės, nes miestas prie jūros ir tai formuotų labai gražų vaizdą nuo vandens, o atvažiuojant iš žemyno lygumose daugiaaukščiai, matomi nuo kelio į Palangą, atrodo puikiai.
            Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.10.06, 14:51.

            Comment


              Parašė Edd Rodyti pranešimą



              Lyginant su Vilniaus NMC, panašu kad Talino NMC įgyvendinus šiuos projektus bus gerokai tankesnis ir su gerokai aukštesniais pastatais. Dar vienas skirtumas - Vilniaus NMC aukščiausi pastatai planuojami centre, o į šonus žemėja, Talino "kalva" neturi tokio principo ir tokių ribojimų.
              Kalbant apie skailainą, didžiausia Talino bėda, kad pastatų aukščiai pririšti tik prie aukščiausios senamiesčio bažnyčios, t.y. kažkur apie 120 m. Estai neturi tokios kalvos koncepcijos kaip Vilnius, todėl jau net keli investuotojai stato maksimaliai leistinai aukštus pastatus ir vis gaunasi 110 metrų. Tai yra labai blogai, nes kai daug pastatų yra vienodo aukščio, ganasi ne dangovaizdis, o nemaloni, plokščia siena. Visi vienodo aukščio pastatai susilieja į kažkokį Malevičiaus juodą kvadratą. Talino dangovaizdis šia prasme su kiekvienu nauju projektu vis prastėja. Beje, pasižiūrėti tokių panoramų beveik nėra iš kur, todėl tai dar viena geografijos nulemta savotiška „nesekmė“.

              Tiesa, liūdna, kad mūsų ambicijos visiškai prislopo ir kai 2005-2007 m. atrodė, kad Vilniaus NMC taps Manhetenu, o gavosi tik kažkoks pyrst. Per keliolika metų vos per stebuklą užbaigta Arfa, dar kažkas pakrapštyta kaip sena burė, na ir išstenėtas Kvadrumas. Štai ir viskas iš aukštesniųjų. K18 užstrigo, Teo duobė kiurkso, Hanner laiko chruščiovinę 3 a. griuveną, šalia 30 aukščio vietoje pastatė keliaaukštę nesąmonę... O juk 2001 ar 2005 metais buvome nepalyginamai skurdesni nei dabar, tačiau veržlumo buvo daug daugiau.

              Comment


                Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                Paupys jau duoda į kaulus Talinui su jo fainos architektūros kvartaliukais, o dar tik kokia pusė jo tepastatyta.
                Paupys man kaip tik nedatempia iki Talino kai kurių naujų kvartaliukų, pernelyg daug vienodų pastatų Paupyje ir dar tvorelės ar gyvatvorytės kai kur kaip užmiestyje. Tiesiog neretai jaučiasi ne kaip miesto centro dalis, o kaip ramus miegamasis rajonas užmiestyje.


                Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                Nėra Senamiesty jau seniai jokių grafičių, siūlau ten apsilankyti po 5 metų pertraukos.
                Aš gyvenu Vilniuje ir neretai būnu senamiestyje, patarčiau ir tamstai ten kartais apsilankyti, o ne tik žiūrėti į stogus iš toli, iš savo dangoraižio.

                Vienas iš lankomiausių objektų Vilniaus senamiestyje iš kitos pusės. Patrupėję, pasilupę fasadai, parūdijusios grotelės, pasikilnoję, sudurti, nedadurti šaligatviai, na ir bomžas dar išlindęs iš už tamsaus kampo... Taip, tai Vilnius, o ne



                Kitas gan matomas objektas Pilies gatvėje:



                Romantiška gatvelė:



                Kaip tau sovietinis parkelis Gedimino kalno papėdėje? Ar mažiausiai dvi visiškai visiškai nušiurusios bažnyčios su antenomis apkaišytais bažnyčių bokštais?

                Paskutinis taisė Edd; 2020.10.06, 15:49.

