Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Edd
    replied
    Visi šiuo metu esantys ARM tabletai iš esmės tik tam ir tinkami. Dar yra keli "enterprise" tabletai su x86 ir Windows 7, tik nelabai suprantu kam jie išvis reikalingi (tabletų pagrindinis pliusas yra mobilumas, o su tokia veikimo trukme, interfeisu ir pan. jo kaip ir nebelieka), nebent kažkokioms labai jau specifinėms reikmėms.

Komentuoti:

• liutass
    replied
    Tabletai yra web narsymui ir zaidimams. Viskas. Tokia ju paskirtis

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Parašė a_p Rodyti pranešimą
    Bet tu juk kaip tik ir skundiesi, kad tau trūksta ne paprastų programų.
    Va kad ir Visual Studio. Aš šiandienai po stalu turiu Dell Precision T3500 darbinę stotį su 6-ų branduolių Xeon ir 24Gb atminties. Ir ką, turiu pasakyt, kad stabdo.
    Pastoviai paleisti keli Visual Studio 2010 Ultimate langai su skirtingais projektais and macbook air ir nesiskundžiu, beje veikia net greičiau nei ant mano stacionaraus darbinio kompiuterio kuris pagal specifikaciją turėtų būti daug galingesnis. Greičiausiai macbook air padeda tai, kad jis turi SSD.

Žinoma. Ir dar turiu pridėti, kad minėti tabletai paskutinius ~10 metų yra kaip tik tokie kokių tu nori. W7, x86 procesorius, HDD ir visi kiti "rimto" tableto atributai. Nors rytoj instaliuok savo VS ir būk laimingas.
    Taip "kokie aš noriu". T.y. didesni, sunkesni, su trumpai laikančiais akumuliatoriais, kaistančiais, bet silpnais procesoriais su visu priklausančiu aušinimu, tavo paminėtais HDD ir t.t., bei galų gale nepritaikyta OS. T.y. naudojimui kaip tableto praktiškai nelabai tinkamas variantas. Šiaip jau rašiau, kad ko aš noriu bus už metų/dviejų. T.y. pradžiai laukiu kažko panašaus į ASUS Transformer Prime tik su intelio procesoriais ir Windows 8. Matysim ar intelio procesoriai bus ko nors verti. Iš tiesų laukiu ne Intel Atom Z2670, o 4 branduolių 22nm Atom Valley View procesorių, o gal ko nors ir geriau todėl ir laikas metai-du, o ne šių metų galas. Šiaip žiūrėsim, tikrai neatmetu ir ARM, kuris vystosi (softo prasme, pvz., ne šiaip sau googlas pritaikė androidą ir tokiems hibridams "netbukams-tabletas" kaip transformeris).

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Esmė tame, kad softas taip greitai nebejuda į priekį ir netgi dabartiniai "silpnos konfigūracijos" kompiuteriai puikiai ir greitai tvarkosi su visom rimtom programom, vienintelės išimtys - žaidimai/darbas su grafika ir pan. Todėl, kaip rašiau man jau šiandien pilnai užtenka macbook air 11 colių mažylio, kaip pagrindinio kompiuterio. Kad ir kokie bus galingi desktopai, to paprasčiausiai paprastom programom nebereikia. Nebent galimas ir dar vienas variantas - galingi nutolę serveriai ir silpni "terminalai", t.y. dabar taip stumiamas debesėlis ir cloud aplikacijos.
    Bet tu juk kaip tik ir skundiesi, kad tau trūksta ne paprastų programų.
    Va kad ir Visual Studio. Aš šiandienai po stalu turiu Dell Precision T3500 darbinę stotį su 6-ų branduolių Xeon ir 24Gb atminties. Ir ką, turiu pasakyt, kad stabdo.

Na o paprastų apps'ų tabletams netrūksta ir šiandien. Nei androidiniams nei iOS.

Kas dėl žaidimų ir grafikos, tai turiu pasakyt, kad tabletai šioje vietoje palyginti stiprūs.

