Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad ir paties citatos iš to paties šaltinio , nieko naujo nepateikei. Kokį radau šaltinį, tokį pacitavau. Jeigu jis nepatinka, nesutinki, pateik geresnį, tada bus galima kalbėti.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2013.05.13, 14:37.

    Comment


      Mano citatos buvo skirtos to šaltinio patikimumui parodyti. Nes ten ne tai, kad patinka/nepatinka, ten gryni ligonio kliedesiai.

      Tiesą sakant, visas šitas diskusijos puslapis yra kliedesiai ir jų aptarimas, gal moderatoriai galėtų perkelti į atitinkamą temą, jeigu tik tokia egzistuoja.
      Paskutinis taisė balietis; 2013.05.13, 14:44.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        ES dešrelių standarto "ant greičio" rasti neišėjo, palieku tą darbą oponentams.
        ES standartas reikalauja ant glaistytų sūrelių tepti ne šokoladą, o šūdą.
        Minimą standartą susiraskit patys, oponentai
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Tęsiame apie sovietmečio maistą . Pieniškų dešrelių palyginimas:
          Atvaizdas
          Bent jau šaltinį galėtum nurodyti. Na pvz paimi http://www.sanitex.eu/desreles-sarde...id=436&cntr=LT ir matai sudėtį. Aišku jeigu nori fuflo, tai Lietuvoje gali gauti ir fuflo. Pasirinkimas tavo.
          Kiauliena, jautiena, vanduo, lašiniai, druska, prieskoniai (baltieji pipirai, muskatas, kardamonas), cukrus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E 450, pieno milteliai 0,01 %, konservantas E 250.
          O kol nėra tavo nurodyta šaltinio, neaišku iš kur tas tavo palyginimas paimtas.
          Paskutinis taisė bebop; 2013.05.13, 17:42.
          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

          Comment


            Tema vertetu pervadinti i " Tema apie desreles"

            Gal kas galetu prisiminti kokie dziaugsmai buvo tarybine armija arba medicina, kad ir stomatologija? Vis idomiau butu, negu 15 puslapiu apie sasyskas malti suda (is ko jos ir padarytos, dabar ar tada).
            When a man lies, he murders some part of the world

            Comment


              Apie šiuolaikinio maisto, tame tarpe dešrelių kokybę liudija vienas faktas - šiuolaikiniai maisto fabrikai neturi jokių atliekų.

              Comment


                Parašė balietis Rodyti pranešimą
                Lietuva matino ne tik save, bet ir Leningrado miestą, galbūt todėl
                parduotuvėse laisvai būdavo tik galvijų kanopų (liaudyje vadinamų "Brežnevo basanožkėm").
                Užtai dabar tos "basanožkės" sueina į visas dešras ir dešreles kaip "mechaniškai atskirta kiauliena/jautiena" ir t.t.
                Beje, visai gera šaltiena gaudavosi iš tų basanožkių jei mėsos kazkiek dadėti

                Comment


                  Parašė balietis Rodyti pranešimą
                  Kiek čia buvo praėję laiko nuo visos TSRS užsėjimo kukurūzais? Spėju, nelabai daug, nes prie draugo Chruščiovo.

                  Kol Briuselio pusgalviai aiškino vištoms, kokius kiaušinius dėti, 1962 metų pavasarį tarybiniame rojuje ėmė trūkti duonos, teko pirkti grūdus iš užsienio. Likus pusantro mėnesio iki Al1 nuskanuoto straipsnio, gegužės pabaigoje, "darbo liaudies prašymu" pabrango mėsa ir sviestas, o darbo dienos norma darbininkams padidėjo trečdaliu. Birželio 1-2 d. Novočerkasko elektrolokomotyvų (ar kažko panašaus) gamykloje kilo maištas, žuvo 24 žmonės. Kažkodėl "Komunistinis rytojus" apie tai nerašė, bet užtat nagrinėjo Europos vištų dėslumą.
                  Al1 domisi geležinkelių istorija, tai gal galėtų daugiau papasakoti.
                  Kad ir kiek besispjaudytum, tačiau nurodinėti vištoms, kiek kiaušinių jos turi sudėti ir nurodinėti kiek kolūkiui reikia pasėti kukurūzų yra ne vienas ir tas pats.
                  O grūdų ėmė trūkti ir dėl sausros.
                  Kainos padidėjo? Tai juokinga, lyginant su tuo, kaip ir kiek jos auga prie kapitalizmo.
                  Štai išėjo Lietuvoje žmonės į mitingą 2009 sausio 16 ir kuo tai baigėsi? Savi šaudė į savus. Vakaruose darbininkų sušaudymai vyko nuolat ir ne po vieną kasmet tais laikais (60-aisiais). Garantuoju, kad Novočerkaske krizė buvo sukurta dirbtinai penktakolonininkų, kurie prie Chruščio (kai kas sako, kad Perlmuterio - tokia jo tikroji pavardė) vis labiau skverbėsi į valdžios aparatą.