                Comment


                  Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                  Tiesa, liūdna, kad mūsų ambicijos visiškai prislopo ir kai 2005-2007 m. atrodė, kad Vilniaus NMC taps Manhetenu, o gavosi tik kažkoks pyrst. Per keliolika metų vos per stebuklą užbaigta Arfa, dar kažkas pakrapštyta kaip sena burė, na ir išstenėtas Kvadrumas. Štai ir viskas iš aukštesniųjų. K18 užstrigo, Teo duobė kiurkso, Hanner laiko chruščiovinę 3 a. griuveną, šalia 30 aukščio vietoje pastatė keliaaukštę nesąmonę... O juk 2001 ar 2005 metais buvome nepalyginamai skurdesni nei dabar, tačiau veržlumo buvo daug daugiau.
                  Šiaip nenustebčiau, kad darbas namie gali tapti labiau ilgalaikiu reiškiniu (nes visiems taip labiau apsimoka) ir biurų paklausa gali apskritai sumažėti. Kas reiks dar mažiau ir žemesnius pastatus.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Parašė index Rodyti pranešimą

                    Šiaip nenustebčiau, kad darbas namie gali tapti labiau ilgalaikiu reiškiniu (nes visiems taip labiau apsimoka) ir biurų paklausa gali apskritai sumažėti. Kas reiks dar mažiau ir žemesnius pastatus.
                    Užtat reiks didesnių būstų (ką ir Lietuvoje NT pardavimai rodo, išaugo individualių namų, kotedžų ir didesnių būtų paklausa), tai NMC tiesiog vietoje biurų daugiau atsiras apartamentų, kitas klausimas, kiek NMC apskritai patraukli vieta gyvenimui, nes tarkim kokioje Arfoje butų taip niekas nešluoja kaip kokioje netoliese esančioje Centro rezidencijoje ar Rinktinės Urban.
                    Paskutinis taisė Lettered; 2020.10.06, 18:53.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                      Užtat reiks didesnių būstų (ką ir Lietuvoje NT pardavimai rodo, išaugo individualių namų, kotedžų ir didesnių būtų paklausa), tai NMC tiesiog vietoje biurų daugiau atsiras apartamentų, kitas klausimas, kiek NMC apskritai patraukli vieta gyvenimui, nes tarkim kokioje Arfoje butų taip niekas nešluoja kaip kokioje netoliese esančioje Centro rezidencijoje ar Rinktinės Urban.
                      Patrauklumą gyventi būtent Arfoje ir apie Konstitucijos pr. mažina Konstitucijos pr. su 7 juostomis ir šviesoforais, kurių reikia laukti visą amžinybę, norint pereiti į kitą gatvės pusę. Kažkaip įtariu, kad greitų sprendimų dėl to nebus.

                      Comment


                        Parašė Edd Rodyti pranešimą

                        Ar mažiausiai dvi visiškai visiškai nušiurusios bažnyčios su antenomis apkaišytais bažnyčių bokštais?
                        Dėl jų man gėda kaip vilniečiui. Kur visi paveldosaugos sargai ir verksniai?

                        Comment


                          Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą
                          Tiesa, liūdna, kad mūsų ambicijos visiškai prislopo ir kai 2005-2007 m. atrodė, kad Vilniaus NMC taps Manhetenu, o gavosi tik kažkoks pyrst. Per keliolika metų vos per stebuklą užbaigta Arfa, dar kažkas pakrapštyta kaip sena burė, na ir išstenėtas Kvadrumas. Štai ir viskas iš aukštesniųjų. K18 užstrigo, Teo duobė kiurkso, Hanner laiko chruščiovinę 3 a. griuveną, šalia 30 aukščio vietoje pastatė keliaaukštę nesąmonę... O juk 2001 ar 2005 metais buvome nepalyginamai skurdesni nei dabar, tačiau veržlumo buvo daug daugiau.
                          NMC (jei imam su Saltoniškėmis) kaip tik labai išsiplėtė, įdomu, kurios kitos 2,8 mln. gyventojų turinčios valstybės 0,5 mln. gyventojų sostinės NMC atrodo geriau? Ne aukštingume juk esmė, o architektūros ir ypač urbanistikos kokybėje. Statosi dangoraižiai Niujorke, Londone dėl gyventojų tankumo ir būsto trūkumo, tokiems retai apgyvendintiems miestams kaip Vilnius reikia ne Europų viduryje autostradų ir sąvartynų, o Paupių, kur ne tik vienas didelis pastatas pastatomas apleistoje teritorijoje, o visa teritorija perstatoma, kur žmonės gyvena, dirba ir pramogauja tame pačiame kvartale ir jis gyvas ne tik viduryje dienos, kai visi eina dienos pietų.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Užtat reiks didesnių būstų (ką ir Lietuvoje NT pardavimai rodo, išaugo individualių namų, kotedžų ir didesnių būtų paklausa), tai NMC tiesiog vietoje biurų daugiau atsiras apartamentų, kitas klausimas, kiek NMC apskritai patraukli vieta gyvenimui, nes tarkim kokioje Arfoje butų taip niekas nešluoja kaip kokioje netoliese esančioje Centro rezidencijoje ar Rinktinės Urban.
                            Arfos problema jos dideliame aukštyje (dėl to patrauklūs tik butai pačiame viršuje, o kiti atvirkščiai - dėl daug gyventojų ir grūdimosi su kaimynais liftuose) ir plačiose gatvėse, parkinguose aplink. Gyventi patogu ne per dideliuose, ne per aukštuose daugiabučiuose su ramiomis gatvėmis ir patogia pėsčiųjų infrastruktūra t.y. kažkame panašiame į Paupį.

