Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LKF. Krizė Lietuvos krepšinio federacijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Treneri, supykote, kai buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Vladas Garastas viešai pareiškė, kad Lietuvos rinktinėje per porą mėnesių uždirbote 100 tūkstančių litų. Paprašėte manęs patikslinti šią informaciją ir nors LKF neprivalo skelbti finansinių ataskaitų, gavau patikinimą, kad už darbą rinktinėje gausite 100 tūkst. litų, o 75 proc. šios sumos jums jau pervesta. Tačiau tvirtinate, kad ir vėl meluojama.
    V.Garastas visą laiką skaičiuoja, kiek aš uždirbu. Dirbau Graikijoje, skaičiavo, kiek uždirbu, dirbau Kinijoje – vėl skaičiavo. Garbiam žmogui pirmiausia nemandagu skaičiuoti kito pinigus. Tebūnie, tegul skaičiuoja.
    – Tvirtinate, kad V.Garasto nurodyta jūsų atlyginimo suma neatitinka tikrovės? – Treneris arba eilinį kartą nusikalbėjo, arba sąmoningai melavo. Jis sakė: „100 tūkstančių už du mėnesius“. Aš specialiai pasižiūrėjau savo sąskaitas. Pastaruosius 10 mėnesių man iš federacijos buvo pervedinėjama po 4 tūkst. 200 litų. Per 12 mėnesių iš viso sumokėta 52 tūkst. litų.
    http://www.krepsinis.net/lietuva/j-k...-grizti/234141
    Šiaip tai sumos mažos, jokio normalaus užsieniečio nepavyktų už tiek prisišaukti. Savi dirba pusiau iš idealizmo, bet vis tiek blogi.

    Comment


      #62
      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      http://www.krepsinis.net/lietuva/j-k...-grizti/234141
      Šiaip tai sumos mažos, jokio normalaus užsieniečio nepavyktų už tiek prisišaukti. Savi dirba pusiau iš idealizmo, bet vis tiek blogi.
      Aš nevisai suprantu, ar V.Garastas yra tas "pilkasis kardinolas" vis dar realiai vadovaujantis federacijai? Tai, kad M.Balčiūnas yra jo žmogus, tai niekam ne paslaptis.

      Comment


        #63
        Garastas yra garbės prezidentas. Kažkokią įtaką, matyt, tebeturi. Anot vyraujančios nuomonės, Balčiūnas tik ledkalnio viršūnė.
        Etatinio komentatoriaus Pikaso komentaras:
        Situacija Lietuvos sporto federacijose, manau, yra kur kas sudėtingesnė, negu daugelis supranta. Ten demokratiniai pokyčiai vyksta taip lėtai, kad jie vos vos pastebimi. Kažkada buvau pradėjęs komentuoti ir apie "otkatinius" variantus. Kažkas pasiūlė parašyti plačiau ir išleisti knygą, kuri, atseit, taptų bestseleriu. To nepadariau, nes matau dar didesnių problemų teisėsaugoje, politikoje ir t.t. Visko neaptarsi...
        Kai sporto viršūnėje - KK ir SD direktoriumi tapo Rimas Kurtinaitis, viltys buvo sužibę. Jam "otkatų" nereikėjo. Jis pravijo tarpininkus - federacijų sekretorius iš departamento ir sukėlė ilgai puoselėtos "piramidės" griūtį. Sunerimo tie, kurie jos viršūnėje buvo. Net AMBrazauską pasiekė... Šis pasikvietė R.Kurtinaitį ir rėžė tiesiai: "Man šiame poste reikalingas sugrąžintas V.Nėnius". Ar galėjo Rimas prieštarauti tuometiniam premjerui , kuris jau AMB buvo patapęs? Beje, V.Nėnius po eilės skandalų ilgai dar neskendo, kaip koks Titanikas.
        Manau, kad jei pasitrauktų gerokai pasikompromitavęs Mindaugas Balčiūnas, tai ne tik Jonas Kazlauskas rinktinės vairą paimtų, bet ir LKF prezidentas savo pareiškimą atsiimtų bei Guoga savo rėmimą pratęstų. . Juk LKF prezidento atsistatydinimas dar nepatenkintas be konferencijos sutikimo.
        Na, o savo nuomone apie Vladą Garastą esu išsakęs per LKF prezidento rinkimus. Šis garbus treneris žino, kodėl ji buvo neigiama. Tiek to. Tai jau istorija... Dabar V.Garastas sako: "silpni, kad traukiasi". Įrodykite bent jau V.Garastui, kad jis klysta...