Dėl valdymo, tavo paminėtos pvz., balso atpažinimo technologijos šiandien yra švelniai tariant vaikiško lygio ir neabejoju, kad ateity bus žymiai naudingesnės.
    Ir kas ten su jom ateity keisis? Jau šiandien gali beveik be klaidų diktuoti tekstą. Tik kad tai visiškai nepraktiška. Pvz aš neturiu visiškai jokio noro "kalbėtis" su savo kompu ar telefonu. Jau vien todėl, kad darbe sėdžiu ne vienas kabinete. Viešąjame transporte irgi būtų kiek kvailoka. Namie taip pat. Kas belieka?

Iš tiesų viskas ką tu mini, kad "yra šiandien", šiandien yra tik labai primityviame lygyje. Beje, prieš keletą metų lygiai taip pat buvo galima pasakyti, kad "šiandien yra tabletai, bet niekas jų nenori ir tai neturi perspektyvos".
    Žinoma. Ir dar turiu pridėti, kad minėti tabletai paskutinius ~10 metų yra kaip tik tokie kokių tu nori. W7, x86 procesorius, HDD ir visi kiti "rimto" tableto atributai. Nors rytoj instaliuok savo VS ir būk laimingas.

Tikrai viskas neužstrigs ties dabartinėm technologijom, kad ir kokios jos geros būtų. Į temą iki pilno komplekto galima dar paminėti ir kokius nors augmented reality akinius ar augmented reality ir projekciją ant tinklainės, ar tiesioginius smegenų-kompiuterių interfeisus. O ką, rimtai negi nepatogu būtų eiti kur nors kokiam mieste neapkrautom rankom ir šalia realių objektų matyti aprašymus ir aišku kiek like'ų jis turi facebooke.
    O po to eit pas neurologą, nes koks nors trojanas "sugraužė" tavo smegenis. O policija susems vien už tai, kad pagalvojai apie žodį "bomba". Gal dėkui, aš mieliau apseisiu be tų interfeisų.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Esmė tame, kad softas taip greitai nebejuda į priekį ir netgi dabartiniai "silpnos konfigūracijos" kompiuteriai puikiai ir greitai tvarkosi su visom rimtom programom, vienintelės išimtys - žaidimai/darbas su grafika ir pan. Todėl, kaip rašiau man jau šiandien pilnai užtenka macbook air 11 colių mažylio, kaip pagrindinio kompiuterio. Kad ir kokie bus galingi desktopai, to paprasčiausiai paprastom programom nebereikia. Nebent galimas ir dar vienas variantas - galingi nutolę serveriai ir silpni "terminalai", t.y. dabar taip stumiamas debesėlis ir cloud aplikacijos.
    Dėl valdymo, tavo paminėtos pvz., balso atpažinimo technologijos šiandien yra švelniai tariant vaikiško lygio ir neabejoju, kad ateity bus žymiai naudingesnės.

Iš tiesų viskas ką tu mini, kad "yra šiandien", šiandien yra tik labai primityviame lygyje. Beje, prieš keletą metų lygiai taip pat buvo galima pasakyti, kad "šiandien yra tabletai, bet niekas jų nenori ir tai neturi perspektyvos". Tikrai viskas neužstrigs ties dabartinėm technologijom, kad ir kokios jos geros būtų. Į temą iki pilno komplekto galima dar paminėti ir kokius nors augmented reality akinius ar augmented reality ir projekciją ant tinklainės, ar tiesioginius smegenų-kompiuterių interfeisus. O ką, rimtai negi nepatogu būtų eiti kur nors kokiam mieste neapkrautom rankom ir šalia realių objektų matyti aprašymus ir aišku kiek like'ų jis turi facebooke.
    Paskutinis taisė Edd; 2012.04.24, 19:37.

