Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Tai ir pas mus lengva padaryt piarą. Galim būt faini su ežerais vidury miškų ir greitu internetu dirbt sumerkus kojas į tuos pačius ežerus. Bet vietoj to darom filmukus apie bomžus.

Japonijos maži neturistiniai miesteliai irgi neblizga. Tų pačių metropolių priemiesčiai dar klausimas ar ne prasčiau už Vilniaus ir Kauno kotedžynus atrodo. Aišku dalinai dėl žemės drebėjimų pavojaus ten NT yra žiaurus. Dažna chruščiofkė pas mus atrodo geriau nei atitinkamo sluoksnio japoniškas butukas.
    Japonija tai technika, multikai ir... mandagumas (?)
    Mes nesukūrėm anime žanro analogo pavyzdžiui, bet filmai apie bomžus tai biškį jo, lenda tas "rosiju pomniu neponiat".

Mūsų patrauklumas gyventi eina iš kitur, vieniems dėl rusų kalbos, kitiems (daugumai) vartai į Europą, o ir šiaip neblogai čia, santykinai ramu, daug erdvės, gamta ir man patinka bent jau vasarą. Man ko gero gražiausias lygumų gamtos peizažas koks tik gali būt, nebent jau imt tropinius vandenis ir atolus su palmėmis.
    Paskutinis taisė PoDV; Vakar, 21:55.

Comment

Parašė sL^ Rodyti pranešimą
      Nereikia lygint mūsų su Šveicarija, neseniai skridau į Berlyną ir Frankfurtą, tiek Berlyno, tiek Frankfurto oro uoste yra pigiau negu VNO. Mano socialiniam rate, kurie turi aukštąjį išsilavinimą gaunam kelis kartus daugiau vidutinio, nematom kažkokio ekonomikos augimo. Tik viskas pabrango kelis kartus per kelis metus. Tad Statistikos Departamentas gali pasakot ką nori, aš pagal savo išlaidas, matau, kaip pinigus ėda infliacija.
      Ir 3000 eurų į rankas aš neskaitau aukštomis pajamomis…
      Tikra tiesa. Mano pajamos aišku yra ženkliai mažesnės ir nė iš tolo nesiekia 3000 eurų, bet tikrai labai akivaizdu, kad kainų kilimo algos nepaveja. Nors per pastaruosius kelis metus mano alga tikrai gana stipriai išaugo - na o bet tačiau, kokiais 2019 metais, su gerokai mažesne alga, aš sau galėdavau leisti žymiai daugiau visko, nei dabar su didesne.

Parašė andyour Rodyti pranešimą
      JAV yra imigrantų perviršis. Be to, ten imigrantai nekontroliuojamai(be atrankos) plūsta.
      Įdomu, pas mus dar nėra perviršio?
      Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
        Tikra tiesa. Mano pajamos aišku yra ženkliai mažesnės ir nė iš tolo nesiekia 3000 eurų, bet tikrai labai akivaizdu, kad kainų kilimo algos nepaveja. Nors per pastaruosius kelis metus mano alga tikrai gana stipriai išaugo - na o bet tačiau, kokiais 2019 metais, su gerokai mažesne alga, aš sau galėdavau leisti žymiai daugiau visko, nei dabar su didesne.
        Objektyviai šiek tiek sunkesni laikai ir atėjo, tik įvynioti į gražesnį popierių nei 2009 m.
        Atsiranda gąsdinančių, kad čia dar visai gerai gyvenam, gali iš vis kolapsas įvykt ekonomikai.

Matyt nėra ir nebus, nebent po milijoną kasmet įvažiuotų, tada nežinau iš kur atsirastų tiek darbo vietų, nebent multiplikavimosi efektas prasidėtų. Didėja paklausa = didėja pasiūla Kiekvienas negimęs ar emigravęs lietuvis ir netgi tų negimusių lietuvių negimę vaikai yra keičiami kažkuo kas gali atlikti užduotis, bet man įdomiau bus pati AI era. Kaip ji keis darbą iki pat tų žymiųjų Wolt/Bolt kurjerių.
        Paskutinis taisė PoDV; Vakar, 23:57.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Ekonomikos augimas joks ne mistinis, o realus, tiek ant popieriaus matant skaičius, tiek realiai po miestą pasivažinėjus. Kainos didelės, bet jos visur didelės, kur aukštos pajamos, nuvažiuokite į kokią Šveicariją ar JAV, tai tada Lt viskas bus pigiau grybo, Ciuricho oro uoste už Starbucks kavą mokėjau 10 Eur.
          mes neturim Šveicarijos ar JAV pajamų. Neturime net Ispanijos pajamų.

