Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Futbolas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kiek mūsų kaimynai lenkai sukišo į futbolą ir ką laimėjo?
    You've got one life! Live it!

    Comment


      Parašė fredis Rodyti pranešimą
      Kiek mūsų kaimynai lenkai sukišo į futbolą ir ką laimėjo?
      Na kad jau paklausei, tikriausiai labiausiai Lenkijos futbolininkams sekėsi 1974m. — bronza pasaulio futbolo čempionate (kovoje dėl medalio 0:1 įveikta Brazilija), o rinktinės narys Grzegorz Lato pelnė net 7 įvarčius ir pripažintas rezultatyviausiu žaidėju. Vėliau dar kartą pasisekė 1982m. — vėl bronza pasaulio futbolo čempionate, kovoje dėl medalio 2:3 įveikta Prancūzija.
      Tačiau pats aukščiausias Lenkijos futbolo rinktinės laimėjimas — aukso medalis 1972m. Muncheno olimpinėse žaidynėse bei sidabro medaliai 1976m. Monrealio ir 1992m. Barselonos žaidynėse. Daugiau Lenkijos futbolininkai olimpinėse žaidynėse išvis nedalyvavo.
      O kas dėl pinigų kišimo, matyt lenkai tikisi vėl prikelti rinktinę, o geriausiai tai daryti stiprinant savo klubus. 2012m. Europos futbolo čempionatas ir lenkijai ir Ukrainai turėtų nemažai duoti, tuo pačiu tai yra įvertinimas už įdėtas pastangas. Iki šiol lenkams Euročempionate oi nekaip sekėsi. Laikas perrašyti istoriją
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
        Posenis straipsnis, bet vis dar vertas dėmesio


        Rašant šį komentarą dar nebuvo aišku, kurią galutinę vietą – trečią ar ketvirtą – šiame pasaulio futbolo čempionate užims Urugvajus. Bet koks skirtumas? Vis tiek Urugvajus dar kartą patvirtino priklausąs pasaulio futbolo elitui ir vėl priminė apie save šimtams milijonų futbolo sirgalių. Daugelis jų tikriausiai be Vikipedijos pagalbos negalėtų pasakyti apie Urugvajų nieko, išskyrus tai, kad šioje šalyje puikiai žaidžiamas futbolas. Bet ir tai jau labai daug.
        Mat šalies, ypač mažos šalies, futbolo kokybė parodo ir valstybės civilizacinį išsivystymą. Vargu ar atsitiktinai tokioms Lotynų Amerikos didžvalstybėms kaip Brazilija ir Argentina futbole prilygęs mažytis Urugvajus ir ne tokia jau didelė Čilė kartu yra ir mažiausiai korumpuotos žemyno valstybės. O geriausiai iš visų Afrikos komandų čempionate pasirodžiusi Gana turi vieną aukščiausių regione žmogaus raidos indeksų.
        Žvelgiant į Urugvajų labiausiai stebina tai, kad ši valstybė yra vos ne Lietuvos kopija. Nedidelė, beveik grynai europietiška šalis, tiek gyventojų skaičiumi, tiek ekonomikos lygiu labai nesiskirianti nuo mūsų. Kaip ir Lietuva, savo nacionalines ambicijas realizuojanti iš esmės per sportą. Visas skirtumas tarp Urugvajaus ir Lietuvos – dėl kadaise atsitiktinai susiklosčiusių istorinių aplinkybių urugvajiečiai nacionaline sporto šaka pasirinko futbolą, lietuviai – krepšinį. Todėl Urugvajų šiandien žino visas pasaulis, o Lietuvą – tik serbai su kroatais ir vienas kitas ispanas, graikas ar turkas. Bet ir šiose valstybėse futbolas – sporto šaka numeris vienas. Netgi savo tėvynėje JAV krepšinis tėra ketvirtas po amerikietiškojo futbolo, beisbolo ir ledo ritulio.
        Per du dešimtmečius Lietuvos Vyriausybė investavo į krepšinį tikriausiai jau ne vieną šimtą milijonų litų, nes privačių krepšinio klubų savininkai tikindavo, esą tai investicija ne į jų kišenę, o į Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje. Tačiau labiausiai pasaulyje Lietuvą išgarsino ne krepšininkai, kurie jau kelintą olimpiadą grįžta be medalių, o futbolininkai, įmušę sensacingą įvartį į ką tik pasaulio čempione tapusios Italijos vartus jos namų aikštėje. O tuo metu, kai visa Lietuva ėjo iš proto mūsų krepšininkams triuškinant serbus pergalingame Europos čempionate Švedijoje, pasaulio naujienų agentūros rodė, kaip Lietuvos futbolo rinktinė muša įvarčius į Farerų salų rinktinės vartus pasaulio čempionato atrankinėse varžybose.
        Jeigu bent pusė tų milijonų, kuriuos Lietuva be didelės naudos sukišo į krepšinį, būtų atitekę futbolui, šiemet mūsų rinktinė (ir taip FIFA reitinge užimanti gan aukštą 49 vietą) beveik garantuotai būtų žaidusi Pietų Afrikoje ir garsinusi šalies vardą ne prasčiau už Urugvajų.
        Visų pirma tai lietuviai vieną dieną neatsibudo ir referendume nenubalsavo už krepšinį kaip pirmąją sporto šaką, taip palikdami futbolą už nugaros. Krepšinio šaknys pakastos labai giliai, dar prie Smetonos dukart laimėtas Europos čempionatas dave milžinišką impulsą. Sovietų laikais tai buvo pasipriešinimo simbolis, kurį tempė tokie grandai kaip Sabonis, Marčiulionis, Chomičius, Kurtinaitis ir daugybė kitų. Jie dar žaidė atgavus nepriklausomybę ir taip davė krepšiniui naują impulsą jau nepriklausomoj Lietuvoj, kuris išlaikė sporto Nr.1 vietą Lietuvoje.
        Beje, nereikia pamiršti, kad Europoje bei pasaulyje konkurencija krepšinyje yra žymiai mažesnė nei futbole, todėl tokiai mažai šaliai lengviau pasiekti ką nors, o laimėjimai visada pamalonina sirgalius ir taip gausina jų gretas