                            Kažkas panašesnio (tik labiau ekonominės klasės) panašu atsiras ir NMC į šiaurę nuo Lvovo gatvės.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą

                              Dėl jų man gėda kaip vilniečiui. Kur visi paveldosaugos sargai ir verksniai?
                              Kol konkurentai kyšių nemoka, kad kokį projektą sustabdytų apleistos gamyklos teritorijoje, tol viskas gerai, ir asfaltas senamiestyje, ir parkingai, ir plastikiniai langai, ir terasos stoguose, ir antenos ir t.t.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                Paupys man kaip tik nedatempia iki Talino kai kurių naujų kvartaliukų, pernelyg daug vienodų pastatų Paupyje ir dar tvorelės ar gyvatvorytės kai kur kaip užmiestyje. Tiesiog neretai jaučiasi ne kaip miesto centro dalis, o kaip ramus miegamasis rajonas užmiestyje.
                                Tai kad visiškai nesijaučia, ypač veiksmas aplink aikštę su fontanu, viešąsias erdves prie turgaus ir kino teatro ir t.t. Paupys datempia ir apdeda Talino analogus, nors dar net nėra iki galo užbaigtas (pilną vaizdą matysime 2022 metais).


                                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                Aš gyvenu Vilniuje ir neretai būnu senamiestyje, patarčiau ir tamstai ten kartais apsilankyti, o ne tik žiūrėti į stogus iš toli, iš savo dangoraižio.
                                Panašiau, kad gyveni Taline (parodysiu tau tai, ko netyčia savo mieste „nepastebėjai“), o ne Vilniuje, be to esi pasipūtęs, susireikšminęs „skandinavas“ estas, nes labai panašūs argumentai ir PR'as nuolat sklinda būtent iš jų lūpų (apie tai žemiau).

                                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                Vienas iš lankomiausių objektų Vilniaus senamiestyje iš kitos pusės. Patrupėję, pasilupę fasadai, parūdijusios grotelės, pasikilnoję, sudurti, nedadurti šaligatviai, na ir bomžas dar išlindęs iš už tamsaus kampo... Taip, tai Vilnius, o ne

                                Patarčiau nepersivalgyti per daug vyšnių, nes pilvą suskaus.
                                Cherry picking, suppressing evidence, or the fallacy of incomplete evidence is the act of pointing to individual cases or data that seem to confirm a particular position while ignoring a significant portion of related and similar cases or data that may contradict that position. Cherry picking has a negative connotation as the practice neglects, overlooks or directly suppresses evidence that could lead to a complete picture.Cherry picking can be found in many logical fallacies.
                                Grafiti, sakai? Ne tai, kad ketinčiau paversti temą bjaurių nuotraukų sandėliu, bet kelios puikiai tiks pavyzdžiams iš Talino pateikti.
                                Click image for larger version  Name:	73281hab49t28.jpg Views:	0 Size:	66,0 kB ID:	1830631

                                Click image for larger version  Name:	graffiti-at-tallinns-dock-area-picture-id174604401.jpg Views:	0 Size:	188,8 kB ID:	1830630

                                Click image for larger version  Name:	telliskivi-tallinn-estonia-K4M2CJ.jpg Views:	0 Size:	374,1 kB ID:	1830632

                                Click image for larger version  Name:	graffiti-on-brick-wallat-pohja-puiestee-in-tallinn-estonia-EEYTX4.jpg Views:	0 Size:	368,4 kB ID:	1830629