        Comment


          #64
          Tas skirtumas galbūt kažkam atitenka . Kemzūra turbūt išvis už minimumą dirbo .
          Paskutinis taisė senasnamas; 2013.10.06, 23:31.

          Comment


            #65
            Perskaiciau atidziai visus komentarus cia, Kazlausko interviu Lietuvos sostines krepsinio klubo laikrastyje.
            Turiu viena konkretu klausima: Kas konkreciai Lietuvos krepsinio federacijoje negerai. Kur, kada, kaip kodel?
            Is Kazlo interviu - aiski, kryptinga asmenine neapykanta Balciunui. O priezastys?
            O dauguma komentaru - arogantisku neziniuku sapaliones.

            Comment


              #66
              Gal interviu su Pauliaum Motiejūnu yra šiek tiek konkretesnis apie situaciją LKF http://sportas.delfi.lt/krepsinis/pr....d?id=62951108

              Comment


                #67
                Kai jau Kazlauskas isejo, Balciunas lyg tarp kitko pareiske, kad pasitrauktu jei Kazlauskas liktu rinktineje. Pareiskimas populistinis ir per velus bet kokiem sprendimam...
                Bet dabar Kazlauskas galvoja grizti, jei 'LKF ivyks permainos' Paziuresim kaip pasielgs Balciunas ar teses savo zodi
                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                Comment


                  #68
                  Manau Rimvydas Valatka taikliai apibudino visa situacijos LKF kvailuma:

                  Kas atsitiko Krepšinio federacijoje ir Europos sidabrą parvežusioje rinktinėje, nežino net tie, su kuriais tai atsitiko. Įskaitant patį A.Guogą. Kažkas kažką kažkam kažkada pasakė. Kažkas kažkur kažką parašė. Ir nėra nei prezidento – Krepšinio Dievo, nei Europos sidabrą laimėjusios rinktinės trenerio. Tik ant krepšinio lanko pliko STT užtampytas M.Balčiūnas tupėti liko.

                  Bet lyg ir sutariama, kad kažkas kažkur kažką negražaus apie J.Kazlauską parašė? Tarkim. Graikijoje, kurios rinktinę J.Kazlauskas yra sėkmingai treniravęs, per savaitę tai atsitinka maždaug 50 tūkst. kartų dažniau, nei Lietuvoje tai nutiko 21 metus po Barselonos olimpiados. Ir dėl to pustyti padus?

                  Kokio lakumo fantazijos reikia, kad patikėtume, jog V.Uspaskicho stumdomo V.Gedvilo statytinis M.Balčiūnas yra galingesnis oligarchas Lietuvos krepšinyje, nei V.Uspaskichas – Darbo partijoje? V.Romanovo lyg ir nebėra krepšinyje. Tai ar nebus krepšinio vyrai per ilgai šventę Europos sidabrą?

                  Comment


                    #69
                    Balčiūnas kaltas ir tiek. O kokios intrigos buvo ir būna, kai renkami LTOK prezidentai, nors jie ten abu marionetės buvo, bet ten vyksta kova dėl šiltų vietų ir aišku dėl pinigų. Taip, kad ir čia Balčiūnas tokios šiltos vietos nepaleis. O Motiejūnas atėjo dirbti Sabo prašymu, Sabo nėra, tai ir Paulius išeina..
                    You've got one life! Live it!

