Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė Big Cat Rodyti pranešimą
    Tai vis dėlto Seb'as neatsisakė savo investicijų Lietuvoje

    SEB grupė plės operacijų padalinio Lietuvoje veiklą
    Laikas bus greit E-stijos pavyzdžiu trimituot apie IT sektorių. Tik išmaningiau nei nei apie galimybę "trijų mygtukų paspaudimu pateikt paraišką susigrąžint pajamų mokestį" arba "už automobilių statymą Taline galima atsiskaityt sms žinute"
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      #22
      D.Kreivys: deramės su 66 užsienio kompanijomis
      Šiuo metu deramasi su 66 bendrovėmis dėl jų atėjimo į Lietuvą, o kitą mėnesį, tikimasi, įžengs dar viena tarptautinė kompanija, sako ūkio ministras Dainius Kreivys. Tačiau jis nesiėmė spręsti, kiek iš jų galėtų nuspręsti investuoti Lietuvoje. Bendrovės „Ernst&Young“ partneris Marcas Lhermitte pripažino, kad Lietuva domisi užsienio bendrovės.

      Comment


        #23
        Labai gera naujiena. Manau, kad D. Kreivys neblefuoja, nes štai panašios naujienos liejasi toliau:



        Vilniuje šiandien jau trečią kartą renkasi tarptautinių korporacijų vadovai, kad patartų Vyriausybei, kaip per kelerius metus padvigubinti užsienio investicijas. Šis susitikimas išskirtinis tuo, kad jis vyksta Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose — besikuriančiame Lietuvos medicinos ir sveikatinimo paslaugų centre.
        Santariškėse „Microsoft“, „Bonnier“, ,,TeliaSonera”, „Kesko“, „Siemens“, „Ernst&Young“, „Strategic Staffing Solutions“ ir kitų korporacijų aukščiausi vadovai aptars 2010–2020m. investicijų pritraukimo strategiją. Investicijų patarėjų komisijos posėdžiui pirmininkaus ūkio ministras Dainius Kreivys, su investuotojais taip pat susitiks šalies premjeras Andrius Kubilius.
        (...)
        „Vyriausybė per penkis šių metų mėnesius pasirašė penkias bendradarbiavimo sutartis ir ketinimų protokolus. Nuo šių metų sausio jau paskelbta apie 12 naujų investicinių projektų Lietuvoje, 5 iš jų inicijavo Ūkio ministerija ir „Investuok Lietuvoje“, tarp jų — „Western Union“, „Barclays“, IBM“, — sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius.
        Pasaulinės tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų bazės „FDiMarkets.com“ duomenimis, 2010 m. pagal pasirašytus susitarimus su Ministru Pirmininku ir ūkio ministru numatoma įsteigti bent 400 darbo vietų. Pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketina steigti Lietuvoje savo pasaulinį paslaugų centrą, tarptautinė kompiuterių, technologijų ir IT korporacija IBM — mokslinių tyrimų centrą, ventiliacinių sistemų gamybos grupė „Systemair“ Ukmergėje investuos į naują gamyklą, ,,Moog Medical Devices“ ketina įkurti modernų Europos mokslinių tyrimų ir technologijų paslaugų bei produktų plėtros centrą, o SEB planuoja plėsti operacijų padalinio Lietuvoje veiklą. Kovą „Barclays“ pasaulinės mažmeninės bankininkystės padalinys Vilniuje oficialiai atidarė Technologijų centrą ir paskelbė apie jo plėtrą — planuojamą įkurti kontaktų ir duomenų apdorojimo centrą.
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          #24
          Indai Vilniuje planuoja steigti IT centrą, „Barclays” – priimti daugiau darbuotojų

          Parašė delfi.lt
          Indijos kapitalo informacinių technologijų (IT) įmonė „Ideal Invent“ Vilniaus Saulėtekio technologijų slėnyje ketina įsteigti IT centrą. Pasak BNS šaltinių, „Ideal Invent“, ketinanti sukurti apie 130 darbo vietų, iš Vyriausybės gali tikėtis apie 0,55 mln. litų paramos, naujienų agentūros BNS informacija pateikia „Lietuvos rytas”.

          „Barclays“ bankas, kovo pradžioje Vilniuje atidaręs IT centrą, Lietuvoje darbo vietų skaičių ketina didinti iki 600.

          Anksčiau „Barclays“ IT centre buvo įsipareigojęs įdarbinti ne mažiau kaip 250 žmonių.
          Su naujų investicijų pritraukimu ir toliau dirbama labai sėkmingai. Tikėkimės, kad tai - dar ne pabaiga.

