Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\
    Švedijos premjeras atsiprašė dėl „ne visiškai sąžiningo“ elgesio okupuotų Baltijos šalių atžvilgiu
    Publikuota: 16.49
    BNS

    Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, viešintis Švedijoje, sako pirmąkart išgirdęs aukšto šios šalies pareigūno – premjero Fredriko Reinfeldto – atsiprašymą dėl „ne visiškai sąžiningo“ elgesio tuomet okupuotų Baltijos šalių atžvilgiu.
    „Pirmąkart Švedijos premjeras pripažino, kad iki devintojo dešimtmečio pabaigos dešimtojo dešimtmečio pradžios Švedijos valdžia elgėsi ne visiškai sąžiningai okupuotų Baltijos šalių atžvilgiu. Toks atsiprašymas iš Švedijos pusės – labai svarbus“, – BNS telefonu iš Stokholmo pirmadienį sakė A.Kubilius.
    Lietuvos premjeras ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė pirmadienį Švedijoje dalyvauja renginiuose, kurie skirti Baltijos valstybių nepriklausomybės ir santykių su Švedija atkūrimo dvidešimtmečiui paminėti.
    A.Kubilius ir I.Degutienė Stokholme susitinka su Baltijos šalių ir Švedijos parlamentų vadovais, premjerais, Stokholme reziduojančiais Baltijos valstybių ambasadoriais, Baltijos valstybėse reziduojančiais Švedijos ambasadoriais, istorinėmis asmenybėmis iš Baltijos valstybių ir kitais garbingais svečiais.
    A.Kubilius sako, kad susitikimuose su užsienio pareigūnais aptariami „didžiausi rūpesčiai, susiję su padėtimi euro zonoje“, ir politiniai klausimai.
    Premjeras ir Seimo pirmininkė pirmadienį dalyvavo simboliniame „Pirmadienio mitinge“ Normalmstorgo aikštėje. Šis renginys primena prieš du dešimtmečius Švedijos sostinėje surengtus 79 „pirmadienio judėjimo“ mitingus, per kuriuos manifestuota remiant Baltijos valstybių nepriklausomybės siekį.

    Comment


      Niujorko teisėjas atmetė kaltinimus Straussui-Kahnui

      Niujorko teisėjas antradienį panaikino visus kaltinimus lytiniais nusikaltimais, kurie buvo pateikti Dominique'ui Straussui-Kahnui, ir taip užbaigė tris mėnesius trukusią sagą, kurios metu iš posto buvo išverstas vienas įtakingiausių planetos žmonių ir kilo didelis tarptautinis skandalas.
      http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=48872362

      Įdomu, kaip dabar Sarkozy jaučiasi
      Flickr

      Comment


        Tai tegu į postą grąžina, jei kaltinimai atmesti. Bet esamoje situacijoje visi patenkinti - ir tie, kas norėjo Kahną nušalinti, ir pats Kahnas, kad negresia n metų kalėjimo.
        O reitingų agentūros Standard & Poor's vadovas susiprato pasitraukti pats, kol staiga ko nors "neišžagino": http://www.traders.lt/page.php?id=12350 Kad nebūtų jokių netikėtumų, jo vietą užims bankininkas - nuo šiol JAV reitingas tik kils .
        Tuo tarpu kita reitingų agentūra Moody's mažina Japonijos reitingą: http://vz.lt/article/2011/8/24/moody...s_perspektyvos
        Tos reitingų agentūros stambių dėdžių žaisliukai - kai reikėjo, tai geri reitingai buvo suteikti ir vertyb. popieriams, susijusiems su būsto paskolomis. O dabar jau ieško kaltų. Viską bus galima suversti tam "nusidėjėliui", kuris sumažino JAV reitingą. Nenustebčiau sužinojęs, kad Standard & Poor's veiklos tyrimas buvo pradėtas po JAV reitingo sumažinimo - iki tol agentūra juk dirbo gerai .