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Tai jau taip, tame tarpe ir Visual Studio, ir normalus Adobe Photoshop, ir t.t.? Kalbu apie "darbinį, funkcionalų" softą, kurio ant tabletų nėra, nes jie net nebuvo tam kuriami.
    Kas dėl fotošopo, tai ipad'ui yra prirašyta net labai padorių fotoredagavimo toolzų. Pvz tipiniam nuotraukų tvarkymui (sukiojimui, karpymui ir pan redagavimui) man ipad'as patinka net labiau nei "pilnavertis" PC.

Na o Visual Studio WART'ui teks laukti dar labai labai labai ilgai. Kitą vertus, nelabai suprantu tikslo: jei tabletui prisukt klaviatūrą ir pelę, tai jis pavirsta silpnu bet "ilgai grojančiu" ultrabuku. Ko turint pelę ir klaviatūrą nelabai reikia.

Tada jau gali paimt kokį nors "remote desktop" ir prisijungt prie savo desktopo jei jau taip norisi dirbt būtent su tabletu. Ir bus nebesvarbu ar ARM ar x86. Dirba beje visai padoriai neskaitant to, kad desktopinius appsus nepatogu valdyt pirštu.

Pvz jau dabar egzistuoja visai pilnavertė androidinė IDE. Netgi visai padoriai veikia. Spėk kiek kartų aš ją naudojau, nors stalčiuje turiu ir tabletą?

Man užteks palaukti metų ar dviejų. Bėda visai kitur - programinė įranga, kurios nėra. T.y. ji yra perrašoma ant ARM, supaprastinama lietimui, o mano įvardintam hibridiniam naudojimui, normalios, galingos, funkcionalios programinės įrangos išvis nėra ir vargu ar greitai bus (greičiau intelis apsisuks su mažai energijos eikvojančiais procesoriais, nei ji bus išleista ARM).
    Po metų turėsi nuobodų Intel Atom Z2670. Vargu ar džiaugsiesi.

Intelis ar ARM čia nieko nekeičia. Jei tie tau reikalingi appsai būtų prasmingi tabletų kontekste tai jau senai būtų perkompiliuoti ARM'ui. Kas daugeliui appsu beje jau nutiko. Čia galioja tas pats senas principas: jei kažkas moka viską, tai kaip pasekmė - nieko nemoka gerai. Va microsoftas ilgą laiką bandė telefoną paversti kompiuteriu ir rezultate patyrė visišką pralaimėjimą. Dabar bando iš kitos pusės - kompiuterį per prievartą paversti tabletu, manau irgi nukentės.
    Pvz apple jau senai laisvai galėjo "suženyt" savo iOS ir MacOS. Taip pat galėjo išleist kokį nors mac book air light su ipado viduriais ir klaviatūra. Bet to nedaro. Ir netgi labai nesunku suprast kodėl.

Tavo minėti "galingi" spendimai orientuosis į tuometinius desktopus ir tabletai jiems vistiek bus pernelyg silpni. To paties intelio desktopiniai procesoriai irgi nestovės vietoje, todėl tabletiniai vistiek bus pernelyg lėti.

Daugiausiai orientuojamasi į tai, kad tabletai yra tik tabletai, naudojami pramogoms, internetui ir valdomi tik pirštu. T.y. šiandien vis dar yra 2 aiškiai atskirtos stovyklos: darbinis intel/AMD arkliukas ir pramoginis-internetinis ARM'inis tabletas. Dar ankstoka sakyti, kad "jau yra dabar", nes taip nėra, nors viskas gal kažkiek ir juda ta linkme (pvz., androido modifikacijos).
    Aš manau kad taip ir liks dar ilgą laiko tarpą.