          Comment


            #25
            Dar Kedainieciams truputi geru naujienu

            Švedai investuoja Kėdainiuose

            http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=33498481

            Švedijos kapitalo žemės ūkio produkcijos prekybininkė „Scandagra“, į plėtrą investavusi daugiau nei 3 mln. litų, Kėdainiuose įkurs iki 20 naujų darbo vietų. Iš UAB „Medžio plokštė“ įsigijusi nekilnojamąjį turtą, sudarantį daugiau nei 8 tūkst. kv. m. plotą, „Scandagra“ savo poreikiams pritaikys sandėlius ir greta esančias administracines patalpas.

            Iki naujo grūdų sezono pradžios rugpjūtį Kėdainiuose bus atidaryti grūdų sandėliai, kuriuose galima sutalpinti iki 20 tūkst. tonų grūdų ir 10 tūkst. tonų trąšų. Šiemet planuojama įkurti ir trašų fasavimo cechą bei optimizuoti logistikos sistemą.

            „Dabartinėje ekonominėje šalies situacijoje plečiame savo veiklą, taigi akivaizdu, kad turime ambicingų planų rinkoje“, – sakė UAB „Scandagra“ generalinis direktorius Julius Puodžiuvelis.

            Pasak jo, poreikis turėti savo sandėlius įmonėje atsirado dėl išaugusių parduodamų grūdų ir trąšų kiekių ir didelių sandėliavimo įkainių Lietuvoje. „Siekiant patenkinti griežtus užsienio partnerių reikalavimus, turime ypač atsakingai rūpintis produkcijos kokybe, o tai padaryti daug lengviau, turint savo sandėlius“, – sakė jis.

            Pasak J.Puodžiuvelio, įmonė plėtrai į darbą iki vasaros pabaigos priims iki 20 naujų darbuotojų.

            UAB „Scandagra” priklauso vienai didžiausių trąšų pirkimo įmonių „European Fertilizers“, kuri per metus nuperka per 2 mln. tonų trąšų.

            Comment


              #26
              "Šilutės durpės" atidaro 30 mln. Lt vertės fabriką
              Koncerno "Klasmann–Deilmann" valdoma UAB "Šilutės durpės" ruošiasi padvigubinti durpių gamybos apimtis, o kartu - ir pardavimus. Bendrovė Traksėdžių kaime atidarė naują fabriką, kuriame per metus galima pagaminti ir supakuoti iki 1,1 mln. kub. m durpių ir jų mišinių.

              Skaičiuojama, kad į 60 valstybių produkciją eksportuojančiai bendrovei "Šilutės durpės" gamybos modernizavimas bei jos plėtra kainavo 8,5 mln. EUR (30 mln. Lt), tačiau pagal priemonę "Lyderis LT" durpių gamintoja dalį šios sumos (4,1 mln. Lt) gavo iš ES Europos regioninės plėtros fondo.

              Bendrovė teigia, kad investicinis projektas atneš naudos ir transporto įmonėms, nes padaugės vežimo užsakymų. "Šilutės durpės" per metus pakrauna iki 6.000 vnt. transporto priemonių (jūrinių konteinerių, sunkvežimių). Šį skaičių per artimiausius 3 metus žadama padvigubinti.

              Kazimieras Kaminskas, "Šilutės durpių" generalinis direktorius, VZ.LT pasakojo, jog esamas ligšiolinis fabrikas Traksėdžiuose tęs darbą ir toliau. Naujoji durpių gamybos vieta, anot vadovo, iškilo kaip plyno lauko investicija.

              Planuojama, kad užpernai 31 mln. Lt, o pernai 33 mln. Lt apyvartą pasiekusi durpių gamintoja, kurioje dirba, priklausomai nuo sezono, 150–250 žmonių, 2013-iais ją turėtų padidinti dvigubai. Ponas Kaminskas teigia, kad pagal investicijų bei prognozuojamos gamybos apimtis šis projektas - yra vienas didžiausių visoje Europoje per pastarąjį dešimtmetį.

              Bendrovės duomenimis, Lietuvos durpių pramonėje dirba apie 1.000 žmonių.

              Comment


                #27
                net smagu pasidaro skaitant tokias naujienas

                Comment


                  #28
                  Visoriuose pradėtos aukštųjų medicinos technologijų centro statybos
                  Birželio 21 d. Visorių informacinių technologijų parke pradėtos UAB „Viltechmeda“ medicinos technologijų centro statybos. Investicijos į centrą sieks 9 mln. litų, 95% čia gaminamos medicininės įrangos bus eksportuojama.

                  Naujajame 3.500 kv. m ploto „Viltechmeda“ medicinos technologijų centre bus sukurta 50 naujų aukštos kvalifikacijos darbo vietų, čia bus plėtojama medicininių švirkštinių siurblių, skirtų tiksliam ir saugiam vaistų dozavimui, gamyba. Medicinos technologijų centras duris atvers dar šiemet.

