Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Na, ir pagaliau oficialus pranešimas apie Indų investiciją Lietuvoje Ūkio ministerijos tinklapyje:


    Liepos mėnesį – nauja investicija
    Indijos kompanija „Ideal Invent Technologies Pvt Ltd“, besispecializuojanti informacinių technologijų (IT) bankininkystės srityje, ketina Lietuvoje steigti Mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros (MTTP) centrą. Liepos viduryje kompanija pasirašė ketinimų protokolą su Ūkio ministerija.

    „Ideal Invent Technologies“ centras Vilniuje pradės veiklą jau šiemet. Planuojama, kad jis įsikurs „Saulėtekio slėnio“ mokslo ir technologijų parke. Per 3 metus įmonėplanuoja investuoti 3,4 mln. litų ir sukurti 110 darbo vietų.

    „Džiaugiuosi, kad pavyko pritraukti paslaugų centrus ne tik iš JAV ir Jungtinės Karalystės, bet ir iš Indijos, kur informacinių technologijų firmos sparčiai auga. Jau nebe pirma užsienio investicija į mūsų šalies paslaugų sektorių rodo, kad esame pajėgūs pasiūlyti ir siūlome pasaulinėms korporacijoms puikius specialistus ir aukštos pridėtinės vertės paslaugas“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

    „Mes vertiname esamus puikius infrastruktūros pajėgumus ir potencialių darbuotojų kompetenciją. Esame tikri, kad tai padės mums sukurti stiprų paslaugų teikimo modelį, orientuotą į kokybišką ir efektyvų Europos bankų ir finansinių institucijų aptarnavimą iš Lietuvos. Daugiausia dėmesio skirsime tyrimams ir veiklos plėtrai, produkto „B-Saas“ užbaigimui ir kitiems produktams, kurie bus diegiami iš Lietuvos visai Europai ir Centrinei Azijai“, – sako ketinimų protokolą pasirašęs „Ideal Invent Technologies“ vadovas Premkumaras Bhagwatsaranas.

    Įsteigtas centras teiks paslaugas bankams, finansinių paslaugų ir draudimo bendrovėms. Centras padės teikti paslaugas Vakarų ir Rytų Europoje. Svarbiausia centro užduotis bus tobulinti „Payment Grid“ sistemą, kuri leis daugiau nei keturiasdešimties šalių bankams dalyvauti vietinių mokėjimų sistemoje. Ši sistema bus „B-SaaS“ produkto dalis. Visos tyrimų ir vystymo veiklos, susijusios su „B-Saas“ produktu, įskaitant lokalizuotų vartotojo sąsajų tam tikroms šalims sukūrimą, iš anksto paruoštų procesų bei verslo analitikos bankams parengimas bus vykdomas centre, Vilniuje.

    Remiantis pasauline tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų baze „FDiMarkets.com“, 2010 m. pirmą pusmetį paskelbta apie 14 tiesioginių užsienio investicijų projektų įgyvendinimą Lietuvoje, remiantis kuriais užsienio kompanijos preliminariai numato investuoti 1,45 mlrd. litų ir sukurti daugiau nei 1 500 darbo vietų. 2009 metais į Lietuvos rinką žengė 28 užsienio investuotojai, kurie investavo daugiau nei 3,5 mlrd. litų (1 mlrd. eurų) ir sukūrė 5 300 naujų darbo vietų.

    Jungtinės Karalystės įmonė „Barclays Group“ Vilniuje įsteigė pasaulinį informacinių technologijų centrą. JAV medicinos įrangos gamintoja „Moog Medical“ pradėjo plėtoti medicinos įrangos gamybos, paslaugų ir tyrimų bei eksperimentinę veiklą Lietuvoje. Pasaulinė ventiliacinių sistemų gamybos grupė Švedijos kompanija „Systemair“ planuoja atidaryti naują vėdinimo įrangos gamyklą Ukmergėje, Ispanijos „Gruppo Sopena“ numato atidaryti aliuminio detalių gamyklą Alytaus pramoniniame parke, o pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketina steigti savo pasaulinį paslaugų centrą Lietuvoje. Taip pat viena iš pasaulio naujų technologijų lyderių korporacija IBM ir Lietuvos Vyriausybė yra pasirašiusios ketinimų protokolą dėl jungtinio mokslinių tyrimų centro steigimo Lietuvoje.

