Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vilniuje duris atidarė investuotojas iš JAV
    Ketvirtadienį Vilniaus centre biurą atidarė JAV inovatyvių atsiskaitymo sprendimų bendrovė „Revel Systems“.
    Planuojama, kad per ateinančius metus įmonės darbuotojų skaičius Lietuvoje pasieks 150. Šiuo metu „Revel Systems“ padalinuose Europoje ir JAV dirba apie 400 darbuotojų.

    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=68901228
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

    Comment


      „Achema“ skaidys orą

      http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=69167814
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Įdomu, nes Suskystintų Dujų Terminalas taip pat turėtų ateityje pradėti gaminti techninias dujas. Ir jos galėtų būti pigesnės negu Achemos, nes tam bus naudojama suskystintų dujų "šalčio" energija: http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=1170

        Comment


          34 mln. Eur investicijai pasirinko Lietuvą
          Tarptautinė statybinių medžiagų gamybos grupė „Etex“ investicijoms į naują cemento fasado dailylenčių gamyklą rinkosi tarp Lenkijos, Vokietijos, Belgijos, Rusijos ir Lietuvos. Įvertinus sėkmingai Naujojoje Akmenėje veikiančios banguotų cemento lakštų gamyklos „Eternit Baltic“ veiklą, grupė apsisprendė didinti investicijas Lietuvoje – netrukus pradės 34 mln. Eur naujos gamyklos statybą.

          UAB „Eternit Baltic“ iki šiol cemento fasado dailylentėmis Lietuvoje tik prekiavo, jų čia buvo atsivežama iš kitų „Etex“ grupei priklausančių gamyklų.

          Giedrius Zeniauskas, „Eternit Baltic“ direktorius, teigia, kad sprendimą investuoti į naujos gamyklos statybą lėmė šalyje kasmet sparčiai augantys pardavimai. Anot pašnekovo, per pastaruosius penkerius metus vidaus rinkoje šio produkto pardavimai augo trečdaliu, pernai šalyje bendrovė pardavė 100.000 kv. m fasado dailylenčių.

          „Gamykla statoma ne tik dėl augančių pardavimų vidaus rinkoje, bet ir galvojant apie Vidurio ir Rytų Europos rinkas. Iki šiol cemento dailylentės joms buvo tiekiamos iš artimiausių grupės fasadinių medžiagų gamyklų Vokietijoje ir Belgijoje. Naujai statoma gamykla Lietuvoje padės sumažinti transporto išlaidas aprūpinant produkcija šias rinkas“, – aiškina p. Zeniauskas.
          Regionai turi potencialo

          „Eternit Baltic“ vadovas teigia, kad plėstis nusprendusi „Etex“ grupė svarstė net 5 galimas naujos gamyklos vietas. Rinktasi tarp Lenkijos, Vokietijos, Belgijos, Rusijos ir Lietuvos. Investuoti mūsų šalyje nutarta, nes Naujojoje Akmenėje sėkmingai veikia banguotų cemento lakštų gamykla.

          „Joje mums pavyko suburti motyvuotą, atkaklią ir profesionalią komandą, kurios dėka čia gaminami geriausi banguoti lakštai Europoje, o produkcija paklausi toli už Europos ribų. Matydami tokius rezultatus, grupės vadovai drąsiai rinkosi Naujojoje Akmenėje vėl investuoti“, – sako p. Zeniauskas.

          Mantas Katinas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, sako, kad tokie sėkmingi plėtros pavyzdžiai atskleidžia, kad Lietuvos regionai dar turi neišnaudotą potencialą: „Akivaizdu, jog Lietuvos regionai yra pajėgūs pritraukti stambių užsienio investicijų projektų. Sekasi tiems, kurie sugeba nustatyti išskirtines savo kompetencijas ir parodyti jas investuotojui.“
          Gerins nedarbingumo lygį

          Į naujos gamyklos statybas „Etex“ grupė planuoja investuoti apie 34 mln. Eur. Projektą ketinama įgyvendinti per kiek daugiau nei metus ir 2017 m. pradžioje pradėti gamybą.