                    Comment


                      #70
                      Parašė fredis Rodyti pranešimą
                      Balčiūnas kaltas ir tiek.
                      Butu idomu zinoti kuom konkreciai kaltas? Ir tiek

                      Comment


                        #71
                        Kaltumą nustato tik teismas . Apskritai naudinga didesnė rotacija tokiuose postuose, kad kėdė į vieną vietą neįaugtų. Treneriai keičiami kaip kojinės, tai ir sekretorius galėtų pasikeisti. Nes susidaro vaizdas, kad treniruoti gali bet kas, o sekretorius tai nepakeičiamas. Jau seniau rašiau, kad reikia apsispręsti, kas svarbesnis, ar treneris, ar sekretorius. Jei treneris geras, bet negali dirbti su tuo sekretorium, tai sekretorių lauk. Ir nesvarbu, ar ten yra kažkokia kaltė, ar ne. Jei sėdėjo, tai tikriausiai, kad yra. Svarbiausia, kad treneris galėtų dirbti su žaidėjais.
                        Štai ką Balčiūnas šnekėjo 2011 m.:
                        A. Sabonio vardas puikiai žinomas visame pasaulyje. Kuo jo tapimas LKF prezidentu pasitarnaus mūsų šaliai?
                        Lietuvoje krepšinio federacijos veikla yra sutvarkyta – vietiniai projektai, lygos ir asociacijos puikiai veikia, o A. Sabonio atėjimas jų efektyvumą dar padidins.
                        Kur kas didesnių galimybių turėsime rengdami tarptautinius projektus. Tikimės, kad netrukus tapsime strateginiu Kinijos partneriu, planuojame bendrų projektų su NBA, nes Arvydo vardas ten labai vertinamas.
                        Ryšiams su Kinija juk ir Kazlauską būtų galima išnaudoti. Kiek dar Lietuvos trenerių dirbo Kinijoje?
                        Artimiausiu metu, padedant A. Saboniui, norėtume atidaryti tarptautinių krepšinio projektų verslo centrą, kuris koordinuotų tarptautinį bendradarbiavimą. Šie projektai padėtų užsidirbti pinigų tiek federacijai, tiek lygoms, tiek atskiriems klubams. Federacija būtų projektų iniciatorė, tačiau naudą iš jų gautų kur kas platesnis ratas Lietuvos krepšinio bendruomenės. Tai būtų naujas požiūris į sporto vystymą. Keliame sau didelius iššūkius ir su turimomis pajėgomis galime juos įveikti.
                        Vystyti šiuos projektus padės neseniai prie LKF prisijungęs Paulius Motiejūnas?
                        Labai džiaugiamės, kad mūsų komandą papildė Europoje gero vadybininko vardą užsitarnavęs P. Motiejūnas. Nacionalinėms federacijoms labai trūksta tokių gerų vadybininkų, nes įprastai jos suvokiamos kaip visuomeninės organizacijos, kurių veikla apsiriboja valstybės dotacijomis ir nedidele rėmėjų parama.
                        Mūsų požiūris kitoks. Federacija turėtų pati vykdyti nacionalinius bei tarptautinius projektus ir iš jų užsidirbti. Būtent todėl į savo komandą ir pasikvietėme P. Motiejūną. Jis bus tas žmogus, kuris vystys tarptautinius projektus – pirmiausia, rengs krepšinio čempionatus. Ilgalaikėje perspektyvoje galvojame apie pasaulio vyrų čempionatą Lietuvoje, jį galėtume surengti maždaug po dešimtmečio.
                        http://www.laikas.lt/lt/info/7368/m-...oje--interviu/
                        Pridalina komplimentų, o paskui "ačiū už darbą, viso gero". Kieno vardą toliau naudos ryšiams su NBA? Su Saboniu nesutaria, su Marčiulioniu nesutaria, su Ilgausku išvis atskira istorija, nelabai kas ir belieka. Dar pasikartosiu, kad yra nenormalu, kai geriausi krepšininkai neranda kalbos su federacija. Jei tai būtų vienas krepšininkas, tada gal ir krepšininko problema, bet kai neranda vienas, kitas, trečias, tai jau federacijos problema ir reikėtų savo daržą susitvarkyti.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2013.10.07, 15:17.

                        Comment


                          #72
                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Ir nesvarbu, ar ten yra kažkokia kaltė, ar ne. Jei sėdėjo, tai tikriausiai, kad yra.
                          Cia alavine Sovietu Sajungos bolseviku praejusio amziaus pirmosios puses totoliniu represiju pagrindimo logika.
                          Tada tiesa troika susirinkdavo, o dabar vienas nusprende ir viskas.