        Tą patvirtina ir Wyckos puikus pvz. su Lenkija, kur futbolas neišdygo šeip sau iš niekur ir jokie keletas milijonų čia padedies nepakeis, TRADICIJAS reikia kurti dešimtmečiais.
        www.lt-lv-forum.org/

        Comment


          Pažiūrėkit į orą lauke ir pagalvokit kuo dauguma mokinukų užsiims per fizinio pamokas - ar žais futbolą purve lyjant lietui, ar krepšinį salėj
          Jeigu per 20 metų nesugebėjo organizuoti futbolo struktūros, tai gal niekam ir reikia? Tas pats su visu Lietuvos "sportu". Nenormalu, jei treneriai turi dirbti kažkur statybose JAV. Todėl protingiausia ką gali padaryti sportininkai, tai atstovauti kokiam nors Kazachstanui, gal bent bus ateitis užtikrinta. Nes mūsų politikieriams sportas rūpi tik tiek, kiek gali nusifotografuoti kartu su medaliu.

          O su JAV nėra ką lyginti Lietuvos, pažiūrėkit google maps bet kokį miestą ir pamatysit kokia ten sporto infrastruktūra.
          Paskutinis taisė rat; 2010.08.28, 09:47.

          Comment


            Kiek mūsų kaimynai lenkai sukišo į futbolą ir ką laimėjo?
            - Bent tą, kad turi pakankamai stiprų vietinį čempionatą, kuris jau pats generuoja pinigus. Taip pat jiems suteikta galimybė surengti 2012 m. Europos čempą - tai didžiulis pasitikėjimas ir garbė.

            Comment


              Keli patikslinimai Airzolio istoriniam diskursui:
              1. Anot tokio dedes G.Kalinausko siek tiek tyrinejusio prieskario sporto populiaruma, futbolas lenke krepsini ir ziurovu lankomumu ir paciu sportininku kiekiu prieskario Lietuvoje labai daug. Iki 1937-uju, kai pasitelkusi pora amerikos Lietuviu salies rinktine laimejo Europos cempionata.
              2. Sovietmeciu pasipriesinimo simbolis buvo vienodai krepsinis ir futbolas, o tam tikrais laikotarpiais ir kitos sporto sakos (netgi boksas), tik siais laikais krepsininikai demagogiskai savinasi sau ta simboli.
              3. Vargu ar galima sakyti, kad atkurus Nepriklausomybe, krepsinis issaugojo savo populiaruma, nes iki 1993-4-uju nacionaliniame cempionate futbolo lankomumas krepsinio lankomuma lenke gerokai, netgi nepaisant salies rinktines sekmes 1992 olimpiadoje. Iki LKL susikurimo su lygos piaru ir marketingu, nuo kurio ir prasidejo krepsinio atgimimo etapas.
              Ir pridejus visa tai prie Airzol teksto, kazin ar isvada "neatsibudo ir nenubalsavo" yra teisinga...