          Naujosios gamyklos techninis pajėgumas leis pagaminti daugiau nei 4 mln. kv. m cemento dailylenčių per metus, tokio gamybos masto bus siekiama pamažu.

          Ponas Zeniauskas skaičiuoja, kad pirmaisiais veiklos metais pas klientus turėtų iškeliauti apie 0,5 mln. kv. m produkcijos.

          Per trejus metus gamykloje ketinama sukurti apie 50 naujų darbo vietų, šiuo metu „Eternit Baltic“ turi apie 150 darbuotojų.

          „Naujoji Akmenė išsiskiria didžiausiu nedarbo lygiu Lietuvoje, tačiau gerų darbuotojų rasti visada sunku, todėl jų dairomės ne tik Akmenėje, bet ir aplinkiniuose miestuose – Mažeikiuose, Šiauliuose ir kitur“, – teigia pašnekovas.

          Jis sako, kad daugumos žaliavų tiekėjai yra įvairios vietinės regione veikiančios kompanijos, todėl prognozuoja, jog dėl „Eternit Baltic“ plėtros naujų darbo vietų skaičius išaugs visame Šiaurės Lietuvos regione. Mat dėl atliekamų investicijų padaugės užsakymų vietiniams Lietuvos paslaugų tiekėjams.

          Anot p. Zeniausko, papildomi užsakymai vietos verslui daugiausia bus susiję su statybos darbais, išaugusiais žaliavų pirkimais. Šiuo metu gamybai reikalingą cementą bendrovė perka iš AB „Akmenės cementas“, medinius padėklus – iš UAB „Smiltynės medis“.


          Taip pat planuojama daugiau užsakymų transporto įmonėms, nes didžioji dalis naujojoje gamykloje pagamintos produkcijos bus vežama į užsienį.

          „Eternit Baltic“ šiemet planuoja nuoseklų 3% augimą, kurį lemia išaugęs čia gaminamų stogų lakštų eksportas ir augantys cemento dailylenčių pardavimai.

          Ponas Zeniauskas tvirtina, kad šie metai itin svarbūs, nes pirmą kartą pardavimai eksporto rinkose bus didesni nei Lietuvoje: „To nuosekliai siekėme nuo 2010 m., kai Naujojoje Akmenėje buvo pastatyta naujoji gamykla. Kasmet didinome eksportą, ir šiemet pagaliau jis viršys vidaus pardavimus.“
          Potencialas Afrikoje

          Šiuo metu didžioji dalis „Eternit Baltic“ gaminamos produkcijos eksportuojama į Vakarų Europą ir Afriką, kurią bendrovė atrado prieš kelerius metus.

          „Didžiulį jos potencialą pastebėjome iškart, tačiau skirtinga verslo kultūra, sudėtinga teisinė bazė vertė elgtis atsargiai. Žingsnis po žingsnio pavyko čia įsitvirtinti ir dabar eksportas į Afriką sudaro apie ketvirtadalį mūsų gaminamos produkcijos pardavimo“, – sako p. Zeniauskas ir priduria, kad tvirtas pozicijas pavyko išsikovoti siūlant gerą kokybės ir kainos santykį, tai padėjo iš ten išstumti vieną pagrindinių gamintojų.

          Anot „Eternit Baltic“ vadovo, artimiausiu metu didžiausias dėmesys bus skiriamas ne naujų rinkų paieškai, o įsitvirtinti tose, kur jau dirbama.

          „Jose dar nepasiekta maksimalaus pardavimo potencialo, todėl investuosime plėsdami veiklą Afrikoje ir Vakarų Europoje.“
          Verslo žinios

          Comment


            Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo veikti santechnikos įrangos gamykla, kurios produkcija skirta eksportui. Tai jau 23 Klaipėdos LEZ pradėjusi veikti gamykla.

            Gamykla „Ani plast“, kuri yra vienos didžiausios Rusijos plastikinės sanitarinės įrangos gamintojos padalinys, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje iškilo per metus. Į pastatus ir įrangą investuota per 6 milijonus eurų. Čia gaminamos santechnikos detalės: surinkimo trapai, sifonai kriauklėms, praustuvams, dušo kabinamos. Tokios detalės, pasak vienintelio gamyklos akcininko Pavelo Rabovolenkos, yra pigios ir visiems reikalingos.