                          Comment


                            #73
                            Parašė vlk Rodyti pranešimą
                            Cia alavine Sovietu Sajungos bolseviku praejusio amziaus pirmosios puses totoliniu represiju pagrindimo logika.
                            Tada tiesa troika susirinkdavo, o dabar vienas nusprende ir viskas.
                            Balčiūnai?

                            Comment


                              #74
                              Cia alavine Sovietu Sajungos bolseviku praejusio amziaus pirmosios puses totoliniu represiju pagrindimo logika.
                              Tremties ar mirties bausmės niekas nesiūlo. Jis gal koks tavo giminaitis ar pažįstamas? Be Balčiūno Lietuvos krepšinis žlugs, arenos bankrutuos, čempionatai nutruks, rinktinė nieko nelaimės? Jei atsakymas TAIP, tada tegu lieka ir dirba toliau . Kas galėtų lygiavertiškai pakeisti Sabonį LKF prezidento poste ir Kazlauską trenerio poste?

                              Comment


                                #75
                                J.Kazlauskas: jei iš federacijos pasitrauktų Balčiūnas, tikrai svarstyčiau galimybę grįžti

                                http://www.krepsinis.net/lietuva/j-k...-grizti/234141

                                Citata:
                                – Tai kokia vis dėlto jūsų pasitraukimo iš rinktinės priežastis? – Traukiasi žmonės, su kuriais buvau pasižadėjęs dirbti petys į petį: Arvydas Sabonis, Paulius Motiejūnas (LKF vykdomasis direktorius. – Red.). Kokia prasmė man likti su žmogumi, kuris visa tai organizavo?

                                Nesu prieš M.Balčiūną kaip prieš žmogų, aš jį mažai pažįstu ir su juo visai nebendrauju. Aš esu prieš M.Balčiūną kaip prieš federacijos generalinį sekretorių, kuris skaido visuomenę, kuris neprileidžia garbių sportininkų, krepšininkų. Nors M.Balčiūnas pasakoja, kad pas jį kažką veikia Sergejus Jovaiša ar Modestas Paulauskas, man būtų labai įdomu sužinoti, ką jie ten veikia, kokiuose susirinkimuose dalyvauja ir taip toliau. Ir dabar man keista, kai A.Sabonis federacijoje pareiškia, kad jis atsistatydina, nė vienas Vykdomojo komiteto žmogus nepasako: „Gal, Sabai, tu neišeik, gal, M.Balčiūnai, išeik tu“. Priežastis, dėl kurios Sabas išeina, – M.Balčiūnas. Vietoj to Vykdomojo komiteto nariai klausia: „Tai kaip mes dabar atrodysime?“ Kaip atrodysite?! Išsivalykite ir atrodykite gerai. Dabar visi tie M.Balčiūno surankioti žmonės puola jį ginti, meluoja.

                                Tai vlk, dirbi LKF?

                                Beje pamenu, kai vilniečiai treneriai labai pyko, kad praktiškai vien kauniečiai patapo įvairiausių amžiaus grupių vyr.treneriais pvz.: Masiulis, nes įtariu Sabonis, tai įtakojo, tai gal taip ir dėjosi kabliukai po truputį...
                                You've got one life! Live it!

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                  Tai vlk, dirbi LKF?
                                  Prajuokinai smagiai net labai. Baik, negi rimtai taip galvoji? Dirbu tikrai ne LKF ir ne sporto srityje, tiesiog esu krepsinio fanas ir kartais uzsuku cia padiskutuoti. Kai buvo Zalgirio arenos projektavimo ir statybos peripetijos uzsukdavau dazniau.
                                  Kad butu visai aisku - neturiu jokio asmeninio suinteresuotumo isskyrus LT krepsinio sekme, taip kad asmeniskumus prasau baigti.