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Pralinksmino
          Naujoji Lietuvos prezidento sąjungos lyderė K.Brazauskienė: ginsime paprastų žmonių interesus
          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=48307911
          Kažkas komentaruose gerai pastebėjo: "pijoko ir bufetavos sąjunga". Dar tiktų "Lietuvos degradų sąjunga".
          Cirkas išvažiavo, tik pijokas su bufetava pasiliko:


          Rusijoje gyvenantis dizaineris Aleksejus Markinas teigia, kad Kristinos Brazauskienės vadovaujama Lietuvos prezidento sąjunga pavogė jo kurtą logotipą. Ir iš tiesų — panašumas tarp A. Markino vaikų teisių gynėjams kurtos emblemos ir LPS simbolio tikrai nemenkas.
          Už kelių tūkstančių kilometrų esančiame Barnaulo mieste gyvenantis dizaineris teigia, jog LPS neturi teisės naudoti tokį logotipą.
          (...)
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment




            Singapūre faktinis valdančiosios partijos kandidatas po dramatiško balsų perskaičiavimo sekmadienį laimėjo šeštadienį vykusius prezidento rinkimus, kurie atskleidė didelį politinį susiskaldymą šiame turtingame mieste valstybėje.
            Praėjus trims mėnesiams po opozicijos istorinio proveržio per parlamento rinkimus buvęs Singapūro vicepremjeras Tony Tanas buvo išrinktas prezidentu, įgijęs vos 7 269 balsų persvarą per balsavimą, kuriame dalyvavo 2,1 mln. rinkėjų.
            71 metų bankininkas surinko tik kiek daugiau negu 35 proc. balsų - gerokai mažiau negu 60 proc., kuriuos valdančioji Liaudies veiksmo partija (LVP) surinko per visuotinius rinkimus gegužę. Tačiau šis rezultatas partijai buvo prasčiausias per 52 valdymo metus.
            Singapūre dirbantis finansų grupės CIMB ekonomistas Song Seng Wunas teigė, jog šeštadienį vykusios keturių kandidatų grumtynės dėl praktiškai reprezentacinio posto tapo dar vienu ženklu, jog šalies vairas slysta iš valdančiosios partijos rankų. "Tai rodo, kad LVP gniaužtai nebėra tokie tvirti kaip per pastaruosius keturis dešimtmečius", - sakė jis.
            Kandidatai į prezidentus dalyvavo kaip nepartiniai, nes to reikalauja šalies konstitucija, tačiau Tony Tanas daugelio siejamas su LVP, iš kurios jis išstojo tik birželį, pradedamas rinkimų kampaniją.
            Jo artimiausias varžovas - gydytojo išsilavinimą turintis buvęs parlamento narys Tan Cheng Bockas, kalbantis paprastai ir vaizduojantis save eilinių Singapūro žmonių atstovu ir reikalaujantis aiškiai atskirti prezidentūrą nuo vyriausybės, nors pats anksčiau priklausė LVP.
            Prezidentas, renkamas šešerių metų kadencijai, turi teisę blokuoti kandidatų skyrimą į svarbius vyriausybės postus. Šalies vadovas taip pat rūpinasi Singapūro atsargomis užsienyje, kurios šiuo metu vertinamos apie 250 mlrd. JAV dolerių.Įprasti prezidento rinkimai turėjo vykti 1999 ir 2005 metais, tačiau abiem atvejais tinkamu tapti valstybes vadovu buvo pripažįstamas tik vienas kandidatas - buvęs valstybės tarnautojas, artimas LVP, kuris užimdavo postą be konkurencijos.
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment



              Buvęs Latvijos premjeras, dabartinis europarlamentaras Ivaras Guodmanis siūlo Latvijoje įvesti Lietuvoje naudojamą rinkimų sistemą, kai pusė parlamentarų renkami vienmandatėse apygardose, o kita pusė — pagal partijų sąrašus.
              "Dabartinio parlamento paleidimas ir visi pastarieji įvykiai rodo esant būtinybę pereiti prie lietuviškos sistemos, kur pusė parlamentarų renkami tiesiogiai, be partijų sąrašų", — sakė politikos veteranas.
              Anot I.Guodmanio, tokie pokyčiai būtini atsižvelgiant į menką žmonių dalyvavimą politinių partijų veiklose ir žemus partijų reitingus.
              Latvijoje 100 parlamento narių renkami remiantis proporcine rinkimų sistema. Į parlamentą patenka partijų, kurios gauna daugiau nei 5 proc. balsų, kandidatai.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Neblogas "demokratijos plėtros" Irane pavyzdys:
                Izraelis įtariamas fizikų nužudymu
                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Nieko naujo. Dar birželio mėn. pradžioje Algimantas Čekuolis savo laidoje minėjo šias kaip ir karo priemones. Beje, minėta, kad itin retas atvejis, bet kovai prieš Irano branduolinio ginklavimosi programą jėgas sujungė ne tik Izraelio, bet ir JAV bei UK spec. tarnybos. Rusija bei Kinija, kas joms nelabai būdinga, laikosi neutralių stebėtojų pozicijos.
                Beje, 'kariaujama' ne tik žudant fizikus. Sekama, iš kur Iranas perka įrangą, ji slaptai trumpam pagrobiama, padaromi mikro sugadinimai, ir vėl grąžinama. Pasiekus tam tikrą slėgį, jau kelis kartus vamzdeliai ir centrifūgos sutrūkinėjo bei išlakstė į šipulius. Taip pat paskelbiami fiktyvūs neva nelegalūs pasiūlymai pirkti branduolinį kurą ar branduolinio sodrinimo įrangą ar jos komponentus, o susidomėję asmenys slapta suimami ir išgabenami tardyti.
                Tęsinys:


                Irane mirties bausme nuteistas iranietis, nužudęs garsų šalies fiziką. Prokurorai teigia, kad žmogžudystę finansavo Izraelio slaptiji tarnyba, tačiau Izraelis tokių teiginių nekomentuoja.
                Garsų šalyje Teherano universiteto fiziką nužudęs Majidas Jamali Fashis prisipažino dėl žmogžudystės, kurią įvykdė pernai sausį.
                Prokurorai jaunuolį apkaltino detonavus bombą prie mokslininko namų. Jų teigimu, žudiką finansavo Izraelio slaptoji tarnyba Mosadas. Izraelis tokių teiginių nekomentuoja.
                Iranas apkaltino Izraelį ir JAV siekiant sužlugdyti branduolinę programą. Abi šalys nuolat kaltina Iraną mėginant pasigaminti branduolinį ginklą, tačiau Teheranas tai atkakliai neigia.
                Naujienų agentūra IRNA pacitavo teismo atstovą, kuris teigė, jog M.J. Fashis mirčiai nuteistas už didelį sugedimą ir siekį pradėti karą prieš Dievą - tai didžiausi nusikaltimai pagal islamišką teisę.
                Prokurorai teigia, kad žudikas iš Izraelio žvalgybos gavo 72 tūkst. eurų.
                M.J. Fashis turi galimybę per 20 dienų nuosprendį apskųsti.
                Primenama, kad per pastaruosius mėnesius buvo nužudyti net keli Irano mokslininkai.
                Teherano universiteto fizikas Daryoushas Rezaei liepą buvo nušautas prie savo namų Irano sostinėje.
                Shahid Beheshti universiteto Teherane mokslininkas, branduolinės energetikos inžinierius buvo nužudytas praeitą lapkritį, kai tuo tarpu kitas ekspertas Fereydoonas Abbasis sužeistas tą pačią dieną.
                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                Comment



                  Estijos parlamentas pirmadienį per pirmąjį balsavimą perrinko antrai penkerių metų kadencijai šalies prezidentą Toomą Hendriką Ilvesą.
                  Per 101 vietą turinčio parlamento neeilinę sesiją už 57 metų T. H. Ilvesą balsavo 73 deputatai. Kad būtų išrinktas prezidentu jau pirmame rate, iškeltas kandidatas turėjo surinkti mažiausiai 68 balsus.
                  Vienintelis T. H. Ilveso varžovas — 47 metų Europos Parlamento narys Indrekas Tarandas — užsitikrino 25 deputatų palaikymą.
                  Du balsalapiai buvo pripažinti negaliojančiais, o vienas rastas neužpildytas.
                  Estijos prezidento postas yra daugiausiai reprezentacinis, tačiau šalies vadovas taip pat oficialiai vadovauja ginkluotosioms pajėgoms ir gali paleisti parlamentą bei skelbti naujus rinkimus.
                  (...)
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Įdomi Paul Goble kalba, skirta Baltijos šalių nepriklausomybės dvidešimtmečiui:

                    http://www.economist.com/blogs/easte...c-independence
                    20 years of Baltic independence: Home but not dry