            „Savo produkcijai naudojame propileną, kurį mums tiekia pasaulinės kompanijos. Iš vietos gamintojų mes perkame pakuotę – kartono dėžes, kurios sudaro per 20 procentų produkcijos savikainos“, – teigė UAB „ANI Plast“ steigėjas Pavelas Rabovolenko.

            Skaitykite daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...#ixzz3og4mIuzo
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              Prancūzų milžinė Vilniuje ieško 50 darbuotojų, vėliau įdarbins dar 150

              http://vz.lt/sektoriai/paslaugos/201...arbins-dar-150
              Klientų aptarnavimo paslaugas teikianti Prancūzijos „Teleperformance“ steigia padalinį Lietuvoje.
              Vilniuje iki šių metų pabaigos bendrovė įdarbins bent 50 specialistų, kitąmet jų skaičius turėtų pasiekti 200, skelbiama VšĮ „Investuok Lietuvoje“ pranešime.
              VŽ jau birželį rašė, kad „Teleperformance“ mūsų šalies skelbimų portaluose ėmė ieškoti darbuotojų.
              Kaip rodo Registrų centro duomenys, UAB „Teleperformance LT“ registruota trečiadienį, vienintelė jos akcininkė yra Liuksemburgo „Luxembourg Contact Centers S.a.r.l.“
              Bendrovei vadovauja Emmanuelis Plovieras.
              Pasak „Investuok Lietuvoje“, Vilniaus padalinys paslaugas teiks Baltijos ir Šiaurės šalių, taip pat Lenkijos, Vokietijos ir Rusijos rikoms.
              „Atidžiai analizavome keletą valstybių. Lietuva atkreipė mūsų dėmesį savo talentais, puikiai kalbančiais bent viena užsienio kalba, bei gerai išvystyta telefonijos ir ryšių infrastruktūra“, – pranešime teigia p. Plovieras.
              „Teleperformance“ tinklui priklauso 270 skambučių centrų 62 valstybėse. Iš viso „Teleperformance“ turi 182.000 darbuotojų, 75 kalbomis teikiančių paslaugas 170 rinkų.

              Comment


                Šių metų pavasarį Lietuvoje pradėjo veikti dar vienas užsienio kompanijos paslaugų centras, pasiūlęs sostinėje daugiau nei 200 darbo vietų. Amerikiečių draudimo kompanijos AIG paslaugų centro Lietuvoje vadovas Przemyslawas Siuda pasakoja, kodėl amerikiečiai iš visų Rytų Europos šalių pasirinko Lietuvą ir kaip pavyksta į Vilnių prisikviesti ir darbuotojų iš užsienio šalių.
                Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69157700
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  „Eternit Baltic“ – 36 mln. eurų investicija

                  Naujojoje Akmenėje „Eternit Baltic“ pradeda statyti nauja gamyklą. 36 mln. eurų vertės įmonė jau po metų pradės gaminti cementines dailylentes.
                  Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/vers...#ixzz3qPEsWvgR
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    Krizė traukiasi? Lietuvoje – naujų gamyklų statybų bumas
                    Lietuvos verslui šie metai – išskirtiniai. Po ilgo laiko visoje Lietuvoje užderėjo naujų gamyklų. Vienos jų jau švenčia įkurtuves, kitos dar tik pradeda statybas.

                    http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...tybu-bumas.htm
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment


                      Čikagoje įmonę įkūrę lietuviai aukso gyslą atrado gimtinėje

                      Comment


                        Pirmosios pagalbos rinkinius automobilių gamintojoms „Tesla“, „Volvo“ ir „Renault“ tiekianti Danijos įmonė kuriasi Lietuvoje

                        Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/pramone/2015/...#ixzz3u3AFxgsD

                        Panevėžyje.
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Švedijos pramonės milžinė plečiasi Lietuvoje

                          Švedijos pramonės milžinė „Trelleborg Group“ investuoja į naują vamzdžių sandariklių gamybos liniją Tauragės industriniame parke. Planuojama, kad 350 tūkst. eurų investicija Tauragėje įsikūrusio fabriko gamybos apimtis padidins dvigubai, penktadienį pranešė VšĮ „Investuok Lietuvoje" pranešime spaudai.
                          Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69837270

