Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2017

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Juokauji geresnį? Toli gražu, bet treneris geriau padirbėjo išrinkti žmonės baudos aikštelėjė, sudvigubinta gynyba prieš atitinkamus žaidėjus, pagal derinius. T.y. Graikijos treneris buvo išanalizavęs viską nuo A iki Z, kaip gynėsi ties tritaškio linija. O ką mes prieš pastetėm? Kaip išnaudojom Motiejūną, Gudaitį- prameti ir sėdi, nu nėra normalu.

    O neturiu nieko prieš griežtus trenerius, tas pats Pačėsas ar Kutinaitis būtų tvarkesį geriau, mano nuomone. Tai yra top 3 rinktinė pasalyje ir mano nuomone jai turi vadovauti treneris iš top 30, o ne top 300.
    Aviate, navigate, communicate

    Comment


      #22
      Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
      Juokauji geresnį? Toli gražu, bet treneris geriau padirbėjo išrinkti žmonės baudos aikštelėjė, sudvigubinta gynyba prieš atitinkamus žaidėjus, pagal derinius. T.y. Graikijos treneris buvo išanalizavęs viską nuo A iki Z, kaip gynėsi ties tritaškio linija. O ką mes prieš pastetėm? Kaip išnaudojom Motiejūną, Gudaitį- prameti ir sėdi, nu nėra normalu.

      O neturiu nieko prieš griežtus trenerius, tas pats Pačėsas ar Kutinaitis būtų tvarkesį geriau, mano nuomone. Tai yra top 3 rinktinė pasalyje ir mano nuomone jai turi vadovauti treneris iš top 30, o ne top 300.
      Bent jau vidinės srovės sako, kad ne dėl federacijos, o dėl kai kurių žaidėjų pareiškimo, kad paėmus Kurtinaitį nežais už rinktinę buvo pasirinktas Adomaitis.

      Comment


        #23
        Pernai matėm kaip gerai griežtas treneris, kai pasikrovėm nuo ispanų 50 taškų ir 26 nuo australų, kai žaidėjai nejautė jokio malonumo žaisti ir išsigandę trenerio bijo kamuolį paimti, kad tik nesuklystų. Šiandien paprasčiausiai buvo tik juoda diena, kai nekrito tritaškiai, beto kitų rinktinių nuvertinti tikrai nereikia, šitame čempionate kokios 5 panašiai stiprios rinktinės, neveltui ir prieš čempionatą graikų šansai laimėti buvo vertinami dar geriau nei lietuvių.
        Flickr

        Comment


          #24
          Jeigu tragiškai nekrenta tritaškiai, tai yra trenerio darbas orientuoti žaidimą kita linkme. Bet antra vertus priekinėje linijoje irgi tragedija - Valančiūnas kažkoks pavargęs atrodė, o Motiejūnas toks jaumas, kad aikštėje žaidė už svetimą komandą. Viskas buvo labai blogai, tame tarpe ir treneris.

          Comment


            #25
            Dar pasižiūrėjau statistiką, tai pataikymo procentas atrodo taip:



            Išties matau daug trenerio kaltės. Graikai - išmušami psichologiškai karšti žaidėjai, baudos lietuviams krito neįtikėtinai taikliai, dvitaškius irgi pataikė taikliau. Tai nafikt mesti tuos 24 tritaškius, kai jie nekrenta. Graikai tiek pat jų metė, nors jie juos pateikė dvigubai taikliau.

            Comment


              #26
              Gerai kad nebuvo man kada žiūrėt. Kiek nervų sutaupiau

              Vat vokiečiai mane maloniai nustebino išsiųsdami prancūzus namo.
              You might surprise yourself.