    Comment


      #62
      Šiaip įdomus pastebėjimas. Ideal Invent puslapyje jau nurodytas ir adresas Lietuvoje (be jų dar 3 adresai, kurių du Bangalorėje, Indijoje ir vienas Stokholme, Švedijoje).
      http://www.idealinvent.com/company.htm

      Šiaip labai gerai, kad investuoja IT kompanijos. Ne tik dėl tiesioginės naudos, bet ir dėl kuriamo įvaizdžio. Žinojimas, kad "toje šalyje tinkama aplinka IT centrui" yra be galo didelis pliusas. Jei ateis ir IBM, o vėlia gal ir EMC, tai kitų didelių žaidėjų atėjimas bus tik laiko klausimas.
      Paskutinis taisė John; 2010.07.25, 04:07.

      Comment


        #63
        Štai ką radau:


        Roshen to invest 8 million euros in Lithuanian factory
        The Roshen Confectionary Corporation, one of the largest confectionary producers in Ukraine, plans to invest EUR 8 million, including EUR 3.2 million in 2010, in its Klaipeda confectionery factory (Lithuania).

        These assets will be directed at purchase and installation of new improved equipment for caramel production and at the improvement of the factory's power supply system.

        It is assumed that after the modernization, the output capacity of the Klaipeda confectionery factory will rise to 1,290 tonnes of products per month.

        The corporation expects that confectionary products produced by the Lithuanian factory will go on sale on the European markets in March 2011.

        Comment


          #64


          Į Klaipėdos konditerijos fabriką „Roshen“ - apie 8 mln. eurų investicijų
          Ukrainos konditerijos korporacija „Roshen“ į jai priklausantį Klaipėdos konditerijos fabriką, dabar vadinamą „Roshen“ vardu, šiemet investuos 3,2 mln. eurų.

          Tai pirmasis investicijų į šią įmonę etapas. Iš viso į jos plėtrą bus investuota apie 8 mln. eurų. Šios lėšos bus panaudotos perkant ir įrengiant modernias saldainių gamybos technologijas, taip pat racionaliau naudojant energetinius išteklius.

          Pasak pranešimo, po Klaipėdos įmonės modernizavimo gamybiniai pajėgumai išaugs iki 1290 tonų per mėnesį. Iš uostamiesčio konditerijos įmonės produkcija į ES rinkas pateks nuo 2011 kovo mėnesio.

          Ukrainos konditerijos korporacija „Roshen“, 2006 metais Lietuvoje įsigijusi bendrovę „Klaipėdos konditerija“, 2007 metų pradžioje investavo 720 tūkst. eurų. Nuo 2007 iki 2010 metų gamybiniai pajėgumai per mėnesį išaugo nuo 80 iki 300 tonų.

          Comment


            #65
            Į Lietuvą įžengė naujas suomių bankas
            Lietuvos verslui per vargus bandant pasiskolinti iš šalyje jau veikiančių bankų, su jais konkuruoti pradeda naujas rinkos žaidėjas. Suomijos „Pohjola bank Oyj“ bankas oficialiai žengė į Lietuvą – antradienį užregistruotas šio banko Lietuvos filialas, pranešė vz.lt

            Portalas cituoja Registrų centrą, kuris skelbia, kad filialas užregistruotas Vilniuje, Konstitucijos pr. 7, jam vadovauja Erika Jakimonytė, anksčiau dirbusi „Nordea Bank Lietuva“ Vilniaus regiono verslo bankininkystės vadove.

            „Pohjola bank Oyj“ Lietuvoje jau kurį laiką turi ir antrinę įmonę - „Pohjola Finance“. Taip pat veikia lietuviška banko interneto svetainė. Suomiai dar pernai pranešė, jog planuoja atidaryti skyrius Baltijos šalyse ir teikti paskolas verslo klientams.