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Pralinksmino

                      Naujoji Lietuvos prezidento sąjungos lyderė K.Brazauskienė: ginsime paprastų žmonių interesus
                      http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=48307911



                      Kažkas komentaruose gerai pastebėjo: "pijoko ir bufetavos sąjunga". Dar tiktų "Lietuvos degradų sąjunga".
                      Geras straipsnis ta tema:
                      http://www.lzinios.lt/lt/2011-09-08/...dzi_seime.html

                      "darosi gaila ir apmaudu dėl mūsų rinkėjų, į kuriuos žvelgiama kaip į mulkius. Ir nėra jėgos, kuri įstengtų tai sustabdyti. Viltis, kad žmonės pasimokys iš savo klaidų ir bėgant laikui patys padarys išvadas, pasirodė perdėm optimistiška. Ateina rinkimai, ir jei ne Viktoras Uspaskichas, tada - A.Valinskas. Dabar į šią eilę iš anksto stojo dar ir Kristina Brazauskienė. Tiesą sakant, kai internete perskaičiau, kad ji irgi su savo ką tik įsteigta partija rengiasi ginti "paprastą žmogų", net nepatikėjau, jog tai ne pokštas. Paskui pasvarsčiau ir pagalvojau: o kodėl ne? Viešbutis - "prichvatizuotas", prie jo A.Zuokui padedant suformuotas auksinis sklypas statyboms, dabar šiek tiek galima ir paprastus žmogelius ginti. Pateks ponia Kristina į Seimą, sudarys su ponu Artūru koaliciją ir galės ginti. Gindama, žiūrėk, dar ir padvigubins tai, ką turi.

                      Ką reikėtų padaryti, kad žmonės pagaliau suprastų, jog tokius asmenis nuo valstybės valdymo reikalų derėtų laikyti per patrankos šūvį?"