                  Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                  Tiesiog verkti norisi, kaip tada buvo gerai, o dabar blogai... be grikių...
                  Tai čia tu virkauji. O aš nematau jokių priežasčių lieti ašaras.

                  Eilinė propagandos dozė, nors ir atmiešta tikrais faktais.

                  Iš viso tai geriausia vieta čia:

                  O jei ir šneka, tai galima tuos šnekėtojus pasodint. Gerai žinomas (ir iki šiol galiojantis, tik kad su numeriu pakeistu) BK straipsnis už šmeižtą būtent tam ir buvo skirtas: kad už esą nepagrįstą kritiką galima būtų pasodinti kiekvieną, kas prasižios apie kokius nors valdiškus nusikaltėlius: juk jei teismas neįrodė, tai galima pasodinti ir viskas.
                  Kažkaip primena šiuos laikus. Ar kas pasikeitė?

                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Buvusiuose kolūkiuose DDT (dustas) ir PCB naudojome tonomis ir visi buvome laimingi. ("Pesimistas yra gerai informuotas optimistas")
                  Dabar irgi pila. Ir visiškai nereiškia, kad jei mažesnį kiekį, tai mažiau ir teršia. Reikia žiūrėti ir į chemikalų savybes.

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                    Tikrų kokybiškų produktų taip pat didelis pasirinkimas kaip niekad, tiesiog pasikeitė žmonių požiūris, niekas nebenori išleisti pusę atlyginimo maistui, todėl perka pigius produktus.
                    Tarybiniais laikais maisto produktai buvo natūralūs ir kur kas mažiau chemijos juose buvo, net štai žmonės tikrai neišleisdavo net pusės algos maistui. Aišku, jei norėjo ryti ikrus, skilandžius ar tortus, tai ir algos būtų nepakakę. Bet ir dabar nepakaks. Kaip ir kasdien maitintis restorane (MCdonaldso tipo šėryklos nėra restoranai).
                    Dabar žmonės perka pigius produktus, nes net ir jiems įsigyti daug kam neužtenka pinigų.

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Na kas jau kas, bet ledai šiais laikais yra nepalyginamai geresni, nei Sovietiniais laikais. Tiesiog tais laikais, būdami vaikai, džiaygėmės, kad IŠVIS tėvai nupirkdavo (arba duodavo 20 kapeikų) ledų. Su sąlyga, kad jų dar būdavo antroje dienos pusėje. O jeigu būdavo glaistytų šokoladu, tai išvis rojus. Koks skirtumas, kiek jie buvo tikrai geri ir skanūs. Buvo skanu, nes kitokių nebuvo.

                    Reiktų skirti produkto kokybę nuo gražių prisiminimų ir nostalgijos. Man irgi nostalgiją kelią kažkada tėvų vairuotas VAZ 2107... ech "gera mašina" buvo. Norėčiau dabar tokį pavairuoti. Nors objektyviai suvokiu, kad net koks nudrožtas kibiras šiais laikais yra nepalyginamai geresnis už tą NAUJĄ "Septintuką" tais laikais.

                    Tiek ledai, tiek maistas, tiek gėrimai šiais laikais yra NEPALYGINAMAI geresni visomis prasmėmis. Net nekalbu apie top of the range ir premium prekes, o viso labo mid-range. Su Tarybinių laikų produkcija galima lyginti nebent value segmento prekes, kaip Optima Linija ar panašius. Skirtumas tik tas, kad tais laikais dėl tokių prekių reikdavo pastovėti eilėse.
                    Taip, septintukas tikrai nepalyginamas su vakarietišku automobiliu, jei juos skiria 20 metų...
                    O dėl ledų tu visiškai nusiskiedi. Tiesiog varai visišką nesąmonę. Kaip jau ne kartą siūliau, nueik pasiskaityti standartų ir palygint juos su tuo, ką rašo ant pakuočių dabar. Vieną tokių maisto produktų standartų pavyzdį pateikė Senasnamas.