            Comment


              #66
              Biodyzelinas liesis šalia Marijampolės
              Marijampolės verslininkai kuria planus šalia miesto pastatyti atliekų perdirbimo įmonę, gaminančią biodyzeliną, nors kai kurios panašios įmonės užsienyje jau bankrutuoja. O vietos gyventojai baiminasi dėl padidėsiančio aplinkos užterštumo.

              Jau kitais metais netoli Marijampolės turėtų iškilti nauja įmonė, kurioje numatyta perdirbti įvairias atliekas ir gaminti biodyzeliną. Perdirbtinas atliekas sudarys biomasė - nušienauta žolė, krūmokšniai, medžių šakos, šiaudai, taip pat iki šiol niekur neperdirbamas automobilių vidaus apdailos plastikas, apmušalų medžiagos, net korpusinių baldų detalės.

              Šiuo metu rengiami teritorijos, kurioje bus statoma perdirbimo įmonė, detalieji planai. Iki metų pabaigos tikimasi užbaigti rengti visus dokumentus, o ateinančiais metais - ir pastatyti pačią gamyklą.

              Preliminariais skaičiavimais, įmonės statyba turėtų kainuoti apie 20 mln. litų. Naujojoje įmonėje numatoma per valandą pagaminti nuo 500 iki 1 tūkst. litrų biodyzelino.

              Comment


                #67
                Kaune - moderniausia Baltijos šalyse skalbykla
                Penktadienį Kaune UAB "Foritas" atidaro naują higienos fabriką, į jį investuota apie 10 mln. litų. Viena moderniausių Europoje skalbyklų orientuosis į eksportą - paslaugas siūlys Skandinavijos ir Didžiosios Britanijos viešbučiams bei restoranams, rašo „Verslo žinios“.

                Pasak Gedimino Mikulėno, UAB "Foritas" direktoriaus ir savininko, plyname lauke iškilusi skalbykla yra išskirtinė dėl taikomų technologijų. G. Mikulėno teigimu, "tai skalbykla be garo. Europoje tokios yra tik trys - Austrijoje, Lenkijoje ir mūsiškė. Beje, Lietuvos skalbykla - didžiausia".

                Skalbyklos įranga itin ekologiška: energijos sutaupoma apie 20 proc., o vandens sunaudojama beveik 10 kartų mažiau nei įprastoje skalbykloje. Paprastai 1 kg skalbinių išskalbti sunaudojama 30 litrų vandens, o naujojoje "Forito" skalbykloje - tik iki 3,5 litro.

                "Foritas" skalbimo versle ne naujokas, jame sukasi nuo 1995 metų. Tačiau iki šiol paslaugas teikdavo tik Lietuvoje. Mikulėnas. Jis skaičiuoja, kad net ir pridėjus transportavimo išlaidas apsimokės vežti skalbinius skalbti į Lietuvą. Jau nuo kitų metų naujoje skalbykloje planuojama kas mėnesį išskalbti 500 t skalbinių maždaug už 0,6 mln. litų.

                Comment


                  #68
                  Tiesioginių užsienio investicijų srautas sumažėjo 89 proc.

                  ...ir

                  A.Burkovskis traukiasi iš ūkio viceministro posto
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    #69
                    “Vičiūnų” grupės planas - 15 mln. Lt investicijos
                    Viena didžiausių Europoje surimio gamintojų “Vičiūnų“ įmonių grupė planuoja Lietuvoje į produktų kokybę bei gamybos pajėgumų didinimą šiemet investuoti 15 mln. Lt.

                    Tarp planuojamų projektų - grupės įmonės „Vičiūnai ir partneriai“, užsiimančios žuvies produktų gamyba ir prekyba, lašišinių žuvų perdirbimo linijos modernizavimas.

                    Mindaugas Pocius, „Vičiūnų ir partnerių“ direktorius, teigė, kad į bendrovės gamybinės dalies modernizavimą jau investuota per 5 mln. Lt, o bendros investicijos bus 12 mln. Lt, pranešė grupė.

                    Iki rudens, žada "Vičiūnų ir partnerių“ vadovas, įmonėje daugiausia dėl išaugusio eksporto bus sukurta 50 naujų darbo vietų.