                                  Kas liecia Balciuna tai mano nuomone sutampa, kas buna ne taip jau daznai su Valatkos nuomone. Aisku Balciunas ir bet kuris kitas nera nepakeiciamas. Taciau mane domina kaip yra istikruju, nes dabar metami kaltinimai abstraktus ir manes neitikina. Kazlauskas - puikus treneris, taciau jo zodziai pries finala tikrai buvo ne vietoje. Priekaistai Balciunui bent dabar atrodo kaip asmeniskumas. Gali buti kad yra rimtos tikrosios, gali buti net finansines priezastis. Taciau apie tai nieks nesneka, tai gal to ir nera. O tai kas pasakoma neatrodo pakankamai rimta.

                                  Jei kas turite konkreciu kenkimo LT krepsinio faktu - pirmyn, o ne kopinkite cia tai kas jau seniai perskaityta.
                                  Neatmetu galimybes kad sitos visos makalines galutinis rezultatas bus kaunieciu isstumimas is LKF. Lryto senesnis straipsnis butent to sieke bet tada nepavyko. Gal dabar?

                                  Comment


                                    #77
                                    O aš neturiu jokio supratimo, kokios priežastys lėmė pastaruosius krepšinio elito žingsnius, bet nu absoliučiai niekur nėra įvardinta, kur yra problemos, išskyrus tai, kad problema yra Balčiūnas. Tai jei jau mes tokie šaunūs, kad nežaidžiame intrigų, tai imam ir pasakom tiesiai šviesiai, kokios blogybės dedasi federacijoje. Bet kur tie pasisakymai? Tylu ramu. Tik kipišas baisiausias, kad Sabas ir Kazlauskas išeina. Kodėl išeina? nes Balčiūnas skiraudė. Nu kaip darželio smėlio dėžės peripetijos...

                                    Comment


                                      #78
                                      VLK,
                                      Visi palikę savo postus tvirtina, kad problema yra Balčiūnas. Tačiau mes turime tikėti Balčiūnu, nes jis yra vienas nuskriaustasis prieš paliekančius savo postus asmenis, taip? Tai tada gal nereikia ir teismų Lietuvoje, nes jeigu dauguma pripažįsta, kad žmogus kaltas, jį negalima sodinti, nes jis pats mano, kad nėra kaltas?

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė KitoksBrolis Rodyti pranešimą
                                        VLK,
                                        Visi palikę savo postus tvirtina, kad problema yra Balčiūnas. Tačiau mes turime tikėti Balčiūnu, nes jis yra vienas nuskriaustasis prieš paliekančius savo postus asmenis, taip? Tai tada gal nereikia ir teismų Lietuvoje, nes jeigu dauguma pripažįsta, kad žmogus kaltas, jį negalima sodinti, nes jis pats mano, kad nėra kaltas?
                                        KitoksBroli, gal gali pasakyti, kodėl tie visi palieka postus? Negirdėjau, kuo tas Balčiūnas yra problema išskyrus tuo, kad jis egzistuoja. Rimtas argumentas.

                                        Comment


                                          #80
                                          Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                                          KitoksBroli, gal gali pasakyti, kodėl tie visi palieka postus? Negirdėjau, kuo tas Balčiūnas yra problema išskyrus tuo, kad jis egzistuoja. Rimtas argumentas.
                                          "...skaido visuomenę, kuris neprileidžia garbių sportininkų, krepšininkų."
                                          "...M.Balčiūno organizuotų straipsnių basketnews.lt."
                                          ir dar aibė kitų argumentų spaudoje, kurių aš neminėsiu, nes visi puikiai viską skaitė.
                                          Su tokiu požiūriu į atskirus žmones ir Seime sėdi nepajudinami politikai. Tauta pyksta, reikalauja atleidimų, tačiau tie vis lieka savo kėdėse ir šypsosi. Na o mes ir toliau tik keliam bangas internete, bijodami ką nors rimčiau padaryti. Tokia pat situacija ir čia - ir Kazlauskas, ir Sabonis kaip mergaitės pasiskundė žiniasklaidai, o Balčiūnas kaip sėdėjo savo kėdėje, taip ir sėdi juokdamasis. Kaip jau ne kartą šiame forume sakiau - mušamų žmonių mentalitetas ("gerai, kad bent muša, o ne užmuša").

                                          Comment

                                          Working...
                                          X