                      Comment



                        Ar galima teisti už „neteisingą” politiką?
                        Pasaulio politikai išgirdo netikėtą žinią iš Islandijos. Prieš teismą stojo buvęs Islandijos premjeras Geiras Haarde, kuris kaltinamas savo veiksmais ar neveikimu sukėlęs bankų krizę šalyje. Teismo procesas pasaulyje ir pačioje šalyje vertinamas prieštaringai. Ar gali būti teisiamas politikas už savo vykdytą politiką, net jei ji daliai žmonių atnešė žalos?
                        Ar yra „teisinga“ politika?
                        Politikos filosofai iš esmės sutaria, kad politika nėra nei gera, nei bloga, nei teisinga, nei neteisinga. Politika yra tiesiog politika. Vienam žmogui ar žmonių grupei vieni politiniai sprendimai gali būti palankūs, tačiau tuo pačiu kitiems žmonėms jie bus nepalankūs. Todėl politika yra kompromisų paieška. Be to, galima įvairiai traktuoti politinius veiksmus ir gauti įvairių vertinimų. Pavyzdžiui, jeigu apklausime ekonomistus, kaip jie vertina buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės politiką, kai artėjant krizei buvo smarkiai didinamos socialinės išlaidos, tai daugelis sutiktų, kad tai buvo trumparegiški ir pražūtingi veiksmai. Tačiau socialiai pažeidžiami gyventojai patvirtins, kad p. Blinkevičiūtės veiksmai buvo kuo geriausi.
                        Tačiau visuomenė su teiginiu, kad politika yra neutrali nenori sutikti. Žmonių miniai labai greitai tampa aišku, kurie politikai geri, kurie blogi, kokia politika yra teisinga, o kuri ne. Žmonių akyse vieni politikai yra teisingi, o kiti – ne.
                        Visgi tarptautinėje erdvėje politikų teismai vertinami kritiškai ir įtariai. Vyrauja nuomonė, kad demokratinėje valstybėje politikams taikoma tik politinės atsakomybės forma. Jie už savo kadencijos veiksmus atsako per rinkimus. Ar politika tinkama galutinai nusprendžia ne kitų šalių vadovai, ne ekspertai ir net ne mokslininkai, bet šalies rinkėjai. Kitaip nėra aišku, kas galėtų būti tas „objektyvus“ teisėjas, kuris įvertintų ar vakarykštė politika buvo teisinga?
                        Štai Ukrainoje dabartiniai valdantieji nutarė, kad buvusios premjerės Julijos Tymošenko vykdyta politika buvo nusikalstama. Politikė stojo prieš teismą, tačiau kaip ją nuteisti ir už ką? J. Tymošenko kaltinama, kad pasirašė nenaudingą dujų pirkimo sutartį Ukrainai. Bet jeigu ji tos sutarties būtų nepasirašiusi, tai Ukrainai būtų nebetiekiamos dujos ir žmonės nebūtų turėję šildymo – ar tai būtų teisinga politika? Taip klausia teismo kritikai.. Tarptautinė bendruomenė tokį J. Tymošenko teismą laiko susidorojimu, opozicijos represavimu ir jį smerkia.
                        Politikai nėra neliečiamieji
                        Nereikia manyti, kad politikai išvis negali būti teisiami. Gali, ir jie yra teisiami, tačiau ne už politiką, bet už kriminalines, civilines ar administracines veikas, kurios pažeidžia įstatymus. Italijos premjeras Silvio Berlusconi teisiamas už santykius su nepilnamete, buvęs Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas už fiktyvų įdarbinimą, Viktoras Uspaskichas už apgaulingą buhalterijos tvarkymą ir t.t.
                        Sudėtingiau yra su buvusiais diktatoriais, kurie teisinę sistemą priderina prie savo veiksmų, todėl bet kokia jų veikla teisiškai gali būti pateisinama. Buvę diktatoriai dažniausiai apkaltinami nusikaltimais žmoniškumui – tai reiškia, kad jų veiksmai buvo sąmoningai nukreipti susidoroti su civiliais. Irako vadovas Saddamas Husseinas nuteistas už tai, kad įsakė nužudyti daugybę kurdų, Muammarui Gaddafi gresia atsakomybė už susidorijimą su protestuotojais, analogiškai kaip ir Egipto prezidentui Hosni Mubarakui.
                        Ką parodys Islandijos teismas?
                        Grįžtant prie Islandijos įvykio, tai bus įdomus procesas, nes jis gali būti pamoka ir pavyzdys ateičiai.
                        Šiame procese yra daug klausimų, kurių aiškinimasis bus įdomus. Islandijos premjeras kaltinamas už „didžiulį aplaidumą“. Neaišku, kaip bus bandoma išmatuoti tą aplaidumą ir ar bus įrodinėjama, kad tas „aplaidumas“ buvo sąmoningas. Vargu ar kas tiki, kad buvęs premjeras buvo koks nors piktavalis specialiai sumanęs pražudyti Islandijos ekonomiką.
                        Dar viena svarbi aplinkybė ta, kad dabar Islandiją valdo G. Haarde oponentai, kurie nėra abejingi bylos eigai. Jei bylą bus bandoma įtakoti politiškai, tai tokie veiksmai prieštarautų demokratijos principams, kad teisminė, vykdomoji ir įstatymų leidžiamoji valdžios yra atskirtos. Griežtai prieš tokį kišimąsi pasisako ir Europos žmogaus teisių teismas. Ir, galiausiai, neaišku, kaip toli tokie teismai galėtų nuvesti? Ar tai bus bandymas didinti politinių lyderių asmeninę atsakomybe už valdymo padarinius? Ar iš tokios praktikos bus galima mokytis? Ar tai tik teisinis akligatvis? Gal per kitus rinkimus G. Haarde partija laimės rinkimus ir sekdami precedentu nutars iškelti bylą dabartiniams valdantiesiems? Ir taip politikai galėtų teistis be galo, be krašto…
                        Islandija yra nedidelė, bet rimta valstybė su išvystyta demokratija, nepriklausomais teismais, todėl kitos demokratinės šalys žiūri į ją su smalsumu, kaip į partnerę, kurios demokratinė raida turi įtakos kitoms demokratijoms. Teismo už politiką procesas parodys privalumus ir trūkumus ir privers kitus politikus susimąstyti.
                        Kadaise panašiai absoliutūs Europos karaliai žiūrėjo į Liudviko XVI teismą XVIII a. pab. Prancūzijoje.
                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                        Comment