                                Taline centre bjaurių keverzonių ant pastatų fasadų pavyzdžių galiu per 5 min prirankiot nesunkiai. Pavyzdžiui, štai toks graudus vaizdelis pakeliui į Talino geležinkelio stotį. Atrodo kaip koks Kišioniovas!!! Jei nebūsi užsimerkęs, per vos kelias sek. pamatysi dešimtis ant vos kelių sienų prikeverzotų grafičių ir baisius asfaltinius išbyrėjusius šaligatvius, o tokių vaizdų Eastern European feelingo nestokojančiame Taline yra pilna.

                                Gal Linahalo apylinkes parodyti? Kopli bomžyną? Talino trobų kvartalus (prie autobusų stoties ir kitur)?

                                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                Kaip tau sovietinis parkelis Gedimino kalno papėdėje?

                                Ar mažiausiai dvi visiškai visiškai nušiurusios bažnyčios su antenomis apkaišytais bažnyčių bokštais?


                                Click image for larger version  Name:	depositphotos_66655877-stock-photo-abandoned-olympic-structures-tallinn-estonia.jpg Views:	0 Size:	150,9 kB ID:	1830633

                                Click image for larger version  Name:	tallinn-estonia-entrance-ladder-to-abandoned-city-hall-near-sea-coast-abandoned-entrance-to-city-hall-tallinn-estonia-98980715.jpg Views:	0 Size:	366,8 kB ID:	1830634

                                Kaip tau Miesto rūmai? Kaip tau apleisti sandėliai? Kaip tau sugriuvusios medinės Talino trobos? Scandinavia my ass.... Pažintį su „skandinavija“ galėtum, turėdamas noro, tęst ilgai ir nuobodžiai. Kai kurie vaizdai kiek pagerėjo palyginus su 2014 google street view, bet tokių šaunių vietelių Taline nepristigs dar mažiausiai kelis dešimtmečius į ateitį.

                                Siūlau šios temos nerutuliot, nes pernelyg suteršime dialogą. Talinas mažai kuo skiriasi nuo Vilniaus. Dievo varymas į medį bei saviplaka irgi nekoks laiko praleidimo būdas (su sąlyga, kad nesi estas, todėl mėgaujiesi žemindamas tuos niekam tikusius neskandinaviškus baltus). Prieš 5-10 metų padėtis Vilniuje buvo kur kas blogesnė, nes centrinė valdžia nurėžė Vilniaus biudžetą ir vėl buvo susiformavęs apšiurimas, kilo visos sąlygos jam susidaryti, o tai buvo nematyti nuo priešpaksinių laikų dalykai, tačiau šiuo metu nepastebėti akis draskančio progreso gali tik visiškai nesilankantis Senamiestyje ir centre žmogus. Beje, gal bent mintimis nuolat būdamas Taline nežinojai, tačiau Ramintojos bažnyčia po truputį imta gaivinti, vyksta renginiai, o Aušros vartų restauracijos projektas seniai parengtas ir tam net buvo numatyta skirti lėšų (kodėl darbai nevyksta, galėtų pakomentuoti dirbantys savivaldybėje).
                                Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.10.08, 09:59.

                                Comment


                                  Tai jei jau vyksta bažnyčios gaivinimas brazdinant gitara, tai gal ir antenos bus nuimtos? Bet bene labiausiai patiko Scandinavia my ass , nes netyčia spustelėjęs knopkę, galvojau, kad permetė į Norgę https://www.google.com/maps/@59.4273...7i13312!8i6656
                                  Bet postą užskaityčiau, nes Talinas tikrai ne visur blizga. Tiek, kad tos teritorijos mažesnės, arba kažkur užkištos.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    NMC (jei imam su Saltoniškėmis) kaip tik labai išsiplėtė, įdomu, kurios kitos 2,8 mln. gyventojų turinčios valstybės 0,5 mln. gyventojų sostinės NMC atrodo geriau? Ne aukštingume juk esmė, o architektūros ir ypač urbanistikos kokybėje.
                                    Išsiplėtė, bet manęs asmeniškai, dangoraižisto, netenkina tie nebent kokiam nors Vieviui ar Šalčininkams (na gerai, neutriruosiu, Šiauliams ar Panevėžiui) tinkami viso labo penkiaaukščiai ofisai ir gyv. namai. Ta pati Panama yra 3 mln. dydžio šalis su maža 0,5 mln. sostine, kuri šiuo metu labai išaugo ir su priemiesčiais turi gal jau beveik milijoną gyventojų.