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    O lietuviškų sūrelių sovietmečiu ar apskritai buvo?

                    Išvada yra paprasta: šiais laikais maistas yra geresnis, jo kokybė geriau kontroliuojama, jo yra daugiau ir, be abejo, nepalyginamai didesnis pasirinkimas.

                    Ir tai ne lozungai, o realybė. Lozungai yra tada, kai kalbi apie kažkokiu indelius, kas tik patvirtina, kad tau skanūs buvo ne patys ledai, bet tiesiog gražūs vaikystės prisiminimai. Aš irgi pamenu, kaip eidavom su pusbroliu karštą vasaros dieną pirkti glaistytų ledų. Kokia būdavo laimė, kai jų dar būdavo (dažnai ir nebebūdavo) ir kokie jie buvo žiauriai skanūs. Dabar jų tikriausiai net į burną nenorėčiau dėti, nes pripratau prie kur kas geresnių ledų, kurių aliu rinktis bent iš kokio 100 rūšių.
                    Sovietmečiu sūreliai tikrai buvo. Taip, jie nebuvo kasdienis produktas ir kasdien parduotuvėse nebuvo įmanoma rasti. Bet dabartiniai yra visiškas chemizuotas šūdas. O dabartinis paprastas sūrelis su vanile ar razinom (100 gr.) savo skoniu ir konstistencija nėra tas pas sūrelis, kurių nuolat būdavo tarybiniais laikais.

                    Prisiminimai yra viena, o faktai sako ką kitą. Dar kartą kartoju, eik skaityti standartų ir lygink juos su dabartine produktų sudėtimi.
                    Šiais laikais maistas yra tik mikrobiologiškai švarenis. Bet vėlgi, visagalės chemijos dėka. Tačiau už tai mokame savo sveikata. Kur kas geriau apsitriesti kartą ar du per metus, nei mintant chemija tapti susirgti chroniška liga ar vėžiu.

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      TSRS, bent jau LTSR, mėsos buvo perteklius, todėl galėjo jos visur kišti kiek tik nori, ir tai dar pusę reikdavo išmesti. Dabar mėsa brangi, gali dešreles tokias pagaminti be problemų, bet vis tiek nepirksi, nes per brangu. Beto ir skonio receptoriai žmonių pasikeitę, iš daug mėsos pagamintos dešrelės nebeskanios daugumai.
                      http://iq.lt/media/2011/06/DGR_snipai_20110605.jpg
                      Skonio receptoriai atbukinti chemijos. Ir tame nieko gero nėra. Gera mėsa brangi, nes masiškai gyvulių niekas neaugina taip, kad mėsa būtų gera. O kai nėra masinės gamybos, tai ir kaina išauga. Tuo tarpu auginant chemizuotai galima gauti didesnius pelnus.

                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                      Aš galiu daugiau pacituoti, tai tada susidarys tikslesnis vaizdas apie to "nepriklausomo mitybos ir kulinarijos atstovo" adekvatumą:
                      Toliau aprašomas mūsų valdininkų sąmokslas su maisto prekių tinklais, kuris Lietuvos ūkininkų rėmimo ES pinigais būdu naikina mūsų Lietuvėlę.
                      Dar ten yra nebloga teorija, kad Tarybų valdžią mes visi mylėjom ir garbinom dėl tuo metu valgomo maisto, o dabartiniai mūsų politikai ir toliau manipuliuoja mūsų sąmone per maisto produktus.


                      Gal būtų galima pateikti normalų šaltinį, kur būtų aprašyti šių dienų ES standartai pieniškoms dešrelėms, jeigu tokie išvis egzistuoja?
                      ES nėra dešrelių standartų. Tačiau tai esmės nekeičia. Tarybiniais laikais chemijos, išskyrus salietra, mėsoje nebuvo; visa kita sudėtis buvo griežtai reglamentuota. O dabar būtent chemijos kiekius ir reglamentuoja ES aktai, visa kita - dėk ką nori.