Sulankstomas/susukamas kaip popieriaus lapas ar pan., o ne kažkokia skrynia su dviem atskirais ekranais. Dar anksti, anksti ir neaišku ar būtent tai ką paminėjau bus, galbūt bus peršokta prie kažko kitko, geresnio. Vargu ar labai praktiška visur nešiotis kažkokias plytas (laptopus/tabletus/telefonus su dideliais ekranais), anksčiau ar vėliau to nebus. Aišku galutiniam variante užteks įmontuoto čipuko ir sinchronizacijos su iCloud'u ir facebooku.
    Bet ar tu tikrai nori susukamo ekrano? Ta popiergalį juk irgi reikės kažkaip nešiotis. Jis bus nestabilus, jo nepasiklosi kad būtų idealiai lygus. Jo nepanaudosi kaip liečiamo ekrano. Galų gale jis glamžysis. Vargu ar tai idealus interfeisas.
    Arba pvz diktavimas balsu. PC jis egzistuoja jau 100-ą metų ir netgi visiškai neblogai susitvarko su teksto atpažinimu. Bet ar tikrai nori kad tai taptų pagrindinis valdymo interfeisas? Bent jau aš tai ne. Toks žaislas kaip Siri - kodėl gi ne. Bet kaip pagrindinis interfeisas - atsiprašau.
    Arba pvz "holografija" ar projekcija. Jau senai kaip ir jokių problemų nusipirkt nebrangų projektorių ir pasijungt prie PC. Bet ar tikrai norisi tai daryt? Bent jau man tai ne. Pažiūrėt kokį filmą - taip. Dirbt? Dėkui, gal ne.
    Valdyt kompą per kokį nors kinect? Atsiprašau, bet gal kitą kartą.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Gerokai didesni šansai, kad tą programinę įrangą rasi kokiam nors ipad'ui. Jau šiandien.
    Tai jau taip, tame tarpe ir Visual Studio, ir normalus Adobe Photoshop, ir t.t.? Kalbu apie "darbinį, funkcionalų" softą, kurio ant tabletų nėra, nes jie net nebuvo tam kuriami.

Tas "po kelių metų" yra jau dabar. Dabartiniai telefonai yra panašaus pajėgumo kaip ir kelių metų senumo kompai. Bėda tik tame, kad per tuos kelis metus atitinkamai paaugo ir apetitai, todėl ir vėl reikės laukti kelis sekančius metus. O po to ir vėl ir vėl ir vėl
    Man užteks palaukti metų ar dviejų. Bėda visai kitur - programinė įranga, kurios nėra. T.y. ji yra perrašoma ant ARM, supaprastinama lietimui, o mano įvardintam hibridiniam naudojimui, normalios, galingos, funkcionalios programinės įrangos išvis nėra ir vargu ar greitai bus (greičiau intelis apsisuks su mažai energijos eikvojančiais procesoriais, nei ji bus išleista ARM). Daugiausiai orientuojamasi į tai, kad tabletai yra tik tabletai, naudojami pramogoms, internetui ir valdomi tik pirštu. T.y. šiandien vis dar yra 2 aiškiai atskirtos stovyklos: darbinis intel/AMD arkliukas ir pramoginis-internetinis ARM'inis tabletas. Dar ankstoka sakyti, kad "jau yra dabar", nes taip nėra, nors viskas gal kažkiek ir juda ta linkme (pvz., androido modifikacijos).

Tai kad jau dabar galima nusipirkt motorola atrix ar razr su visom sąsajom. Tik vat nelabai kas puola pirkt.
    Ir? Naudoti kokį softą? Nelabai kokį. Kita vertus net ir dabar Asus Transformer serija yra geriausiai parduodami android tabletai.

Šioje vietoje aišku dar galima pasvajoti apie sulankstomus ekranus, vaizdo projekcijas, projekcijas ant akies, kažkokius naujus duomenų įvedimo būdus...
    O kam svajot? Sulankstomą ekraną gali nusipirkt jau dabar kokiam nors Sony Tablet P. Tokia Kyocera irgi yra pagaminus mobilų telefoną su sulankstomu ekranu. Tik vat niekam jų nereikia. Kaip ir visokių "išvyniojamų" ar projekcinių. Pernelyg ribotas praktinis panaudojimas.
    Sulankstomas/susukamas kaip popieriaus lapas ar pan., o ne kažkokia skrynia su dviem atskirais ekranais. Dar anksti, anksti ir neaišku ar būtent tai ką paminėjau bus, galbūt bus peršokta prie kažko kitko, geresnio. Vargu ar labai praktiška visur nešiotis kažkokias plytas (laptopus/tabletus/telefonus su dideliais ekranais), anksčiau ar vėliau to nebus. Aišku galutiniam variante užteks įmontuoto čipuko ir sinchronizacijos su iCloud'u ir facebooku.