                                    Ten labai daug labai aukštų pastatų ir nors tai gana skurdi šalis, bet bent dangovaizdį turi gražų (gatvės lygy, tiesa, kol kas vaizdelis visai nekoks).
                                    (žiūrėti nuo 4:10, štai kokie pastatai iš principo Vilniaus dydžio mieste).



                                    Pas arabus nemažai šalių po vieną ar kelis milijonus vietinių gyventojų (piliečių) su Kauno ar Vilniaus dydžio miestais, kurie, pristačius dangoraižių kartu su tomis šalimis labai išaugo, nes prigūžėjo imigrantų. Imigrantus pritraukė tiek ir didžiulės statybos, tiek ir tų miestų labai pagėrėjęs imidžas. Dangoraižiai, modernumas, naujumas žmones labai patraukia, tai tampa madinga, kieta, turi tą wow efektą, kurį žmonės fotografuoja, kelia į savo paskyras soc. tinkluose, filmuoja video ir stebisi, žavisi (Niujorko, Singapūro, Dubajaus ir kt. super-miestų efektas).

                                    Manau bent NMC turėjo būtų mūsų Panama, Doha, Kuveitas, o ne dar vieni penkiaaukščiai Šiauliai, dar vienas žemaaukštis Panevėžys, dar vienas keliaaukštis Alytus, tik modernesnis...

                                    Comment


                                      Kuveitas, Šiauliai, Panama, Vievis...well...
                                      Show must go von!

                                      Comment


                                        Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                        Tai jei jau vyksta bažnyčios gaivinimas brazdinant gitara, tai gal ir antenos bus nuimtos? Bet bene labiausiai patiko Scandinavia my ass , nes netyčia spustelėjęs knopkę, galvojau, kad permetė į Norgę https://www.google.com/maps/@59.4273...7i13312!8i6656
                                        Bet postą užskaityčiau, nes Talinas tikrai ne visur blizga. Tiek, kad tos teritorijos mažesnės, arba kažkur užkištos.
                                        Dar vienas cherry picker'is. Vienas namas bet tai kaaai norguma, sakai, o čia kas už 14 metrų: Bergenas, Stokholmas, tikriausiai Skanseno muziejus?
                                        Panašiau į provincialią Astrachanę-Tjmutarakanę, liūdesio kupiną Pinską–Uriupinską ar eilinį užkampų Rytų Europos lygumos Čistožopovskogradą, tad iki Talino Skandinavijos daleko-li toli. Kas nesuprato, yra rusiška daina, kurioje dainuoja „Ar toli iki Talino, ar toli iki Talino, ar toli?“ Eastern Europe Talinui iki Skandinavijos, tiek toli, kiek rusų miestams iki to Talino. Yra ten keli faini projektukai, tačiau jų yra ir Rygoj, Kaune, Lodzej ar kokioj nors Poznanėj, todėl aklas garbinimas, kuris labai paplitęs šiame forume (teko skaityti) atrodo gana kvailokai.

                                        Comment


                                          Parašė dangoraižistas Rodyti pranešimą

                                          Dar vienas cherry picker'is. Vienas namas bet tai kaaai norguma, sakai, o čia kas už 14 metrų: Bergenas, Stokholmas, tikriausiai Skanseno muziejus?
                                          Panašiau į provincialią Astrachanę-Tjmutarakanę, liūdesio kupiną Pinską–Uriupinską ar eilinį užkampų Rytų Europos lygumos Čistožopovskogradą, tad iki Talino Skandinavijos daleko-li toli. Kas nesuprato, yra rusiška daina, kurioje dainuoja „Ar toli iki Talino, ar toli iki Talino, ar toli?“ Eastern Europe Talinui iki Skandinavijos, tiek toli, kiek rusų miestams iki to Talino. Yra ten keli faini projektukai, tačiau jų yra ir Rygoj, Kaune, Lodzej ar kokioj nors Poznanėj,todėl aklas garbinimas, kuris labai paplitęs šiame forume (teko skaityti) atrodo gana kvailokai.
                                          Tu iš Reddit'o ane?
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X