              Miestai.net FB

              Comment


                #27
                Žaidėjai super geri, bet kaip ir ką iš jų paimi yra trenerio darbas.
                Kurie geri, tie ir žaidė gerai. Lietuvos rinktinėje 3-4 žaidėjai yra aukštesnio lygio (žvaigždės statusą turi nebent Lietuvoje, o ne pasaulyje), o kiti yra vidutiniokai, žaidžiantys vidutiniuose klubuose ir nebūtinai juose atliekantys svarbų vaidmenį. Todėl paskutiniais metais Lietuvos rinktinė visada remdavosi komandiniu žaidimu, deriniais, nes nėra individualiai stiprių žaidėjų, kurie savo veiksmais galėtų nulemti rungtynių baigtį. Graikų treneris dar daugiau buvo kritikuojamas nei Adomaitis. Nes būdamas tokio amžiaus net neturi rimtų klubų treniravimo patirties ir išvis paskutiniu metu lyg ir nedirbo treneriu. Realiai tai reikėjo ne kitokio trenerio, o psichologo . Nes svarbiose rungtynėse atsilikinėjant dviženkliu skaičiumi kamuolys ima kristi iš rankų - pagrindinis jausmas būna baimė pralošti. Buvo kelios duobelės ir graikams, tai įmetus porą tritaškių ir tiksliai sužaidus buvo galima kabintis. Neatsirado to lyderio, kuris patemptų ir užvestų. Kai grupės varžybose gerai sužaisdavo atsarginiai, tai atrodė, kad ilgas suolas ir visi gali sužaisti. Bet kartu tai rodė, kad pagrindiniai žaidėjai silpnai veža. Ir kai atėjo svarbios varžybos būtent ir pritrūko svaresnio lyderių indėlio. Nereikia tikėtis, kad Gudaitis ar Juškevičius ištemps rungtynes. Pastarasis ir taip čempionate viršijo lūkesčius. Daug kas iš pat pradžių stebėjosi, kam imamas Milaknis ir Gecevičius. Nes jie vienpusiai žaidėjai, sugeba tik mėtyti iš toli. Bet čempionate nesugebėjo net to. Milaknis per čempionatą įmetė 2 tritaškius iš 6 . Gecevičius 6 iš 12, bet kadangi nesugeba gintis, tai jo minutės aikštelėje labai ribotos. Gecevičiaus Kazlauskas išvis neimdavo.
                O Motiejūnas išvis toks vaizdas, kad pakeliui į Kiniją užsuko šiek tiek prasimankštinti po atostogų. Arba jam su ta nugara nėra taip gerai, kaip jis sako, arba tiesiog tingi plėšytis. Kazlauskas jo gal išvis nebūtų ėmęs. Bet šiemet aukštaūgių deficitas, tai gal nebuvo kur dingti. Kažkaip keistai atrodytų nepakviesti NBA žaidėjo. Pernai Valančiūnas buvo kaltinamas dėl atsainaus požiūrio, bet šiemet jį galima pagirti.
                O graikų žaidėjų dauguma yra iš stiprių Panathinaikos ir Olimpiacos klubų. Graikijos krepšinio lyga kiek stipresnė nei LKL . Ir gerai Printezis prieš aštunfinalį sakė, kad savo potencialo graikai dar neparodė. Tai mačui su Lietuva buvo normaliai pasiruošę ir nusiteikę.

                Comment


                  #28
                  Svarbu, Katleris buvo. Ir tas su uteleta barzda.

                  Comment


                    #29
                    Jeigu žaidėjai, kurie gali pataikyti, net laisvi nepataiko, tai kur čia trenerio kaltė? Neleisti mesti net laisviems? Piknaudžiavimo jokio nebuvo, o kad nekrenta vieną ar du kėlinius, nereiškia, kad nekris ir trečią. Sporte taip jau yra, kad kažkas pralaimi, nereikia dėl to skubėti atleidinėti trenerius ir žaidėjus. Ypač juokingai atrodo, kai ilgamečiam rinktinės žaidėjui ir paskutinius kelis metus geriausiam LKL treneriui pradeda aiškinti sofos ekspertai, kurie net vienos iš dešimt baudos neįmestų.
                    Flickr

                    Comment


                      #30
                      Trenerio kalte tame, kad surinko tokius, kurie net laisvi nepataiko.

                      Comment


                        #31
                        Trenerio kalte tame, kad surinko tokius, kurie net laisvi nepataiko.
                        O kuriuos reikėjo imti? Nėra dabar tokio lygio gynėjų kaip buvo Jasikevičius ar Macijauskas. O Lekavičius, kuris būtų pravertęs, gavo traumą ne laiku ir ne vietoj.