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Dėl desktopo, matysim kaip ten bus dar kolkas nesigilinau, o dėl ARM'inio tableto, jei jis turėtų man visą reikiamą programinę įrangą, kodėl gi ne.
    Gerokai didesni šansai, kad tą programinę įrangą rasi kokiam nors ipad'ui. Jau šiandien.

Bet čia aišku aš esu daugiau išimtis, noriu vieno įrenginio kuris būtų pakankamai galingas mano poreikiams (žaidimų beveik nežaidžiu, o jei žaidžiu tai kažką kas nereikalauja daug resursų) ir atstotų pagrindinį kompiuterį ir esant reikalui būtų portabilus kaip tabetas. T.y. šiandien tokių dalykų nelabai yra, nu lyg ir yra kažkoks samsungas, bet jis gali išgyventi kokias max 4val., kas yra mažai. Realiai po kelių metų turėtų išvis užtekti vieno įrenginio, kuris atstotų ir išmanų telefoną, ir tabletą, ir galų gale stacionarų kompiuterį
    Tas "po kelių metų" yra jau dabar. Dabartiniai telefonai yra panašaus pajėgumo kaip ir kelių metų senumo kompai. Bėda tik tame, kad per tuos kelis metus atitinkamai paaugo ir apetitai, todėl ir vėl reikės laukti kelis sekančius metus. O po to ir vėl ir vėl ir vėl

- aišku su visom sąsajom (monitoriai, klaviatūros...), kurios nebūtinai turi būti fizinės, tik nežinau ar tai būtų pelninga gamintojams.
    Tai kad jau dabar galima nusipirkt motorola atrix ar razr su visom sąsajom. Tik vat nelabai kas puola pirkt.

[/QUOTE]Šioje vietoje aišku dar galima pasvajoti apie sulankstomus ekranus, vaizdo projekcijas, projekcijas ant akies, kažkokius naujus duomenų įvedimo būdus...[/QUOTE]

O kam svajot? Sulankstomą ekraną gali nusipirkt jau dabar kokiam nors Sony Tablet P. Tokia Kyocera irgi yra pagaminus mobilų telefoną su sulankstomu ekranu. Tik vat niekam jų nereikia. Kaip ir visokių "išvyniojamų" ar projekcinių. Pernelyg ribotas praktinis panaudojimas.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Desktopas vien ofisui nereiskia "tikro" desktopo kaip tai isivaizduoja dauguma jo pageidaujanciu. T.y. daugiau jokiu kitu desktopiniu appsu ten neinstaliuosi, net jei kokia ir susikompiliuotum. Kitaip tariant, desktopo kaip tokio nera, yra tik desktopine wordo/excelio/powerpointo versija.