                    Grupė su “Viči” prekės ženklu tiekia produkciją vartotojams į daugiau nei 40 pasaulio šalių. „Vičiūnų“ grupę sudaro 35 bendrovės Lietuvoje ir užsienyje.

                    Comment


                      #70
                      Užsienio gamintojai norėtų Lietuvoje surinkti troleibusus ir autobusus
                      Užsienio kompanijos žvalgosi į Lietuvą, kur puoselėja planus ne tik imtis specialaus modelio žemagrindžių troleibusų surinkimo, bet ir pradėti montuoti dujomis varomus autobusus.

                      Projekto vykdytoja Lietuvoje būtų Vilniuje registruota UAB „Yask East“, specialiai įsteigta šiam projektui, o užsakovai – Ukrainos korporacija „Bogdan“ ir Prancūzijos kompanijos „Cegelec“ antrinė įmonė Čekijoje.

                      Marjanas Mečkovskis, „Yask East“ direktorius, VZ.LT teigė, kad šiuo metu deramasi su užsakovais, skaičiuojama, o realiai projektas galėtų pajudėti dar šiemet.

                      Anot p. Mečkovskio, šiuo metu dirbama prie naujo troleibuso dizaino, troleibuso kaina galėtų būti apie 300.000 Lt. Tuo tarpu apie autobuso kainą įmonės vadovas dar nenorėjo kalbėti.

                      Ukrainos „Bogdan“ gamykla tiektų transporto priemonių korpusus, „Cegelec“ – elektros įrangą.

                      Lietuvoje surinktus troleibusus ir autobusus, p. Mečkovskio teigimu, planuojama tiekti ne tik Baltijos šalims, bet ir visai ES.

                      Registrų centro duomenimis, po 50% „Yask East“ akcijų valdo p. Mečkovskis bei Adolfas Darginavičius.



                      Comment


                        #71
                        Nežinau, ar čia tik eilinis PR'as ar kas rimčiau:

                        Lietuvoje bus gaminami elektrobusai



                        Viešojo transporto įmonės pastaruoju metu išmėgina daug naujovių – gamtinėmis dujomis, biodyzelinu varomus autobusus, kaimynų pagamintus troleibusus. Netrukus bus pasiūlyta dar viena alternatyva – tik elektra varomi miesto autobusai. UAB „Žiemgalos automobiliai“ dar šiais metais planuoja pradėti tokių autobusų gamybą.

                        Saugus keleiviams ir aplinkai

                        Elektrinis autobusas (elektrobusas) – elektra įkrautomis baterijomis varomas autobusas, priklauso vadinamajai naujos energijos autobusų kategorijai. Šiems autobusams gaminti naudojamos naujausios technologijos, kurios užtikrina saugumą ne tik keleiviams, bet ir aplinkai – nedaro jokio žalingo poveikio.

                        Elektrobusuose elektros variklius maitina „Lithium 200 AH“. Bazinės komplektacijos elektrobusas, kuriame sumontuota 220 baterijų, gali nuvažiuoti 200 km. Naujos kartos elektra varomuose autobusuose gali būti komplektuojama ir iki 600 baterijų, kuriomis galima nuvažiuoti 500 km. Baterijoms įkrauti naudojama speciali baterijų įkrovimo stotelė, kuri aptarnauja šias transporto priemones.

                        Sutaupyti galima milijonus

                        Elektrinių transporto priemonių, tarp jų ir elektrobusų gamybos rinkoje, lyderiauja Kinijos gamintojai. Šių metų pradžioje UAB „Žiemgalos automobiliai“ pasirašė ketinimų protokolą su viena iš didžiausią patirtį elektrobusų gamyboje turinčia kompanija „GT Bus“. Šiuo metu lietuvių užsakymu jau kuriami naujo dizaino miesto tipo autobusų prototipai „GT Baltic“, kuriems taikomi ES reikalavimai. Vėliau jie bus surenkami Vilniuje, UAB „Žiemgalos automobiliai“ gamybinėje bazėje.