              Comment


                Urugvajus futbolą iškelinėja ir juo domisi jau senai senai. Patys 1930 surengė čempionatą, ir neilgai trukus, du iš eilės laimėjo. Lietuva, savo ruožtu, tai padarė su krepšiniu. Darius ir Girėnas (taip, tie patys) ji atvežė į Lietuvą. Kaip ir ledo ritulį. Jeigu Lietuva būtų gavusi galimybę rengti ledo ritulio čempionatą, o po to jį ir netikėtai laimėtų, patikėk, jo tradicijos Lietuvoje irgi būtų didelės. Yra kaip yra - o "stumdami" ant krepšinio futbolo neiškelsite. Viskas ko reikia populiarumui - pergalės. Nors kokios. Ir taip, po truputėlį, po truputėlį. Būtų kvaila manyti, kad jeigu staiga visi (kažkaip) atsisuktų į futbolą, mes iškart taptume čempionais. Mano tėvai domėjosi krepšiniu. Mano seneliai irgi. Kokio velnio aš turėčiau nuo jo nusisukti? Ir jeigu man gims sūnus, aš iškart pastatysiu krepšinio lanką. Ne futbolo vartus, ne kriketo aikštelę...

                Comment


                  Aš irgi domėjausi krepšiniu, net dirbau šiek tiek toje sistemoje. Bet dabar Lietuvos futbolas man yra viskas, krepšinis - nulis. Net nesvarbu pergalės ir pralaimėjimai: širdžiai neįsakysi.. Bet taip yra tik nedidelei dalelei panašių žmonių - masėms iš tikro reikia pergalių.

                  Comment


                    Nelabai aš išprusęs sporto istorijoj, todėl galiu būti ir netikslus, bet paoponuosiu

                    Parašė UCCMas Rodyti pranešimą
                    Keli patikslinimai Airzolio istoriniam diskursui:
                    1. Anot tokio dedes G.Kalinausko siek tiek tyrinejusio prieskario sporto populiaruma, futbolas lenke krepsini ir ziurovu lankomumu ir paciu sportininku kiekiu prieskario Lietuvoje labai daug. Iki 1937-uju, kai pasitelkusi pora amerikos Lietuviu salies rinktine laimejo Europos cempionata.
                    Dėl populiarumo nesiginčysiu, bet pats faktas, kad laimėjo (beje dukart, o moterys 37-aisiais dar tapo Europos vicečempionės) prisideda prie sėkmingo lrepšinio PR'o net iki šių dienų.

                    Parašė UCCMas Rodyti pranešimą
                    2. Sovietmeciu pasipriesinimo simbolis buvo vienodai krepsinis ir futbolas, o tam tikrais laikotarpiais ir kitos sporto sakos (netgi boksas), tik siais laikais krepsininikai demagogiskai savinasi sau ta simboli.
                    Viskas buvo pasipriešinimo simboliu, ir ne tik sporte. Bet reikia pripažinti, kad Lietuvos krepšinis pasiekė daugiau, o tai automatiškai įkvėpdavo žmones labiau. Tarkim kad ir 88-aisias Seule laimėtas sovietų olimpinis auksas, tada rinktinėje buvo net keturi Lietuvos krepšininkai, už tai Gomelskis (tuometinis treneris) net gavo pylos iš valdžios už tokį didelį "legionierių" skaičių komandoje. Galima tik įsivaizduoti kokia tai buvo moralinė lietuvių pergalė, žinant ir tai, kad visi Lietuvos sportininkai žaidė itin naudingai. Arba ,mano jau minėti, tarpukariu laimėti titulai įrodė, kad lietuviai gali savo jėgomis pasiekti pačius aukščiausius tikslus, o futbolas, nors statistiškai ir galėjo būti populiariasnis, bet dvasiškai įkvėpė žmones mažiau.