Click image for larger version  Name:	Hourly_labour_costs%2C_2024_%28%E2%82%AC%29%2C_map_rev3.png Views:	0 Size:	475,6 kB ID:	2214579

Dar ne, bet labai kai kas stengiasi kad būtų.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą
            Nežinau ar mūsų tiek jau kuklesnė imant kiek tenka vienai galvai. Japonijoje labai labai daug šũdmalistinių darbų kurių vienintelė prasmė - įdarbinti labai garbaus amžiaus piliečius, kuriems nepaėjo su pensijos kaupimu.
            .
            Ta papildomai sukaupta pensija gali būti bevertė, jei nebus jaunų žmonių galinčių dirbti. Tokiu atveju atlyginimai ir kartu paslaugų įkainiai bus labai aukšti dėl darbuotojų trūkumo.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

mes neturim Šveicarijos ar JAV pajamų. Neturime net Ispanijos pajamų.

Click image for larger version Name:	Hourly_labour_costs%2C_2024_%28%E2%82%AC%29%2C_map_rev3.png Views:	0 Size:	475,6 kB ID:	2214579

Dar ne, bet labai kai kas stengiasi kad būtų.
              Čia ir yra problema, kad yra kažkoks utopinis įsivaizdavimas, kad mes labai turtingi, o VDU pagal Statistikos Departamentą yra 2337 and popieriaus, kainų lygis jau netoli Vokietijos, nors ir pačioje Vokietijoje yra pigiau negu pas mus. Mes gyvenam milijonierių valstybėje be milijonų... Aš neatmesčiau, kad bus dar viena emigracijos banga, kuri ieškos kur pinigas dar yra kažko vertas.

Comment

Parašė sL^ Rodyti pranešimą

Čia ir yra problema, kad yra kažkoks utopinis įsivaizdavimas, kad mes labai turtingi, o VDU pagal Statistikos Departamentą yra 2337 and popieriaus, kainų lygis jau netoli Vokietijos, nors ir pačioje Vokietijoje yra pigiau negu pas mus. Mes gyvenam milijonierių valstybėje be milijonų... Aš neatmesčiau, kad bus dar viena emigracijos banga, kuri ieškos kur pinigas dar yra kažko vertas.
                VDU mažai ką bendro turi su realiomis pajamomis, daugiau nei pusė pajamų yra gaunama ne kaip darbo užmokestis, plius šešėliniai grynieji, taip pat daug kas dirba per kelis darbus ir tą DU reikia dauginti iš etatų skaičiaus. Todėl ir vartojimas jau vakarų Europos lygio, atitinkamai ir imigracija jau kelis metus viršija emigraciją. Augant ekonomikai atitinkamai daug kam atsiranda ir karjeros ar papildomų darbų galimybių. Aš šiaip nelabai įsivaizduoju kaip žmonės už VDU kokiame Londone pragyvena su jų transporto, būsto, maisto kainomis, Lietuvoje dar neteko matyti maisto krautuvėse magnetų ant tokių pigių dalykų kaip sūris ar sviestas. Apie kosminę infliaciją JAV net nekalbu, kur dar ir visokie sveikatos draudimai daug kainuoja. Mes čia LT perkam tokius dalykus kaip ekologiški kiaušiniai tik už 3 Eur ar vištieną be antibiotikų tik už 5 Eur kaip basic savaime suprantamus dalykus, o JAV tokie dalykai parduodami nišiniuose tik turtingiems žmonėms skirtuose supermarketuose.
                Paskutinis taisė Lettered; Šiandien, 09:12.
                Flickr

Comment

Working...
                X