                      Sąmokslas yra, Lietuva naikinama ir tik tie, kam visiškai chemizuotais maisto produktais sudžiovintos smegenys to nemato. Ne veltui Grybauskaitė gavo apdovanojimą iš ES - planas už Lietuvą be lietuvių įgyvendinamas labai sėkmingai.


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Beabejo, kad yra, bet ji brangi. Svarbu, kad gali rinktis, ką ir už kiek valgyti.
                      NĖRA. Net ir brangi mėsa nereiškia, kad ji su minimaliu chemijos kiekiu.

                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                      Lietuva matino ne tik save, bet ir Leningrado miestą, galbūt todėl
                      parduotuvėse laisvai būdavo tik galvijų kanopų (liaudyje vadinamų "Brežnevo basanožkėm").
                      Nepaisant to mėsą valgiau beveik kasdien. Nors niekas šeimoje nebuvo nei direktorius, nei partinis, nei prekybininkas...


                      Parašė bebop Rodyti pranešimą
                      Aišku jeigu nori fuflo, tai Lietuvoje gali gauti ir fuflo. Pasirinkimas tavo.
                      O kodėl valstybė turi leisti kažkam gaminti fuflo ir jį kišti pirkėjams?

                      Comment


                        Parašė balietis Rodyti pranešimą
                        Kiek čia buvo praėję laiko nuo visos TSRS užsėjimo kukurūzais? Spėju, nelabai daug, nes prie draugo Chruščiovo.

                        Kol Briuselio pusgalviai aiškino vištoms, kokius kiaušinius dėti, 1962 metų pavasarį tarybiniame rojuje ėmė trūkti duonos, teko pirkti grūdus iš užsienio. Likus pusantro mėnesio iki Al1 nuskanuoto straipsnio, gegužės pabaigoje, "darbo liaudies prašymu" pabrango mėsa ir sviestas, o darbo dienos norma darbininkams padidėjo trečdaliu. Birželio 1-2 d. Novočerkasko elektrolokomotyvų (ar kažko panašaus) gamykloje kilo maištas, žuvo 24 žmonės. Kažkodėl "Komunistinis rytojus" apie tai nerašė, bet užtat nagrinėjo Europos vištų dėslumą.
                        Al1 domisi geležinkelių istorija, tai gal galėtų daugiau papasakoti.
                        Novocerkeske gaminami buvo N-8 (Novocerkesko astunasis). Maista malsino VV (vidaus daliniai) ir vienas pechotos pulkas panaudoti buvo ir tankai T-55. Buvo atsisakiusiu saudyt i civilius. Po maisto N-8 buvo pervadintas i VL-8 (Vladimir Lenin)

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                          O kodėl valstybė turi leisti kažkam gaminti fuflo ir jį kišti pirkėjams?
                          Spėju todėl, kad gyvename laikais, kuomet žmonės turi teisę rinktis nepatinka - nepirk. Niekas su ginklu prie galvos neverčia tokių pirkti. Jeigu tokios fuflelės egzistuoja rinkoje, tai reiškia, kad yra paklausa. Tikriausiai kokie benamiai, skurstantys ir pensininkai. Pastarieji iš viso galėtų mažiau valgyti - ilgiau ir sveikiau gyventų. O dabar vaikšto kaip taukų maišai.
                          Paskutinis taisė bebop; 2013.05.13, 20:26.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            Parašė bebop Rodyti pranešimą
                            Spėju todėl, kad gyvename laikais, kuomet žmonės turi teisę rinktis nepatinka - nepirk. Niekas su ginklu prie galvos neverčia tokių pirkti. Jeigu tokios fuflelės egzistuoja rinkoje, tai reiškia, kad yra paklausa. Tikriausiai kokie benamiai, skurstantys ir pensininkai. Pastarieji iš viso galėtų mažiau valgyti - ilgiau ir sveikiau gyventų. O dabar vaikšto kaip taukų maišai.
                            Tai yra visiška nesąmonė. Nes pasirinkimo NĖRA. Viskas yra fuflo, nes būtent jo gamyba ir prekyba generuoja didžiausius pelnus. Paklausia ir pasiūla tik mulkiams migla į akis.
                            Užteks čia apie maistą. Grįžtame prie muzikos ir sekso. Kas sakė, kad jo TSRS nebuvo? O ar jankyne dainuojant ne angliškai galima buvo tapti žvaigžde???