                          Comment


                            Gruodžio 15, antradienį, duris atverė antrasis „Intermedix Lietuva“ biuras Kaune ir Lietuvoje. JAV korporacijos „Intermedix“, teikiančios sveikatos priežiūros verslo paslaugas, padalinys – ne tik geidžiamiausias, bet ir vienas greičiausiai augančių darbdavių tiek Kaune, tiek Lietuvoje.
                            http://www.kaunas.lt/2015/12/naujien...ietuva-biuras/

                            Įdomus palyginimas:
                            Viena rimta kompanija - 750 darbo vietų.
                            Kauno LEZ po daug metų darbo - 2000 darbo vietų.

                            Comment


                              Įdomu, po Vilniaus stojančio biurų bumo, gal NT vystytojai atras Kauną su Klaipėda, Šiauliais?

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                Įdomus palyginimas:
                                Viena rimta kompanija - 750 darbo vietų.
                                Kauno LEZ po daug metų darbo - 2000 darbo vietų.
                                Palyginimas ne visai korektiškas. LEZe kuriasi gamybos ir logistikos įmonės kurioms šiais laikais daug darbuotojų nereikia.

                                "Intermedix" yra paslaugų įmonė su atitinkamu "gyvos" darbo jėgos poreikiu.
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Atlyginimai "Intermedix" žemoki, taikosi į studentus daugiausia (apie 400 EUR į rankas). LEZ geriau apmokamos darbo vietos.
                                  Paskutinis taisė zero; 2015.12.16, 11:45.
                                  “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                  Comment


                                    Kaunas – labiausiai augantis paslaugų centrų miestas vidurio ir rytų Europoje

                                    „Nors Kaunas pripažintas šioje srityje labiausiai augančiu miestu, visi suprantame, kad paslaugų centrų sektoriaus plėtrą mūsų mieste iki šiol slopina šiuolaikiškų biurų pastatų trūkumas. Kasdien gauname vis daugiau gerų signalų, kad šioje srityje netrukus situacija kardinaliai pasikeis. Kaunas gali tapti paslaugų centrų lyderiu ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.
                                    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...oje-798-577795

                                    Comment


                                      Vilnius pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu Vidurio ir Rytų Europoje
                                      Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Vilnius gavo pagrindinį prizą ir buvo pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione. „Nasdaq Vilnius Services“ apdovanotas kaip unikaliausių paslaugų teikėjas ir geriausias naujas paslaugų centras regione.
                                      http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...oje-793-577885

                                      Comment


                                        Skirtingos nominacijų kategorijos čia
                                        Bet taip, žurnalistai daugiau straipsnių iš tos pačios naujienos išspaudė

                                        Comment


                                          JAV kompanija pasirinko Vilnių
                                          Sostinės meras Remigijus Šimašius priėmė vienos sparčiausiai augančios JAV IT kompanijos „Cognizant“ vadovus. „Fortune 300“ kompanija, veikianti informacinių technologijų, konsultacijų ir verslo procesų valdymo paslaugų srityje, džiaugėsi pasirinkusi Vilnių savo naujam centrui ir pateikė pasiūlymą dalintis savo skaitmeninių technologijų bei socialinėmis programomis.
                                          Aptartos kompanijos iniciatyvos, kurios galėtų pasitarnauti vilniečių gerovei.
                                          Apie 220 tūkst. darbuotojų įvairiose šalyse turinti kompanija „Cognizant“ Vilniuje turi ilgalaikių strateginių planų augti ir teikti aukščiausios kokybės IT ir verslo procesų valdymo paslaugas esamiems ir naujiems klientams, praneša savivaldybė.
                                          http://verslas.lrytas.lt/rinkos-puls...nko-vilniu.htm
                                          p.s. aišku socdemų gerbėjai net prikalti prie kryžiaus nepripažins kad Kubiliaus vyriausybė įsuko paslaugų centrų veiklą Lietuvoje (WU, Barclays, SEB, Danske), kurie moka 100% legalius ir kelis kartus didesnius nei vidurkis uždarbius.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X