Ir kainuos gerokai brangiau uz ARM'ini tableta. Tada pasakysi kad nenori
    Dėl desktopo, matysim kaip ten bus dar kolkas nesigilinau, o dėl ARM'inio tableto, jei jis turėtų man visą reikiamą programinę įrangą, kodėl gi ne. Bet čia aišku aš esu daugiau išimtis, noriu vieno įrenginio kuris būtų pakankamai galingas mano poreikiams (žaidimų beveik nežaidžiu, o jei žaidžiu tai kažką kas nereikalauja daug resursų) ir atstotų pagrindinį kompiuterį ir esant reikalui būtų portabilus kaip tabetas. T.y. šiandien tokių dalykų nelabai yra, nu lyg ir yra kažkoks samsungas, bet jis gali išgyventi kokias max 4val., kas yra mažai. Realiai po kelių metų turėtų išvis užtekti vieno įrenginio, kuris atstotų ir išmanų telefoną, ir tabletą, ir galų gale stacionarų kompiuterį - aišku su visom sąsajom (monitoriai, klaviatūros...), kurios nebūtinai turi būti fizinės, tik nežinau ar tai būtų pelninga gamintojams. Šioje vietoje aišku dar galima pasvajoti apie sulankstomus ekranus, vaizdo projekcijas, projekcijas ant akies, kažkokius naujus duomenų įvedimo būdus...
    Paskutinis taisė Edd; 2012.04.22, 22:35.

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Nesupratau ką norėjai pasakyti. Parašei, kad nėra dektopo ant ARM, o paskui parašei, kad vistik Windows ant ARM bus su ofisu, kuris veiks ant desktopo, o duotoj nuorodoj nurodyta, kad bus desktopas ant ARM. Gal ką praleidau, nes neskaičiau, o tik peržvelgiau tą straipsnį.
    Desktopas vien ofisui nereiskia "tikro" desktopo kaip tai isivaizduoja dauguma jo pageidaujanciu. T.y. daugiau jokiu kitu desktopiniu appsu ten neinstaliuosi, net jei kokia ir susikompiliuotum. Kitaip tariant, desktopo kaip tokio nera, yra tik desktopine wordo/excelio/powerpointo versija.

Asmeniškai būtent intelio netbukų-tabletų su Windows ir laukiu. T.y. kažko panašaus į asus transformerius. Šiuo metu turiu 11 colių Macbook air, jis tapo mano pagrindiniu kompiuteriu ir jei būtų touchscreenas ir jis esant reikalui galėtų atsiskirti nuo klaviatūros, man tai būtų idealus variantas. Intelio nenurašyčiau, buvo neseniai pateikti testai jų procesorių, kuriuos naudoja Android smartuose, pagal juos jau dabartiniai jų procesoriai atrodo labai neblogai ir netgi jei kalbam apie energijos suvartojimą, todėl 2013 kai pristatys naujus procesorius manau jau tikrai bus tinkamų įrenginių ir mano poreikiams.
    Ir kainuos gerokai brangiau uz ARM'ini tableta. Tada pasakysi kad nenori

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Announcing the Windows 8 Editions

Užtat šiandien galima sakyt oficialiai pristatė būsimus W8 produktus ir kaip ir reikėjo tikėtis, ARM versijose desktopo nėra išskyrus jų pačių ofisa. Ir tai tik todėl, kad jo dar nespėjo perrašyt metro UI. Kitaip tariant, iš esmės turim tą patį WP7, tik perdarytą tabletams.
    Nesupratau ką norėjai pasakyti. Parašei, kad nėra dektopo ant ARM, o paskui parašei, kad vistik Windows ant ARM bus su ofisu, kuris veiks ant desktopo, o duotoj nuorodoj nurodyta, kad bus desktopas ant ARM. Gal ką praleidau, nes neskaičiau, o tik peržvelgiau tą straipsnį.

Parašė a_p
    Arba už brangiai pirkt netbuką su touchscreenu ir be klaviatūros (t.y. tuos atseit tabletus kurie eis su intelio atomu).
    Asmeniškai būtent intelio netbukų-tabletų su Windows ir laukiu. T.y. kažko panašaus į asus transformerius. Šiuo metu turiu 11 colių Macbook air, jis tapo mano pagrindiniu kompiuteriu ir jei būtų touchscreenas ir jis esant reikalui galėtų atsiskirti nuo klaviatūros, man tai būtų idealus variantas. Intelio nenurašyčiau, buvo neseniai pateikti testai jų procesorių, kuriuos naudoja Android smartuose, pagal juos jau dabartiniai jų procesoriai atrodo labai neblogai ir netgi jei kalbam apie energijos suvartojimą, todėl 2013 kai pristatys naujus procesorius manau jau tikrai bus tinkamų įrenginių ir mano poreikiams.