                        Kita vertus, jei bent pusę metimų, kuriuos mūsiškiai atliko būdami laisvi, būtų pasiekę tikslą, rezultatas galėjo būti visiškai kitoks. M. Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas kartu pataikė tik 4 iš 17 tritaškių!
                        Čia grynai psichologija: kai komanda pirmauja, tai ir tritaškiai daug geriau visiems krenta. O kai reikia vytis ir slegia įtampa, įmesti daug sunkiau. Žvaigždes nuo vidutinių žaidėjų tai ir skiria - gebėjimas įmesti tada, kai labiausiai reikia.

                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/krepsinis/eurob....d?id=75718523

                        Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.10, 18:41.

                        Comment


                          #32
                          Graikijai buvo žadami medaliai, tas tiesa, bet tik iki kol nesusitraumavo Giannis Antetokounmpo, kuris butų neatpažįstamai pakeitęs graikų rinktinės veidą. Be jo graikai tik eilinė, stipri Europos vidutiniokė (kokia tarkim būtų Lietuva be JV ir Kuzminsko).

                          Su tokiomus sudėtimis kaip vakar, Lietuva turėtų aplošti graikus gana užtikrintai. Paprasčiausiai buvo tragiška diena, prastai buvo susitvarkyta su psichologiniu spaudimu, graikams įkrito keli labai svarbūs tritaškiai 3 kėlinyje, ir yra taip, kad važiuojame namo.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            #33
                            Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                            Tai yra top 3 rinktinė pasalyje ir mano nuomone jai turi vadovauti treneris iš top 30, o ne top 300.
                            Lietuva tikrai nėra top 3 rinktinė pasaulyje. Net ir FIBA reitinge tik tai 5 (nors jis, kaip ir kiekvienas reitingas, mažai ką reiškia). Esmė tokia, kad atėjo eilinė (labai reguliariai - nuo 1993 metų lygiai kas aštuonis metus įvykstanti) kartų kaita, kai praeities lyderiai (Kalnietis, Mačiulis) nebepatempia ar nebeatvažiuoja (Jankūnas) į rinktinę, esamų (Valančiūnas, Kuzminskas) vienų neužtenka, o ateitis (Grigonis, Gudaitis, Ulanovas) dar neturi aukšto lygio varžybų patirties Likę ateities žaidėjai dar rinktinės lygio netempia ar turi kitų prioritetų/problemų, tad rinktinę belieka kamšyti vidutinio lygio žaidėjais (Gecevičius, Juškevičius, Milaknis, Bendžius). Bendras rinktinės lygis - stiprūs vidutiniokai, net ir EČ kontekste. Kalbant apie pasiekimus per praėjusį "ciklą" nuo 2009 metų - ši karta skyrėsi nuo praėjusios tuo, kad nebuvo tokio lygio žvaigždžių, kaip anksčiau - Jasikevičiaus, Šiškauško, Macijausko, Štombergo, tačiau pasiektais rezultatais ne ką nusileido, pagal realų rinktinės pajėgumą lūkesčiai buvo gerokai viršyti. Prie to prisidėjo ir nemažai sėkmės - abu praeiti EČ galėjo pasibaigti fiasko rungtynėse su Bosnija (2013) ar su Gruzija (2015), olimpinėse pasirodėm tragiškai (2012 nugalėtos tik Nigerija ir Tunisas, 2016 nugalėtos tik Nigerija, vidutioniokė Brazilija ir pasenusi Argentina), PČ 2014 pasisekė su atkrintamosiomis - aštunfinalyje žaidėm su Naująja Zealandija, ketvirfinaly su Turkija (paskui sekė pralaimėjimai Jav ir Prancūzijai). Per pastaruosius kelis metus vienintelė pergalė pasiekta kažką lemiančiose rungtynėse prieš tikrai pajėgų varžovą yra 2015 pusfinalis prieš Serbiją.