                        Patrauklus dizainas, jokio neigiamo poveikio aplinkai – šiems autobusams pranašaujama šviesi ateitis. Pritaikius modernias technologijas elektrobusų eksploatacija bus ypač ekonomiška. Elektrobusai 100 km nuvažiuoti gali vidutiniškai sunaudodami 30 litų. Tuo tarpu dyzeliniai arba šiuo metu labai populiarūs ekologiški „CNG“ autobusai 100 km sunaudoja 140 litų ir daugiau. Per metus vieno tokio autobuso išlaidos kurui vidutiniškai siekia 170 tūkst. litų. Elektrobuso išlaidos energijos šaltiniui per metus vidutiniškai atsieina apie 38 tūkst. litų.

                        Vieną dyzelinį arba „CNG“ autobusą pakeitus elektrobusu vien tik kurui vidutiniškai per metus galima sutaupyti 130 tūkst. litų. Lietuvos didžiųjų miestų autobusų parkai turi daugiau nei 500 autobusų. Juos pakeitus elektrobusais per metus būtų sutaupoma daugiau kaip 65 mln. litų.

                        Keičiasi nusistovėjusios normos

                        Viso pasaulio šalių ekologijos specialistai jau daug metų kartoja, jog užterštumas Žemėje greitai pasieks kritines ribas. Dėl to kils gamtos stichijos, kurios žmonijai pridarys milžiniškų nuostolių. Didžiausia tarša pasižymi transportas. Didieji pasaulio miestai jau dabar skendi išmetamųjų dujų debesyse. Žmonės kenčia nuo kvėpavimo ligų ir kitų susirgimų, kuriuos sukelia aplinkos užterštumas.

                        Todėl transporto priemonių gamintojai, nepaisydami didelių investicijų, atsižvelgia į aplinkos taršą ir siūlo rinkoms naujovių – elektra varomas transporto priemones.

                        Elektra varomos viešojo transporto priemonės jau kelerius metus nėra naujiena visam pasauliui, išskyrus Europą. Kinija, JAV ar Pietų Korėja bei kitos šalys, kuriose degalų kainos yra mažesnės nei Lietuvoje, jau kurį laiką eksploatuoja elektrobusus. Tačiau, kaip rodo praktika, artimiausiu metu bus keičiamos nusistovėjusios ir Europos gamintojų tendencijos. Vis daugiau gamintojai skiria dėmesio ekologiškoms transporto priemonėms. Jau gaminami ne tik hibridiniai automobiliai, varomi įprastu kuru bei elektra.
                        Paskutinis taisė Big Cat; 2010.08.20, 16:30.

                        Comment


                          #72

                          Kaip suprantu, "GT Bus" tai ši kompanija? http://www.chinagtbus.com/about.html

                          Comment


                            #73
                            "Viltlit" Alytuje į gamyklą žada investuoti 4 mln. Lt
                            Virgilijus Vansevičius, UAB „Viltlit“ direktorius, ir Česlovas Daugėla, Alytaus miesto meras, pasirašė sutartį dėl 4 mln. Lt investicijų pramonės parke. Bendrovė planuoja pastatyti gamyklą, įkurti mėsos perdirbimo įmonę ir sukurti 30 darbo vietų.

                            Alytaus miesto savivaldybė be aukciono investuotojams išnuomos sklypą 99 m. laikotarpiui, taikys įvairias mokestines lengvatas.

                            Ponas Vansevičius sako, jog Alytus pasirinktas iš keleto kitų miestų, o pasirinkimą lėmė miesto geografinė padėtis bei palankios investavimo sąlygos.

                            Panevėžio rajone 17 m. veikianti žvėrienos perdirbimo įmonė „Viltlit“ didžiąją dalį savo pagamintos produkcijos eksportuoja.

                            Alytaus pramoninis parkas yra skirtas daugiau kaip vienam plynojo lauko investicijų projektui įgyvendinti, turi inžinerinius tinklus, susisiekimo komunikacijas. Parko teritorija užima apie 45 ha plotą, bendra šio ES finansuojamo projekto vertė - daugiau nei 20 mln. Lt.

                            Lietuvoje yra įgyvendinami 9 pramoninių parkų projektai: Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Kėdainių, Marijampolės, Naujosios Akmenės, Radviliškio, Ramygalos ir Pagėgių.