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Parašė [unique]y1k3s Rodyti pranešimą
    Vienintelis dalykas bendras tarp wp7 ir w8 - metro dizainas, kuris "lipdomas" ant visų naujų MS produktų, ir egzistavo jis prieš wp7 Taip kad panašumai tik skin deep, viskas giliau skiriasi.
    Tai kad normalus juzeriai be to skino nieko daugiau ir nemato.

Kas dėl vidurių, tai WinRT savo natūra žymiai labiau panaši į WP nei į "normalų" Win32. Panašūs ir apribojimai, pvz nelabai matosi, kaip iš to WinRT dirbti su "tradicine" failų sistema.

Bet svajones, kad bus "tikrų" ARM tabletų kurie suksis kaip tabletai ir kartu kaip įprasti PC teks padėt į stalčių.

Arba už brangiai pirkt netbuką su touchscreenu ir be klaviatūros (t.y. tuos atseit tabletus kurie eis su intelio atomu).

Komentuoti:

• [unique]y1k3s
    replied

Užtat šiandien galima sakyt oficialiai pristatė būsimus W8 produktus ir kaip ir reikėjo tikėtis, ARM versijose desktopo nėra išskyrus jų pačių ofisa. Ir tai tik todėl, kad jo dar nespėjo perrašyt metro UI. Kitaip tariant, iš esmės turim tą patį WP7, tik perdarytą tabletams.
    Vienintelis dalykas bendras tarp wp7 ir w8 - metro dizainas, kuris "lipdomas" ant visų naujų MS produktų, ir egzistavo jis prieš wp7 Taip kad panašumai tik skin deep, viskas giliau skiriasi.

Komentuoti:

• a_p
    replied
    Microsoft šiandien pristatė Windows 8 Consumer Preview, desktopas niekur nedingo ir bus jis ant ARM versijų.
    Kitas dalykas, kad man nelabai kaip atrodo naudojimas Windows 8 su pelyte, kažkaip viskas labiau pritaikyta lietimui/planšetėms. Būtų žymiai geriau, jei būtų du visiškai skirtingi interfeisai. Vienas pritaikytas pelytei, o kitas - lietimui. Dabar lyg taip ir yra, bet nevisai, nes kai kuriais atvejais vistiek vartotojas verčiamas naudoti ir lietimui pritaikytas dalis.

Komentuoti:

• Egiuxz
    replied
    Parašė tadux Rodyti pranešimą
    Seip jei nori gero hardwaro uz gera kaina Huawei gerai. Bet jei nori atsinaujinti softus ir panasiai tai su tuo yra gan silpnai. Ir Lietuvoje Huawei vien low-end telefonai. Hi-end nera ir panasu kad greitai dar nebus.
    Nepasakyčiau, kad su softų atnaujinimais yra problema. Tiesiog reikia pagooglint ir pačiam įsidiegt, nes kiekvienam modeliui bent po kelis ROM'us yra, kurie maždaug kas savaitę atnaujinami.

Komentuoti:

• pauliaK
    replied
    /\
    Tam, kad būtų visoks -iausias!

Komentuoti:

• liutass
    replied
    Kam mobiliam telefonui 4 branduolių procesorius ir LTE?

Komentuoti:

• tadux
    replied
    Seip jei nori gero hardwaro uz gera kaina Huawei gerai. Bet jei nori atsinaujinti softus ir panasiai tai su tuo yra gan silpnai. Ir Lietuvoje Huawei vien low-end telefonai. Hi-end nera ir panasu kad greitai dar nebus.

Komentuoti:

• John
    replied

Komentuoti:

• Egiuxz
    replied
    Be viso šito, Huawei gauna bene didžiausią pliusą už prieinamą kainą.

Komentuoti:

Working...
X