                          Šeštadienį Kaune posėdžiavusi valdančiosios Tėvynės sąjungos — Lietuvos krikščionių demokratų partijos Tautininkų frakcijos Taryba turėjo konstatuoti, kad maža partijos grandis dar labiau aptrupėjo.
                          Frakcija praneša, kad gavus paskutinius duomenis iš skyrių paaiškėjo, jog TS-LKD Tautininkų frakcijoje liko 192 nariai iš 356.
                          Tautininkai birželį nusprendė trauktis iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir paskelbė ketinantys atkurti atskirą politinę jėgą. Atsikurti norintys tautininkai lapkričio pabaigoje planuoja rinktis į steigiamąjį suvažiavimą.
                          Nutraukti veiklą partijoje Tautininkų frakcija nusprendė, kai nesugebėjo įtikinti konservatorių vadovybės atstatyti savo vadovų narystės partijoje.
                          Tautininkai iš TS-LKD trauktis nusprendė protestuodami prieš partijos sprendimą iš jos gretų pašalinti Gintarą Songailą, taip pat sustabdyti Kazimiero Uokos ir Arvydo Radžiūno narystę.
                          TS-LKD partijos Priežiūros komitetas G.Songailą iš partijos pašalino balandžio pabaigoje, kai jis teismui apskundė konservatorių Vilniaus skyriaus sprendimą derėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybėje. G.Songaila anksčiau ne kartą viešai kritikavo partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus veiklą.
                          Iki tol didelės įtakos Lietuvos politiniame gyvenime neturėjusi Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008 metais.
                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                          Comment


                            Patiko zmogaus komentaras delfyje, lieciantis mokesciu (ne)mokejima Graikijoje:
                            Tikrai galima susivemti, kai klausaisi "vyrų", sakančių, kad jais nepasirūpino ir juos nuskriaudė. Normalūs vyrai gyvena savo namuose, tvarko juos pagal savo supratimą. Vyrai įveda savo tvarką. O kas jūs? Kur jūs? Arba pasprukote, arba inkščiate pakampėmis, arba pasislėpę internete viauksite ant visų ir visko kaip senos tarkos. Mazgotės. Kas trukdė ir trukdo susitvarkyti valstybę "teisingai"? Taip kaip jums atrodo teisinga? Norite, atsakysiu? VISAS JŪSŲ "TEISINGUMO" SUPRATIMAS YRA VIEN TIKTAI BOBIŠKAS SUSIRŪPINIMASIS SAVO PAČIŲ SUBINE. VISKAS. JOKIOS VALSTYBĖS JUMS NEREIKIA IR JOKIOS VALSTYBĖS IDĖJOS JŪS NETURITE. JUMS RŪPI JŪSŲ PAČIŲ SUBINĖ. TAŠKAS. Vat ir visas jūsų "teisingumas".

                            TAI JŪS IR ESATE ŠITOS VALSTYBĖ BĖDA.

                            Comment


                              Danai parlamento rinkimuose suka kairėn

                              Dabartinis premjeras, 47 metų Larsas Loekke Rasmussenas, siekia, kad jo centro dešiniųjų mažumos koalicinė vyriausybė būtų perrinkta jau ketvirtai kadencijai iš eilės, tačiau prieš rinkimus darytos apklausos nuolat rodydavo, kad rinkėjų nuotaikos nėra jam palankios.
                              Jeigu L.L.Rasmusseno Liberalų partijos ir Konservatorių partijos vyriausybė pralaimės, baigsis ir didelė populistų - antiimigracinės Danų liaudies partijos (DLP) daryta įtaka.
                              10 metų DLP mainais į paramą parlamente spaudė centro dešiniųjų koaliciją priimti vienus griežčiausių imigracijos ir integracijos taisyklių Europoje.
                              <...>
                              Daugybė apklausų, kurių rezultatai buvo paskelbti trečiadienį, rodė, kad kairiosios pakraipos opozicija, kurią sudaro socialdemokratai, socialliberalai, Socialistų liaudies partija ir raudonieji žalieji, populiarumu aiškiai lenkia vyriausybę ir jos rėmėjus parlamente DLP, krikščionis demokratus ir Liberalų aljansą.
                              P.S. atsibodo butrimiene su sustausku pastoviai matyti atsidarius si puslapi...
                              Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                              Comment


                                Seimas svarstys draudimą įmonėms aukoti partijoms
                                Spėkit, ar sprendimas bus priimtas..