                            Seksas ir nanajų psichodelinė popsūcha.

                            Paskutinis taisė Al1; 2013.05.13, 20:36.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              Tai yra visiška nesąmonė. Nes pasirinkimo NĖRA. Viskas yra fuflo, nes būtent jo gamyba ir prekyba generuoja didžiausius pelnus. Paklausia ir pasiūla tik mulkiams migla į akis.
                              Pasirinkimas YRA. Klesti ekologiškų ūkininkų turgeliai (bent didmiesčiuose).

                              Comment


                                Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                                Pasirinkimas YRA. Klesti ekologiškų ūkininkų turgeliai (bent didmiesčiuose).
                                Plius reikia paminėti, kad aukštesnių kainų šiuose turgeliuose nelabai reikia bijoti, nes, norint pasijausti sočiam, naturalesnio produkto reikia suvalgyti mažiau už chemizuotą.

                                Comment


                                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                  Plius reikia paminėti, kad aukštesnių kainų šiuose turgeliuose nelabai reikia bijoti, nes, norint pasijausti sočiam, naturalesnio produkto reikia suvalgyti mažiau už chemizuotą.
                                  Seniai pastebėjau. Pavyzdžiui, Kaune Senamiestyje, šeštadienį būna eilės didžiausios nuo 5 valandų ryto...

                                  Comment


                                    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                                    Seniai pastebėjau. Pavyzdžiui, Kaune Senamiestyje, šeštadienį būna eilės didžiausios nuo 5 valandų ryto...
                                    Xa xa - visai kaip sovietu laikais ane? Ir visai kaip anais laikais - stovi eileje ir nezinai - ar uzteks arne...
                                    Taigi, pasiula naturalaus produkto beveik nepakito. Tiesiog anais laikais beveik nebuvo gaminamas su##s, dabar vadinamas paklausiu maistu

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Seksas ir nanajų psichodelinė popsūcha.

                                      Youtube video
                                      Geras klipas
                                      Vaizdas iš kultinio 1968 m. filmo "Miestas ir daina", ten Edita Pjecha dar dainuoja. Šoka vienas iš nedaugelio, bet geras Leningrado miuziklo kordebaletas. Ech, 60-ieji...

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Kad ir kiek besispjaudytum, tačiau nurodinėti vištoms, kiek kiaušinių jos turi sudėti ir nurodinėti kiek kolūkiui reikia pasėti kukurūzų yra ne vienas ir tas pats.
                                        O grūdų ėmė trūkti ir dėl sausros.
                                        Kainos padidėjo? Tai juokinga, lyginant su tuo, kaip ir kiek jos auga prie kapitalizmo.
                                        Štai išėjo Lietuvoje žmonės į mitingą 2009 sausio 16 ir kuo tai baigėsi? Savi šaudė į savus. Vakaruose darbininkų sušaudymai vyko nuolat ir ne po vieną kasmet tais laikais (60-aisiais). Garantuoju, kad Novočerkaske krizė buvo sukurta dirbtinai penktakolonininkų, kurie prie Chruščio (kai kas sako, kad Perlmuterio - tokia jo tikroji pavardė) vis labiau skverbėsi į valdžios aparatą.




                                        Tai čia tu virkauji. O aš nematau jokių priežasčių lieti ašaras.



                                        Eilinė propagandos dozė, nors ir atmiešta tikrais faktais.

                                        Iš viso tai geriausia vieta čia:



                                        Kažkaip primena šiuos laikus. Ar kas pasikeitė?



                                        Dabar irgi pila. Ir visiškai nereiškia, kad jei mažesnį kiekį, tai mažiau ir teršia. Reikia žiūrėti ir į chemikalų savybes.
                                        Aha, gavai pylos nuo valdžios, kad neatlieki darbo - neatsakei į visus pranešimus šioje temoje, tai dabar stengiesi atsigriebti. Nepilną algą gavai?

                                        Comment


                                          Tavo mentoriai iš Akmenų gatvės liepė parašyti šį provokacinį pranešimą?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X