                            Comment


                              #74
                              Nu ir kokie lauciai administruoja Panevėžio pramonės parką (tarp J. Janonio g. ir geležinkelio), jeigu net Panevėžio regiono įmonės stato gamyklas Alytuje???
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                #75
                                ZIL`ai bus surenkami Latvijoje

                                J.Lužkovas Latvijoje atidarė automobilių gamyklą

                                Kol kas ši įmonė pagal Nyderlandų koncerno VDL licenziją gamins miesto autobusus "Ambassador". Iki metų pabaigos įmonė pagal šios firmos licenziją planuoja pradėti gaminti mokyklinius autobusus ir autobusus, pagal koncerno MAN licenziją.

                                Tuo pačiu gamykloje rengiamasi perdirbti sunkvežimius ZIL, kad jie atitiktų reikalavimus "euro-5". Sunkvežimius ZIL gamykloje "AMO Plant" ketinama pradėti gaminti 2012 metų pabaigoje.

                                Be to, šioje gamykloje ketinama atidaryti dar vieną įmonę gaminiams iš kompozitinių medžiagų gaminti. Tikimasi, kad šiam projektui bus skirta 15 mln. eurų.
                                "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                                Comment


                                  #76
                                  Per metus Vilniuje iškils saulės energijos technologijų centras
                                  Pirmasis Rytų Europoje saulės energijos technologijų centras, per maždaug vienerius metus iškilsiantis Vilniuje, bus pastatytas ir įrengtas pasitelkiant modernius inžinerijos sprendimus.



                                  Objekto projektavimo darbus atliks tarptautinės inžinerijos konsultacijų bendrovės „Sweco“ padalinys Lietuvoje.

                                  Naujasis centras, kurį steigia Lietuvos bendrovė „BOD Group“ su partneriais iš Vokietijos, dar šįmet bus pradėtas statyti Visorių informacinių technologijų parke Vilniuje pagal bendrovės „Sweco Lietuva“ parengtus projektus, kuriuose numatyta diegti įvairius pasaulinius standartus atitinkančius sprendimus.

                                  „Saulės energijos technologijų centre privalu laikytis griežtų reikalavimų: patalpose reikia palaikyti tam tikrą temperatūrą ir drėgmę, reguliuoti oro grynumą, užtikrinti efektyvią apsaugą nuo gaisro ir laikytis daugelio kitų standartų. Į tai privalėsime atkreipti dėmesį, pritaikydami tarptautinę praktiką“, – teigia „Sweco Lietuva“ Pramonės ir infrastruktūros padalinio vadovas Valdas Babaliauskas.

                                  Maždaug 25 tūkst. kvadratinių metrų ploto statinių komplekse įsikurs trys įmonės, kurios vykdys įvairius su saulės energetikos technologijomis susijusius mokslinius tyrimus, gamins saulės elementus ir iš jų surinks didesnius modulius, kurie saulės energiją paverčia elektros energija. Čia taip pat bus perkelta bendrovės „BOD Group” valdoma optinių skaitmeninių laikmenų gamybos ir platinimo įmonių grupė. Investicijos į šį centrą sieks apie 150 mln. litų.

                                  Prognozuojama, kad jau 2015 metais Visorių informacinių technologijų parke sukurtų saulės elementų bus parduota už 415 mln. litų, didžiąją dalį produkcijos numatoma eksportuoti. Pirmoji gamybos linija turėtų pradėti veikti 2011 metų pabaigoje, o antrąją numatyta paleisti 2013 metais.

                                  Centre bus diegiama naujausia – trečiosios kartos – saulės energiją „sugeriančių“ elementų gamybos linija. Šio tipo elementai šiuo metu yra ekonomiškai efektyviausi ir labiausiai paplitę rinkoje: jie naudojami devyniose iš dešimties „saulės elektrinių“.

                                  Vilniuje gautus tyrimų rezultatus ir pagamintą produkciją ketinama siūlyti Lietuvai, o taip pat – eksportuoti į kaimynines Baltijos šalis, Europą ir visą pasaulį.