                            Nenoriu pasakyti, kad Lietuva yra ir silpna. Lietuva atrodė tikrai neblogai šitam čempionate ir tikrai pagal pajėgumą bent į TOP-8 patenka. Bet tiesiog teko susitikti su komanda, kuri yra panašaus pajėgumo ir nepavyko sužaisti gerų rungtynių. Tad vienus čempionatus baigėmė aukščiau nei nusipelnėme, kitus baigiame nepelnytai žemiau. Svarbiausia, kad vis dar turim stiprias jaunimo rinktines, matosi bręstantys lyderiai, tad Lietuva iš krepšinio žemėlapio dar bent 10 metų nedings. Turbūt nepasieksime tokio lygio, kad visiškai dominuotume Europoje, tad reikia susitaikyti tiesiog kad bus visko - rinktinė bus tokia, kad palankiai susiklosčius bus medaliai, bet bus ir liūdnų iškritimų anksčiau. Bus labai gerai jei išlaikysim "tradicijas" ir tai įvyks ne anksčiau kaip po 8 metų

                            Comment


                              #34
                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                              Graikijai buvo žadami medaliai, tas tiesa, bet tik iki kol nesusitraumavo Giannis Antetokounmpo, kuris butų neatpažįstamai pakeitęs graikų rinktinės veidą. Be jo graikai tik eilinė, stipri Europos vidutiniokė (kokia tarkim būtų Lietuva be JV ir Kuzminsko).

                              Su tokiomus sudėtimis kaip vakar, Lietuva turėtų aplošti graikus gana užtikrintai. Paprasčiausiai buvo tragiška diena, prastai buvo susitvarkyta su psichologiniu spaudimu, graikams įkrito keli labai svarbūs tritaškiai 3 kėlinyje, ir yra taip, kad važiuojame namo.
                              Nelabai suprantu, kuo graikų sudėtis nusileidžia lietuvių sudėčiai, net be Giannio - pusė rinktinės Olympiacos (2 vieta Eurolygoje), pusė Panathinaikos (Eurolygos TOP 8), vienas žaidėjas (tas pats tritaškių primėtęs Sloukas) - Fenerbache (1 vieta Eurolygoje), dar vienas NBA. Čia yra labai patyrusi rinktinė iš labai patyrusių (tai yra žaidusių labai daug aukšto lygio rungtynių ir jas žaidusių ne ant suolo - Geevičius irgi du kartus laimėjo Eurolygą žaisdamas Olympiacos, bet jis tada sėdėdavo ant suolo, kitaip nei vakar prieš mus žaidę jo buvę komandos draugai) ir dar tarpusavy susižaidusių žaidėjų. Šita Graikijos rinktinė iš Olympiacos dar ir perėmė tą bruožą, kad atkrintamosiose žaidžia žymiai geriau negu grupėse (galbūt nemoka nusiteikt ar tiesiog tauposi mažai ką lemiančiose rungtynėse).

                              Comment


                                #35
                                Kokia kaita, kas Sabučio nekvietė į rinktinę?
                                Aviate, navigate, communicate

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Trenerio kalte tame, kad surinko tokius, kurie net laisvi nepataiko.
                                  Tai kada tave pamatysim žaidžiantį rinktinėje?
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    #37
                                    Kokia kaita, kas Sabučio nekvietė į rinktinę?
                                    Tai kad jis nelabai pažaidžia. Žalgiriui pasidarė per prastas, tai kodėl turėtų būti tinkamas rinktinei.
                                    Ketvirtfinalyje žais Graikija-Rusija. Už ką reikės sirgti?
                                    Kroatai kažkuo priminė lietuvius - mėto iš toli, bet jei nekrenta, tai niekam nekrenta.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.10, 22:50.

                                    Comment


                                      #38
                                      Latvijos rinktinė objektyviai silpnesnė, bet kovos ketvirtfinalyje.

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                        Latvijos rinktinė objektyviai silpnesnė, bet kovos ketvirtfinalyje.
                                        Nea, Latvija zymiai geriau atrodo siame turnyre.

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Latvijos rinktinė objektyviai silpnesnė, bet kovos ketvirtfinalyje.
                                          Kodėl nuo jų gavom per pasirengimo ciklą, jei tokie silpnesni? Plius kas vakar 32 taškais sutriuškino Juodkalniją?
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X