                    Parašė UCCMas Rodyti pranešimą
                    3. Vargu ar galima sakyti, kad atkurus Nepriklausomybe, krepsinis issaugojo savo populiaruma, nes iki 1993-4-uju nacionaliniame cempionate futbolo lankomumas krepsinio lankomuma lenke gerokai, netgi nepaisant salies rinktines sekmes 1992 olimpiadoje. Iki LKL susikurimo su lygos piaru ir marketingu, nuo kurio ir prasidejo krepsinio atgimimo etapas.
                    Ir pridejus visa tai prie Airzol teksto, kazin ar isvada "neatsibudo ir nenubalsavo" yra teisinga...
                    Nes buvo sukurti tokie vienadieniai projektai kaip Romar, kurie skyne pergales, dėja laikinas, o pergalės kaip žinome masina žmones.
                    Be to lietuviai yra hipokritų ir truputi tinginių tauta Mes manom, kad sedėdami prie televizoriaus su alaus butelių rankose puikiai palaikom komandą. O sudėjus lankimumą ir tv transliacijų auditoriją dar neišku į kurią pusę nukryptų svarstyklės.
                    Lietuviai labai domisi futbolu- nepaneigsi, bet tas domėjimasis labiau krypsta į užsienį, kur šio sporto lygis žymiai aukštesnis, o vietinis futbolas lieka kažkaip apleistas.


                    Kad nekiltų neaiškumų, aš esu visom penkiom už futbolą ir man krepšinis eina toli už futbolo.
                    www.lt-lv-forum.org/

                    Comment


                      Berods neoficialu, bet žinia laibai nebloga:
                      Stankevicius has reportedly signed for Valencia...
                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                      Comment


                        Po varžybu su sijonuotais visgi bus traukinys į Vilnių, vidurnaktį

                        http://www.facebook.com/event.php?eid=143523479016458
                        You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                        Comment


                          O Velička žais Aberdyne - greit sugražinsim formą (nebent įmuš 3 įvarčius penktadienį, pavojinga bus pasirodyt) http://www.afc.co.uk/articles/201008...212158_2141152

                          Fanų komentarai: http://www.facebook.com/?sk=events#!...56642584347275
                          Paskutinis taisė zanaz; 2010.09.01, 01:35.
                          You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                          Comment


                            Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                            Po varžybu su sijonuotais visgi bus traukinys į Vilnių, vidurnaktį
                            http://www.facebook.com/event.php?eid=143523479016458

                            2012 metų Europos čempionato atrankos I grupės pirmosiose rungtynėse Lietuvos rinktinė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione lygiosiomis 0:0 sužaidė su Škotijos futbolininkais. Abi komandos gavo po tašką.

                            Po lygiosiomis sužaistų Lietuvos ir Škotijos futbolo varžybų Kauno gatves užplūdę sirgaliai nemalonumų miestui nepridarė, bet alaus upės baruose liejosi iki paryčių.
                            (...)
                            Po mačo tarp Lietuvos ir Škotijos rinktinių įtampos mieste nesijautė: škotų sirgaliai gatvėmis vaikštinėjo nešini Lietuvos vėliavėlėmis ir kita lietuviška atributika, linksmai bendravo su lietuviais ir mėgavosi lietuvišku alumi.
                            „Kauniečiai škotų sirgalius sutiko labai tolerantiškai – noriai su jais bendravo gatvėse ir baruose. Stebėtina, bet Laisvės alėja žygiuodama minia žmonių didelio triukšmo nekėlė“, – Alfa.lt šeštadienio rytą sakė kartu lygiąsias šventęs kaunietis.
                            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                            Comment


                              Comment


                                Nu pravalas per bbc parodė futbolininkus su "seller" apranga, kaip remėjas yra "hummel" idomu kokia bus reakcija, o gal jau buvo?

                                Comment


                                  Same place, same teams, same storry only time is diffrent
                                  You've got one life! Live it!

                                  Comment




                                    Apie pergalę svajojęs R.Žutautas džiaugiasi ir lygiosiomis

                                    Nors prieš dvikovą strategas skambiai pareiškė, kad jį tenkins tik trys taškai, po susitikimo prabilo jau kiek kitokia gaida ir gyrė futbolininkų kovingumą bei liaupsino stipriuose Europos klubuose rungtyniaujančius varžovus.

                                    Comment


                                      Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                      Same place, same teams, same storry only time is diffrent
                                      But the money is new again
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Matau šiokį tokį rinktinės progresą. Anksčiau pagrindinis uždavinys buvo įveikti Farerus, o dabar jau keliame sau tikslus nugalėti ir Škotus. Po truputį progresuojam!

                                        Comment


                                          Parašė Big Cat Rodyti pranešimą
                                          Matau šiokį tokį rinktinės progresą. Anksčiau pagrindinis uždavinys buvo įveikti Farerus, o dabar jau keliame sau tikslus nugalėti ir Škotus. Po truputį progresuojam!
                                          cia ne mes progresuojam, o skotai regresuoja
                                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X