                                  Comment


                                    #77
                                    Pekla, tokie dalykai garbės Lietuvai ir investiciniam klimatui joje nedaro:


                                    „Barclays“ informacinių technologijų centre Vilniuje dirbęs Didžiosios Britanijos pilietis kaltina savo vadovą lietuvį, kad šis tyčiojosi dėl odos spalvos.
                                    Istorija apie galimą diskriminavimą Vilniuje jau pasiekė ir „Barclays“ banko vadovybę Londone, rašo „Lietuvos rytas“.
                                    Tačiau šio banko informacinių technologijų centro Lietuvoje atstovai neigia tyčiojęsi iš indų kilmės Didžiosios Britanijos piliečio.
                                    Jie tvirtina, kad užsieniečiui trūko žinių darbe, tačiau palikti darbo jam niekas nesiūlė.
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      #78
                                      A.Kubilius apie sutartį su IBM: tai lyg komandos patekimas į NBA


                                      Ketvirtadienį Lietuvos Vyriausybė, pasirašydama bendradarbiavimo sutartį su pasauline bendrove IBM, įsiveržia į aukščiausią pasaulinę tyrimų lygą, tvirtina premjeras Andrius Kubilius. Lietuva kasmet į šį centrą investuos 42 mln. Lt europinių lėšų.

                                      Comment


                                        #79
                                        Kubilius bubilius, o jau net ir estai pradeda jo mums pavydėti

                                        Naujienų agentūra Bloomberg šios dienos pranešime teigia, kad IBM sprendimas Lietuvoje atidaryti tyrimų centrą gali kelti Estijos ir Latvijos susirūpinimą dėl to, kad Europai bundant iš giliausio sąstingio jos atsilieka Baltijos valstybių lenktynėse dėl investicijų.

                                        „Nuo praėjusių metų pradžios Lietuva jau pritraukė investicijų iš ne mažiau kaip penkių kitų tarptautinių bendrovių, įskaitant didžiausią pasaulyje programinės įrangos gamintoją „Microsoft“ ir trečią pagal dydį Jungtinės Karalystės banką „Barclays".

                                        Lietuva laimi, nes Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius dirba kaip "investicijų caras", sakė šalies vyriausybei patarinėjančio Estijos plėtros fondo Prognozavimo skyriaus Taline vadovė Kitty Kubo. Estijos įstatymų leidėjai nepasinaudojo mūsų fondo pasiūlymu paskirti oficialų asmenį, atsakingą už šalies investicijas, – sakė ji. „Įmonių, pavyzdžiui IBM, durys yra atviros Ministrui Pirmininkui, kai tuo tarpu investicijų skatinimo agentūrai nėra galimybių net kojos ten įkelti“, – tvirtino Kubo. „Jei Lietuva ir toliau taip sėkmingai dirbs, panašu, kad turės visas galimybes susižerti visas geriausias investicijas, o kartu prisitraukti ir gabiausius specialistus regione“.

                                        Konkurencinė kova yra labai svarbi Baltijos valstybėms siekiant atgaivinti krizės laikotarpiu 20-25 proc. smukusią ekonomiką, – teigia TVF savo šios savaitės ataskaitoje.

                                        Estija yra Baltijos regiono tiesioginių užsienio investicijų lyderė, sukaupusi 16,2 milijardų JAV dolerių investicijų,– teigiama Jungtinių

                                        Tautų prekybos ir plėtros konferencijos parengtoje 2010 m. Pasaulio investicijų ataskaitoje. Lietuva yra antroje vietoje (13,8 milijardų JAV dolerių), Latvija – trečioje vietoje (11,7 milijardų JAV dolerių)“, - rašoma Bloomberg pranešime.
                                        Šaltinis

                                        estų kalba

                                        Bloomberg
                                        Paskutinis taisė artexs; 2010.09.17, 16:40.

                                        Comment


                                          #80
                                          „Nuo praėjusių metų pradžios Lietuva jau pritraukė investicijų iš ne mažiau kaip penkių kitų tarptautinių bendrovių, įskaitant didžiausią pasaulyje programinės įrangos gamintoją „Microsoft“ ir trečią pagal dydį Jungtinės Karalystės banką „Barclays".
                                          Pala, pala, kažką praleidau. O kada mes pritraukėme Microsoft investicijas? Bet šiaip smagus straipsniukas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X