                                Comment


                                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                  Seimas svarstys draudimą įmonėms aukoti partijoms
                                  Spėkit, ar sprendimas bus priimtas..
                                  Po ilgų dvejonių ir laiko švaistymo, kiek galima daugiau, visi vos ne vienbalsiai nubalsuos PRIEŠ
                                  Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                  Comment


                                    Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                                    Po ilgų dvejonių ir laiko švaistymo, kiek galima daugiau, visi vos ne vienbalsiai nubalsuos PRIEŠ
                                    Nieko nepakeistų tas draudimas, patys pagalvokit. Remtų per fizinius asmenis arba iš vis vokeliuose ar čemodanuose. Jeigu kas nors labai nori savo mylimą politinę partiją paremti, jis tai padarys
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Nieko nepakeistų tas draudimas, patys pagalvokit. Remtų per fizinius asmenis arba iš vis vokeliuose ar čemodanuose. Jeigu kas nors labai nori savo mylimą politinę partiją paremti, jis tai padarys
                                      Žinoma, jog tokie sprendimai nieko nepakeis, tik pinigų keliąvimo kryptį. Man atrodo, jog reikia įvesti griežtas ataskaitas už kiekviną veiksmą(pirkimą ir pan.) už kiekvieną tokį veiksmą turėtų būti ataskaitą su išsamiu pinigų panaudojimo tiksliu, perspektyvumo galimybėmis, pinigų kilmės šaltiniu ir pardavėjo duomenimis, kiekviena skiltis turėtų būti labai išsami, kad nepraslįstų jokie niuancai. O tokiu atvėju jeigu pinigų kilmė nebus nustatyta arba kels įtarimų turės būti įšaldyta arba net konfikuota. Gal tokios priemonės labiau primins komunizmo laikus, tačiau jie atstovauja žmonėms, kurie jiems moka pinigus, ir jie turi pateisinti lūkesčius, tačiau kolkas jų intencijos kitokios, ir žmones privalo imtis tokių priemonių.
                                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                      Comment


                                        Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                        Žinoma, jog tokie sprendimai nieko nepakeis, tik pinigų keliąvimo kryptį. Man atrodo, jog reikia įvesti griežtas ataskaitas už kiekviną veiksmą(pirkimą ir pan.) už kiekvieną tokį veiksmą turėtų būti ataskaitą su išsamiu pinigų panaudojimo tiksliu, perspektyvumo galimybėmis, pinigų kilmės šaltiniu ir pardavėjo duomenimis, kiekviena skiltis turėtų būti labai išsami, kad nepraslįstų jokie niuancai. O tokiu atvėju jeigu pinigų kilmė nebus nustatyta arba kels įtarimų turės būti įšaldyta arba net konfikuota. Gal tokios priemonės labiau primins komunizmo laikus, tačiau jie atstovauja žmonėms, kurie jiems moka pinigus, ir jie turi pateisinti lūkesčius, tačiau kolkas jų intencijos kitokios, ir žmones privalo imtis tokių priemonių.
                                        Problema ne kur tie paaukoti pinigai išleidžiami, o tame, kad juos, partijos priima privačioms kompanijos naudingus įstatymus. Geriausia būtų apskritai uždrausti betkokį partijų rėmimą iš neaiškių šaltinių, o skirti pinigus iš valstybės biudžeto.

                                        Comment


                                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                          Problema ne kur tie paaukoti pinigai išleidžiami, o tame, kad juos, partijos priima privačioms kompanijos naudingus įstatymus. Geriausia būtų apskritai uždrausti betkokį partijų rėmimą iš neaiškių šaltinių, o skirti pinigus iš valstybės biudžeto.
                                          Geriausias prevencinis būdas yra, kaip ir minėjai, uždrausti aukas, tačiau ar tiki, kad bus priimtas sprendimas uždrausti finansinę paramą. Šiuo atvėju reikia tikėtis, jog partijos arba bent atskiri asmenis priims sprendimą leidžianti bent kiek numatyti politinės veiklos kryptys ir tokiu būdu mėgint priešintis "trečiąjai valdžiai".
                                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X