                  Comment


                    #29
                    Pastaraisiai mėnesiais gausiai pasipylus naujienoms apie užsienio invisticijas į aukštą pridėtinę vertę kuriančią pramonę bei paslaugas nusprendžiau tam sukurti atskirą temą. Tebūnie tai gerų naujienų tema kurią visada bus malonu atsiversti ir paskaityti.

                    Kažkada kalbėdamas ūkio minsitras D. Kreivys žadėjo, kad iki 2014 metų bus sukurta 10000 naujų darbo vietų IT paslaugų srityje bei aukštą pridėtinę vertę kuriančios pramonėje.

                    Šiuo metu turime

                    Barclays - 600
                    Western Union - 200
                    IBM - ?
                    SEB - 30
                    Ideal Invent - 130
                    Viltechmeda - 50

                    Viso: 1010

                    Pradžia labai gera tačiau tam kad planas būtų įvykdytas reikėtų nemažinti dabartinių tempų. Sėkmės.

                    Comment


                      #30
                      „Šilutės durpės" atidarė naują fabriką

                      Koncerno „Klasmann-Deilmann" valdomos bendrovės investicijos - 30 mln. litų. Naujasis fabrikas Traksėdžių kaime leidžia padvigubinti durpių gamybą ir pardavimus.

                      Į 60 valstybių produkciją eksportuojanti bendrovė pagal priemonę „Lyderis LT" 4,1 mln. litų gavo iš ES Europos regioninės plėtros fondo. Bendrovė teigia, kad investicinis projektas duos naudos ir transporto įmonėms, nes padaugės vežimo užsakymų.

                      „Šilutės durpės" per metus krauna iki 6 000 vnt. transporto priemonių (jūrinių konteinerių, sunkvežimių). Šį skaičių per artimiausius 3 metus žadama padvigubinti.
                      "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                      Comment


                        #31
                        Lietuva tapo „vartais” DHL kroviniams į Baltijos šalis ir NVS
                        Vilniuje įsteigtas DHL paskirstymo punktas smulkiems „konteinerizuotiems“ kroviniams iš Azijos ir Amerikos, gabenamiems į visas Baltijos ir NVS šalis. Kaip informuoja bendrovė, šių metų pradžioje Vilniuje įsteigtas pasaulinės skubių siuntų ir logistikos kompanijos DHL jūra konteineriais pervežamų krovinių paskirstymo punktas Baltijos šalims, pradėjo teikti tranzito paslaugas partneriams Baltijos ir NVS šalyse.

                        Comment


                          #32
                          Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                          Pastaraisiai mėnesiais gausiai pasipylus naujienoms apie užsienio invisticijas į aukštą pridėtinę vertę kuriančią pramonę bei paslaugas nusprendžiau tam sukurti atskirą temą. Tebūnie tai gerų naujienų tema kurią visada bus malonu atsiversti ir paskaityti.

                          Kažkada kalbėdamas ūkio minsitras D. Kreivys žadėjo, kad iki 2014 metų bus sukurta 10000 naujų darbo vietų IT paslaugų srityje bei aukštą pridėtinę vertę kuriančios pramonėje.

                          Šiuo metu turime

                          Barclays - 600
                          Western Union - 200
                          IBM - ?
                          SEB - 30
                          Ideal Invent - 130
                          Viltechmeda - 50

                          Viso: 1010

                          Pradžia labai gera tačiau tam kad planas būtų įvykdytas reikėtų nemažinti dabartinių tempų. Sėkmės.
                          Žinoma kiek paveluoti, tačiau 5% plano gali įvykdyti vien vietiniai fotoenergetikai.

                          Prognozuojama, kad fotoelektros technologijų klasterio įmonių apyvarta Lietuvoje 2016-2018 m. pasieks 1,6 mlrd. litų. Taip pat planuojama, kad iki 2016-2018 m. bus sukurta 500 naujų darbo vietų, o Lietuvos eksporto portfelyje šios šakos dalis sudarys 1,5 mlrd. litų.
                          "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                          Comment


                            #33
                            Korporacija „Aon“ veiklos centrą Baltijos šalims suformavo Lietuvoje
                            Rizikų valdymo, draudimo ir perdraudimo brokerių korporacija „Aon“ stiprina savo pozicijas Baltijos šalių rinkoje. Nuo liepos 1 d. „Aon“ bendrovės šiose šalyse sujungiamos į vieną įmonę „Aon Baltic“ su veiklos centru Vilniuje.
                            „Aon“ yra pirmoji draudimo sektoriaus kompanija, kuri savo centrinės įmonės įkūrimui pasirinko Lietuvą. Latvijoje ir Estijoje „Aon“ veiks per savo filialus.

                            Comment


                              #34
                              Nocius: apie konkrečias EMC investicijas Lietuvoje kalbėti ankstoka
                              Galimybių investuoti besižvalganti pasaulinė IT korporacija EMC Lietuvoje gali įkurti IT arba duomenų saugojimo centrą. Tačiau Mantas Nocius, už tiesioginių užsienio investicijų į Lietuvą pritraukimą atsakingos viešosios įstaigos "Investuok Lietuvoje" generalinis direktorius, sako, kad apie konkrečius projektus bei investicijas kalbėti dar anksti.

                              Comment


                                #35
                                Lietuviai atveda Airijos įmonę į Šiaulių rajoną
                                Airijos bendrovė „Schmidt Industries International“ iš Dublino perkelia gamybos padalinį į Lietuvą - Šiaulių rajoną. Planuojama sukurti 30, o vėliau - iki 80 darbo vietų. Užsienio investuotoją atveda lietuviai, dirbantys bendrovės įmonėje Airijoje.

                                Comment


                                  #36
                                  „Western Union“ Lietuvoje ieško 200 specialistų
                                  Pasaulinį paslaugų centrą Lietuvoje steigianti grynųjų pinigų perlaidų bendrovė „Western Union“ pradėjo aktyvią darbuotojų paiešką. Artimiausiu metu į darbą ketinama priimti per 200 apskaitos, klientų aptarnavimo, IT specialistų, verslo vadybininkų bei duomenų analitikų. Planuojama, kad ateityje paslaugų centre Lietuvoje dirbs iki 450 profesionalų.

                                  Comment


                                    #37
                                    Klaipėdos LEZ sulaukė naujo investuotojo
                                    Klaipėdos laisvoji ekonominė zona (LEZ) pasirašė sutartį su nauja investuotuotoja UAB "Heidelberg Klaipėda", kuri į cemento logistikos terminalą žada įlieti iki 10 mln. Lt. Tai 21-asis Klaipėdos LEZ investuotojas.

                                    Comment


                                      #38
                                      Kas trukdo Lietuvoje plėtoti užsienio kapitalą?
                                      Vyriausybė lyg ir neriasi iš kailio, kad pritrauktų kuo daugiau užsienio investicijų. Peržvelgus kelerių paskutinių metų Vyriausybės nuveiktus darbus, galima tvirtinti, kad susidomėjimas investavimo galimybėmis Lietuvoje yra, bet reikia dar daug dirbti, kad jis virstų realiais pinigais, įsiliejančiais į šalies ekonomiką. Ar besidarbuodami šia kryptimi, nepamiršime į mūsų kraštą jau investavusių užsienio įmonių? Apie tai pokalbis su viešąją įstaiga „Investuok Lietuvoje“ generaliniu direktoriumi Mantu Nociumi.

                                      Comment


                                        #39

                                        Lietuvoje informacinių technologijų centrą planuojanti steigti indų „Idealinvent Technologies“ iš UAB „Elektroninė komercijos bazė“ už neįvardijamą sumą perka vertybinių popierių apskaitos-prekybos ir klientų aptarnavimo programą. Indijos bendrovė ją ketina platinti kitose rinkose.
                                        „Šis žingsnis leidžia plėtoti produkto funkcionalumą ir pasiekiamumą ir „Idealinvent“ suteikia galimybę palaikyti mūsų klientų bazę mažiems ir dideliems bankams Lietuvoje“, — pranešime dėsto Marius Dubnikovas, „Elektroninės komercijos bazės“ akcininkas, kuris taip pat yra „Finasta Asset Management“ fondų valdytojas.
                                        Anot p. Dubnikovo, pritraukti „Idealinvent“ dėmesį padėjo ir valstybės pastangos prisivilioti šį investuotoją į mūsų šalį. Sandorio vertė neįvardijama.
                                        „Verslo žinios“ rašė, kad Indijos kapitalo IT įmonė „Idealinvent“ Vilniuje atidarė antrąjį savo biurą Europoje — jis turėtų tapti tramplinu plėtrai į Rytų Europą, iš pradžių čia dirbs 4–5 darbuotojai.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                          „Verslo žinios“ rašė, kad Indijos kapitalo IT įmonė „Idealinvent“ Vilniuje atidarė antrąjį savo biurą Europoje — jis turėtų tapti tramplinu plėtrai į Rytų Europą, iš pradžių čia dirbs 4–5 darbuotojai.


                                          Tai juk rašė, jog sukurs 130 darbo vietų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X